Αποστολές απο Κίνα και τελωνείο. Nέα προβλήματα, νέες λύσεις.

102
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Τελωνείο αγορά απο κίνα, ΕΛΤΑ

Όσοι ασχολείστε με το άθλημα των αγορών απο Κινέζικα καταστήματα, σίγουρα θα έχετε καταλάβει οτι έχουν αλλάξει πάρα πολλά πράγματα στη διαχείριση των πακέτων, που προέρχονται απο τρίτες χώρες, απο τα ΕΛΤΑ, με τους ελέγχους να είναι πλέον σαφώς περισσότεροι, και τις πιθανότητες να σας πιάσει η τσιμπήδα του τελωνείου να έχουν αυξηθεί εκθετικά τους τελευταίους μήνες.

Το παρόν άρθρο δεν είναι οδηγός online αγορών. Για αυτό το ζήτημα έχω γράψει ήδη έναν εκτεταμένο οδηγό, του οποίου αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω, είναι ένα κομμάτι, αλλα για να μην γίνει πολύ μεγάλο το άλλο κείμενο θα μιλήσουμε εδώ αποκλειστικά για το κομμάτι του τελωνείου.

Οι αλλαγές που έγιναν το καλοκαίρι του 2017 στα ΕΛΤΑ.


Μέχρι τώρα τα πράγματα ήταν απλά. Οι παραγγελίες σας, έρχονταν με απλό ταχυδρομείο, έφταναν το Ελ.Βενιζέλος, οι άνθρωποι των ΕΛΤΑ άφηναν τα μικρά σε μέγεθος, και με μικρή δηλωμένη αξία, ελεύθερα απο έλεγχο, και τα παίρνατε χωρίς καμία άλλη επιβάρυνση.

Απο τη στιγμή που οι αγορές απο την Κίνα έγιναν σαφώς πιο δημοφιλής τα τελευταία, χρόνια, αυτός ο “πλάγιος” δρόμος ήταν σίγουρο οτι αργά η γρήγορα θα έκλεινε.

Ήδη απο τον Νοέμβριο του 2016, οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα πακέτα απο τρίτες χώρες άρχισαν να γίνονται πολύ πιο συχνοί, με τα δέματα που χρεωνόντουσαν με τελωνειακούς δασμούς να γίνονται ολο και περισσότερα όσο περνάει ο καιρός.

Fast Forward λοιπόν, στον Ιούλιο του 2017, οταν και τα ΕΛΤΑ παρουσίασαν τον νέο τιμοκατάλογο ειδικών τελών εκτελωνισμού, και δήλωσαν με κάθε επισημότητα, οτι ΚΑΘΕ πακέτο που θα εισάγεται απο χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα περνούσαν απο τελωνειακό έλεγχο, μιας και τα Ελληνικά ταχυδρομεία είχαν προσλάβει πλέον αρκετούς εκτελωνιστές, για να γίνει αυτή η διαδικασία, με περισσότερους να έρχονται στο εγγύς μέλλον.

Αυτά είναι τα νέα τέλη εκτελωνισμού των ΕΛΤΑ

Αυτό που σε τελική ανάλυση μετράει είναι απλό: Ολα τα δέματα απο Κίνα, είτε μικρά, είτε μεγάλα, είτε (δηλωμένα) φτηνά, είτε ακριβά, σταματάνε στο τελωνείο.

Ανάλυση χρεώσεων


Για να δούμε αρχικά τι θα κληθείτε να πληρώσετε αν το δέμα σας περάσει τελωνείο.

Στον κατάλογο παραπάνω, θα δείτε οτι αναφέρεται η αξία CIF.

CIF είναι η συνολική αξία της συναλλαγής, δηλαδή, η αξία του αντικειμένου, τα έξοδα μεταφοράς, και τυχών έξοδα ασφάλισης.

Κάθε πακέτο, ή επιστολή με CIF μικρότερη των 22€ θεωρείτε μικρής αξίας, και δεν χρεώνεται με έξτρα τέλη.

Ακόμα και αν έχετε παραγγείλει κάτι που η αξία του δεν ξεπερνάει τα 22€ μπορείτε να χρεωθείτε με τέλος παρουσίασης, το οποίο με λίγα λόγια σημαίνει, οτι το πακέτο σας δεν θεωρήθηκε ελεύθερο απο την πρώτη διαλογή, και ανοίχτηκε στο τελωνείο, οπου και διαπιστώθηκε η μικρή του αξίας, και άρα ο χαρακτηρισμός του ελεύθερου. Το τέλος παρουσίασης είναι 3€.

Απο τα 22€ και πάνω, το δέμα σας δύναται να χρεωθεί με τέλη τα οποία περιλαμβάνουν τα Έξοδα εκτελωνισμού, και τον ΦΠΑ που πρέπει να αποδοθεί στο Ελληνικό κράτος.

Τα έξοδα είναι απο 15 μέχρι και 50€ ανάλογα το κόστος, ενώ και το ΦΠΑ φυσικά, είναι ανάλογο της αξίας του προιόντος.

Για παράδειγμα:

 • Κινητό αξίας 140€ θα χρεωθεί στο τελωνείο : 15€ έξοδα εκτελωνισμού + 33.6€ ΦΠΑ= 48.6€
 • Κινητό αξίας 300€ θα χρεωθεί στο τελωνείο: 20€ έξοδα εκτελωνισμού + 72€ ΦΠΑ = 92€

Προβλήματα


To μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει προκύψει στην όλη διαδικασία μέχρι στιγμής, είναι ο υπολογισμός της αξίας του πακέτου.

Το 99% των πακέτων από τα Κινεζο-καταστήματα, δε συνοδεύεται απο επίσημα παραστατικά, οπότε ο τελωνειακός υπάλληλος είτε πρέπει να αποδεχθεί την τιμή που γράφει πάνω το πακέτο, η οποία όπως πολύ καλά ξέρετε, και ξέρουν και αυτοί, είναι ψευδής, είτε να ψάξει την τιμή στο Internet (ναι, στο Google, και αυτοί άνθρωποι είναι) και να θεωρήσει αυτή ως τιμή προϊόντος.

Αν εσείς λοιπόν πήρατε μια συσκευή που κανονικά κοστίζει 230€, με 180€ επειδή την βρήκατε σε προσφορά, 15-20 μέρες αργότερα που θα φτάσει το πακέτο στα χέρια του τελωνειακού, η προσφορά θα έχει τελειώσει, και η τιμή που θα βρεί στο Internet, θα είναι τα 230€, άρα με βάση αυτά θα χρεώσει ΦΠΑ και έξοδα εκτελωνισμού.

Το μόνο που μπορείτε να κάνετε σε αυτή την περίπτωση, οταν έρθει το μπιλιετάκι στο ταχυδρομείο της περιοχής σας, είναι να μη δεχθείτε το πακέτο, και να ζητήσετε, εκ νέου υπολογισμό των τελών με βάση τα χρήματα που δώσατε, καταθέτωντας ως αποδεικτικά στοιχεία τον αναλυτικό λογαριασμό της κάρτας σας, ή τον email επιβεβαίωσης του Paypal αν πληρώσατε μέσω αυτού.

Επειδή αυτή η διαδικασία θα χρειαστεί αρκετό χρόνο, σας προτείνω να το επιχειρήσετε, ΜΟΝΟ αν η εκτιμώμενη αξία, απέχει πολύ απο αυτή που πραγματικά πληρώσατε, αλλίως απλά παραλάβετε το δέμα.

Το δεύτερο σοβαρό πρόβλημα είναι οι τεράστιες καθυστερήσεις στα πακέτα, αφού ο υποχρεωτικός έλεγχος σε όλο τον τεράστιο όγκο δεμάτων και επιστολών από τρίτες χώρες, έγινε λίγο απότομα, είναι η αλήθεια, και το προσωπικό που έχει επωμιστεί στη διαδικασία, δεν είναι ούτε αρκετό, ούτε επαρκώς εκπαιδευμένο.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πακέτα να κάνουν 10-12 μέρες να έρθουν απο Κίνα Ελλάδα, και να μένουν σε σάκους στο Αεροδρόμιο για περισσότερες απο 20 μέρες, με άλλες τόσες να μένουν εντός του τελωνείου μέχρι τελικά να ελεγχθούν.

21/6 το πακέτο έφτασε Ελλάδα, και περίμενε τη σειρά του στο αεροδρόμιο μέχρι τις 25/7. 8 μέρες Κίνα-Ελλάδα, 35 μέρες Αθήνα-Ηράκλειο

Με λίγα λόγια, απο τα 15-25 μέρες που είχαμε μέσο όρο στις παραλαβές, μπορεί να κάνετε και 2.5 μήνες να δείτε το πακετάκι σας.

Τρίτο και εξίσου βασικό πρόβλημα, είναι το τρίευρο που χρεώνεται η παρέλευση του πακέτου απο το τελωνείο.

Τα 3 ευρώ ως τέλος δεν είναι απαγορευτικό ποσό, το πρόβλημα όμως είναι οτι χρεώνονται με αυτό ΟΛΑ τα πακέτα που θα μπουν στο τελωνείο και θα χαρακτηριστούν ως ελεύθερα. Αν το αντικείμενο που αγοράσατε αξίζει 20€, τότε τα 3€ είναι ένα υπολογίσιμο ρίσκο που οι περισσότεροι θα πάρουν χωρίς άγχος.

Τι γίνεται ομως αν παραγγείλετε για παράδειγμα , 2 διαφορετικές θήκες, ένα καλώδιο και ένα Tempered Glass για τη συσκευή σας. Για να το κάνουμε εύκολο θα θεωρήσουμε οτι κάθε ένα απο αυτά κοστίζει 5€, άρα θα έχετε 4 διαφορετικά δέματα με αξία 5€ το ένα, σύνολο 20€

Αν χρεωθουν με παρουσία και τα τέσσερα δέματα σας, εκτός των 20€ που κάνουν τα προιόντα, θα κληθείτε να πληρώσετε 4×3=12€ για τα τέλη παρουσίας, που σημαίνει 60% της αξίας των αντικειμένων, για πακέτα που στην ουσία δεν εκτελωνίστηκαν! Αν μη τι άλλο άδικο.

Επίσης υπάρχουν και περιπτώσεις, που πακέτα αξίας ενός ευρώ και και μερικών λεπτών,χρεώθηκαν με 3€. Δηλαδή πληρώνετε τρείς φορές την αξία του δέματος, επειδή απλά ο σάκος του πακέτου σας μπήκε και βγήκε τελωνείο.

Οι λύσεις μέχρι τώρα


Τα μεγάλα κινέζικα καταστήματα αντέδρασαν άμεσα στις εξελίξεις, και πλέον τα περισσότερα απο αυτά προσφέρουν μια μορφή “τριγωνικής” αποστολής (συγγενές με το τριγωνικό ραντάρ).

Μέσω αυτού του τρόπου αποστολής, προπληρώνεται μέρος των τελωνειακών δασμών(αυτή είναι η επίσημη “δικαιολόγηση) και το εκάστοτε κατάστημα στέλνει και εκτελωνίζει το πακέτο σας στη χώρα που διατηρεί την Ευρωπαϊκή αποθήκη, και απο εκεί, αποστέλλεται ξανά στη διεύθυνσή σας.

Έτσι, από τη στιγμή που το πακέτο έχει ήδη εκτελωνιστεί σε χώρα της Ευρωπαικής ένωσης, εισάγεται χωρίς πρόβλημα στη χώρα μας και έρχεται στο σπίτι σας χωρίς έξτρα χρεώσεις.

Το Gearbest είναι ένα από τα καταστήματα που προσφέρουν τριγωνική αποστολή.

Η χρέωση αυτού του τρόπου αποστολής ομως, κοστίζει γύρω στα 15-22€ (ανάλογα το μέγεθος και το κόστος του πακέτου), οπότε αν το αντικείμενο που θέλετε να πάρετε, δεν αξίζει τουλάχιστον 100-120€ τότε ίσως να μη δικαιολογείτε το κόστος.

Απο την άλλη με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αγοράσετε και πολύ ογκώδη πράγματα, που ακόμα και με τα παλιά δεδομένα θα σταματούσαν στο τελωνείο, όπως υπολογιστές, ρομποτικές σκούπες, Drones, κτλ.

Καταστήματα που προσφέρουν τριγωνική αποστολή είναι τα

 • Gearbest : Priority Line (EU Express) (μόνο για την αποθήκη της Κίνας)
 • Banggood : Priority Direct Mail
 • GeekBuying : SF Express Οοοοοχι πια, σταματάνε τελωνείο αυτά!
 • Coolicool : Ζητήστε αποστολή με SF Express και επιλέξτε το Insurance
 • Vickmall :  Priority Direct Mail
 • The Solution Shop : EU Express, μόνο Xiaomi προϊόντα
 • Αρκετά καταστήματα απο AliExpress (π.χ Hong Kong Goldway)

Προσωπικά δοκιμασμένα έχω το Gearbest, και το Solution Shop, ενώ περιμένω ήδη δύο πακέτα απο Bangood για να σας πώ αν θα έχω πρόβλημα. Φτασανε. Κανένα πρόβλημα.

Αν έχετε εντοπίσει καταστήματα με παρόμοιους τρόπους αποστολής, αφήστε ένα σχόλιο για να τα προσθέσω.

Ολοκληρώνοντας, και συχνές ερωτήσεις:


Αν το κόστος του αντικειμένου σας είναι μικρό για να δικαιολογήσει τον παραπάνω τρόπο αποστολής, τότε η μοναδική εναλλακτική που σας μένει είναι να το βρείτε σε μια απο τις Ευρωπαικές αποθήκες των καταστημάτων, οι οποίες δυστυχώς παραμένουν με ελάχιστο στοκ, που περιλαμβάνει κυρίως κινητά τηλέφωνα.

Επίσης μια καλή λύση είναι να μαζέυεται πολλά φτηνοπραγματα μαζί, και να τα βάζετε ολα μαζί σε ένα πακέτο, χρησιμοποιώντας την EU Express, για όσο τουλάχιστον είναι διαθέσιμος και αυτός ο τρόπος παραλαβής.

Για να προλάβω ορισμένες απορίες σας για το τέλος.

 • Ε:Έχω αγοράσει κάτι που κοστίζει 30€ απο Κίνα. Θα περάσει τελωνείο;
 • Α: Μόνο ο Θεός ξέρει. Απλά πλέον υπάρχουν ΠΟΛΥ περισσότερες πιθανότητες να περάσει(η να χρεωθεί έστω τα 3 ευρώ της παρουσίας) απο το να περάσει ελεύθερο.

 

 • Ε:  Αγόρασα κάτι απο Ebay, και έρχεται απο Γερμανία/Ιταλία/αλληευρωπαικήχώρα . Θα πληρώσω τελωνείο;
 • Α: ΟΧΙ, εντός Ευρωπαικής ένωσης, τελωνείο χρεώνονται πολύ συγκεκριμένα προϊόντα(αυτοκίνητα κτλ)

 

 • E: Αγόρασα κάτι απο Αγγλία. Την πάτησα; Η Αγγλία δεν είναι στην Ευρώπη
 • Α: Εκτός και αν ξέρετε κάτι που δεν ξέρω, η Αγγλία είναι ακόμα εντός Ε.Ε. Τα πακέτα απο το Ηνωμένο Βασίλειο, δεν σταματάνε στο τελωνείο

 

 • Ε:Μου υπόσχεσαι οτι αν επιλέξω τριγωνική αποστολή δε θα χρεωθώ τελωνείο;
 • Α:Μόνο αν μου υποσχεθείς οτι η ΑΕΚάρα θα πάρει Champions League. Μέχρι τώρα πάντως δεν σταματάνε.

 

 • Ε:Ήρθε ένα πακέτο μου μου κόστιζε 35€ και μου το έχουν χρεώσει αλλα τόσα και δεν το θέλω. Να κάνω ticket στο Paypal να πάρω τα λεφτάκια μου πίσω;
 • Α:Εμμ όχι, και μην κάνετε τέτοια, γιατι θα μας κόψουν και οι Κινέζοι. Το οτι το πακέτο έχει βρεθεί τελωνείο δεν είναι ευθύνη του πωλητή. Το Paypal δεν πρόκεται να σας δικαιώσει ούτως ή άλλως. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να επικοινωνήσετε με τον πωλητή, και να βρείτε μια μέση λύση, την οποία ΑΝ ΘΕΛΕΙ θα σας δώσει. Μην τσαμπουκαλευτείτε κιολας.

 

 • Ε:To αντικείμενο το αγόρασα 30€ και μου το έχουν κοστολογήσει 180. Τι να κάνω;
 • Α:Αίτηση στα ΕΛΤΑ για επανεκτίμηση των δασμών με την πραγματική αξία. Θα ζητηθεί αποδεικτικό πληρωμής.

 

 • Ε:Αγόρασα ένα καλώδιο 80 λεπτά και θέλουν τρία ευρώ τέλος παρουσίας
 • Α:Αρνηθείτε την παραλαβή και πάρτε άλλο.

Ό,τι ερωτήσεις, ή προσθήκες επι του θέματος είναι παραπάνω απο καλοδεχούμενες, είτε στα σχόλια απο κάτω, είτε στο contact@angroid.gr

 • Stef

  Καλησπέρα !
  Έχουμε κάποια ενημέρωση για τα DX.COM και δή το VOLUMERATE.COM…?
  Έχουν
  Post Netherlands να επιλέξεις με extra χρέωση αλλά και επιλογή

  Import Tax & VAT Insurance …. έχει κάποιος πρόσφατη παραλαβή.??
  Thanks!

 • Christos

  Καλησπερα !
  Παραγγειλα ενα xiaomi mi max 2 απο banggood με priority direct mail (10.65 €) , στο order details ομως φενεται σαν priority air mail πιστευω να ειναι το ιδιο σωστα ;; Μην μπλεξω με τελωνεια …
  Thanks!

  • Ναι Χρήστο το ίδιο είναι καλυμμένος είσαι.

   • Christos

    Να σε καλα ! Ευχαριστω για την αμεση απαντηση !

 • Κώστας

  Γεια σου Άγγελε.Συγχαρητήρια για τη δουλειά που κάνεις και τη βοήθειά σου.Προσπάθησα να αγοράσω από το Gearbest ένα Xiaomi Redmi Note 4X 3/32GB στα 100€ με κουπόνι.Μου έβγαλε κανονικά την έκπτωση όταν πέρασα το κουπόνι, αλλά όταν πήγα να επιλέξω τρόπο αποστολής στο Priority Line μου έβγαζε 2 επιλογές: EU Express (10 – 25 business days) με $28.13 και Europe Express (5 – 7 business days) με $17.42 Ποιό από τα δύο να επιλέξω για να μην έχω πρόβλημα με το τελωνείο; Ευχαριστώ προκαταβολικά για την απάντησή σου.

  • EU Express, το Europe δεν είναι σίγουρο

   • Κώστας

    Ευχαριστώ πολύ, να ‘σαι καλα.

 • StefanosGR

  Παρρειγγειλα το κινητο oneplus από geekbuying και στο 17 track μου δείχνει ότι προέρχεται από Ολλανδία ενώ στη σελίδα ότι προέρχεται από Κίνα…. Θα πληρώσω τελωνείο λέτε;

 • Mixalis Kokkinos

  Γεια σου φίλε μου. Ευχαριστώ για τον οδηγό σου. Είχα διαβάσει ότι με sf express δεν πληρώνεις τελωνείο από geekbuying και παρήγγειλα δυστυχώς.. Μόλις δέχθηκα email από μια dpd group και μου ζητάει λεφτά για δασμούς και φόρους.. Μπήκα τώρα και είδα ότι το έχεις διαγράψει.. Την πάτησα εν ολίγοις.. Μην στα πολυλογώ, έχω κάνει ομαδική παραγγελία και τα έξοδα αποστολής θα πάνε δια τρία. Δηλαδή ο καθένας θα πληρώσει 4 ευρώ περίπου. Τώρα όμως πρέπει να πληρώσουμε και τελωνείο 16,90 ευρώ δηλαδή 5,60 ευρώ περίπου ο καθένας.. Έχω στείλει ήδη παράπονα στο site για το τελωνείο.. Τι μου προτείνεις να κάνω τώρα; Πλήρωσα σαν χαζός μεταφορικά για να γλιτώσω το τελωνείο και τώρα θα πληρώσω και τα δύο.. Είναι το γαμώτο…

  • δυστυχώς δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Το μόνο “καλό” ειναι οτι αν το έπαιρνες με απλό ταχυδρομείο, θα πλήρωνες αρκετα περισσότερα στο τελωνείο(15€ θα ηταν τα τέλη, χωρίς καν το ΦΠΑ) οπότε πάλι γλιτώσατε λεφτά στην τελική.

   • Mixalis Kokkinos

    Εντάξει φίλε μου. Σ’ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Τα πλήρωσα και περιμένω να τα παραλάβω.. Στην επόμενη παραγγελία θα σε συμβουλευτώ για να μην την ξαναπατήσω..

 • Σπύρος

  Καλησπέρα Άγγελε,έχω βρει το διαβόητο redmi note 4x από 2 site που προτείνεις το banggood με priority direct mail όπως ανέφερες και aliexpress me hong kong goldway αλλά με standard shipping της aliexpress.Για σιγουριά να προτιμήσω banggood;Είχα βρει και καλύτερες προσφορές στο gearbest αλλά είχε μόνο Unregistered Air Mail και expedited shipping με dhl ως δυνατότητα επιλογής!

  • “Για σιγουριά” το θεωρώ μόνο και μόνο λόγο Paypal, οπότε ναι, θα σου έλεγα να πας απο Banggood. Το Gearbest στέλνει με EU Express, μόνο απο την αποθήκη της Κίνας, και όχι της HK και ΗΚ2. Απο αυτές τις 2 ελάχιστα προιόντα υποστηρίζουν EU Express

   • Σπύρος

    Οκ σ ευχαριστώ για τον χρόνο σου καλή σου μέρα!

 • ΆσωτοςVirus

  Καλημέρα Άγγελε, έχω αγοράσει κάτι πραγματάκια από Gearbest αλλά δεν υπάρχουν τα συγκεκριμένα στην ελληνική αγορά,πώς θα υπολογίσουν την τιμή; Ή απλά θα βάλουν το 3€;
  Ευχαριστώ.

  • Θα ψάξουν στο google την τιμή από το εξωτερικό, και θα την υπολογίσουν από εκεί

   • ΆσωτοςVirus

    Ευχαριστώ Άγγελε για την γρήγορη απάντηση.
    Το 3€ το κατάργησαν τελικά;

 • Mike

  Καλημερα, θελω να αγορασω ενα Xiaomi Mi Note 2, στα 300€

  Βρηκα απο το AliExpress 2 επιλογες.

  Το ενα ειναι το Hong Kong Goldway (7 χρονων αξιοπιστο καταστημα) το οποιο δεν εγγυαται “No Customs/Vat Taxes” κτλπα.

  Το αλλο ειναι το Mi Global Store ( 2017 Μαιου δημιουργηθηκε, αλλα εχει αρκετα feedback για αγορες απο Ευρωπη) αυτο εγγυαται “No Customs/Vat taxes” κτλπα.

  Απο οτι καταλαβαινω, αμα αγορασω κατι απο το 2ο καταστημα, ειναι 100% ασφαλες οτι θα ερθει το πακετο μου και το μονο που θα πληρωσω, ειναι το τελικο ποσο, στο check-out του AliExpress?

  Ισχυει το ιδιο για το πρωτο? Και τα 2 λενε DHL μεθοδο αποστολης(ειμαι λιγο μπερδεμενος για το τι ειναι το καθε ενα) Πιστευεις οτι και τα 2 ειναι τελικες τιμες, χωρις να πληρωσω τιποτα extra σε τελωνεια?

  (ειχα κανει comment 5-6 μερες πριν, το ειχα παραγγειλει απο geekbuying αλλα το ακυρωσα για να εχω το κεφαλι μου ησυχο, λογω αλλαγης δεδομενων)

  • Το Goldway το έχω χρησιμοποιήσει στο παρελθόν ,και όντως έρχεται με DHL ,χωρίς τελωνείο. Αν έχει καλή τιμή πάρτο από εκεί.

   Το δεύτερο δεν το έχω χρησιμοποιήσει, στείλε ένα λινκ να το δω .

   • Mike

    Αν και νομιζω δεν περνανε τα link to βαζω με κενο στο .com : aliexpress. com/item/Original-Xiaomi-Mi-Note-2-4GB-RAM-64GB-ROM-Mobile-Phone-Snapdragon-821-Quad-Core-5/32815146742.html

    • Η ίδια μέθοδος ειναι με το Goldway. Οποιο θες προτίμησε

 • greekpatriot73

  Φιλε μου επειδη βλέπω οτι το κατεχεις το αντικειμενο..!! Βρηκα κινητο στο Aliexpress το οποιο έχει επιλογή “χώρες αποστολής” και από Γερμανία κ’άνει αποστολή ( ενω από Γαλλία,Ιταλία,Ισπανια, Ρωσία οχι ) . Με εξοδα απόστολης φυσικά γύρω στα 13 ευρώ….!!! Αυτό σημαινει οτι ειναι από αποθηκη εντός Ε.Ε και δεν περνάει τελωνείο…?????
  Ευχαριστω…!!!

 • ΓΙΑΝΝΗΣ zafeiris

  Αγγελε γνωριζεις καταστηματα κινητων στο aliexpress που στελνουν με τριγωνικη?

  • Άσε να το ψάξω λίγο και θα σου πω

   • ΓΙΑΝΝΗΣ zafeiris

    Σε ευχαριστω πολυ…

 • ΝικΣ

  Ξερουμε κατι για το Priority Shipping του Τοmtop; Περνάει τελωνείο; Ευχαριστώ

  • Οχι το PS του Tomtop δεν είναι tax free. Ρώτα τους στο chat αν το αντικείμενο που θες υποστηρίζει αποστολή με ZDP που είναι το tax free, απλά δεν το παρουσιάζουν στο site.

 • Mike

  Αγορασα απο το Geekbuying πριν απο 3ς μερες με SF Express, ενα Xiaomi Mi Note 2, στα 316€. Παλι καλα μπηκα 3ς μερες ξανα εδω και ειδα οτι το εσβυσες απο την λιστα, οτι και καλα περναει απο τελωνιο τωρα..

  Ζητησα refund με ενα email που εστειλα, περιμενω τα 316€ μου πισω.. Ελπιζω να μην γινει καμια βλακεια, με Paypal το αγορασα.

  Να ρωτησω, πως και τα αλλαξες τα status για το συγκεκριμενο καταστημα? Αυτον ειναι το 2ο αρθρο που βλεπω για αγορες απο Κινα και εισαι ο μονος που το κανει update και ευτυχως το εβγαλες πριν καν ξεκινισουν να κανουν processing την παραγγελεια μου.

  Τωρα σκεφτομαι να το παρω απο Aliexpress που βλεπω ιδιες τιμες 280-300 + 20 ευρω DHL μεταφορικα για taxless shipping to EU countries.

  _____________________________________

  Επισης, το email που εστειλα ειναι αρκετο για να περιμενω το Refund μου? Η καλυτερα να κανω dispute απο το Paypal να ειμαι σιγουρος ?

  • Καλησπέρα Μαικ. Σε όσα απο αυτά τα καταστήματα δεν είχα χρησιμοποιήσει την υπηρεσία, τα έβαλα με επιφύλαξη, για αυτό απο κάτω αναφέρω πια ΕΧΩ χρησιμοποιήσει, και μπορώ να σας εγγυηθώ(όσο γίνεται κάτι τέτοιο) οτι δε θα υπάρξει θέμα.

   Για να καταλάβεις 2 μικρότερα πακέτα δικά μου με SF απο Geekbuying δε σταμάτησαν τελωνείο πριν απο 20 μέρες, και πριν προχθές έλαβα μήνυμα απο αναγνώστη εδώ που του ζητούσαν να πληρώσει εκτελωνισμό στη Γαλλία(μικρού ποσού ευτυχώς) για να συνεχιστεί η πορεία του δέματος.

   Αν βρήκες κατάστημα στο Ali με Taxless κάντο ναι, οσα την προσφέρουν την επιλογή είναι ασφαλή, το κάνουν καιρό τώρα.

   Απο προσωπική εμπειρία, κάθε φορά που κάνω Cancel παραγγελία πριν φύγει, μαγικά την επόμενη μέρα στο βγάζουν Shipped, και σου λένε “sorry mr mike, your package was shipped, my colleague was late to see your message, please contact us when you received it , to see what we can do. Sincerely your tsin giank” και άλλα τέτοια γλυκά.

   Βγάλε screenshot τη παραγγελία ΤΩΡΑ οτι είναι ακόμα σε Processing, και άλλο ένα το mail που τους έστειλες, για να έχεις απόδειξη το έστειλες mail πριν σταλεί, και μετά ανοιξε Dispute.

   • Mike

    Σε ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση Αγγελε. Να περιμενω την απαντηση τους απο Δευτερα που ξανανοιγουν και να περιμενω να μου κανουν εκεινοι το refund ή να παω στο τωρα αμεσως στο paypal μου και να πατησω Report Error στο συγκεκριμενο transaction και να ζητησω απο τωρα refund μεσω dispute?

    Πηρα φωτο, αλλα δεν ξερω κατα ποσο αποτελουν αποδεικτικα στοιχεια…

    Αυτο που μου λες με Γαλλια, ηταν Ελληνας αναγωνστης/αγοραστης και το πακετο του πηγε με τριγωνικη αποστολη Γαλλια και ζητοσυαν εκτελωνισμο Γαλλικων φορων και γαλλικων τελωνειων, πριν το ξανστειλουν ελλαδα?

    Αμα περιμενω να στειλουν το πακετο, παιζει να το εκ τελωνισουν σε αλλη χωρα με το SF Express η τροω το Ελληνικο παλουκι που ειναι 90€ ?

    Αμα δεν θελω να το πληρωσω, το στελνω πισω με SF Express και χρεωνομαι 20€ ?

    • Οχι άνοιξε απο τώρα Case, γιατι δυστυχώς αν “στο στείλουν” και το Paypal δε θα μπορεί να κάνει πολλά.

     Αποτελούν, γιατι έχεις στείλει mail πριν σταλεί το πακέτο, και ειναι σημαντικό αυτό. άνοιξε τώρα το ticket.

     Έλληνας ηταν. Με την τριγωνική αποστολή κάπου αλλού εκτελωνίζεται το πακέτο. Στην περίπτωση αυτή, η είσοδος στην Ευρώπη έγινε στη Γαλλία. Για πακέτο 170€ (2 κινητά) με δηλωμένη αξία 65(την οποία δέχτηκαν) χρεώθηκε 21€, πολύ λιγότερα απο τα 40-45 που θα χρεωνόταν εδώ, αλλα είχε πληρώσει και το δεκάρικο για την αποστολή. Τουλάχιστον δε θα περιμένει 3 μήνες το τελωνείο.

     Αν σταματήσει τελωνείο, μπορείς να αρνηθείς την αποστολή για να γυρίσει στον αποστολέα, αλλα αυτά δε σημαίνει οτι το Geekbuying και το κάθε Geekbuying θα σου επιστρέψει τα λεφτά. Θα πρέπει πρώτα να συνεννοηθείς μαζί τους.

     • Mike

      Την δηλωμενη αξια την αποφασισε αυτος ή oi Κινεζοι τα κανονιζουν αυτα?

      Παιζει το geekbuying να εχει δηλωσει μονο 60€ το 300€ κινητο που πηρα απο αυτους και να το εκ τελωνισουν σε καμμια Γαλλια και να ζητανε το πολυ ενα 20αρικο στην χειροτερη και στην καλυτερη να μην το σταματησουν καν?

      _________________

      Τωρα διαβαζω σε διαφορα subreddits και παραπονοιουντε για τα refund απο αυτο το site οτι τα αγνοουνε 3-4 email για ακυρωσεις και τα στελνουν ουτως ή αλλως… Θα ανοιξω λογικα σε λιγο ενα dispute και θα σε ενημερωσω για τις εξελιξεις.

     • Οχι οι κινέζοι απο μόνοι τους βάζουν χαμηλή δηλωμένη αξία. Μπορεί να έτυχε και ο Γάλλος να δέχτηκε την δηλωμένη αξία. Μπορεί σε άλλη περίπτωση να το ψάξουν και να χρεώσουν διαφορετικά. Δεν είναι τίποτα σίγουρο ,οπότε δε μπορώ να σου πώ με σιγουριά κάντο. Είναι μεγάλο ρισκο.

     • Mike

      Αλλη μια φορα, σε ευχαριστω για βοηθεια Αγγελε, κατι τελευταιο μονο και δεν νομιζω να σε ξαναενοχλησω.

      Περα απο τον οδηγο σου, ειδα και αυτο το αρθρο: itechnews.gr/οδηγός-αγορών-από-το-εξωτερικό-κίνα-ebay-alie/

      Και αυτοι συνειστουν το Geekbuy με SF Express. Απο την στιγμη που πιασουν 1 πακετο, μετα τα σταματανε ολα τα επομενα απο εκει και περα ή απλα παιζει μια στις ποσες περιπτωσεις να γλυτωνουν μερικα? Μηπως εκανε κατι λαθος το ατομο που σου ειπε οτι πληρωσε? Ανεφερε συγκεκριμενα οτι το πηρε με μεθοδο SF Εxpress?

     • Το ότι σταμάτησε ένα πακέτο μπορεί να ήταν τυχαίο, μπορεί και όχι. Σε μήνυμα στο support του geek, μου απάντησαν ότι το sf δεν είναι tax free .

      Ήταν σε ιδιωτική συνομιλία στο fb page. Αύριο αν θες θα ανεβάσω εδώ το request mail της dpd για την πληρωμή των τελών για να συνεχιστεί η πορεία του δέματος.

      Το ότι πιάστηκε στη Γαλλία το συμπεραίνω μονος μου, γιατί μόλις ανανεώθηκε το tracking ότι μπήκε Γαλλία έσκασε το μπιλιετακι.

      Από τη στιγμή που το κατάστημα δε μου εγγυατε την χωρίς αλλά έξοδα αποστολή, και υπάρχει τουλάχιστον ένα κρούσμα τελωνείου , δε σας το προτείνω, εκτός και αν δεν υπάρχει άλλη λύση.

      Ήταν σίγουρα sf γιατι εγώ του έστειλα λινκ και screenshot με τη μέθοδο για να το διαλέξει.

 • MF

  Εαν το πακετο που εισερχεται στη χωρα, ΔΕΝ ΕΧΕΙ επανω το αυτοκολλητο customs declaration(που εκει επανω αναγραφεται η περιγραφη αντικειμενου και η τιμη του), τι γινεται; μπαινει σε καποια διαδικασια ανοιγματος το πακετο; αν ναι, ποια ακριβως;

  • Αν το πακέτο προέρχεται από χώρα εκτός Ε.Ε και θεωρηθεί υψηλής αξίας, το πακέτο ανοίγεται ,και αν δεν υπάρχει επίσημο χαρτί που να αναφέρει αξία αντικειμένου και μεταφορικών, ο τελωνειακός υπάλληλος αναζητά την τιμή του αντικείμενου στο internet και χρεώνει τα τέλη με βάση την τιμή που θα βρει

 • Spyro

  Καλησπέρα, πολύ καλό post και μπράβο στον κόπο σας να το ψάξετε και να συγκεντρώσετε τις πληροφορίες. Έχω την εξής ερώτηση. Θέλω να παραγγείλω ένα τηλέφωνο από Κίνα και σκέφτομαι να το στείλω σε φίλο στην Αγγλία ή στο Βέλγιο και να μου το στείλουν σαν ιδιωτικό πακέτο από εκεί. Παίζει να έχει θέμα με τελωνείο εκεί; Ξέρετε κάτι γι’ αυτό;

  • Θα εκτελωνιστει σε Αγγλία η Βέλγιο το πακέτο. Αν εκεί είναι μικρότερες οι χρεώσεις η πιο χαλαροί οι έλεγχοι τότε κάντο, αλλιώς δε γλιτώνεις κάτι. Αν φτάσει χωρίς πρόβλημα στο φίλο σου, τότε δεν υπάρχει άλλος φόβος , η άλλη αποστολή είναι ενδοευρωπαικη.

 • Chrys

  Σκέφτομαι να παραγγείλω μια συλλεκτική φιγούρα από ebay με κόστος 17€ με Singapore air mail θα περάσει τελωνείο;;

  • Οχι, πιθανότατα θα τη γλιτώσεις

 • Problem solved

  Banggood : Priority Direct Mail απροβλημάτιστα και σε χρόνο 10-12 εργάσιμες.

  Χωρίς customs fees! η πλάκα είναι στα φέρνουν στο σπίτι με τη γνωστή κίτρινη κρατική ταχυδρομική υπηρεσία!

  redmi note 4 (3gb – 16gb) με 108 € + 7,80 για Priority Direct Mail

  • Ναι, ναι, Priority Mail ή EU Express. Όσο υπάρχουν αυτά ανοιχτά ξεχνάμε ΟΠΟΙΟΔΉΠΟΤΕ άλλο τρόπο μεταφοράς, εκτός αν έχουμε πενηνταευρα περίσσευμα να κολλάμε στο μέτωπο του ταμεία στα ΕΛΤΑ 🙂

 • Manolis

  Tα δέματα με HK EMS περνάνε τελωνειακό έλεγχο κατα την είσοδο τους στην Ελλάδα πάντοτε – 100%?

  • Πλεόν, νομίζω ναι. Αν όχι 100%, 95% σίγουρα.

   • Μανώλης

    Λέω να ρισκάρω με HK reg post και σε φακελο με φούσκες.Εχω ένα φίλο στη κίνα και θα πάει να το αγοράσει αυτός να μ το στείλει σαν δώρο,ακόμα και έτσι θα έχω θέμα?είτε με HK EMS είτε με HK RC REG POST?Ευχαριστώ

    • Δεν έχει σημασία πως θα το στείλει, ούτως η άλλος τα ΕΛΤΑ θα αναλάβουν τον εκτελωνισμό στην Ελλάδα, το ίδιο αποτέλεσμα θα έχεις.

     Ένας τρόπος να μειώσεις τις πιθανότητες, είναι να σου στείλει το κινητό χωρίς κούτα και χαρτιά. Απλά τη συσκευή, μήπως περάσει για χρησιμοποιημένη μικρής αξίας. Ακόμα και έτσι ομως, δεν είσαι σίγουρος για τίποτα.

 • Αννα

  Για την καθυστερηση δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα?

  • Δυστυχώς , πέρα από ιώβεια υπομονή , όχι , τίποτα άλλο

   • Αννα

    Αναμένω ήδη δυο μηνες και την ερχομενη Πεμπτη φευγω στο εξωτερικο, τι θα με συμβουλευατε να κανω με την αγορα μου? (προκειται για κινητο)

    • Θα επιστρέψεις ή θα μείνεις έξω; Αν επιστρέψεις απλά μίλα με το ταχυδρομείο να κρατήσουν το δέμα για όσο χρειαστεί. Αν είναι να λείψεις πάνω απο μήνα, κάνε μια υπεύθυνη δήλωση σε κάποιον δικό σου, για να παραλάβει στη θέση σου το δέμα και να στο στείλει εκει που βρίσκεσαι

 • με λένε γιώργο

  Παιδια θελω να παρω ενα mouse[Motospeed V30] στα 15 ευρω απο GearBest.
  Στην Ελλαδα εχει 30 ευρω .
  Πιστευετε αξιζει να ρισκαρω με Registered-NLPost ;
  To 3ευρω δεν με πειραζει, αλλα φοβαμαι μη μου ρθει να πληρωσω κανα 20αρικο εξτρα και βγω χαμενος και απο αποψη χρονου και απο αποψη χρηματων

  • Θα σου έλεγα να το πάρεις από εδώ πιο πολύ για ζήτημα αναμονής . Ακόμα και αν δεν χρεωθεί τέλη θα πρέπει να περιμένει στη ουρά να εκτελωνιστεί , και η ουρά πίστεψε με είναι τεράστια .

 • clopypaste

  Ερώτηση: Στο Tomtop.com υπάρχουν περιπτώσεις προϊόντων που ισχυρίζονται οτι πληρώνουν αυτοί τα έξοδα τελωνείου (“we will pay tariffs in advance when ship to Europe”). Παραθέτω link απο μια τέτοια περίπτωση. Πιστεύετε οτι μπορεί να ισχύει; το έχει δοκιμάσει κανείς; https://www.tomtop.com/dji-multicopter-1111/p-rm4222us.html

  • Καλησπέρα , σε επικοινωνία που είχα χθες με το κατάστημα , μου είπαν πως σε όσα αντικείμενα αναφέρουν προπληρωμένα τέλη , τότε ναι ισχύει. Δυστυχώς το προσφέρουν μόνο σε πολύ ακριβά αντικείμενα (όπως το DJI) και δεν μπορώ να αγοράσω κάτι για να το επιβεβαιώσω

 • Frenchy Alex

  εχω παραγγειλει απο AliExpress ενα φτηνο κινητο για δωρο αξια 36Ε και σημερα (μετα απο 2μηνες!!!!) μου ηρθε χαρτι για να πληρωσω 39Ε στο τελωνειο.
  το χρεωσανε 100Ε παρακαλω και περιμενω απο τον πωλητη ενα invoice μηπως πληρωσω λιγοτερα

  • Πως πλήρωσες με πιστωτικη; Ζήτα εκ νέου εκτελωνισμό, και οταν σου ζητήσουν αποδεικτικά δώσε την κίνηση της πιστωτικής σου, για να το εκτελωνίσουν με το πραγματικό του κόστος

   • Frenchy Alex

    με χρεωστικη καρτα πληρωσα αλλα το θεμα ειναι στο πακετο που ειδα στο ταχυδρομειο αυτος εγγραψε αξια 15$, δεν θα εχω προβλημα?

    • Όχι κανένα, τι δουλειά έχεις εσύ με το τι γράφει αυτός; 🙂 Την πληρωμή την έκανες συνολικά για ολα μαζί τα πράγματα; η φαινεται ξεχωριστή χρέωση για το κινητό;

     • Frenchy Alex

      συνολικα φαινεται…και παλι δεν με πειραζει γιατι ειναι 38,71Ε

     • A ωραία τότε,καρφί στο ταχυδρομείο αύριο το πρωί και πες οτι η τιμή που εκτιμήθηκε είναι λαθος και θες επανέλεγχο.

     • Frenchy Alex

      λες να βγαλω και μια εκπτυπωση τις παραγγελεια απο το site επισης?
      ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου

     • Ναι, ότι χαρτιά έχεις που αποδεικνύουν τα λεγόμενα σου, κρατα τα

     • Frenchy Alex

      ευχαριστω πολυ!!!!!!

 • Yiannis Yogas

  Μήπως ήρθε κάνα πακέτο απο banggood?

  • Ναι, και τα δυο ήρθαν χωρίς καμία χρέωση

 • Jupiter skou

  Καλησπέρα.Έχω παραγγείλει από Gearbest(Warehouse HK) ένα κινητό στα 130 euro με registered mail.Λογικά με τα νέα δεδομένα θα πληρώσω 50 euro έξτρα για να το πάρω.Ισχύει πιστεύετε;Καλύτερα να το αγόραζα από Ελλάδα αν είναι έτσι..

  • Δυστυχώς έχεις μεγάλη πιθανότητα να τα πληρώσεις. Νομίζω οτι ολος αυτος ο πανικός για αυτό γίνεται. Για να γίνουν ξανά «συμφέρουσες» οι αγορές απο Ελλάδα. Η αλήθεια είναι πως δεν ζητάνε τίποτα το εξωφρενικό, την καταβολή του ΦΠΑ ζητάνε, αλλα όπως και να έχει είναι ένα θέμα.

   • Jupiter skou

    Όντως ζητάνε το ΦΠΑ αλλά είναι ταλαιπωρία να περιμένω ήδη 2 μήνες και άλλον 1 τώρα στο τελωνείο για κάτι που τελικά με τα νέα δεδομένα θα το έπαιρνα πιο φθηνά από εδώ.Αναρωτιέμαι όταν κάνω μικρές αγορές από ebay τι θα γίνει..μάλλον και εκεί θα ζητάνε να πληρώσω.
    Ευχαριστώ για την απάντηση σου!

    • Ναι, η αναμονή είναι απλά τραγική και αδικαιολόγητη, εκει σύμφωνω 100% Και με τις μικρές αγορές υπάρχουν θέματα. Να δούμε πότε θα λυθούν

  • Manolis Chale

   Καλησπέρα! Και εγώ αγόρασα απο Gearbest κινητο που το είχαν 92. Η τωρινή τιμη του στο site είναι 110 αλλα για καποιο λόγο τα ΕΛΤΑ μου το χρέωσαν 150 και μου εβγαλαν φεσι 58 ευρώ. θα ζητήσω επαναλεγχο στο κοστος γιατι μου φαινεται υπερβολικο να τα δώσω. Εχει κανεις εικονα για τον χρόνο αναμονης?

   • Σίγουρα πάνω απο μήνα, για να γλιτώσεις οριακά ένα 15ευρω. Αν δεν το βιάζεσε πολύ το κινητό κάντο, αλλιώς απλά πλήρωσε τα, γιατι και θα φας πάρα πολύ χρόνο, και υπάρχει περίπτωση να μην αλλάξει και τίποτα.

    • Manolis Chale

     Αουτς περίμενα 55 μέρες δεν περιμένω άλλο..Ομορφο κράτος.. Σ’ ευχαριστώ πολύ!

 • Dimitris Aslanidis

  Kαλησπέρα. Από HK-2 αποθήκη του GearBest , στάλθηκε με europe registered χωρίς έξοδα, αυτός είναι τρόπος “τριγωνικής” ή κάτι ανάλογο, ξέρετε κάτι επ αυτού?Το tracking number ειναι τύπου RT********AT . Ευχαριστώ

  • Από το γεγονός ότι είναι δωρεάν , συν το tracking είμαι σχεδόν σίγουρος ότι είναι απευθείας αποστολή και όχι τριγωνική . Όταν έρθει , είτε έχεις φάει τη λυπητερή είτε όχι, πες τι έγινε για να ξέρουμε .

   • Alexis Tzanidis

    Ειχα παραγγείλει και εγω ενα Xiaomi Redmi Note 4 (SD) απο την HK-2 αποθήκη του Gearbest και επέλεξα το Europe Registered που ηταν και δωρεάν με αριθμό αποστολής RT*********AT. Έμεινε στην Αθήνα για 1 μήνα και μου ήρθε πριν λίγες μέρες απροβληματιστο χωρίς τελειωνεία και τέτοια.
    Έχω ακούσει όμως ότι μερικα πακέτα σταμάτησαν στο τελωνείο με Europe Registered οπότε είναι θέμα τύχης.
    Μάλλον η τύχη ήταν μαζί μου!

    • Dimitris Aslanidis

     Nα σας ρωτήσω κάτι; Μετά από πόσο καιρό (μετά την αποστολή) έγινε active το tracking number? Γιατί εγώ μετά από 20 μέρες, ακόμη δεν φαίνεται το δέμα! not found! Ρώτησα gearbest και μου είπαν να μην ανησυχώ. Εγώ ανησυχώ όμως!

     • Alexis Tzanidis

      Σκέψου οτι έκανα την παραγγελία 9 Ιουνίου και εγινε active το tracking number 28 Ιουλίου μετά από σχεδόν 2 μήνες οταν το πέρασαν στο σύστημα των ΕΛΤΑ!

     • Dimitris Aslanidis

      Aφού έγραψα εδώ χτες, ξαναμπήκα (είχα μπει και το πρωί) και μόλις είχε γίνει active!. Μάλλον πρέπει να κανω υπομονή (πολλή)

     • Alexis Tzanidis

      Ωραία, τι γράφει σαν μήνυμα στο tracking number?

     • Dimitris Aslanidis
     • Alexis Tzanidis

      Μάλιστα, εμενα μου ειχε βγαλει αυτο το μηνυμα στις 19/6 και στις 28/7 εγινε η επόμενη ενημέρωση οταν περαστηκε στο σύστημα των ΕΛΤΑ
      Αλλα μην ξεχνας οτι ήταν μέσα στο καλοκαίρι και είχε γίνει η μαλακια με τα ΕΛΤΑ.
      Οποτε εσενα μπορεί να μην κάνει τόσο καιρό!

     • Dimitris Aslanidis

      9/9/2017, 10:27:46 Κ.Α.Τ. ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (–> Κ.Δ. ΛΑΡΙΣΑΣ)
      Αυτο σας λέει κάτι όσο αφορά τελωνεία? Καλησπέρα

     • Aggelos

      Αφού εχει βγει από το αεροδρόμιο σε πρώτη φάση τη γλίτωσες. Δεν ξερω μηπως σε εξυπηρετεί το ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, και σταματήσει εκει.

     • Dimitris Aslanidis

      35 μερες μετά και κανενα νέο από το πακέτο. Ζητησα ερευνα απο την austrian post και η gearbest ειπε θα μου κανει refund

     • Abyss

      Το tracking θα ενημερωθει λογικα αφου ανοιξει ο σακος. Και οντως Europe registered δεν περναει τελωνειο, και ηταν δωρεαν γιατι το προιον η τα προιοντα ηταν 2 κιλα και πανω! Απο HK-2 ισχυει αυτο.

     • Dimitris Aslanidis

      Ένα κινητό παρήγγειλα, δεν ήταν 2 κιλά!

    • Γιάννης Α Μυλωνάς

     εγω ενα κινητο που εχω παραγγειλει με αυτο τον τροπο μπηκε στο τελωνειο,ακομα δεν ξερω τι θα γινει αλλα μαλλον ειναι θεμα τυχης

   • Dimitris Aslanidis

    Μα και δεν υπήρχε επιλογή να πληρώσω! Τουλάχιστον η επιλογή την οποία αναφέρετε στο άρθρο δεν υπήρχε, εξάλλου το διευκρινίσατε πως αφορά μόνο αποστολές από Κινα (του Gearbest)

  • Dimitris Aslanidis

   Σε συνεχεια του πακετου από gearbest ΗΚ2 αποθήκη με Εurope registered , δωρεάν , μου ήρθε χωρίς τελωνείο αλλά σε 50 μέρες συνολικά. Στέλνω φωτό από το πακέτο για να δείτε αν είναι ορατό ότι είναι απο Κίνα γιατί εμένα μου φαινεται ότι είναι από Αυστρία (δηλ φαινεται να είναι από Αυστρία) και ίσως γι αυτό ειναι ατελως. Ειναι από PO BOX ΑΠΌ Αυστρία. Από πίσω είχε ένα αυτοκόλλητο (το επισυνάπτω και αυτό) https://uploads.disquscdn.com/images/0780d39a9cafa6ba2598a4bbe01fd1bd25f21f327a167ef8a64068c3d35feb1e.jpg
   https://uploads.disquscdn.com/images/1288b52924c88a0eb2d37ca2940fac6daa42634ff48177b5b0ff7558900086f9.jpg
   Aν νομίζεις ότι το ποστ δεν πρεπει να ανέβει , παρακαλώ σβήστο @papp0us:disqus

 • Bill

  Παιδια θα ηθελα να ρωτησω κατι. Αν αγορασω απο ευρωπαικη αποθηκη δεν θα εχω θεμα με τελωνειο ανεξαρτητα απο τον τροπο αποστολης (dhl, regular airmailκτλ) ; η πρεπει να διαλεξω καποιον συγκεκριμενο τροπο;

  • Καλησπέρα , αν είναι από Ευρώπη , είτε έρθει με DHL , είτε με ταχυδρομικό περιστέρι , τελωνείο δεν παίζει . Μη φοβάσαι

 • NikosK

  για AliExpress ξέρει κανείς τι μέθοδο πρέπει να επιλέγουμε (αν την έχει το κατάστημα..) ??

  • Ως EU express το αναφέρουν συνήθως

   • NikosK

    ΟΚ! Ευχαριστώ

 • Kostas Ro

  και το lightinthebox.com εχει αυτο.—> Προσθέστε Κάλυψη Δασμών & Φόρου στην παραγγελία σας . πληρώνεις 4 ευρω και σου πληρώνουν δασμούς ….δεν ειναι τσεκαρισμένο απο μενα απλα το αναφερω αν εχει κανεις εμπειρία ας το πει