Κυριακή, Μάι 9, 2021
ΑρχικήReviewsAlfawise V8S Max Review : Σκουπισμα, σφουγγάρισμα και αποστείρωση μέσω UV σε...

Alfawise V8S Max Review : Σκουπισμα, σφουγγάρισμα και αποστείρωση μέσω UV σε ένα πολύ οικονομικό πακέτο.

Η Alfawise V8s Max, είναι στην πράξη μια ελαφρώς αναβαθμισμένη V8s Pro, με μαύρο χρώμα και μια λάμπα αποστείρωσης UV.

Αυτό είναι και καλό, και κακό, γιατι καθώς την έπιανα στα χέρια μου ήξερα ακριβώς τι πρέπει να περιμένω, αλλα ταυτόχρονα ήξερα πως δεν έπρεπε να περιμένω πολλά.

Η Alfawise V8s Max είναι μια φτηνή, αλλα ταυτόχρονα βασικών δυνατοτήτων σκούπα.

Στρογγυλή στρογγυλή, σαν το ταψί και με ρόδες τσουρληχτή. Τι είναι;

Εμφανισιακά η V8s Max είναι μια εντελώς τυπική ρομποτική σκούπα, στρογγυλή και επίπεδη δηλαδή με διαγώνιο 33 εκατοστά και ύψος 7.6 εκατοστά μαζί με τα ροδάκια της.

Στην πάνω πλευρά της, θα βρείτε μόνο τα δύο κουμπιά ελέγχου, το Home και το Power, ενώ περιφερειακά έχει τα προστατευτικά μπροστά, και την υποδοχή για τα συρτάρια με τα δοχεία σκόνης και νερού, για σκούπισμα και σφουγγάρισμα αντίστοιχα.

Τέλος στα δεξιά της θα βρείτε ένα QR Code για να κατεβάσετε την εφαρμογή που ελέγχει την V8s Max, και διπλά της, το Power Button, μαζί με την υποδοχή για την φόρτιση της σκούπας αν δε θέλετε να χρησιμοποιήσετε την βάση αυτόματης φόρτισης.

Όλος ο πανικός όμως, ξεκινάει από κάτω. Εκει θα βρείτε τις δύο ρόδες που θυμίζουν άρμα , για να μπορεί η σκούπα της Alfawise να σουλατσάρει και στα χαλιά σας, χωρίς πρόβλημα, οι οποίες έχουν και ασφάλεια, και απενεργοποιούν την σκούπα οταν σηκωθούν απο το έδαφος.

Μπροστά θα βρείτε μια ακόμα σφαιρική ρόδα που επιτρέπει στην V8s να κάνει επιτόπου στροφές για εύκολο μανουβράρισμα μέσα στο σπίτι σας. Δεξιά και αριστερά της, υπάρχουν οι δύο υποδοχές για τα μικρά περιστροφικά βουρτσάκια που λειτουργούν βοηθητικά, μαζεύοντας τα σκουπιδάκια και σπρώχνοντας τα στην μέση της σκούπας.

Εκεί θα βρείτε την μεγάλη κυλινδρική βούρτσα, μπροστά απο το μοτέρ αναρρόφησης, που είναι και τα δύο κομμάτια της σκούπας που κάνουν τη σημαντικότερη δουλειά.

Εκεί ανάμεσα θα βρείτε και μια μακρόστενη λάμπα UV η οποία αποστειρώνει το δάπεδο σας, όταν το σφουγγαρίζει.

Με καθημερινή χρήση, μπορείτε να κρατήσετε το σπίτι σε μια πολύ καλή κατάσταση.

Το μοτέρ της Alfawise V8s Max τερματίζει στα 1800pA αναρρόφησης, με 3 διαφορετικές ταχύτητες λειτουργίας. Επειδή σας αριθμός αυτός δε σας λέει τίποτα, πρακτικά η σκούπα της Alfawise μπορεί να καθαρίσει πατώματα και χαλιά από σκόνη, τρίχες, σκουπιδάκια, και πιο μεγάλα σκουπίδια με μέγεθος περίπου αυτό του ρεβιθιού.

Η πορεία της, προγραμματίζετε από το ενσωματωμένο γυροσκόπιο, αφού δεν έχουμε οπτικό ή Laser Guided Navigation, με την V8s Max να κινείτε μια διαδρομή με πολλά και μικρά U, μέχρι να κουτουλήσει εμπόδιο.

Όταν βρεθεί εμπόδιο στον δρόμο της, το κυκλώνει, για να δει πόσο μεγάλο όγκο καταλαμβάνει και συνεχίζει την πορεία με τα U.

Αν στο σπίτι σας έχετε λόγω παιδιών, ή σαν συνήθειο, πολλά ΜΙΚΡΟΠΡΑΓΜΑΤΑ δεξιά και αριστερά, τότε μην μπείτε καν στον κόπο.

H Alfawise έχει τρία διαφορετικά Modes. Το σκούπισμα, το σφουγγάρισμα, και τον συνδυασμό των 2.

Κατά βάση χρησιμοποίησα τον συνδυασμό των 2 για περίπου ένα μήνα, και ομολογώ οτι στο σπίτι ελάχιστες φορές χρειάστηκα να σκουπίσω με το χέρι, οπότε με καθημερινή χρήση, μπορείτε να κρατήσετε το σπίτι σε μια πολύ καλή κατάσταση.

Αυτό που τόνισα στο Review της V8s Pro, και θα τονίσω ΑΚΟΜΑ περισσότερο τώρα, είναι οτι αν στο σπίτι σας έχετε λόγω παιδιών, ή σαν συνήθειο, πολλά ΜΙΚΡΟΠΡΑΓΜΑΤΑ δεξιά και αριστερά, τότε μην μπείτε καν στον κόπο, αφού η V8s Max, αλλά και όλες οι ρομποτικές σκούπες κολλάνε εύκολα από μικροαντικείμενα, και για να προστατεύσουν τα κινητά τους μέρη, αν κολλήσουν σταματούν αυτόματα τη λειτουργία τους.

Πολλές φορές λοιπόν βρέθηκα να ψάχνω την σκούπα κάτω από το κρεβάτι, αφού είχε κολλήσει από κάλτσα(ένα ρακούν που μπήκε από το παράθυρο την πήγε εκεί, δεν ξέρω πως βρέθηκε) ή κάτω από ντουλάπες με κομμάτια από παζλ (ο φίλος του ρακούν, που έψαχνε το πρώτο μάλλον έφταιγε εκεί) .

Σκουπίζει, σφουγγαρίζει, απολυμαίνει.

Πίσω στις λειτουργίες του τώρα, το Sweeping και το Mopping Mode, ενεργοποιούνται αυτόματα ανάλογα με το ποια κασέτα έχετε κουμπώσει πάνω στη σκούπα, με το πρώτο να έχει δοχείο 600ml για σκόνες και σκουπίδια, και το άλλο 350ml για νερό.

Σύμφωνα με την Alfawise, τα δοχεία αυτά είναι αρκετά για να καθαρίσουν ένα σπίτι 150 τετραγωνικών, χωρίς πρόβλημα, αλλα εγώ επειδή έχω φύγει τώρα από την βίλα μου στα Ηλύσια πεδία, και είμαι στο σπίτι στο χωριό, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι τα 80 τετραγωνικά τα έκανε άνετα, για δυο μέρες χωρίς να χρειαστεί άδειασμα.

O άσσος στο μανίκι της V8s Max, δεν είναι άλλος από την UV λάμπα στη βάση του, που αποστειρώνει το πάτωμα σας, και σε συνδυασμό με ένα καθαριστικό υγρό στο δοχείο σφουγγαρίσματος, μπορούν να εξαφανίσουν οτιδήποτε κακό στο πέρασμα της.

Ο έλεγχος της σκούπας γίνεται μέσω του τηλεχειριστηρίου που θα βρείτε στη συσκευασία, ή μέσω της εφαρμογής Weback από το Playstore, με τη δεύτερη να σας προσφέρει τη δυνατότητα να ελέγχεται τη σκούπα σας από απόσταση, ή μέσω φωνητικών εντολών, αν την συνδέσετε με Google Home, ή Amazon Alexa.

WeBack
WeBack
Developer: Grit Technology
Price: Free

H σύνδεση της V8s Max με το οικιακό σας δίκτυο γίνεται μόνοι μέσω 2.4ghz WiFI δικτύου, αφού τα 5Ghz δεν υποστηρίζονται

Όπως είπαμε, δεν υπάρχει μέθοδος χαρτογράφησης, οπότε παρότι η V8s Max καταγράφει από που περνάει και το δείχνει στην εφαρμογή σας, δείχνοντας μια κάτοψη του σπιτιού σας, για να σιγουρευτείτε ότι πέρασε από παντού.

Αυτό έχει και άλλες αρνητικές συνέπειες, αφού ξεχνάτε το Spot Cleaning, ή το καθάρισμα ενός δωματίου μόνο, ενώ η πιο σημαντική απώλεια κατά την άποψη μου, είναι τα Virtual Walls, που σταματούν τη σκούπα από το να πάει σε σημεία που δε θέλετε, όπως π.χ ένα σημείο με πολλά μαζεμένα καλώδια.

Μπορεί να γίνει ενοχλητική, μπορείτε όμως και να μην την αφήσετε να γίνει.

Η τελευταία δυνατότητα πάντως, δεν απουσιάζει τελείως, αφού υπάρχουν ειδικές μαγνητικές ταινίες που μπορείτε να κολλήσετε στο πάτωμα, τι οποίες η σκούπα αντιλαμβάνεται, και τις αντιμετωπίζει σαν..τοίχους. Μάλιστα δεν είναι και ιδιαίτερα ακριβές, οπότε αν πράγματι τις χρειάζεστε, είναι πολύ εύκολο να τις αποκτήσετε.

Στην μέγιστη ένταση απορρόφηση της, η Alfawise V8s Max κάνει ακριβώς τον ίδιο θόρυβο με την V8s Pro που είχα, ο οποίος σύμφωνα με την Alfawise δεν ξεπερνάει τα 65dB.

Στην πράξη είναι δύσκολο να κοιμηθείτε με την V8s Max να λειτουργεί ενώ γενικά είναι καλή ιδέα να την βάζετε να δουλεύει όταν λείπετε μέσω της προγραμματιζόμενης λειτουργίας, αφού μπορεί να μην την λες πολύ ενοχλητική, αλλα το να βουίζει διπλά σας όταν κοπανάει δεξιά αριστερά για να βρει το δρόμο της, δεν είναι και η πιο ευχάριστη εμπειρία.

Στο εσωτερικό της, έχει μια μπαταρία 2600mAh η οποία ουδέποτε απέτυχε να τροφοδοτήσει την V8s max για να σκουποσφουγγαρίσει ολόκληρο το σπίτι μου, αλλα ακόμα και αν το δικό σας είναι μεγαλύτερο, δεν θα χρειαστεί να την έχετε στο νού σας.

Όταν η σκούπα της Alfawise πέσει κάτω απο το 20% της φόρτισης της, αρχίζει τον δρόμο της επιστροφής προς στην βάση φόρτισης.

Και εδώ η απουσία του Laser Navigation δρα αρνητικά, αφού θα βρεθείτε πολλές φορές μάρτυρες, να παρακολουθείτε την σκούπα να είναι ΔΙΠΛΑ στην βάση φόρτισης, και να κόβει βόλτες δεξιά αριστερά κοπανώντας τα πάντα, αντί να πάει όμορφα και ευθεία πίσω στο φορτιστή της.

Σε κάθε περίπτωση, εύκολα η δύσκολα, η V8s Max επιστρέφει στη βάση της, για να φορτίσει, και να είναι έτοιμη για την επόμενη περιπέτεια.

How to Kill Viruses with Upgrade Alfawise V8S Max Vacuum Cleaner + UV Sterilization?

Η Alfawise V8s Max είναι μια μέση λύση για κάποιον που ψάχνει κάτι οικονομικό στην κατηγορία. Αν το σφουγγάρισμα δεν σας ενδιαφέρει, τότε το πιθανότερο είναι πως στα ίδια λεφτά θα βρείτε καλύτερη σκούπα απο την V8s Max, ακόμα και με Laser Navigation, που προσφέρει πολλές ευκολίες.

Αν δε θέλετε να θυσιάσετε το σφουγγάρισμα, τότε η αξία της παρούσας πρότασης ανεβαίνει αρκετά, και η αποστείρωση μέσω της UV λάμπας, μόνο θετικά μπορεί να προσμετρήσει στο τελικό αποτέλεσμα, ειδικά αν έχετε παιδιά στο σπίτι.

Αν έχετε ήδη μια ρομποτική σκούπα που δεν είναι εντελώς για τα σκουπίδια, τότε δεν υπάρχει λόγος να αναβαθμιστείτε. Στην άλλη περίπτωση, την περίπτωση δηλαδή να ψάχνετε την πρώτη σας σκούπα, η V8s Max είναι μια καλή πύλη εισόδου, αν δεν μπορείτε να πάτε πάνω απο τα 200€.

Αυτή τη στιγμή, η V8s Max, κοστίζει 156€ από την Κινέζικη αποθήκη του Gearbest ή 168€ από την Ευρωπαϊκή αποθήκη του καταστήματος, οπότε όπως καταλαβαίνετε η τιμή είναι ΑΚΡΩΣ δελεαστική για αυτά που προσφέρει η σκούπα της Alfawise.

Αποκτήστε την Alfawise V8s Max στα 156€

Απο την Κινέζικη αποθήκη του Gearbest

Αποκτήστε την Alfawise V8s Max στα 168€

Απο την Ευρωπαϊκή αποθήκη του Gearbest

Aggelos Pap
Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Βρείτε μας στα Social Media

6,632ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,148ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
4,540ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Νέες προσφορές