WANBO DaVinci 1 Pro: Ένας εξυπνος, Full HD προβολέας, που δίνει πολλά περισσότερα απο όσα ζητάει.

0
geekbuying aniverssary sale banner

Οι προβολείς, και κυρίως οι Smart προβολείς, είναι μια ακόμα κατηγορία προιόντων, που έγιναν προσιτοί στο ευρύ κοινό, χάρη στην ενασχόληση των Κινέζων μαζί τους. Πριν μερικά χρονια το να πάρετε προβολέα του επιπέδου του WANBO DaVinci 1 Pro με τα λεφτά που ζητάει η Wanbo και το Geekbuying για αυτόν, θα ήταν λίγο πολύ στη σφαίρα της φαντασίας. Πλέον είναι πιο εύκολο απο οσο φαντάζεστε.

Έξυπνος, γιατι έτσι μας αρέσει.

Ένα απο τα βασικότερα προτερήματα του WANBO DaVinci 1 Pro, είναι το γεγονός οτι μιλαμε για έναν Android TV προβολέα, με την Κινέζικη εταιρία να έχει προσθέσει το Certified, Android TV 11 στον DaVinci, κάτι που του επιτρέπει να λειτουργεί εντελώς ανεξάρτητα, χωρίς εξωτερική πηγή, αν αυτό θέλετε, κάτι που ήταν πρωταρχικής σημασίας για εμένα.

Από τη στιγμή που μιλάμε για certified μηχάνημα απο την Google, αυτόματα καταλαβαίνετε ότι όλες οι γνωστές πλατφόρμες Streaming είναι διαθέσιμες σε Full ανάλυση, χωρίς να χρειαστεί να κάνετε αλχημείες. Έτσι μπορείτε να απολαύσετε υλικό από υπηρεσίες όπως: Netflix, Disney+, Amazon Prime, Apple TV, Youtube, F1TV, Euroleague TV, αλλα και Ελληνικές πλατφόρμες streaming, όπως η Cosmote TV, ή ΕΟΝ TV και το Ertflix. Όλα είναι διαθέσιμα, και εγγενώς υποστηριζόμενα.

Κομμάτι του Android TV 11 που συνοδεύει τον προβολέα, είναι και το Chromecast, για να προβάλετε ασύρματα φωτογραφίες και βίντεο από το κινητό σας, ενώ υπάρχει και WiFi προβολή, για να κάνετε mirroring τις Android και iOS συσκευές σας.

Ο επεξεργαστής, και τα 2GB RAM που έχει στο εσωτερικό του, είναι υπέραρκετά για να κάνουν το σουλατσάρισμα στα μενού και τις εφαρμογές του Android TV παιχνιδάκι, αφού όλα γίνονται γρήγορα, άμεσα και χωρίς πολλές καθυστερήσεις. Όπως στις περισσότερες Android TV συσκευές, έτσι και εδώ φαντάζομαι ότι όσο περνάει ο καιρός, αυτή η “σπιρτάδα” θα χάνεται, αλλά αυτό διορθώνεται εύκολα με ένα factory reset.

Φυσικά υπάρχει και το Google Play Store με εκατοντάδες εφαρμογές για όλα τα γούστα. Όπως πιθανότατα θα ξέρετε το App Store της TV έκδοσης του Android δεν έχει όλες τις εφαρμογές του “κανονικού” app store της Google, αλλα αυτό δεν είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα, αφού οτι δε βρείτε, μπορείτε να το κάνετε sideload.

Και εμφανίσιμος. Επειδή έτσι του αρέσει.

Εμφανισιακά, ο WANBO DaVinci 1 Pro δεν είναι ο μικρότερος προβολέας που έχετε δει, αλλα η Wanbo έχει κάνει εξαιρετική δουλειά για να τον κάνει πολύ κομψό, οπότε δεν χρειάζεται να τον κρύβετε όταν τελειώσει η κάθε προβολή. Είναι στολίδι, ακόμα και όταν είναι κλειστός.

Στη βάση του, έχει ένα πτυσόμμενο ποδαράκι, για να τον σηκώνετε απο το τραπέζι, αλλα η κλίση που σας προσφέρει δεν είναι πολύ μεγάλη, οπότε αν ο χώρος που τον τοποθετήσετε είναι πολύ πιο χαμηλά απο την επιφάνεια προβολής, τότε θα πρέπει να δείτε σοβαρά την πιθανότατα να αποκτήσετε ένα stand για να τον βάλετε πάνω, η να πάτε με την πατροπαράδοτη λύση.. των βιβλίων.

Έχει διαστάσεις 22 x 20 x 17cm και είναι πιο βαρύς απο οτι τον κόβετε με το μάτι, αφού φτάνει τα 2.8 κιλά σε βάρος. Μπορείτε να τον ρυθμίσετε για προβολή μπροστά από πανί ή τοίχο ή πίσω απο πανί (κάνει Mirror την εικόνα) ενώ μπορείτε να τον ρυθμίσετε και για προβολή από το ταβανι, αφού έχει ειδική υποδοχή για βίδα στηριξης στη βάση του (πίσω από κάθε λαστιχένιο ποδαράκι) , και ρυθμίζει αυτόματα την προβολή του και σε αυτή την περίπτωση.

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένας τοίχος ή ένα πανί. Τα άλλα θα γίνουν αυτόματα.

Γενικά όπως και να τον τοποθετήσετε, ο WANBO DaVinci 1 Pro , εκμεταλλεύεται τον “All-Scene Smart Algorithm 3.0” που είναι ένα πολύ ψαγμένο όνομα για τη δυνατότητα του DaVinci να ρυθμίζει αυτόματα focus και keystone μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, και να προσαρμόζει το μέγεθος προβολής του στο πανί/τοιχο που έχει απέναντι του.

ΚΑΘΕ φορά που άφησα τον προβολέα να ρυθμίσει αυτόματα focus, keystone και μέγεθος προβολής, υπο οποιαδήποτε γωνία και απόσταση, ο αλγόριθμος της Wanbo κατάφερε να κάνει τη δουλειά ταχύτατα και άψογα, οπότε δεν έχω κανένα παράπονο. Αν για κάποιο λόγο θέλετε να αλλάξετε τη ρύθμιση, έχετε φυσικά τη δυνατότητα ρύθμισης χειροκίνητα, αλλά με βάση την εμπειρία μου, δεν νομίζω ότι θα σας χρειαστεί.

Εμπειρία θέασης; Τσεκ.

Το σύστημα προβολής του DaVinci 1 Pro , έχει και αυτό το δικό του όνομα, με την Wanbo να το έχει βαφτίσει “PixelPro 5 Optical Engine”. Στην πράξη, έχουμε ένα εσώκλειστο σύστημα προβολής, με σύστημα τεσσάρων φακών, που περιλαμβάνει 3 color correction φακούς, και έναν ασφαιρικό φακο, που θεωρητικά προσφέρει καλύτερη απόδοση των χρωμάτων. Δεν ξέρω αν πράγματι αυτός είναι ο λόγος, αλλά σίγουρα η εικόνα του WANBO DaVinci 1 Pro είναι εξαιρετική.

Μάλιστα, η LED λάμπα του προβολέα, σας προσφέρει μέγιστη φωτεινότητα 600 ANSI Lumens, που μεταφράζεται σε καλή εμπειρία θέασης, ακόμα και όταν υπάρχει αρκετός περιβάλλοντας φωτισμός, με την αναμενόμενη υποβάθμιση στην ποιότητα βέβαια, σε σχέση με αυτό που θα δείτε σε πλήρη συσκότιση.

Ο προβολέας της Wanbo προσφέρει μέγεθος προβολής 40″-180″ με την Native ανάλυση του να είναι Full HD, που στο μεγαλύτερο εύρος προβολής του, προσφέρει εξαιρετική εικόνα. Η αντίστοιχη απόσταση από την επιφάνεια προβολής είναι από 1.2 μέτρα μέχρι 5 μέτρα, οπότε αν έχετε περιορισμένο χώρο, θα πρέπει να μειώσετε και το μέγεθος προβολής αντίστοιχα.

Ο DaVinci 1 Pro μπορεί να προβάλει σε 16:9 ή 4:3 αναλογία, αν και στην πράξη, κατά συντριπτική πλειοψηφία θα χρειαστείτε το 16:9, αφού η αναλογία 4:3 είναι για πολύ ειδικές περιπτώσεις.

Συνολικά η εμπειρία προβολής του προβολέα είναι εξαιρετική, αφού οι ποιότητα της εικόνας είναι αψεγάδιαστη στο 99% του πλάτους προβολής, χωρίς φαινόμενα θολώματος στις άκρες. Ακομα και με το φως του μεσημεριού να μπαίνει απο τα παράθυρα, μπορείτε να παρακολουθήσετε αυτά που συμβαίνουν στην οθόνη προβολής , αλλά όπως είναι φυσικό, την καλύτερη δυνατή εμπειρία θα την πάρετε σε πλήρη συσκότιση.

ΔΕΝ πρόκεται να πετάξετε την τηλεόραση σας για τα μάτια του WANBO DaVinci 1 Pro, αλλα για ταινίες/σειρές, μπάλα, και υπό περιπτώσεις, gaming, νομίζω οτι με ένα πανί προβολής, μπορεί να αλλάξει τα βράδια σας.

Έχω δει μπόλικες ταινίες με τα ενσωματωμένα ηχεία, έπαιξα switch και PS5 και είδα το καλύτερο τριήμερο F1 στο F1TV που είχα δει ποτέ μου με τη βοήθεια του προβολέα της Wanbo και το πιστό ηχείο μου της Tronsmart , οπότε δεν μπορώ παρά να σας τον προτείνω.

Ο θόρυβος και η θερμοκρασία συνεχίζουν να είναι παρόντα, αλλα δε θα σας ενοχλήσουν

Κατά τη διάρκεια προβολής ο θόρυβος του DaVinci 1 Pro , μπορεί να γίνει ενοχλητικός ΜΟΝΟ αν τον έχετε στο mute και είστε σε απόλυτη ησυχία, αφού ναι μεν ακούγεται, αλλά τα επίπεδα θορύβου είναι αρκετά χαμηλά.

Πολύ καλή δουλειά, κάνει και το σύστημα ψύξης που έχει τοποθετήσει η Wanbo στον προβολέα, αφού ακόμα και μετά απο 5 σερί ώρες προβολής, υπήρχε απλά μια ζεστή αίσθηση στο εξωτερικό του ,οπότε οι ανεμιστήρες στο εσωτερικό του, και οι πολλές τρύπες διαφυγής για τον θερμό αέρα, που έχει κυρίως στην αριστερή πλευρά του, ο προβολέας φαίνονται υπεραρκετά για να κάνουν τη δουλειά.

Και ήχος; Τσεκ τσεκ.

Μέσα στο σασί του WANBO DaVinci 1 Pro , θα βρείτε και δύο στέρεο ηχεία, συνολικής έντασης 16W, τα οποία ομολογώ οτι με εντυπωσίασαν λίγο. Τα δύο ηχεία είναι τοποθετημένα μέσα σε δύο κοιλότητες, που ενισχύουν το βάθος του ήχου και το μπάσο.

Δεν πρόκειται να πιστέψει κάποιος οτι έχετε συνδέσει κάποιο ακριβό σύστημα ήχου πάνω, αλλα στο 99.5% των περιπτώσεων, κάνουν αξιοπρεπέστατα τη δουλειά τους, τόσο σε ένταση, όσο και σε ποιότητα ήχου.

Αν τώρα θέλετε να συνδέσετε εξωτερικό σύστημα ήχου, δε σας σταματάει και τίποτα, αφου ο WANBO DaVinci 1 Pro έχει υποδοχή AUX,  και HDMI, ενώ θα βρείτε και δύο USB θύρες πάνω για να συνδέσετε περιφερειακά, ή δίσκους/USB sticks. Νομίζω ότι αν είχαμε και μια optical για ηχεία θα ήταν φουλ πόντοι και στη συνδεσιμότητα, αλλά με βάση την τιμή του, δεν νομίζω οτι θα παραπονεθεί κανείς. Που θα βρίσκατε τώρα θα μου πείτε optical καλώδιο 5 μέτρα, και έχετε δίκιο, αλλα ας κάνω και κανα παράπονο.

Συνδεσιμότητα

Εκτός των ενσύρματων επιλογών, θα βρείτε και ασύρματες δυνατότητες σύνδεσης, με Dual Band WiFi αλλα και Bluetooth 5.0, οπότε μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το Bluetooth για να συνδέσετε ασύρματα ηχεία.

Σε όσα ασύρματα ακουστικά και Bluetooth Speakers συνεδεσα τον προβολέα, δεν είχα θέματα με Delay, οπότε φαντάζομαι ότι δύσκολα θα αντιμετωπίσετε και εσείς.

Στη συσκευασία του WANBO DaVinci 1 Pro θα βρείτε τα απολύτως απαραίτητα, αφού εκτός του προβολέα, υπάρχει ένα καλώδιο τροφοδοσίας, και ένα χειριστήριο, χωρίς τις δύο ΑΑ μπαταρίες που θα χρειαστεί για να λειτουργήσει.

Το χειριστήριο αυτό, είναι ένα τυπικό Android TV χειριστήριο, με συντομεύσεις για Youtube, Netflix, Amazon Prime και Disney Plus, ενώ υποστηρίζει και φωνητικές εντολές για τον Google Assistant που έρχεται προεγκατεστημένος στον προβολέα. Πάνω στο χειριστήριο υπάρχουν και κουμπιά για τον χειροκίνητο έλεγχο του Focus, κάτι που θα χρειαστείτε σπάνια βέβαια, αλλά αν το χρειαστείτε είναι βολικό που ειναι τόσο άμεσα προσβάσιμο.

Τιμή. Τρόπος απόκτησης.

Σε αυτή την άδικη ζωή, όλα είναι  εξαρτώμενα απο την τιμή, και εδώ αυτή είναι που κάνει τον WANBO DaVinci 1 Pro από “καλό” , απλά εξαιρετικό

Smart είναι, εξαιρετική εικονα έχει για την κατηγορία τιμής του, από πλευράς συνδεσιμότητας, είμαστε στο 8/10 , ευκολίες έχει πολύ περισσότερες απο οτι θα περιμένατε, με αυτόματη προσαρμογή προβολής και αυτόματη ρύθμιση focus και keystone, ενώ ακόμα και τα ηχεία του είναι ΜΙΑ ΧΑΡΑ.

Ολα αυτά, μπορούν να γίνουν δικά σας με 259€ τελική τιμή απο την Ευρωπαϊκή αποθήκη του Geekbuying, και εγώ νομίζω οτι δεν έχω κατι να προσθέσω εδώ. Αν σας ενδιαφέρει ένας προβολέας, και ο WANBO DaVinci 1 Pro είναι εντός budget δεν μπορώ να βρώ το παραμικρό για να σας αποτρέψω από την αγορά του. Ίσα ίσα.

Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

Σχολιάστε πρώτος

Leave a reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo