Η εποχή αυτή είναι ό,τι πρέπει για ένα ζεστό ρόφημα είτε είμαστε στο σπίτι, είτε στο γραφείο μας, οπότε και ένα θερμός είναι από τις πιο έξυπνες αγορές που μπορείτε να κάνετε αυτό το διάστημα.

Οι προτάσεις εκεί έξω είναι πολλές, αλλά επειδή είμαστε γνήσια παιδιά της τεχνολογίας, θέλαμε κάτι πρωτοποριακό, κάτι το ξεχωριστό, κάτι που δεν θα είχαμε-είχατε δοκιμάσει μέχρι τώρα.

Και το βρήκαμε στο πρόσωπο του Έξυπνου θερμός-βραστήτα της Deerma που όπως σωστά θα έχετε μαντέψει οι περισσότεροι, αποτελεί μια από τις δεκάδες – για να μην γράψω εκατοντάδες – θυγατρικές του ΓΙΓΑΝΤΑ που ακούει στο όνομα Xiaomi!

Σαν εμφάνιση το Deerma μοιάζει με ένα συνηθισμένο θερμός, με εξαίρεση τη μαύρη κάθετη οθόνη που βρίσκεται στο κάτω μέρος του.

Τα υλικά κατασκευής του είναι ποιοτικά, το καπάκι κουμπώνει πολύ καλά στην κορυφή και η θερμομόνωση που προσφέρει φαίνεται καλή.

Αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο, όμως, είναι αν και στην πράξη τα πάει καλά. Στη συσκευασία έρχεται με ένα manual μόνο στα Κινέζικα και αυτό ήταν το πρώτο που δεν μας άρεσε.

Οπότε ξεκινήσαμε τα πειράματα με τα κουμπιά που είναι δυο, ένα πάνω από την οθόνη και ένα από κάτω.

Στην αρχή λόγω του εκνευρισμού που υπήρξε ξέχασα να βάλω και νερό και όταν – μετά από συνδυασμούς – το κατάφερα να ξεκινήσει να βράζει «μου άρπαξε» λίγο! 😛

Εσείς όμως είστε τυχεροί διότι θα διαβάσετε το review και θα ξέρετε πώς να το χρησιμοποιήσετε ευθύς εξ αρχής.

Όλη του η διαφορά από τα υπόλοιπα θερμός, είναι ότι το συγκεκριμένο μπορεί να βράσει νερό για να ετοιμάσετε το ρόφημά σας, αλλά και να το ζεστάνει αργότερα αν χρειαστεί.

Την ίδια ώρα στη μικρή, αλλά μια χαρά ευανάγνωστη οθόνη του, θα δείτε και τι θερμοκρασία έχει ο καφές για να μην καείτε πρωί-πρωί.

Πως λειτουργεί: αφού το συνδέσετε στο ρεύμα, ακούγεται ένα μπιπ και η οθόνη εμφανίζει δυο γραμμές. Στη συνέχεια πατάτε είτε το πάνω είτε το κάτω κουμπί απαλά. Τα κουμπιά είναι ενσωματωμένα στην οθόνη και λειτουργούν με την αφή, έχοντας άμεση απόκριση.

Με το που πατήσετε κάποιο κουμπί, η οθόνη ενεργοποιείτε και… ΟΠΟΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ είναι πάλι στα Κινέζικα! Αλλά οκ, είπαμε, έχετε εμάς!

Με ενεργοποιημένη την οθόνη κι αφού του έχετε βάλει νερό, πατάτε μια φορά και μόνο το πάνω κουμπί για να βράσει. Μια φορά και περιμένετε. Σε λίγο θα βλέπετε τη θερμοκρασία να ανεβαίνει και όταν φτάσει στους 100 θα σας ειδοποιήσει με έναν μικρό ήχο.

Προσοχή βέβαια, ΔΕΝ το ανοίγουμε αμέσως μόλις φτάσει στους 100 και το αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία, την οποία πάντα βλέπουμε από την οθόνη.

Όταν θέλουμε απλά να κρατήσουμε ζεστό το ήδη έτοιμο ρόφημά μας, πάλι ενεργοποιούμε την οθόνη και πατάμε μια φορά το κάτω κουμπί. Τότε θα δούμε να αναβοσβήνει το «40».

Αν θέλουμε το ρόφημά μας στους 40 βαθμούς απλά το αφήνουμε να κάνει τη δουλειά του. Αν το θέλουμε στους 45 πατάμε άλλη μια φορά το κουμπί. Η θερμοκρασία σε αυτή τη λειτουργία φτάνει μέχρι τους 90 βαθμούς για τις γυναίκες.

Είναι άλλωστε γνωστό ότι αντέχουν στη ζέστη, κάνοντας μπάνιο με νερό κοντά στους 100ο C που όμως «δεν είναι αρκετά ζεστό αγάπη μου, άνοιξε το θερμοσίφωνα».

Αυτή είναι η χρήση του Deerma.

Είναι ένα έξυπνο gadget το οποίο το συνιστούμε ΜΟΝΟ για το γραφείο. Δεν έχει ενσωματωμένη μπαταρία και άρα δεν μπορεί να βράζει ή να ζεσταίνει το ρόφημά σας παρά μόνο όταν παίρνει ρεύμα.

Από την άλλη, η λειτουργία του αποκλειστικά και μόνο σαν θερμός δεν είναι ακριβώς άσχημη αλλά ούτε και σούπερ, αφού θα καταφέρει να κρατήσει ζεστό το ρόφημά σας  γύρω στις 3-3,5 ώρες (αναλόγως την αρχική του θερμοκρασία).

Αν σας αρκούν οκ. Επιπλέον τα 350ml ίσως φανούν λίγα, αλλά για τον καφέ ή το τσάι που θα φτιάξετε είναι αρκετά. Πόσο περισσότερο θα πιείτε;;

Τέλος πρέπει να προσθέσω ότι επιβάλλεται η αγορά ειδικού εξαρτήματος για να πλένετε το εσωτερικό του, μιας και λόγω κατασκευής δεν φτάνεις μέχρι κάτω.

Εν συντονυμία, που έλεγε και ο αείμνηστος Ζήκος, πρόκειται για ένα θερμός για εσένα που το θες στο γραφείο σου. Θα το έχεις στο ρεύμα, θα σου βράζει το νερό ή θα σου ζεσταίνει το ρόφημά σου άμεσα, γρήγορα και εύκολα.

Για εσένα που είσαι στο δρόμο συνεχώς, δεν προσφέρει και τη σούπερ ουάου αυτονομία, αλλά από την άλλη, πόση ώρα να κάνεις να πιεις 350ml τσάι για παράδειγμα;

Το θερμός-βραστήρας της Xiaomi είναι σε προσφορά αυτό το διάστημα από το Banggood και αν το θέλετε, μπορείτε να το αποκτήσετε με 29€.

Αποκτήστε το έξυπνο θερμός-βραστήρα της Xiaomi με 29€ από το Banggood!

1
Αφήστε ένα σχόλιο

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
  Παρακολουθήστε τα σχόλια  
Νεότερα Παλαιότερα Με περισσότερες ψήφους
Ενημέρωση για
Dimitris Aslanidis
Μέλος

Μαλλιά από τσόλια δηλαδή, στο γραφείο σε εξυπηρετεί ούτως ή άλλως ο βραστήρας που έχεις. Εννοώ, αν σαν θερμός ήταν σούπερ (αυτονομία, μονωση) και εξυπηρετούσε και στο γραφείο ως μινι βραστήρας και θερμαντήρας οκ αλλά αυτός θυσιασε το λόγο για τον οποίο σχεδιάστηκε (θερμός) για να γίνει μέτριος βραστήρας