Broadlink RM Mini 3 Review : Ένα έξυπνο χειριστήριο για να κουμαντάρει τα πάντα

0

Η κατηγορία των Smart τηλεχειριστηρίων , είναι μια που δεν έχετε ιδέα οτι χρειάζεστε στο σπίτι σας.. μέχρι να τις δοκιμάσετε. Η αλήθεια ειναι πως με ένα απο αυτά τα gadgetάκια σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας, μπορείτε να κάνετε άμεσα 60-70% πιο έξυπνο, αφού συσκευές όπως το Broadlink RM Mini 3 που σας έχω σήμερα, μπορεί να αυτοματοποιήσετε τη λειτουργία ΟΠΟΙΑΣΔΗΟΤΕ συσκευής έχει τηλεκοντρόλ υπερύθρων.

Αυτό δεν είναι το μόνο ομως. Τι άλλο σας προσφέρει; Πάμε να το δούμε.

To RM Mini 3 είναι μικρό. Πολύ μικρό. Πόσο μικρό; 5.5 x 5.5 x 6.45 εκατοστά, μέ το βάρος του να είναι μόλις 75 γραμμάρια. Αυτό σημαίνει οτι παρότι πρέπει να είναι σε αρκετά εμφανές, και κεντρικό σημείο του δωματίου, δύσκολα θα σας δημιουργήσει πρόβλημα.

Για να λειτουργήσει το smart remote της Broadlink θα πρέπει να έχει οπτική επαφή με όλες τις συσκευές που θέλετε να ελέγξει, οπως θα συνέβαινε δηλαδή και με τα κανονικά τους χειριστήρια.

Η βάση συσκευών του Mini 3 είναι πάρα πολύ μεγάλη, αλλα το μεγάλο του οπλο, είναι οτι μπορεί να ελεγξει κυριολεκτικά τα πάντα, μέσω της λειτουργίας εκμάθησης. Με τη βοήθεια της, μπορείτε αν αντιστοιχίσετε κουμπιά του κανονικού τηλεκοντρόλ, με ψηφιακά κουμπιά στα χειριστήρια του Smart remote, απλά επιλέγοντας την λειτουργία του, και πατώντας το αντίστοιχο κουμπί, αφού το έχετε στρέψει στο Broadlink.

Με αυτόν τον τρόπο, είτε υπάρχει είτε δεν υπάρχει η συσκευή σας στη βάση δεδομένων του RM Mini 3 μπορείτε να την προσθέσετε εσείς, η να προσθέσετε έξτρα κουμπιά απο το χειριστήριο που μπορεί να σας φανούν χρήσιμα.

Η LG τηλεόραση, και το Toyotomi aicondition στα σαλόνι μου υπήρχαν κανονικά στη βάση(παρότι το A/C το βρίσκει ως GREE, που ειναι το ίδιο μοντέλο κατα βάση ομως) ενώ πρόσθεσα μόνος μου χειριστηρια για την ηχόμπαρα της Alfawise, τον αποκωδικοποιητή του Cosmote TV και τον ανεμιστήρα!

Γενικά το πρώτο σετάρισμα της εφαρμογής(IHC For EU) και η προσθήκη των συσκευών είναι πραγματικά παιχνιδάκι.

Εκει που το RM Mini 3 πραγματικά ανεβαίνει επίπεδο, είναι οταν το συνδέσετε με άλλες έξυπνες συσκευές για το σπίτι σας, όπως έξυπνους διακόπτες,Smart Bulbs, ρομποτικές σκούπες, κτλ αφού με βάση το χειριστήριο της Broadlink μπορείτε να αυτοματοποιήσετε τη λειτουργία τους.

Μπορείτε να δημιουργήσετε διαφορετικά προκαθορισμένα προγράμματα λειτουργίας για τις συσκευές σας με βάση την ώρα, για να ανοίγει π.χ το Aircondition λίγο πριν γυρίσετε σπίτι, η να κλείνετε αυτόματα την τηλεόραση στο παιδικό δωμάτιο στις 9, και πολλές ακόμα παρόμοιες λειτουργίες.

Φυσικά με τη βοήθεια του, μπορείτε να ελέγξετε και τις συσκευές σας απο απόσταση, με το Mini 3 εκτός απο τη δυνατότητα ελέγχου, να  μπορεί να λάβει και πληροφορίες που στέλνουν οι συσκευές στα χειριστήρια τους, οπότε αν ανοίξετε απο την δουλειά σας το Aircondition, μπορείτε να δείτε σε τι Mode λειτουργίας είναι, αλλα και σε τι βαθμούς το έχετε ρυθμίσει.

Αν δε σας φτάνουν ολα αυτά, το Broadlink RM Mini 3, υποστηρίζει φωνητικές εντολές μέσω Alexa , για να μην έχετε ολες τις συσκευές σας απλά στο χέρι, αλλά να μπορείτε να τις διατάξετε κιόλας!

Η σύνδεση με το κινητό σας, και γενικότερα με την εφαρμογή, γίνεται μέσω WiFi, οπότε πρέπει το Mini 3 να είναι εντός εμβέλειας του WiFi, την ώρα που υποστηρίζονται μόνο τα 2.4Ghz δίκτυα, οπότε αν δεν βρίσκει το 5G WiFi σας μην ανησυχήσετε, είναι λογικό.

Η συσκευασία του δεν περιλαμβάνει τίποτα ιδιαίτερο, πέρα απο το ίδιο το Smart Remote και ένα καλώδιο Micro USB για τροφοδοσία, χωρίς μάλιστα πρίζα, την οποία θα πρέπει να προμηθευτείτε οι ίδιοι, αν και φαντάζομαι οτι όλο και κάποια θα υπάρχει ορφανή στο σπίτι σας.

Είτε αυτό που σας απασχολεί είναι ο απομακρυσμένος έλεγχος των συσκευών σας, είτε η αυτοματοποίηση της λειτουργίας τους, το Broadlink RM Mini 3 είναι μια καταπληκτική περίπτωση, λόγο του τεράστιου εύρους μή-Smart συσκευών που μπορεί να ελέγξει και τη πολύ χαμηλή του τιμή, αφού μπορείτε να το βρείτε απο μόλις 13.5€.

Αποκτήστε το Broadlink RM Mini 3 στα 13.5€ απο το Gearbest
Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

1 Comment
  1. Πώς προσθέσετε το cosmote tv . Τι μάρκα είναι το cosmote tv? Πήγα να του μάθω τις εντολές αλλά δεν ….

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo