Update 22/2/2020 Για το Kospet Prime SE

Λίγους μήνες μετά το Kospet Prime, η Κινέζικη εταιρία κυκλοφόρησε και το Prime SE, το οποίο είναι στην ουσία το ίδιο ρολόι, μόνο που έχει σαφώς μικρότερες μνήμες, μιας και απο τα 3GB RAM και 32GB ενσωματωμένης μνήμης του μεγάλου, πάμε στo 1GB RAM και 16GB μνήμης.

Κατα τα άλλα, τόσο εμφανισιακά , όσο και σε επίπεδο Hardware, το Kospet Prime SE είναι πανομοιότυπο με το μεγαλύτερο αδελφάκι του, οπότε για την μεγάλη του οθόνη, τις δύο κάμερες, και την ΤΕΡΑΣΤΙΑ μπαταρία του, μπορείτε να διαβάσετε το Review του “κανονικού” Prime που θα βρείτε παρακάτω.

ΤΟ μόνο που θα μπορούσε να σας ενδιαφέρει σε σχέση με το Prime, είναι το κατα πόσο τα δύο GB RAM λιγότερα, αλλάζουν την καθημερινή σας συνύπαρξη με το κινητό της Kospet.

Εδώ, τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα απο οτι περίμενα, γιατι στην πράξη, αν αφήσετε το Kospet Prime με τις εφαρμογές που έχει δύσκολα θα καταφέρετε να ξεχωρίσετε ποια ειναι η κανονική έκδοση και ποια η SE.

Βέβαια ανοίγοντας πολλές εφαρμογές, και ειδικά αν το φορτώσετε με έξτρα εφαρμογές από το Play Store, το SE, γίνεται πιο αργό όσο περνάει η ώρα, και όσο του βάζετε πολλές εξωτερικές εφαρμογές.

Με βάση όμως, οτι το Kospet Prime SE κοστίζει μόλις 92€ σε σχέση με τα 130€ περίπου που κοστίζει το κανονικά, και οτι οι out of the box δυνατότητες του, που είναι πολλές, προσφέρουν την ίδια εμπειρία χρήσης, οδηγούμε στο να σας πώ οτι αν είστε ανάμεσα στα δύο, η καλύτερη επιλογή σας, είναι το Kospet Prime SE.

Δε βάζω βίντεο, δε βάζω φωτογραφίες, τα δύο ρολόγια είναι ΟΛΟΙΔΙΑ, σε ολα τα επίπεδα, πέρα της μνήμης.

Θέλετε να δει τι μπορεί να κάνει; Διαβάστε το Review του Kospet Prime που ακολουθεί.

Αποκτήστε το Kospet Prime SE στα 92€ απο το Gearbest
Kospet Prime Review

Φτάνοντας στη δύση του 2020, τα Smartwatches συνεχίζουν να ψάχνουν τη θέση τους στην αγορά. Είναι συνοδευτικά του κινητού σας; Είναι επέκταση του κινητού σας; Είναι αντικατάστατα του κινητού σας; Και όμως, ανάλογα τη συσκευή που θα επιλέξετε μπορεί να είναι και τα τρία.

Το Kospet Prime που σας έχω σήμερα, ανήκει στην τελευταία κατηγορία, αφού μπορεί να ζήσει ανεξάρτητα απο το κινητό σας, για όλες τις λειτουργίες τους, αφού στην πράξη το Prime είναι ένα ολόκληρο κινητό, συμπιεσμένο για να χωράει στον καρπό σας.

Αυτό είναι ο λόγος για ολα τα θετικά και τα αρνητικά του, τα οποία θα δούμε στο Review που ακολουθεί.

Η πρώτη σας επαφή με το Kospet Prime, έρχεται μεσω της IPS ΟΘΟΝΑΡΑΣ, 1.6″ , με ανάλυση 400x400 pixels. To Panel του Prime έχει εξαιρετική ευκρίνεια, και πολύ καλή φωτεινότητα, ενώ και η αντίδραση της στα άγγιγμα τα σας είναι άμεση, κάτι που κάνει την καθημερινή σας επαφή με το κινητό πολύ ευχάριστη.

 

H κάσα του είναι κατασκευασμένη απο κεραμικό υλικό, που έχει αντιχαρακτικές ιδιότητες, τις οποίες μπορώ να σας επιβεβαιώσω στην πράξη αφου μετά απο μεγάλο διάστημα εντελώς απρόσεκτης χρήσης, το bezel του Prime είναι ΟΛΟΚΑΘΑΡΟ.

Στην δεξιά πλευρά της οθόνης θα βρείτε την μια απο τις δύο κάμερες της συσκευής , ενώ στα πλάγια, και πάλι απο τα δεξιά υπάρχει η δεύτερη κάμερα , και τα δύο φυσικά πλήκτρα Power και Back.

H πλάτη του είναι πλαστική για να μην σας ενοχλεί σε ιδρωμένο χέρι, και εκτός απο τα Pogo pins για τη φόρτιση, και τον οπτικό αισθητήρα καρδιακών παλμών, θα βρείτε και ενα πορτάκι, με μια μικρή βίδα(υπάρχει κατσαβιδάκι στη συσκευασία) το οποίο οταν ξεβιδώνετε εμφανίζεται η θύρα SIM, γιατι το Kospet Prime είναι 4G συσκευή, και μπορεί να πραγματοποιήσει ΚΑΙ κλήσεις, αφού είναι εξοπλισμένο με μικρόφωνο και ηχείο.

 

Παρόλη την ύπαρξη της μικρής αυτής αφαιρούμενης πόρτας, το ρολόι της Kospet συνεχίζει να είναι IP67 Rated, που σημαίνει οτι δεν υπάρχει κανένα θέμα στη βροχή ή όταν πλένετε τα χέρια σας, αλλα στην πισίνα δεν μπορεί να σας ακολουθήσει.

Και δεν έχει και λόγο να σας ακολουθήσει, αφού μάλλον θα σας βουλιάξει! Το Kospet Prime, είναι 84 ολόκληρα γραμμάρια, που σαν αριθμός μπορεί να μη σας κάνει εντύπωση, αν το βάλετε στο χέρι ή σας το φέρουν στο κεφάλι όμως, θα σας κάνει.

Το βάρος του όμως δεν είναι τυχαίο, αγαπητέ αναγνώστη, αφού το Prime είναι το smartwatch με τη μεγαλύτερη μπαταρία που έχετε δει, αφού στο εξαιρετικά λεπτό σκαρί του, για το νούμερο που θα διαβάσετε αμέσως μετά, η κινέζικη εταιρία έχει τοποθετήσει μια μπαταρία 1260mAh μπαταρία!

Αποτέλεσμα της κίνησης αυτής, είναι το Prime να βγάζει φυσικά με ΑΠΟΛΥΤΗ άνεση τη μία μέρα χρήσης, που άλλα ρολόγια της ίδιας κατηγορίας ζορίζονται πάρα πολύ να δουν, ενώ για την ακρίβεια, ΟΤΙ και να έκανα στο Kospet Prime έβγαλε με άνεση δυο μέρες, και συνήθως κόντευε και την τρίτη.

Όλα αυτά, με GPS ενεργό, WiFi, αλλά χωρίς κάρτα SIM, και με σύνδεση με το κινητό κάνοντας ντινκι ντινκι συνεχώς για τις ειδοποιήσεις, που έρχονται κατά ριπάς στο κινητό.

H φόρτιση γίνεται μέσω της βάσης που συνοδεύει το ρολόι, με τη διαδικασία να ειναι ολίγον τι σπαστική, αφου παρότι η βάση μαγνητίζει το ρολόι, αυτό δεν κάθετε πάντα στη θέση που πρέπει, με αποτέλεσμα να πρεπει να κάνετε δυο και τρεις δοκιμές για να βεβαιωθείτε οτι ξεκίνησε σωστά.

Η σύνδεση με το κινητό γίνεται μέσω της εφαρμογής WiiWatch2 την οποία στο μυαλό μου είχα Dead on arrival , λόγο πρότερης εμπειρίας, και πριν ακόμα πιάσω στα χέρια μου το ρολόι,σκεφτόμουν το πως θα σας περιγράψω οτι το Prime είναι ένα καλό Standalone ρολόι, αλλα ένα κουλό δεξί χέρι για το κινητό σας.

Ευτυχώς διαψεύστηκα, και είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω, ότι ΚΑΙ ένα πολύ καλό Standalone ρολόι είναι αλλά ΚΑΙ ένα πολύ χρήσιμος βοηθός για το κινητό σας.

Το Wiiwatch2 παρότι δεν είναι γεμάτο επιλογές, έχει μέτριες μεταφράσεις, και γενικά δεν το λες και εφαρμογή της προκοπής, παρόλα αυτά η σύνδεση με το κινητό είναι σταθερή, και απροβλημάτιστη, οπότε εδώ δεν έχω ιδιαίτερα παράπονα.

Οπως είπαμε, το Kospet Prime έχει δύο κάμερες. Η μία στο πλάι έχει ανάλυση 8MP, και δεν έχω ιδέα τι χρήση έχει εκει, πέρα απο την κατασκοπεία , και η άλλη στην πρόσοψη είναι στα 2MP, και εκτός απο βιντεοκλήσεις, χρησιμοποιείται και για κάτι πολύ πιο χρήσιμο. Το Face Unlocking.

Δυστυχώς ομως, ενώ σαν ιδέα, το να ξεκλειδώνει το ρολόι σας μόνο οταν το κοιτάτε εσείς, είναι πολύ καλή, η υλοποίηση είναι λίγο για τα πανηγύρια, αφου παρότι το Prime είναι μια πολύ γρήγορη συσκευή, η διαδικασία αυτή ειναι ενοχλητικά αργή, ενώ δε λειτουργεί φυσικά, παρα μόνο σε άριστες συνθήκες φωτισμού.

Δείγμα φωτογραφία απο την πλαινή κάμερα 8MP του Kospet Prime

Και αν χρειάζεται να συμπληρώνετε Pattern, για να δείτε μια ειδοποίηση στο ρολόι σας, επειδή δεν έχει καλό φως.. κλάφτα.

Στο εσωτερικό του, θα βρείτε τον τετραπύρηνο Mediatek MT6739 στο 1.25ghz, με 3GB RAM και 32GB ενσωματωμένης μνήμης. Με λίγα λόγια, εντός του Prime θα βρείτε ένα Entry Level τηλέφωνο.

Kospet Prime 4G Menus

Και δε σταματάμε εκει, αφού το Kospet Prime είναι εξοπλισμένο με Dual Band WiFi, GPS με Glonass, Bluetooth 4.0, ενώ οπως είπαμε έχει και μια Nano-SIM θύρα με κεραία 4G, και κανονικη υποστήριξη για B1/B7/B20 που χρησιμοποιούνται στη χώρα μας.

Τοποθετώντας μια SIM στο tray, μπορείτε να μετατρέψετε το Kospet Prime και σε συσκευή επικοινωνίας με δυνατότητα πραγματοποίησης κλήσεων, η οποία δεν υπάρχει δυστυχώς οταν το ρολόι ειναι απλά συνδεδεμένο στο κινητό σας, αφου δεν υπάρχει υποστήριξη για Bluetooth Calling.

Οι κλήσεις είναι πολύ καθαρές αφου ο συνομιλητής σας , σας ακούει πολύ καλα, οπως και εσείς, αρκεί βέβαια να μην είστε σε περιβάλλον με παρα πολύ θόρυβο, γιατι ολη η συνομιλία γίνεται απο το μεγάφωνο του Kospet. Αν θέλετε βέβαια, μπορείτε και να κάνετε Pair ένα Bluetooth Headset για να μην έχετε τέτοια προβλήματα.

Το ενσωματωμένο GPS, δεν είναι μόνο για τα Google Maps, και τις υπόλοιπες εφαρμογές που το υποστηρίζουν, αλλα και για τις , περιορισμένες είναι η αλήθεια, επιλογές για καταγραφή αθλητικής δραστηριότητας ,  η οποίες ενεργοποιούνται μόνο χειροκίνητα, με τα βασικά μόνο δεδομένα, οπως καρδιακούς παλμούς, απόσταση, και θερμίδες.

Αυτό που δυστυχώς λάμπει δια της απουσίας του, είναι η καταμέτρηση του επόμενου ολυμπιακού αθλήματος, του ύπνου.

Για το τελείωμα, έχουν το λογισμικό της συσκευής, που δεν είναι άλλο, απο μια ελαφρώς πειραγμένη έκδοση του Android 7.1.

Ολα οσα μπορείτε να κάνετε με το κινητό σας, μπορείτε να τα κάνετε και με το Kospet Prime, αφού εκτός απο μια ολοκληρωμένη έκδοση Android θα βρείτε και Google Play, για να κατεβάσετε οποια εφαρμογή θέλετε.

Λόγω της στρογγυλής οθόνης, θα αντιμετωπίσετε αρκετά προβλήματα στην προβολή των περισσότερων εφαρμογών, ευτυχώς ομως, με παρατεταμένο το Power υπάρχει επιλογή να μετατρέψετε την προβολή σε τετράγωνη για να χρησιμοποιείται λιγότερη οθόνη μεν, αλλα να βλέπετε κανονικά τις εφαρμογές.

 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, που λογικά μπορείτε να φανταστείτε και μόνοι σας στο μέγεθος της οθόνης του, είναι η πληκτρολόγηση, αφού ακόμα και με την προσπάθεια της Kospet να μας προσφέρει ένα “περίπου λογικό τρόπο πληκτρολόγησης” αλλα και αυτός, αποτυγχάνει παταγωδώς.

Δυστυχώς δεν βρήκα καποια εναλλακτική, οπως η φωνητική πληκτρολόγηση που θα έκανε τα πράγματα ΠΟΛΥ πιο απλά, οπότε θα πρέπει να υπολογίσετε ότι όταν πρέπει να γράψετε στο ρολόι θα ιδρώνετε.

Σε οτι αφορά τα Watchfaces, θα βρείτε πάρα πολλά διαθέσιμα, τόσο προεγκατεστημένα στη συσκευή, όσο και διαθέσιμα για κατέβασμα, οπότε σίγουρα θα βρείτε ένα που να ταιριάζει στα γούστα σας, απο φουλ ψηφιακά, μέχρι αναλογικού στυλ, για πιο επίσημες εμφανίσεις.

Kospet Prime 4G Watch faces

Το Kospet Prime 4G, είναι το καλύτερο Smartwatch της κατηγορίας του. Και ειναι ΚΥΡΙΩΣ αυτό. Smartwatch. Όσοι ψάχνετε ένα βοηθό για της άσκηση σας κοιτάτε σε ΠΟΛΥ λάθος πλευρά , αφού σε αυτόν τον τομέα το Prime κάνει τα απολύτως βασικά, και αυτά με λίγο βαρεμάρα.

Αν ψάχνετε ένα μικρό κινητό για τον καρπό σας ομως, δεν μπορείτε να κάνετε καλύτερη επιλογή, αφού με σύμμαχο την αυτονομία του, μπορείτε πολύ εύκολα να βγείτε μια μέρα απο το σπίτι χωρις το κινητό σας, αρκεί βεβαια, να μη χρειάζεται να γράφετε πολύ.

Για την ώρα το Kospet Prime είναι διαθέσιμο αποκλειστικά στο , το οποίο μάλιστα το έχει και σε προσφορά στα 136€ που θεωρώ ΥΠΕΡΤΙΜΙΑ τιμή για αυτά που σας προσφέρει, με δεδομένο οτι καταλαβαίνεται οτι παίρνετε επαναλαμβάνω περισσότερο ένα κινητό παρά ένα ρολόι. Και περιορισμένη αυτονομία έχει, και είναι βαρύ.

Αν τα κατανοήσετε αυτά, θα έχετε μπροστά σας ένα καταπληκτικό Gadgetάκι σε πάρα πολύ καλή τιμή.

Αποκτήστε το Kospet Prime 4G στα 136€ απο το Gearbest
0 0 vote
Article Rating
Παρακολουθήστε τα σχόλια
Ενημέρωση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments