Δευτέρα, 21 Ιουνίου, 2021
ΑρχικήReviewsCubot C3 Smartwatch Review: Καλή προσπάθεια, με ένα μοιραίο ελάττωμα

Cubot C3 Smartwatch Review: Καλή προσπάθεια, με ένα μοιραίο ελάττωμα

Η αγορά των Smartwatches στην κατηγορία των 20-30€ είναι ΓΕΜΑΤΗ με επιλογές σε ρολόγια, τα οποία είναι μια περίεργη μίξη ανάμεσα σε “entry ρολόγια” και ” ωραιοποιημένα Smartbands” που δεν έχουν και μεγάλες διαφορές σε λειτουργίες απο τα Bands αλλα έχουν μεγαλύτερες οθόνες, και Design που φέρνει στα συμβατικά ρολόγια.

Σε μια θάλλασα απο συσκευές λοιπόν, πρέπει να έχει τα χαρακτηριστικά, την εμφάνιση ή την τιμή για να ξεχωρίσεις, και το Cubot C3 κάνει μια ηρωική προσπάθεια να ισορροπήσει και τα τρία.

Η προσπάθεια αυτή είναι εξ’ορισμού ΒΟΥΝΟ, και δυστυχώς η Cubot παρότι σε μεγάλο βαθμό τα καταφέρνει, υπάρχουν προβλήματα στο C3 που απλά δεν μπορείς να προσπεράσεις.

Design/Υλικά κατασκευής.

Ξεκινώντας απο το σχεδιασμό του, το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε είναι ότι μιλάμε για ένα κινητό που απευθύνεται κυρίως σε αντρικά χέρια, και μάλιστα σε μεγάλα αντρικά χέρια, αφου έχει πρόσοψη διαστάσεων 4.6 x 4.6 εκατοστά, και πάχος 1.5 εκατοστό, με το βάρος των 120 γραμμαρίων να είναι υπολογίσιμο για κάτι που έχετε δεμένο μόνιμα στο χέρι σας.

Η βάση της κάσας είναι τετράγωνη, με κυρτωμένες πλευρές, και πάνω της, κάθεται η στρογγυλή οθόνη 1.28″, με ανάλυση 240 x 240 pixels.

Το TFT LCD Panel του Cubot C3, είναι πραγματικά στρογγυλό, δεν έχει κομμάτια που δεν είναι οθόνη, και είναι Full Touch, κάτι που επιτρέπει σας επιτρέπει να σουλατσάρετε στα μενού του με Gestures.

H πλάτη του είναι πλαστική, κάτι πολύ θετικό για όσους ιδρώνετε πολύ, ενώ η κάσα αποτελείτε απο κράματα μετάλλων, εκτός φυσικά της οθόνης την οποία καλύπτει γυαλί. Στην δεξιά πλευρά θα βρείτε τα δυο μοναδικά κουμπιά του ρολογιού, με το πάνω να είναι το On/Off που λειτουργεί και ως πίσω μέσα στα μενού, ενώ το κάτω ανοίγει το μενού, με τις αρκετές επιλογές που σας προσφέρει το C3.

Η μπαμπάτσικη κατασκευή του, είναι σε θέση να χαρίσει στο ρολόι της Cubot αντοχή στο νερό μέχρι και τις 5 ατμόσφαιρες, αλλα όπως πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, το νερό δεν είναι πρόβλημα, αλλα το θαλλασινό νερό και τα χημικά της πισίνας είναι ΘΑΝΑΤΟΣ, αφού το αλάτι μπορεί να φθείρει τα λάστιχα αδιαβροχοποίησης με αποτέλεσμα μια μέρα να μπείτε για μπάνιο, και να βγείτε με ένα ρολόι λιγότερο.

Στη συσκευασία που μας έστειλε η Cubot, βρήκαμε δυο λουράκια. Το ένα είναι μαύρο, με κόκκινες ραφές, και το άλλο τελείως μπλέ, που χαρίζει μια άλλη εμφάνιση στο ρολόι. Γενικά πάντως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε συμβατικό λουράκι 42mm κάτι που σας επιτρέπει να φέρετε το C3 ΠΟΛΥ πιο κοντά στο γούστο σας.

Το μόνο αρνητικό στα λουράκια της συσκευασίας, είναι οτι είναι το μαύρο είναι αρκετά κοντό, αφού στο δικό μου χέρι, κουμπώνει οριακά στη δεύτερη τρύπα, και παρόλο που έχω μεγαλύτερο καρπό απο τον μέσο όρο, και το ίδιο το ρολόι, είναι φτιαγμένο για να ταιριάζει σε μεγάλους καρπούς, οπότε θα μπορούσαν να έχουν προβλέψει ένα μεγαλύτερο λουράκι.

Ακόμα πιο μπερδεμένη κάνει την κατάσταση, το γεγονός οτι το μπλέ λουράκι ειναι ΠΟΛΥ πιο μακρυ και άνετο. Άβυσσος η ψυχή της Doogee.

Λειτουργίες

Όπως είπαμε το Cubot C3 έχει αρκετές λειτουργίες στο παλμαρέ του, χρησιμοποιώντας του αισθητήρες του και τη σύνδεση με το κινητό σας για να σας κάνει τη ζωή πιο εύκολη σε αρκετές περιπτώσεις.

Αρχικά έχουμε τον αισθητήρα καδιακών παλμών ο οποίος μετράει όλο το 24ώρο τους παλμους σας, ενώ σε συνεργασία με το γυροσκόπιο του, ενεργοποιεί τα 10 διαφορετικά Sport Modes, μεταξύ των οποίων θα βρείτε καταγραφή επιδόσεων σε περπάτημα, τρέξιμο, ποδήλατο, ελλειπτικό, και κοπηλασία.

Βέβαια οι μετρήσεις εδώ είναι κάθε άλλο παρα ακριβείς, ειδικά σε οτι αφορά τα Sport Modes, αφού πολλές φορές το C3 γράφει οταν στέκεστε, δε γράφει οταν κινείστε, και γενικά έχει όλα τα προβλήματα που συναντάμε στα ρολόγια αυτής της κατηγορίας.

Στη μέτρηση βημάτων, παλμών και ύπνου, το ρολόι της Cubot τα πάει αρκετά καλύτερα, αλλα και πάλι θα παρατηρήσετε ανορθογραφίες. Σε γενικές γραμμές πάντως, αυτά τα τρία σας δίνουν αποτελέσματα στα οποία μπορείτε να βασιστείτε.

Εκτός αυτών, θα βρείτε λειτουργίες ξυπνητηριού, χρονομέτρου και αντίστροφης μέτρησης, αλλα και παρακολούθηση περιόδου για τις κυρίες, κάτι μάλλον περιττό σε ένα ρολόι με τόσο..αρρενωπή εμφάνιση.

Ειδοποιήσεις/ Σύνδεση με κινητό

Οι υπόλοιπες λειτουργίες του βασίζονται στη σύνδεση με το κινητό σας, η οποία επιτυγχάνεται μέσω του Bluetooth 5.1 με το οποίο έχει εξοπλίσει η Cubot το ρολόι της.

Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Η Band μπορείτε να συνδέσετε το C3 με το Android κινητό σας, με τη σύνδεση να είναι εντυπωσιακά σταθερή σε αντίθεση με τη μέχρι τώρα εμπειρία μου με άλλες συσκευές που χρησιμοποιουσαν την ίδια εφαρμογή.

Έτσι μπορείτε να μεταφέρετε όλα τα δεδομένα που καταγράφει το ρολόι στο τηλέφωνο σας, για να έχετε ένα ιστορικό μετρήσεων και επιδόσεων, ενώ μπορείτε πλέον να χρησιμοποιείται το Cubot C3 για να βρείτε το κινητό σας, να βγάλετε φωτογραφίες και να ελέγξετε το Playback της μουσικής.

Σε έναν ιδανικό κόσμο, θα μπορούσατε να δείτε και τις ειδοποιήσεις σας, αλλα δυστυχώς, στον κόσμο του H Band και του Cubot C3, αυτό γίνεται μόνο εν μέρει, με το λειτουργικό μέρος να είναι..το αδιάφορο.

Μέσω της εφαρμογής, μπορείτε να επιλέξετε ποιες άλλες εφαρμογές θα στέλνουν ειδοποιήσεις στο C3, και η αλήθεια ειναι οτι το κάνουν. Καλύτερα απο οτι θα φανταζόσταν.

Το πρόβλημα, είναι οτι οπως και αρκετά άλλα ρολόγια σε αυτά την κατηγορία, το Cubot C3 δεν έχει την Ελληνική γραμματοσειρά που σημαίνει ότι χάνει το 90% της χρησιμοτητας του στις ειδοποιήσεις, αφου όσες κλήσεις, μηνύματα, Email κτλ που σας έρχονται, δεν εμφανίζουν τους Ελληνικούς χαρακτήρες, κάτι που γίνεται πολύ πιο έκδηλο σε μηνύματα που είναι γραμμένα με πεζά, αφου στα κεφαλαία, τα περισσότερα γράμματα υπάρχουν και στα αγγλικά, οπότε πέρα των αποκλειστικά Ελληνικών, Γ,Δ,Θ,Ξ,Π,Φ,Ψ,Ω τα υπόλοιπα εμφανίζονται, οπότε λίγο πολύ μπορείτε να βγάλετε νόημα.

Αυτό είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετώπισα με το Cubot C3, το οποίο μάλλον ειναι Deal Breaker για πολλους απο εσάς, και δικαιολογημένα, αφού σε τέτοιο κόστος, οι εύκολη πρόσβαση στις ειδοποιήσεις σας είναι ο λόγος που συνήθως επιλέγετε ένα Smartwatch.

Για το τέλος άφησα τη μπαταρία, η οποία στα 260mAh είναι αρκετή για να κρατήσει το ρολόι ζωντανό για περίπου 10 ημέρες, νουμεράκι απόλυτα αποδεκτό, με τη φόρτιση της να γίνεται μέσω μαγνητικού φορτιστή που συνδέεται στην ειδική υποδοχή της πλάτης.

Αν είστε αποφασισμένοι να προσπεράσετε τον σκόπελο των Ελληνικών, το Cubot C3 θα το βρείτε με 33€ απο το επίσημο κατάστημα, το οποίο στέλνει απευθείας απο Κίνα βέβαια, οπότε υπάρχει περίπτωση να σας δαγκώσει το τελωνείο, οπότε μπορείτε να το βρείτε και απο το Gearbest.

Χαρακτηριστικά Cubot C3

Τεχνολογία οθόνης TFT-LCD
Μέγεθος οθόνης 1.3″
Ανάλυση 240*240
Αδιαβροχο 5 ATM
Μικροεπεξεργαστές GR5515, BLE 5.1, 1MB FLASH + 256KB RAM
Μνήμη 64Mb
Επιταχυνσιόμετρο STK8321
PPG αισθητήρας καρδιακών παλμών PD70-01C-TR7
Bluetooth Bluetooth Low Energy 5.1
Μπαταρία 260mAh
Συμβατές συσκευές IOS 8.0+/Android4.4+
Υποστήριξη γλωσσών 9 γλώσσες ΟΧΙ Ελληνικά
Βασικές λειτουργίες Clock, date display
Data storage
OTA upgrade
Καταγραφή δραστηριοτήτων Καρδιακοί παλμοί
Ύπνος
Βήματα
Θερμίδες
Απόσταση
Active time
Sports Λειτουργίες 10 sport modes(Outdoor Walking /Outdoor Running  /Outdoor /Outdoor Riding /
Indoor Walking / Indoor Running /Indoor Bicycle  /
Elliptical Machine / Stepper Machine / Rowing Machine)

 

Aggelos Pap
Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Βρείτε μας στα Social Media

6,653ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,071ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
4,540ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Νέες προσφορές