Sony Xperia 5 II Review : Η “μακρόστενη αντεπίθεση” της Sony έχει πλέον ένα τρομερό όπλο!

0

Σε μια αγορά που όλοι οι κατασκευαστές προσπαθούν να κάνουν τα κινητά τους, να ταιριάξουν σε όλους, η Sony αποφάσισε να πάει στην αντίθετη κατεύθυνση, προσφέροντας μια διαφορετική συσκευή, που έχει ιδιαιτερότητες σε πάρα πολλους τομείς.

Πιο είναι το αποτέλεσμα; Να βγάλει μια συσκευή που ταιριάζει ΑΚΟΜΑ πιο πολύ σε όλους, γιατι το Xperia 5 II είναι μια συσκευή που τσεκάρει υπερβολικά πολλά κουτάκια στη λίστα αυτού που ψάχνει ένα νέο τηλέφωνο.

Είναι για όλους; Σίγουρα όχι. Είναι όμως η καλύτερη συσκευή της Sony, που μπορεί να κοιτάξει στα ίσια τον ανταγωνισμό μετά απο πολλά χρόνια, και συνολικά, μια απο τις πιο ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες του 2020.

Design – Ποιοτητα κατασκευής

Εμφανισιακά το Xperia 5 II είναι μια πολύ ιδιαίτερη συσκευή, αφού απο τη μία έχουμε την αναλογία 21:9 που είτε θα λατρέψετε είτε θα μισείσετε, αλλα σε καμία περίπτωση δε θα σας αφήσει αδιάφορους, ενώ και τα Bezels είναι μεγαλύτερα απο ότι σας έχουν καλομάθει Samsung, Huawei και Apple, με τη Sony να αφήνει εκτός σχεδίου το Notch ή τις τρύπες στην οθόνη, και βάζει την εμπρόσθια κάμερα.. μέσα στο πάνω Bezel.

Εκεί ψηλά στο πάνω Bezel, όσο και στην αντίθετη πλευρά, δηλαδη στο τέλος του κάτω Bezel θα βρείτε τα δύο εξαιρετικά στέρεο ηχεία της συσκευής με πολύ καλό ήχο, αλλα ίσως λιιιγο μικρότερη μέγιστη ένταση απο οτι θα ήθελα, τα οποία συνεργάζονται μάλιστα με το μοτέρ δόνηση της συσκευής μέσω της λειτουργίας Dynamic Vibration, μεταφέροντας το μπάσο με δόνηση στο χέρι σας.

Με διαστάσεις 158 x 68 x 8 mm και βάρος μόλις 163 γραμμάρια, το νέο Xperia εκμεταλλεύεται την μακρόστενη αναλογία του, για να γίνει ενα απο τα πιο άνετα κινητά στη χρήση με το ένα χέρι.

Βέβαια, με δεδομένο ότι έχουμε οθόνη με διαγώνιο μόλις 6.1″ έχει ως αποτέλεσμα η συσκευή να είναι πλέον ΠΟΛΥ στενή για τη χρήση με το ένα χέρι! Οι κλασσικές αναφορές που θα διαβάσετε για σχήμα κουκουρούκου και σερενάτα, είναι 100% σωστές,

Δυστυχώς η Sony επιμένει στον “γυαλί πάνω σε γυαλί” σχεδιασμό με αποτέλεσμα το Xperia 5 II να είναι μεν πανεμορφο στο μάτι, δεν υπάρχει περίπτωση όμως,  να κρατήσετε ούτε μια μέρα το κινητό χωρίς θήκη. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

Πέρα απο τα αποτυπώματα που απλά μένουν παντού ακόμα και αν το κοιτάξετε πολύ ώρα, έχω κρατήσει βρεγμένα σαπούνια με μεγαλύτερη ασφάλεια απο το 5 Mark II.

Παρότι φαίνεται μέσα στη φινέτσα βέβαια, το Xperia 5 II είναι αρκετά ανθεκτικό, αφού εκτός απο τις επιστρώσεις Gorilla Glass 6, μπροστά και πίσω, έχει και πιστοποιήσεις IP65 και IP68, οπότε νερά και σκόνες δεν είναι πρόβλημα.

H αριστερή πλευρά του, φιλοξενεί μόνο την θύρα των SIM, η οποία δεν χρειάζεται εξωλκέα για να ανοίξει, αφου αρκεί το νυχάκι σας, για να το ανοίξετε, και να αποκτήσετε πρόσβαση στο συρτάρι, με μια υποδοχή για NanoSIM, και μια ακόμα υβριδική, που μπορεί να φιλοξενήσει μια δεύτερη SIM ή MicroSD για επέκταση της μνήμης.

Όλα όσα λείπουν απο αριστερά, και μερικά ακόμα, θα τα βρείτε δεξιά, εκει που η Sony έχει τοποθετήσει : Τα Volume Button, ένα Power button με ενσωματωμένο αισθητήρα αποτυπωμάτων, ένα κουμπί για εκκίνηση της κάμερας, και λήψη φωτογραφιών, ΚΑΙ ένα κουμπί που καλεί τον Google Assistant, και για την ώρα δεν μπορείτε να απενεργοποιήσετε, ή να κάνετε Remap.

Ευτυχώς, παρότι οι Ιάπωνες εδώ έβαλαν περισσότερα απο ότι θα έπρεπε, χωροταξικά τα έχουν φτιάξει σωστά, και μπορείτε να φτάσετε εύκολα το κάθε πλήκτρο όταν το χρειάζεστε, χωρίς μάλιστα να τα μπερδεύετε μεταξύ τους.

Τρίπλα μεγάλου σέντερ φορ είναι και η επιλογή της Sony να φέρει το κουμπί του Google Assistant ακριβώς στο ύψος της συσκευής, κάτι που κάνει το τυχαίο πάτημα ΣΧΕΔΟΝ αδύνατο.

Στην βάση του, υπάρχει μόνο η USB Type-C θύρα και το μικρόφωνο, ενώ στη πάνω πλευρά θα βρείτε κάτι που σε κάποιους ίσως προκαλέσει πανικό. ΜΙΑ ΘΥΡΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ. ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΝΑΙ, τις προπολεμικές, που όλοι τις θεωρούν περιττές, εκτός απο τους χρήστες. Εκει θα βρείτε και το δεύτερο μικρόφωνο.

Γενικά το Design του Sony Xperia 5 ii ίσως είναι και το μοναδικό κομμάτι που μπορεί να σας κάνει να το ξανασκεφτείτε σαν επιλογή ψάχνοντας για κινητό σε αυτή την κατηγορία, και η αλήθεια είναι ότι η αναλογία 21:9 μπορεί να σας προβληματίσει αρκετά περισσότερο σε μια τόσο μικρή οθόνη σε σχέση με το Xperia 1 mark ii για παράδειγμα.

Απο την άλλη είναι όλα θέμα συνήθειας, και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του Xperia είναι αρκετά για να σας κάνουν να μπείτε στον κόπο.. να συνηθίσετε το κόψιμο του.

Οθόνη

Περνώντας στην οθόνη του, το Xperia 5 II έρχεται με ένα OLED Panel 6.1″ με Full HD ανάλυση, και αναλογία όπως είπαμε 21:9.

Εκτός της HDR τεχνολογίας δανεισμένη απο την Bravia, θα βρείτε και το Creator Mode στη ρυθμιση των χρωμάτων, το οποίο βγάζει το φούσκωμα και την υπερβολή των χρωμάτων απο την οθόνη του Xperia 5 II, για να παρακολουθείτε φωτογραφίες και Video με τον πραγματικό τόνο των χρωμάτων που έχουν τραβηχτεί.

Το Panel της συσκευής έχει μέγιστη φωτεινότητα 400 nits περίπου στην χειροκίνητη ρύθμιση, που φτάνουν μέχρι τα 600 στο boost της αυτόματης ρύθμισης, αλλα το χαρακτηριστικό που την κάνει να ξεχωρίζει απο τις άλλες επιλογές της εταιρίας, είναι ο ρυθμός ανανέωσης στα 120hz και τα 240Hz touch response, που κάνουν την απόκριση της οθόνης ακαριαία.

Την ώρα που αν βρείτε στο Netflix μια ταινία γυρισμένη στο 21:9, η θέαση της στην οθόνη του Xperia 5 ii είναι μια πραγματική απόλαυση, στο 99% των άλλων περιπτώσεων, η παρακολούθηση κλασσικών Video 16:9 είναι ο αχίλλειος πτέρνα της συσκευής, αφού αναγκάζεστε να παρακολουθείτε τα Video στο 70% μιας ΗΔΗ μικρής οθόνης.

Αν το βίντεο που θέλετε να δείτε είναι 21:9 η εμπειρία είναι εξαιρετική.

Αν όχι, ανάλογα την ηλικία μπορεί να χρειαστείτε και γυαλιά 😛

Δεν το θεωρώ λόγο να απορρίψετε τη συσκευή, αλλα αν το να βλέπετε βίντεο είναι μεγάλο κομμάτι της χρήσης σας, ίσως είναι καλύτερα να κοιτάξετε αλλού.

To μοναδικό πρόβλημα που έχω με την οθόνη του Sony, δεν είναι δική της ευθύνη, αλλα του Software, αφού σε άσχετες στιγμές την ωρα που είστε στις εφαρμογές της κάμερας, η φωτεινότητα πέφτει απότομα και χωρίς λόγο, κάτι κομματάκι σπαστικό, αλλα ένα Update αρκεί για να το διορθώσεi.

Επιδόσεις

Αν η οθόνη σας έχει βάλει σε σκέψεις, πάντως, τα σύνεφα μπορεί να τα διαλύσουν με χαρακτηριστική άνεση οι υπόλοιπες λεπτομέρειες της συσκευής, αφού σε επιδόσεις, κάμερες και μπαταρία το Xperia 5 II παίζει μπάλα με τα μεγάλα παιδιά της κατηγορίας.

Στο εσωτερικό του, θα βρείτε τον Snapdragon 865 στα 2.8Ghz με την Adreno 650 για τα γραφικά, και το X55 5G Modem που συνοδεύει τον επεξεργαστή της Qualcomm.

Απο πλευράς μνήμης, θα βρείτε μια και μοναδική έκδοση με 8GB LDPRR5X RAM και 128GB UFS 3.0 μνήμης, η οποία όπως είπαμε μπορεί να επεκταθεί μέσω MicroSD θυσιάζοντας τη δεύτερη SIM.

Οτιδήποτε και αν αποφασίσετε να κάνετε με το κινητό σας, όσο και βαριά αν ειναι η εφαρμογή που θέλετε να τρέξετε, το κινητό της Sony δε λυγίζει πουθενά, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΚΑΡΙ, και τρέχει με περισσή άνεση τα πάντα.

Ειδικά για τους Gamers, το Xperia 5 ii έχει λειτουργίες που θαβρείτε πολύ χρήσιμες, όπως το ανανεωμένο Game Mode, που σας επιτρέπει να ρυθμίσετε τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης απο τα 40 μέχρι και τα 120hz, με επιλογή και για 240hz με προσθήκη μαύρων καρέ ενδιάμεσα.

Φυσικά έχετε επιλογές για σίγαση των ειδοποιήσεων όσο παίζετε και την καταγραφή Video απευθείας απο το Game Enhancer, αλλα η πιο εντυπωσιακή δυνατότητα είναι το H.S. Power Control, το οποίο σας επιτρέπει να τροφοδοτήσετε τη συσκευή σας απευθείας απο το USB-C απομονώνοντας την μπαταρία.

‘Έτσι αφαιρείτε μεγάλο φόρτο απο την μπαταρία σας, που κανονικά σε τέτοια περίπτωση φορτίζει και ξεφορτίζει συνεχώς, ενώ αποφευγετε και την έξτρα θερμότητα που εκλύει η μπαταρία κατα τη φόρτιση της!

Αυτονομία

Γενικά η αυτονομία του Sony Xperia 5 ΙΙ είναι πάρα πολύ καλή, αφού παρά το μικρό σκαρι, και το περιορισμένο βάρος, η Sony έχει καταφέρει να βάλει μια μπαταρία 4000mAh στο εσωτερικό του.

Η μεγάλη μπαταρία , χαρίζει στο κινητό αυτονομία που ξεπερνάει με ΑΝΕΣΗ τη μια μέρα, συνήθως δε φτάνει άνετα τη μιαμιση.

Η πολύ καλή αυτονομία είναι σημαντική για το κινητό της Sony, γιατι δυστυχώς η φόρτιση είναι αργή. ΠΟΛΥ αργη.

Σε αντίθεση με τις περισσότερες ναυαρχίδες του 2020, οι οποίες ξεκινούν απο τα 30W και φτάνουν άνετα μέχρι και τα 65W, η Sony έχει περιορίσει την ταχύτητα φόρτισης στα 21W, με τον φορτιστή που θα βρείτε στο πακέτο να είναι ακόμα πιο αργός, αφου τερματίζει στα 18W.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, μια φόρτιση απο το 6% μέχρι το 100% να θέλει 2 ολόκληρες ώρες, ενώ μισή ώρα φόρτισης, γεμίζει το 48% της μπαταρίας. Ευτυχώς στην πράξη ελάχιστες φορές θα χρειαστεί να φορτίσετε το κινητό της Sony στη μέση της ημέρας.

Σε μια πολύ περίεργη απόφαση της Sony με βάση της την τιμή της συσκευής, το Xperia 5 II στερείτε της ασύρματης φόρτισης, που μπορεί να μην είναι αυτό που ψάχνουν πολλοί, αλλα σε μια συσκευή 900€, δεν έπρεπε να λείπει.

Και εδώ η Sony έχει βάλει ορισμένες πινελιές μέσω Software, όπως το γνωστό πλέον Stamina Mode, το οποίο ρίχνει τον ρυθμό ανανέωσης στα 60hz, ρίχνει ελαφρώς τον χρονισμό του επεξεργαστή, και περιορίζει τις εφαρμογές στο παρασκήνιο, με αποτέλεσμα να σας προσφέρει αρκετές παραπάνω ώρες χρήσης, όταν τις χρειαστείτε.

Εκτός αυτού, θα βρείτε και το Adaptive Battery του Android 10 αλλα και το Battery Care, που μπορεί να λειτουργήσει αυτόματα, ή χειροκίνητα.

Στην αυτόματη λειτουργία του, το κινητό σας μαθαίνει της συνήθειες φορτίσματος σας Αν το φορτίζετε το βράδυ π.χ, φορτίζει μέχρι το 90% και μετα σταματάει μέχρι και λίγο πριν ξυπνησετε, όταν και συνεχίζει η φόρτιση μέχρι το 100%.

Αν το προτιμάτε στο χειροκίνητό, μπορείτε να ορίσετε εσείς τι ώρα θέλετε να βρείτε το πρωί 100% φορτισμένο το κινητό σας, ενώ υπάρχει και επιλογή, που οτι και να γίνει γεμίζει τη μπαταρία σας μέχρι το 80% ή το 90% ανάλογα την επιλογή σας.

Αυτές οι μικρές επιλογές, μπορεί να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη μακροζωία της μπαταρίας σας, και η Sony τις προσφέρει απλόχερα.

Λειτουργικό

Συνολικά το λειτουργικό της Sony είναι σε μεγάλο βαθμό οτι πιο κοντινό σε Pixel θα βρείτε, τόσο σε εμφάνιση, όσο και σε επιλογές. Απο την πλήρως απλοποιημένη εφαρμογή κάμερας, μέχρι τα μενού και τις ρυθμίσεις, η Sony ακολουθεί τα βήματα της Google.

Μια απο τις επεμβάσεις απο την Ιαπωνική εταιρία, είναι το εξαιρετικό Split Screen app, το οποίο είναι ίσως μια απο τις καλύτερες υλοποιήσεις του είδους, αν σας φαίνετε χρήσιμη, γιατι εγώ 2 εφαρμογές σε οθόνη 6″ ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ.

Η άλλη πινελιά της Sony είναι το Side Sense, που εμφανίζει ένα εικονικό κουμπί στο πλάι της συσκευής, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαν Navigation button, ενώ με διπλό κλικ ανοίγει ένα μενού με τις εφαρμογές που χρησιμοποιείται πιο συχνά, συν γρήγορη προσβαση στις ρυθμίσεις και στο one-hand mode.

Δυστυχώς, απο το νέο Xperia λείπει μια βασική λειτουργία χωρίς ουσιαστική δικαιολογία, και εννοώ το Face Unlock. Απο τη στιγμή που η συσκευή έτσι και αλλιώς έχει μόνιμα μια κάμερα να σας κοιτάει, δεν υπάρχει λόγος να μην έχει έστω και την εντελώς επισφαλή επιλογή για Face Unlock με απλή φωτογραφία του προσώπου, χωρίς 3D Scanners.

Για τα πρακτικά, το Sony Xperia 5 II έχει κυκλοφορήσει με Android 10, και για την ώρα είναι στο Security Patch Αυγούστου, με την Ιαπωνική εταιρία να έχει υποσχθεί την αναβάθμιση σε Android 11.. σύντομα.

Φωτογραφικές επιδόσεις

Στον τομέα της κάμερας, το Xperia 5 II, μένει πιστό στο δόγμα της Sony να μην χρησιμοποιεί Software για να επεξεργαστεί τις φωτογραφίες σας κατα τη λήψη, κάτι που ξεκίνησε κυρίως η Google με τα Pixel, και πλέον έχουν ακολουθήσει όλοι σχεδόν οι κατασκευαστές.

Η Sony απο την άλλη βασίζεται στις ικανότητες του hardware της και μόνο , με αποτέλεσμα οι φωτογραφίες του Xperia 5II να είναι πιο..Flat απο ότι έχετε συνηθίσει.

Η πλήρης απουσία κάποιου A.I Mode, όπως και του Night Mode είναι ξεκάθαρες ενδείξεις ότι η Sony δεν θέλει το Software να έχει καμιά ανάμειξη στο τελικό αποτέλεσμα, ενώ ακόμα και το HDR επεμβαίνει σε πολύ μικρότερο βαθμό με τις φωτογραφίες που παίρνετε τελικά να είναι φυσικές σε βαθμό..αδιαφορίας.

Όσοι λοιπόν έχετε καλομάθει απο κάμερες κινητών όπως τα Pixel, τα Samsung και τα Xiaomi, που κάνουν τις λήψεις σας πιο ζωντανές και πιο χρωματιστές χωρίς να κάνετε κάτι παραπάνω οι ίδιοι, το Xperia 5 II θα σας φανεί τουλάχιστον παράξενο στις πρώτες λήψεις.

Το Camera App της Sony είναι, όπως είπαμε, απλοποιημένο σε μεγάλο βαθμό , ίσως πιο απλό και απο αυτό της Google, χωρίς ίχνος Pro επιλογών, και Manual ρυθμίσεων.

Photo Pro / Cinema Pro

Εδώ βέβαια δε θα χρειαστεi να αποδεχθείτε τη μοίρα σας αν ψάχνετε κάτι με περισσότερες επιλογές, αφού κομμάτι της φωτογραφικής εμπειρίας του Xperia 5 II, είναι τα Camera Pro και Cinema Pro, δυο εφαρμογές που μετατρέπουν το κινητό σας σε μίνι DSLR, απο άποψη ελέγχου.

Το Camera Pro είναι τα Manual Controls της φωτογραφίας στα καλύτερα τους, αφού η Sony έχει δανειστεί το UΙ των Sony A, της επαγγελματικής σειράς μηχανών της Ιαπωνικής εταιρίας.

Οι επιλογές σας εδώ ειναι πραγματικά ατελείωτες, αφού πέρα απο τα διαφορετικά Modes, μπορείτε να ρυθμίσετε την έκθεση, το ISO, το White balance, την ταχύτητα λήψης, το Focus , το Metering, αλλα και πιο απλά πράγματα, όπως την αναλογία της φωτογραφίας, και την λειτουργία ή όχι του Eye Autofocus.

Το τελευταίο είναι διαθέσιμο και στο απλό Camera App, και είναι ένα απο τα μεγάλα όπλα της κάμερας του Xperia 5 II, αφού μπορεί να ακολουθεί το μάτι απο ανθρώπους η κατοικίδια και να τους κρατάει πάντα σε Focus, όσο γρήγορα και αν κινούνται, μια λειτουργία που είναι ιδανική για να φωτογραφίζετε παιδιά, γατιά σκυλιά και οτιδήποτε με μάτια αρνείται να στηθεί.

Απο την άλλη πλευρά το Cinema Pro δεν είναι τόσο χρήσιμο, αφού παρότι έχει και αυτό με τη σειρά του ορισμένες πολύ χρήσιμες λειτουργίες, αυτές δύσκολα θα φανουν χρήσιμες ακόμα και σε αυτούς που θα χρειαστούν το κάτι παραπάνω από τη βιντεοσκόπηση, αφού οι επιλογές του παραείναι.. προχωρημένες.

Αρχικά μέσω του Cinema App μπορείτε να τραβήξετε Video μόνο σε 2Κ και 4Κ ανάλυση, κάτι που απο μόνο του δεν είναι κακό, αλλα γίνεται χειρότερο οταν ανακαλύψετε οτι η μόνη αναλογια Video που γράφει η Pro εφαρμογή της Sony είναι η κινηματογραφική 21:9, οπότε θα πρέπει να ζήσετε με αυτή.

Απο εκει και πέρα οι επιλογές εδώ είναι πάρα πολλές, αφου μπορείτε να γράψετε 2Κ 10bit HDR Video με 120FPS αλλα και 4K HDR Videos στα 120FPS, κάτι που θα βρείτε πρώτη φορά σε τηλέφωνο.

Θα βρείτε 8 διαφορετικά looks, τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προσδώσετε ενα ιδιαίτερο στυλ στα βιντεο σας, αλλα και για να κάνετε πιο εύκολο το color grading αργότερα αν αποφασίσετε να μπείτε σε τέτοια διαδικασία.

Φυσικά υπάρχουν επιλογές για ρύθμιση του ISO, της ταχύτητας κλείστρου, του White balance και του Focus. Στο τελευταίο έχετε επιλογή ανάμεσα σε αυτόματο και manual Focus, με το Xperia 5 II να σας προσφέρει και τη δυνατότητα μιας smooth μετάβασης ανάμεσα σε δύο σημεία εστίασης, για ορισμένα πολύ όμορφα πλάνα.

Πολύ χρήσιμο είναι και το αυτόματο μέτρο έκθεσης που εμφανίζεται στην κάτω αριστερή γωνία με μέτρηση απο -2 μέχρι +2 για να ρυθμίσετε ανάλογα το iSO και το κλείστρο.

Στην περίπτωση της βιντεοσκόπησης , το Eye autofocus δεν υποστηρίζεται δυστυχώς, ενώ τόσο στο Camera Pro οσο και στο Cinema Pro έχουν μερικές απώλειες με κυριότερη για εμένα αυτή του Focus Peak, που είναι σχεδόν απαραίτητο σε μια μικρή οθόνη από αυτή του Xperia.

Το άλλο θέμα μου με το Cinema Pro είναι οτι η σταθεροποίηση που ειναι πολύ καλή στην απλή εφαρμογή, εδώ δε φαίνεται να λειτουργεί τόσο καλά.

Κάμερες

Μ’αυτά και μ’αυτά, ξέχασα να σας αναφέρω το τι κάμερες κουβαλάει το Xperia 5 II, οπότε στα γρήγορα να αναφέρω οτι στην πλάτη του κινητού της Sony, θα βρείτε 3 αισθητήρες στα 12MP με οπτικά μέρη της Zeiss.

Ο κεντρικός , έχει μέγεθος 1/1.7″, με Pixel 1.8μm και Dual Pixel PDAF συν οπτική σταθεροποίηση με φακό με F/1.7.

Ο δεύτερος έχει τηλεφακό με F/2.4 που προσφέρει 3X οπτικό ζουμ, με οπτική σταθεροποίηση και αυτός, ενώ θα βρείτε και έναν με υπερευρυγώνιο φακό 124 μοιρών με F/2.2 και Dual Pixel PDAF.

Τα αποτελέσματα απο τις τρεις κάμερες δεν διαφέρουν και πολύ, με τις φωτογραφίες να έχουν τα ίδια επίπεδα λεπτομέρειας, ενώ το autofocus του Ultrawide φακού σας δίνει τη δυνατότητα να βγάλετε μερικές πολύ εντυπωσιακές φωτογραφίες απο κοντά.

Ευτυχώς, η Sony απέφυγε την παγίδα του αν βάλει χαμηλής ανάλυσης και ποιότητας αισθητήρες βάθους ή Macro, οπότε εδώ έχουμε 3 ισάξιες και πολύ χρήσιμες κάμερες.

Η εμπρόσθια κάμερα είναι στα 8MP. με Pixel 1.12μm και φακό με F/2.0. Οι ελάχιστες Selfies που τράβηξα δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο, και μάλλον είναι το πιο αδιάφορο κομμάτι του κινητού. Θετικό στοιχείο εδώ η ψηφιακή σταθεροποίηση κατα τη καταγραφή βίντεο.

Γενικά η εμπειρία των καμερών του Xperia 5 II, δε θα συγκλονίσει κανέναν, και απο μια συσκευή με τιμή καταλόγου τα 919€ η Sony θα έπρεπε να κάνει ένα βήμα παραπάνω που δεν έκανε. Αν ένας απο τους βασικούς άξονες της επιλογής του κινητού σας είναι η κάμερα, μάλλον θα πρέπει να κοιτάξετε αλλού σε αυτά τα λεφτά.

Συνδεσιμότητα

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικα της συσκευής, έχω μόνο θετικά να προσθέσω για το Xperia 5 II, αφού η Sony έχει επιμεληθεί και την τελευταία λεπτομέρεια, για να μη μείνει κανείς παραπονεμένος.

Έτσι θα βρείτε Dual Band WiFi 6, Bluetooth 5.1, GPS με Glonass, BDS και Gallileo , NFC, ενώ και η Type-C θύρα είναι USB 3.1, με υποστήριξη OTG.

Φυσικά υπάρχει και 5G, αλλα εδώ πιθανότατα μέχρι να σας φανεί χρήσιμο, θα έχετε αλλάξει συσκευή.

Το κινητό της Sony έχει και χαρακτηριστικά που ειναι σχεδόν προς εξαφάνιση, αφού εκτός απο τη θύρα ακουστικών που ήδη αναφέραμε, θα βρείτε ακόμα και LED ειδοποιήσεων.

Επίλογος / Τιμή αγοράς

Το Sony Xperia 5 II είναι μια συκευή που δεν κάνει για όλους. Η περίεργη αναλογία, τα Bezels που για κάποιους είναι λόγος απόρριψης, οι γυμνές απο Software βοηθήματα κάμερες, και μερικές ευκολίες που απουσιάζουν όπως το Face Unlock, είναι κάποιοι απο τους λόγους που μπορεί να σας οδηγήσουν σε διαφορετικά μονοπάτια απο την συσκευή της Sony.

Η αλήθεια ειναι όμως, οτι το βολικό μέγεθος, η εξαιρετική οθόνη, ο ακόμα καλύτερος ήχος, και πολλά στοιχεία που έχουν εκλείψει απο καιρό στην κατηγορία, όπως η επεκτάσιμη μνήμη, η θύρα ακουστικών και το LED ειδοποιήσεων , είναι το κερασάκι σε μια άκρως ικανή τούρτα, με κατάλληλο Hardware, και προσεγμένο Software, κάνοντας το Xperia 5 II μιας απο τις πιο ενδιαφέρουσες συσκευές της αγοράς.

Ισως με μια διαφορετική αναλογία οθόνης, και ένα Google camera port, να είχαμε μια απο τις κορυφαίες ναυαρχίδες για φέτος, αλλα η πραγματικότητα είναι ότι και χωρίς αυτά, το Sony Xperia 5 II κοιτάει τον ανταγωνισμό στα μάτια.

Στην Ελληνική αγορά, το Xperia 5 II κοστίζει 919€ , αλλα για την ώρα και μέχρι εξάντλησης των πρώτων αποθεμάτων θα πάρετε μαζί ένα ζευγάρι Ασύρματα ακουστικά Sony WF-1000XM3B, τα οποία μετριάζουν λίγο την υψηλή τιμή, αλλα και πάλι δεν το φέρνουν σε κατάλληλα επίπεδα για να γίνει ανταγωνιστική η τιμή.

Βέβαια, μπροστά μας έχουμε την Black Friday, στην οποία κάθε χρόνο η Sony παίρνει μέρος ενεργά, και για να έχετε ένα δείγμα πιθανής τιμής, σε προ ημερών προσφρά, το Xperia 5 II παρότι ολοκαίνουργιο, είχε πέσει στα 640€ με τα ακουστικά να συνεχίζουν σαν δώρο, μια τιμή που φυσικά ήταν ΛΗΣΤΕΙΑ, και έγινε και ο λόγος που διαβάζετε αυτό το Review.

Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

Σχολιάστε πρώτος

Leave a reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo