Οδηγός: Προβάλετε το android σας στο PC και χειριστείτε το

0

Αν για κάποιο λόγο θέλετε να προβάλετε το android σας, στην οθόνη του υπολογιστή σας(παρουσιάση; για πλάκα;), καλύτερη λύση που έχετε ακούει στο Droid VNC.

Αρχικά το καλό με το VNC είναι οτι δεν χρειάζεται να συνδέσετε με καλώδιο το κινητό σας, αφού η όλη διαδικασία είναι μέσω του wifi και είναι εξαιρετικά απλή. O μόνος σας περιορισμός είναι οτι το Android σας πρέπει να είναι root, αλλιώς μόνο θα προβάλει στον υπολογιστή σας το Android, και δε θα μπορείτε να το χειριστείτε

Οπως στις περισσότερες περιπτώσεις τέτοιων προγραμμάτων, χρειαζόμαστε ένα Server και ένα Client. Στην περιπτωση του Droid VNC το Server είναι το κινητό σας, άρα θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε ένα VNC Client στον υπολογιστή σας. Ενδεικτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

Το RealVNC για Windows
Το TightVNC Για Linux
To Chicken of the VNC για MAC(πάντα μου άρεσαν τα ονόματα των MAC apps!)

Τα παραπάνω είναι ενδεικτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιο VNC Client θέλετε.

Εγώ θα σας οδηγήσω για τα Windows αλλα η διαδικασία είναι ακριβώς η ίδια σε ολα τα λειτουργικά. Πριν απο οτιδήποτε άλλο, θα πρέπει το κινητό σας, και ο υπολογιστής σας να βρίσκονται συνδεδεμένα στο ίδιο ασύρματο δίκτυο

Στο android σας πρέπει να κατεβάσετε το Droid VNC. Εγκαταστήστε το στη συσκευή σας και τρέξτε το.
Οταν ανοίξει το πρόγραμμα επιλέξτε το Start Server, για να ενεργοποιηθεί το VNC Server. Κάτω απο τα κουμπιά (απ)ενεργοποιησης του Server θα εμφανιστεί η IP που έχει λάβει το κινητό σας στο δίκτυο.

Droid VNC Server Tα Settings του προγράμματος

Ανοίξτε τώρα το Client και εισάγετε την IP που σας έδωσε το Droid VNC. Συνδεθείτε και θα ανοίξει ένα παράθυρο που θα προβάλει οτι βλέπετε στο κινητό σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ποντίκι ως αντικατάστατο για το δάχτυλό σας. Το δεξί κλίκ είναι αντικατάστατο του Home και το Esc του Back.
To πληκτρολόγιο σας υποστηρίζετε επίσης και μπορείτε να γράψετε στο Android σας με τη βοήθεια του.

Το Client στο PC

Οπως θα παρατηρήσετε με την πρώτη δοκιμή, υπάρχει μια σχετικά μεγάλη καθυστέρηση στη μεταφορά της εικόνας, και τα FPS δεν πρέπει να ξεπερνάνε τα 10, για αυτο και το lag είναι λίγο(ως πολύ) ενοχλητικό. Και πάλι όμως είναι καλύτερο απο το τίποτα!

Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

Σχολιάστε πρώτος

Leave a reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo