Πάρα πολλοί είναι αυτοί που ζητάνε κάποια ασύρματα Bluetooth ακουστικά, στα πρότυπα των Airpods, με την ποιότητα ήχου των Airpod, αλλά τη μισή (και πιο κάτω) τιμή από τα Airpod.

Ψάχνοντας για προσφορές στα Κινεζομάγαζα, πέσαμε πάνω στην περίπτωση των i10 TWS, ενός ακόμα κλώνου που έχει αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον, ειδικά στην τιμή που το βρίσκουμε αυτή την περίοδο.

Κατ’ αρχάς, μιλώντας για κλώνο, πρέπει να σημειώσουμε ότι στην περίπτωση των i10 TWS, οι Κινέζοι το τερμάτισαν καθώς τα ακουστικά είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ίδια με τα Airpod! Δεν μας πιστεύετε; Αναγνωρίστε στην παρακάτω φωτό ποια είναι τα αυθεντικά και ποια τα μαϊμού:

Δεν τα καταφέρατε έτσι; Ούτε κι εμείς! Αριστερά είναι τα αυθεντικά και δεξιά τα μούφα. Ή μήπως όχι;

Και δεν είναι μόνο στην όψη, αλλά και στην αφή που μπορείς πολύ εύκολα να μπερδευτείς, καθώς το πλαστικό στα κινέζικα είναι πολύ καλής ποιότητας. Μάλιστα οι Κινέζοι πάνε ένα βήμα μπροστά και βάζουν στη συσκευασία των TWS δείκτη για να βλέπουμε πόση μπαταρία μένει ακόμα! Όχι, τα ακριβά Airpod δεν έχουν κάτι αντίστοιχο.

Εκεί που θα καταλάβεις τη διαφορά, είναι στο καπάκι. Το κινέζικο «παίζει» ελαφρώς στο χέρι και δεν έχει τη στιβαρότητα του αυθεντικού. Αλλά μικρό το κακό.

Πως ακούγονται; Πραγματικά πολύ καλά! Στα μεσαία και τα ψηλά δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά, η οποία υπάρχει στο μπάσο στις μικρές συχνότητες, αλλά κι εκεί πραγματικά είναι μικρή η «νίκη» των Airpod, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι γλυτώνεις πάνω από 100€ προτιμώντας τα Κινέζικα.

Στο αυτί και πάλι δεν υπάρχει κάποια διαφορά. Είτε φοράς τα i10 TWS, είτε τα Airpod, είναι το ίδιο και το αυτό. Εμείς προσωπικά δεν προτιμάμε τα ακουστικά να πέφτουν έξω από το αυτί, αλλά γούστα είναι αυτά.

Στη λειτουργία τους, τα Κινέζικα είναι και πάλι λίγο πιο μπροστά από τα ακριβά «αδερφάκια» τους. Με τα Airpod έχεις τη δυνατότητα για 3 λειτουργίες μέσω των ακουστικών. Με τα Κινέζικα έχεις και μια 4η!

Με ένα χτύπημα, ενεργοποιείς τις λειτουργίες Play/Pause/Answer/End Call, με δυο χτυπήματα πηγαίνεις στο επόμενο τραγούδι, με τρία στο προηγούμενο και ακουμπώντας τα για 2 δευτερόλεπτα ενεργοποιείται η φωνητική βοήθεια.

Όλες οι παραπάνω λειτουργίες γίνονται είτε στο αριστερό, είτε στο δεξί ακουστικό και μόλις καταλάβεις που ακριβώς πρέπει να βάλεις το χέρι σου, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Το μόνο που δεν κάνουν τα Κινέζικα, είναι να σταματήσουν την αναπαραγωγή όταν τα βγάζεις από το αυτί. Κάπου πρέπει να κερδίζουν και τα Airpod, δεν συμφωνείτε;

Χάρη στο Bluetooth 5.0 που έχουν τα i10 TWS, δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα στο pairing. Η σύνδεση είναι σταθερή αλλά η εμβέλεια δεν ξεπερνά τα 6-7 μέτρα εκτός σπιτιού και τα 4-5 μέσα στο σπίτι.

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι τα Κινέζικα ακουστικά υποστηρίζουν στερεοφωνικό ήχο και στις κλήσεις, κάτι που δεν συνηθίζεται σε φτηνά ακουστικά του είδους.

Μιλώντας για κλήσεις, τα i10 TWS χάνουν αρκετά σε σχέση με τα original. Υπάρχει θόρυβος και γενικά προβλήματα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν κάνουν προβληματική τη συνομιλία με το πρόσωπο στην άλλη γραμμή. Είναι κάτι στο οποίο πρέπει να συμβιβαστείς.

Για να επιστρέψουμε όμως στα υπέρ των κινέζικων ακουστικών, το κουτάκι τους μπορεί να φορτιστεί και ασύρματα! Ναι, ασύρματα! Κι ενώ οι λάτρεις των Apple ακόμα περιμένουν την αναβάθμιση των (ήδη πανάκριβων) Airpod, ώστε να υποστηρίζεται αυτή η δυνατότητα.

Η μπαταρία τους κρατάει περίπου 3 ώρες, πάντα ανάλογα και με τη χρήση. Τα Κινέζικα ακουστικά έχουν πολλά πλεονεκτήματα, όπως ένδειξη στάθμης μπαταρίας στο κουτί, ασύρματη φόρτιση, USB-C θύρα και Bluetooth 5, αλλά το μεγαλύτερο αβαντάζ τους είναι η τιμή!

Στο Aliexpress μπορείτε να τα βρείτε με 30€ , με τον κίνδυνο να περάσουν τελωνείο ομως, αλλα νομίζω πως αυτη ειναι η καλύτερη λύση σας, αφού απο το στοιχίζουν 55€ με το Priority Line.

Αφήστε ένα σχόλιο

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Παρακολουθήστε τα σχόλια  
Ενημέρωση για