Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021
Αρχική Reviews Viomi SE Review: Το ρομπότ που "καθαρίζει" για παρτη σας είναι το...

Viomi SE Review: Το ρομπότ που “καθαρίζει” για παρτη σας είναι το κορυφαίο VFM στην κατηγορία του!

Οι ρομποτικές σκούπες είναι με διαφορά οι οικιακές συσκευές με την μεγαλύτερη αύξηση στη ζήτηση τους, αφού η αλήθεια είναι πως η χρησιμότητα τους έχει ανέβει κατακόρυφα, και η τιμή τους ακολουθεί την ακριβώς αντίθετη πορεία.

Ένα τρομερό παράδειγμα του τι μπορείτε να πάρετε στα τέλη του 2020 με κάτι λιγότερο απο 260€ είναι η Viomi SE η οποία σας προσφέρει δυνατότητες που μέχρι πρότινος θα βρίσκαμε μόνο σε σκούπες που θα άγγιζαν στην καλύτερη το 500αρικο.

Η Viomi SE, έρχεται ως συνέχεια των ΑΚΡΩΣ επιτυχημένων Viomi 2 Pro και Viomi 3, και παρότι είναι σκούπα “για αρχάριους” δηλαδή εισαγωγικό μοντέλο, στην πράξη έχει ελάχιστα να ζηλέψει τόσο απο τα μεγαλύτερα αδέλφια του, όσο και απο τον ανταγωνισμό γενικότερα.

Εμφάνιση

Ξεκινώντας απο την εμφάνιση, η Viomi SE είναι διαθέσιμη μόνο σε λευκό χρώμα, με χρυσές λεπτομέρειες, πάνω απο LDS radar της και μοναδικη διακοπή στη συνέχεια του πάνω μέρους να είναι το στρογγυλό κουμπί Power/Home, που ειναι και το μοναδικό που θα βρείτε πάνω στη συσκευή.

Σηκώνοντας το καπάκι, θα βρείτε την υποδοχή για το δοχείο περισυλλογής σκουπιδιών, το οποίο σε αυτή την περίπτωση είναι ένα και μοναδικό, αφού και το νερό για το σφουγγάρισμα μπαίνει εδώ, με τη Viomi να έχει λειτουργία ταυτόχρονου σφουγγαρίσματος/σκουπίσματος.

Οι συνολικές διαστάσεις της Viomi SE είναι 350 x 350 x 94.5 mm και σε πρώτη εμφάνιση θα σας φανεί λίγο θηρίο, αλλα η αλήθεια είναι πως η σκούπα μπαίνει παντού, στριμώχνεται παντού, και γενικά δύσκολα θα βρεθεί σημείο στο σπίτι σας που δε θα καταφέρει να χωθεί.

Αυτό που όμως δημιουργεί πρόβλημα τελικά, είναι το βάρος της, αφού ανεβασμένη στη ζυγαριά η Viomi SΕ σταματάει στα 4.4 κιλά, που είναι με τεράστια διαφορά η πιο βαριά σκουπα που έχω δει, κάτι που έχει αντίκτυπο και στην αυτονομία της.

Αισθητήρες

Καλά τα της εμφάνισης, στην πράξη όμως, αυτά που μετράνε, είναι ολα.. κρυφά.

Αρχικά έχουμε το κάτω μέρος, στο οποίο θα βρείτε τις ρόδες της σκούπας, συν ένα μικρό κατευθυντήριο ροδάκι που μπορεί να περιστραφεί 360 μοίρες, το ένα και μοναδικό βουρτσάκι, που μαζεύει τα σκουπίδια και τα σπρώχνει προς την κεντρική μακρόστενη βούρτσα που σε συνδυασμό με το μοτέρ 15000 rpm που κατασκευάζει η Ιαπωνική Nidec κάνουν όλη τη δουλειά.

Στην άλλη πλευρά, δηλαδή στην κορυφή, θα βρείτε το “φυλάκιο” το οποίο κρύβει απο πίσω το Laser Scanner που χαρτογραφεί τον περιβάλλοντα χώρο, και της επιτρέπει σε συνδυασμό με 11 ακόμα αισθητήρες να γυροφέρνει στο πάτωμα σας ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ακρίβεια, αποφεύγοντας ολες τις κακοτοπιές.

To Σκανερ μπορεί να “δει” μέχρι και 8 μέτρα μπροστά, και περιστρέφεται και 360 μοίρες, 6 φορές το δευτερόλεπτο, δημιουργώντας ένα πολύ πιστό σχέδιο του χώρου που περιβάλει τη σκούπα σας.

Αυτονομία.

Όπως είπαμε πιο πάνω, η Viomi SE είναι βαριά. ΠΟΛΥ βαριά. Αυτό σε συνδυασμό με την μπαταρία 3200mAh που δεν είναι και η μεγαλύτερη που έχουμε δει σε τέτοια συσκευή, έχει ως αποτέλεσμα να βγάζει περίπου 50-55 λεπτά συνεχόμενης χρήσης σε φουλ ένταση σκουπίσματος.

Ανάλογα το μέγεθος του σπιτιού σας , και κυρίως τον εμποδίων που θα χρειαστεί να προσπεράσει η σκούπα, αυτά τα 55 λεπτά ίσως είναι αρκετά, ίσως και όχι, αλλα το πρόβλημα εδώ είναι μικρότερο, αφού η Viomi SE έχει μια λειτουργία που πρώτη φορά βλέπω σε σκούπα τέτοιου κόστους. Το Auto-Resume.

Έτσι, οταν η μπαταρία πέσει κάτω απο το 20%, η SE παίρνει το δρόμο της επιστροφής προς τη βάση φόρτισης, την οποία βρίσκει πιο γρήγορα από ότι θα περιμένατε,  και κάθεται εκεί για περίπου 2 ώρες και κάτι για να φορτίσει μέχρι το 80% και να συνεχίσει τη δουλειά της ΑΚΡΙΒΩΣ εκει που σταμάτησε.

Γενικά μια πλήρης φόρτισης διαρκεί σχεδόν τρεις ώρες, αλλα στην πράξη ποτέ δε θα χρειαστεί να μετρήσετε αυτο το χρόνό, αφού η μπαταρία της δε μηδενίζει στην πράξη ποτέ.

App/Λειτουργία

Αυτά αφορούν τη σκούπα, η οποία μόνη της, είναι πρακτικά..άχρηστη. Όλη η μαγεία γίνεται σε συνδυασμό με το Mi Home App, το οποίο ξεκλειδώνει το 99% των δυνατοτήτων της Viomi SE.

Στην πρώτη εκκίνηση της, η Viomi θα κάνει μια βόλτα στο σπίτι σας “τοιχο-τοίχο” για να οριοθετήσει το σπίτι σας, να το χωρίσει σε δωμάτια, και μετά να ρίξει και ένα πρώτο σκουπισματάκι για να πάει καλά η πρώτη.

Αφου ολοκληρωθεί αυτή η φάση, στην αρχική οθόνη της εφαρμογής θα εμφανιστεί μια κάτοψη του σπιτιού σας, την οποία μαζί με 4 ακόμα μπορείτε να αποθηκεύσετε στην μνήμη της σκούπας, οπότε ακόμα και αν ζείτε σε διώροφο σπίτι (ή και τριόροφο) δεν υπάρχει πρόβλημα.

Απο την ίδια οθόνη, μπορείτε να ορίσετε την ένταση της απορρόφησης, με το Quiet να ειναι πράγματι αθόρυβο αλλα να μην τραβάει ούτε άσσο στην τράπουλα, και το Strong, να κάνει λίγη φασαρία παραπάνω, αλλα να έχει άριστες επιδόσεις. Ανάμεσα τους θα βρείτε το Standard και το Medium, τα οποία δεν έχουν κανένα λόγο να είναι εκεί.

Ή θέλετε να κάνει ένα ψευτοπέρασμα το βράδυ χωρίς να σας σηκώσει στο πόδι, οπότε Quiet, ή θέλετε την φουλ λειτουργία, οπότε Strong.

Τέλος απο εδώ μπορείτε να ρυθμίσετε και την λειτουργία, ανάμεσα σε σκούπισμα, σφουγγάρισμα, ή και τα δύο ταυτόχρονα.

Επιλέγοντας το Map Management, ξεδιπλώνονται μπροστά σας ορισμένες πολύ χρήσιμες επιλογές.

 

Το Area editor σας επιτρέπει να διορθώσετε το μοίρασμα των δωματίων που έχει κάνει αυτόματα η σκούπα, ενώ το Virtual Wall σας επιτρέπει να ορίσετε γραμμές ή πολύγωνα τα οποία λειτουργούν σαν όρια για τη σκούπα, αναγκαζοντας τη έτσι να μην περάσει απο σημεία που δε θέλετε.

Εδώ θα βρείτε και το Point και Area Cleaning, για να δώσετε στη σκούπα σας την οδηγία να καθαρίσει ένα συγκεκριμένο σημείο, ή μια συγκεκριμένη περιοχή.

Απο τις υπόλοιπες ρυθμίσεις, μπορείτε να ορίσετε ακόμα μερικές λεπτομέρειες για τη χρήση της σκούπας. Για παράδειγμα, μπορείτε να τη βάλετε σε προγραμματισμένη λειτουργία, ωστε να ξεκινάει συγκεκριμένη ώρα κάθε μέρα, και να επιλέξετε ανάμεσα στην πορεία S κατα το σφουγγάρισμα ή την πορεία Y, με τη δεύτερη να ακολουθεί το σχήμα του ψαροκόκκαλου, και να κάνει ΠΟΛΥ καλύτερη δουλειά, αλλα να τρωει ΠΟΛΥ περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώσει το σφουγγάρισμα.

Εδώ υπάρχει και ένα Log που σας δείχνει τα τελευταία σκουπίσματα που ολοκλήρωσε, με πλήρη στοιχεία(απο που πέρασε, πόσα τετραγωνικά έκανε συνολικά, πόση ώρα χρειάστηκε), αλλα και ρύθμιση της φωνής της ρομποτικής σκούπας, την οποία μπορείτε να κλείσετε και τελείως.

Εντυπωσιακό στοιχείο είναι οτι η Viomi SE μπορεί να μιλήσει σε 11 γλώσσες, αλλα αν περιμένετε ελληνικά.. τσάμπα περιμένετε.

Μια πολύ χρησιμη λειτουργία είναι τα στατιστικά των αναλώσιμων, που σας δείχνουν το πότε είναι η ώρα να αλλάξετε τα βουρτσάκια και τα φίλτρα της σκούπας.

 

Πραγματική χρήση

Μέχρι εδώ καλά. Σας τα είπα όλα, αλλα λείπει ένα βασικό στοιχείο πριν πάρετε την απόφαση σας. ΣΚΟΥΠΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Η ΤΣΑΜΠΑ ΚΑΙΕΙ ΡΕΥΜΑ;

Πριν σας δώσω μια απάντηση εδώ, είναι σημαντικό να καταλάβετε το αν μια τέτοια σκούπα θα κάνει ή ΔΕ θα κάνει δουλειά στο σπίτι σας.

Αν έχετε λοιπόν ένα σπίτι γεμάτο έπιπλα, και χαμηλού ύψους καναπέδες/τραπέζια/κρεβάτια, τότε οι ρομποτικές σκούπες, ακόμα και οι εξελιγμένες σαν την Viomi SE, πιο πολύ ώρα θα κάνουν να βρουν το δρόμο τους, παρά να σκουπίσουν.

Επίσης αν στο σπίτι έχετε παιδιά, ή τσαπατσούλη άντρα, ή γενικά οποιαδήποτε πηγή γεμίζει με πράγματα, αρκετά μικρά για να καβαλήσει και να τραβήξει η σκούπα, και αρκετά μεγάλα για να μην μπορεί να τα απορροφήσει, τότε κάντε τη χάρη στον εαυτό σας, και μην παρετε σκούπα, γιατι θα βαρεθείτε να την ξεκολλάτε.

Εξαιρώντας αυτές τις δύο περιπτώσεις, το σκούπισμα της Viomi SE, θα σας αφήσει ΑΠΟΛΥΤΑ ευχαριστημένους, αφού η ρομποτική σκούπα της Κινέζικης εταιρίας, κάνει εντυπωσιακή δουλειά στο να περνάει πραγματικά παντού απο το σπίτι σας, και να μαζεύει κυρίως σκόνη και τρίχες, αλλα και μικροσκουπιδάκια.

Όπως σας έχω ξαναπεί, οι ρομποτικές σκούπες ΔΕΝ θα καθαρίσουν ένα βρώμικο πάτωμα, αλλα μπορούν να διατηρήσουν μόνιμα καθαρό ένα ήδη καθαρισμένο.

Το σφουγγάρισμα απο την άλλη είναι λιγότερο.. εντυπωσιακό, αφού στην λειτουργία S περνάει εντελώς απαρατήρητο, ενώ στην πιο βαριά λειτουργία Y τα καταφέρνει σαφώς καλύτερα, αλλα όχι τόσο καλά όσο θα περιμένατε αφου την έχετε δει να σκουπίζει πρώτα.

Ειδικά στο σφουγγάρισμα, θα πρέπει να είστε και εσείς λίγο προσεκτικοί, αφού αν αφήσετε π.χ ένα κομμάτι σοκολάτα πεσμένο στο πάτωμα και περάσει απο πάνω της, το πανάκι θα γίνει άχρηστο, και ταυτόχρονα θα γεμίσει σοκολάτες ΟΛΟ το σπίτι σας.

Under $300 Best Xiaomi VIOMI SE Vacuum Cleaning Test 2020

Σε γενικές γραμμές, η Viomi SE είναι ένα εντυπωσιακό σύνολο για τα λεφτά και την κατηγορία της, με το μεγάλο της όπλο να είναι η εφαρμογή της, η οποία την κάνεις 7 φορές καλύτερη απο ότι θα ήταν σκέτη, ενώ της επιτρέπει τη συνδεση με Google Home και Amazon Alexa για να τη χρησιμοποιείται και με φωνητικές εντολές.

Με κάτι λιγότερο απο 260€ λοιπόν, αγοράζετε μια σκούπα με Laser Scanner, καλή απορρόφηση, Auto Resume, Virtual Walls, Point και Area Cleaning, ταυτόχρονη λειτουργία σκουποσφουγγαρίσματος και υποστήριξη μέχρι και 5 διαφορετικών χαρτών.

Όσοι ξέρετε από ρομποτικές σκούπες καταλαβαίνετε το ΤΕΡΑΣΤΙΟ VFM της SE μόνο από την παραπάνω παράγραφο. Όσοι δεν ξέρετε, νομίζω οτι η Viomi SE είναι με διαφορά η καλύτερη περίπτωση για να μάθετε.

Στην προσφορά που τρέχει τώρα στο Gearbest, μπορείτε να βρείτε την Viomi SE με μόλις 258€ ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ απο την αποθήκη της Viomi ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, που σημαίνει ότι θα σας έρθει τσάκα τσάκα, και χωρίς τον παραμικρό φόβο τελωνείου.

Απίστευτες δυνατότητες, και ακόμα πιο απίστευτη τιμή. Αν έχετε σκούπα χωρίς LDS, ή δεν έχετε καθόλου, βρήκατε ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που πρέπει να πάρετε.

[content-egg-block template=price_history][content-egg-block template=price_alert]

[content-egg-block template=price_history][content-egg-block template=price_alert]
 

Aggelos Pap
Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Βρείτε μας στα Social Media

6,175ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
4,540ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής