[LAPTOP REVIEW] Teclast F7 Plus: Ένας «εργάτης» στο πλευρό σας!

Την Teclast την έχετε ακούσει πολλές φορές διαβάζοντας άρθρα του angroid.gr, σε σημείο που κάποια στιγμή να σας πείσαμε ότι αξίζει να της δώσετε μια ευκαιρία.

Ο συγκεκριμένος κατασκευαστής έχει μια μεγάλη πορεία παγκοσμίως σε tablets και laptops, ωστόσο στην Ελλάδα είναι η αλήθεια ότι δεν έχει εισχωρήσει σε μεγάλο βαθμό.

Εμείς εξασφαλίσαμε ένα laptop για review από το Banggood – το οποίο και ευχαριστούμε για την ευγενική του προσφορά – και το «ξεσκονίσαμε» έτσι ώστε να ξέρετε τι αγοράζετε.

Και η αλήθεια είναι ότι η Teclast δεν μας απογοήτευσε, ούτε μας διέψευσε για τα τόσα καλά λόγια που έχουμε γράψει γι’ αυτή!

ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Το πρώτο πράγμα που σου κάνει εντύπωση είναι το βάρος, καθώς ήδη από τη συσκευασία του – η οποία πρέπει να πούμε ότι είναι σε πάρα πολύ καλά επίπεδα – καταλαβαίνεις ότι η Teclast τηρεί το λόγο της.

Στην παρουσίασή του μας λέει ότι το συνολικό του βάρος είναι στο 1,5kg και η πραγματικότητα δεν διαψεύδει την εταιρεία, μιας και στις δικές μας μετρήσεις βγήκε 1,58kg.

Όμως αν το βάρος μπορεί κανείς να το κατατάξει στα δευτερεύοντα ποιοτικά χαρακτηριστικά του, δεν μπορείς να κάνεις το ίδιο και με τη γενικότερη κατασκευή.

Κι εδώ η Teclast μας έκανε να χαμογελάσουμε για την επιλογή μας, μιας και μιλάμε για ένα στιβαρό laptop, με ποιότητα κατασκευής σε υψηλά επίπεδα, ωραίο και προσεγμένο φινίρισμα και λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά, όπως ο μηχανισμός που κλείνει και ανοίγει το laptop και ο οποίος σου εμπνέει εμπιστοσύνη από την πρώτη στιγμή.

Ανοίγοντάς το είσαι μπροστά σε μια ωραία οθόνη, ιδανική για δουλειά γραφείου μιας και οι 14’’ ίντσες βοηθούν σ’ αυτό και με λίγο μεγαλύτερα περιθώρια απ’ ότι θα ήθελα. Ή απ’ ότι ήλπιζα ότι θα δω. Ωστόσο δεν ξενίζουν ούτε χαλάνε τη γενικότερη εικόνα του laptop.

Το πληκτρολόγιό του είναι ανετότατο, με μεγάλα πλήκτρα και – αφού μιλάμε για 14άρι laptop – πολύ καλές αποστάσεις μεταξύ τους για πραγματικά άνετη πληκτρολόγηση. Δεν έχει numpad, αλλά διαθέτει ένα μεγάλο touchpad και αρκετά καλή ποιότητα κατασκευής πλήκτρων.

Εδώ να σημειώσουμε ότι είναι πιο άνετο στην πληκτρολόγηση από το Mi Air 13.3’’ της Xiaomi που είχαμε, αλλά τα πλήκτρα του είναι εμφανώς πιο «σκληρά» αν τα συγκρίνεις με το Xiaomi. Από την άλλη συνηθίζονται γρήγορα και το βασικό για εμένα είναι ότι – λόγω ακριβώς της απόστασης μεταξύ τους – έκανα ΠΟΛΥ λιγότερα λάθη στην πληκτρολόγηση με το Teclast, εν συγκρίσει με το πιο «μικρό» Mi Air 13.3’’.

Κάτι τελευταίο για το πληκτρολόγιο, είναι η πραγματικά πολύ χαμηλή και απογοητευτική ποιότητα του οπίσθιου φωτισμού. Θυμάμαι την πρώτη φορά που είδα το φωτισμό του Mi Air, ο οποίος μου είχε φανεί χαμηλός. Όταν είδα το φωτισμό του Teclast πήγα να βάλω τα κλάματα. Οκ, το βράδυ προσφέρει μια κάποια βοήθεια, αλλά δεν θα έλεγα ότι αυτό είναι από τα μεγάλα του πλεονεκτήματα.

ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

Όσο ωραίο κι αν είναι ένα laptop από την έξω μεριά, αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο (και για το οποίο δίνουμε τα ωραία μας ευρώ) είναι η απόδοσή του σε πραγματικές συνθήκες εργασίας.

Το Teclast F7 Plus είναι ένα laptop που εξ αρχής γνωρίζεις για τι ακριβώς προορίζεται: για δουλειά γραφείου. Ακόμα κι έτσι όμως, υπάρχουν κάποια πραγματάκια που πρέπει να υπογραμμίσουμε για να έχετε μια καλύτερη εικόνα των δυνατοτήτων του.

Τα παρακάτω ισχύουν λίγο-πολύ για όλα τα laptops της ίδιας κατηγορίας, δηλαδή τα (πολλά από αυτά στην Κινέζικη αγορά) με επεξεργαστή τον Gemini Lake της Celeron που συνοδεύεται από 8GB RAM κι έναν 256GB SSD δίσκο. Στην εξίσωση αυτή προσθέστε και την Intel UHD Graphics 600.

Το όλο σύνολο θα ήταν άδικο να το συγκρίνουμε με το Mi Air 13,3’’ που μέχρι πρότινος ήταν το βασικό «εργαλείο» δουλειάς μου. Δεν συγκρίνεται πουθενά, ούτε στην οθόνη, στα χρώματα ή στην ταχύτητά του.

Η οθόνη του είναι πολύ καλή – πάντα τηρουμένων των αναλογιών και του συνολικού κόστους αγοράς – ενώ εκεί που εντυπωσιάζει είναι στη φωτεινότητά της που είναι τρομερά ισχυρή!

Το «ζουμί» της όλης υπόθεσης είναι η απόδοσή του σε απλή δουλειά γραφείου και σε πιο «βαριά» δουλειά. Εγώ συνήθως ανοίγω καθημερινά καμμιά 10αριά παράθυρα, εκ των οποίων τα δυο είναι Firefox με 10 tabs περίπου στον καθένα.

Σε αυτές τις συνθήκες το laptop «γονατίζει» με τον επεξεργαστή να ζορίζεται και να φτάνει στο 100% ενώ και η διαθέσιμη μνήμη επίσης να «τερματίζει». Φυσικά η όλη κατάσταση βελτιώνεται αισθητά όταν μειώσετε τα tabs και ανοίξετε ένα παράθυρο με Firefox.

Δοκιμάζοντας διάφορους browsers, φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι ο νέος Microsoft Edge είναι η πιο αξιόπιστη λύση που δεν «γονατίζει» το όλο σύστημα και επιτρέπει στο laptop να «πετάει» σε απλή δουλειά γραφείου και να ανταπεξέρχεται αξιόλογα σε πιο βαριές συνθήκες.

Για παράδειγμα, καθημερινά εδώ και περίπου 10 ημέρες ανοίγω 9 παράθυρα (2 Edge με 10-12 tabs), Skype, Telegram, Skype, Explorer, 2-3 word) και η δουλειά μου γίνεται ανετότατα. ΑΝΕΤΟΤΑΤΑ.

Υπό αυτές τις συνθήκες δεν έχω κανένα παράπονο. Επαναλαμβάνω ότι ο Gemini Lake ανταπεξήλθε εύκολα, ο Edge δεν «έτρωγε» τόσους πόρους από το σύστημα και όλα δούλευαν άνετα. Τώρα αν ζητήσετε το κάτι παραπάνω, αν δουλεύετε σε βαριές εφαρμογές, καλύτερα προτιμήστε ένα laptop με τουλάχιστον i3 επεξεργαστή.

Για τα λεφτά του – και από τη στιγμή που βρήκα «αποκούμπι» στον Edge – δεν έχω κανένα δισταγμό ώστε να το ξαναπροτείνω σε μελλοντικά άρθρα του angroid.gr. Δεν θα έχεις την ομαλότητα χρήσης και την ταχύτητα του Mi Air 13,3’’ αλλά από την άλλη θα έχεις δώσει και το ένα τέταρτο (περίπου) των χρημάτων για να το αποκτήσεις.

ΜΠΑΤΑΡΙΑ-ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Η μπαταρία του – χάρη στον μη ενεργοβόρο επεξεργαστή – είναι σε θέση να καλύψει τους περισσότερους από εσάς με ευκολία.

Η χωρητικότητά της είναι στα 10.000mAh και με τη φωτεινότητα στη μέση (με βαριά δουλειά γραφείου, όχι απλή) θα αντέξει περί τις 4 ώρες, ένα νούμερο που μόνο άσχημο δεν το λες!

Επιπλέον, θα χρειαστεί περίπου τρεις ώρες για να φορτίσει από το 20% – μην αφήνετε να πέφτουν κάτω από αυτό το όριο – έως το 100%. Και πάλι το αποτέλεσμα είναι άκρως ικανοποιητικό.

Σημειώστε ότι οι παραπάνω μετρήσεις έγιναν με την οθόνη πάντα ανοιχτή, οπότε μπορείτε να επιτύχετε καλύτερα νούμερα αν ορίσετε να σβήνει αυτή μετά από μερικά λεπτά.

Στο κομμάτι της συνδεσιμότητας, το μόνο που με απογοήτευσε από την πρώτη στιγμή ήταν η απουσία φόρτισης μέσω Type-C θύρας, αν και αναφέρεται στην περιγραφή ότι έχει…

Κατά τ’ άλλα έχει δύο usb3.0, μια microHDMI και θύρα ακουστικών. Ένα hub, όπως καταλαβαίνετε, κρίνεται απαραίτητο.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Για το Teclast είχαμε από την αρχή μια διάχυτη αισιοδοξία ότι το laptop θα μας βγάλει ασπροπρόσωπους, όπερ και εγένετο.

Αν βγάλω από τη μνήμη του τον αρχικό «εφιάλτη», όταν τα πάντα κολλούσαν με τον Firefox ή τον Chrome, η συνύπαρξη μαζί του με τον νέο Edge (σορρυ για τη διαφήμιση αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα) ήταν και παραμένει καταπληκτική.

Βάλτε του απλή δουλειά γραφείου, κανά word και ένα παράθυρο edge με μερικά tabs και θα «πετάει». Βάλτε του κάτι παραπάνω, με 8-9 παράθυρα και 10-12 tabs στον Edge και θα ανταπεξέλθει ικανοποιητικά και χωρίς να «αγκομαχάει».

Υπό αυτές τις συνθήκες θα το προτείνουμε ανεπιφύλακτα, ενώ σ’ αυτό μας βοηθά και το Banggood μιας και το προσφέρει σε μια καταπληκτική τιμή αυτό το διάστημα.

Το νέο κουπόνι που εξασφαλίσαμε είναι το BGTF7PDD {για περιορισμένο αριθμό) και μ’ αυτό η τιμή του θα πέσει στα 279,8€ μόνο!

Μια υπέροχη τιμή (η χαμηλότερη που το έχουμε δει!) για ένα laptop δουλειάς που θα σας κερδίσει από την πρώτη στιγμή!

Μάλιστα αν έχετε αρκετούς πόντους (6800) στο Banggood, μπορείτε να ρίξετε κι άλλο την τιμή και να τη φτάσετε στα 262,8€! Ε, εκεί πραγματικά μιλάμε για «κλέψιμο!»

Αποκτήστε το Teclast F7 Plus με 279,8€ από το Banggood!

Σχολιάστε πρώτος

Leave a reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo
Enable registration in settings - general