Xiaomi Smart Band 7 Review by Hekka: To ίδιο, αλλα καλύτερο!

Xiaomi Smart Band 7 Review by Hekka: To ίδιο, αλλα καλύτερο!

Best deal at: shrsl.comshrsl.com
Xiaomi Smart Band 7 Review by Hekka: To ίδιο, αλλα καλύτερο!
Xiaomi Smart Band 7 Review by Hekka: To ίδιο, αλλα καλύτερο!

Φέτος φτάσαμε αισίως στην 7η γενιά των Smart Bands της Xiaomi (πρώην Mi Bands) μια σειρά συσκευών που όχι μόνο έχει κατακτήσει την αγορά, αλλα έχει δημιουργήσει κατα βάση μια ολόκληρη κατηγορία Wearable συσκευών, χάρη στην τεράστια επιτυχία της.

Το Xiaomi Smart Band 7 επιστρέφει το 2022, με μικρές αλλα στοχευμένες και αρκετά σημαντικές αναβαθμίσεις, με αποτέλεσμα το γνωστό “το καλύτερο Mi band που φτιάξαμε ποτέ” να έχει μέσα μέσα 100% σε αυτή την περίπτωση.

Οθόνη / Always On Display

Η πρώτη και η βασικότερη αναβάθμιση στο Smart band 7 είναι φυσικά η οθόνη, και εδώ που τα λέμε, δύσκολα θα ήταν κάτι άλλο, αφού μιλάμε για μια συσκευή που είναι 80% οθόνη.

Το νέο OLED Panel που χρησιμοποιεί η Xiaomi, έχει διαγώνιο 1.62″, και ανάλυση 192 x 490 Pixels, που μεταφράζονται σε 326 PPI. Την οθόνη καλύπτει ένα τζάμι 2.5D το οποίο την αγκαλιάζει μέχρι το πλαστικό, και ομολογώ ότι είναι αρκετά ανθεκτικό, αφού έχει φάει ‘κανα δύο καλές σε πόρτες και τοίχους στις 15 ημέρες που το δοκιμάζω περίπου, χωρίς να αφήσει κανένα σημάδι.

Φυσικά μιλάμε για Panel αφής, αφού δεν θα βρείτε κανένα κουμπί πάνω στο νέο Xiaomi Band, το οποίο φτάνει το εντυπωσιακό -για το μέγεθος του- νούμερο των 500nits φωτεινότητας, κάτι που το κάνει εξαιρετικά ευκρινές ακόμα και κόντρα στον Ελληνικό ήλιο, ντάλα μεσημέρι.

Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά , δεν έχουμε αυτόματη ρύθμιση της φωτεινότητας, οπότε θα πρέπει να τη ρυθμίζετε με το χέρι κάθε φορά, στα επίπεδα που σας βολεύει, αλλα τουλάχιστον έχουμε την προσθήκη ενός χαρακτηριστικού που ζητούσαμε καιρό στα Smart bands της Xiaomi. Το Xiaomi Smart Band 7 υποστηρίζει Always On Display!

Βέβαια μην περιμένετε τίποτα εξωπραγματικό, αφού οι πληροφορίες της AOD είναι οι απολύτως απαραίτητες, όπως η ημερομηνία, η ώρα (ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΓΑΛΗ) και τα βήματα που έχετε κάνει.

Όπως συμβαίνει με όλα τα μοντέλα της σειράς, το Band είναι ξεχωριστό κομμάτι απο το λουράκι του, το οποίο αγκαλιάζει το κεντρικό σώμα, αλλα δεν χρειάζεται να το αφαιρέσετε για να το φορτίσετε , κάτι που ισχύει φυσικά για όλες τις τελευταίες γενιές των Mi Bands.

Το λουράκι είναι βολικό, και παρότι τα λαστιχένια λουράκια συνήθως με ενοχλούν όταν ιδρώνω, εδώ τα πράγματα ήταν λίγο καλύτερα, λόγο του πόσο στενό είναι. Το μόνο αρνητικό που μπορώ να προσάψω στο λουράκι, είναι η απουσία διπλού κλειδώματος, αφού πολλές φορές το pin που το ασφαλίζει στο χέρι σας, βγήκε ΠΟΛΥ εύκολα απο την τρύπα του, ακόμα και βγάζοντας το χέρι απο την τσέπη. Το χειρότερο είναι ότι όσο περνάει ο καιρός, αυτό θα γίνεται όλο και πιο εύκολα, οπότε αργά η γρήγορα θα αναγκαστείτε να αλλάξετε το λουράκι με το οποίο έρχεται.

Αισθητήρες / Fitness Tracking

Γυρνώντας το Mi Band απο την πίσω πλευρά, θα αντικρύσετε τα δύο μαγνητικά Pins για τη φόρτιση, μαζί με τους οπτικούς αισθητήρες για καρδιακούς παλμούς, και το SpO2.

Οι δύο τελευταίοι, σε συνδυασμό με το γυροσκόπιο και το επιταχυνσιόμετρο 3 αξόνων που είναι εξοπλισμένο το Smart Band 7, είναι υπεύθυνοι για την καταγραφή όλων των δεδομένων που μπορεί να συλλέξει στο band της Xiaomi, στην καθημερινότητα σας, είτε κινείστε.. είτε όχι.

 

Θα βρείτε περισσότερα απο 120 Sport Modes, καταγραφή της διάρκειας και ποιότητας του ύπνου σας, επίπεδα Stress, φορτίο προπόνησης σε εβδομαδιαία βάση, αλλα και πληροφορίες, όπως το VO2 Max και το PAI που έχει δανειστεί απο τα Smartwatches της Amazfit.

Όλα τα Sport Modes ξεκινούν χειροκίνητα, εκτός απο τέσσερα (τρέξιμο, περπάτημα, ελλειπτικό και κωπηλατική) τα οποία μπορείτε να ρυθμίσετε να αναγνωρίζονται αυτόματα, εις βάρος της αυτονομίας του όμως.

Ανάμεσα στα αθλήματα που καταγράφει, θα βρείτε και την κολύμβηση, αφού το Xiaomi Smart Band 7 είναι αδιάβροχο μέχρι τις 5 ατμόσφαιρες, οπότε εκτός απο το ντουζ, μπορείτε να το πάρετε μαζί σας στην πισίνα ή στη θάλασσα. Η θάλασσα βέβαια να μειώνει αρκετά τη ζωή του ως αδιάβροχο, αφού η αλμύρα σιγά σιγά καταστρέφει τα λάστιχα και τις κόλλες που το κάνουν αδιάβροχο, οπότε καλό είναι μετά απο κάθε βουτιά στη θάλασσα να το ξεπλένετε καλά με γλυκό νερό

Για μια ακόμη γενιά δεν θα βρείτε GPS στο Mi Band 7, μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε το GPS του τηλεφώνου σας, για να καταγράψετε τις διαδρομές σας, αυτό όμως σημαίνει ότι θα πρέπει να κουβαλάτε και το κινητό μαζί.3

Στο κομμάτι των μετρήσεων, το Smart Band 7 τα καταφέρνει αρκετά καλά, αφού παρότι η ακρίβεια των μετρήσεων του δεν είναι αντίστοιχη επαγγελματικών προτάσεων, το εύρος των μετρήσεων του όμως, δείχνει ότι δουλεύει σωστά, ακόμα και αν το τελικό νούμερο είναι λίγο υψηλότερο ή χαμηλότερο απο την πραγματικότητα. Δε συνάντησα το φαινόμενο δηλαδή να κάθομαι και να μετράει 110 παλμούς, η να τρέχω, και να δείχνει αμέριμνο 70 και 80 παλμούς.

Οι μετρήσεις του Sp02, είναι πολύ κοντά σε αυτές του οξύμετρου δακτύλου, οπότε μπορείτε να το εμπιστευτείτε αρκετά σε αυτό το κομμάτι.

Μπαταρία / Αυτονομία

Η αυτονομία του Xiaomi Smart Band 7 είναι αρκετά καλή, καλύτερη απο το 6, αφού με τη φωτεινότητα λίγο κάτω απο τη μέση, καταγραφή παλμών και οξυγόνου, ανά 30 λεπτά, σποραδική καταγραφή άθλησης, καθημερινή καταγραφή ύπνου, με τη Smart  ΠΟΛΛΕΣ ειδοποιήσεις και το Always On κλειστό, έβγαλε με άνεση 9 μέρες με την πρώτη φόρτιση.

Ανοίγοντας το Always On , η αυτονομία μειώθηκε φυσικά, αλλα όχι σε σημείο που θα σας βάλει σε σκέψεις να το κλείσετε, αφού ακόμα και με το AOD ανοιχτό απο τις 8 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, το Smart Band 7 έβγαλε 4.5 ημέρες άνετης χρήσης, που είναι ακριβώς το μισό, αλλα και πάλι ένα ικανοποιητικότατο νούμερο!

Σε αυτό βοηθάει η μπαταρία 180mAh που έχει στο εσωτερικό του το νέο Band της Xiaomi, η οποία είναι κατά 44% μεγαλύτερη σε σχέση με τον προκάτοχο του. Μάλιστα δεν ξέρω κατά πόσο σας βοηθάει αυτό, αλλα ο φορτιστής του Smart Band 6 λειτουργεί

Software

Για το τέλος άφησα το Software, αφού εδώ τα πράγματα είναι λίγο πολύ τα ίδια.

Μπορείτε να συνδέσετε το Smart Band 7 είτε με το Mi Fitness App, είτε με το Zepp Life app, χωρίς ιδιαίτερες διαφορές στις λειτουργίες τους, αφού οι επιλογές είναι κοινές, οι δυνατότητες επίσης, ενώ και το Watch Face store είναι κοινό και στις δύο εφαρμογές.

Η σύνδεση με το κινητό σας, γίνεται μέσω Bluetooth 5.2, και είναι σταθερή, ταχύτατη και απροβλημάτιστη. Για μια ακόμη φορά τα Updates και τα καινούργια Watchfaces κάνουν λίγο παραπάνω χρόνο, απο ότι θα μου άρεσε,  να εγκατασταθούν αλλα η πραγματικότητα είναι ότι κανένα απο αυτά τα δύο δε γίνεται τόσο συχνά ώστε η ταχύτητα τους να είναι πρόβλημα.

Τα μενού του Xiaomi Smart Band 7 είναι λιτά, ξεκάθαρα και αρκετά πλούσια, αλλα για πάρα πολλά πράγματα θα χρειαστείτε το κινητό σας, αφού για παράδειγμα δεν μπορείτε να αλλάξετε τη συχνότητα μέτρησης των παλμών, και των άλλων μετρήσεων απο τη συσκευή κατευθείαν, ούτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τον ύπνο σας.

Η απουσία μικροφώνου και ηχείου, σημαίνει ότι η μόνη σας αλληλεπίδραση με τις κλήσεις του κινητού σας, είναι να δείτε τις εισερχόμενες , και να τις απορρίψετε, αν θέλετε, χωρίς να βγάλετε το κινητό απο την τσέπη.

Το ίδιο πάνω -κάτω ισχύει και για τις ειδοποιήσεις των εφαρμογών τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε μεν (δεν δείχνει εικόνες ή Gifs) αλλα μέχρι εκεί, αφού δεν υπάρχει δυνατότητα απάντησης, εκτός απο ορισμένες προεπιλεγμένες απαντήσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο σε ειδοποιήσεις απο Messaging εφαρμογές.

Φυσικά δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα με τα Ελληνικά, αφού θα βρείτε την γλώσσα μας ως επιλογή τόσο για το μενού του Smart band, όσο και στις ειδοποιήσεις, που εμφανίζονται κανονικότατα, και χωρίς περίεργους χαρακτήρες

Συνολικά το Software των Xiaomi Smart Band είναι ένα απο τα όπλα της σειράς απο το πρώτο μοντέλο, και στο Smart Band 7, έχει ωριμάσει πλέον σε σημείο που έχετε πλέον στον καρπό σας, ένα κανονικό Fitness Tracker και μια επέκταση του κινητού σας, απλά με μικρότερη οθόνη, και είναι πάρα πολλοί αυτοί που ψάχνουν αυτό ακριβώς.

Σύνοψη

Αν είστε ένας απο αυτούς, τότε είμαι στην ευχάριστη θέση να σας πληροφορήσω οτι το Xiaomi Smart Band 7 τα κάνει όλα σωστά, και τη τιμή του παραμένει στα επίπεδα των προηγούμενων γενεών, οπότε δεν έχετε και πολλά να σκεφτείτε.

Ακόμα και αν έχετε ήδη το Smart Band 6, το Always On Display, και η αρκετά καλύτερη μπαταρία είναι για μένα παραπάνω απο αρκετοί λόγοι για να δώσετε τα λεφτά που θα χρειαστούν για την αναβάθμιση, ενώ αν μπαίνετε τώρα στην αγορά για ένα Smart Band, δεν νομίζω οτι θα πρέπει να σας βάλουν σε σκέψεις τα παλαιότερα μοντέλα, εκτός και αν το Budget σας είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ συγκεκριμένο, και δε φτάνει τα λεφτά του Smart band 7.

Μπορείτε να βρείτε το Xiaomi Smart Band 7 στο Hekka.com, απο το οποίο μπορείτε μάλιστα να το αποκτήσετε ΑΚΟΜΑ φτηνότερα εκμεταλλευόμενοι το κουπονάκι angroid10 .

8.4Expert Score
Xiaomi Smart Band 7

Οθόνη
9
Αυτονομία
9
Λειτουργίες
8
Fitness Tracking
7
Software
9
PROS
  • Μεγάλη, ευκρινέστατη, φωτεινή OLED οθόνη μ με Always On Display
  • Πληθώρα Sport modes, με αρκετά καλές μετρήσεις.
  • Πολύ καλή αυτονομία
  • Πολύ σύντομα θα έχετε μια τεράστια ποικιλία απο λουράκια για να διαλέξετε
CONS
  • Δεν έχει αυτόματη ρύθμιση φωτεινότητας
  • Καμία δυνατότητα αλληλεπίδρασης με τις ειδοποιήσεις
  • Το λουράκι δεν έχει και την καλύτερη ασφάλεια, θέλει προσοχή

Xiaomi Smart Band 7

Last update was on: Αυγ 24, 2022 22:31

Aggelos Pap

Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

Σχολιάστε πρώτος

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo
Enable registration in settings - general