€170,10 Απόκτησε το
BGVJ22

[REVIEW] BlitzWolf BW-V2: 200ANSI Lumens και Android 9.0 – Είναι αρκετά;;

0

BlitzWolf BW-V2 έφτασε στα χέρια μας πριν από περίπου ένα μήνα – ευγενική χορηγία από το Banggood – με στόχο να ανακαλύψουμε (και να έχουμε σαν μέτρο σύγκρισης) αν τα 200ANSI Lumens είναι αρκετά.

Με λίγα λόγια, αξίζει να επενδύσει κανείς σε αυτόν και τι θα πρέπει να περιμένει από έναν προβολέα, η τιμή του οποίου ξεπερνά αρκετούτσικα τα 150€;

Πάμε να το δούμε παρέα.

ΕΜΦΑΝΙΣΗ-DESIGN

Ο BlitzWolf BW-V2 είναι πράγματι ένας από τους πιο όμορφους προβολείς που μπορείτε να αποκτήσετε αυτή τη στιγμή, σ’ αυτή την κατηγορία χρημάτων.

Σε κερδίζει με την εμφάνισή του από την πρώτη στιγμή που θα τον βγάλεις από την κλασική πλέον (θέλει αλλαγή μετά από τόσα χρόνια) συσκευασία της BlitzWolf.

Το άσπρο χρώμα του, το όμορφα σχεδιασμένο με καμπυλωτές άκρες παραλληλόγραμμο design και το “δέσιμο” με το γκρι “διχτυωτό” εμπρόσθιο τμήμα θα κερδίσει ακόμα και τους πιο δύσπιστους.

Εμείς για παράδειγμα τον έχουμε στο σαλόνι ακόμα κι όταν δεν χρησιμοποιείται, αφού η όλη του εμφάνιση σε συνδυασμό με το τρίποδο που σου δίνει στη συσκευασία, διακοσμεί το χώρο σου. Και αυτή η ιδέα ήταν της γυναίκας μου!

Οπότε καταλαβαίνετε αμέσως ότι μιλάμε – από πλευράς εμφάνισης – για έναν προβολέα που παίρνει δέκα με τόνο.

Η κατασκευή του είναι στα στάνταρ που θα περίμενες από μια εταιρεία σαν την BlitzWolf, ούτε λιγότερο ούτε περισσότερο.

Η χρήση σκληρού πλαστικού εμπνέει εμπιστοσύνη, αν και σε καμία περίπτωση δεν θες να σκεφτείς το ενδεχόμενο να σου πέσει ένας τόσο ωραίος προβολέας, ενώ και το πιο μαλακό υλικό που έχει χρησιμοποιηθεί μπροστά είναι ανθεκτικό.

Εκεί, μπροστά, είναι και ο φακός ενώ πίσω έχουμε τα κουμπιά του, με αυτό της εκκίνησης να γίνεται μπλε όταν είναι ανοιχτός (ή κόκκινο όταν κλείνει), δίπλα να υπάρχει θύρα ακουστικών και πιο δίπλα μια USB.

Αυτό το κουμπί που μωβίζει λίγο στη φωτογραφία είναι οι υπέρυθρες για το αρκετά καλής κατασκευής χειριστήριο που σου δίνει η BlitzWolf στη συσκευασία. Έχουμε δει και πολύ πιο φτηνιάρικα σε άλλα προϊόντα.

Ένα τηλεκοντρόλ πάντως που εν τέλει, μετά από 20 μέρες, το έβαλα και πάλι στο συρτάρι (και το ξαναέβγαλα :P) αφού δεν μπορείς εύκολα να κάνεις δουλειά, κολλάει και έχει περίεργα θέματα που αν δεν φταίει το δικό μου σημαίνει ότι δεν έχει δοθεί αρκετή προσοχή σε αυτόν τον τομέα. Αλλά θα τα πούμε παρακάτω αυτά.

Πριν συνεχίσουμε δείτε και μια μικρή συλλογή φωτογραφιών με τον προβολέα και τα εξαρτήματά του.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στα κουμπιά έχουμε και μια θύρα HDMI ενώ λίγο πιο κάτω και δεξιά βλέπετε την υποδοχή για το ρεύμα. Στην περίπτωσή μας είχαμε λάθος πρίζα αλλά μας έστειλαν τον σωστό αντάπτορα για να γίνει η δουλειά.

Και…

ΤΟΝ ΑΝΑΒΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ

Η εκκίνησή του διαρκεί λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα και αμέσως έχετε μπροστά σας την εικόνα που βλέπετε από κάτω.

Οι ρυθμίσεις της ώρας και των λοιπών χαρακτηριστικών γίνονται από τα settings και στην αρχή όλα ήταν οκ με το χειριστήριο που θα βρείτε στη συσκευασία.

Πλοηγείσαι γρήγορα στα πολλά μενού και κάθε επιλογή σου ανοίγει άμεσα. Μετά από πολλή ώρα που έμεινε ανοιχτός, πέρα από τη θερμοκρασία που ανέβασε, άρχισε και να μην αποκρίνεται τόσο άμεσα το χειριστήριο. Αλλά αυτό δεν ήταν πρόβλημα.

Στα μενού βλέπετε το WiFi, το BT, το Miracast, τα keystone κτλ για να ρυθμίζετε την εικόνα, ενώ υπάρχει και η ροδέλα στο πάνω μέρος του προβολέα για να φτιάχνει η εικόνα αν τη βλέπετε θολή.

Ευτυχώς υπάρχει τρόπος να προσαρμόσεις την εικόνα ανάλογα με τη θέση του προβολέα.

Μπορεί να έχετε τα σωστά μέτρα από τον τοίχο/πανί για να απολαύσετε όλη την εικόνα, ή όχι. Στη δεύτερη περίπτωση αναλαμβάνει δράση το ζουμ που υπάρχει στις ρυθμίσεις για να παίξεις με την εικόνα.

Ο προβολέας έχει και ρυθμίσεις ήχου για τα παραδόξως πολύ καλά και δυνατά ηχεία του συνολικής έντασης στα 10W. Στα εφέ ήχου έχει δύο επιλογές (vivid και standard) ενώ boot sound και key tone τα αφήνετε στο on μόνιμα.

Στο Device info βλέπετε πληροφορίες για τον προβολέα σας, ενώ ένα από τα πρώτα πράματα που θα κάνετε είναι να του ρυθμίσετε το WiFi για να εκμεταλλευτείτε το Android 9.0 με το οποίο έρχεται.

Και κάπου εδώ αρχίζει η πρώτη προβληματική σχέση με το χειριστήριο, αφού για παράδειγμα ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΜΩΣ, δεν βρήκα τρόπο να κάνω το πληκτρολόγιο να λοκάρει (κλειδώσει ελληνιστί) τα κεφαλαία γράμματα.

Και δυστυχώς ο κωδικός μου είχε ΜΟΝΟ κεφαλαία λολ. Τα νεύρα και η κακή αυτή εμπειρία, έδωσαν τη θέση τους στη χρήση του ασύρματου ποντικιού, για να πατήσεις διπλό κλικ και να κλειδώσουν επιτέλους τα κεφαλαία.

Στην ακριβώς από κάτω φωτό βλέπετε το δείκτη του Mouse.

Οπότε ένα σετάκι έξτρα αν έχετε με mouse-πληκτρολόγιο στο σπίτι, θα το “θυσιάσετε” για να κάνετε πολύ πιο εύκολη τη ζωή σας με τον προβολέα και να ξεχάσετε κάποια στιγμή ότι αυτός είχε και χειριστήριο.

Διότι αυτό που σας περιέγραψα δεν ήταν το μοναδικό του ατόπημα, αφού για παράδειγμα στο Netflix το κουμπί του OK δεν ενεργοποιούσε την εκκίνηση των ταινιών/σειρών, ενώ υπάρχει και ένδειξη για mouse στο χειριστήριο που απλά δεν δουλεύει και πρέπει να πατήσεις ένα άλλο, άσχετο, κουμπί για να σου βγάλει το (δύσχρηστο) Mouse του χιεριστηρίου.

Σετάκι πληκτρολόγιο-mouse και όλα κομπλέ;  Όχι ακριβώς.

Αρχικά πρέπει να μάθεις λίγο τα χούγια (συνήθειες) του mouse. Για παράδειγμα στο κεντρικό μενού έχει και πιο κάτω apps που με τη ροδέλα η επιφάνεια εργασίας δεν κατεβαίνει.

Πρέπει να κρατήσεις πατημένο το αριστερό κλικ και να σύρεις προς τα κάτω (όπως θα έκανες σε οθόνη αφής για να δεις τα υπόλοιπα.

Επιπλέον, σε ταινίες (Netflix πάλι) δεν υπάρχει τρόπος πραγματικά να πατήσεις pause όταν είσαι με το mouse. Εκεί έρχεται το τηλεκοντρόλ για να βοήθησει. Να γιατί το έβγαλα τελικά από το συρτάρι και πάλι.

Αυτά τα δύο αλληλοσυμπληρώνονται…

Όπως βλέπετε στην πάνω εικόνα, πέρα από Youtube και Netflix έχει προεγκατεστημένο για το Disney+, ενώ Hulu και Prime Video μάλλον είναι αδιάφορα για τους περισσότερους.

Κάτι άλλο που παρατηρείτε είναι η αλλαγή του background, καθώς έχει κάποιες επιλογές να το κάνεις πιο ευχάριστο, για να σου θυμίσει π.χ. το καλοκαίρι που έφυγε, πάει…

Δύο περίπου εβδομάδες μετά ήρθε και η πρώτη αναβάθμιση του προβολέα.

Κάτι άλλο που σου κάνει εντύπωση είναι και η επιλογή στις ρυθμίσεις για το πόσο γρήγορα ή όχι θες να δουλεύει ο ανεμιστήρας του BW-V2 με την ανάλογη (ή όχι) ηχητική επιβάρυνση βέβαια.

ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ;

Από χαρακτηριστικά ο προβολέας μας, ο BlitzWolf BW-V2 μια χαρά τα πάει.

Έχει ωραία εμφάνιση, ωραίο κράτημα που καταλαβαίνεις την ποιότητά του, αυτόματο keystone correction αλλά και χειροκίνητες επιλογές, Android 9.0 για να βάλεις εφαρμογές και (συμβατά) παιχνίδια, δυνατά ηχεία, BT/WiFi/Miracast και ομαλή πλοήγηση.

Το πιο σημαντικό όμως στους προβολείς είναι η φωτεινότητα και ο BlitzWolf BW-V2 έχει 200ANSI Lumens που ακούγονται ικανοποιητικά. Πάμε να δούμε ένα σύντομο video με όχι 100% συσκότιση.

Πως το βλέπετε;

Για να πω την αλήθεια έκλεισα κάποια παράθυρα αλλά και πάλι η εικόνα δεν με ικανοποίησε. Τα 200ANSI είναι καλά για πλήρη συσκότιση, όπως λίγο-πολύ θα περίμενε ο ψιλιασμένος από προτζέκτορες αυτής της κατηγορίας τιμής.

Με τα παράθυρα ανοιχτά – και με συννεφιά έξω, όχι ντάλα ήλιο – το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό. Αλλά και πάλι, είπαμε: για να πάρεις προβολέα που θα σου δείχνει τέλεια και την ημέρα θα πρέπει να σκάσεις 400-500+ ευρώ.

Κλείνοντας μερικά παράθυρα η βελτίωση ήταν αισθητή, με τον BlitzWolf BW-V2 να δείχνει τη δύναμή του, αλλά εκεί που πραγματικά αποτελεί οπτική απόλαυση είναι το βράδυ.

Εκεί όντως απολαμβάνεις τις ταινίες ή τις σειρές σου. Τη μουσική σου ή τα παιχνίδια σου. Ό,τι επιλέξεις! 🙂

Όπως γράψαμε και παραπάνω, η εικόνα μεγαλώνει ή μικραίνει ανάλογα με την απόσταση που έχεις τον προβολέα από τον τοίχο. Ή το πανί προβολής, αν έχετε κάτι τέτοιο σπίτι σας.

Η ποιότητα – πάντα για προβολέα μιλάμε έτσι, μην το συγκρίνετε με την 60-70άρα νέα σας QLED τηλεορασάρα – είναι πάρα πολύ καλή. Σε συνδυασμό με το Android 9.0 και με ένα καλό σετάκι πληκτρολόγιο/ποντίκι (κι έχοντας από κοντ΄’α και το χειριστήριο) είσαι κομπλέ.\

ΑΞΙΖΕΙ;

Λίγο πριν κλείσουμε το μακροσκελές review του BlitzWolf BW-V2 να μιλήσουμε λίγο και για τις άλλες δυνατότητές του, όπως για παράδειγμα το Miracast.

Η σύνδεσή του με το κινητό σας είναι εύκολη και γρήγορη, αν και όχι απροβλημάτιστη ειδικά αν επιχειρήσετε να παρακολουθήσετε κάποιο video μέσω αυτού.

Η εικόνα είναι συνήθως καλή – το δοκίμασα με δύο διαφορετικά κινητά – αλλά το πρόβλημα τις περισσότερες φορές είναι ο ήχος που χάνεται και παρατηρείς το φαινόμενο να βλέπεις στόματα να κουνιούνται και τον ήχο να έρχεται με καθυστέρηση.

Πάρτε και μια γεύση από φωτογραφίες με τον BlitzWolf BW-V2 εν δράσει κατά τη διάρκεια νυχτερινής προβολής, με τα παιδιά να απολαμβάνουν μια όσο πιο κοντά στο σινεμά εμπειρία γίνεται (από το σπίτι).

Αξίζει λοιπόν; Όπως πάντα, η απάντηση αυτή έχει να κάνει με τις ανάγκες και το budget σας.

Για παράδειγμα εμείς χρειαζόμαστε, λόγω δουλειάς της γυναίκας μου, έναν προβολέα που να δείχνει καλά και την ημέρα. Ο BlitzWolf BW-V2 δεν είναι τέτοιος.

Θα ξεδιπλώσει όμως τις αρετές του το βράδυ, θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους στις νυχτερινές προβολές, με μια ικανοποιητική προσπάθεια upscaling σε 4K για τις ταινίες και με το Android 9.0 θα πάει 1-2-3 βήματα παραπέρα απ’ ότι οι άλλοι προβολείς της κατηγορίας.

Αν συμβιβαστείτε και με τα μικροπροβληματάκια κατά τη διάρκεια της χρήσης – που πάντως δεν είναι deal breaker – στο τέλος θα έχετε έναν όμορφο και αξιόπιστο προβολέα.

Έναν προβολέα που μπορείτε να τον τοποθετήσετε στο ταβάνι, ή απλά να τον αφήσετε στο τρίποδό του και να τον απογειώσετε με την αγορά ειδικού πανιού προβολής.

Αυτό το διάστημα και με τη χρήση του παρακάτω κουπονιού, θα τον βρείτε στο Banggood με τιμή στα 170.1€. Σε περίπου έναν μήνα – όπως μας ενημέρωσαν – θα είναι διαθέσιμος και από Τσεχία.

Κουπόνι: BGVJ22

VIP κουπόνια από το Banggood
Αν είστε VIP στο Banggood, μπορείτε να πάρετε έξτρα κουπονάκια έκπτωσης ΑΠΟ ΕΔΩ (συνδυάζονται με αυτό που βλέπετε από πάνω) και να κατεβάσετε την τιμή μερικά ευρώ ακόμα.!
-
Ειδοποιηθείτε για χαμηλότερη τιμή!
Πρόσθεσε μια ειδοποίηση για Blitzwolf®V2 1080P Automatic Keystone Correction 5G-WIFI 200ANSI Lumens Android Projector - €170,10
Nikos Ber
Σχολιάστε πρώτος

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo
Enable registration in settings - general