Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021
Αρχική Τutorials Οδηγός: Αποθηκευστε τις εφαρμογές στην κάρτα μνήμης σε Android μικρότερη απο 2.2

Οδηγός: Αποθηκευστε τις εφαρμογές στην κάρτα μνήμης σε Android μικρότερη απο 2.2

Αν είστε από τους άτυχους(καλή ώρα όπως εγώ) που είστε “θύματα” του Fragmentation του Android και έχετε μείνει με την 2.1 επειδή η εταιρία που έφτιαξε το κινητό σας έχει να φροντίσει τα «νεότερα» μοντέλα τότε ξέρω σίγουρα τι είναι αυτό που ζηλεύετε. Την εγκατάσταση των εφαρμογών στην κάρτα μνήμης! Ευτυχώς πλέον έχουμε λύση!

Το μεγαλύτερο πρόβλημα συνολικα του android μέχρι τη 2.2 είναι ότι μπορούμε να εγκαταστήσουμε εφαρμογές μόνο στην εσωτερική μνήμη της συσκευής, που στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι τουλάχιστον ανεπαρκης!
Με τη βοήθεια του Link2SD μπορείτε να μεταφέρετε τις εφαρμογές στην κάρτα μνήμης σας, ώστε να αδείασει η εσωτερική μνήμη της συσκευής σας.

Βέβαια τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο ακούγονται, αλλα δεν είναι μια σχετικά απλή και ακίνδυνη διαδικασία που θα σας σώσει πραγματικά. Ξεκινώντας λοιπόν:

Τι θα χρειαστούμε:

Ένα Android με έκδοση 1.6 και πάνω, rooted
Το MiniTool Partition Wizard Home Edition
Το Link2SD

[stextbox id=”warning” caption=”Προσοχή” collapsed=”false”]
Πριν ξεκινήσετε καλό θα ήταν να κάνετε backup όλα όσα έχετε στην κάρτα σας γιατι υπάρχει πιθανότητα να χαθούν.[/stextbox]

Η κάρτα μνήμης

Για να δουλέψει το πρόγραμμα θα πρέπει να μετατρέψουμε το 10%  της κάρτας μνήμης σε partition ext2 για να μπορεί να το χρησιμοποιήσει το Link2SD για να αποθηκευει τα .apk . Για να γίνει αυτό θα χρησιμοποιήσουμε το MiniTool Partition Wizard.

Αφού το εγκαταστήσετε, συνδέστε την κάρτα μνήμης με ένα Card Reader στον υπολογιστή σας, ή συνδέστε το κινητό σας με USB και ενεργοποιήστε την Μαζική αποθήκευση(ρυθμίσεις->αποθήκευση σε κάρτα και τηλέφωνο)

Ανοιξτε το Minitool Partition Wizard για να αντικρύσετε αυτό

1mainprogram
Το UI του MiniTool Partition Wizard

Κάντε δεξί κλίκ στο Partition της κάρτας μνήμης σας, και επιλέξτε «Move/Resize»
Στην οθόνη που θα εμφανιστεί κάντε το partition Resize από το τέλος, ώστε το Unallocate Size να είναι το 10% του συνολικού μεγέθους.

Για 2Gb κάρτα πρέπει να είναι 200mb, 4GB 400mb και ούτο καθεξής.

2resize
Κάντε Resize το Partition

Επιλέξτε το Unallocated και πατήστε Create

3maincreate
Δημιουργία νεου Partition

Στο Παράθυρο που θα ανοίξει αφού πατήσετε οκ στην προειδοποίηση επιλέξτε Primary (!σημαντικό) στο Create As και ΕΧΤ2 στο File System. Όταν τελειώσετε πατήστε οκ

4create
Επιλογές για τη δημιουργία του Partition

Αφού τελειώσαμε με το κόψε-ράψε πατήστε Apply πάνω αριστερά στην toolbar για να πραγματοποιηθούν οι αλλαγές που έχετε κάνει.(Θα σας βγάλει διάφορες προειδοποιήσεις, απλά πατήστε οκ και περιμένετε να τελειώσει η διαδικασία)

Η κάρτα μνήμης είναι έτοιμη. Πάμε και στο Android Τώρα.

Στη συσκευή

Εγκαταστήστε στο κινητό σας το Link2SD και ανοιξτε το.  Στην αρχική οθόνη της εφαρμογής βρίσκονται όλα τα προγράμματα που είναι εγκατεστημένα στη συσκευη σας. Πατώντας το option button  μπορείτε να φιλτράρετε της εφαρμογές για να δείτε μόνο αυτές που έχετε εγκαταστήσει εσείς, να τις ταξινομήσετε, αλλα και να δείτε το υπόλοιπο του χώρου, στην εσωτερική μνήμη, την κάρτα SD, αλλα και το partition που δημιουργήσαμε πριν.

Από εδώ και πέρα τα πράγματα είναι απλά. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να επιλέξετε την εφαρμογή που θέλετε να μεταφέρετε  και να πατήσετε το Create Link. Το αρχείο .apk θα μεταφερθεί αυτόματα στο ext2 partition της κάρτας μνήμης και θα αδείασει τη γωνιά από την εσωτερική σας μνήμη. Πατώντας σε μια εφαρμογή μπορείτε επίσης να δείτε και τις πληροφορίες της, αλλα και να την απεγκαταστήσετε.

Αν το κινητό σας είναι 1.6 ή 2.1 τότε σε αυτό το σημείο θα πρέπει να επανεκκινήσετε το κινητό σας για να ξαναεμφανιστούν οι εφαρμογές που μεταφέρατε(σας βγάζει σχετικό μήνυμα και η συσκευή) Αν έχετε 2.2 η μεγαλύτερη δεν υπάρχει πρόβλημα.

Προσέξτε Επίσης:

 • Μπορείτε να επαναφέρετε μια εφαρμογή στην εσωτερική μνήμη, επιλέγωντας απλά Remove Link από το Link2SD
 • Αν απεγκαταστήσετε μια «συνδεδεμένη»εφαρμογή, τότε το apk αρχείο θα παραμείνει στην κάρτα μνήμης και θα πρέπει να το αφαιρέσετε χειροκίνητα. Αν θέλετε να το αποφύγετε, ακυρώστε το link πριν την απεγκατάσταση
 • Μετά από κάθε αναβάθμιση προγράμματος, θα πρέπει να ξαναπραγματοποιείται το Link για να αντικατασταθεί το παλιό στην κάρτα μνήμης.
 • Το Market δεν αναγνωρίζει τις εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες στη κάρτα μνήμης. Για να συγχρονίσετε το Market με τις εφαρμογές σας , επιλέξτε το Market Fix από το menu του Link2SD
 • Αν έχετε εγκαταστήσει ήδη το App2SD θα πρέπει να το απεγκαταστήσετε, αλλιώς το πρόγραμμα δε λειτουργεί(σας ειδοποιεί με μήνυμα)
 • Δε πρέπει να μεταφέρετε τα System Apps στην κάρτα μνήμης. Και να θέλατε δε σας αφήνει το Link2SD 😛
 • Αν συνδέσετε ως μέσο μαζικής αποθήκευσης το κινητό σας, το Android κάνει Unmount το Fat partition αλλα όχι και το EXT2 οπότε μπορείτε να το χρησιμοποιείτε χωρίς πρόβλημα.
 • !ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην αφαιρέσετε ποτέ την κάρτα μνήμης την ώρα που η συσκευή σας λειτουργεί ειδικά αν έχετε μεταφέρει εφαρμογές που φαίνονται ως Widgets, ή τρέχουν συνεχώς από πίσω.
 • Το Link2SD μεταφέρει MONO το apk στην κάρτα μνήμης. Cache και Data παραμένουν στην εσωτερική μνήμη. Πλέον στην 1.4 ΚΑΙ η Cache μεταφέρετε στην SD


Για όσους έχουν συσκευή Motorola
Tα Motorola δεν αναγνωρίζουν το ext2, και χρειάζεται να κάνετε κάτι ακόμα. Αυτά που θα σας πώ δουλεύουν στο Milestone, αλλα 99% θα δουλέψουν και στα υπόλοιπα motorola

*Κατέβαστε το ext2.ko

*Βάλτε το στην Κάρτα μνήμης σας.

*Κατεβάστε το Ghost Commander (Σημείωση: Στο Ghost Commander, για να ανοίξετε ένα φάκελο, πρέπει να πατήσετε πάνω στο ονομα του φακέλου, αλλιώς απλά τον επιλέγει.)

*Με το Ghost Commander  βρείτε το ext2.ko που κάνατε extract στην κάρτα μνημης, και αντιγράψτε το. Μετά (πάλι μέσα απο το Ghost Commander) πηγαίνετε στο στο /system/lib/modules/ (στην αρχική οθόνη του Ghost Commander πατήστε πάνω πάνω στα αρχεία το”.. ” Θα σας βγάλει και ειδοποίηση οτι θα δείτε αρχεία συστήματος)και κάνε το ext2.ko επικόλληση εκεί.

*Τώρα κατεβάστε τo Terminal Emulator

*Ανοίξτε το και στην μπλε οθόνη με τα μικρά σπαστικά γραμματάκια , γράψτε:

 1. su” (χωρίς τα “) Μετά θα σας ζητήσει δικαιώματα Superuser. επιλέξτε “επέτρεψε”
 2. insmod /system/lib/modules/ext2.ko” (πάλι χωρίς τα “”) προσοχη μόνο αφού μετα το insmod υπάρχει κενό

Κάντε μια επανεκκίνηση το κινητό σας και ξαναδοκιμάστε το Link2SD. Τώρα πρέπει να αναγνωρίζει το Ext2 κανονικά.
!προσοχή Τα παραπάνω έξτρα βήματα είναι ΜΟΝΟ για τους κατόχους Motorola. Αν δε δουλεύει στο δικο σας και δεν είναι Motorola καλό θα ήταν να μην το δοκιμάσετε.

Ορίστε λοιπόν εύκολα και σχετικά απλά, διαγράφετε το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του κινητού σας. Ακόμα και αν έχετε 2.2 είναι μια αρκετά χρήσιμη εφαρμογή, αφού μπορείτε να μετακινήσετε εφαρμογές στην κάρτα μνήμης, που οι δημιουργοί τους δεν έχουν προσθέσει ακόμα υποστήριξη, “native” μεταφοράς.

Εδώ να ξανατονίσω οτι πρέπει το κινητό σας να είναι Rooted, και επειδή μπορεί να είναι πρακτικά ακίνδυνη η διαδικασία, ο διάολος έχει πολλά ποδάρια. Οτι κάνετε λοιπόν, το κάνετε με ευθύνη σας. Εγώ το έκανα, μου βγήκε, και σας το παρουσιάζω. Δε φέρνω καμία ευθύνη για ότι πάει στραβά.

[content-egg-block template=price_history][content-egg-block template=price_alert]

[content-egg-block template=price_history][content-egg-block template=price_alert]
 

Aggelos Pap
Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

223 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γεια σας, έπαιζα 6 μήνες το Star wars στο samsung s7, android και σήμερα έκανε αναβάθμιση η google play και μου πέταξε το παιχνίδι και αντ’ αυτού έβαλε το ίδιο αλλά καινουργιο να ξεκινήσω από την αρχή. Μήπως ξέρετε πως επαναφέρω το παλιό που το παίζω εδώ και 6 μήνες ?? Που έχει αποθηκευτεί? Ευχαριστώ

 2. paidia exw ena provlima egw 8elw na peraso oti arxeia exw stin sd sto pc,kai dn mporw. vazw to kinito me to pc k m anoigei mono ena fakelo nexusHd2 8elw na kanw format to kinito alla na kratiso ta arxeia mou. to kinito m einai HTC HD2 t8585 leo

  • Με Windows Mobile δεν είναι αυτό; Εγκατέστησε το Activesync (http://goo.gl/8T2US) αν δεν το έχεις κάνει ήδη και ξαναδοκίμασε μέσω αυτού. Αν το έχεις κάνει Android δοκίμασε απο τις επιλογές για προγραμματιστές να ενεργοποιήσεις το USB Debugging, ή αν είναι ενεργοποιημένο, απενεργοποίησε το

 3. Οταν βαζω την sd στο κινητο μου λεει οτι η καρτα θελει διαμορφωση. μετα οταν ανοιγω το Link2sd με λεει να επιλεξω ενα τυπο για το δευτερο διαμερισμα της καρτας. τι κανω?

 4. καταπληκτικό! από τα καλυτερα how to που εχω βρει! πολυ βοηθητικο! συγχαρητηρια και συνεχισε την καλη δουλεια!!!! 🙂

 5. ” Το Link2SD δεν μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στο root.
  Εάν έχετε πρόσβαση root βεβαιωθείτε πως την επιτρέψατε στο Superuser. ” Τι μπορώ να κάνω για αυτό το πρόβλημα ? ( ακολούθησα όλα τα βήματα ένα προς ένα )

 6. Καλησπέρα φίλε! Εγώ θα ήθελα να σε ρωτήσω αν μπορώ να κάνω το ίδιο πράγμα με 16gb κάρτα μνήμης.. Έχω δοκιμάσει αρκετές φορές να την κάνω partition αλλά μετά το τηλέφωνο ούτε καν την βλέπει!
  Έχω ένα Alcatel 990..
  Ευχαριστώ!

 7. re paidia egw exw to GT540 EKDOSH 2,1 K BENW sto market mou zhtaei na kanw logariasmo sto google kanw kanonika enan mou zhtaei onoma vazw epi8eto to vazw k onoma xrhsth OK MEXRI EDW meta…kanei elexgo dia8eshmothtas onomatos xrhsth meta…mou grafei DEN EINAI DUNATH H DHMIOURGIA A3IOPHSTHS SUNDESHS DEDOMENWN SE AUTON TON DIAKOMISTH dld eleos

  • Απλά κάνε ένα λογαριασμό gmail απο τον υπολογιστή σου http://gmail.com/, και μετά βάλε username και password στο κινητό σου.
   Τι εννοείς δεν μπορείς να αποθηκευσεις καμία εφαρμογή; τι προσπαθείς να κάνεις;

 8. Oταν πατήσω Apply μου εμφανίζει το εξής λάθος που δεν καταλαβαίνω.
  Failed to execute the following command:
  Rasize Partition disk index; 1 Partition index;1 New StartingLba;8192
  New Partition Size; 746863 Safe mode;1

  Error code 7

  MIni Tool partition Wizard detects that file system of the partition have errors. Please Check File System function to fix it first.

 9. Οταν επιλέγω create link Μου εμφανίζει το εξής μήνυμα: Make sure you have two partitions on your SD card and both are primary. Εχω το VODAFON 845.Μπορείς να βοηθήσεις? Ευχαριστώ

 10. Kalhspera… eimai katoxos enos ZTE Racer… akolouthisa ola ta vhmata, exw kanei root (opote ola komple me to superuser), mou evgale “Mount script created, please restart your phone to mount the second partition of your SD card”, ekana restart to kinito alla den alakse kati kai mou grafei “…the second partition cannot be mounted automatically at boot. You cannot create a link”. Ti kanw se auth thn periptwsh…
  Euxaristw ek twn proterwn!

 11. Πρωτα απο όλα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω. Χάρη στις οδηγίες και τις ερωτησεις που διαβασα έκανα το joy845 να εχει αυθονο χώρο για εφαρμογές.

  Θα ήθελα όμως να σας ρωτήσω κάτι

  Η Κάρτα που έχω είναι 4GB. Αλλά… θα ήθελα να πάρω μια μεγαλύτερη καρτα… 8 ή 16gb για βιντεο τραγουδια κλπ…

  Η Ερώτηση είναι. Τα δεδομένα πώς να τα μεταφέρω απο την 4gb στην 8gb; Σκεφτηκα οχι αυτα που ειναι στην καρτα SD οπως τραγουδια κλπ μεταφέρονται ευκολα με ενα copy paste. Αλλά τα προγραμματα που εχουν γίνει LINK στο particion της κάρτας SD πως μεταφέρονται;

  Μου ειναι αδύνατον να σκεφτώ οτι μετα απο τοσα προγραμματα που εγκατεστησα θα πρεπει να τα εγκαταστησω ενα ενα απο την αρχη. Να τα κανω Remove link και μετα παλι create link στην καινουρια καρτα… 🙁

  περιμένω την βοήθεια σας. Ευχαριστώ !!!

  • Καλησπέρα, και ευχαριστώ πολύ.
   Στην ερώτηση σου, η απάντηση δυστυχώς είναι φτού και απο την αρχή! Ο μόνος τρόπος που μπορώ να σκεφτώ για να τη γλιτώσεις(που ίσως να μη δουλεύει κιολας) είναι να βρεις ένα τρόπο να διαβάσεις το ext2 και να μεταφέρεις τα αρχεία σε παρόμοιο partition στην νέα κάρτα(δύσκολα πράγματα)

   • καλη ιδέα. δεν υπαρχει τροπος να διαβαστει το ext2 απο τον υπολογιστη ώστε να παρώ ολες τις εφαρμογές απο μέσα; καποιο προγραμμα ισως;

 12. συγγνώμη για την ενόχληση θα ηθελα να σας ρωτήσω κάποια πράγματα. Έκανα την διαδικασια και μου λέει make sure you have two partitions on your sd card and both are primary. Τι κάνω λάθος??

 13. pos ginete to root ??
  ta ekana ola opos les oxi mia alla 3 kai 4 fores alla otan mpeno sto Link2SD stin epilogi Storrage Info sto 2nd PArt mou grafi Not Mounted . help

 14. geia sou file mou exw to x8 to opoio einai 2.1 update1 auto pou les sthn arxh na katebasoume to MiniTool Partition Wizard kai to Link2SD sto pc ennoeis…to x8 xreiazetai root??

 15. Ναι.. με ρώτησε και η εφαρμογή σχετικά με αυτο και τα δοκιμασα και τα 2.. τώρα μου γράφει κατι άλλο:

  Root Access Warning
  Link2SD could not gain access.

  If you have root access make sure your respond “allow” to Superuser prompt.

 16. Το εγκατέστησα.. Εχει βρει το 2ο partition, αλλα δεν μπορει να το κανει mount.. Γράφει: /data/sdext2 mount not found.. Λίγη βοήθεια?

 17. Σόρρυ, βλακεία μου, είχα ξεχάσει να κάνω root.. τώρα έχω άλλο πρόβλημα.. Πάτησα για “permanent root” και εδώ και ενα τέταρτο το κάνει! :/ είναι φυσιολογικό αυτό??

 18. Αμα το κάνω fat32 θα το αναγνωρίζει η εφαρμογή ώς partition? Και το κανονικό partition για τα αρχεία, να το κάνω ntfs?

 19. Και εγώ το X10 mini εχω.. Ακολούθησα όλα όσα εγραψές, αλλα στο “My computer” μου βγαζει μόνο το 1 partition (το βασικό με τα αρχεία μου), και το άλλο καθόλου.. Εβαλα και την εφαρμογή στο κινητό, και μου λέει: 2nd partition not found.. Λίγη βοήθεια! :/
  το έχω κανει πολλές φορές μέχρι τώρα..

  • στο My computer δεν θα φανεί ούτως η άλλως το δεύτερο Partition επειδή δεν είναι ntfs η fat32. Μπορείς οπως λένε και παραπάνω τα παιδιά να κάνεις το δευτερο partition fat32 και όχι ext2 για να δεις αν θα δουλέψει έτσι

 20. paidia ligo lelp. 🙁
  ekana auto me thn karta…katevasa kai to allo programma alla otan pataw create mou leei oti den vrethike path kati teoio…. 🙁
  help…..plz…..

 21. exw ki egw ta idia provlimata exw kolisei sto root.
  enw katevasa k to z4root k to adfree kai to link2sd kai kataligw sto minima
  root access warning link2sd could not gain root access.if you have root access make sure you respond allow to superuser prompt

 22. mia boitheia an mporeis ta ekana ola auta pou leei egatestisa to linkSD sto kinito mou alla molis mpainw sto programma mou bgazei “no SD card present enw exw sd mesa… kai dn mporw na patisw to create link??

 23. ee mporw na rwtisw kati?
  to root ti einai kai pws ginete?

  egw exw to xperia x8,exw kanei ola ta vimata pou eipes parapanw alla otn mpainw sto link2SD sto kinito mou mou vgazei to e3is minima: Link2SD could not gain root access. If you have root access make sure you respond ‘allow’ to Superuser prompt!
  TIII EINAI AUTO?

 24. Σε ευχαριστω και παλι 🙂 !!! Οταν το μεταφερω στο κινητο θα ειναι το ιδιο μεγεθος ( gb) οπος ειναι και στο pc η οταν το μεταφερω θα ειναι μικροτερο το μεγεθος της ταινιας ??? Επιπλεον αν εχω ταινιες που ειναι ξεχωριστα απο υποτιτλους τι γινεται ? γινονται ενα οταν μπαινουν στο κινητο ???

 25. aggegap σε ευχαριστω πολυ συγγνωμη για την ταλαιπωρεια τελικα δεν ειχα κανει κατι καλα στα partition και τα ξανα εκανα απο την αρχη ολη την διαδικασια και μετα απο λιγα restart του κινητου ολα δουλευουν αψογα !!!! 😀 Na eisai kala file m !!!! P.s μιπως ξερεις κανενα προγρμματακι που να βαζεις ( να μετατρεπεις )ταινιες του υπολογιστη στο x8 me υποτιτλους !!! θα ημουν ευγνομον αν ειχα μια απαντηση … Σε ευχαριστω και παλι με εσωσες με την καρτα μνημης !!!!

  • κανένα πρόβλημα 😛
   Δεν χρειάζεται να τα μετατρέψεις. Αν κατεβάσεις το moboplayer απο το market μπορείς να παίζεις avi ταινίες με υποστήριξη srt κανονικότατα. Αρκεί να μην είναι HD ανάλυσης τα video γιατι θα σέρνεται

 26. να εισαι καλα το εκανα root με το superoneclick και παω να μπω μετα στο link2sd kai mou βγαζει το μυνημα mount script cannot be created … mount : invalid ARGUMENT …. δεν ξερω τι αλλο να κανω 🙁

  • Κάνε τη διαδικασία πάλι, αλλα το δεύτερο partition που κανονικά επιλέγεις να γίνει ext2 επέλεξε fat32 στο file system

 27. Καλησπερα . Δεν ξερω τι ειναι root αλλα αυτο ποθ εκανα ειναι να εγκαταστησω το z4root στη καρτα μνημης … εχω χπερια χ8 αν σε βοηθαει αυτο … δν ξερω αν εχω κανει σωστα το root ..μηπως θα μπορουσες να πεις πως να το κανω σωστα ?

 28. ακυρο ολα οκ το εσπασα σε αλλα κομματια ολα οκ !!! ΣΟΡΡΥ … τωρα το προβλημα ειναι στη συσκευη στο βημα που λεει με το link2sd οταν μπαινω μεσα μου εμφανιζει μυνημα “link2sd could not gain root access , if you have root access make sure you respond “allow to superuser prompt ” τι κανουμε τωρα … ζητω συγγνωμη για την ταλαιπωρια και το αν σε εχω μπερδεψει !!! 🙁

 29. Συνδεσε το κινητό σου με USB ενεργοποίησε το USB Connection ωστε να εμφανιστεί σαν εξωτερικός δισκος η κάρτα μνημης και μετά πάτα πάνω στο εικονίδιο του στο “υπολογιστης μου” διαμόρφωση δίσκου.

  Απλά να ξέρεις οτι θα χαθούν τα πάντα απο μέσα

 30. δεν ξερω πως να κανω format στην καρτα μνημης 🙁 μιπως θα μπορουσες να πεις πως να το κανω??

 31. partions on this removable disk you need to delete all the partitions first ” και παω να πατησω οκ και δεν μου βγαζει κατι αλλο …. τι να κανω θα μπορουσε καποιος να με βοηθησει …. ευχαριστω εκ το προτερων!!!

  • Δοκίμασε να κάνεις ένα format την κάρτα μνήμης, και να διαγράψεις ολα τα partition που πιθανότατα έχει

 32. καλησπερα σας … εχω xperia x8 2.1 .. εγκατεστησα το z4root στο κινητο και παω να κανω τα βηματα και εχω κολλησει στο σπασιμο της μνημης οταν παω να πατησω create και μετα οκ μου βγαζει error λεγοντας μου “minitool partion wizard cannot create a new partion on this removable disk . if you like to create several

 33. τιποτα ! και με διαφορετικη καρτα…τιποτα ! δεν μπορει !! δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν γινεται. οταν ανοιγω το Minitool βλεπω μονο ενα fat32, ενω πιο πανω οταν ανοιγεις λεει αντικριζεις ….και εχει 3 επιλογες. μηπως εκει φταιει κατι ??

 34. και fat χωρις 32….ΤΙΠΟΤΑ !! δεν μπορω να καταλαβω τι κανω λαθος και αν δεν κανω λαθος τι φταιει !! ηρθε η ωρα μαλλον να το σπασω !

 35. τα εκανα ολα τα παραπανω, firmat – εγκατασταση – απεγκατασταση το Link2sd. οταν ανοιγω το Minitool βλεπω 2 fat32. τι πρεπει να κανω για να δω και εγω ευτες τις 3 επιλογες οταν ανοιγω το Minitool ? ?

 36. ρε συ τσαμπα που λεει ο λογος γιατι οκ 800 ειναι πολλα χωραει πανω απο 100 εφαρμογες…
  αλλα αν εχεις μια 2 – 4 παλευεις να το κανεις και τα Mb θα τελειωσουν και παλι σχετικα γρηγορα… 😉

  οπως και να χει ναι ισως δουλεψει και με μεγαλυτερο παρτισιον , αλλα δεν ειμαι για πειραματα, μια χαρα ειμαι ετσι… 😉

 37. Καλησπέρα σε όλους. Προσπαθώ να κάνω τη διαδικασία αλλά όταν πάω να κατεβάσω το ext2.ko, μου βγάζει ότι δεν υπάρχει το link. Καμιά ιδέα/άλλο link?

 38. PS. δεν ειμαι αχαριστος ε….
  ευχαριστουμε πολυ οποιον το βρηκε… 😉
  επισης δεν βρισκω το market fix που λεει αλλα λιγο μ νοιαζει…! λοιπον που αποθηκευονται??? οεο….

 39. ok, ta ekana ola se galaxy 3 kai an kai talaipwrithika, ta katafera doyleyei . alla na rotisw apo oti eida apothikyontai sto partision, diladi (eixa mia 8ara) blepw oti mpainoyn sta 800 mb /??? etsi einai ???
  kai meta??
  an einai etsi tzapa o kopos…..
  an kserei kapoios as apantisei …

  • Καλησπέρα. Τι εννοείς; Ναι οι εφαρμογές πάνε στο partition που δημιουργείς, δήλαδή τα 800mb στην 8άρα, αλλα γιατι τσάμπα κόπος;;

  • πρεπει να τα εχω κανει αχταρμα. στο mini tool partition οταν ανοιγω να δω βλεπω 2 fat 32. ουτε ext2 ουτε unallocated. βεβαια παλι το ιδιο μηνυμα μου βγαζει. Εχω κανει format την καρτα τουλαχιστον 10 φορες. Δεν ξερω τι αλλο να κανω. Θες να με βοηθησεις πριν πεσω απο το μπαλκονι |? Σε ευχαριστω πολυ !

   • τωρα νομιζω πως τα εκανα χειροτερα. Τωρα βλεπω 2 fat32. O Θεος και η ψυχη μου πως τα καταφερα αλλα παλι το ιδιο μηνυμα. Ξαναεκανα root το κιντο, εχω εγκαταστησει και απεγκαταστησει το link2sd μπορει και 150 φορες, εχω επανεκκινησει αλλες τοσες το κινητο αλλα…..τιποτα . το ιδιο μηνυμα mount script cannot be created.

    • Κάνε ένα φορματ την κάρτα και πάρε τη διαδικασία με το minitool απο την αρχή. Απλά στο τρίτο βήμα, επέλεξε στο Filesystem FAT(οχι 32) και πάτα Create.
     Το αλλο Fat32 που βλέπεις είναι το κανονικό Partition της κάρτας

     • τα εκανα ολα αυτα ! τιποτα ! δεν ξερω τι αλλο να κανω. Μηπως ξερεις εσυ ?

 40. γεια σας παιδια. Εγω με τιποτα δεν μπορω να κανω το x10 mini μου root. ουτε με το super one click ουτε με το Ζ4ROOT. τι να κανω ??

 41. γεια σας παιδια. Εγω με τιποτα δεν μπορω να κανω το x10 mini μου root. ουτε με το super one click ουτε με το Ζ4ROOT. τι να κανω ?? εχει βγει και στην οθονη οτι δεν υπαρχει πολυς διαθεσιμος χωρος……. Υπαρχει καποιος αλλος τροπος ?? Οταν παταω Root στο super one click μου βγαζει ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ Η ΕΥΡΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. Καμια ιδεα ????

 42. καλησπέρα, έχω το samsung galaxy 3 με android 2.1. Όταν έκανα όλη την παραπάνω διαδικασία το link2sd δεν αναγνώριζε το partition σε ext2 και μου έβγαζε συνέχεια το mount script error.
  Πέρασα μια ολόκληρη μέρα να κάνω δοκιμές με διάφορους τρόπους και δεν κατάφερα τίποτα. Τα παράτησα και είπα να μην ξαναασχοληθώ. Την επομένη όμως θυμήθηκα κάτι που είχα διαβάσει στις οδηγίες χρήσης του τηλεφώνου (ναι ναι, διαβάζω τις οδηγίες χρήσης πριν από το οτιδήποτε, δεν ντρέπομαι να το παραδεχτώ).
  Anyway, έγραφε ότι το τηλέφωνο βλέπει κάρτες μόνο σε μορφή fat. Οπότε αφού δεν είχα τίποτα να χάσω μετέτρεψα το ext2 σε fat. Και ναι, δούλεψε!! Το link2sd κάνει create link κι όλα μια χαρά. Κι όχι μόνο αυτό, διαπίστωσα ότι οι εφαρμογές που είναι στην κάρτα βρίσκονται αποθηκευμένες στον φάκελο /data/sdext2 😀 .
  Έτσι, όποιος έχει το ίδιο πρόβλημα, ας δοκιμάσει την παραπάνω λύση 🙂 Ελπίζω να βοήθησα

  • Καλησπέρα. Ναι όντως πολλοί το έχουν καταφέρει και με ext3. To ext2 το αναφέρω γιατι αυτό προτείνει ο δημιουργός του link2sd. Πάράξενο πάντως, σε Galaxy 3 που δοκίμασα εγώ μια χαρά δούλεψε με ext2!

 43. Παιδιά το δοκίμασα, αλλά δεν μου βγάζει το /system/lib/modules για να το κάνω αντιγραφή.

  Motorola flipout έχω…

 44. ακολούθησα τον οδηγό και αποθηκεύω τις εφαρμογές μου στην sd του κινητού μου (lg gt540 rootted android 2.1) τώρα που θέλω να χρησιμοποιήσω μεγαλύτερη sd πως θα διατηρήσω τις εφαρμογές μου?

  • Ο καλύτερος τρόπος που μπορώ να σκεφτώ είναι να τα κανεις Backup με Titanium Backup, να ξαναχωρίσεις την νέα κάρτα, και να βάζεις μια μια τις εφαρμογές πίσω απο το Titanium. Θα μπορούσες σε ένα pC με Linux να κάνεις Copy τα περιεχόμενα του partition ext-2 αλλα δεν είμαι σίγουρος το κατα πόσο θα δουλεψει σωστά κάτι τέτοιο

    • Η αλήθεια είναι οτι δεν το έχω δοκιμάσει. Επέλεξε το Mount SD Card αφού σύνδεσες το κινητό; Στην οθόνη φαίνεται οτι συνδέθηκε σε USB η δε δείχνει τίποτα;. Θα μπορούσες απλά να βάλεις την κάρτα στο Card Reader του λαπτοπ

 45. προσπαθω να κατεβασω και εγω το superone click, Κατεβαινει κανονικα στο Pc και οταν παταω root Μου βγαζει : δεν ειναι δυνατη η ευρεση του καθορισμένου αρχείου απο το συστημα. Τι κάνω λάθος ?

 46. παω να το κανω και στο σημειο που επιλεγω το unallocated για να το κανω create μου βγαζει οτι δεν μπορει να το δημιουργησει και οτι πρεπει να διαγραψω πρωτα ολα τα partitions.Tι να κανω?

 47. παω να το κανω και στο σημειο που επιλεγω το unallocated και παταω create μου βγαζει οτι δεν μπορει να δημιουργηση new partition και πρεπει να διαγραψω πρωτα ολα τα partition.Tι να κανω?

 48. re su….2g exw…..pws na mn tin gemisw…..vasika exw k 2i karta 2g…..mipws mporw na xrisimopoiisw k autin..??(dld na vazw tn mia k na vgazw tn alli…..k na exoun mesa ta apps pou exw….)

 49. Κάνε ένα φορμάτ την κάρτα μνήμης με ένα card reader(ξέρω σε βάζω σε έξοδα αλλα δε γίνεται αλλιώς :P) ή με τη βοήθεια ενός άλλου κινητού, και κάνε τι διαδικασία απο την αρχή.
  Πρέπει να υπάρχουν 2 μονο partitions στην κάρτα. Το φατ32 με τα δεδομένα και το Ext2 για τη μνήμη και τα 2 primary.
  Δοκίμασε και με μια άλλη κάρτα μνήμης αν έχεις διαθέσιμη, μήπως αυτή που έχει έχει παραδώσει πνεύμα

 50. Καλησπέρα, ακολούθησα όλη την διαδικασία σε Vodafone 845 joy rooted !!! έκανα 1-2 restart το κινητό αλλά μου λέει συνέχεια "προετοιμασία κάρτας sd" μόνιμα στην οθόνη…κ οταν μπαίνω στην εφαρμογή δεν βρίσκει partition….επιπλέον δνε μπορώ πλέον να συνδέσω το κινητό με τον υπολογιστή για να κάνω format την κάρτα…
  πριν κανω την διαδικασία μέσα στην κάρτα υπηρχε
  unallocated 15,69 mb logical….(δε ξέρω αν εχει καμμια σχέση αυτό..) οπότε αυτήν την στιγμή έχω ένα unallocated 15,69 , ένα FAT32 3,28GB primary και αυτό που έφτιαξα ext2 400 mb primary…
  έχουμε καμμιά λύση !??!?!
  ευχαριστωωωωωωωωωωωωω!!!! 🙂

 51. Δουλεύει ΑΨΟΓΑ!
  Το έκανα και έχω μεταφέρει όλες μου τις εφαρμογές εκεί!
  Τώρα έχει 100MB ελεύθερο στο κινητό , και το κινητό φυσάει!
  Σε ευχαριστώ!

 52. θελεις λιγο να με βοηθησεις με αυτο το superoneclick ?
  το κατεβασα στο Pc, ευχομαι να κατεβασα το σωστο γιατι στο site που μπηκα ειχε διαφορα, και εκανα αποσυμπιεση
  ανοιξε μια νεα οθονη ,με διαφορα κουτακια πανω root – shell root …..
  τωρα ??? τι κανουμε ? να υποθεσω οτι πρεπει να ενωσω το κινητο ? και μετα ? σε ευχαριστω παρα πολυ εκ των προτρερων για την βοηθεια σου.

  • Αν καταφερεις να κανεις root τοτε θα μπορεις να ξαναχρησιμοποιησεις το link2sd και να περασεις στην καρτα μνημης τις εφαρμογες. για το superoneclick πρεπει να συνδεσεις το κινητο σου με usb στον υπολογιστη, να εγκαταστησεις τα drivers της συσκευης σου αν δεν ειναι εγκατεστημενο το pc companion απο το cd της sony ericcson και να ανοιξεις το superoneclick και να πατησεις το root.

 53. καλημερα, η εκδοση ειναι 2.1 update 1. . αν δεν γινεται δηλαδη root, η καρτα μνημης μου ειναι άχρηστη ??

 54. EKANA FORMAT ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ , ΕΚΑΝΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΛΛΑ ΤΟ ROOT ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ.
  ΚΑΤΕΒΑΣΑ ΤΟ Ζ4ROOT , ΠΑΤΑΩ ΤΟ PERMANENT ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΚΟΛΛΑΝΕ ΟΛΑ….ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ?

 55. Καλημέρα, θελεις λίγο να με βοηθησεις σε παρακαλώ πάρα πολύ. Ενω είχα φτιαξει το κινητο και τα πέρναγα όλα στην κάρτα μνήμης…μετα την αναβάθμιση δεν μπορω να επαναφερω τις εφαρμογες μου απο την κάρτα. Τι κάνω ?

 56. γεια σας,εχω ενα προβληματακι. χρειαστηκε να κανω στο x10 mini αναβαθμιση και ενω ειχα κανει ολα τα παΡαπανω με επιτυχια….δεν μπορω να "δουλεψω" τις εφαρμογες μου απο την καρτα μνημης….τι κανουμε ????

 57. Καλησπέρα, έχω χ10 mini pro, και ενώ ακολούθησα κατα γράμμα την διαδικασία και στο mini tool part. wizard φαίνεται ότι όλα πήγαν καλά (ακόμα κι όταν ξανασυνδέω το κινητό μου μου εμφανιζει κανονικα το ext2 ) , οταν ανοίγω την link2sd μου βγάζει το εξής :the second partition not found on your sd card. Make sure you have two partitions on your sd card and both are primary). Τι μπορεί να κάνω λάθος ?

 58. καλησπέρα.. εχω galaxy 3 έκανα ότι γράφεις αλλά δεν ανααγνωριζει το ext2. Το Link2SD μου γράφει “Link2SD could not gain root access. If you have access make syre you respond ‘allow’ to Superuser prompt.” Σε παρακαλώ βοήθα. Ευχαριστώ

  • Δεν έχεις κάνει root το κινητό σου(τουλάχιστον έτσι λέει το σφάλμα) Κάνε πάλι τη διαδικασία με το z4root και μετά τρέξετε πρώτα ένα άλλο πρόγραμμα που να θέλει root(π.χ το adfree) για να δείς αν έγινε σίγουρα

 59. θα την κατεβασω…βεβαια τωρα εχει αρχισει και τα παιζει το κινητο παιζω ενα τραγουδι και μετα μπαινει αλλο

  • Εννοω την τελευταια εκδοση του link2sd. Εμενα μετα απο μια αναβαθμιση του link2sd εφτιαξε

 60. να σε ρωτησω παταω create link αλλα πολλες εφαρμογες(ακομα και αρχεια μουσικης) εχουν εξαφανιστει μετα το οταν το αναβω γιατι συμβαινει αυτο?

  • Περιεργο,ειδικα για τα αρχεια μουσικης.. εχεις. Βαλει την τελευταια εκδοση? Μου το ειχε κανει και εμενα μια φορα με εφαρμογες αλλα ποτε με αλλα αρχεια…

 61. ευχαριστω πολυ για τον αναλυτικο οδηγο,εχω το motorola XT 720 milestone,απο οτι καταλαβαινω το κινητο πρεπει να ειναι ροοτ,επειδη δεν καταφερα τιποτα,πως μπορω να ξαναενωσω τα κομματια της καρτας μου,μηπως ξερεις?

  • Καλησπέρα, ναι πρέπει να είναι root, αλλα το motorola είναι γενικά δύσκολο να δουλέψουν με το εν λόγω τρικ. Υπάρχει στον οδηγό ένα κομμάτι για motorola, μπορείς να το δοκιμάσεις αλλα μην ελπίζεις και πολλά, είναι αρκετά δύσκολο.

   Για να επαναφέρεις την κάρτα όπως λέω παραπάνω, απλά σβήσε το ext2 partition και κάνε resize το fat32 για να ποιάσει ολη την "έκταση" της κάρτας

 62. και αυτο με την μαζικη αποθηκευση σε ποιες ρυθμισεις ακριβως το βρισκω?τα κανω ολα σωστα αλλα μου λεει οταν βαζω να τρεξει το link2sd εχω xperia x8 καμια βοηθεια?

  • Για να επαναφέρεις την κάρτα μνήμης απλά απο το Partition Manager, σβήσε το ext2 κομμάτι, και μεγάλωσε το fat32 για να πιάσει ολη την κάρτα. Κράτα Backup ομως γιατι υπάρχει περίπτωση να χάσεις τα δεδομένα σου.

   Δες τα υπόλοιπα σχόλια, απο πάνω. Μια κοπέλα είχε πρόβλημα με το X8 της έχω γράψει αρκετά πράγματα να κάνει. Δοκιμασέ τα και εσύ

 63. Κάνε μια επαννεκίνηση το κινητό σου, και σιγουρέψου οτι έχεις root(τρέξε μια άλλη εφαρμογή που το χρειάζετε όπως το adfree) και οτι είναι και τα 2 partition Primary.. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.

  Στην τελική, κάνε ένα ωραιότατο format την κάρτα μνήμης και πάρτα πάλι απο την αρχή 😛

 64. 2.1 είναι .. Ακριβώς αυτά κάνω .. Θα τρελαθώ .. Και μου εμφανίζει ακριβώς αυτό που σου έγραψα πιο πάνω : " Mount script cannot be created" κλπ ..

 65. Βρήκα άκρη εν τέλει ..! Είχα κάνει ένα μικρό λάθος στη διαδικασία του Superoneclick … Πραγματικά σε υπερευχαριστώ για όλα και πάλι συγνώμη για την ταλαιπωρία .. Όλα ΟΚ at last .. 🙂

 66. Ακολουθησα τις οδηγιες που μου εδωσες και ολα οκ με το root. Ωστοσο οταν ανοιγω το link2sd μου βγαζει το εξης μηνυμα: Mount script error. Mount script cannot be created.
  Εχω την αισθηση οτι κατι κανω λαθος στη διαδικασια του mini tool partition wizard. Θα σε παρακαλουσα αν μπορουσες να μου πεις τι ακριβως πρεπει να υπαρχει στην οθονη του pc πριν επιλεξω το τελικο apply. Ποσα partitions πρεπει να βλεπω; Να πω επιπλεον οτι η sd που εχω ειναι 4G. Πραγματικα σε ευχαριστω για ολες τις πληροφοριες και οδηγιες που μου εχεις δωσει, ασχετως απο το αποτελεσμα που θα εχω.
  🙂 Και 1000 συγνωμη για την ταλαιπωρια ..

  • Λοιπόν για να στο κάνω πιο απλό, πρέπει στο τέλος:

   Να έχεις 2 partition στην κάρτα μνήμης.

   Ένα 3.6Gb fat32 που θα ειναι το απλό partition που θα έχει τα δεδομένα η κάρτα, και ένα δεύτερο Partition 400mb ext2 το οποίο θα χρησιμοποιεί το Link2sd.

   ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ πρέπει να είναι Primary.

   To ext 2 πρέπει να είναι το δεύτερο partition.
   Πιο πάνω αναφέρει ένα παλικάρι οτι δούλεψε σε X8 οπότε κάαατι κάνεις λάθος.

   Ερώτηση: Τo X8 σου έχει 1.6 ή 2.1;

 67. Μαλιστα καταλαβα 🙂 Οταν το ενεργοποιω κανει ολο αυτο που σου εγραψα πιο πανω και δεν με αφηνει να ξανανοιξω την εφαρμογη z4. Μπορεις να μου πεις αν υπαρχει καποιο site για να κατεβασω το superoneclick απευθειας στο κινητο;

  • Ορίστε στο ανέβασα εδώ. Κατεβασε το, Μόνο που θα χρειαστείς υπολογιστή, γιατι τρέχει στο PC σου το πρόγραμμα.

   http://www.angroid.info/downloads/SuperOneClickv1.7-ShortFuse.zip

   Πρέπει να ενεργοποιήσεις το USB Debugging και για το Superoneclick, MHN κάνεις Mount την κάρτα σαν USB(οταν το συνδέεις με USB σε ρωτάει) και χρειάζεσε τα USB drivers για το κινητό σου(απο το συνοδευτικό CD, η το Site της εταιρίας σου)

 68. Αυτο κανω, το απενεργοποιω.. Οταν το απενεργοποιω και στη συνεχεια πηγαινω να συνεχισω τη διαδικασια στο z4 μου εμφανιζει αυτο το μηνυμα: Usb debugging must be enabled . Φυσικα αν το ενεργοποιησω λεει οτι στην εφαρμογη παρουσιαστηκε σφαλμα και κολλαει ολη η συσκευη .. Αν το απενεργοποιησω δε με αφηνει να συνεχισω .. confused 🙁

  • Λάθος δικό μου 😛 Έχεις Ενεργοποιήσει εννοούσα. πρέπει να ειναι ενεργοποιημένο. Αμα δε δουλεύει το z4root, δοκίμασε με το Superoneclick

 69. Τελικα συνειδητοποιησα οτι αυτο που πραγματικα πρεπει να φταιει ειναι οτι δεν το εχω κανει root. Για την ακριβεια το επιχειρησα .. Κατεβασα κανονικα το z4 και το εκανα εγκατασταση. Ωστοσο στη συνεχεια της διαδικαδιας το προγραμα κλεινει μονο του και κολλαει και ολοκληρη τη συσκευη. Υπαρχει καποιος αλλος τροπος να το κανω root, γιατι πραγμστικα δοκιμασα πολλες φορες ..;

  • Για την κάρτα δε νομιζω να φταίει το root, αλλα ούτως η άλλος το χρειάζεσαι για το πρόγραμμα.

   Ξαναδοκίμασε αλλη μια φορά με το z4root αλλα σιγουρέψουν οτι έχει απενεργοποιήσει το USB Debugging mode(Ρυθμίσεις->εφαρμογές->Ανάπτυξη->Εντοπισμός σφαλμάτων USB.

   Αν και πάλι τίποτα, δες αυτό http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=3489195#post3489195

 70. Την εκανα format αλλα καμια αλλαγη. Παλι οταν επειχηρω να πατησω create στο Unallocated το ιδιο μηνυμα εμφανιζει. Ωστοσο παρατηρησα κατι ακομα. Αναμεσα στην πρωτη εικονα που παρουσιαζεις για το minitool partition wizard και στην εικονα που βλεπω εγω στο pc υπαρχει μια διαφορα: στο δικο μου παραθυρο οι μονες επιλογες που εμφανιζονται ειναι Fat32 και Unallocated. Δεν υπαρχει Ext2 . ( Δυστυχως εχω προσβαση στο inrernet απο το κινητο και ειναι ολα πιο πολυπλοκα και δυσαναγνωστα ..)

  • Ωραία. Ανοιξε το πρόγραμμα και αντί για Resize επέλεξε delete. Ωστε να γίνει ΟΛΟΚΛΗΡΗ η κάρτα Unallocated. Πάτε μετά Create, και φτιάξε ένα Partition Fat32, με το 90% του συνολικού μεγέθους, και ένα ext2 με το 10%

   Τώρα για τις λιγότερες επιλογές μου φαίνεται παράξενο. Δοκίμασε να τρέξεις το Mini partition tool σαν Administrator αν χρησιμοποιείς windows vista ή 7.
   Δοκίμασε και μια διαφορετική κάρτα αν δε δουλεψει πάλι, ή ένα διαφορετικό partition tool

 71. Οκ λοιπον αυτο θα κανω. Να την κανω format μεσα απο το minitool partition wizard η απο καποιο αλλο προγραμα;

 72. Καλησπερα. Εχω το xperia x8 και ακολουθησα τα βηματα σου για να μεταφερω τις εφαρμογες μου στην sd. Αντιμετωπιζω ομως το εξης προβλημα : Οταν φτανω στο σημειο στο mini tool partition wizard να επιλεξω το Unallocated, πατωντας create μου εμφανιζει το εξης μηνυμα: mini tool partition wizard cannot create a new partition on this removable disk. If you like tο create several partitions on this removable disk, you need to delete all the partitions first .
  Υπαρχει κατι που δεν κανω σωστα ; Η ισως χρειαζομαι καποιο ακομη προγραμα? Θα σου ημουν ευγνωμων αν με βοηθουσες να βγαλω ακρη ..

  • Καλησπέρα. Σώσε ολα τα αρχεία που έχεις στην κάρτα μνήμης κάπου στον υπολογιστή σου, και μετά κάνε φορμάτ την κάρτα μνήμης. Ύστερα ξαναδοκίμασε.

   Αν δε δουλεψει έτσι πες μου.


 73. GEORGE:

  εχω galaxy 3.δεν ανααγνωριζει τ ext2.Το LinkSD μου
  script cannot be greated
  mount:no such devise
  ext2 may not be suported on your devise.try fat32 on the second partition

  HELP……………………………………………………………………..

  • Δοκίμασε να κάνεις οτι ακριβώς σου λέει. Δηλαδή κάνε fat32 το δευτερο partition αντι για ext2

 74. εχω galaxy 3.δεν ανααγνωριζει τ ext2.Το LinkSD μου
  script cannot be greated
  mount:no such devise
  ext2 may not be suported on your devise.try fat32 on the second partition


 75. DINA:

  ξανα εγω…… θα ηθελα σε παρακαλω να σε ρωτησω…βγαζοντας εχτες την μικρη καρτα μνημης και βαζοντας την μεγαλη…εχασα ολα τα τραγουδια που ειχα μεσα. Να υποθεσω οτι εκει αποθηκευονταν ?? Τι αλλο μπορει αν ειχε αποθηκευτει εκει ? Πως μπορω να δω ? και πως να τα παρω απο εκεινη την καρτα στην καινουρια ? μπορω να βγαζω και να βαζω τις καρτες ?? θα χαθουν ρυθμισεις και αρχεια ?

 76. Αφου θα αποθηκεύεις τις εφαρμογές στην κάρτα μνήμης ΚΑΛΟ(ως πολυ καλό) θα είναι να μην αλλάζεις κάρτες μνήμης. Αν δε γίνεται αλλιώς είναι ένα πρόβλημα.

  ΟΛΑ τα υπόλοιπα εκτός απο τις εφαρμογές αποθηκευονται στην κάρτα μνήμης, τραγούδια, φωτογραφίες,wallpaper, αρχεία προγραμμάτων, τα πάντα. αρα κράτα μία και μην την αλλάζεις.

  Για να τα βάλεις τα αρχεία της παλιας κάρτας στην καινούργια, απλά κάνε copy-paste. Πάρε τα αρχεία της παλιας και βάλτα στον υπολογιστή σου, και μετά πέρνα τα στην καινούργια

 77. ξανα εγω…… θα ηθελα σε παρακαλω να σε ρωτησω…βγαζοντας εχτες την μικρη καρτα μνημης και βαζοντας την μεγαλη…εχασα ολα τα τραγουδια που ειχα μεσα. Να υποθεσω οτι εκει αποθηκευονταν ?? Τι αλλο μπορει αν ειχε αποθηκευτει εκει ? Πως μπορω να δω ? και πως να τα παρω απο εκεινη την καρτα στην καινουρια ? μπορω να βγαζω και να βαζω τις καρτες ?? θα χαθουν ρυθμισεις και αρχεια ?

  • ΟΧΙ!!! αμα βγάλεις την κάρτα που έχεις κάνει partition, και έχεις περάσει εφαρμογές, θα σε πεθάνει στα force close το κινητό.. Μια φορά που την έβγαλα, αναγκαστηκα να κάνω Hard Reset.. Καλύτερα να αγοράσεις μια μεγαλύτερη, εδώ που τα λέμε, δεν είναι και πάρα πολύ ακριβές. Αξίζει τον κόπο

 78. tipota….to mono pou den ksrero einai…afto to eikonidio pou legete superuser…mipos prepei na rithmiso kati ekei ??? giati to munima tis sd einai oti den eimai superuser…leei akrivos: if you have root access make sure you respond allow to superuser prompt….afto leei

  • για κατέβασε ένα άλλο πρόγραμμα που να χρειάζεται root ,οπως το Adfree για να δείς αν δουλευει κανονικά.

   Δοκίμασε να απεγκαταστήσεις το Link2SD, να κάνεις επανακκίνηση το Android σου, τρέξε το Z4root πάλι και ξαναεγκατέστησε το Link2sd

 79. εγινε, κατεβηκε η εφαρμογη, την ετρεξα πατησα temporary root , μου βγηκε ακομα ενα εικονιδιο στις εφαρμογες που λεγεται superuser, μπηκα και εκει αλλα δεν ξερω τι να κανω…..ξαναπηγα στη link2sd και μου βγαζει τα ιδια παλι !!!! root access warning !! θελω να το σπασωωωωω

 80. δεν με αφηνει το anti virus μου. ειναι το Kaspersky και μου το μπλοκαρε !!! Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Ο !!!! δεν αντεχω αλλο….

 81. root access warning. oti mou evgaze kai prin. piga sto super manager…patise to allow…alla den me afinei pali !! tora kano apegkatastasi to link2sd kai tha to ksanafortoso mipos kai……exeis na protineis kati ? na psaxno agorasti gia tin olokainouria 8ara mnimi mou ???

 82. Δεν υπάρχει στο market. Κατέβασε το .apk http://www.angroid.info/downloads/z4root.1.3.0.apk και βάλτο στην κάρτα μνήμης σου. Μετά μέσα απο το κινητό σου άνοιξε το z4root.apk απο την κάρτα μνήμης σου με τη βοήθεια ενός file manager και θα σου ζητήσει να το εγκαταστήσεις. Ορίστε και ένα video.

  http://www.youtube.com/watch?v=7UOAw124y1s&feature=player_embedded

  Μπορείς για μεγαλύτερη ευκολία να μπείς στο Angroid.info απο το κινητό σου, και να μπεις στο θέμα του Z4Root. Αν πατήσεις το κουμπί Download for Android θα στο κατεβάσει απευθείας

 83. κατεβασα το minitool partition αλλα δεν ξερω πως να κανω resize.

  Αυτο που λες…Στην οθόνη που θα εμφανιστεί κάντε το partition Resize από το τέλος, ώστε το Unallocate Size να είναι το 10% του συνολικού μεγέθους. …… δεν ξερω τι να κανω. εχω μια καρτα μνημης 8gb….θες να με βοηθησεις σε παρακαλω πολυυυυυυυυυ ???

  • Κάνε δεξί κλίκ πάνω στο partition της κάρτας μνήμης σου και επέλεξε “Move/Resize”

   Στην οθόνη που θα εμφανιστεί μπορείς να μεγαλώσει/μικρύνεις το Partition απο την αρχή η απο το τέλος(έχει δυο βελάκια στην αρχή και το τέλος) Πιάσε το βελάκι που βρίσκετε στο δεξί άκρο( τέλος) και σύρτο προς τα αριστερά.
   Το Unallocated Size είναι το γκρί κομμάτι που εμφανίζετε απο πίσω.
   Απο κάτω έχει 3 τιμές . Συρε το βελάκι αριστερά μέχρι η τιμή του “Unallocated Space After” να γίνει 800mb και πάτα οκ
   μετά συνέχισε με τον οδηγό.

   Εβγαλες άκρη ή τα κανα χειρότερα; 😛

 84. το εκανα ! ομως τωρα εχω αλλο προβλημα.
  εκανα install το link2sd… μπαινοντας πατησα το ext2 αλλα μετα ROOT ACCESS WARNING.
  κατεβασα το super manager …ακολουθησα αυτα που ειπες παραπανω αλλα μου λεει οτι δεν ειναι support. oxi τιποτε αλλο πηγα και αγορασα την 8αρα καρτα και μετα καταλαβα οτι δεν αποθηκευονται εκει….και δεν ειμαι και ξανθια !!! για πες τωρα……τι κανουμε ????

 85. Έκανα αναβάθμιση στην 1.4.2 που βγήκε σήμερα και το πρόβλημα λύθηκε! Ο developer είπε ότι έφταιγε το market fix

 86. Ναι την πιο πρόσφατη εχω. Σήμερα το δοκίμασα πρώτη φορά. Μια χαρά δουλεύει αλλά είναι λίγο σπαστικο γιατί θέλει kill η εφαρμογή μετά από κάθε μεταφορά. Ε δεν πειράζει αφού λύθηκε το μεγαλύτερο πρόβλημα μου που ήταν ο χώρος των εφαρμογών αυτό τώρα είναι αμελητέο. Συγχαρητήρια και για το site πολύ καλή δουλειά. Μπορώ να το προωθησω στο δικό μου που ασχολείται με το LG arena (το προηγούμενο κινητό μου) Καλή συνέχεια!

  • Με την καινούργια μπορείς να μεταφέρεις και την Cache και γλιτώνεις ακόμα περισσότερο χώρο. Δες τις ρυθμίσεις του. Είναι λίγο σπαστικό είναι η αλήθεια, αλλα αφού γίνεται δουλειά…!
   Ευχαριστώ! Κανένα πρόβλημα, αμα θες ανταλλάζουμε και linkάκια 😉

 87. Γίνεται και με το Ghost Commander αλλα έιναι λίγο μπέρδεμα. Για αυτό κατέβασε το Super Manager ( https://market.android.com/details?id=gpc.myweb.h… )

  Οταν το ανοίξεις ανάμεσα στα άλλα εργαλεία έχει και ένα File Explorer.

  Ανοιξέ το και πάτα το Option Button στη συσκευή σου, και στο μενού που θα εμφανιστεί επέλεξε το Setup

  Στις ρυθμίσεις επέλεξε το "Enable ROOT Function"

  Τώρα πήγαινε και αντέγραψε το ext2.ko και κάντο επικόλληση στο /system/lib/modules. Οταν θα προσπαθήσεις να μπεις στο System θα σε ρωτήσει αν θες να είναι R/W ή read only. Γίνεται και με το Ghost Commander αλλα έιναι λίγο μπέρδεμα. Για αυτό κατέβασε το Super Manager ( https://market.android.com/details?id=gpc.myweb.h… )

  Οταν το ανοίξεις ανάμεσα στα άλλα εργαλεία έχει και ένα File Explorer.

  Ανοιξέ το και πάτα το Option Button στη συσκευή σου, και στο μενού που θα εμφανιστεί επέλεξε το Setup

  Στις ρυθμίσεις επέλεξε το "Enable ROOT Function"

  Τώρα πήγαινε και αντέγραψε το ext2.ko και κάντο επικόλληση στο /system/lib/modules.Οταν μπεις στο System θα σε ρωτήσει αν θες να μείνει read only h να γίνει Read/Write. επέλεξε το R/W και θα σε αφήσει να το κάνεις επικόλληση. Εμένα τουλάχιστον με άφησε χωρίς πρόβλημα

  • οκ, τα κατάφερα με την επικόλληση, ακολούθησα και τισ υπόλοιπες οδηγίες. τώρα όμως όταν ανοίγω το link2sd μου βγάζει root access warning, link2sd could not gain root access. If you have root access make sure you respond allow to Superuser prompt. στις επιλογές του superuser ωστόσο έχω κάνει allow στο link2sd. τι πάει στραβά?

 88. Το έκανα κι εγώ στο x8. Μόνο που έχω ένα πρόβλημα. Όταν κάνω link μια εφαρμογή κολλάει στο σημείο “creating link…”. Αν πατήσω το home button βγαίνει. Επίσης κοίταξα τη μνήμη και όντως αυξήθηκε. Έκανα reboot και ξαναεμφανίστηκαν οι εφαρμογές. Όλα μια χαρά δουλεύουν αλλά γιατί να κολλάει το πρόγραμμα και να ξεκολλάει μόνο μετά το reboot?

  • Να σου πώ την αλήθεια εμένα μου κολλάει οταν πάω να κάνω απεγκατάσταση τις εφαρμογές. Αλλα μάλλον ξέρω τι φταιει.
   Κατέβασε το BusyBox απο το market https://market.android.com/details?id=stericson.b… και ξαναδοκίμασε. Μολις ειδα το μήνυμα σου το σκέφτηκα και το έκανα και εγώ. Τώρα δε κολάει στο Uninstall αλλα μου βγάζει error οταν τελειώνει 😛 Πάντως τώρα τα κάνει uninstall. Για δοκίμασε και πες μου

 89. Έκανες επανεκκίνηση το κινητό;; Για δοκίμασε να απεγκαταστήσεις το link2sd και να το επαναεγκαταστήσεις

  • έκανα πολλά reboot τη συσκευή, έκανα uninstall kai install ξανά, πάλι reboot και μου βγάζει auto mount script error..

   • Λοιπόν βρήκα ένα ακόμα “κολπάκι”.
    Με το Super Manager πήγαινε στο system/etc και αντέγραψε το install-recovery.sh στην κάρτα μνήμης σου.
    Βάλτο στον υπολογιστή σου, άνοιξέ το με το notepad και πρόσθεσε στο τέλος του αρχείου

    insmod /system/lib/modules/ext2.ko
    mount -t ext2 /dev/block//vold/179:2 /data/sdext2

    με αυτή τη σειρά.

    Σώστο και μετά ξαναμετέφερε το νέο install-recovery.sh στο System/etc και αντικατέστησε το παλιό.

    Κάνε ένα reset και πες μου. Αν δε γίνει τίποτα πες μου κατα λέξη ποιο είναι το σφάλμα που σου βγάζει μήπως βρω κάτι ακόμα.. Καταραμένη motorola 😛

    • δε βρίσκω το install-recovery.sh πουθενά. δεν ξέρω αν έχει σχέση, αλλά όταν πάω να μπω με το super manager στο /system μου βγάζει switch system r/w if you want to modify the file in system, you have to mount system image first. please choose access mode system image r/o και δίνει επιλογές r/w, read only και do nothing….επέλεξα το r/w

     • Σωστά επέλεξες read Write έπρεπε να επιλέξεις.
      Δεν υπάρχει καν το αρχείο ε; Αυτό είναι το πρόβλημα υποθέτω, αφού εκεί υπάρχει η εντολή που κάνει mount το ext2.

      Πες μου τι έκδοση λογισμικού έχεις στη συσκευή σου, και τι σφάλμα σου βγάζει ακριβώς, μήπως βρώ κάποια άκρη

     • ευχαριστώ για μία ακόμη φορά, έκδοση συστήματος version 1.14.2.mb511.retail.en.cee. έκδοση firmware 2.1 update 1 . το σφάλμα που μου βγάζει είναι auto-mount script error auto mount script cannot be created. αν εννοείς αυτά ή κάτι άλλο?

     • Οχι αυτά ήθελα, ευχαριστώ. Κάτσε να πάω να Scoutάρω να δώ τι θα βρώ 😛

     • Ελειπα για Σου/κου και δεν είχα ιντερνετ. Θα ψάξω άυριο και θα σου πω

     • να σαι καλα και πάλι, ευχαριστώ και με συγχωρείς για ΟΛΟ το πρήξιμο !!!!

 90. έχω ένα motorola flipout, έκανα root τη συσκευή, ακολούθησα ΟΛΕΣ τις παραπάνω οδηγίες που είναι εξαιρετικά αναλυτικές και ευχαριστώ πολύ γι αυτό, αλλά δυστυχώς το τηλέφωνο δεν αναγνωρίζει το ext2 partition της κάρτας μνήμης. Όλα πάνε καλά μέχρι να ανοίξω το Link2SD το οποίο δε μου αναγνωρίζει το partition και ζητάει ext2 partition – συγκεκριμένα βγάζει ext2 partition not found make sure you have ext2 partition on your sd card. you cannot create link without ext2 partition. Μήπως μπορείτε να μου προτείνετε κάποια λύση?? ευχαριστώ πολύ

  • πρόσθεσα στο τέλος του οδηγού, ένα κομμάτι για τα motorola. Δοκίμασε το και πες μου αν δουλεψε 😉

   • σε ευχαριστώ πολύ και πάλι. οι πληροφορίες σου είναι πολύ λεπτομερείς και χρήσιμες. δυστυχώς δε μπορώ να κάνω αντιγραφή το ext2.ko από την sd card. το ghost commander όταν πατάω το copy, μου ζητάει directory, copy to ? και όποιον φάκελο και αν πατήσω μου βγάζει error. δοκίμασα και να το κάνω απευθείας move στο /system/lib/modules/ αλλά και πάλι error. δοκίμασα με το linda manager και κατάφερα να το κάνω copy αλλά δε μπορώ να το κάνω paste στο directory που αναφέρεις –> /system/lib/modules/, συγκεκριμένα μου βγάζει the file is for read only και δεν κάνει την επικόλληση. καμία άλλη ιδεά??ευχαριστώ πολύ και πάλι.

 91. Επρεπε να κανω μετα το MarketFix μια οποιαδηποτε εγκατασταση απο το Market. Τωρα ολα δειχνουν τελεια
  Ευχαριστω

 92. Δεν φαινονται οι εφαρμογες στο Market και ετσι δεν μπορεις να εχεις ενημερωση για νεες εκδοσεις. Αλλα μην ζηταμε πολλα 🙂

  • Ούτε με το Marketfix δε σου τις δείχνει; Δεν έχει κάποια απο αυτές που χρησιμοποιώ update ακόμα και δεν ξέρω σίγουρα. Μόλις ανοίξεις το πρόγραμμα, πάτα το option και επέλεξε το Market Fix μήπως και φτιάξει

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Βρείτε μας στα Social Media

6,175ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
4,540ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής