Προσθέστε Notifications στο Lockscreen σας

0

notificationsΤα Notifications είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Android, και σε κάθε νέα έκδοση του Android, είναι από τα κομμάτια που λίγο η πολύ βελτιώνονται συνεχώς.

Η μεγαλύτερη έλλειψη μέχρι τώρα είναι η δυνατότητα να εμφανίζονται τα Notifications οργανωμένα στην οθόνη του Lockscreen, για να είναι και πιο εύκολη η ανάγνωση τους “στα γρήγορα”

Έτσι μετά απο λίγο ψάξιμο σας παρουσιάζω δύο τρόπους για να εμφανίσετε τις ειδοποιήσεις της συσκευής σας στην οθόνη κλειδώματος.

Lock Screen Notifications Widget

Αυτό το Widgetάκι είναι υπό ανάπτυξη ακόμα, αλλα αρκετά σταθερό και λειτουργικό για να το χρησιμοποιείτε χωρίς σημαντικά προβλήματα στο κινητό σας.

Απο μόνο του λειτουργεί μόνο σε Android 4.2.1 και πάνω, αφού είναι απλά ένα Widgets που μπορείτε να προσθέσετε χειροκίνητα στο Lockscreen.

Κάθε φορά που έρχεται μια νέα ειδοποίηση, το LockScreen Notifications Widget, το εμφανίζει σε λίστα, με τις ειδοποιήσεις του ίδιου προγράμματος να ομαδοποιούνται.

Αν θέλετε υπάρχει επιλογή σε κάθε νέα ειδοποίηση, η οθόνη σας να φωτίζεται για ελάχιστα δευτερόλεπτα ώστε να σας ειδοποιήσει και οπτικά.

Για να το εγκαταστήσετε

  • κατεβάστε το τελευταίο .apk από το επίσημο thread της εφαρμογής στο XDA-Developers και εγκαταστήστε το(Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει το “Άγνωστες πηγές” από τις Ρυθμίσεις->Ασφάλεια)
  • Πηγαίνετε στο Ρυθμίσεις->Προσβασιμότητα και ενεργοποιήστε το Notifications Widget
  • Κλειδώστε τη συσκευή σας, και προσθέστε στο Notification Widgets στην οθόνη που σας ενδιαφέρει.
[stextbox id=”info” caption=”Για Android κάτω απο 4.2″]Αν έχετε Android κάτω απο 4.2 τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Lock Screen Notifications Widget μόνο αν εγκαταστήσετε το WidgetLocker, το οποίο έχει τη δυνατότητα προβολής Widgets.[/stextbox]

LockerPro

To LockerPro δεν κάθεται να μπλέκεται με Widgets και τέτοια παράξενα, και απλά αντικαθιστά μια και καλή το Lockscreen του κινητού σας.

Βέβαια αντίθετα με τις περισσότερες lockscreen replacements δεν έχει πολλές επιλογές παραμετροποίησης.

Τα πράγματα είναι απλά: Ένα Slider στον πάτο, για ξεκλείδωμα, και τα Notifications από πάνω, ενώ στην κορυφή βρίσκεται το Ρολόι, το οποίο με Slide στα δεξιά εμφανίζει Playback controls, ενω με slide στα δεξιά έχετε τη δυνατότητα να προσθέσετε 4 Shortcuts για εφαρμογές.

Στην αρχή τα μόνο notifications που εμφανίζονται είναι αυτά που έχουν να κάνουν με κλήσεις και SMS. Για να ενεργοποιήσετε και τις ειδοποιήσεις από τις υπόλοιπες εφαρμογές πρέπει να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία του LockerPro από τις Ρυθμίσεις->Προσβασιμότητα, και να επιλέξετε όσες εφαρμογές θέλετε στις ρυθμίσεις του προγράμματος.

Τέλος στις ειδοποιήσεις, ένα swipe στα αριστερά τις σβήνει, ενώ ένα στα δεξιά ανοίγει την εφαρμογή που έχει δημιουργήσει την ειδοποίηση.

Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

1 Comment
  1. […] έχουν περάσει πολλές μέρες απο τότε που μιλήσαμε για εφαρμογές που μπορούν να […]

Leave a reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo