Oneplus 9 Review : Εξαιρετικό; ναι, ναυαρχίδα; ναι, Hasselblad; όχι.

0

Απο την ώρα που ανακοινώθηκαν τα νέα Oneplus, η τελείως επίπεδη οθόνη του Oneplus 9 και το σχετικά μαζεμένο του μέγεθος για Flagship συσκευή, με έκαναν να το γλυκοκοιτάω. Βέβαια με κράταγε λίγο πίσω η απουσία του O.I.S, αλλα πολύ σύντομα μπήκαν νέες σκέψεις στο μυαλό μου:

“Αφού ρε άμπαλε δεν έχεις ιδέα από φωτογραφία, την γάτα σου φωτογραφίζεις, άντε και καμιά ντομάτα όταν φυτρώσει, τι σημασία έχει που δεν έχει O.Ι.S”

Λίγο αυτό, και λίγο τα σοφά λόγια του μάστορα της Gcam κ.κ. Ανδρέα, απο το group GR Mobiles στο telegram που συνοψίζοντας ήταν περίπου “ποιο O.I.S μωρέ, έχεις δει τις φωτογραφίες σου;” με έβαλαν στο σωστό δρόμο.

Η πρώτη κίνηση ήταν να ζητήσω από το Geekmart.gr εδώ από δίπλα να μου δώσει μια συσκευή δωρεάν για Review, αλλα αφού τα βάλαμε κάτω και είδαμε ότι το τελευταίο Video Review με τη συσκευή του ανθρώπου είχε 200 views, αποφασίσαμε να μη μου το δώσει, οπότε και εγώ θα μείνω στο γραπτό review αυτή τη φορά, αφού εδώ μπορώ να πειράξω τα νούμερα.

Η δεύτερη κίνηση ήταν η αντιπροσωπεία, αλλα όταν προσπάθησα να στείλω email, το gmail απενεργοποίησε το Send από τα γέλια, οπότε και εγώ έκανα το καλύτερο δυνατό. Πήγα και το πήρα από ένα μαγαζί.

Κάπως έτσι έχω το Oneplus 9 12/256 στα χέρια μου και ήρθε η ώρα να σας πω την άποψη μου.

Χαρακτηριστικά Oneplus 9:

  • Διαστάσεις: 160mm x 74.2mm x 8.7mm και βάρος 192 γραμμάρια.
  • Οθόνη : Fluid AMOLED 6.55″. Full HD ανάλυση, αναλογία 20:9, 120Hz Refresh rate. Επικάλυψη Gorilla Glass 5.0.
  • CPU: Qualcomm Snapdragon 888
  • GPU: Adreno 660
  • RAM : 8GB/12GB LPDDR5
  • Eνσωματωμένη μνήμη: 128GB/256GB UFS 3.1 2-LANE μη επεκτάσιμη
  • Μπαταρία: 4,500 mAh (2S1P 2,250 mAh, μη αφαιρούμενη) Ταχεία φόρτιση 65W. Ασύρματη φόρτιση 15W.
  • Κάμερα :
    *Main: Sony IMX 689 48ΜP (1/1.43″, Pixel 1.12μm, 7p Lens F/1.8, EIS) (All pixel omni-directional PDAF+CAF)
    *Ultrawide: Sony IMX 689 50ΜP (1/1.56″, Pixel 1.12μm, 7p Freeform Lens F/2.2,EIS)
    *Monochrome 2MP
  • Εμπρόσθια κάμερα: Sony IMX471 16MP(1.0 µm Pixel, σταθερό Focus, F/2.4. EIS)
  • Συνδεσιμότητα: Dual Band WiFi 6, Bluetooth 5.2, NFC, Dual Band GPS, 5G, Dual SIM, VoLTE, VoWiFI. USB 3.1 Gen1 Type-C.
  • Άλλα χαρακτηριστικά, Dual Stereo Speakers Dolby Atmos, in-display Fingerprint Scanner, Comfort Tone, Alert Slider.
  • Λογισμικό Android 11 , Oxygen OS 11

Design/ Κατασκευή

Εξωτερικά, το Oneplus 9 το πάει αρκετά συντηρητικά, αφού οι διαφορές σε σχέση με το περσινό Oneplus 8 δεν είναι πολλές, με τη συσκευή αυτή τη φορά να έχει εντελώς επίπεδη οθόνη, και συνολικά να είναι λίγο πιο παχύ, που είναι λογικό αφού πλέον έχει και ασύρματη φόρτιση 15W.

Ταυτόχρονα είναι πιο βαρύ από τον προκάτοχο του, αλλα όχι σε σημείο που θα σας προβληματίσει.

Η πλάτη του είναι από γυαλί, με το χρώμα που έχω εγώ στα χέρια μου να ποικίλει απο ροζουλί μέχρι μωβουλί/πεθαμενατζί, και την εντελώς Glossy επιφάνεια του απο τη μέση και κάτω να είναι φωλιά για δακτυλιές που σας ορκίζομαι οτι εμφανίζονται ακόμα και αν δεν το ακουμπάτε καθόλου.

Απο τη μέση και πάνω πάλι, είναι ματ…

Κάντε ρε ολόκληρο το κινητό ματ/Frosted glass. ΑΜΑΝ!

Το Frame του είναι πλαστικό, και γυαλιστερό κιόλας, μην τυχών μείνει καμία γωνιά χωρίς δακτυλιές, και πάνω του θα βρείτε τα Volume buttons, το Power, και το Alert Slider, που στο 9 είναι ΠΟΛΥ πιο εύκολο στη χρήση του, και δε θα χρειαστείτε σφυροκάλεμο για να το μετακινήσετε.

Τόσο πίσω όσο και μπροστά έχουμε επίστρωση από Gorilla Glass 5.0, ενώ παρότι απουσιάζει το IP68 rating, η ύπαρξη των λάστιχων αδιαβροχοποίησης στο συρτάρι των SIM δείχνουν ότι η Oneplus έχει κάνει όλα τα βήματα, ΕΚΤΟΣ από το να πληρώσει την πιστοποίηση. Στο κάτω κάτω δεν κάνει και 750€, πώς κάνετε έτσι.

Α ώπα κάτσε. Κάνει 750€…

Oθόνη

Η Οθόνη του Oneplus 9, είναι μία (βαθιά ανάσα) Full HD+ Fluid AMOLED οθόνη 6.55″, με αναλογία 20:9, συμβατή με HDR10+, που έχει μέγιστη φωτεινότητα 1100 nits και ρυθμό ανανέωσης 120hz!

Με μή ειδικούς όρους, το Panel του Oneplus 9 είναι.. μπόμπα αφού εξαιρώντας την απουσία της QHD ανάλυσης, οι υπόλοιποι αριθμοί δείχνουν μια οθόνη αντάξια μιας ναυαρχίδας. Και αυτό θα πάρετε.

Σημαντικό κομμάτι της εξαιρετικής εμπειρίας που σας δίνει η οθόνη είναι οι πάρα πολλές επιλογές που σας δίνει για τη ρύθμιση της η OxygenOS με αποτέλεσμα ΟΤΙ προτίμηση και αν έχετε, να μπορείτε να τη φέρετε στα μέτρα σας.

Πολύ χρήσιμο είναι και το Comfort mode που ρυθμίζει αυτόματα την οθόνη σας με βάση τον περιβάλλοντα φωτισμό.

Στην πάνω αριστερή γωνία θα βρείτε μια μικρή τρυπούλα που φιλοξενεί τη Selfie κάμερα ενώ στη βάση της υπάρχει και ένας οπτικός αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Με βάση το σημείο τοποθέτησης του αισθητήρα βέβαια, υποψιάζομαι οτι ο δοκιμαστής της Oneplus για φέτος, είχε αντίχειρα με 2 αρθρώσεις, και 10 πόντους μήκος, γιατί έχουν πάει και το έχουν βάλει ΤΕΡΜΑ κάτω, σε ένα σημείο που μπορεί η πρώτη σας αίσθηση να είναι “πωω ρε φίλε, πρέπει να είναι ΠΟΛΥ άβολο εκει κάτω”, αλλα στην πράξη, όχι μόνο έχετε δίκιο, αλλα είναι και λίγο χειρότερα από αυτό.

Ήχος

Η Oneplus έχει εξοπλίσει με με δύο σχεεεδοοοον ισορροπημένα στέρεο ηχεία, που δεν έχουν κάποια βαρύγδουπη υπογραφή μεγάλης εταιρίας, αλλα έχουν καθαρό ήχο, πολύ καλή μέγιστη ένταση.

Στο άκρως επιστημονικό τεστ που ακολουθώ σε κάθε Review, δηλαδή στην παρακολούθηση περίπου 15 λεπτών του Hamilton, τα ηχεία του Oneplus 9 με εντυπωσίασαν, οπότε έχω μόνο καλά λογια να σας πω.

Επιδόσεις / SoC

Ο βασικός λόγος που αποφάσισα να πάρω το Oneplus 9 για να αντικαταστήσω το Oneplus 8 μου, ήταν για τις βελτιωμένες επιδόσεις και για τον έναν επιπλέον χρόνο αναβαθμίσεων που θα κερδίσω, και αν για το δεύτερο στην Oneplus γελάνε, γιατί στην Oneplus ξέρουν, για το πρώτο πρέπει να ομολογήσω κάτι. Δεν κατάλαβα Χριστό.

Η μετάβαση μου από το Oneplus 8 με SD 865, 8GB RAM και 90Hz οθόνη στο 9 με τον SD 888 με 12GB RAM και 120hz οθόνη περιορίστηκε στο “ωχ, αυτό ειναι πιο βαρύ”, αφού από πλευράς καθημερινής χρήσης, δεν είναι ΚΑΝΕΝΑ σημάδι βελτίωσης,

Αυτό βέβαια δεν συνέβει επειδή το Oneplus 9 είναι αργό, κάθε άλλο, η εμπειρία χρήσης του Oneplus 9 είναι απο τις πιο γρήγορες και Fluid που θα βρείτε σε κινητό εκεί έξω,  αλλα απλά επειδή το Oneplus 8 ήταν ήδη ένα ΤΑΧΥΤΑΤΟ τηλέφωνο, και το άλμα μεταξύ της γενιάς αυτή με την προηγούμενη είναι μάλλον ασήμαντη στο 90% της χρήσης σας.

Εκεί που ο νέος Snapdragon 888 δείχνει τα δόντια του, είναι όταν αναγκάσετε τον νέο Cortex-X1 να βάλει μπρος, που συμβαίνει συνήθως σε παιχνίδια, ή πολύ βαριές εφαρμογές, και τότε γίνεται ξεκάθαρο ότι έχετε ένα κινητό πολύ πιο ικανό να αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις, παιχνίδια σε υψηλή ανάλυση και απαιτητικές εφαρμογές.

Ταυτόχρονα, έχετε και ένα κινητό που ζεσταίνεται πολύ πιο εύκολα σε αυτές τις συνθήκες.

Το Oneplus 9 είναι το πρώτο που χρησιμοποιώ για πάνω από λίγες ώρες με τον Snapdragon 888, οπότε δεν ξέρω αν το πρόβλημα είναι αυτός ή το όχι αρκετά καλό σύστημα ψύξης του Oneplus 9, αλλα το γεγονός ότι το κινητό ζεσταίνεται παραπάνω από ότι θα περιμένατε όταν το ζορίζετε δεν αλλάζει.

Αυτονομία

Παρόμοια ζόρια αντιμετωπίζει και η μπαταρία όταν κλωτσήσει ο X1 , αφού παρότι συνολικά η αυτονομία του Oneplus 9 είναι πολύ καλή, αν παρατηρήσετε την μπαταρία του όταν το ζορίσετε θα δείτε ότι πέφτει πιο γρήγορα από ότι πέφτει η εκτίμηση των ανθρώπων, προς το πρόσωπο μου, όταν λέω ανέκδοτα με τη μικρή Αννούλα σε παρέα.

Συνολικά όμως, και με βάση το Hardware του, η μπαταρία 4500mAh του Oneplus 9 τα καταφέρνει περίφημα, και σας χαρίζει απο 5-7 ώρες οθόνη, αρκεί να το χρησιμοποιείται αρκετά μέσα στη μέρα, αφού δυστυχώς η κατανάλωση του 888 σε Standby είναι αρκετά μεγάλη, οπότε κατά τη διάρκεια της νύχτας χάνει σημαντικό ποσοστό που παίζει απο το 10-15%, κάτι που νομίζω οτι αργά η γρήγορα θα φτιαχτεί με κάποιο Update.

Όπως και να έχει, η μπαταρία θα είναι ο μικρότερος, από τους ελάχιστους έτσι και αλλιώς, προβληματισμούς σας για το κινητό, αφού όταν φτάσει η ώρα της φόρτισης, έρχεται… μαγεία.

Το Dash Charge 65W, που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε άμεσα, αφού ο κατάλληλος φορτιστής είναι μέσα στο πακέτο, και όχι έξτρα αγορά όπως σε κάτι άλλες περιπτώσεις γκουχγκουχapple/samsungγκουχ και χρειάζεται ΜΟΛΙΣ μισή ώρα για να φορτίσει πλήρως το κινητό σας απο το 0!!

 

Επίσης για πρώτη φορά σε μη-Pro oneplus, έχουμε ασύρματη φόρτιση, που μπορεί να μη φτάνει τα 50W του Oneplus 9 Pro, αλλα πιάνει τα 15W που ειναι μια χαρά ταχύτητα για Qi φόρτιση, χωρίς μάλιστα να χρειάζεται ειδικό φορτιστή.

Κάμερες

Και κάπως έτσι φτάσαμε στο σημείο που θα ενδιαφέρει αρκετούς απο εσάς, τις κάμερες.

Η μεγάλη αλλαγή που διαφημίστηκε από την Oneplus στις κάμερες των νέων κινητών της είναι η συνεργασία με την Hasselblad, αλλα η πραγματική βελτίωση έρχεται από την επιλογή ΠΟΛΥ καλών αισθητήρων από την Κινέζικη εταιρία.

Πέρα από αυτό η επέμβαση της Hasselblad στην εμπειρία φωτογραφίας με το Oneplus 9 περιορίζεται στο νέο πορτοκαλί κουμπάκι στο Camera App, και το κλικ που κάνει όταν παίρνετε φωτογραφία που κάνει ξεκάθαρο ότι έχετε Pro εργαλείο στα χέρια.

Κάνει “κλικ” με επαγγελματικό τρόπο.

Σε σχέση με το Oneplus 8 τα χρώματα είναι πλέον ολοφάνερα καλύτερα στις φωτογραφίες του Oneplus 9, χωρίς να μπορώ με σιγουριά αν αυτό είναι πράγματι δουλειά της Hasselblad ή όχι.

Κατά τα αλλα η κεντρική κάμερα 48MP, έχει τον αισθητήρα του Oneplus 8 Pro, με μέγεθος 1/1.43″ με pixel μεγέθους 1.12μm  ενώ από πάνω του θα βρείτε έναν πραγματικά ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ αισθητήρα για Ultrawide κάμερα, στα 50MP, με μέγεθος 1/1.56″ και φακό με F/2.2.

Στο πακέτο υπάρχει και ένας Monochrome αισθητήρας 2MP, που έχει ως κύρια δουλειά το να συλλέξει περισσότερο φως, και να πιάνει χώρο για να λέμε οτι έχει 3 κάμερες.

Όπως είπαμε, κανείς από τους αισθητήρες της συσκευής δεν έχει οπτική σταθεροποίηση, κάτι που από μόνο του είναι κακό, αλλα βλέποντας τη μεγάλη εικόνα (pun intended) αυτό που χάνετε τελικά είναι ΠΟΛΥ λιγότερο από ότι φαντάζεστε.

Το πολύ μεγάλο φυσικό μέγεθος των 2 αισθητήρων, και η εξαιρετική ψηφιακή σταθεροποίηση κατά την καταγραφή βίντεο, ελαχιστοποιούν τις επιπτώσεις από την απουσία της οπτικής σταθεροποίησης, με το Oneplus 9 να προσφέρει εξαιρετικές φωτογραφίες ακόμα και το βράδυ.

Τώρα εδώ πρέπει να σας γράψω περι White balance, θόρυβο, και δυναμική αντίθεση, αλλα θα σας γλιτώσω από χρόνο, και άχρηστες κατά βάση πληροφορίες για τους περισσότερους.

Πάρτε Live δείγματα.

Απο τη βασική κάμερα:

Και την UltraWide:

Στο Video, το Oneplus 9 μπορεί να τραβήξει μέχρι και 8K στα 30FPS, ενώ υπάρχει δυνατότητα καταγραφής 4K@60FPS και FHD@60FPS. H ψηφιακή σταθεροποίηση είναι παρούσα σε όλες τις αναλύσεις και τον ρυθμό ανανέωσης, ενώ για το Full HD και το 4K Video έχετε επιλογή να καταγράψετε HDR Video, αρκεί να τραβάτε στα 30FPS.

 

To 8Κ φυσικά είναι διαθέσιμο μόνο στα 30FPS, αλλα να ξέρετε πώς 4K@120FPS δεν παίζει, οπότε αν για κάποιο λόγο το χρειάζεστε, κοιτάτε αλλού. Τα περισσότερα απο 160 FPS είναι αποκλειστικό προνόμιο των Slow Motion Video με 240FPS στο Full HD και 480FPS στο 720P.

Και εδώ όμως η υπερθέρμανση κάνει την εμφάνιση της, αφού μια ζεστή μέρα το να τραβήξετε πολύ ώρα βίντεο είναι μάλλον αδύνατο για την ώρα.

Οταν το έβγαλα βόλτα για βίντεο ηταν μεσημέρι, είχαμε περίπου 35 βαθμούς κελσίου, και κατάφερα να τραβήξω 4 βίντεο των 30″ σε διάφορες αναλύσεις πριν πάρω το πρώτο μήνυμα οτι το πράμα… ζεσταίνεται, για να μου ξεκόψει μια και καλή τις ελπίδες να τραβήξω βίντεο λίγο αργότερα, λέγοντας μου απλά “νοοουυ παλ, γιου χεβ του γουειτ”.

H Selfie κάμερα είναι στα 16MP, έχει και ψηφιακή σταθεροποίηση για τα Selfie Video σας.

Συνδεσιμότητα

Σε επιλογές συνδεσιμότητας το Oneplus 9 παίρνει άριστα, αφού αν εξαιρέσουμε την θύρα ακουστικών, που δεν περίμενε και κανείς να βρούμε, γιατί εσείς οι νεολαίοι, δεν ακούτε πλέον μουσική από καλώδια, ολα τα υπόλοιπα είναι εδώ, και είναι σε όσο πιο νέα έκδοση θα μπορούσατε να τα βρείτε.

4G+; Check, 5G Check, VoLTE Check, εδώ τα πάμε καλά.

Εδώ μιλάμε για 5G συσκευή, με Dual SIM λειτουργία, χωρίς χώρο για MicroSD φυσικά στο συρτάρι τους, η οποία έχει επίσης Dual Band WiFi 6.0, GPS με Glonass, BDS, Gallileo, SBAS και σύνδεση με την θεία Μαρίκα στο μπαλκόνι του δεύτερου, NFC, και μια USB-C 3.1 θύρα φόρτισης και μεταφοράς δεδομένων.

Δεν υπάρχει LED ειδοποιήσεων, αφού με τη βοήθεια της AMOLED οθόνης έχουμε τα Led strips που αναβοσβήνουν στα πλάγια όταν υπάρχει νέα ειδοποίηση, αλλα δίπλα στην κάμερα η οθόνη εμφανίζει ένα πράσινο κυκλάκι για να ξέρετε ότι η κάμερα γράφει!

Λογισμικό

Για το τέλος αφήσαμε την Oxygen OS. Παρά τις αλλαγές της, και την ξεκάθαρη προσπάθεια της να φύγει από πολύ καλό UI των προηγούμενων εκδόσεων, και να προσθέσει λίγο τσαχπινιά παραπάνω, το skin της Oneplus παραμένει ένα απο τα καλύτερα και καθαρά skins που θα βρείτε στον κόσμου του Android.

Αισίως έχουμε φτάσει στην Oxygen OS 11, η οποία βασίζεται στο Android 11, και την ώρα που γράφω αυτό το εξαιρετικό, από κάθε άποψη, Review, έχει Security Patch Απριλίου ..τον Απρίλη, αλλα ΑΛΙΜΟΝΟ να ήταν διαφορετικά τα πράγματα, σε 760€ συσκευή δύο μηνών.

Όπως είπαμε οι επιλογές εδώ είναι πάρα πολλές σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες, είτε για συνδεσιμότητα, είτε για την οθόνη, είτε για έξτρα λειτουργίες, όπως το Always On, και το πολύ έξυπνο Canvas mode για το Wallpaper, που για την ώρα λειτουργεί μόνο με πρόσωπα καλά.

Το Camera App είναι αρκετά προσιτό, με εύκολα προσβάσιμες τις αναγκαίες λειτουργίες, και ένα πολύ καλό Pro Mode, που για μια ακόμη γενιά δυστυχώς περιορίζετε στην φωτογραφία  και μάλιστα μόνο από την κεντρική κάμερα (ΜΠΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥ)  με το Video να έχει μόνο Manual λειτουργία.

Η νέα έκδοση της OxygenOS είναι σχεδιασμένη με γνώμονα την ευκολότερη χρήση με το ένα χέρι, κυρίως γιατι με αυτόν τον γνώμονα σχεδιάστηκε και η One UI απο την Samsung, από την οποία έχει δανειστεί αρκετά σχεδιαστικά κομμάτι του UI η Oneplus.

Φυσικά θα βρείτε αρκετές δικές τις πινελιές, μεταξύ των οποίων και το καλύτερο σύστημα γρήγορης απάντησης που έχω δει στο Android, το οποίο δυστυχώς δεν υποστηρίζετε από όλες τις IM εφαρμογές. Μια μέρα θα γίνει, και τότε θα μάθετε να την αγαπάτε όπως και εγώ.

To μόνο πρόβλημα εδώ, είναι η πολύ κακή σχέση που έχει αναπτύξει η Oneplus με τις αναβαθμίσεις τα τελευταία χρόνια, με χαρακτηριστικές καθυστερήσεις ακόμα και στις κορυφαίες συσκευές της, κάτι που σίγουρα δε θέλεις από μια συσκευή που θα πληρώσεις 700 και 800€.

Συμπέρασμα.

Σε τελική ανάλυση, τα πάντα κρίνονται από την τιμή, και το Oneplus 9 είναι διαθέσιμο απο το επίσημο κατάστημα της Oneplus στα 769€ για την έκδοση 8/128GB και 879€ για την έκδοση 12/256GB.

Από την στιγμή που δεν υπάρχει δυνατότητα επέκτασης, ίσως πρέπει να ρίξετε μια ματια στη μεγάλη έκδοση, ειδικά αν έχετε σκοπό να το κρατήσετε για πάνω απο 1-1.5 χρόνο όπως εγώ, αλλα η ουσιαστική διαφορά επιδόσεων ανάμεσα στις 2 εκδόσεις, είναι μάλλον μηδενική.

Βάζοντας στη ζυγαριά την τιμή της βασικής έκδοσης λοιπόν, τα 769€ που ζητάει το Oneplus 9 μπορεί και να τα αξίζει με βάση τις απαιτήσεις σας, αφού ο SD 888 είναι σίγουρα ο καλύτερος επεξεργαστής της γενιάς του, η οθόνη του Oneplus 9 είναι εξαιρετική, και οι κάμερες του μπορεί να μην είναι στο επίπεδο του Galaxy S21 ή του iPhone 12, αλλα έχουν τόσο καλούς αισθητήρες που είναι στο χέρι της Oneplus να την φέρει μέχρι εκεί.

Ειδικά ο Ultrawide είναι ένας λόγος από μόνος του να το πάρετε, την ώρα που φυσικά η απώλεια του τηλεφακού, είναι από μόνος του ένας λόγος να μην το πάρετε.

Η Oneplus επέλεξε έναν Monochrome φακό, αντί ενός τηλεφακού σε κινητό 770€, και αυτό είναι ΛΑΘΟΣ. Εγώ μπορεί να μην τον χρησιμοποιώ ποτέ, αλλα το φάουλ είναι πολύ μεγαλύτερο από την απώλεια του O.I.S.

Αν αυτό δε σας πειράζει, το υπόλοιπο πακέτο είναι παραπάνω απο αρκετό, αλλα με τη συνήθεια της Oneplus να μη ρίχνει την τιμή, ΠΟΛΥ σύντομα, εξίσου κορυφαίες συσκευές, όπως τα S21 της Samsung, τα iPhone 12 και το Xiaomi Mi 11 θα είναι εξίσου, αν όχι αρκετά φτηνότερα από το Oneplus 9.

Ταυτόχρονα βέβαια, στο Banggood η βασική έκδοση έχει πέσει ήδη στα 530€, με το 12άρι να ανεβαίνει στα 590€, μια τιμή που κάνει το Oneplus 9 ΠΟΛΥ πιο ελκυστικό. Έτσι, τυχαία αναφορά, λέω εγώ τώρα.

Έξι λέξεις παραπάνω για να φτάσω τις 2500.

Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

Σχολιάστε πρώτος

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo