Mibro T1 Review : Ένα εξαιρετικό Smartwatch για την κατηγορία του.

Mibro T1 Review : Ένα εξαιρετικό Smartwatch για την κατηγορία του.

Στιβαρή, πανέμορφη κατασκευή, με μικρή σχετικά κάσα, που ταιριάζει σε πολλά χέρια, και αδιάβροχο στις 2ΑΤΜ. Ωραία οθόνη, φωτεινή και με εξαιρετικά χρώματα, πολλές δυνατότητες, απροβλημάτιστη εφαρμογή, και πολύ καλή αυτονομία. ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ; ΝΑ Τ'ΑΦΗΣΩ;
€68,00 Απόκτησε το
MIBROT10926 

Σε μια αγορά κατακλυσμένη απο φτηνά Smartwatches, για να ξεχωρίσεις, πρέπει ή να κάνεις κάτι πολύ καλύτερα απο τους άλλους, ή να κάνει όσα περισσότερα μπορείς, αλλα να τα κάνεις καλά.

Σε αυτή τη δεύτερη κατηγορία, ανήκει το Mibro T1, το νέο Smartwatch της γνωστής εταιρίας, το οποίο παρότι δεν έχει “αυτό το κάτι” που θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί το τμήμα Marketing, κάνει όλα όσα θα περιμένατε απο ένα έξυπνο ρολόι αυτής της κατηγορίας. Πιθανότατα κάνει περισσότερα απο οσα θα περιμένατε.

Και ξέρετε ποιο είναι το καλύτερο; Ότι τα κάνει και καλύτερα απο ότι, επίσης, θα περιμένατε.

 

Πρώτα απο όλα, είναι πανέμορφο..

Το πρώτο πράγμα που θα σας κάνει εντύπωση στο T1 είναι το πόσο καλά είναι κατασκευασμένο, αφού η κάσα του είναι μεταλλική, και παρά το μικρό του μέγεθος, είναι καλοφτιαγμένο στιβαρό και σχετικά βαρύ, αφού ζυγίζει 50 γραμμάρια μαζί με το λουράκι του.

Οι διαστάσεις του είναι 4.3 x 3.5 εκατοστά, και το πάχος του είναι 1.2 εκατοστά και κάτι ψιλά. H Mibro έχει επιλέξει έναν ορθογώνιο σχεδιασμό, με στρογγυλεμένες άκρες, που κάνουν το T1 πολύ όμορφο στο μάτι, ενώ και το μοναδικό κουμπί της συσκευής, βρίσκεται στην πάνω δεξιά πλευρά, και είναι και περιστροφικό. Θα δούμε στη συνέχεια το γιατί.

Κάτω απο αυτό το κουμπί, θα βρείτε το ηχείο της συσκευής, και στην άλλη πλευρά, περίπου στη μέση, υπάρχει και το μικρόφωνο του Mibro T1, τα οποία οπως έχετε αρχίσει να ψυχανεμίζεστε, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να πραγματοποιήσετε κλήσεις μέσω bluetooth.

Εξίσου προσεγμένη είναι η και πλάτη του, αφού η Mibro την έχει ντύσει με μαλακό πλαστικό, για να σας ενοχλεί ελάχιστα οταν το φοράτε για ώρες, ενώ μαζεμένοι οι αισθητήρες του, είναι προστατευμένοι πίσω απο γυαλί.

..Και αδιάβροχο

Το γυαλί αυτό είναι μια απο τις επεμβάσεις της Mibro για να καταφέρει να κάνει το T1 αδιάβροχο μέχρι και στις δύο ατμόσφαιρες. Βέβαια μεταξύ μας, αν βουτήξετε 20 μέτρα με το T1, δε θα μείνει ούτε το λουράκι, αλλα αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι σε καθημερινά σενάρια χρήσης, που μπορεί να το φέρουν σε επαφή με νερό, το Smartwatch της Mibro δε θα αγχωθεί για το παραμικρό.

Μάλιστα η κινέζικη εταιρία έχει προσθέσει μια λειτουργεία, που χρησιμοποιεί την ένταση του ηχείου του για να το καθαρίσει απο νερά, που τυχών έχουν φωλιάσει μέσα.

Τέλος να αναφέρω ότι στη συσκευασία θα βρείτε ένα αρκετά ποιοτικό λουράκι σιλικόνης, με μήκος 25 εκατοστά, αλλα αν δε σας κάνει μπορείτε να το αλλάξετε με οποιοδήποτε άλλο συμβατικό λουράκι 20mm της αγοράς.

Μια ευκρινέστατη HD AMOLED Οθόνη 1.6″,

Επόμενη στάση στην εκδρομή μας με το Mibro T1, είναι στην οθόνη του, η οποία είναι φωτεινή, με καλό μέγεθος, και με πολύ ωραία χρώματα.

Η MiBro έχει επιλέξει ένα ορθογώνιο HD AMOLED Panel, 1.6″ το οποίο είναι φυσικά αφής, και έχει μεγαλούτσικα περιθώρια, κάτι που μέχρι τώρα θα πρέπει να έχετε συνηθίσει στα Smartwatch, και ειδικά στα οικονομικά.

Η ανταπόκριση του στα αγγίγματά σας είναι άμεση, η ευκρίνεια της σε πολύ καλά επίπεδα, και ακόμα και κάτω απο τον ήλιο η φωτεινότητα της είναι αρκετή για να μην έχετε προβλήματα. Δυστυχώς Δεν υπάρχει αυτόματη ρύθμιση της φωτεινότητας με αισθητήρα, αλλα η χειροκίνητη ρύθμιση της, γίνεται πανεύκολα απο τα quick settings, οπότε μικρό το κακό.

Κομμάτι του Software του Mibro T1, είναι τα δεκάδες Watch Faces που θα βρείτε μέσω της εφαρμογής, τα οποία εγκαθιστούνται μάλιστα και αρκετά γρήγορα, κάτι που δε συμβαίνει και πολύ συχνά, στα Smartwatch που περνούν απο τα χέρια μου.

Ο έλεγχος των μενού στο T1 μπορεί να γίνει είτε με την αφή, είτε χρησιμοποιώντας την περιστροφική κορώνα στο πλάι της συσκευής. Δυστυχώς δεν μπορείτε να αποφύγετε το άγγιγμα του ρολογιού, αφού το κλικ της κορόνας δεν είναι το “οκ” αλλα η επιστροφή στην αρχική, οπότε για να κάνετε σχεδόν τα πάντα θα χρειαστεί να πατήσετε την οθόνη.

Επίσης η κορόνα περιστρέφεται εύκολα, και σας προσφέρει και μια απτική ανάδραση κάθε φορά που γυρνάει, με το χαρακτηριστικό “κλίκ”, που νιώθετε, και ακούτε, αλλα θα μπορούσε να είναι λιιιιιγο μεγαλύτερη, κάτι που θα έκανε τη χρήση της με το ένα δάχτυλο πολύ πιο εύκολη.

Καλή συνεργασία με το Mibro Fit

Η εφαρμογή που χρησιμοποιεί το T1 για να συνδεθεί με το κινητό σας, είναι το Mibro Fit, το οποίο παρότι δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, κάνει αυτό που πρέπει να κάνει, και έχει ένα προσόν που δύσκολα θα βρείτε στην κατηγορία. Σταθερότητα.

Όσοι με έχετε ρωτήσει κατά καιρούς για φτηνό Smartwatch, ξέρετε πολύ καλά ότι είμαι υπέρ του να δώσεις κάτι παραπάνω, και να πάρεις ένα με ΚΑΛΗ εφαρμογή, παρά να μπλέξεις με κινεζοεφαρμογή που αρνείται να συνδεθεί η να κάνει τα βασικά, χωρίς να σας βγάλει την ψυχή.

Ευτυχώς το Mibro Fit, συνεργάζεται άψογα με το T1. Η σύνδεση έγινε αμέσως, αποσύνδεση δεν είχα μέχρι τώρα. Κάθε φορά που βγήκα εκτός εμβέλειας, συνδέθηκε αμέσως μόλις πλησίασα ξανα το κινητό, εκτός απο ΜΙΑ φορά, που μάλλον και εκεί έφταιγα εγώ, αφού είχα αφήσει συνδεδεμένο και το άλλο μου Smartwatch.

Συμβιώνοντας με την “Smart” πλευρά του Mibro T1

Μπορείτε να χωρίσετε τις δυνατότητες του Mibro T1 σε δύο διαφορετικές κατηγορίες. Αυτές που αφορούν το Fitness Tracking, και αυτές που το κάνουν “εξυπνο” ρολόι.

ξεκινώντας απο τη δεύτερη κατηγορία, το μεγαλύτερο προσόν του, είναι η δυνατότητα BT Call, η οποία σε αντίθεση με πολλά ρολόγια που τη διαφημίζουν, εδώ είναι χρήσιμη. Προσέξτε. Δεν είναι τέλεια, αλλα σίγουρα είναι κάτι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καθημερινά.

Για αρχή το ηχείο του δεν είναι παρα πολύ δυνατό, με αποτέλεσμα σε περιβάλλοντα με θόρυβο να είναι κομματάκι άχρηστο. Επίσης το μικρόφωνο του, θα πρέπει να είναι αρκετά κοντά σας, σε φάση περίπου όπως όταν μιλούσε ο Μάικ Νάιτ στον Κιτ, αλλα αν το φέρετε κοντά σας, ο συνομιλητής ακούει πολύ καθαρά, και χωρίς κανένα πρόβλημα.

Εκτός αυτού, θα βρείτε ξυπνητήρια, καρτέλα καιρού, με ημερήσια και πενταήμερη πρόγνωση, αντίστροφη μέτρηση, με βολικές προεπιλογές, ή ρύθμιση του χρόνου που εσείς θέλετε, και εύρεση του τηλεφώνου σας.

Μπορείτε να ελέγξετε και την αναπαραγωγή στο Media Player του κινητού σας, ενώ αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Mibro T1 σαν Bluetooth ηχείο, για να ακούτε τη μουσική σας απο εκεί, κάτι που βέβαια έχει αντίκτυπο στην αυτονομία του.

Φυσικά, μπορείτε να ρυθμίσετε να λαμβάνετε όλες τις ειδοποιήσεις απο το κινητό σας στο ρολόι σας, με το Mibro Fit να κάνει εξαιρετική δουλειά στο να διαλέξει αρχικά το ποιες απο τις εφαρμογές θα στέλνουν ειδοποιήσεις. Αν θέλετε βέβαια μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την αποστολή ειδοποιήσεων, απο οποιαδήποτε εφαρμογή ξεχωριστά.

Οι ειδοποιήσεις αυτές υποστηρίζουν την Ελληνική γλώσσα, με ένα μικρό θεματάκι στα τονισμένα γράμματα, τα οποία και πάλι βέβαια φαίνονται κανονικά αλλα με άλλη γραμματοσειρά. Οι ειδοποιήσεις στα Ελληνικά περιορίζονται στις 4 γραμμές κειμένου, όπως συμβαίνει και στα Αγγλικά.

Δεν μπορείτε να διαβάσετε το ολόκληρο το κείμενο απο ένα mail π.χ, και φυσικά δεν μπορείτε να απαντήσετε, ενώ εικόνες και Emojis, δεν εμφανίζονται καθόλου.

Μέσω του Mibro Fit, μπορείτε να προσθέσετε, και πολλές διαφορετικές υπενθυμίσεις, που περιλαμβάνουν την ειδοποίηση να σηκωθείτε οταν κάθεστε για πολύ ώρα, ειδοποίηση να πίνετε νερό ανα ότι διάστημα θέλετε, υπενθύμιση να ανοίξετε ‘κανα βιβλίο μέσα στην εβδομάδα, ακόμα και ειδοποίηση να σταματήσετε λίγο να κοιτάξετε έξω τη θέα.

Η υπενθύμιση να πιείτε νερό όμως, και οι ειδοποιήσεις που μπορείτε να προσθέσετε για να σας θυμίσουν χάπια ή όποια άλλη φαρμακευτική αγωγή πρέπει να πάρετε, είναι νομίζω ΤΡΟΜΕΡΕΣ προσθήκες, και θα έπρεπε να υπάρχουν σε όλα τα Smartwatches.

Πριν πάμε παρακάτω, να σας πώ οτι στα menu του T1 ΔΕΝ θα βρείτε την Ελληνική γλώσσα.

Σύμμαχος σας και στην άσκηση

Η μια του φύση, λοιπόν, είναι αυτή του Smartwatch. Η άλλη, είναι αυτή του Activity Tracker.

To MiBro T1 έχει αισθητήρα καρδιακών παλμών και SPO2, και στη σύγκριση των αποτελεσμάτων του, με ένα συμβατικό οξύμετρο δακτύλου, μπορώ να πώ οτι το ρολόι της Κινέζικης εταιρίας τα πάει πολύ καλά, αφού δεν είναι μόνο οι μετρήσεις που μοιάζουν αρκετά σωστές, αλλα το εύρος τους, ήταν εξίσου σωστό, αφού όταν ανέβαζα ρυθμό, στο τρέξιμο για την δοκιμή π.χ, η αντίδραση του T1 ήταν άμεση, ενώ όταν έπεφταν οι παλμοί μου, ακολουθούσε σωστά με τις μετρήσεις του.

Με τη βοήθεια αυτών των αισθητήρων, και του επιταχυνσιόμετρου, το ρολόι σας προσφέρει και καταγραφή επιδόσεων σε 20 διαφορετικές ασκήσεις , που περιλαμβάνουν απο Push ups και καθίσματα, μέχρι κολύμβηση και Tennis. Η μοναδική άσκηση που μπορείτε να ενεργοποιήσετε την αυτόματη ανίχνευση είναι αυτή του τρεξίματος.

Σε όσα περιλαμβάνουν διαδρομές, όπως το τρέξιμο, το περπάτημα και το ποδήλατο, το T1 μπορεί να συνδεθεί με το GPS του κινητού σας, για να καταγράψει με ακρίβεια και τις διαδρομές που ακολουθήσατε, ενώ στα άλλα αθλήματα, κατα βάση θα βρείτε μέτρηση καρδιακών παλμών, και θερμίδες που έχετε καταναλώσει.

Σε κάθε άσκηση, μπορείτε να βάλετε και στόχους, όπως τον χρόνο της άσκησης, ή έναν αριθμό θερμίδων που θα κάψετε, για να ειδοποιηθείτε αυτόματα όταν τους ολοκληρώσετε

Το T1 μπορεί να καταγράψει και τον ύπνο σας, αλλα εδώ τα πράγματα είναι αρκετά βασικά, αφού δεν μπορεί να μετρήσει, μεσημεριανούς ύπνους, ή τον υπνάκο που θα κόψετε το απόγευμα στον καναπέ για ‘κανα μισάωρο. Ακόμα και στο βραδινό ύπνο, απο τα 3 βράδια που το χρησιμοποίησα, τα 2 είχε πέσει έξω κανά μισάωρο στο πότε κοιμήθηκα, που σημαίνει ότι μάλλον είναι πολύ ευαίσθητο.

Εκτός απο αυτά, υπάρχουν ασκήσεις αναπνοής, που μπορείτε να κάνετε με τη βοήθειά του για να ηρεμήσετε, και μια μέτρηση MET , η οποία φαντάζομαι οτι είναι ένας συνολικός δείκτης ευεξίας, χρησιμοποιεί της μετρήσεις που λαμβάνει απο εσάς, και περνώντας τις απο έναν αλγόριθμο, σας παρουσιάζει την γενικότερη κατάσταση σας, σε μορφή σκορ.

Ανάμεσα στις εφαρμογές του Τ1 υπάρχει και μια που μετράει πίεση, αλλα δεν κατάλαβα τι ακριβώς κάνει. Μπορεί να μετράει αρτηριακή πίεση, μπορεί και άγχος, δεν κατάλαβα. Δε φαίνεται να μετράει κάτι. Αν καταλάβω τι είναι θα επιστρέψω και θα το προσθέσω εδώ.

Αυτονομία που δε θα σας απογοητεύσει

So far So good που έλεγε και η γιαγιά μου στο χωριό, όταν είχαν μπει τα μισά πρόβατα στη στάνη: Απο εμφάνιση σκίζει. Οι λειτουργίες του, όχι μόνο είναι πολλές, αλλα είναι και αρκετά καλές για να φανούν χρήσιμες. Άρα τι μας μένει για λάκκος στη φάβα; Η μπαταρία.

Ευτυχώς, αυτή η φάβα δεν έχει λακκούβες, αφού η Mibro υπόσχεται 7 ημέρες αυτονομίας, και το T1 φαίνεται να εκπληρώνει αυτές τις υποσχέσεις στο ακέραιο. Παρότι δεν έχω καταφέρει ακόμα να το έχω στον καρπό ολόκληρη εβδομάδα, στις 3 μέρες που το χρησιμοποιώ, απο το 80% που ήρθε φορτισμένο έχει πέσει στο 37%, οπότε αναλογικά, η εβδομάδα μοιάζει πολύ ρεαλιστικός στόχος. Αντε ίσως να είναι 6 ημέρες αντί για 7.

Όλα αυτά, με την φωτεινότητα στα 4/5 , Με κανα μισάωρο κλήσεις μέσω του ρολογιού για δοκιμές, και για καταγραφή αθλημάτων, σε πολύ light έκδοση.

Όταν θα φτάσει η ώρα της φόρτισης, θα βρείτε τον μαγνητικό φορτιστή στη συσκευασία, ο οποίος είναι ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ, δείγμα του οτι η Mibro έχει πάρει στα σοβαρά το Τ1. Σε αντίθεση με τους περισσότερους παρόμοιους φορτιστές, που κοιμάσαι με την αγωνία για το αν έχει μπει σωστά, και αν κούνησε μισό χιλιοστό το καλώδιο και δε φορτίζει πλέον, ο φορτιστής του T1 πραγματικά ΒΕΝΤΟΥΖΩΝΕΙ στη θέση φόρτισης.

Αν ψάχνετε το κάτι παραπάνω, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το Power Saving Mode, το οποίο δείχνει απλά την ώρα, και τα βήματα σας, και μπορεί να επεκτείνει τη διάρκεια ζωής του ρολογιού, μέχρι και στις 45 ημέρες!

Συνοψίζοντας

Το Mibro T1, είναι νομίζω ένα απο τα καλύτερα ρολόγια της κατηγορίας του που έχω πιάσει, αλλα είναι σημαντικό να τονίσω οτι σαν “κατηγορία του” εννοώ την κατηγορία τιμής που έχει τώρα στην προσφορά, και ΟΧΙ αυτή της αρχικής τιμής, την οποία φυσικά δεν μπορεί να δικαιολογήσει με τίπτα.

Αυτή η αρχική τιμή, είναι περίπου 120€, που φυσικά.. δεν, αλλα όπως θα δείτε στη συνέχεια η νέα τιμή του, είναι πολύ πιο λογική, και άκρως αντιπροσωπευτική των δυνατοτήτων του.

Στιβαρή, πανέμορφη κατασκευή, με μικρή σχετικά κάσα, που ταιριάζει σε πολλά χέρια, και αδιάβροχο στις 2ΑΤΜ. Ωραία οθόνη, φωτεινή και με εξαιρετικά χρώματα, πολλές δυνατότητες, απροβλημάτιστη εφαρμογή, και πολύ καλή αυτονομία. Βάλτε και τα εξτραδάκια, όπως τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί σαν ηχείο, και την υπενθύμιση για νερό και χάπια, και καταλαβαίνετε γιατι θεωρώ το Mibro T1, αυτό ακριβώς που αναφέρει ο τίτλος : Ένα εξαιρετικό Smartwatch για την κατηγορία του.

Θα το βρείτε στα 68€ απο το επίσημο κατάστημα της Mibro στο Aliexpress, με την τιμή αυτή να είναι τελική και το κουπονάκι που ακολουθεί να ισχύει ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ(για αυτό και δεν έκλεισα βδομάδα στο review, μήπως προλάβει κάποιος σας να το πάρει στην καλή τιμή).

Αν το σκέφτεστε, και μετράει η γνώμη μου, απο εμένα είναι ναι.

Κουπόνι : MIBROT10926 

Mibro T1 Smartwatch Global Version Bluetooth Calling 1.6Inch AMOLED

68,00
Τελευταία ανανέωση:30/09/2022 11:19
Mibro T1 Review : Ένα εξαιρετικό Smartwatch για την κατηγορία του.
Mibro T1 Review : Ένα εξαιρετικό Smartwatch για την κατηγορία του.
€68,00
Τελευταία ανανέωση:30/09/2022 11:19
-
Ειδοποιηθείτε για χαμηλότερη τιμή!
Πρόσθεσε μια ειδοποίηση για Mibro T1 Smartwatch Global Version Bluetooth Calling 1.6Inch AMOLED - €68,00

Aggelos Pap

Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

Σχολιάστε πρώτος

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo
Enable registration in settings - general