Αλλάξτε τον προεγκατεστημένο Dialer του Android, και επεξεργαστείτε τις επαφές σας με πολύ περισσότερες επιλογές

2

20110705155035Πριν από λίγες μέρες, όταν μιλήσαμε για την ολοκληρωτική μεταμόρφωση της συσκευής σας, άφησα απ’έξω επίτηδες δυο συγκεκριμένα κομμάτια του κινητού. Το Dialer, και τα μηνύματα.

Σήμερα θα καταπιαστούμε με τα Dialers και τις εφαρμογές επαφών, και πως μπορούμε να αλλάξουμε τις default εφαρμογές με άλλες που μπορούν να μας προσφέρουν νέες δυνατότητες και περισσότερες επιλογές.

Το Dialer είναι, πολύ απλά, η εφαρμογή τηλεφώνου της συσκευής σας. Το Android μπορεί να αναβαθμίζετε συχνά, αλλά το dialer τόσο στο καθαρό Android, όσο και στα διάφορα skins των εταιριών(LG Home, Touchwiz κτλ) είναι λίγο πολύ σταθερό. Υπάρχουν ωστόσο μερικές εφαρμογές που μπορούν να αντικαταστήσουν τον προεγκατεστημένο Dialer δίνοντας άλλο αέρα και δυνατότητες στη συσκευή σας.

Οι δυο πρώτες εφαρμογές που θα μιλήσουμε λειτουργούν ως πακέτο, αφού προσφέρουν τόσο Dialer όσο και εφαρμογή Επαφών.

TouchPal Dialer και Contacts

Το δίδυμο εφαρμογών της Touchpal  μπορεί να σας κάνει να ξεχάσετε πολύ γρήγορα τις «μαμίσιες» εφαρμογές για κλήσεις και επαφές.

Οι δυο εφαρμογές συνεργάζονται άψογα, και δε θα παρατηρήσετε το παραμικρό πρόβλημα στη χρήση τους. Γιατί όμως να τα χρησιμοποιήσετε;

Ξεκινώντας από τον Dialer, η εφαρμογή τηλεφώνου σας παρουσιάζει τις τελευταίες κλήσεις σας στο πάνω μισό της οθόνη και ένα πληκτρολόγιο τηλεφώνου στο κάτω μισό.

Ένα απλό πάτημα στο μέρος των κλήσεων, είναι αρκετό για να αποκρύψει το Dialpad δίνοντας σας την ευκαιρία να δείτε σε πλήρη οθόνη της τελευταίες κλήσεις σας. Με Slide προς τα δεξιά πάνω σε μια από τις κλήσεις μπορείτε να στείλετε μήνυμα σε αυτή την εφαρμογή, ενώ με Slide προς τα αριστερά μπορείτε να την καλέσετε.

Η εφαρμογή έχει αναγνώριση περιοχής, και έτσι όταν σας καλέσει σταθερό, αναγνωρίζει την περιοχή από όπου σας καλεί και σας την εμφανίζει στην οθόνη.

Με τη βοήθεια του DialPad μπορείτε να πληκτρολογήσετε τον αριθμό που θέλετε να καλέσετε, ή να αναζητήσετε με τη μέθοδο T9 κάποια από τις τελευταίες κλήσεις σας. Το Τ9 αναγνωρίζει και Ελληνικά.
Το DialPad έχει πολύ καθαρό σχεδιασμό, για να πληκτρολογείτε εύκολα και γρήγορα τους αριθμούς, ενώ εκτός από τα κλασσικά κουμπιά έχει και κουμπάκι paste για να επικολλήσετε κάποιον αριθμό που έχετε στο Clipboard.

Σημαντική βοήθεια είναι και η κλήση μέσω Gestures. Μπορείτε να συνδέσετε Gestures με κάποιες από τις επαφές σας, τα οποία μπορείτε να ζωγραφίσετε πάνω στο DialPad για άμεση κλήση.  Αυτός είναι ένας πολύ καλος τρόπος για να πραγματοποιείται εύκολα κλήσεις με το ένα χέρι.

To TouchPal Contacts δεν έχει και τόσες πολλές διαφορές με την κανονική εφαρμογή επαφών του Android, πέρα από το κομμάτι της εμφανισης, στο οποίο εκτός του ότι είναι αρκετά πιο όμορφο από το default πρόγραμμα, ταιριάζει εμφανισιακά με τον Dialer.

Ανοίγοντας μια επαφή με το Touchpal Contacts, μπορείτε να την επεξεργαστείτε, να δείτε φυσικά ολες τις πληροφορίες που έχετε προσθέσει σε αυτή, να αντιστοιχίσετε κάποιο Gesture για γρήγορη κλήση, ή να επιλέξετε μια φωτογραφία ή κάποιο συγκεκριμένο ringtone που θα ακούγεται όταν σας καλεί.

Επίσης πάνω δεξιά υπάρχει και το Log, το οποία σας παρουσιάζει τις τελευταίες κλήσεις που ανταλλάξατε με την συγκεκριμένη επαφή.

Εκτός από αυτά τα δύο το πρόγραμμα παρέχει και το Tab με τις  αγαπημένες επαφές(τις Starred) ενώ υπάρχει και το Tab  “tools” το οποίο περιέχει ορισμένες πολύ χρήσιμες επιλογές.

  • Caller ID : Η εμφάνιση των στοιχείων αυτών που σας καλούν
  • Call Block : Δυνατότητα μπλοκαρίσματος κλήσεων, με αρκετές επιλογές για να το ρυθμίσετε όπως σας βολεύει.
  • Black List : Εδώ μπορείτε να φτιάξετε τη Black List των επαφών ή τη White List
  • Gesture Dial : Οι ρυθμίσεις για την πραγματοποίηση κλήσεων μέσω Gestures.

 

Contacts + και Dialer+

Αντίθετα με το ζευγάρι της Touchpal, τα Contacts+ και Dialer+ σας προσφέρουν ένα Dialer με σχετικά λίγες επιλογές, όμως αντιπαρέρχεται με την πληρέστερη εφαρμογή επαφών για το κινητό σας.

Μάλιστα αν δεν έχετε μεγάλες απαιτήσεις από το Dialer σας, μπορείτε να προσπεράσετε την εγκατάσταση του Dialer+ αφού το Contacts+ έχει ενσωματωμένο ένα πολύ βασικό Dialpad για να κάνετε δουλειά σας.

Στο θέμα που καίει τώρα, την εφαρμογή επαφών δηλαδή, το Contacts+ πραγματικά μπορεί να φακελώσει την κάθε επαφής σας.

Και δε μιλάμε μόνο για ονόματα , τηλέφωνα και διευθύνσεις, αλλα και για πλήρη σύνδεση με τα μεγαλύτερα κοινωνικά δίκτυα. Έτσι οποιαδήποτε στιγμή μπορείτε να δείτε το προφίλ της κάθε επαφής σας σε Facebook, Twitter, Linkedin,και foursquare.

Επίσης στην καρτέλα της κάθε επαφής μπορείτε να δείτε το μητρώο κλήσεων και μηνυμάτων με την κάθε επαφή για να δείτε με ακρίβεια πότε επικοινωνήσατε τελευταία φορά μαζί τους.

Μάλιστα αν θέλετε μπορείτε να αφήσετε την εφαρμογή να συγχρονίζει την εικόνα τον επαφών σας με το facebook . Εκτός αυτού μπορείτε να προσθέσετε και ένα Tab το οποίο θα εμφανίζει την διεύθυνση της επαφής που έχετε ορίσει σε χάρτη της Google.

Το Contacts+ μπορεί αν θέλετε να αντικαταστήσει και την εφαρμογή μηνυμάτων σας, αφού ένα Slide προς τα αριστερά στην αρχική οθόνη της εφαρμογής σας οδηγεί σε ένα πλήρες πρόγραμμα ανταλλαγής μηνυμάτων SMS.

 

Εκτός από τα δυο παραπάνω, μπορείτε να ρίξετε και ματιά στα

Καλή περίπτωση και αυτή, με πολύ λιγότερες επιλογές βέβαια. Αξίζει μια ματιά, αλλα μάλλον οι παραπάνω επιλογές είναι καλύτερες.

Για αυτόν δε θα σας πώ πολλά καθότι είχαμε μιλήσει για τον Dialer One, παλιότερα

Αυτές είναι μερικές από τις καλύτερες επιλογές σας αν θέλετε να ξεφορτωθείτε τα Default προγράμματα του Android για κλήσεις και επαφές.

Καλές δοκιμές και περιμένω τα σχόλια σας.

Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

Σχολιάστε πρώτος

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo