Μετά τα κινητά, τα smartwatches, τα tv box κτλ, νομίζω ήρθε η ώρα να ρίξουμε λίγο περισσότερο βάρος και στην κατηγορία των mini-pc.

Μια κατηγορία που μας υπόσχεται να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε ταινίες ή ακούμε μουσική, αλλά και να μας βοηθήσει όταν χρειαστεί στη δουλειά μας.

Γιατί όχι, ανάλογα και με τα χρήματα που θα μπορέσουμε να διαθέσουμε, τα mini-pc γίνονται και μια παιχνιδομηχανή για χαμηλών απαιτήσεων παιχνίδια.

Το βασικό, όμως, ατού των mini-pc, είναι ότι κρύβονται παντού, είναι πολύ μικρά, δεν πιάνουν χώρο και είναι βολικά όσο δεν πάει!!

Εμείς αγοράσαμε το συγκεκριμένο που βλέπετε στις φωτογραφίες.

Πρόκειται για το XCY X30, το οποίο έρχεται με επεξεργαστή Intel i7-4500U, κάρτα γραφικών Intel HD Graphics 4200 και onboard κάρτα ήχου.

Τίποτε άλλο… πράγμα που σημαίνει ότι πέρα από το κόστος της αγοράς του, πρέπει να του βάλετε μνήμη RAM και σκληρό δίσκο.

Αντ’ αυτού υπάρχουν ολοκληρωμένα συστήματα, πιο ακριβά, αλλά νομίζω ότι και μόνο η δυνατότητα που σας δίνει να βάλετε κάτι δικό σας (που περισσεύει ίσως;) συμφέρει.

Από εμφάνιση εμπνέει εμπιστοσύνη για τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί, είναι πολύ μικρό και ελάχιστα παχουλό.

Αυτό φυσικά, έχει ως αποτέλεσμα – μόλις το ανοίξετε για να βάλετε δίσκο κτλ – να συνειδητοποιήσετε ότι ο χώρος που σας δίνει είναι περιορισμένος.

Εμείς του βάλαμε 8άρα DDR3L μνήμη και έναν SSD δίσκο στα 240GB, ό,τι πρέπει δηλαδή για να μετατραπεί με λίγα χρήματα σε ένα πολύ καλό media player.

Από εκεί και πέρα, το mini-pc μας έχει 4 θύρες usb-3.0, 2 θύρες usb 2.0, 1 HDMI, 1 VGA, 1 ethernet, 1 για μικρόφωνο και 1 ακόμα για ηχεία.

Προσοχή τώρα. Πριν την αγορά, θα πρέπει να είστε πολύ προσεχτικοί στις λεπτομέρειες.

Για παράδειγμα στην περίπτωσή μας (με μικρά γράμματα στο τέλος) έλεγε ότι το mini-pc χωρίς δίσκο και μνήμη, ΔΕΝ έχει ούτε wifi, ενώ ούτως ή άλλως δεν διαθέτει BT.

Για το wifi μικρό το κακό, μιας και του κούμπωσα ένα καλώδιο Ethernet και λύθηκε το πρόβλημα, ενώ δεν ίδρωσα ούτε για το BT, μιας και είχα spare ένα ασύρματο πληκτρολόγιο/ποντίκι.

Κάτι ακόμα που δεν είχε, ήταν αντάπτορα για να κάνει στις δικές μας πρίζες ο φορτιστής του, κάτι το οποίο στοιχίζει 2-3 ευρώ.

Μιας και είπαμε για χρήματα, να πούμε ότι το συγκεκριμένο που πήραμε ήταν στα 144€ ΑΛΛΑ πλέον υπάρχει κουπόνι που το ρίχνει στα 126€.

Σ’ αυτά τα λεφτά είναι πολύ καλό. Και φυσικά, όσοι έχετε αρκετούς πόντους, μπορείτε να το αποκτήσετε με ακόμα λιγότερα χρήματα.

Το έχω ήδη βάλει να δουλέψει και οι πρώτες εντυπώσεις είναι θετικές. Θα επανέλθω όμως μετά από ένα μήνα περίπου, για να δούμε και πως τα πήγε στην πράξη.

Αποκτήστε το από το Banggood

Κουπόνι: BGCY745
0 0 vote
Article Rating
Παρακολουθήστε τα σχόλια
Ενημέρωση για
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments