Cubot X20 Pro Review : Εύκολο να το αγοράσεις, δύσκολο να το προτείνεις.

0

Πάντα είχα την άποψη ότι κάθε κινητό, όσο περίεργο και αν είναι, έχει το δικό του κοινό, έχει δηλαδή πελάτες, που ζητούν αυτά ακριβώς που προσφέρει. Το Cubot X20 Pro σίγουρα θα βρει και αυτό κάποιον που θα το προτιμήσει, αλλά η αλήθεια είναι ότι με τα προβλήματα του, και την τιμή που του έχει κοτσάρει η Cubot, θα πρέπει να περιμένει πολύ στο ράφι. Πάρα πολύ.

Σε ένα κομμάτι της αγοράς με τεράστιο ανταγωνισμό, και με αντιπάλους, προτάσεις που αναρωτιέστε πως γίνεται να είναι τόσο φτηνές, το X20 Pro κάνει πάρα πολλές υποχωρήσεις, σε τομείς πολύ σημαντικούς για την καθημερινή εμπειρία χρήσης ενός σύγχρονου Smartphone.

Ποιες είναι αυτές; Και αν τελικά αξίζει να τις προσπεράσετε για τα καλά του X20 Pro; Αυτά είναι τα δύο βασικά ερωτήματα που θα προσπαθήσω να σας απαντήσω του Review που ακολουθεί.

Χαρακτηριστικά Cubot X20 Pro

  • Διαστάσεις: 74.6 mm x 157.1 mm x 8.5 mm
  • Οθόνη: 6.3″ IPS LCD FHD+
  • CPU: MediaTek Helio P60 Octa-Core 2 GHz
  • GPU:ARM Mali G72 MP3 700MHz
  • RAM: 6GB
  • Εσωτερική μνήμη: 128GB eMMC 5.1 επεκτάσιμη μέσω MicroSD Υβριδικής θύρας.
  • Κάμερα12MP(Sony IMX486) + 8MP(ultrawide ) + 20MP(Depth Sensor)
  • Εμπρόσθια κάμερα: 13MP
  • Συνδεσιμότητα: Dual SIM Standby με B20, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, BT 4.2,A2DP, LE, aptX HD, GPS με A-GPS, GLONASS, USB Type-C, Θύρα ακουστικών, FM Radio
  • Μπαταρία: 4000mAh με φόρτιση 10W
  • Λογισμικό: Android 9.0

Design-Κατασκευή

Εμφανισιακά, το Cubot X20 Pro είναι όσο πιο κοντά στην μόδα θα μπορούσε να είναι μια συσκευή στο τέλος του 2019, αφού έχει μεγάλη οθόνη, Notch σταγόνα, είναι σάντουιτς απο γυαλί, ενώ οι κάμερες του βρίσκονται σε μια τετράγωνη νησίδα στην πάνω αριστερή γωνία της πλάτης.

Μάλιστα το Χ20 Pro είναι τόσο μπροστά, που έχει ξεφορτωθεί και τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, με τον μοναδικό τρόπο βιομετρικού ξεκλειδώματος που σας έχει απομείνει να είναι το Face Unlock.

Η κατασκευή του είναι στιβαρή, είναι αρκετά βαρύ στο χέρι, ενώ τα κουμπιά του είναι πολύ σωστά τοποθετημένα, αλλα περισσότερο ευαίσθητα στο πάτημα απο οτι θα έπρεπε. Η πλάτη του ειναι μια πραγματική  δακτυλοπαγίδα και γεμίζει απο δακτυλιές ακόμα και απλά το κοιτάτε, οπότε η θήκη που θα βρείτε στη συσκευασία, μάλλον μπεί σε χρήση απο την πρώτη μέρα.

Οθόνη

Στην πρόσοψη του έχει μια Full HD οθόνη , IPS LCD τεχνολογίας με ένα Notch σταγόνα στην κορυφή οπως είπαμε, που κρύβει μια κάμερα 13MP και το μπλέ LED ειδοποιήσεων.

Βγάζοντας το απο τη συσκευασία, το τηλέφωνο έχει ήδη μια προστασία οθόνης περασμένη πάνω, με τη δικιά μου να έρχεται γρατζουνισμένη ήδη, που σημαίνει οτι χωρίς αυτή, μάλλον θα είχα χαρακωμένη οθόνη.

 

Το Panel του Cubot Χ20 Pro έχει εντελώς τυπικές επιδόσεις, με μάλλον ξεβαμμένα χρώματα, και μικρή σχετικά φωτεινότητα, αφού και μέσα στο σπίτι πολλές φορές την είχα πάνω από το 80% ενώ κόντρα στον ήλιο το πράγμα χειροτερεύει αρκετά.

SoC – Επιδόσεις

Για μοτέρ, η Cubot επέλεξε τον Helio P60 στα 2Ghz, ένα καλούτσικο μικρομεσαίο SoC, που σίγουρα δεν θα σας απογοητεύσει με τις επιδόσεις του, αφού σε συνεργασία με τα 6GB RAM και την Mali G72 μπορεί να τρέξει με άνεση τα μενού της συσκευής, όπως και πιο απαιτητικές εφαρμογές και παιχνίδια. Ακόμα και βαριά παιχνίδια σαν το PUBG ή το Αsphalt 9 τρέχουν χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα.

Από πλευράς ROM θα βρείτε 128GB eMMC 5.1 μνήμης τα οποία μπορούν και να επεκταθούν μέσω MicroSD αν σας είναι απαραίτητο κάτι τέτοιο, και δεν χρειάζεστε στην δεύτερη SIM.

Συνδεσιμότητα

Αν την χρειάζεστε, θα τη βρείτε, αφού το Cubot X20 Pro έχει υποδοχή με 2 Nano SIM που προσφέρουν 4G συνδεσιμότητα, με τη B20 να υποστηρίζεται κανονικά. Εκτός αυτού, θα βρείτε Dual Band WiFi,  bluetooth 4.2, GPS, θύρα ακουστικών, FM Radio και μια USB Type-C θύρα.

Αυτονομία

Απο αυτή την ίδια θύρα,  μπορείτε να φορτίσετε και την μπαταρία 4000mah που ειναι και το κύριο οπλο της συσκευής. Οτι και να του βάλετε να κάνει στα πλαίσια της φυσιολογικής χρήσης, αποκλείεται να σκοτώσετε το Cubot X20 Pro στη διάρκεια της ημέρας, και αυτό ειναι καλό για δύο σημαντικούς λόγους. Α) γιατι δε θα σας προδώσει ποτέ. Β) Γιατι φορτίζει αργά.

 

Ο φορτιστής 5V2A που θα βρείτε στη συσκευασία χρειάζεται περίπου 2 ώρες για μια πλήρη φόρτιση, οπότε αν φτάσετε στο σημείο να χρειαστείτε μια φόρτιση του ποδαριού για να το πάρετε και να φύγετε.. δε θα τη βρείτε.

Κάμερα

Και αν η αυτονομία του είναι το όπλο του, η κάμερα του ειναι η νάρκη που πάτησε και με τα δύο πόδια η Cubot για να σιγουρευτεί οτι θα σκάσει.

Απο πλευράς Hardware οι κάμερες του Cubot X20 Pro αποτελούνται απο 3 διαφορετικούς αισθητήρες. Έναν κεντρικό Sony IMX486 στα 12MP, έναν υπερυρυγώνιο φακό 125 μοιρών με αισθητήρα 8MP για δεύτερο και έναν αισθητήρα βάθους στα 20MP για τρίτο.

Το γεγονός οτι η Cubot χρησιμοποιεί την τριπλέτα αυτή ως Selling point για το X20 Pro, και μάλιστα ως το βασικό του ατού, είχε ως αποτέλεσμα να βρεθω εντελώς απροετοίμαστος απο αυτό που αντίκρυσα.

Γιατι να περιμένω βατερλό άλλωστε; Κεντρική κάμερα της Sony, τσεκ, Ultrawide φακός τσεκ, τεράστιος αισθητήρας βάθους τσέκ! Ολα μοιάζουν ιδανικά, μόνο που μετά έφτασε το κινητό.

Αρχικά απο τη στιγμή που δεν υπάρχει τηλεφακός, το 2x zoom που προσφέρει μέσω της εφαρμογής του το X20 Pro είναι ψηφιακό ζουμ, και κακής ποιότητας, οπότε καλύτερα να τραβάτε με τον κεντρικό αισθητήρα και να κόβετε το κομμάτι που σας χρειάζεται με μια εφαρμογή.

Μετά έρχεται ο κεντρικος αισθητήρας. Εκει οταν ο φωτισμός ειναι Ο ΒΕΛΤΙΣΤΟΣ και τίποτα λιγότερο απο αυτό, το Cubot X20 Pro καταφέρνει να βγάλει καλές φωτογραφίες απο την κεντρική του κάμερα. Βάλτε το ομως κόντρα στον ήλιο, και ολα ξεβάφουν αυτόματα. Βάλτε το στη σκιά, και ολα σκοτεινιάζουν. Το Dynamic range προσεγγίζει το 0, οπότε στις μισές και παραπάνω φωτογραφίες που θα τραβήξετε, μάλλον θα απογοητευτείτε.

Δεν είναι ολα κακά όμως. Υπάρχει και ο ευρυγώνιος φακός, που δεν είναι κακός. ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΑ. Δεν ξέρω που βρήκε αυτόν τον αισθητήρα και αυτόν τον φακό η Cubot, αλλά τα αποτελέσματα το ευρυγώνιου έρχονται αυτούσια απο το 2001 και το Sony Ericsson T68i.

Οτιδήποτε πέρα απο το κέντρο του φακού φαίνεται να έχει μπει σε δίνη, τα χρώματα είναι αίσχος, η δυναμική αντίθεση μια ντροπή και μισή, και γενικά δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ περίπτωση να βγάλετε οτιδήποτε χρήσιμο απο αυτή την κάμερα.

Ευτυχώς ομως, υπάρχει το A.I mode που βοηθάει την κατάσταση. Ενεργοποιώντας το αναγνωρίζει σκηνές και σας λέει ότι όταν τραβάτε φυτά, είναι φυτά, ενώ οταν τραβάτε φωτογραφίες από τοπία είναι τοπία.

Δεν κάνει τίποτα άλλο βέβαια, αφού ειτε τραβήξετε με αυτό το Mode, είτε με το αυτόματο, το αποτέλεσμα είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο, αλλα αν θέλετε να βγάλετε φωτογραφία τον σκύλο σας, είναι εκεί για να επιβεβαιώσει ότι φωτογραφίζετε σκύλο. Δεν είναι να παίζουμε με αυτά.

Α! Σε περίπτωση που θέλετε να ενώσετε την φανταστική A.I λειτουργία με τον εκπληκτικό Ultrawide φακό, δεν μπορείτε, αφού για κάποιον περίεργο λόγο οταν επιλέγετε το A.I Mode, το εικονίδιο του ultrawide εξαφανίζεται. Κρίμα, σκεφτείτε τι θα μπορούσαμε να φτιάξουμε.

Στο βίντεο τα πράγματα είναι.. σκούρα. Και δεν το λέω μεταφορικά, είναι πράγματι σκούρα, αφού παρότι απο λεπτομέρεια, δεν είναι και για πέταμα, η φωτεινότητα των βίντεο είναι εξαιρετικά χαμηλή, χωρίς να έχετε φυσικά τρόπο να το διορθώσετε.

Λογισμικό

Τέλος έχουμε το Software. Εκει η Cubot έχει επιλέξει τον Full Stock Android δρόμο, αφού το λογισμικό του X20 Pro δε διαφέρει καθόλου από αυτό που θα βρείτε σε μια Android One συσκευή, όπως για παράδειγμα το Μι Α3.

Βγάζοντας το από το κουτί του Cubot X20 Pro τρέχει Android 9.0 με Security Patch Αυγούστου. Δεν είμαι σίγουρος σε τι βαθμό θα το υποστηρίξει η Cubot, αλλά δε θα περίμενα και με κομμένη την ανάσα, αναβάθμιση στο Android 10, οπότε ας ελπίσουμε ότι θα δώσει κάνα δυο τρία ακόμα Updates σε επίπεδο Security Patch.

To X20 Pro υποστηρίζει Project Treble οπότε μπορείτε να δοκιμάσετε μια GSI ROM, αν θέλετε, αλλα δεν έχει A/B Partitions για Seamless Updates. Επίσης δεν υποστηρίζει Level 1 Access στο Widevine DRM, και εφαρμογές οπως το Netflix εμφανίζονται ως μη υποστηριζόμενες απο το Google Play.

Έχει και το Camera2Api ενεργό, αλλά το γεγονός οτι μιλάμε για Cubot κινητό με Mediatek επεξεργαστή, σημαίνει οτι πολύ δύσκολα θα δούμε Port της Google κάμερα.

Συνοψη- Τιμή αγοράς

Το Cubot X20 Pro όπως είπαμε στην αρχή, θα βρει τον κατάλληλο άνθρωπο για να το αποκτήσει. Έχει μεγάλη Full HD οθόνη, μπόλικη RAM, πολύ καλή αυτονομία, τίμιες κεραίες τηλεφωνίας και WiFi, καλή ποιότητα κλήσεων, ενώ η επεκτάσιμη μνήμη, η θύρα ακουστικών και το ραδιόφωνο το κάνουν και εναν πολύ καλό φίλο για όσους ακούν μουσική και ράδιο.

Απο την άλλη, με αυτή την τρισάθλια κάμερα, την αργή φόρτιση, την απουσία του αισθητήρα αποτυπωμάτων, και την τσιμπημένη τιμή, αυτό που θα θελήσει να την αποκτήσει θα πρέπει να σκεφτεί αρκετά, και φοβάμαι ότι θα σκεφτεί τόσο πολύ, που τελικά θα καταλήξει αλλού.

Το Cubot X20 Pro κοστίζει 145€ απο το Gearbest, χρήματα που δε δικαιολογεί με τίποτα φυσικά, ενώ είναι διαθέσιμο σε μαύρο ροζ και μπλε.

Αποκτήστε το Cubot X20 Pro απο το Gearbest
Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

Σχολιάστε πρώτος

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo