[Αποκλειστικό Review πριν την κυκλοφορία της!] Shunzao Z11 Max: Πιο κοντά στο πολυπόθητο αποτέλεσμα!

3

Από τη στιγμή που πρωτοβγήκαν οι όρθιες σκούπες μπαταρίας, ολοένα και πιο συχνά γεννιόταν το δίλημμα σε κάποιους: “Μήπως να παρατήσω την κλασική, βαριά, καλωδιάτη σκούπα;”

Μέχρι τώρα, η αλήθεια είναι ότι όρθια σκούπα μπαταρίας με δύναμη ανάλογη μιας συμβατικής ηλεκτρικής, δεν έχει βγει. Ή τουλάχιστον δεν έχει πέσει στα χέρια μου.

Όλες αυτές είναι καλές, πολύ καλές, ως μια συμπληρωματική λύση της κανονικής σκούπας και στόχος τους είναι να αραιώσουν ΠΟΛΥ τα διαστήματα που θα χρειαστεί να βάλετε την κανονική ηλεκτρική.

Όμως με την Shunzao Z11 Max το πράγμα δείχνει να αλλάζει προς το καλύτερο. Όχι, σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει και να έχει την αποτελεσματικότητα μιας συμβατικής. Όμως βρισκόμαστε σε καλό δρόμο!

ΠΡΩΤΗ ΕΠΑΦΗ – ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Ένα ωραίο πρωινό, που λέτε, έφτασε στο σπίτι το εν λόγω κουτί.

Η αγαπητή μάνατζερ του Angroid.gr στο Banggood, φρόντισε να μας προμηθεύσει με μία Shunzao Z11 Max πριν την κυκλοφορία της.

Για το απαραίτητο τεστινγκ και το σωστό review της.

Σχεδιαστικά, καθώς ανοίγεις σιγά-σιγά το κουτί, έρχεται μια πρώτη ευχάριστη έκπληξη. Όχι, το design δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Το χρώμα της όμως είναι!

Είναι ιδιαίτερο και σίγουρα της δίνει επιπλέον πόντους. Κατά τα άλλα, δεν υπάρχει καμμία αλλαγή σε σχέση με τη γνωστή τακτική αυτών των εργαλείων.

Το κοντάρι που βλέπετε είναι αυτό που κουμπώνει πανεύκολα στη βάση (το πάνω μέρος) ενώ στο κάτω μέρος θα κουμπώσετε τη μεγάλη σκούπα.

Φυσικά η βάση έχει και πολλά άλλα εξαρτήματα για να της κουμπώσετε, όπως μικρή σκούπα ή εργαλεία για γωνίες, καναπέδες για χρήση στο αυτοκίνητο κτλ.

Η πρακτικότητα σε αυτές τις σκούπες είναι πάντα στο 100%, αφού κουμπώνοντας το ανάλογο εξάρτημα μπορείτε να καθαρίσετε ό,τι περνάει από το νου σας.

Το βάρος της δεν κατάφερα να το βρω στην παρουσίαση του Banggood. Το βιβλιαράκι της όμως να ‘ναι καλά, το οποίο μάλιστα είναι μεταφρασμένο σε πολλές γλώσσες κι έχει και αγγλικά. (όχι Ελληνικά δεν έχει :P)

Τα 1.7 κιλά τα νοιώθεις η αλήθεια είναι, ειδικά όταν προέρχεσαι από άλλες σκούπες. Ωστόσο δεν αποτελεί καθόλου πρόβλημα αφού το συνηθίζεις γρήγορα.

Η βάση της έχει στο πίσω μέρος μια μεγάλη οθόνη που θα μπορούσε να δείχνει περισσότερες πληροφορίες, αλλά περιορίζεται στην ένταση/ποσοστό μπαταρίας και αναφορά προβλημάτων.

Όπως βλέπετε, με μεγάλα γράμματα γράφει το 95 που σημαίνει ότι είναι σχεδόν πλήρως φορτισμένη. Το ημικύκλιο δείχνει ότι είναι στη μικρή λειτουργία.

Όταν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την full λειτουργία με τα 26.000mAh τότε ο κύκλος ολοκληρώνεται, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Στη μεσαία ένταση αλλάζει το σχετικό γράφημα.

Κάτω από την οθόνη έχει το κουμπί με το οποίο ανοίγει ο κάδος της για να αδειάσει, ενώ στο κάτω μέρος, στη βάση, υπάρχει η αποσπώμενη μπαταρία.

Ναι, αποσπώμενη. Ένα πολύ σημαντικό ατού, αφού μπορείτε να τοποθετήσετε τη σκούπα όπου θέλετε, χωρίς να απαιτείται να υπάρχει κοντά πρίζα για τη φόρτιση.

Αν με ρωτάτε κι εμένα που είχα την Xiaomi για ΠΟΛΥ καιρό, είναι πραγματικά πολύ χρήσιμο και γι’ αυτό από τούδε και στο εξής η Shunzao Z11 Max θα είναι η βασική μας σκούπα.

Και πάμε στο πιο σημαντικό κομμάτι του review αυτού:

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Εργονομικά να πούμε ότι είναι άριστη, αλλά δεν περίμενα και τίποτα λιγότερο. Ο σχεδιασμός “πιστόλι” βολεύει στο κράτημα και ούτε τα παιδιά στο σπίτι είχαν πρόβλημα να τη διαχειριστούν.

Κινείται δλδ στα στάνταρ όλων αυτών των σκουπών. No problem εδώ. Εντάξει, θα μπορούσα να γκρινιάξω μόνο για το κουμπί που εναλλάσσει την ένταση της σκούπας.

Δεν είναι και στο πιο βολικό σημείο. Ειδικά όταν τη συγκρίνω με το αντίστοιχο της Xiaomi που είναι σε σημείο για να το λειτουργείς με ένα χέρι και μόνο με τον αντίχειρα!

Αλλά μικρό το κακό.

Όταν αρχίζει και μπαίνει σε λειτουργία το μοτέρ – που κάνει νορμάλ θόρυβο – τότε αρχίζεις και απολαμβάνεις το σκούπισμα.

Και όχι μόνο! Προσωπικά με ξάφνιασε και η δυνατότητα της σκούπας να δουλεύει χωρίς να απαιτείται συνεχώς πίεση στη σκανδάλη!

Πατάς μία φορά τη σκανδάλη για να πάρει μπροστά και στη συνέχεια αυτή δουλεύει συνεχώς μόνη της και μόνο όταν το ξαναπατήσεις σταματάει!

Η δύναμή της είναι επαρκής και αυτό δεν το λέω εγώ ο άσχετος, αλλά η γυναίκα μου που έδωσε την απαραίτητη έγκριση για να αντικαταστήσει την Xiaomi.

Τα 450W της δεν είναι αμελητέα. Σκουπίζει γρήγορα και άμεσα, όμως – όπως υποψιάζεστε – υπάρχει ένα ΑΛΛΑ.

Αλλά για να γίνει αυτό, θα πρέπει να την έχετε στη ΜΕΓΑΛΗ ένταση. Στην τρίτη σκάλα δλδ. Κι εκεί έρχεται το σημαντικό…

…η Αυτονομία σε Full Ένταση

Η Shunzao μας λέει ότι η σκούπα αντέχει να δουλεύει συνεχόμενα έως και 60 λεπτά. Οκ. Δεν το δοκίμασα με τη χαμηλή ένταση για να πω την αλήθεια.

Κι αυτό επειδή η χαμηλή δεν θα σας ικανοποιήσει. Με τη μεσαία βελτιώνεται η εικόνα, αλλά από τη στιγμή που νοιώσεις τη δύναμη των 26000pa στην τρίτη σκάλα, δύσκολα θα επιστρέψεις από εκεί.

Οπότε οι μετρήσεις έγιναν μόνο στη ψηλή σκάλα.

Με την αποσπώμενη μπαταρία στο 100% φορτισμένη (δεν χρειάζεται αντάπτορας έρχεται με Ευρωπαϊκή πρίζα, στα συν και αυτό) και τη σκούπα στη μεγάλη ένταση ΑΝΤΕΧΕΙ 8 ΛΕΠΤΑ.

Μετρημένα. Άντε 08 λεπτά και 21 δευτερόλεπτα σύμφωνα με τις μετρήσεις στο εργαστήριο τελευταίας τεχνολογίας του angroid.gr. Την αυλή μου 😛

Οπότε είμαστε κι εδώ στα στάνταρ όλων των υπόλοιπων σκουπών. Αυτό, σε συνδυασμό όμως με την παραπάνω δύναμη που έχει από αρκετές άλλες, κάνουν τα 8 λεπτά να φαντάζουν έως και πάρα πολύ καλά.

Από την άλλη, κάποιος άλλος θα σκεφτεί ότι για να έχει κανείς αυτά τα 8 λεπτά, θα χρειαστεί να περιμένει δύο ώρες και 5-10 λεπτά ακόμα.

Η Shunzao λέει ότι η μπαταρία φορτίζει σε 3 ώρες, ωστόσο μέσα σε ένα διωράκι είχε φτάσει στο 100%. Δύο ώρες για 8 λεπτά… οκ. Τώρα φαντάζει καλή και η μεσαία σκάλα!

Σημείωση: Στην παρουσίαση στο site του Banggood λέει ότι η μπαταρία δεν συμπεριλαμβάνεται. Είναι λάθος και το επιβεβαιώσαμε με το κατάστημα. Η μπαταρία είναι μέσα στη συσκευασία.

…αίσθηση

Η αίσθηση που σου αφήνει η Shunzao Z11 Max είναι ότι έκανες μια premium αγορά. Ο κινητήρας, ο ήχος, το feeling μαζί της από την πρώτη στιγμή δεν θα σε απογοητεύσει.

Τα χρήματα που θα δαπανήσεις για την αγορά της θα πιάσουν τόπο, όχι σαν κάτι άλλες σκούπες του κατοστάρικου, που ενδεχομένως ήδη να ψάχνεις τρόπο να την αντικαταστήσεις.

…καθαρισμός

Δεν έχω την παραμικρή ιδέα πως λειτουργεί το πολυδιαφημιζόμενο feature της Shunzao Z11 Max περί αυτοκαθαρισμού της σκούπας.

Στην πράξη αυτό που είδα – μετά από λίγα αδειάσματα είναι η αλήθεια γιατί τη δοκίμασα για 7 ημέρες μόνο – είναι ότι καθαρίζει με λιγότερο κόπο σε σχέση με την Xiaomi που είχα.

Κάποια τεχνολογία θα έχει βάλει το χεράκι της, ωστόσο σε γενικές γραμμές και τρίχες κολλάνε, μαζεύονται στο φίλτρο και τα βουρτσάκια θέλουν φροντίδα από πλευράς μας.

Οπότε μην νομίζετε ότι τα κάνει όλα μόνη της. Χρειάζεται να διαβάσετε το εγχειρίδιο για να δείτε πως βγαίνουν φίλτρα/βούρτσες κτλ για να τα καθαρίσετε και να τα αφήσετε τουλάχιστον 24 ώρες να στεγνώσουν προτού χρησιμοποιήσετε και πάλι τη σκούπα.

Τουλάχιστον ο μεγάλος όγκος της σκόνης και των απορριμάτων που μαζεύει, αδειάζει άμεσα με το πάτημα του κουμπιού στην πίσω πλευρά της σκούπας. Με το πάτημα ανοίγει και μοιάζει λίγο σαν φουτουριστικό πιστόλι laser.

Το ίδιο πανεύκολα κλείνει και το κυριότερο είναι το γεγονός ότι με τα ανοιγοκλεισίματα σου δίνει και πάλι την αίσθηση ότι μιλάμε για μια κατασκευή που θα αντέξει στο χρόνο.

Πολύ περισσότερο από τις άλλες σκούπες, διότι έχουμε και το μπόνους της αποσπώμενης μπαταρίας που αν βρείτε κάποια στο BG εύκαιρη, αρπάξτε την για να την έχετε όταν θα έρθει η στιγμή να τα “παίξει” η πρώτη.

Επιπλέον δεν θα μπορούσαμε παρά να βάλουμε στα θετικά και το μεγάλο κάδο της, που φτάνει στο μισό λίτρο. Βέβαια η εμπειρία με τέτοιες σκούπες έχει δείξει ότι δεν πρέπει να τον τιγκάρετε για να τον αδειάσετε στη συνέχεια.

ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΩ;

Ω ΝΑΙ!

Δεν ψαρώνουμε από τις 30+ πατενταρισμένες και καινοτόμες τεχνολογίες που έχει. Στην πράξη δεν θα τις δεις.

Δεν ψαρώνουμε από λειτουργίες αυτοκαθαρισμού που εν πολλοίς είναι marketinίστικα κόλπα των εταιρειών.

Από την άλλη όμως, ναι, έχει δύναμη που αρκεί για να κρατήσεις πραγματικά καθαρό το σπίτι σου, έχει 5 επιπέδων σύστημα φιλτραρίσματος, έχει τις ειδικής κατασκευής αναβαθμισμένες βούρτσες για όλα τα πατώματα και χαλιά και είναι εύκολη στη χρήση.

Η οθόνη είναι μπόνους και την κάνει πιο ελκυστική, όπως και η αποσπώμενη μπαταρία. Η γενικότερη αίσθηση που σου δίνει θα σε κερδίσει. Μια αγορά που δεν θα την μετανοιώσεις αρκεί να ξέρεις τα όριά της, μιας και μπορεί να πλησιάζει αλλά δεν θα αντικαταστήσει εντελώς τη συμβατική σκούπα.

Η Shunzao Z11 Max είναι μια ολοκαίνουργια σκούπα που ακόμα δεν έχει φτάσει στο Banggood, ωστόσο σε λίγες ημέρες θα υπάρχει στοκ και οι πρώτοι 50 που θα την παραγγείλουν θα την πάρουν στην τιμή των 208.5€ με αποστολή από Τσεχία!

Κουπόνι: BGZ11MAX

Nikos Ber
Σχολιάστε πρώτος

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo