Οδηγός: Αποθηκευστε τις εφαρμογές στην κάρτα μνήμης σε Android μικρότερη απο 2.2

0
geekbuying aniverssary sale banner

Αν είστε από τους άτυχους(καλή ώρα όπως εγώ) που είστε “θύματα” του Fragmentation του Android και έχετε μείνει με την 2.1 επειδή η εταιρία που έφτιαξε το κινητό σας έχει να φροντίσει τα «νεότερα» μοντέλα τότε ξέρω σίγουρα τι είναι αυτό που ζηλεύετε. Την εγκατάσταση των εφαρμογών στην κάρτα μνήμης! Ευτυχώς πλέον έχουμε λύση!

Το μεγαλύτερο πρόβλημα συνολικα του android μέχρι τη 2.2 είναι ότι μπορούμε να εγκαταστήσουμε εφαρμογές μόνο στην εσωτερική μνήμη της συσκευής, που στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι τουλάχιστον ανεπαρκης!
Με τη βοήθεια του Link2SD μπορείτε να μεταφέρετε τις εφαρμογές στην κάρτα μνήμης σας, ώστε να αδείασει η εσωτερική μνήμη της συσκευής σας.

Βέβαια τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο ακούγονται, αλλα δεν είναι μια σχετικά απλή και ακίνδυνη διαδικασία που θα σας σώσει πραγματικά. Ξεκινώντας λοιπόν:

Τι θα χρειαστούμε:

Ένα Android με έκδοση 1.6 και πάνω, rooted
Το MiniTool Partition Wizard Home Edition
Το Link2SD

[stextbox id=”warning” caption=”Προσοχή” collapsed=”false”] Πριν ξεκινήσετε καλό θα ήταν να κάνετε backup όλα όσα έχετε στην κάρτα σας γιατι υπάρχει πιθανότητα να χαθούν.[/stextbox]

Η κάρτα μνήμης

Για να δουλέψει το πρόγραμμα θα πρέπει να μετατρέψουμε το 10%  της κάρτας μνήμης σε partition ext2 για να μπορεί να το χρησιμοποιήσει το Link2SD για να αποθηκευει τα .apk . Για να γίνει αυτό θα χρησιμοποιήσουμε το MiniTool Partition Wizard.

Αφού το εγκαταστήσετε, συνδέστε την κάρτα μνήμης με ένα Card Reader στον υπολογιστή σας, ή συνδέστε το κινητό σας με USB και ενεργοποιήστε την Μαζική αποθήκευση(ρυθμίσεις->αποθήκευση σε κάρτα και τηλέφωνο)

Ανοιξτε το Minitool Partition Wizard για να αντικρύσετε αυτό

1mainprogram

Το UI του MiniTool Partition Wizard

Κάντε δεξί κλίκ στο Partition της κάρτας μνήμης σας, και επιλέξτε «Move/Resize»
Στην οθόνη που θα εμφανιστεί κάντε το partition Resize από το τέλος, ώστε το Unallocate Size να είναι το 10% του συνολικού μεγέθους.

Για 2Gb κάρτα πρέπει να είναι 200mb, 4GB 400mb και ούτο καθεξής.

2resize

Κάντε Resize το Partition

Επιλέξτε το Unallocated και πατήστε Create

3maincreate

Δημιουργία νεου Partition

Στο Παράθυρο που θα ανοίξει αφού πατήσετε οκ στην προειδοποίηση επιλέξτε Primary (!σημαντικό) στο Create As και ΕΧΤ2 στο File System. Όταν τελειώσετε πατήστε οκ

4create

Επιλογές για τη δημιουργία του Partition

Αφού τελειώσαμε με το κόψε-ράψε πατήστε Apply πάνω αριστερά στην toolbar για να πραγματοποιηθούν οι αλλαγές που έχετε κάνει.(Θα σας βγάλει διάφορες προειδοποιήσεις, απλά πατήστε οκ και περιμένετε να τελειώσει η διαδικασία)

Η κάρτα μνήμης είναι έτοιμη. Πάμε και στο Android Τώρα.

Στη συσκευή

Εγκαταστήστε στο κινητό σας το Link2SD και ανοιξτε το.  Στην αρχική οθόνη της εφαρμογής βρίσκονται όλα τα προγράμματα που είναι εγκατεστημένα στη συσκευη σας. Πατώντας το option button  μπορείτε να φιλτράρετε της εφαρμογές για να δείτε μόνο αυτές που έχετε εγκαταστήσει εσείς, να τις ταξινομήσετε, αλλα και να δείτε το υπόλοιπο του χώρου, στην εσωτερική μνήμη, την κάρτα SD, αλλα και το partition που δημιουργήσαμε πριν.

Από εδώ και πέρα τα πράγματα είναι απλά. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να επιλέξετε την εφαρμογή που θέλετε να μεταφέρετε  και να πατήσετε το Create Link. Το αρχείο .apk θα μεταφερθεί αυτόματα στο ext2 partition της κάρτας μνήμης και θα αδείασει τη γωνιά από την εσωτερική σας μνήμη. Πατώντας σε μια εφαρμογή μπορείτε επίσης να δείτε και τις πληροφορίες της, αλλα και να την απεγκαταστήσετε.

Αν το κινητό σας είναι 1.6 ή 2.1 τότε σε αυτό το σημείο θα πρέπει να επανεκκινήσετε το κινητό σας για να ξαναεμφανιστούν οι εφαρμογές που μεταφέρατε(σας βγάζει σχετικό μήνυμα και η συσκευή) Αν έχετε 2.2 η μεγαλύτερη δεν υπάρχει πρόβλημα.

Προσέξτε Επίσης:

 • Μπορείτε να επαναφέρετε μια εφαρμογή στην εσωτερική μνήμη, επιλέγωντας απλά Remove Link από το Link2SD
 • Αν απεγκαταστήσετε μια «συνδεδεμένη»εφαρμογή, τότε το apk αρχείο θα παραμείνει στην κάρτα μνήμης και θα πρέπει να το αφαιρέσετε χειροκίνητα. Αν θέλετε να το αποφύγετε, ακυρώστε το link πριν την απεγκατάσταση
 • Μετά από κάθε αναβάθμιση προγράμματος, θα πρέπει να ξαναπραγματοποιείται το Link για να αντικατασταθεί το παλιό στην κάρτα μνήμης.
 • Το Market δεν αναγνωρίζει τις εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες στη κάρτα μνήμης. Για να συγχρονίσετε το Market με τις εφαρμογές σας , επιλέξτε το Market Fix από το menu του Link2SD
 • Αν έχετε εγκαταστήσει ήδη το App2SD θα πρέπει να το απεγκαταστήσετε, αλλιώς το πρόγραμμα δε λειτουργεί(σας ειδοποιεί με μήνυμα)
 • Δε πρέπει να μεταφέρετε τα System Apps στην κάρτα μνήμης. Και να θέλατε δε σας αφήνει το Link2SD 😛
 • Αν συνδέσετε ως μέσο μαζικής αποθήκευσης το κινητό σας, το Android κάνει Unmount το Fat partition αλλα όχι και το EXT2 οπότε μπορείτε να το χρησιμοποιείτε χωρίς πρόβλημα.
 • !ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην αφαιρέσετε ποτέ την κάρτα μνήμης την ώρα που η συσκευή σας λειτουργεί ειδικά αν έχετε μεταφέρει εφαρμογές που φαίνονται ως Widgets, ή τρέχουν συνεχώς από πίσω.
 • Το Link2SD μεταφέρει MONO το apk στην κάρτα μνήμης. Cache και Data παραμένουν στην εσωτερική μνήμη. Πλέον στην 1.4 ΚΑΙ η Cache μεταφέρετε στην SD


Για όσους έχουν συσκευή Motorola
Tα Motorola δεν αναγνωρίζουν το ext2, και χρειάζεται να κάνετε κάτι ακόμα. Αυτά που θα σας πώ δουλεύουν στο Milestone, αλλα 99% θα δουλέψουν και στα υπόλοιπα motorola

*Κατέβαστε το ext2.ko

*Βάλτε το στην Κάρτα μνήμης σας.

*Κατεβάστε το Ghost Commander (Σημείωση: Στο Ghost Commander, για να ανοίξετε ένα φάκελο, πρέπει να πατήσετε πάνω στο ονομα του φακέλου, αλλιώς απλά τον επιλέγει.)

*Με το Ghost Commander  βρείτε το ext2.ko που κάνατε extract στην κάρτα μνημης, και αντιγράψτε το. Μετά (πάλι μέσα απο το Ghost Commander) πηγαίνετε στο στο /system/lib/modules/ (στην αρχική οθόνη του Ghost Commander πατήστε πάνω πάνω στα αρχεία το”.. ” Θα σας βγάλει και ειδοποίηση οτι θα δείτε αρχεία συστήματος)και κάνε το ext2.ko επικόλληση εκεί.

*Τώρα κατεβάστε τo Terminal Emulator

*Ανοίξτε το και στην μπλε οθόνη με τα μικρά σπαστικά γραμματάκια , γράψτε:

 1. su” (χωρίς τα “) Μετά θα σας ζητήσει δικαιώματα Superuser. επιλέξτε “επέτρεψε”
 2. insmod /system/lib/modules/ext2.ko” (πάλι χωρίς τα “”) προσοχη μόνο αφού μετα το insmod υπάρχει κενό

Κάντε μια επανεκκίνηση το κινητό σας και ξαναδοκιμάστε το Link2SD. Τώρα πρέπει να αναγνωρίζει το Ext2 κανονικά.
!προσοχή Τα παραπάνω έξτρα βήματα είναι ΜΟΝΟ για τους κατόχους Motorola. Αν δε δουλεύει στο δικο σας και δεν είναι Motorola καλό θα ήταν να μην το δοκιμάσετε.

Ορίστε λοιπόν εύκολα και σχετικά απλά, διαγράφετε το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του κινητού σας. Ακόμα και αν έχετε 2.2 είναι μια αρκετά χρήσιμη εφαρμογή, αφού μπορείτε να μετακινήσετε εφαρμογές στην κάρτα μνήμης, που οι δημιουργοί τους δεν έχουν προσθέσει ακόμα υποστήριξη, “native” μεταφοράς.

Εδώ να ξανατονίσω οτι πρέπει το κινητό σας να είναι Rooted, και επειδή μπορεί να είναι πρακτικά ακίνδυνη η διαδικασία, ο διάολος έχει πολλά ποδάρια. Οτι κάνετε λοιπόν, το κάνετε με ευθύνη σας. Εγώ το έκανα, μου βγήκε, και σας το παρουσιάζω. Δε φέρνω καμία ευθύνη για ότι πάει στραβά.

Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

223 Comments
Show all Most Helpful Highest Rating Lowest Rating Add your review
 1. Γεια σας, έπαιζα 6 μήνες το Star wars στο samsung s7, android και σήμερα έκανε αναβάθμιση η google play και μου πέταξε το παιχνίδι και αντ’ αυτού έβαλε το ίδιο αλλά καινουργιο να ξεκινήσω από την αρχή. Μήπως ξέρετε πως επαναφέρω το παλιό που το παίζω εδώ και 6 μήνες ?? Που έχει αποθηκευτεί? Ευχαριστώ

 2. Συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά!!

 3. Reply
  Aggelos Tou Dromou 28/05/2013 at 18:51

  paidia exw ena provlima egw 8elw na peraso oti arxeia exw stin sd sto pc,kai dn mporw. vazw to kinito me to pc k m anoigei mono ena fakelo nexusHd2 8elw na kanw format to kinito alla na kratiso ta arxeia mou. to kinito m einai HTC HD2 t8585 leo

  • Με Windows Mobile δεν είναι αυτό; Εγκατέστησε το Activesync (http://goo.gl/8T2US) αν δεν το έχεις κάνει ήδη και ξαναδοκίμασε μέσω αυτού. Αν το έχεις κάνει Android δοκίμασε απο τις επιλογές για προγραμματιστές να ενεργοποιήσεις το USB Debugging, ή αν είναι ενεργοποιημένο, απενεργοποίησε το

 4. Οταν βαζω την sd στο κινητο μου λεει οτι η καρτα θελει διαμορφωση. μετα οταν ανοιγω το Link2sd με λεει να επιλεξω ενα τυπο για το δευτερο διαμερισμα της καρτας. τι κανω?

 5. Σε ποιο κινητό; Εχει περιγραφή το Error ή απλά γράφει error 12;

 6. παω να κανω αυτο με την καρτα και οταν παταω apply μου βγαζει error 12 γιατι?? :/

 7. καταπληκτικό! από τα καλυτερα how to που εχω βρει! πολυ βοηθητικο! συγχαρητηρια και συνεχισε την καλη δουλεια!!!! 🙂

 8. file m na sou pw oti 😛 ola okay alla otan sindew to til me to pc dn ginete gt m bgazei tn karta mnimi oti prepei na ginei diamorfwsi

 9. ” Το Link2SD δεν μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στο root.
  Εάν έχετε πρόσβαση root βεβαιωθείτε πως την επιτρέψατε στο Superuser. ” Τι μπορώ να κάνω για αυτό το πρόβλημα ? ( ακολούθησα όλα τα βήματα ένα προς ένα )

 10. Καλησπέρα φίλε! Εγώ θα ήθελα να σε ρωτήσω αν μπορώ να κάνω το ίδιο πράγμα με 16gb κάρτα μνήμης.. Έχω δοκιμάσει αρκετές φορές να την κάνω partition αλλά μετά το τηλέφωνο ούτε καν την βλέπει!
  Έχω ένα Alcatel 990..
  Ευχαριστώ!

 11. k epishs den borw na apo8hkeusw kamia efarmogh sto kinhto m re seis mhpws to phone einai gia petama?

 12. re paidia egw exw to GT540 EKDOSH 2,1 K BENW sto market mou zhtaei na kanw logariasmo sto google kanw kanonika enan mou zhtaei onoma vazw epi8eto to vazw k onoma xrhsth OK MEXRI EDW meta…kanei elexgo dia8eshmothtas onomatos xrhsth meta…mou grafei DEN EINAI DUNATH H DHMIOURGIA A3IOPHSTHS SUNDESHS DEDOMENWN SE AUTON TON DIAKOMISTH dld eleos

  • Απλά κάνε ένα λογαριασμό gmail απο τον υπολογιστή σου http://gmail.com/, και μετά βάλε username και password στο κινητό σου.
   Τι εννοείς δεν μπορείς να αποθηκευσεις καμία εφαρμογή; τι προσπαθείς να κάνεις;

 13. exo thn version 7.0 kai den moy deixnei poythena unaloccated

 14. Oταν πατήσω Apply μου εμφανίζει το εξής λάθος που δεν καταλαβαίνω.
  Failed to execute the following command:
  Rasize Partition disk index; 1 Partition index;1 New StartingLba;8192
  New Partition Size; 746863 Safe mode;1

  Error code 7

  MIni Tool partition Wizard detects that file system of the partition have errors. Please Check File System function to fix it first.

 15. Οταν επιλέγω create link Μου εμφανίζει το εξής μήνυμα: Make sure you have two partitions on your SD card and both are primary. Εχω το VODAFON 845.Μπορείς να βοηθήσεις? Ευχαριστώ

1 2 3 10

Leave a reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo