Realme X50 Pro 5G Review : “Η Realme και οι ναυαρχίδες” επεισόδιο δεύτερο.

0

Το Realme X2 Pro ήταν το τηλέφωνο που έβγαλε στο αφρό την Realme, γιατι μεταξύ μας, καλά τα ποιοτικά Mid-range, αλλα τίποτα δεν είναι καλύτερη διαφήμιση, απο μια ικανότατη ναυαρχίδα σε πάρα πολύ καλή τιμή.

Το X50 Pro 5G, είναι το δεύτερο επεισόδιο της σειράς “η Realme και οι ναυαρχίδες” και με μερικούς σημαντικούς αστερίσκους, το νέο μοντέλο, συνεχίζει επάξια στα βήματα του X2 Pro.

Με το νεότερο Flagship Chipset της Qualcomm, 12GB RAM, οθόνη με ανανέωση 90hz, 5G συνδεσιμότητα, και απίστευτη ταχεία φόρτιση στα 65W, που μπορείς να εκτιμήσεις μόνο αφου την δεις με τα μάτια σου, το Realme X50 Pro έχει πολλά πράγματα για να σε κάνει να το προτιμήσεις.

Την ίδια ώρα δεν του λείπουν και τα προβλήματα, τα οποία σε συνδυασμό με το κόστος απόκτησης, το βγάζουν από την λίστα των κινητών, που μπορείς να προτείνεις σε κάποιον, όποια χρήση και αν έχει στο μυαλό του.

Δεν παύει όμως να είναι μια από τις καλύτερες συσκευές της αγοράς, και μια από τις δυο-τρεις πιο αγαπημένες μου το 2020.

Θα συμφωνήσετε με την άποψη μου; Θα το μάθουμε σύντομα.

-Ευχαριστούμε πολύ την Realme για την παραχώρηση του Review Unit για τις ανάγκες της δοκιμής-

Video Review


Εμφάνιση/Κατασκευή


Υπάρχουν συσκευές, που προδίδουν την ποιότητα τους, από μια ματιά, και υπάρχουν και άλλες, που μπορούν εύκολα να μεταφέρουν το πόσο ποιοτικές είναι, από το πρώτο άγγιγμα.

Το Realme X50 Pro 5G, είναι σίγουρα στην δεύτερη λίστα, αφού μπορεί στο κομμάτι του Design, να μένει πιστό στη σχεδιαστική γραμμή της Realme, και να διαφέρει ελάχιστα από τα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρίας, σε ότι αφορά όμως τα υλικά και την ποιότητα κατασκευής το X50 Pro παίρνει άριστα.

Χωρίς να ξεφεύγει από ορθογώνιο σχέδιο, με σάντουιτς από γυαλί και στρογγυλεμένες άκρες, το κινητό της Realme, έχει εντυπωσιακή κατασκευή, με τη συσκευή να είναι στιβαρή, και να έχει εξαιρετική συναρμογή, χωρίς ίχνος αστοχίας, τριξίματος ή άλλου προβλήματος.

Αυτό που δεν πρόκειται να ξεπεράσετε εύκολα μετά το πρώτο άγγιγμα όμως, είναι η πλάτη του X50 Pro, με την ματ γυάλινη επιφάνεια της να είναι απαλή στο άγγιγμα, και να καταφέρνει να μην γεμίζει δακτυλιές, ακόμα και αν το προσπαθήσετε.

Με βάση αυτά, θα περιμένατε το τηλέφωνο να είναι άριστο εργονομικά, και δεν είναι τίποτα λιγότερο από αυτό, αφού η συσκευή φωλιάζει στο χέρι σας, και με βάρος λίγο πάνω απο 200 γραμμάρια σαν δίνει σιγουριά όταν το κρατάτε, κάνοντας τη χρήση ακόμα και με το ένα χέρι, όχι μόνο εύκολη, αλλα και ευχάριστη διαδικασία.

Εδώ βάλτε το υπέροχο μπορντοροδοκόκκινο χρώμα που έχει η συσκευή της δοκιμής μας, και θα καταλάβετε γιατί κάθε μέρα που περνάει, μου γίνεται πιο δύσκολο να αποχωριστώ τo κινητό της Realme.

Μοναδικό ψεγάδι στον τομέα της κατασκευής είναι η απουσία του IP Rating, που σε μια ναυαρχίδα του 2020 θα έπρεπε απλά να υπάρχει.

Οθόνη


Στην πρόσοψη του, έχει ένα Full HD AMOLED Panel 6.44″, με μια διπλή τρύπα στην πάνω αριστερή γωνία για τις Selfie και ένα ενσωματωμένο In-display Fingerprint Scanner, που λειτουργεί άψογα. Όσο άψογα μπορεί να λειτουργήσει ένα In-display scanner δηλαδή.

Η τρύπα με τις κάμερες συνεχίζει να μου φαίνεται πολύ πιο ενοχλητική από ένα απλό Waterdrop Notch, αλλα τουλάχιστον εδώ το μέγεθος της έχει δικαιολογία αφού κρύβει δύο κάμερες, ενώ έχει και ένα πολύ όμορφο animation κάθε φορά που ενεργοποιούνται οι Selfie.

Το Panel αυτό καθεαυτό έχει τα πιο γήινα χρώματα που έχω δει τελευταία, χωρίς καμία διάθεση να τα υπερ-εκθέσει , κάτι που δημιουργεί ένα από τα πιο ευχάριστα αποτελέσματα που έχω δει τελευταία.

Την ίδια ώρα φυσικά, αν έχετε προτίμηση στα πολύ ζωντανά χρώματα των οθονών της Samsung π.χ μπορεί να βρείτε το Panel τους X50 pro μουντό.

Η οθόνη τρέχει στα 90hz, με επιλογή για αυτόματη ρύθμιση του ρυθμού ανανέωσης, ή στα 60Hz και 90hz σταθερά, ανάλογα τις ανάγκες σας.

Η φωτεινότητα της οθόνης, είναι ικανοποιητικότατη, με την Realme να διαφημίζει 600 nits και στην πράξη φαίνεται πως ισχύει, με το X50 Pro να μην έχει κανένα πρόβλημα κόντρα στο ήλιο.

Τέλος το Panel της συσκευής υποστηρίζει HDR10, και είναι καλιμπραρισμένη για να καλύπτει τα DCI-P3 και sRGB.

Στη βάση της συσκευής, και πίσω από το ακουστικό θα βρείτε τα δύο ηχεία της συσκευής, που σας προσφέρουν μια πολύ καλή στέρεο εμπειρία, με τα δύο ηχεία να έχουν παρόμοια ένταση, αλλα το βασικό ηχείο στη βάση να έχει σαφώς περισσότερο μπάσο.

Από το X50 Pro λείπει το LED ειδοποιήσεων, αλλα ευτυχώς δεν έχετε ξεμείνει από επιλογές, αφού υποστηρίζει Always On Display, ενώ έχει και ειδοποιήσεις με φωτεινές λωρίδες χρώματος περιμετρικά της οθόνης.

SoC/Επιδόσεις


Αφήνουμε την οθόνη, για να πάμε ένα βήμα παραμέσα, εκεί που θα βρείτε το Hardware του Realme X50 Pro. Η βασικά όχι. Θα βρείτε το ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ Hardware του Realme X50 Pro.

O σταρ εδώ είναι άλλος από το Snapdragon 865 SoC της Qualcomm με 8 πυρήνες που τερματίζουν στα 2.84Ghz, το οποίο κατασκευάζετε στη λιθογραφική μέθοδο των 7 nm και συνοδεύεται από το X50 5G Modem, και την Adreno 650 GPU για τα γραφικά.

Το νεότερο chipset της Qualcomm δεν έχει κανένα πρόβλημα να σας προσφέρει μια πραγματικά απροβλημάτιστη εμπειρία χρήσης, σε συνδυασμό με την οθόνη 90hz, και τo Realme OS, και σε ότι και αν κάνετε, οι εντολές σας εκτελούνται ακαριαία με ομαλότητα από άλλο πλανήτη, και χωρίς κολλήματα.

Στην τρομερή ταχύτητα της συσκευής, βάζουν το λιθαράκι τους, τόσο η LPDDR5 RAM όσο και η UFS 3.0 μνήμη, που είναι σχεδόν ότι πιο γρήγορο κυκλοφορεί.

Γενικά, η συσκευή κυκλοφορεί σε εκδόσεις με 6GB RAM και 128GB ROM, 8GB RAM και 256GB μνήμης, και 12GB RAM και 256GΒ ενσωματωμένης, μη επεκτάσιμης, μνήμης.

Η τελευταία, είναι και η μοναδική που θα κυκλοφορήσει επίσημα στη χώρα μας, με αποτέλεσμα να μην έχετε πιο οικονομική εναλλακτική αν θέλετε να κάνετε κάποιες υποχωρήσεις για να γλιτώσετε λεφτά. Αυτά όπως θα τα πούμε στο τέλος.

Φυσικά το τελευταίας γενιάς System on Chip, και η high refresh rate οθόνη, κάνουν το Χ50 Pro μια εκπληκτική συσκευή για Gaming.

Σε αυτό βάζει το χεράκι της, και το εκτεταμένο σύστημα ψύξης με φύλλα γραφίτη και το Vapor Chamber, για βέλτιστη διαχείριση της θερμοκρασίας, ενώ και η μπαταρία δύσκολα θα σας προδώσει.

Μπαταρία/Ταχύτητα φόρτισης


H αυτονομία για την ακρίβεια, θα είναι ο μικρότερος φόβος σας, στη συμβίωση σας με το Realme X50 Pro 5G, αφού η μπαταρία 4200mAh βγάζει με χαρακτηριστική άνεση μια μέρα χρήσης, ακόμα και όταν το πάτε στα άκρα, η μαγεία όμως, ξεκινάει όταν καταφέρετε να τη βγάλετε νοκ άουτ, και πρέπει να το βάλετε στη φόρτιση.

Εκεί το SuperDart Charge, και ο φορτιστής των 65W που θα βρείτε στο κουτί παρακαλώ, αλλάζουν όσα ξέρατε για την φόρτιση του κινητού σας, αφού σας επιτρέπει να βλέπετε το ποσοστό της μπαταρίας να ανεβαίνει όσο το φορτίζετε σε πραγματικό χρόνο, με ρυθμούς που αν δεν το δείτε δε θα το πιστέψετε.

Μια δεκάλεπτη φόρτιση, πάει τη μπαταρία απο το 15 στο 50%, ενώ κάτι λιγότερο από 40 λεπτά διαρκεί ΟΛΟΚΛΗΡΗ η φόρτιση της μπαταρία 4200mAH της συσκευής.

Κατά τη διαδικασία της φόρτισης βέβαια, η συσκευή ζεσταίνεται. Όχι σε βαθμό που θα έπρεπε να σας ανησυχεί – πολύ – αλλα ζεσταίνεται, κάτι που δεν ξέρω σε τι βαθμό θα επηρεάσει την μακροζωία της μπαταρίας σας.

Σε πρόσφατα τεστ της Oppo και την TÜV Rheinland, φαίνεται πως η ταχεία φόρτιση δεν έχει ιδιαίτερη επίπτωση στη ζωή της μπαταρίας, κάτι μάλλον λογικό, αφού μπορεί η συσκευή να ζεσταίνεται, αλλα δεν χρειάζεται παρά ελάχιστη ώρα στον φορτιστή.

Η δεύτερη σημαντική παράλειψη, μετά την απουσία του IP68, έρχεται εδώ, με την απουσία της ασύρματης φόρτισης, οπότε θα πρέπει να βασιστείτε στην ταχύτατη ενσύρματη.

Την απουσία της ασύρματης φόρτισης, και του IP Rating όμως θα την ξεπεράσετε εύκολα, τουλάχιστον οι περισσότεροι. Την απουσία της οπτικής σταθεροποίησης στην κάμερα όμως, θα είναι πιο δύσκολο να την προσπεράσουμε.

Κάμερες


Στην πανέμορφη πλάτη του Realme X50 Pro, θα βρείτε τo κάθετο τμήμα των καμερών, το οποίο φιλοξενεί τέσσερις κάμερες.

Η κύρια κάμερα έχει έναν αισθητήρα Samsung GW1 στα 64MP με μέγεθος 1/1.72″ και φακό με F/1.8

Μαζί θα βρείτε και μια κάμερα στα 8MP, με υπερευρυγώνιο φακό με F/2.3 και Phase Detection Autofocus. Αυτή η κάμερα χρησιμοποιείται τόσο για της UltraWide φωτογραφίες, όσο και για τη λειτουργία Macro.

Τρίτη στη σειρά, ειναι η κάμερα 12MP, με τηλεφακό F/2.5 η οποία είναι αυτή που προσφέρει το οπτικό ζουμ 2χ, ενώ στις επιλογές θα βρείτε υβριδικό ζουμ μέχρι 5x και ψηφιακό μέχρι 20X.

Τέλος έχουμε μια κάμερα 2MP για τα δεδομένα βάθους.

Και οι τρεις κάμερες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έχουν Phase detection Autofocus, ενώ και στις 3 μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Nightscape 3.0, το Mode δηλαδή που συνδυάζει διαφορετικές φωτογραφίες που τραβάει με διαφορετικές τιμές έκθεσης, για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα σε χαμηλό φωτισμό.

Στην πρόσοψη θα βρείτε όπως είπαμε 2 Selfie κάμερες. Μια κεντρική στα 32MP, με F/2.5, και μια δευτερεύουσα στα 8MP, με Ultrawide φακό 105 μοιρών, για να χωρέσει περισσότερο κόσμο στις Selfies σας.

Στα αποτελέσματα τώρα, η κεντρική κάμερα της συσκευής προσφέρει φωτογραφίες 16 MP, με εξαιρετικά αποτελέσματα οταν το φως είναι άπλετο

Το Realme X50 Pro, σας προσφέρει φωτογραφίες με χρώματα που φέρνουν πολύ κοντά στην πραγματικότητα, κάτι που αν θέλετε μπορείτε να αλλάξετε ενεργοποιώντας το AI Color απο την εφαρμογή της κάμερας, κάτι που οδηγεί σε αρκετά πιο έντονα χρώματα, που συνήθως το παρακάνουν όμως.

O τηλεφακός σας προσφέρει οπτικό ζουμ 2X που έχει αναμενόμενα πολύ καλά αποτελέσματα, και υβριδικό 5X που παρότι δεν έχω ιδέα τι εννοούν με το υβριδικό,συνεχίζει να προσφέρει πολύ καλές φωτογραφίες όσο υπάρχει φως.

Από το 5Χ και μέχρι και το 20X που τερματίζει το επίπεδο ζουμ της εφαρμογής, μιλάμε για απλό ψηφιακό ζουμ, και δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να το χρησιμοποιήσετε.

Τέλος, οι φωτογραφίες της ευρυγώνιας κάμερας, είναι κλασσικά χαμηλότερης ποιότητας από αυτές της κεντρικής, αλλα όχι σε σημείο που να σας απογοητεύει, δίνοντας σας τη δυνατότητα να τραβήξετε ορισμένες πολύ όμορφες φωτογραφίες με πολύ καλή δυναμική αντίθεση, και πιστά χρώματα.

Σε λιγότερο φως, και χωρίς την βοήθεια του Nightscape τα πράγματα δυσκολεύουν κάπως, αφού έχουμε και την απώλεια της οπτικής σταθεροποίησης που θα μπορούσε να βάλει ένα χεράκι εδώ.

Ακόμα και έτσι όμως, οι φωτογραφίες που προσφέρει το X50 Pro δεν είναι άσχημες, ειδικά αν ενεργοποιήσετε και το Nightscape, που προσθέτει αρκετό φως, με αντάλλαγμα την απώλεια ελάχιστων λεπτομερειών, οπότε νομίζω ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην το χρησιμοποιείται.

Στις Selfies, έχουμε μια παρόμοια αποτελέσματα, μόνο που εδώ ο ευρυγώνιος φακός μπορεί να χωράει περισσότερο κόσμο, αλλα ρίχνει την ποιότητα αρκετά.

Στο Video τα πράγματα είναι πιο απλά, και πολύ πιο βασικά, αφού μόνο η κεντρική κάμερα μπορεί να τραβήξει 4Κ Video στα 30 και 60FPS.

To πρόβλημα εδώ είναι ότι αν ανεβάσετε την ανάλυση στο 4K, η ψηφιακή σταθεροποίηση σταματάει να λειτουργεί, ενός όπως είπαμε δεν υπάρχει και οπτική, οπότε 4K Video σε κίνηση το ξεχνάτε.

Στα Full HD Video πάλι, η σταθεροποίηση λειτουργεί, και στους 3 αισθητήρες και μάλιστα το κάνει εξαιρετικά, με την ποιότητα της εικόνας όμως να μην είναι κάτι το ιδιαίτερο, είτε απο τον κεντρικό, είτε απο τον ευρυγώνιο και τον τηλεφακό.

Υπάρχει και το Super Steady Mode, που τραβάει Full HD στα 30 FPS, και παρότι είναι πολύ σταθερό, η ποιότητα πέφτει και άλλο.

Τέλος έχετε δυνατότητα εγγραφής Slow Motion Video στα 240, 480 και 960FPS.

Γενικά οι κάμερες του Realme X50 Pro 5G, είναι το αδύναμο σημείο της συσκευής, και παρότι τα αποτελέσματα σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν είναι κακά, δεν είναι αντάξια μιας συσκευής που σας ζητάει 850€.

Συνδεσιμότητα


Στο κομμάτι της συνδεσιμότητας, το Realme X50 Pro 5G, έχει δύο βασικότατα χαρακτηριστικά, που απλά δεν μπορώ να βαθμολογήσω.

Πρώτο το κύριο είναι το 5G, για το οποίο δεν μπορώ να σας πω και πολλά, αφού ξέρετε καλά οτι δεν υπάρχει κάλυψη στη χώρα μας, και το άλλο είναι το WiFi 6 που υποστηρίζει η συσκευή της Realme και εγώ δεν έχω συμβατό μόντεμ για δοκιμές. Ακόμα.

Σε αυτά που μπόρεσα να δοκιμάσω, το Realme X50 Pro είναι εξίσου 4G, με το σήμα της συσκευής να είναι εξαιρετικό και η ποιότητα κλήσεων μια από τις καλύτερες που είχα τελευταία, συγκρίσιμη μόνο με το LG G8s.

Το ίδιο ισχύει και για το WiFi, ένώ και το Dual Band GPS λειτούργησε απροβλημάτιστα για τις περίπου τρεις ώρες που το χρειάστηκα, με τους δορυφόρους να κλειδώνουν ΤΑΧΙΣΤΑ ακόμα και μέσα σε κτήρια

Στα υπόλοιπα, θα βρείτε Dual SIM λειτουργία, με υποδοχές για δύο Nano SIM,Bluetooth 5.1, NFC, και μια USB 2.0 Type-C θύρα.

Λογισμικό


Τέλος, έχουμε το λογισμικό, εκεί που θα βρείτε το Realme OS βασισμένο στο Android 10.

Όπως είπαμε και στο Review του Realme 6i, το νέο UI της Realme είναι πλέον πολύ πιο όμορφο από το ColorOS που χρησιμοποιούσε μέχρι πρόσφατα η εταιρία, και έχει πολλές επιλογές που θα σας κάνουν να νιώσετε σαν το σπίτι σας.

Έχουμε Always On λειτουργία, Dark Mode, έναν πολύ καλό Launcher, με υποστήριξη για icon Packs, μια Smart Sidebar και γενικά δίνει μια αίσθηση Stock android με πολλές και πολύ χρήσιμες επιλογές.

Το πρόβλημα με τις μεταφράσεις συνεχίζει να υφίσταται, αφού η απευθείας μετάφραση των κειμένων από τα αγγλικά δε βγάζει πάντα νόημα. Για παράδειγμα η Always On Display έχει ονομαστεί Προβολή σβηστής οθόνης, και αναγκάστηκα να το γυρίσω στα Αγγλικά για να τη βρω, αφού εκεί το Screen Off, έχει περισσότερο νόημα.

Κάτι που μου έκανε πολύ ευχάριστη εντύπωση, είναι ότι το UI του Realme OS, φαίνεται να είναι φτιαγμένο για να εκμεταλλεύεται τη High Refresh rate οθόνη της συσκευής, κάτι που το κάνει να μοιάζει σαν να έχουν περάσει χρόνια από τότε που το χρησιμοποίησα στo Realme 6i, αφού η εμπειρία χρήσης είναι πραγματικά απίστευτη.

Ετυμηγορία


Και σιγά σιγά, φτάνουμε στο τέλος, οπότε αφού βγάλαμε τα νούμερα και τις λεπτομέρειες από τη μέση, ήρθε η ώρα για το συμπέρασμα.

Πριν φτάσουμε εκεί όμως, ας βάλουμε στο παιχνίδι και την τιμή, γιατί έχει σημαντικό ρόλο στην συνολική εικόνα της συσκευής.

Επίσημα στη χώρα μας λοιπόν, η Realme πουλάει μόνο την έκδοση με τα 12GB RAM, η οποία κοστολογείται στα 849€.

Την ίδια ώρα, η μικρότερη έκδοση της συσκευής αυτή με τα 6GB RAM κοστίζει 599€ στην Ευρώπη, μια τιμή που παρότι φυσικά θα θυσιάζατε άλλα 6GB RAM και τη μισή ενσωματωμένη μνήμη, θα ήταν πιο εύκολο να σας πείσει να προσπεράσετε τα προβλήματα της.

Οι κάμερες του Realme X50 Pro για παράδειγμα, είναι εξαιρετικές για μια συσκευή των 600€ αρχικής τιμής, αλλα αποτελούν αχίλλειο πτέρνα όταν πλησιάζουμε τα 900€ αφού ακόμα και αυτός που δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις από την κάμερα της συσκευής του, όπως εγώ για παράδειγμα, όταν δίνει 850€ δεν θέλει υποχωρήσεις ούτε εκεί.

Την ίδια ώρα, υπάρχουν ήδη υποχωρήσεις που πρέπει να κάνετε εκ των πραγμάτων, αφού IP Rating, ασύρματη φόρτιση και οπτική σταθεροποίηση απλά απουσιάζουν.

Ακόμα και στην τιμή που πωλείται όμως, το Realme X50 Pro 5G είναι κατά τη γνώμη μου μια από τις TOP επιλογές, στην κατηγορία του.

Τρομερή ποιότητα κατασκευής, κορυφαία οθόνη, επιδόσεις ναυαρχίδας, φόρτιση απο άλλο πλανήτη, απροβλημάτιστη συνδεσιμότητα και τερματισμένες μνήμες με 12GB RAM και 256GB αποθηκευτικό χώρο.

Αυτά τα 2 τελευταία σε συνδυασμό με την 5G συνδεσιμότητα και Wifi 6 δίνει μια σιγουριά στον αγοραστή ότι το X50 Pro δε θα βγει εκτός τεχνολογίας για αρκετό καιρό ακόμα.

Ταυτόχρονα συνεχίζω να πιστεύω ότι το κινητό της Realme είναι με διαφορά ότι πιο ποιοτικό έχω πιάσει στα χέρια μου τα τελευταία χρόνια και νομίζω ότι μια ματιά από κοντά, θα σας πείσει και εσάς.

Αν είστε στην γύρα για κινητό, και δεν εντυπωσιάζεστε απο κυρτές οθόνες, και υπερβολικά χρώματα, το Realme X50 Pro 5G, πρέπει να είναι πολύ ψηλά στη λίστα σας. Αρκεί βέβαια το Budget σας να φτάνει εκεί, και οι κάμερες να μην είναι το πρώτο σας μέλημα.

Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

Σχολιάστε πρώτος

Leave a reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo