Η είναι ο κορυφαίος κατασκευαστής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, με βάσει τις πωλήσεις της εταιρείας παγκοσμίως για το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

Ωστόσο αυτό οφείλεται στην τεράστια δυναμική της Κινέζικης αγοράς, μιας και εκτός αυτής η εταιρεία χάνει έδαφος.

Ένα παράδειγμα είναι και οι πωλήσεις των κατασκευαστών smartphones στην Ευρώπη. Εκεί όπου η στο πρώτο τρίμηνο του 2020 κατάφερε να πετύχει μια αύξηση 145% και να συνεχίσει σ’ αυτό το μονοπάτι των επιτυχιών και στο δεύτερο τρίμηνο, όταν και είχε αύξηση 65%!

Μετά από ένα επιτυχημένο πρώτο τρίμηνο λοιπόν, οι προσπάθειες της Xiaomi να μεγαλώσει το μερίδιό της στην Ευρωπαϊκή αγορά απέδωσαν, εκτοπίζοντας από την 3η θέση την Huawei.

Η Samsung κρατά την πρώτη θέση παρά τις απώλειες σε σχέση με πέρυσι, έχοντας ένα ποσοστό της τάξης του 30% στη μερίδα του λέοντος.

Στη δεύτερη θέση είναι η Apple με ποσοστό 21% στην Ευρωπαϊκή αγορά, η οποία όμως σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019 έχει μια αύξηση στα 42%!

Η Xiaomi είναι τρίτη, έχοντας αποσπάσει ένα ποσοστό στα 17% – όσο και η Huawei που ακολουθεί – αλλά με μια αύξηση στις YoY πωλήσεις της στο 65%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο η Xiaomi και η Apple κατάφεραν να αυξήσουν τις πωλήσεις τους στην Ευρώπη σε σχέση με το 2019.

0 0 vote
Article Rating
Παρακολουθήστε τα σχόλια
Ενημέρωση για
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments