Τι είναι το Daydream και πως να το εκμεταλλευτείτε.

0
geekbuying aniverssary sale banner

4.2-bean-flingerΌσοι είστε απο τους τυχερούς που έχουν το Android 4.2 στη συσκευή τους, ίσως έχει πάρει το μάτι σας την επιλογή Daydream στις ρυθμίσεις της συσκευής. Αν αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι αυτό, για ακόμα μια φορά είμαι ο άνθρωπος σας, και έρχομαι με εξηγήσεις!

Τι’ν’τουτ’;

Αν θέλετε την πλήρη αλήθεια μέχρι πριν κανα τετραήμερο πριν δεν ήξερα καν οτι υπήρχε. Τουλάχιστον όχι στη συσκευή μου. Η αναβάθμιση του Android σε 4.2 έφερε ορισμένα νέα χαρακτηριστικά μεταξύ των οποίων και το Daydream, για κάποιο λόγο όμως σε αυτό δεν έγινε τόσο μεγάλη διαφήμιση.

Στην ουσία το Daydream δεν είναι τίποτα αλλο απο ένα Screen Saver που χρησιμοποιεί η συσκευή σας, και μπορεί να σας προβάλει χρήσιμες λεπτομέρειες.

Οπως φαντάζεται για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας η προστασία οθόνης αυτή δεν “τρέχει” κάθε φορά που κλείνετε την οθόνη, αλλα μόνο οταν είναι συνδεδεμένο σε εξωτερική πηγή ενέργειας, δηλαδή οταν φορτίζει ή οταν είναι συνδεμένο σε USB ή κάποιου είδους Dock.

Γιατι όμως μπορεί να σας ενδιαφέρει εσάς, και ειδικά γιατι ασχολούμε εγώ μαζί του; Για τι άλλο; Επειδή πολυ απλά μπορούμε να το παραμετροποιήσουμε(και αυτό!)

Βάλτε το μπρός.

Για να το ενεργοποιήσετε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάτε στις Ρυθμίσεις->Προβολη->Daydream και να το βάλετε στο On.

Πάτώντας στο μενού εμφανίζετε η επιλογή “Πότε να εμφανίζετε το Daydream” με το οποίο μπορείτε να το ρυθμίσετε να ανοίγει οταν είναι συνδεδεμένο στη Πρίζα, στο USB ή και στις δυο περιπτώσεις.

Στη default κατάσταση της η εφαρμογή μπορεί να προβάλει ένα βασικό ρολόι και έναν πίνακα ή ένα πλαίσιο φωτογραφιών.

4.2-bean-flinger

Τις λιγοστές αυτές επιλογές μπορούμε να πολλαπλασιάσουμε εύκολα και γρήγορα με τη βοήθεια είτε εφαρμογών που υπάρχουν αποκλειστικά για το Daydream, είτε άλλων οι οποίες προσφέρουν πρόσθετα των εφαρμογών τους για το Daydream.

Ας δούμε μερικές.

Google Currents
Αν εγκαταστήσετε το Google Currents θα προστεθεί η επιλογη εμφάνισεις των τελευταίων ροών ειδήσεων που έχετε προσθέσει εκει μέσω του Daydream. Πολύ χρήσιμο, και πολύ πολύ όμορφα σχεδιασμένο UI.

FlipBoard
Μια απο τα ίδια και για το Flipboard, το οποίο μεταφέρει τις νεότερες ειδήσεις στην προστασία οθόνης σας

To FlipBoard υποστηρίζει και προβολή στο Daydream

To FlipBoard υποστηρίζει και προβολή στο Daydream

Daydream Quotes

Ναι εντάξει, αυτό δεν είναι και οτι πιο χρήσιμο υπάρχει, αλλα μπορείτε να διαβάζετε ατελειώτα “σοφά” λόγια όσο το κινητό σας φορτίζει!

ClockPlus Daydream

Οπως είπαμε και πριν απο την αρχική κατάσταση του το Daydream σας προσφέρει ένα ρολόι, αλλα με κανένα περιθώριο παραμετροποίησης. Αυτό έρχεται να διορθώσει το ClockPlus το οποίο σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε αναλογικό και ψηφιακό ρολόι, να εμφανίζετε ή όχι Notification Icons, αλλα και το επίπεδο της μπαταρίας.
Τέλος σας δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίσετε τη φωτεινότητα της προβολής, κάτι που σε συνδιασμό με μια βάση φόρτιστης μπορεί να κάνει το Android σας, άξιο αντικατάστατο (και) του ρολογιού στο κομοδίνο σας.

Το ClockPlus έχει αρκετές περισσότερες επιλογές απο το απλό ρολόι του DayDream

Το ClockPlus έχει αρκετές περισσότερες επιλογές απο το απλό ρολόι του DayDream

Battery Widget Reborn
Αυτό το Widgetάκι έχει και Daydream mode το οποίο σας δείχνει στο ξεκάθαρο UI του την κατάσταση της μπαταρίας σας.

Weather Daydream Screensaver
Μια πολή απλή εφαρμογή για να παρουσιάζει τον καιρό στη συσκευή σας.

[stextbox id=”info” caption=”Easter Egg”]Η Google έχει κρύψει και ένα Easter Egg στο Daydream. Στις ρυθμίσεις ->σχετικά με το τηλέφωνο, πατηστε πάνω στην έκδοση του Android μερικές φορές για να εμφανιστεί το μεγάλο φασόλι της Jelly Bean. Σε αυτή την οθόνη κρατήστε πατημένο το δάχτυλό σας παρατεταμένα μέχρι να γεμίσει η οθόνη φασολάδα. Αν πάτε τώρα στο Daydream θα έχετε στη λίστα και το BeanFinger[/stextbox]

Αυτά τα ολίγα λοιπόν για το Daydream το οποίο με λίγη προσοχή παραπάνω απο τους Developers μπορεί να γίνει πολύ χρήσιμο εργαλείο, ειδικά αν χρησιμοποιείτε Dock.

Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

3 Comments
Show all Most Helpful Highest Rating Lowest Rating Add your review
  1. […] εξέτασαν και το apk, και ανακάλυψαν οτι θα υποστηρίζει Daydreams, ενώ υπάρχουν μέσα αναφορές για το Google Ears καθώς και για […]

  2. […] Το Galaxy S3 που προσπέρασε την 4.2 και θα πάει απευθείας απο την 4.1 σε 4.3 θα υποστεί αρκετές αλλαγές, με ανανεωμένο Touchwiz που θα φέρνει περισσότερο στα μεγαλύτερα αδέλφια του όπως το Galaxy S4 και το Note III, ενώ πλέον θα μπορείτε να προσθέστε Widgets στην lockscreen αλλα να χρησιμοποιήσετε και το Daydream. […]

  3. […] αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Firepaper σαν Daydream που είναι εξίσου μια καλή […]

Leave a reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo