Review και βήμα-βήμα οδηγίες εγκατάστασης: Η έξυπνη κλειδαριά για συρτάρια/ντουλάπια της Xiaomi!

0
geekbuying aniverssary sale banner

Μια έξυπνη και αόρατη κλειδαριά για να ασφαλίζουμε ντουλάπια ή συρτάρια που δεν θέλουμε κανείς να ανοίγει, είναι μια έξοχη ιδέα.

Πολύ δε περισσότερο όταν μιλάμε για ένα gadgetάκι και όχι για μια απλή κλειδαριά. Ένα gadgetάκι με Bluetooth και χειροκίνητο έλεγχο από το κινητό σας!

Αυτός ήταν και ο λόγος που αμέσως μόλις το εντοπίσαμε, το παραγγείλαμε και μετά τον – αρκετό χρόνο που κάνει μια μη τριγωνική αποστολή από Κίνα – έφτασε στα χέρια μας.

Η συσκευασία της Yeelock κλειδαριάς – ένα προϊόν της Xiaomi – είναι πάρα πολύ μικρή, όμως εκμεταλλεύεται όλο το διαθέσιμο χώρο.

Δεν έχω ξαναδεί τόσο καλή εκμετάλλευση χώρου. Ωστόσο το γεγονός αυτό κάνει και το άνοιγμά της πολύ δύσκολο, με αποτέλεσμα να αναγκαστώ να τη σκίσω για να το ανοίξω.

Γι’ αυτό το λόγο δεν θα δείτε φωτό από το κουτί της 😉

Η κλειδαριά αποτελείται από δυο μέρη, με το ένα να κλειδώνει στο άλλο. Βλέποντας τη «γλώσσα» της κλειδαριάς, καταλαβαίνεις αμέσως ότι δεν μιλάμε για κάτι ασφαλείας.

Βέβαια ούτε το περιμένεις σε αυτά τα λεφτά. Η κλειδαριά είναι για να ασφαλίζει ένα συρτάρι ή ένα ντουλάπι και να μην επιτρέπει σε κάποιο παιδί να το ανοίγει.

Ένας ενήλικας, με τη σχετική δύναμη, θα το παραβιάσει σχετικά εύκολα.

Η τοποθέτησή της θέλει λίγο μαστοριά, ενώ στις οδηγίες υπάρχει και ένα σχετικό video για να σας διευκολύνει. Μπορείτε είτε να την κολλήσετε με τα 3M αυτοκόλλητα, είτε να τη βιδώσετε.

Και στις δυο περιπτώσεις, στο κατάλληλο συρτάρι/ντουλάπι, η κλειδαριά δεν θα φαίνεται μιας και μπαίνει στο εσωτερικό του και δεν φαίνεται καθόλου.

Αυτό αποτελεί ένα μεγάλο ατού, μιας και δεν χαλάει την αισθητική του χώρου σας ή του συρταριού/ντουλαπιού που θέλετε να ασφαλίσετε.

Περνάμε στην εγκατάσταση τώρα, μιας και αυτό είναι – ίσως – το πιο δύσκολο κομμάτι, αφού οι οδηγίες της Yeelock είναι στα Κινέζικα και μόνο στα Κινέζικα.

Ευτυχώς έχετε εμάς που «ταλαιπωρηθήκαμε» λίγο, αλλά βρήκαμε την άκρη.

Σε πρώτη φάση, πρέπει να ανοίξετε το πίσω μέρος της βασικής συσκευής, εκεί που φιλοξενούνται οι δυο μπαταρίες ΑΑ. Αυτές είναι ασφαλισμένες και δεν ενεργοποιούν τη συσκευή.

Μόλις τραβήξετε το ειδικό μπλιμπλίκι, θα ακούσετε έναν ήχο και το Bluetooth θα ενεργοποιηθεί. Στη συνέχεια, στο Play Store θα ψάξετε για την εφαρμογή Yeelock app.

Θα τη δείτε με Κινέζικους χαρακτήρες, αλλά μην φοβάστε. Ευτυχώς υπάρχουν και αγγλικά, σε μείξη των δυο γλωσσών που δεν θα σας προβληματίσει πολύ.

Μόλις εγκαταστήσετε το app, θα χρειαστεί να κάνετε register με το κινητό σας τηλέφωνο, για να σας στείλουν έναν μοναδικό κωδικό.

Με αυτό το βήμα δημιουργείτε το δικό σας λογαριασμό στην Yeelock και εισέρχεστε στην εφαρμογή της κλειδαριάς. Πατήστε το μπλε κουτάκι με τα Κινέζικα.

Το επόμενο βήμα που πρέπει να κάνετε είναι να σκανάρετε το QR code που βρίσκετε στο πίσω μέρος των οδηγιών, αυτό που αναγράφει ένα Serial Number με οχτώ ψηφία.

Πρώτα πατάτε το κουμπί στο πάνω αριστερό τμήμα της οθόνης για να ανοίξει η κάμερα και στη συνέχεια σκανάρετε το QR code.

Μετά ξεκινάνε τα λίγο πιο δύσκολα, μιας και μετά το επιτυχές σκανάρισμα η οθόνη που ανοίγει είναι μόνο στα Κινέζικα. Εγώ πάτησα το τελευταίο κουτάκι, μου άνοιξε κάποιες οδηγίες για άλλη κλειδαριά και αφού έκανα scroll down, πάτησα το “x” για να κλείσει και σε βγάζει σε οθόνη με αγγλικά. Ευτυχώς.

Σ΄αυτή βλέπουμε πόση μπαταρία μένει, πόσες φορές έχουμε ανοιγοκλείσει τη κλειδαριά και το όνομά της. Στην περίπτωσή μας είναι στα Κινέζικα. Πάμε στο «keys» και από τις τρεις τελίτσες πλοηγούμαστε στο μενού. Στο Edit αλλάζουμε το όνομα και ενεργοποιούμε ή όχι τις επιλογές Auto Lock (κλειδώνει αυτόματα μετά από μερικά δευτερόλεπτα αφού πρώτα την έχετε ανοίξει) και το Automatic unlock on low power που πρέπει να ενεργοποιήσετε για να ανοίξει η κλειδαριά όταν η στάθμη της μπαταρίας είναι σε οριακό σημείο.

Δεν θέλουμε να μείνει κλειδωμένο για πάντα το συρτάρι μας, ή να το καταστρέψουμε για να το ανοίξουμε!

Προσοχή: για να ενεργοποιηθεί το Automatic unlock on low power πρώτα πρέπει να δώσετε όνομα και να αποθηκεύσετε και στη συνέχεια να πατήσετε το μεγάλο μπλε κουμπί στην αρχική οθόνη για να κλειδώσετε-ξεκλειδώσετε τη συσκευή.

Αυτό ήταν! Η κλειδαριά σας δίνει τη δυνατότητα να μοιραστείτε τη δυνατότητα ανοίγματος/κλειδώματος και με άλλο κινητό, πατώντας την επιλογή “share”.

Η αξιοπιστία της είναι σε υψηλά επίπεδα, με μόνο μου παράπονο ο αρκετά μεγάλος χρόνος ξεκλειδώματος κάθε πρώτη φορά που θα τη χρησιμοποιήσετε. Στην πράξη, μέτρησα έως και 29’’ μέχρι να ανοίξει, κάτι που σίγουρα δεν κολακεύει την κλειδαριά μας.

Επιπλέον, αν έπρεπε να κάνω άλλο ένα παράπονο, είναι το γεγονός ότι αφού μιλάμε για προϊόν της Xiaomi, τότε θα περίμενε κανείς να δουλεύει με το Mi Home app, αλλά φευ… δεν λειτουργεί.

Αν θα την αγόραζα διαβάζοντας το review αυτό; Ναι, διότι πρώτα-πρώτα κοστίζει μόλις λίγα ευρώ και δευτερευόντως επειδή το app τελικά, όταν το μάθεις, δεν σε δυσκολεύει και η κλειδαριά λειτουργεί (έστω και με καθυστέρηση) άψογα χωρίς προβλήματα.

Μάλιστα ζητήσαμε και κουπονάκι από τη φίλη μας στο Banggood και δεν μας απογοήτευσε. Έτσι με το BGRLOCKCZ  η τιμή της θα πέσει στα 13€ και θα την πάρετε από Ευρωπαϊκή αποθήκη (επιλέγετε Ship From CZ).

Αποκτήστε την Yeelock με μόλις 13€ από το Banggood!

Nikos Ber
Σχολιάστε πρώτος

Leave a reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo