Αποστολές απο Κίνα και τελωνείο. Nέα προβλήματα, νέες λύσεις.

232
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Τελωνείο αγορά απο κίνα, ΕΛΤΑ

Όσοι ασχολείστε με το άθλημα των αγορών απο Κινέζικα καταστήματα, σίγουρα θα έχετε καταλάβει οτι έχουν αλλάξει πάρα πολλά πράγματα στη διαχείριση των πακέτων, που προέρχονται απο τρίτες χώρες, απο τα ΕΛΤΑ, με τους ελέγχους να είναι πλέον σαφώς περισσότεροι, και τις πιθανότητες να σας πιάσει η τσιμπήδα του τελωνείου να έχουν αυξηθεί εκθετικά τους τελευταίους μήνες.

Το παρόν άρθρο δεν είναι οδηγός online αγορών. Για αυτό το ζήτημα έχω γράψει ήδη έναν εκτεταμένο οδηγό, του οποίου αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω, είναι ένα κομμάτι, αλλα για να μην γίνει πολύ μεγάλο το άλλο κείμενο θα μιλήσουμε εδώ αποκλειστικά για το κομμάτι του τελωνείου.

Οι αλλαγές που έγιναν το καλοκαίρι του 2017 στα ΕΛΤΑ.


Μέχρι τώρα τα πράγματα ήταν απλά. Οι παραγγελίες σας, έρχονταν με απλό ταχυδρομείο, έφταναν το Ελ.Βενιζέλος, οι άνθρωποι των ΕΛΤΑ άφηναν τα μικρά σε μέγεθος, και με μικρή δηλωμένη αξία, ελεύθερα απο έλεγχο, και τα παίρνατε χωρίς καμία άλλη επιβάρυνση.

Απο τη στιγμή που οι αγορές απο την Κίνα έγιναν σαφώς πιο δημοφιλής τα τελευταία, χρόνια, αυτός ο “πλάγιος” δρόμος ήταν σίγουρο οτι αργά η γρήγορα θα έκλεινε.

Ήδη απο τον Νοέμβριο του 2016, οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα πακέτα απο τρίτες χώρες άρχισαν να γίνονται πολύ πιο συχνοί, με τα δέματα που χρεωνόντουσαν με τελωνειακούς δασμούς να γίνονται ολο και περισσότερα όσο περνάει ο καιρός.

Fast Forward λοιπόν, στον Ιούλιο του 2017, οταν και τα ΕΛΤΑ παρουσίασαν τον νέο τιμοκατάλογο ειδικών τελών εκτελωνισμού, και δήλωσαν με κάθε επισημότητα, οτι ΚΑΘΕ πακέτο που θα εισάγεται απο χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα περνούσαν απο τελωνειακό έλεγχο, μιας και τα Ελληνικά ταχυδρομεία είχαν προσλάβει πλέον αρκετούς εκτελωνιστές, για να γίνει αυτή η διαδικασία, με περισσότερους να έρχονται στο εγγύς μέλλον.

Αυτά είναι τα νέα τέλη εκτελωνισμού των ΕΛΤΑ

Αυτό που σε τελική ανάλυση μετράει είναι απλό: Ολα τα δέματα απο Κίνα, είτε μικρά, είτε μεγάλα, είτε (δηλωμένα) φτηνά, είτε ακριβά, σταματάνε στο τελωνείο.

Ανάλυση χρεώσεων


Για να δούμε αρχικά τι θα κληθείτε να πληρώσετε αν το δέμα σας περάσει τελωνείο.

Στον κατάλογο παραπάνω, θα δείτε οτι αναφέρεται η αξία CIF.

CIF είναι η συνολική αξία της συναλλαγής, δηλαδή, η αξία του αντικειμένου, τα έξοδα μεταφοράς, και τυχών έξοδα ασφάλισης.

Κάθε πακέτο, ή επιστολή με CIF μικρότερη των 22€ θεωρείτε μικρής αξίας, και δεν χρεώνεται με έξτρα τέλη.

Ακόμα και αν έχετε παραγγείλει κάτι που η αξία του δεν ξεπερνάει τα 22€ μπορείτε να χρεωθείτε με τέλος παρουσίασης, το οποίο με λίγα λόγια σημαίνει, οτι το πακέτο σας δεν θεωρήθηκε ελεύθερο απο την πρώτη διαλογή, και ανοίχτηκε στο τελωνείο, οπου και διαπιστώθηκε η μικρή του αξίας, και άρα ο χαρακτηρισμός του ελεύθερου. Το τέλος παρουσίασης είναι 3€.

Απο τα 22€ και πάνω, το δέμα σας δύναται να χρεωθεί με τέλη τα οποία περιλαμβάνουν τα Έξοδα εκτελωνισμού, και τον ΦΠΑ που πρέπει να αποδοθεί στο Ελληνικό κράτος.

Τα έξοδα είναι απο 15 μέχρι και 50€ ανάλογα το κόστος, ενώ και το ΦΠΑ φυσικά, είναι ανάλογο της αξίας του προιόντος.

Για παράδειγμα:

 • Κινητό αξίας 140€ θα χρεωθεί στο τελωνείο : 15€ έξοδα εκτελωνισμού + 33.6€ ΦΠΑ= 48.6€
 • Κινητό αξίας 300€ θα χρεωθεί στο τελωνείο: 20€ έξοδα εκτελωνισμού + 72€ ΦΠΑ = 92€

Προβλήματα


To μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει προκύψει στην όλη διαδικασία μέχρι στιγμής, είναι ο υπολογισμός της αξίας του πακέτου.

Το 99% των πακέτων από τα Κινεζο-καταστήματα, δε συνοδεύεται απο επίσημα παραστατικά, οπότε ο τελωνειακός υπάλληλος είτε πρέπει να αποδεχθεί την τιμή που γράφει πάνω το πακέτο, η οποία όπως πολύ καλά ξέρετε, και ξέρουν και αυτοί, είναι ψευδής, είτε να ψάξει την τιμή στο Internet (ναι, στο Google, και αυτοί άνθρωποι είναι) και να θεωρήσει αυτή ως τιμή προϊόντος.

Αν εσείς λοιπόν πήρατε μια συσκευή που κανονικά κοστίζει 230€, με 180€ επειδή την βρήκατε σε προσφορά, 15-20 μέρες αργότερα που θα φτάσει το πακέτο στα χέρια του τελωνειακού, η προσφορά θα έχει τελειώσει, και η τιμή που θα βρεί στο Internet, θα είναι τα 230€, άρα με βάση αυτά θα χρεώσει ΦΠΑ και έξοδα εκτελωνισμού.

Το μόνο που μπορείτε να κάνετε σε αυτή την περίπτωση, οταν έρθει το μπιλιετάκι στο ταχυδρομείο της περιοχής σας, είναι να μη δεχθείτε το πακέτο, και να ζητήσετε, εκ νέου υπολογισμό των τελών με βάση τα χρήματα που δώσατε, καταθέτωντας ως αποδεικτικά στοιχεία τον αναλυτικό λογαριασμό της κάρτας σας, ή τον email επιβεβαίωσης του Paypal αν πληρώσατε μέσω αυτού.

Επειδή αυτή η διαδικασία θα χρειαστεί αρκετό χρόνο, σας προτείνω να το επιχειρήσετε, ΜΟΝΟ αν η εκτιμώμενη αξία, απέχει πολύ απο αυτή που πραγματικά πληρώσατε, αλλίως απλά παραλάβετε το δέμα.

Το δεύτερο σοβαρό πρόβλημα είναι οι τεράστιες καθυστερήσεις στα πακέτα, αφού ο υποχρεωτικός έλεγχος σε όλο τον τεράστιο όγκο δεμάτων και επιστολών από τρίτες χώρες, έγινε λίγο απότομα, είναι η αλήθεια, και το προσωπικό που έχει επωμιστεί στη διαδικασία, δεν είναι ούτε αρκετό, ούτε επαρκώς εκπαιδευμένο.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πακέτα να κάνουν 10-12 μέρες να έρθουν απο Κίνα Ελλάδα, και να μένουν σε σάκους στο Αεροδρόμιο για περισσότερες απο 20 μέρες, με άλλες τόσες να μένουν εντός του τελωνείου μέχρι τελικά να ελεγχθούν.

21/6 το πακέτο έφτασε Ελλάδα, και περίμενε τη σειρά του στο αεροδρόμιο μέχρι τις 25/7. 8 μέρες Κίνα-Ελλάδα, 35 μέρες Αθήνα-Ηράκλειο

Με λίγα λόγια, απο τα 15-25 μέρες που είχαμε μέσο όρο στις παραλαβές, μπορεί να κάνετε και 2.5 μήνες να δείτε το πακετάκι σας.

Τρίτο και εξίσου βασικό πρόβλημα, είναι το τρίευρο που χρεώνεται η παρέλευση του πακέτου απο το τελωνείο.

Τα 3 ευρώ ως τέλος δεν είναι απαγορευτικό ποσό, το πρόβλημα όμως είναι οτι χρεώνονται με αυτό ΟΛΑ τα πακέτα που θα μπουν στο τελωνείο και θα χαρακτηριστούν ως ελεύθερα. Αν το αντικείμενο που αγοράσατε αξίζει 20€, τότε τα 3€ είναι ένα υπολογίσιμο ρίσκο που οι περισσότεροι θα πάρουν χωρίς άγχος.

Τι γίνεται ομως αν παραγγείλετε για παράδειγμα , 2 διαφορετικές θήκες, ένα καλώδιο και ένα Tempered Glass για τη συσκευή σας. Για να το κάνουμε εύκολο θα θεωρήσουμε οτι κάθε ένα απο αυτά κοστίζει 5€, άρα θα έχετε 4 διαφορετικά δέματα με αξία 5€ το ένα, σύνολο 20€

Αν χρεωθουν με παρουσία και τα τέσσερα δέματα σας, εκτός των 20€ που κάνουν τα προιόντα, θα κληθείτε να πληρώσετε 4×3=12€ για τα τέλη παρουσίας, που σημαίνει 60% της αξίας των αντικειμένων, για πακέτα που στην ουσία δεν εκτελωνίστηκαν! Αν μη τι άλλο άδικο.

Επίσης υπάρχουν και περιπτώσεις, που πακέτα αξίας ενός ευρώ και και μερικών λεπτών,χρεώθηκαν με 3€. Δηλαδή πληρώνετε τρείς φορές την αξία του δέματος, επειδή απλά ο σάκος του πακέτου σας μπήκε και βγήκε τελωνείο.

Οι λύσεις μέχρι τώρα


Τα μεγάλα κινέζικα καταστήματα αντέδρασαν άμεσα στις εξελίξεις, και πλέον τα περισσότερα απο αυτά προσφέρουν μια μορφή “τριγωνικής” αποστολής (συγγενές με το τριγωνικό ραντάρ).

Μέσω αυτού του τρόπου αποστολής, προπληρώνεται μέρος των τελωνειακών δασμών(αυτή είναι η επίσημη “δικαιολόγηση) και το εκάστοτε κατάστημα στέλνει και εκτελωνίζει το πακέτο σας στη χώρα που διατηρεί την Ευρωπαϊκή αποθήκη, και απο εκεί, αποστέλλεται ξανά στη διεύθυνσή σας.

Έτσι, από τη στιγμή που το πακέτο έχει ήδη εκτελωνιστεί σε χώρα της Ευρωπαικής ένωσης, εισάγεται χωρίς πρόβλημα στη χώρα μας και έρχεται στο σπίτι σας χωρίς έξτρα χρεώσεις.

Το Gearbest είναι ένα από τα καταστήματα που προσφέρουν τριγωνική αποστολή.

Η χρέωση αυτού του τρόπου αποστολής ομως, κοστίζει γύρω στα 15-22€ (ανάλογα το μέγεθος και το κόστος του πακέτου), οπότε αν το αντικείμενο που θέλετε να πάρετε, δεν αξίζει τουλάχιστον 100-120€ τότε ίσως να μη δικαιολογείτε το κόστος.

Απο την άλλη με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αγοράσετε και πολύ ογκώδη πράγματα, που ακόμα και με τα παλιά δεδομένα θα σταματούσαν στο τελωνείο, όπως υπολογιστές, ρομποτικές σκούπες, Drones, κτλ.

Καταστήματα που προσφέρουν τριγωνική αποστολή είναι τα

 • Gearbest : Priority Line (EU Express) (μόνο για την αποθήκη της Κίνας)
 • Banggood : Priority Direct Mail
 • GeekBuying : SF Express Οοοοοχι πια, σταματάνε τελωνείο αυτά!
 • Coolicool : Ζητήστε αποστολή με SF Express και επιλέξτε το Insurance
 • Vickmall :  Priority Direct Mail
 • The Solution Shop : EU Express, μόνο Xiaomi προϊόντα
 • Αρκετά καταστήματα απο AliExpress (π.χ Hong Kong Goldway)

Προσωπικά δοκιμασμένα έχω το Gearbest, και το Solution Shop, ενώ περιμένω ήδη δύο πακέτα απο Bangood για να σας πώ αν θα έχω πρόβλημα. Φτασανε. Κανένα πρόβλημα.

Αν έχετε εντοπίσει καταστήματα με παρόμοιους τρόπους αποστολής, αφήστε ένα σχόλιο για να τα προσθέσω.

Ολοκληρώνοντας, και συχνές ερωτήσεις:


Αν το κόστος του αντικειμένου σας είναι μικρό για να δικαιολογήσει τον παραπάνω τρόπο αποστολής, τότε η μοναδική εναλλακτική που σας μένει είναι να το βρείτε σε μια απο τις Ευρωπαικές αποθήκες των καταστημάτων, οι οποίες δυστυχώς παραμένουν με ελάχιστο στοκ, που περιλαμβάνει κυρίως κινητά τηλέφωνα.

Επίσης μια καλή λύση είναι να μαζέυεται πολλά φτηνοπραγματα μαζί, και να τα βάζετε ολα μαζί σε ένα πακέτο, χρησιμοποιώντας την EU Express, για όσο τουλάχιστον είναι διαθέσιμος και αυτός ο τρόπος παραλαβής.

Για να προλάβω ορισμένες απορίες σας για το τέλος.

 • Ε:Έχω αγοράσει κάτι που κοστίζει 30€ απο Κίνα. Θα περάσει τελωνείο;
 • Α: Μόνο ο Θεός ξέρει. Απλά πλέον υπάρχουν ΠΟΛΥ περισσότερες πιθανότητες να περάσει(η να χρεωθεί έστω τα 3 ευρώ της παρουσίας) απο το να περάσει ελεύθερο.

 

 • Ε:  Αγόρασα κάτι απο Ebay, και έρχεται απο Γερμανία/Ιταλία/αλληευρωπαικήχώρα . Θα πληρώσω τελωνείο;
 • Α: ΟΧΙ, εντός Ευρωπαικής ένωσης, τελωνείο χρεώνονται πολύ συγκεκριμένα προϊόντα(αυτοκίνητα κτλ)

 

 • E: Αγόρασα κάτι απο Αγγλία. Την πάτησα; Η Αγγλία δεν είναι στην Ευρώπη
 • Α: Εκτός και αν ξέρετε κάτι που δεν ξέρω, η Αγγλία είναι ακόμα εντός Ε.Ε. Τα πακέτα απο το Ηνωμένο Βασίλειο, δεν σταματάνε στο τελωνείο

 

 • Ε:Μου υπόσχεσαι οτι αν επιλέξω τριγωνική αποστολή δε θα χρεωθώ τελωνείο;
 • Α:Μόνο αν μου υποσχεθείς οτι η ΑΕΚάρα θα πάρει Champions League. Μέχρι τώρα πάντως δεν σταματάνε.

 

 • Ε:Ήρθε ένα πακέτο μου μου κόστιζε 35€ και μου το έχουν χρεώσει αλλα τόσα και δεν το θέλω. Να κάνω ticket στο Paypal να πάρω τα λεφτάκια μου πίσω;
 • Α:Εμμ όχι, και μην κάνετε τέτοια, γιατι θα μας κόψουν και οι Κινέζοι. Το οτι το πακέτο έχει βρεθεί τελωνείο δεν είναι ευθύνη του πωλητή. Το Paypal δεν πρόκεται να σας δικαιώσει ούτως ή άλλως. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να επικοινωνήσετε με τον πωλητή, και να βρείτε μια μέση λύση, την οποία ΑΝ ΘΕΛΕΙ θα σας δώσει. Μην τσαμπουκαλευτείτε κιολας.

 

 • Ε:To αντικείμενο το αγόρασα 30€ και μου το έχουν κοστολογήσει 180. Τι να κάνω;
 • Α:Αίτηση στα ΕΛΤΑ για επανεκτίμηση των δασμών με την πραγματική αξία. Θα ζητηθεί αποδεικτικό πληρωμής.

 

 • Ε:Αγόρασα ένα καλώδιο 80 λεπτά και θέλουν τρία ευρώ τέλος παρουσίας
 • Α:Αρνηθείτε την παραλαβή και πάρτε άλλο.

Ό,τι ερωτήσεις, ή προσθήκες επι του θέματος είναι παραπάνω απο καλοδεχούμενες, είτε στα σχόλια απο κάτω, είτε στο contact@angroid.gr

 • Σουλα Πάπα

  Να ρωτησω και εγω με την σειρά μου κάτι γιατί λίγο έχω μπερδευτέι.
  Κάνω μικροαγορές από το aliexpress (μέχρι 15ερω – ρουχα παπούτσια κτλ) Αυτά τα δέματα πέραν του ότι ήδη έχω καταλάβει ότι καθυστερούνα πάνω από 1μιση μήνα, για κάθε τέτοιο δεματάκι θα πληρώνω 3ευρώ?

  • Όχι το τρίευρω πλέον το ζητάνε σε ελάχιστες περιπτώσεις, έχει σχεδόν καταργηθεί, αλλα την αναμονή που μπορεί να αγγίζει και το δίμηνο δεν τη γλιτώνεις :/

 • Tots

  θελω να αγορασω ενα κινητο απο vickmall . Μηπως γνωριζει κανεις αμα θα πληρωσω τελωνειο μεσω Priority Direct Mail ( ειδα την φωτογραφια απλα θελω να σιγουρευτω αμα το vickmall ειναι ακομα εγκυρο )

 • Μac

  Καλησπέρα!
  Αγορά κινητού προ μηνός μέσω ebay από Ιταλία και μάλιστα με “Zero Custom Charges”. Έφτασε Ελλάδα προ 15 ημερών και από τότε σιωπή. Σε ερώτησή μου στα ΕΛΤΑ μου ειπαν πως είναι τελωνείο. Σε επικοινωνία μου με τον πωλητή μου είπε πως λόγω “φωτιάς” στην Ιταλική αποθήκη το έστειλε από Σιγκαπούρη και μου πληρώνει μόνο το 50% των τελωνειακών εξόδων. Θα βγάλω άκρη αν ανοίξω case στο paypal?

  • χρήστος

   Εννοείται πως θα ανοίξεις case στο ebay και θα στείλεις και τα email επικοινωνίας που έχεις κάνει. Ειδικά αν το μαγαζί έχει υψηλό rating θα σε πληρώσουν και θα πουν κι ένα τραγούδι.

   • Ότι είπε. Screenshot απο τη σελίδα στο Ebay που γράφει οτι στέλνει απο Ιταλία, , screenshot απο τη συνομιλία σας, και βουρ για Case. και αφού σου βάλει τα λεφτά πίσω, ή πληρώσει για τον εκτελωνισμό, ΚΑΙ αρνητική βαθμολόγηση στο Ebay. Αμαν πια με τα λαμόγια.

    • Μac

     Σας ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!

 • Stefanos

  Καλησπέρα, θα ήθελα να σε ρωτήσω Άγγελε εάν υπάρχει κάποια διαφορά όσον αφορά το Banggood την επιλογή Warehouse: CN or/and HK.
  Σε κάποια προϊόντα έχει και τις δύο επιλογές αποθήκης.
  Έχει διαφορά εάν επιλέξω την μια ή την άλλη..??

  • Καμία διαφορά, οπου το βρείς.

 • polinerios

  Aγγελε καλησπερα, το Priority Direct Mail απο το bangood ειναι ασφαλης μεθοδος?
  ? ρωταω γιατι εχω παρει ενα ταμπλετ απο εκει , και η διαδικασια μεχρι στιγμης ειναι η τυπικη κινηση ενος συστημενου δεματος, εφυγε απο κινα εφτασε ολλανδια μεχρι στιγμης . Απο το γιαρ μπεστ με την τριγωνικη ειναι οντως κατι διαφορετικο στην αποστολη.

  • Ναι ασφαλέστατο, μόλις σημερα παρέλαβα και άλλο πακέτο. Άσε που ειναι πολύ πιο γρήγορο απο του Gearbest.

 • panagiotis

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΙΧΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΙ ΕΝΑ ΚΙΝΗΤΟ XIAOMI ΑΠΟ GEARBEST ΠΡΙΝ ΤΡΕΙΣ ΜΗΕΣ ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ. ΑΥΤΟΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΦΤΑΙΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, BEEXPHQ, ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ. ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΔΕΜΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΚΑΙ ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΓΩ; ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ BEEXPHQ;

 • Mixalis

  Καλησπέρα σας παιδιά θέλω να σας ρωτήσω επειδή περιμένω δέμα από το banggood με αξία 28€ και θα έρθει με priority air mail θα πληρώσω κανένα 3 ευρώ?

  • Αν έρθει με Priority Air Mail δε θα πληρώσεις τίποτα

   • Mixalis

    Ωραία τότε και από ότι βλέπω έφτασε ελλάδα στο αεροδρόμιο λες να αργήσει να έρθει??

    • Τρίτη-Τετάρτη θα το έχεις

     • Mixalis

      Σε νησί μένω και συγκεκριμένα στην ρόδο λες να κάνει παραπάνω να έρθει?

     • Μπα, και εγώ που ειμαι Κρήτη, απο το αεροδρόμιο σε 2-3 μέρες ειναι σπίτι μου

     • Mixalis

      Ωραία τότε θα περιμένω σε ευχαριστώ πάντως!

 • D. Klimentidis

  Καλημέρα! Το priority direct του Banggood παραμένει ασφαλής επιλογή; Έχει αναφερθεί κάποιο θέμα με τελωνείο μέχρι στιγμής;

  • Για την ώρα ασφαλέστατο.

 • Dimitris Covidis

  Μετα απο περιπου ενα μηνα αναμονης στο τελωνειο δοκιμασα να στειλω και στα ΕΛΤΑ ενα email με παραπονα για τον χρονο αναμονης
  Η απάντηση :

  “Σε απάντηση του ηλεκτρονικού σας μηνύματος και σύμφωνα με το Διεθνές Ταχυδρομικό Σύστημα στο οποίο έχουν πρόσβαση μόνο ταχυδρομικές υπηρεσίες, σας πληροφορούμε ότι η αποστολή στην οποία περιέχεται το εν λόγω ταχυδρομικό αντικείμενο αφίχθη στην Ελλάδα στις 13.10.2017 και σε περίπτωση που το περιεχόμενό του ταχυδρομικού αντικειμένου είναι από χώρα εκτός ΕΕ και φέρει σχετική σήμανση, το αντικείμενο προωθείται προς εκτελωνισμό.

  Τα ταχυδρομικά αντικείμενα προωθούνται προς επίδοση μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκτελωνισμού.

  Σας ενημερώνουμε ότι η χρονική διάρκεια της διαδικασία εκτελωνισμού των ταχυδρομικών αντικειμένων δεν είναι εφικτό να προσδιοριστεί, λόγω του μεγάλου όγκου των αντικειμένων προς εκτελωνισμό.”

  Δεν μπορει να προσδιοριστεί καν ο χρόνος…. τρέχα γύρευε

  • Μουμπλε μουμπλε “κάποια στιγμή” μουμπλε “θα εκτελωνιστεί” μουμπλε “χτυπος”
   Αυτά ήθελαν να πουν με λίγα λόγια.

 • Xanthi Koumanidou

  Στην περιπτωση που τα δέματα δεν έχουν κωδικό εντοπισμού πως μαθαίνουμε αν κ ποσο θα κοστίσει ο εκτελωνισμος?έχω κανει παραγγελία απο τον Ιούνιο (ο πωλητής έκανε εκ νέου αποστολή τον Αύγουστο κ δεν έχει φανεί τπτ ακόμα).τελη Αυγούστου αγορασα κινητό που εκτελωνιστηκε στις 3/11 κ το ανακάλυψα απο το site των ΕΛΤΑ (εννοείται δεν ειδοποιηθηκα)

  • Δεν μπορείς να το μάθεις. Απλά περιμένεις να σου έρθει ειδοποίηση στο σπίτι!

   • Xanthi Koumanidou

    Ότι να ‘ναι…ευχαριστώ για τον χρόνο σου πάντως!!

 • Dimitris Covidis

  Από τις πιο ασύμφορες αγορές είναι αυτές κοντά στα 25ε αφου ουσιαστικά πληρώνεις άλλα τόσα στο τελωνείο !!! Με δεδομενο το παγιο των 15ε σε ενα τοσο μεγάλο εύρος τιμών κάνει την τιμολόγηση τρομερά άδικη

  • Γενικά μέχρι τα 100-150€ είναι αστεία η προσθήκη και εξόδων και ΦΠΑ. Αλλα οταν παίζεις γύρω στην ατέλεια, 20-35€ είναι απλά ασύμφορο, πράγματι.

 • Kostas

  Καλησπέρες. Από GeekBuying και Everbuying υπάρχει δυνατότητα τριγωνικής αποστολής; Αν κάποιος ξέρει ας απαντήσει παρακαλώ. Ευχαριστώ

 • Kallia Dimi

  Καλησπέρα,εχω κανει καποιες παραγγελιες απο αρχες Σεπτεμβριου απο το Aliexpress.Η κατασταση ειναι τραγικη σχεδον ολες εχουν κολλησει και δειχνουν οτι βρισκονται σε κατασταση να φτασουν στην χωρα μας.Παμε 50 μερες και βαλε.Εχ ενημερωσει κα τους πωλητες,μου διαθεσαν εχτρα μερες αλλα που μιλησα με καποιες εχουν εκφρασει ανησυχια και οι ιδιοι.Τι να πω!

  • Ναι δυστυχώς οι αναμονές είναι τεράστιες. Εσένα έχει ξεφύγει λίγο το πράγμα, αλλα το δίμηνο δεν είναι περίεργο.. Υπομονή!

 • Lav Armaan

  Χθες είχα γράψει για μια πολύ καλή προσφορά που βρήκα στο coolicool και την απορία μου για το αν είναι ασφαλές κατάστημα.Το κινητό που ήθελα δεν είχε καμία ένδειξη flash sale counter ή κάτι τέτοιο. Τους έστειλα mail για να διευκρινίσω το θέμα με το τελωνείο, και με το που έλαβα την απάντησή τους (μια γενική και αόριστη απάντηση πως όπως και να το στείλουν μπορεί να σταματήσει στο τελωνείο-απ’ότι κατάλαβα δεν έχουν τριγωνική αποστολή απλά σου καλύπτουν το επιπλέον κόστος του εκτελώνισμού όχι όμως και τα παγια τελη εκτελωνισμού) κατευθείαν μπήκα να ολοκληρώσω την αγορά και βλέπω η τιμή του κινητού πήγε από 69 ευρώ στα 164 ευρώ!!! Προσωπικά το θεωρώ απαράδεκτο.

  • Μήπως είχε κανα λάθος το Site. Το δείχνει ακόμα 69€; Ή έχει αλλάξει η τιμή;

   • Lav Armaan

    Έχει αλλάξει η τιμή, έχει πάει €164.72. Στο “αδελφάκι” κατάστημα efox-shop το έχει στα 93 ευρώ από Original Price: € 135.99. Ότι να ναι. Άβυσσος η ψυχη του κινέζου…!

 • Spirus Gasparis

  Αγαπητοί μου έφτασε επιτέλους
  Και δείτε τα αποτελέσματα των ονείρων μου . . . .
  1) Το κινητό μου κόστισε 34,18€ από Gearbest
  2) Το τελωνείο των ΕΛΤΑ το κοστολόγησε 80,00€ (αυτοί ξέρουν γιατί …. αφού αν μπεις και το γκογκλάρεις θα το βρεις φτηνότερο ακόμα και στην Ελλάδα)
  Και το σύνολο δείτε το στις φωτό που παραθέτω.
  Προσέχετε πια …… μην την πατήσετε όπως εμένα.
  Αυτό που βλέπω εγώ να υπάρχει είναι πως ………. Γερμανικές αποθήκες πουλάνε κατά-τι ακριβότερα από την Κίνα και ο καταναλωτής πρέπει να κατευθυνθεί προς τα εκεί….
  ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕ
  Δεν θα τις διαφημίσω κιόλας κατονομάζοντάς τις.
  ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ….. ΒΓΑΛΤΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ https://uploads.disquscdn.com/images/0ff54927d24783b1b6b530ce62658c86b533cd082e282fcce2fe77dfe10a8fac.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/7dde2059c6468705875c7a94c90effb7e6029faa808cc91e377519e890b80872.png

  • Δυστυχώς σφαλιαρίδι. Μπορουσες να κάνεις αίτηση αναδασμολόγησης, αλλα θα έτρωγες κανα δίμηνο ακόμα, και θα γλίτωνες κανα 10αρικο στην καλύτερη. Τώρα απο οτι κατάλαβα παρέλαβες, οπότε δε μπορείς να κάνεις τίποτα.

   Διαφήμισε της της Γερμανικές αποθήκες, δεν έχουμε κανενα μπλόκο εδώ, ίσα ίσα περισσότερες επιλογές για όσους το διαβάσουν..

 • Lav Armaan

  Έχει αγοράσει κάποιος απο coolicool? Εχει μια καταπληκτική προσφορά αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι κάνουν τριγωνική αποστολή. Γνωρίζεται αν με την επιλογή “Add Customs Insurance&Shipping Insurance” και με το να τους ζητήσω η αποστολή να είναι SF Express (με το SF Express σταματάνε από GeekBuying) θα την γλιτώσω; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

  • Κανονικά μέ το Custom Insurance αναλαμβάνουν αυτοί το τελωνείο αν πληρώσεις. Απο οτι έχω διαβάσει το Minideal το κάνει όντως. Το SF Express σταματάει Γαλλία νομίζω που έχει αρκετά χαμηλότερες χρεώσεις στο τελωνείο. Μαζί με το Insurance είναι καλή περίπτωση αν ειναι τόσο καλή η προσφορά(ποια είναι η προσφορά;;) Απλά βγάζε screeshot απο κάθε βημα οταν προσθέτεις το custom insurance, για να τους βαρέσεις μετά στο paypal αν κάνουν τους κινέζους.

   • Lav Armaan

    P.S. Στην Ελλάδα η τιμή του είναι 175 ευρώ…..!

 • MARK P

  Η μόνη λύση για να μην πληρώνουμε τελωνείο είναι ”να βάλουμε την Κίνα στην Ευρωπαϊκή Ενωση” :DDDD

  • χαχαχα ναι, ειναι και αυτό μια λύση, Να παίζουν και Champions League

  • Spirus Gasparis

   Οσο κι αν φαίνεται απροσπέλαστο τελικά πιστεύω πως δεν είναι.
   Όχι βέβαια να βάλουμε την Κίνα στην Ε.Ε. αλλά να κάνουμε ενέργειες και να σταματήσει το Ελληνικό κατάντημα (συγνώμη κράτος ήθελα να πω) να μας ταλαιπωρεί.
   Δεν είμαι απ’ αυτούς που δεν θα ήθελα να πληρώνουμε φόρους για την αγορά από το εξωτερικό για να μην παρεξηγηθώ.
   Άλλο όμως φόρος κι άλλο να πληρώνουμε την **τεμπελιά να το πω; ανυπαρξία επικοινωνίας με το περιβάλλον να το πω;** τέλος πάντων δώστε ο κάθε αναγνώστης τον χαρακτηρισμό που επιθυμεί, στους ΒΟΣΚΟΥΣ (και πάλι συγνώμη ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΎΣ ήθελα να πω) που ούτε γνώση ούτε τίποτα άλλο σε IQ διαθέτουν ****ή έτσι τους βολεύει ή έτσι κρατάνε τη θεσούλα τους σταθερή**** κι εμείς είμαστε αναγκασμένοι να ανεχόμαστε και να χρυσοπληρώνουμε.
   ΜΙΑ ΛΥΣΗ αν και όχι τόσο σίγουρη γιατί προϋποθέτει την συμμετοχή πολλών μαζί είναι να επικοινωνήσουμε με τα σάιτ που αγοράζουμε και να τους ενημερώσουμε ότι δεν θα συνεχίσουμε να αγοράζουμε από αυτούς πλέον επειδή το Ελληνικό παραΚράτος βάζει υπέρογκους φόρους που το κάνουν απαγορευτικό.
   <>
   Θα μου πεις ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ ΕΙΣΑΙ ; ; ;
   Όχι καθόλου …. κι εξηγούμαι….
   Ορισμένα από αυτά τα σάιτ Π.Χ. Aliexpress ΔΕΝ είναι μαγαζάκια όπως του Κυρ Παναή στην κάτω Παναγιά, αλλά εταιρείες τεράστιων συμφερόντων πολυεθνικού προσανατολισμού, που όχι μόνο Ανεβάζουν, αλλά και Κατεβάζουν Κυβερνήσεις Παγκοσμίως.
   Ένα ντου λοιπόν με e-mail από πληθώρα πελατών τους από Ελλάδα ΔΕΝ θα πέρναγε διόλου απαρατήρητο.
   Ένας Άλλος τρόπος να φέρνουμε πράγματα από ΠΑΝΤΟΥ είναι να ανοίξουμε τα αυτιά μας και τα μάτια μας….. Και εξηγούμαι, ή μάλλον ερωτώ : Έχει κανείς από εσάς αγοράσει από ebay ;;; Έχετε προσέξει πως κάποιοι ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ ; ; ;
   Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση που εγώ για τον Χ-Ψ λόγο καίγομαι να το αγοράσω;;;
   Για όλα υπάρχει λύση . . . .
   Υπάρχουν εταιρείες που αναλαμβάνουν να το κάνουν αυτό για εμένα (κι εσένα φυσικά) με ***από καθόλου έως ένα ελαχιστότατο κόστος***
   Κάποιες από αυτές αναλαμβάνουν να στείλουν το είδος σε τοπικό αντιπρόσωπό τους (σε χώρα της Ε.Ε. κι αυτός ΝΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΉΣΕΙ ΣΕ ΕΣΈΝΑ ΚΙ ΕΜΈΝΑ κι έτσι να εξανεμιστεί το κόστος του τελωνείου.
   Δεν είναι δικιά μου η ανακάλυψη αυτή όμως κι επειδή το έργο της συλλογής στοιχείων και λεπτομερειών ((πολύ μεγάλη δουλειά)) είναι πνευματική ιδιοκτησία άλλου έχω επικοινωνήσει μαζί του και περιμένω απάντηση για την αναδημοσίευση.
   Μη φωνάζετε εεεεε
   Δεν είμαι ξεχασιάρης . . . .
   Θα σας ενημερώσω λίαν συντόμως θέλω να πιστεύω . . .
   Συμφωνείς κι εσύ (((Aggelos Pap ; )))

 • Peter

  Χαίρετε. Μπορούμε όλοι μαζί να αναγκάσουμε τα τελωνεία να αφήνουν τα περισσότερα δέματα να περνάνε χωρίς έλεγχο και θα εξηγήσω πως.
  Υπάρχει το Aliexpress που υποχρεώνει όλους τους πωλητές να στέλνουν συστημένο (registered mail) οτιδήποτε έχει αξία πάνω από 5 δολάρια. Αν αγοράζουν πολλοί από Aliexpress τα μικροπραγματα τους τότε ο όγκος των συστημένων θα αυξηθεί τόσο πολύ που τα ελληνικά τελωνεία δεν θα προλαβαίνουν πια ούτε τον τυπικό έλεγχο να κάνουν οπότε θα επιστρέψουμε στην παλιά εποχή με τους δειγματολυπτικους ελέγχους…
  Έχω αγοράσει από Aliexpress πάνω από 100 πράγματα τον τελευταίο χρόνο και δεν είχα ούτε μια απώλεια ή τελωνείο (αγοράζω πράγματα μέχρι 25 δολάρια)
  Αν θέλετε δοκιμάστε το. Είναι πολύ καλύτερο από το eBay γιατί λειτουργεί σαν κοινότητα με τον κόσμο να γράφει αναλυτικά σχόλια για κάθε αντικείμενο που παρέλαβε, βάζουν φωτογραφίες δικές τους κτλ Επίσης δεν έχω πετύχει ούτε έναν scam πωλητή σε αντίθεση με το ebay που γίνεται χαμός τους τελευταίους μήνες ίσως επειδή στην Aliexpress ο πωλητής πληρώνεται ΑΦΟΥ ο αγοραστής πει ότι όλα είναι καλά με την παραγγελία του…

  • MARK P

   Διάβασα αυτά που γράφεις και τελικά βλέπω πως δεν είμαι ο ”μόνος” που εχει αγοράσει πάνω από 100 πράγματα τον χρόνο (Aliexpress) αξιας κάτω από 20 ευρώ, χωρίς να εχω δώσει ούτε 1 cent στο τελωνείο η σε ΕΛΤΑ. (Keep Walking)

   • Σουλα Πάπα

    Και εγω μια από τα ίδια. Μάλιστα είχα φτιάξει και ενα μικρό καναλάκι στο youtube για να γνωρίσουν όλο κ ποιο πολλοί αυτό το site (https://www.youtube.com/channel/UC-uN7oI7GCemzXIupcaPtpQ) αλλά όπως φαίνετε ήταν..μέχρι εδώ αφού τα πραγματάκια των τελευταίων δύο μηνών δεν έχουν φτάσει ακόμη και μόλις πληροφορήθηκα από το άρθρο το 3ευρω που πρέπει να πληρώνω και για την μονοΕυρη θήκη ξενέρωσα απόστευτα… 🙁

 • Stefanos Fotakis

  καλησπέρα,
  παραγγελία 15/9 από GearBest αντικείμενο ~500USD με EU Express
  αρχές Οκτωβρίου μου έρχεται το μαιλ που λεει οτι αλλάξανε το shipping method και οτι μου προσφέρουν 50USD σαν refund
  το πακέτο δεν μου έχει έρθει ακόμα, το βλέπω μέσω tracking στην Ελλάδα απο 04/10 οπότε υποθέτω οτι κάποια στιγμή θα έρθει η κατραπακιά
  πρόσφατα εχω αρχίσει και τους πρίζω άσχημα στο support και χθες μου είπαν οτι μου στείλανε ΝΕΟ δέμα με EU Express (DPDUK) και να μην ανησυχω
  τι κάνω? τι θα γίνει με το 1ο δέμα? τα EU Express (DPDUK) είναι οκ τώρα? ή παίζει να σταματήσει και αυτό στο τελωνείο? γιατί και το πρώτο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο είχε αποσταλεί…

  ευχαριστώ…

  • Καλησπέρα. Είχανε θέμα με το DPD, και είχαν στέιλει αρκετά πακέτα με απλή αποστολή, χωρίς να ρωτήσουν, δεσμευόμενοι οτι θα χρεωθούν αυτοί τα έξοδα εκτελωνισμού.

   Αφου σου στείλανε και δεύτερο, το πρώτο απλά αγνόησε το, θα μείνει 15 μέρες στα Ελτα και θα γυρίσει πίσω. Με την DPD δεν έχεις φόβο τελωνείου, αλλα τις τελευταίες μέρες έχει κάτι καθυστερήσεις, που αρχίζουν ομως να μειωνονται αρκετά. Κάνε υπομονή, και παρέλαβε το δεύτερο.

 • Lefteris

  Μήπως γνωρίζει κάποιος τι γίνεται με τα δέματα που στέλνονται με EMS?

  Θέλω να πάρω κάτι από Κίνα που θα περάσει τελωνείο (και είμαι ΟΚ με αυτό, απλά δεν θέλω να πληρώσω τα 70 με 100 Ευρώ νταβατζιλίκι των εταιρειών Courrier ως έξοδα εκτελωνισμού).

  Αν περνάει από ΕΛΤΑ δεν με πειράζει να πληρώσω τα 15 Ευρώ + ΦΠΑ
  Αλλά αν περνάει από εταιρείες Courrier γίνεται απαγορευτικό (η αξία είναι 120 Ευρώ)

  • Spirus Gasparis

   Με τα Ελτα και Ελτα-κούριερ ο εκτελωνισμός δεν κοστίζει 100,00€ που έχει ταρίφα η ***Γερμανική DHL***
   Κι εκεί κάτι δίνουμε … αλλά είναι όσο ένας καφές νομίζω.
   Σε μερικές μέρες που θα παραλάβω θα κάνω βούκινο την λυπητερή και θα τα διαβάσεις αναλυτικά.

  • Τα EMS εκτελωνίζονται απο τα ΕΛΤΑ, οπότε 15 και φπα στην αξία που θα υπολογίσει ο υπάλληλος. Το θέμα θα είναι η μεγάλη καθυστέρηση στο αεροδρόμιο.

 • Spirus Gasparis

  Για να δούμε με μια ματιά την αποστολή.
  Αφού καθυστέρησε αρκετά αλλά όχι τόσο όσο να με κάνει να πάω να αγοράσω κάτι από κάποιο κατάστημα τοπικό, άρχισε πλέον να διαφαίνεται στον ορίζοντα ότι επίκειται η σχετικά σύντομα παραλαβή του από την αφεντομουτσουνάρα μου αφού πρώτα στάξω τον οβολό μου προς θρέψη και τέρψη του ΑΔΗκοΦΑΓΟΥ Ελληνικοφανούς Δημοσίου.
  Από gearbest η παραγγελία.
  Από Ολλανδία η αποστολή.
  Φορολογημένο δηλαδή είδος κατά την εισαγωγή, και Επαναφορολογημένο κατά την διακίνηση ΕΝΤΟΣ ΕΥΡΟΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.
  Η αγορά φτηνού κινητού και από **προπαραγγελία** σε τιμή 34,00€ άντε να δούμε τελικά πόσο θα κοστίσει σε ***Έλληνα αγοραστή υποζύγιο.***
  https://uploads.disquscdn.com/images/76f46ad12ca2cb601d4afb33b584d78309efc6aa2417ed1eefde4859548553b1.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/c516316ab9f944ba784f8dd0e9061ddd2b8600e0b24f70279e5bd5ed0c6b3379.jpg

 • Kostas Kostidis

  Δυστυχως τωρα σταματανε και απο το Gearbest πακετο απο ολλανδια σταματησε

  • Αν εννοείς ότι ήρθε με post nl τότε σίγουρα θα σταματούσε, οτιδήποτε πέρα από priority έχεις 96-97% πιθανότητα τελωνείου

   • Spirus Gasparis

    το priority πως μπορείς να το ελέγξεις ;
    Δεν έχει σε όλα τα προϊόντα ΝΟΜΙΖΩ την επιλογή αυτή το Gearbest

    • Είναι πλέον σε προιόντα άνω των 100€, και νομίζω οτι για αγορές κάτω απο 150-200€ δεν αξίζει γιατι κοστίζει ένα 20αρικο, ανεβάζει αρκετά την τιμή. Το Banggood, την προσφέρει την επιλογή σε ολα τα προιόντα, και με κλιμακούμενη χρέωση.

 • Spirus Gasparis

  Καλημέρα
  Ερώτηση (αν υπάρχει απάντηση)
  Ένα κινητάκι για φτωχούς από gearbest και μάλιστα από ΠΡΟΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ με τιμή 34 γιούρια έχω παραγγείλει και είναι στην διαδρομή εδώ και μήνες.
  Κι όχι τίποτ’ άλλο αλλά προορίζεται για δώρο στη σύζυγο (για να κατευνάσω τα πνεύματα ) και δεν λέει να φτάσει.
  Πέραν τούτου που γνωρίζουμε (απ’ τα λεγόμενά σου κλπ) τι άλλο μπορεί να έχει προκύψει κατά τη γνώμη και τη γνώση σου και καθυστερεί τόσο;
  Απώλεια;
  Τσέπω-τσεκ από υπάλληλο τελωνείου;
  Κάτι άλλο που δεν πάει το *κουκούτσι* μου;
  Δες και το Tracking Number: RS959919858NL https://uploads.disquscdn.com/images/72e254be0e0522fe7cb542690abe65ec2101159866cfc74288a17e58265f1e54.jpg

  • Το σενάριο έχει ως εξής: έφτασε Ελλάδα, περιμένει στο αεροδρόμιο σε ένα σάκο και τώρα ελπίζεις κάποια στιγμή να το ανοίξουν μπας και φτάσει ποτέ σε σένα.

   • Spirus Gasparis

    Άγγελε . . . . μου έκανες την καρδιά περιβόλι . ..
    Δλδ δεν υπάρχει έστω μια σειρά προτεραιότητας ; ; ;
    Όποτε περάσουν από εκεί κι αν σκοντάψουν στο σάκο που τους εμποδίζει … θα το ανοίξουν ; ; ;
    Έχω δίκιο να θέλω να μετοικήσω στην Αυστραλία δηλαδή ε ε ε ; ; ;

    • Απόλυτο άδικο δεν έχεις πάντως, εκει έχουν και κοάλα 🙂 Και να υπάρχει σειρά προτεραιότητας, πιθανότατα είσαι αρκετα πίσω, αφου αυτή η κατάσταση είναι κανα 5μηνο τώρα..

     • Spirus Gasparis

      Ωωωωω
      Το θαύμα έγινε
      Θα περάσει από τελωνείο . . ..
      Θα μάθετε νεότερα μόλις έχω νέα με λεπτομέρειες . . .
      Ευχαριστώ για τη συμπαράσταση . . .

     • Πάρε μαντήλι να κλάψεις. Ποντάρω οτι θα το χρεώσουν 70€ αξία και θα πληρώσεις 15€ έξοδα συν 16€ φπα, ένα τριαντάρι.

  • Kostas Kostidis

   δυστυχως φιλε θα μπη τελωνιο γιαυτο καθυστερη παρε τηλ. τα ελτα να στο πουν

   • Spirus Gasparis

    Ευχαριστώ . . . . Από τα ΕΛΤΑ Ρέθυμνο … Μπαίνουν στο σύστημα και δεν βλέπουν την αποστολή (αφού δεν έχει σκαναριστεί) οπότε η απάντηση είναι ***δεν το έχουμε παραλάβει κύριε ή δεν έχει έρθει Ελλάδα κύριε ή μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον πωλητή να σας πει πότε το έστειλε και πως;*** Και φυσικά μετά από αυτό ή τα μαλλιά σου έχουν γίνει ΚΑΡΦΑΚΙΑ ή κάνεις μεταβολή προς την έξοδο για να μην σε ακούσουν να λες αυτά που έχεις να πεις.
    Ευχαριστώ πάντως . . . .

    • Απο την πλευρά τους έχουν δίκιο. Αν δε σκαναριστεί, δεν έχει μπεί επίσημα στη χώρα, οπότε και αυτοί δεν έχουν εικόνα για το αντικείμενο. Επίσης η πιθανότητα του τελωνείου ειναι οντως υψηλή, που σημαίνει οτι και να φτάσει δε θα συμφέρει να το παραλάβεις.

 • kostas g.

  Δεν καταλαβαινω, αν παρω κατι ακουστικα που κανουν 13 ευρω θα χρεωθω 15 ευρω τελος εκτελωνισμου? και αν οχι γιατι οχι?

  • Αν δεχτούν στο τελωνείο ότι κάνει 13€, δε θα πληρώσεις τίποτα. Αν το θεωρήσουν αξίας άνω των 22€ θα σε χρεώσουν 15€+φπα

   • kostas g.

    ευχαριστω πολυ για την απαντηση, ειναι ενα αντικειμενο απο το αλιεξπρες και ως shipping method υπαρχει η επιλογη PostNL, αυτο θα ερθει απο ευρωπη η λενε βλακειες?

    • Η PostNL έχει γραφεία και στην Κίνα. Απο Κίνα θα έρθει, διαμέσου της Ολλανδίας. Εδώ θα εκτελωνιστεί

 • Stavros Sklavenitis

  Έχω παραγγείλει από Κίνα μέσω eBay ένα smartphone αξίας 180ε και έρχεται μέσω postNL, αλλά το tracking των ΕΛΤΑ έχει μείνει πολύ πίσω σε σχέση με αυτό της postNL. https://uploads.disquscdn.com/images/f77fd703ab31bc8448d74ccf6d09edd3e19f7a7d96a8434fb404c315e41b967e.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/efd40c41eb088b0219666b8fabe48f3cfb0d20d79a89ecded761d1c7b0651de8.jpg
  Γιατί δε συμβαδίζουν; Υπάρχει περίπτωση να έχει ξεχαστεί κάπου, ή είναι κι αυτό αποτέλεσμα των τεράστιων αναμονών που περιγράφεις (στις οποίες υποθέτω οφείλεται και το ότι το postNL tracking έχει κολλήσει στις 5/10);

  • Αυτό ακριβώς. 5/10 έφτασε Ελλάδα και περιμένει στο αεροδρόμιο τη σειρά του. Όταν θα σκαναριστει θα φανεί και στα ELTA

 • Vasilis

  Ωχ. Είχα καιρό να αγοράσω κάτι από Κίνα και δεν είχα ιδέα τι γίνεται και έκανα παραγγελία ένα ταμπλετ από geekbuying 150$ το έστειλαν με NL δεν θα το αποφύγω το τελωνείο από ότι κατάλαβα και διάβασα στα σχόλια. Μήπως μπορείς να μου πεις περίπου όμως τι θα πληρώσω παραπάνω? Ευχαριστώ!

  • ανάλογα με το πόσο θα κοστολογηθεί στο τελωνείο. 15€ συν το ΦΠΑ της αξίας που θα θεωρήσει ο υπάλληλος οτι έχει.

 • Elina Kordwni

  Θέλω να κανω μια αγορα απο το Gearbest το Xiaomi mi note 2 που εχει 260 ευρω ομως ειναι διαθεσιμο μονο στην αποθηκη του Hong Kong αλλα εχει επιλογη αποστολης EU Express θα περασει τελωνειο και θα το πληρωσω 100 ευρω παραπανω?

  • Αν πληρώσεις αποστολή με EU Express δε θα περάσει τελωνείο. Έχε υπόψιν σου ομως οτι τώρα τελευταία υπάρχουν πολλές καθυστερήσεις με την DPD του EU Express

 • Esthir Velentza Mixalarou

  Αν καποιος φιλος μου μου στειλει απο hongkong κατι αρκετα μεγαλησ αξιας θα περασει κ αυτο τελωνειο?? Ισχυουν τα ιδια και απο ιδιωτη σε ιδιωτη??

  • Αν ειμαι μη εμπορικού χαρακτήρα η συναλλαγή, , το όριο είναι τα 45 ευρώ αξία. Από εκεί και πάνω φορολογείται και πάλι κανονικά, ναι.

   • Esthir Velentza Mixalarou

    Τι θεωρουν δλδ εμπορικου χαρακτηρα?
    Μια φωτογραφικη μηχανη με φακους θελει να μου στειλει
    Υπαρχει τροπος να γλυτωσω το τελωνειο?

 • xristinak12

  Καλησπέρα…τελικά το δεματάκι που περίμενα ξεκόλλησε και τώρα στο tracking βγάζει τα εξής :

  2017-10-09 08:53ITEM IN CONTA
  2017-10-09 06:53 ITEM ARR
  2017-10-06 19:28 K.D.AERODROMIOU (SISTIMENA), RETAINED BY CUSTOMS FOR UNSPECIFIED REASON
  2017-10-04 07:45 K.D.AERODROMIOU (SISTIMENA), ITEM HANDED OVER TO CUSTOMS AUTHORITY FOR FINAL DELIVERY

  Πέρασε free;;Θα πληρώσω; Δεν μου έχει ξανατύχει τελωνείο

  • Δες στο tracking των elta τι σου βγάζει αλλά από ότι βλέπω μπήκε τελωνείο. Τωρα αν χρεώθηκε, άγνωστο

   • xristinak12

    Τελωνείο ναι μπήκε αλλά αν χρεώθηκε θέλω να δω…στα ελτα λεει αυτα :
    9/10/2017, 12:14:41 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ
    9/10/2017, 08:53:54 Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.) ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (–> Κ.Δ.Δ. ΡΟΥΦ)
    9/10/2017, 06:53:54 Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.) ΑΦΙΞΗ ΣΕ
    6/10/2017, 00:19:28 Κ.Α.Τ. ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ
    4/10/2017, 00:07:45 Κ.Α.Τ. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟ

 • Mariak

  Καλησπέρα!!έχω κάνει κάποιες παραγγελίες μικρού κόστους και δεν γνώριζα οτι έχουν αρχισει να περνάνε ολα απο τελωνείο. Θα υπάρξει πρόβλημα αν δεν τα παραλάβω απο το ταχυδρομείο;

  • Αν είναι μικρού κόστους δε θα έχεις πρόβλημα θα περάσουν. Και να μην παραλάβεις πάντως, δεν υπάρχει θέμα, θα επιστραφούν στον αποστολέα. Απλα θα χάσεις τα λεφτά σου

   • Mariak

    Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση..το θέμα ειναι οτι εχω πάρει πράγματα με 1 και 2€ οποτε αν με χρεώνει 3€ που ειναι το ελάχιστο για το καθένα είναι ασύμφορο..υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχει αυτη η χρέωση?

    • Ναι πλεον στις περισσότερες περιπτώσεις δεν τα χρεώνουν. Σε κάθε περίπτωση θα δεις από την ειδοποίηση αν σε έχουν χρεώσει

     • Mariak

      Οκ!σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου!

 • babis s.

  Καλησπέρα.
  Θέλω να κάνω αγορά από vickmall δύο xaomia κινητά αξίας 350€ τα δύο. Επιλέγω για πληρωμή priority Direct mail για να αποφύγω τελωνείο και λοιπές παγίδες. Έχει επιπλέον χρέωση μόνο 2,11 ευρά . Είναι αυτή η τριγωνική μέθοδος που αναφέρεις η θα πληρώσω μετά στο τελωνείο και θα πάω στο τρίγωνο των Βερμούδων….;;;;
  Ευχαριστώ για την όλη βοήθεια και που μας ανοίγεις τα ματάκια μας!!!!

  • Καλησπέρα, απο ονομα μοιάζει αρκετά για tax free 😛 Βέβαια είναι αρκετά μικρό το κόστος για ολοκληρα κινητά, και μου φαίνεται λίγο παράξενο, έχω μιλήσει με το Support τους, περίμενε να μου απαντήσουν να σου πώ, γιατι δεν έχω ψωνίσει απο εκει για να σου πώ με 100% σιγουριά

   • babis s.

    Και εγώ στην τιμή κόλλησα…πολύ καλό για να είναι αληθινό!!!
    Αν σου απαντήσουν θα το εκτιμούσα πολύ να μου ξαναγράψεις. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!!!

    • Καλημέρα Μπάμπη, tax free είναι , όρμα

 • Panagiotis k

  Καλησπερα Αγγελε και σε ευχαριστουμε πολυ για ολη τη βοηθεια που παρεχεις! Ενδιαφερομαι για αγορα ηλεκτρονικου τσιγαρου απο gearbest μαζι με εναν φιλο. Συνολικα η παραγγελια μας θα βγει πανω απο 150. Με το EU express θα γλιτωσω το τελωνειο? Γιατι η νομοθεσια περι εισαγωγων ηλεκτρονικου τσιγαρου ειναι περιεργη τον τελευταιο καιρο. Σε ευχαριστω εκ των προτερων.

  • Καλησπέρα Παναγιώτη. Αν υπάρχει επιλογή για EU Express(οχι Europe Express, είναι διαφορετικό) τότε προχώρα άφοβα. Ο εκτελωνισμός ούτως η άλλως γίνεται στην Αγγλία με το EU Express, οπότε όσο αυστηρά και αν είναι τα πράγματα εδώ δεν έχεις πρόβλημα.

 • ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣ

  Καλησπέρα συνονόματε.
  Κατ`αρχήν,ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ για τις διευκρινήσεις που δίνεις σε ΟΛΟΥΣ,εμάς.
  Κατά δεύτερον,δεν μπορώ να σου υποσχεθώ για CL αλλά για να περάσεις τους ομίλους του EL,ναι,μπορώ. 🙂
  Αν και Πράσινος,περιμένω να μου απαντήσεις (μην κολλάς στο χρώμα,ας πούμε εσύ κι εγώ,αν ενώναμε τα χρώματα μας θα είμασταν BRASIL: Καποέιρα,Καρναβάλι,Αμαζόνιος,μαγιό Μπραζίλ,ξώβυζα στις παραλίες του Ρίο κι έτσι φάση !!!!. 🙂
  Πάμε τώρα στο ζουμί:
  Θέλω να παραγγείλω από eBay.com κάτι Blue ray discs τα οποία έρχονται από Γιαπωνία,λογικά θα με τσιμπήσουν στο τελωνείο,έτσι ;.
  Τα ίδια υπάρχουν και στο eBay.uk αλλά δεν νομίζω να αλλάζει περί εκτελωνισμού μιας και ο αποστολέας είναι και πάλι ο ίδιος Γιαπωνέζος.
  Πέρα από το free shipping που προσφέρουν οι φίλοι οι Γιαπωνέζοι (στο οποίο θα φάει φαλτσετιά το δέμα),έχει και τις επιλογές

  Standard International Shipping – US $4.90
  USPS Priority Mail Express International – US $13.00
  ποιά από τις 2 είναι η ασφαλής εκτελωνισμού στην περίπτωση μου (μιας και δεν υπάρχει στην λίστα το EU Express)?.
  Επίσης τέλος,αν γνωρίζεις (ή όποιος άλλος γνωρίζει),υπάρχει κάποιο άλλο ασφαλές μαγαζί με έδρα την Ευρώπη (και να αποφύγω εκτελωνισμούς) για να αγοράσω διαδικτυακά και σχετικά σε καλή τιμή,δισκάκια τύπου Blueray,DVD και λοιπούς συγγενείς ;.

  Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  Υ.Γ Με το amazon.uk,τι παίζει ;;.

  • Στα καποέιρα και τα ξώβυζα σταμάτησα να διαβάζω, δεν μπορώ να απαντήσω, επιστρέφω αύριο. 🙂 Για να δεις τι ψυχάρα που ειμαι, παρότι ακομα και ο Αφραγκούζος σου γυρνάει την πλάτη, εγώ θα σου απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις 😛

   Οποια μέθοδο και να επιλέξεις, ο εκτελωνισμός θα γίνει εδώ, οπότε οι πιθανότητες να σε τσιμπήσει το τελωνείο είναι οι ίδιες(και πολλές), απο τη στιγμή που έρχεται εκτός E.E το πακέτο.

   Αν απο το Ebay.uk ο Σαμουράι τα στέλνει πάλι απο japan , δεν γλιτώνεις τίποτα. Πρέπει η αποστολή να γίνει ΜΕΣΑ απο την Ευρωπαική ένωση, αλλιώς κλάφτα.

   Κάνε αναζήτηση με περιορισμούς στο Ebay(έχει φίλτρο για αντικείμενα μόνο εντός Ε.Ε) μήπως βρείς αυτό που ψάχνεις, ή πάρτα σε πακετάκια αξίας μικρότερης απο το 20ρικο(αν γίνεται) ωστε να μειώσεις πολύ τις πιθανότητες σου.

   Ρίξε μια ματιά και στο amazon.co.uk μηπως βρεις πωλητές που να στέλνουν εδώ.

   Το μόνο κατάστημα που πουλάει ντιβιντιά και τέτοια, και είναι ασφαλές, και στέλνει και Ελλάδα, και είναι και εντός Ευρωπαϊκής ένωσης (άλλο ένα και, και κάηκα) είναι το http://www.zavvi.com , αλλα προφανώς θα υπάρχουν πολλά περισσότερα. Αν ξέρεις κανεις άλλος ας απαντήσει, αλλιώς ας σιωπήσει για πάντα.

   • ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣ

    Είσαι μεγάλος ΠΑΙΚΤΗΣ … μέχρι και ο κυρ-Σάββας θα σε ευχαριστούσε με τις απαντήσεις που έδωσες στο σεντόνι που άπλωσα. 🙂

    Υ.Γ Αυτό το zavvi,έχει σχέση με την Μαρία την ζαβή που συνάντησα κάποτε σ`ένα χωριό ;;;.
    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όσον αφορά τα Bluray δισκάκια που χρειάζομαι,ίσως να μην κατάλαβες καλά,τα θέλω κενά (οπότε η zavvi,έφυγε άκλαφτη). 😉
    Να`σαι πάντα καλά,σ`ευχαριστώ για όλα.

    • Να’σαι καλα.

     Πέρα απο το οτι ακούγονται το ίδιο, θέλω να πιστεύω πως όχι, γιατι αν η μαρία η Ζαβή έχει το Zavvi, θα πληγωθώ

   • ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣ

    Επίσης,για όσους δεν γνωρίζουν,οι ποιότητες σε δισκάκια DVD,Bluray,CD και λοιπά που κυκλοφορούν σε Ελλάδα και Ευρώπη,είναι μέτριες εώς κάκιστες και φυσικά,συμφέρει να τις αγοράσεις από Ελλάδα (είμαστε πιο φθηνοί από τους Ευρωπαίους,στις ίδιες συσκευασίες).
    Οι ποιότητες όμως που έρχονται κατ`ευθείαν από Ιαπωνία (μέσω eBay,amazon.co.uk κλπ) είναι εντελώς διαφορετικές (αν δείτε τις συσκευασίες και μόνο,θα καταλάβετε) και σαφώς,πολύ ανώτερες.

    Όσο για τις τιμές,αναλόγως είναι από πολύ πιο φθηνές (ειδικά σε μεγέθη 50GB-100GB) εώς και ίδιες ή πιο ακριβές (σε πιο μικρά μεγέθη,σε GB) αλλά σε ΟΛΕσ τις περιπτώσεις,ΑΝΩΤΕΡΕΣ ως ποιότητα. 😉

    Παράδειγμα: https://www.amazon.co.uk/s/ref=sr_nr_p_4_2?me=A363XCOM2QHJ36&fst=as%3Aoff&rh=p_4%3AVerbatim&ie=UTF8&qid=1506893355

 • Zafiris Papaioannou

  Καλησπέρα. Έχω παραγγείλει πάρα πολλές φορές απο banggood. Και μικρα πακετακια αξιας λίγων ευρώ. Και πακέτα μεγαλύτερης αξίας. Επιλέγω πάντα priority direct mail και Επιλέγω και insurance. Η πλειονότητα των πακέτων έχει έρθει στην ώρα τους και πότε χωρίς κάποιο έξτρα κόστος. Ελάχιστα πακετακια έχουν καθυστερήσει περίπου κανα 10ημερο επιπλέον. Γενικά είμαι απόλυτα ικανοποιημενος απο το banggood και θα συνεχίσω να το προτιμώ εν αντιθέση με το geekbuying που εκανα το λάθος να παραγγείλω καποια πραγματα στις 26 Αυγούστου για την action camera και ενώ ολα έλεγαν οτι υπήρχε διαθεσιμότητα stock στις αποθηκες φτασαμε να περάσει ένας μήνας και λίγες μέρες και η παραγγελία μου να μην αποσταλεί ποτέ!!! Τους ζήτησα πίσω τα λεφτά και μου τα επέστρεψαν σε 2 μέρες.

  • Τον τελευταίο καιρό το Banggood είναι on fire. Μου στέλνει τα πάντα άμεσα, και σε 10-12 μέρες (μέσω priority) είναι πάντα Κρήτη. Εξακολουθεί σε αρκετά πράγματα να είναι πιο ακριβό απο το Geabest, αλλα έχει φτηνότερο Priority στα φτηνά πράγματα. Δηλαδή με 1-2$ μπορείς να πάρεις priority για ένα gadgetακι, εκει που το GB θέλει ταρίφα γύρω στο 20ρικο, είτε πάρεις 500€ κινητό, είτε $2 θήκη.
   Gearbest και Banggood είναι τα καλύτερα καταστήματα αυτή την εποχή.

 • Vaggelis Tasiopoulos

  Καλησπέρα.. Εχω παραγγειλει ενα android κινητο αξιας 125 ευρω απο aliexpress στις 3/9 και μεσω singapore post εφτασε ελλαδα μεσα σε 20 μερες. Εχουμε 1/10 και ακομη να ερθει. Ετοιμαζεται τσεκουρι απο τελωνειο;
  βοηθεια

  • Εκτός του οτι 99% θα φας τελωνείο, θα έχεις και αρκετά μεγάλη αναμονή στο αεροδρόμιο. Θα περιμένεις αρκετά ακομα.

   • Vaggelis Tasiopoulos

    Αισιως πηρα τα Ελτα της περιοχης μου για να δω τι γινεται με το δεμα μου. Το 17τρακ λεει οτι εχει ερθει ελλαδα και δειχνει οτι εχει σκαναριστει (πρασινο τικ) απο τα ελτα. Απο την αλλη, το σαιτ των ελτα λεει οτι δεν εχει ερθει ακομα.. Μου ειπαν στο τηλεφωνο οτι δε φαινεται κατι και οτι πρεπει να περιμενω.

 • Dora Gara

  Εαν θελω να παρω πραγματα απο κινα που ξεπερναν τα 22 €..πχ. 50€.(για να μην πληρωσω τελεωνειο)….αν τα σπασω σε 3 παραγγελιες (με 2-3 μερες διαφορα)…θα πληρωσω κατι…???

  (πεθανα με το σχολιο για την ΑΕΚΑΡΑ,θεος)

  • Ναι, αν ειναι πολλά μικρά πραματάκια, σπάσε την παραγγελία σε 2-3. Δεν χρειάζεται να έχουν χρονική διαφορά, δεν έχουν δα και καρτέλα σου για να βλέπουν τι παραγγέλνεις. Ακόμα ψάχνω κάποιον να μου υποσχεθεί για την ΑΕΚΑΡΑ 😛

 • thanos1

  Καλησπερα! Εχω κανει αγορες μεσω ebay απο κινα. Κατι θηκες κινητου με 1 ευρω, κατι γυαλια ηλιου και κατι αλλα μικρα πραγματα κ φθηνα (κατω απο 7 ευρω). Το ενα δεμα (4 ευρω) ειναι στο αεροδρομιο απο τις 20/9. Ποσο καιρο θελει αναμονη? Επισης, θα εχω θεμα γενικα με το τελωνειο για αγορες μεσω ebay απο κινα σε τιμες κατω απο 10 ευρω?
  Ρωταω γιατι θελω να παρω κ αλλα πραγματα οπως ακουστικα,καπελα,τσαντα πλατης κ διαφορα αξεσουαρ για κινητο. Ειμαι πρωταρης στο ebay οποτε καθε πληροφορια θα με βοηθησει 🙂

  • Απο 3 μέρες μέχρι ένα μηνα μπορεί να κάτσει αεροδρόμιο,ανάλογα τον φόρτο εργασίας. Πέρα απο το θέμα της αναμονής, όχι δε θα έχεις θέμα με αγορές κόστους κάτω απο 20€

 • xristinak12

  Καλησπέρα με singapore post τι παίζει ακριβώς;Έχω κάνει μια παραγγελία από ebay 22/8,φαίνεται ότι 2/9 έφτασε Ελλάδα και δεν έχει άλλη ενημέρωση.Έχει κολλήσει γιατί θα περάσει τελωνείο;

  • Όχι δεν είναι σίγουρο οτι θα περάσει τελωνείο, απλά περιμένει τη σειρά του να ελεγχθεί στο αεροδρόμιο, για το αν είναι μεγάλης αξίας ή όχι

   • xristinak12

    Ο πωλητής έχει δηλώσει αξία 15 δολλάρια….Γενικά κάποιο μπάχαλο στο αεροδρόμιο;

    • Θα το χαρακτήριζα και λίγο πιο βαριά από το “Μπάχαλο” αλλά ναι. Οι αλλαγές ήταν κάπως ξαφνικές, το προσωπικό λίγο και οι αναμονες τεράστιες

     • xristinak12

      Ε είπα να το χαρακτηρίσω κομψά χαχαχα Τι να πω,νέα κόλπα βλέπουν ότι έχουν κίνηση οι αγορές από εξωτερικό και κοιτάνε να τα αρπάξουν…Γενικά ξέρεις αν οι αγορές από ebay θα έχουν θέμα με τελωνείο; Περιμένω και κάτι άλλα δεματάκια και θέλω να παραγγείλω και κάποια ακόμα

     • Οτιδήποτε έρχεται εκτός Ε.Ε, έχει θέμα. Αν είναι μικρου κόστους(κάτω απο το 20αρικο) δε θα έχεις άλλο θέμα πέρα απο την αναμονή. Σε πιο μεγάλα ποσά, παίζει με τη φωτιά, και το τελωνείο δαγκώνει.

      Επίσης επειδή το ανέφερες πριν το τι ποσό δηλώνει ο πωλητής, και φυσικά δεν πιάνει πλέον το mark as gift.

     • xristinak12

      Το ξέρω απλά ελπίζω να μην κάτσει καμιά στραβή…πάντως σε επικοινωνία που είχα με τον πωλητή μου είπε ότι απλά θα αργήσει να έρθει δεν θα έχω κάποιο θέμα με το τελωνείο..τι να πω,μακάρι.Τόσα χρόνια που αγοράζω απ’έξω δεν μου’χε τύχει τέτοιο θέμα αλλά τώρα με τις νέες αλλαγές….θα δούμε,ευχαριστώ πολύ 🙂

 • Christos

  Καλησπέρα !
  Παραγγελια απο banggood με priority mail μου βγαζει tracking number ολλανδιας ..
  Απο ελτα παραλαμβανω η μου το φερνει στην πορτα καμια μεταφορικη ??
  Ευχαριστω εκ των προτερων!

  • Καλησπέρα, ναι με postnl έρχεται, και θα στο φέρουν τα ΕΛΤΑ

 • iliasv82

  Θέλω να κάνω αγορά από Gearbest 62€ (Android TV Box). Στο Android app του Gearbest μου δίνει δύο επιλογές αποστολής 1.) Netherlands Registered (FREE) 2.) Sweden Registered (1.11€) στο website της εταιρίας δε μου τις δίνει όταν πάω από εκεί να κάνω την παραγγελία μου. Γιατί συμβαίνει αυτό; Το Netherlands Registered από τι καταλαβαίνω το δέμα περνάει τελωνείο 100% αν είναι πάνω από 20€, το Sweden Registered περνάει και αυτό τελωνείο; Πόσο θα είναι το τελωνείο & το Φ.Π.Α. αν κάτι είναι 62€. Αξίζει να δώσω τα 22.5€ που θέλει το Gearbest για αποστολή (EU Express);

  • Αν δεν το πάρεις με EU Express, ο κίνδυνος για τελωνείο είναι τεραστιος, είτε με τον ένα τρόπο είτε με τον άλλο.

   Αν σταματήσει τελωνείο θα χρεωθείς 15€ συν ΦΠΑ οπότε είναι μια η άλλη με τα 22 του eu Express. Αν το πάρεις με το Express θα γλιτώσεις και την τεράστια αναμονή των ΕΛΤΑ στο αεροδρόμιο.

   Το θέμα δεν είναι αν αξίζει τα 22 ευρω το Express , το θέμα είναι αν αξίζει τα 85€ το media player που έχεις βρει ( το xiaomi θες;)

   • iliasv82

    Όχι, το Beelink GT1 Ultimate. Θα του περάσω custom ROM γιατι η δικιά του είναι χάλια. Βεβαια, ένας τύπος που έφερε το ίδιο από Gearbest χωρίς EU Express δε τον χρέωσαν τίποτα!!

    • Υπάρχει πιθανότητα και να τη γλιτώσεις. Απλά να ξέρεις ότι θα έχει πολύ αναμονή. Αν δεν το βιάζεσαι , δοκίμασε την τύχη σου 🙂

 • Panagiotis Ardagelou

  Καλημέρα. Έχω κάνει από τέλη Αυγούστου μια παραγγελία από Κίνα μέσω registered air mail με Post NL από Gearbest. Εδώ και 10 μέρες, στο tracking των Ολλανδών φαίνεται ότι έχει φτάσει Ελλάδα αλλά στο tracking των ΕΛΤΑ υπάρχει μόνο μία καταχώρηση και αυτή η αρχική με το που είχε φτάσει Όλλανδια. Μιλάω με ΕΛΤΑ και POST NL αλλά κανένας δεν μου λέει κάτι διαφορετικό. Ξέρουμε τί μπορεί να παίζει? Ευχαριστώ!

  • Είναι σε ένα σάκο στο αεροδρόμιο και περίμενει να σκαναριστει για να φανεί στο τρακινγκ των ΕΛΤΑ. Μπορεί να πάρει και μήνα, υπομονή

 • Georgios Karidas

  Καλημέρα
  έχω 2 δέματα από alixpress με post nl και είναι 1 μήνα στο τελωνείο .
  περιμένω ?

  • Θέλοντας και μη ναι, δεν μπορείς να κάνεις και τίποτα άλλο

 • Nikos Papachristos

  Καλησπέρα!
  Θέλω να παραγγείλω από gearbest ένα 2-1 tablet αξίας περίπου 180€. Τι μπορώ να κάνω για να αποφύγω το τελωνείο; Ευχαριστώ!

  • Priority mail- EU Express ως τρόπο αποστολής. Ποιο ταμπλετάκι; τίποτα καλό; γιατι ψαχνομαι και εγώ, έχω βρει και αυτό, και με τρώνε τα δάχτυλα http://shrsl.com/k3lq

 • Stef

  Καλησπέρα !
  Έχουμε κάποια ενημέρωση για τα DX.COM και δή το VOLUMERATE.COM…?
  Έχουν
  Post Netherlands να επιλέξεις με extra χρέωση αλλά και επιλογή

  Import Tax & VAT Insurance …. έχει κάποιος πρόσφατη παραλαβή.??
  Thanks!

 • Christos

  Καλησπερα !
  Παραγγειλα ενα xiaomi mi max 2 απο banggood με priority direct mail (10.65 €) , στο order details ομως φενεται σαν priority air mail πιστευω να ειναι το ιδιο σωστα ;; Μην μπλεξω με τελωνεια …
  Thanks!

  • Ναι Χρήστο το ίδιο είναι καλυμμένος είσαι.

   • Christos

    Να σε καλα ! Ευχαριστω για την αμεση απαντηση !

 • Κώστας

  Γεια σου Άγγελε.Συγχαρητήρια για τη δουλειά που κάνεις και τη βοήθειά σου.Προσπάθησα να αγοράσω από το Gearbest ένα Xiaomi Redmi Note 4X 3/32GB στα 100€ με κουπόνι.Μου έβγαλε κανονικά την έκπτωση όταν πέρασα το κουπόνι, αλλά όταν πήγα να επιλέξω τρόπο αποστολής στο Priority Line μου έβγαζε 2 επιλογές: EU Express (10 – 25 business days) με $28.13 και Europe Express (5 – 7 business days) με $17.42 Ποιό από τα δύο να επιλέξω για να μην έχω πρόβλημα με το τελωνείο; Ευχαριστώ προκαταβολικά για την απάντησή σου.

  • Aggelos

   EU Express, το Europe δεν είναι σίγουρο

  • EU Express, το Europe δεν είναι σίγουρο

   • Κώστας

    Ευχαριστώ πολύ, να ‘σαι καλα.

 • StefanosGR

  Παρρειγγειλα το κινητο oneplus από geekbuying και στο 17 track μου δείχνει ότι προέρχεται από Ολλανδία ενώ στη σελίδα ότι προέρχεται από Κίνα…. Θα πληρώσω τελωνείο λέτε;

 • Mixalis Kokkinos

  Γεια σου φίλε μου. Ευχαριστώ για τον οδηγό σου. Είχα διαβάσει ότι με sf express δεν πληρώνεις τελωνείο από geekbuying και παρήγγειλα δυστυχώς.. Μόλις δέχθηκα email από μια dpd group και μου ζητάει λεφτά για δασμούς και φόρους.. Μπήκα τώρα και είδα ότι το έχεις διαγράψει.. Την πάτησα εν ολίγοις.. Μην στα πολυλογώ, έχω κάνει ομαδική παραγγελία και τα έξοδα αποστολής θα πάνε δια τρία. Δηλαδή ο καθένας θα πληρώσει 4 ευρώ περίπου. Τώρα όμως πρέπει να πληρώσουμε και τελωνείο 16,90 ευρώ δηλαδή 5,60 ευρώ περίπου ο καθένας.. Έχω στείλει ήδη παράπονα στο site για το τελωνείο.. Τι μου προτείνεις να κάνω τώρα; Πλήρωσα σαν χαζός μεταφορικά για να γλιτώσω το τελωνείο και τώρα θα πληρώσω και τα δύο.. Είναι το γαμώτο…

  • δυστυχώς δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Το μόνο “καλό” ειναι οτι αν το έπαιρνες με απλό ταχυδρομείο, θα πλήρωνες αρκετα περισσότερα στο τελωνείο(15€ θα ηταν τα τέλη, χωρίς καν το ΦΠΑ) οπότε πάλι γλιτώσατε λεφτά στην τελική.

   • Mixalis Kokkinos

    Εντάξει φίλε μου. Σ’ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Τα πλήρωσα και περιμένω να τα παραλάβω.. Στην επόμενη παραγγελία θα σε συμβουλευτώ για να μην την ξαναπατήσω..

 • Σπύρος

  Καλησπέρα Άγγελε,έχω βρει το διαβόητο redmi note 4x από 2 site που προτείνεις το banggood με priority direct mail όπως ανέφερες και aliexpress me hong kong goldway αλλά με standard shipping της aliexpress.Για σιγουριά να προτιμήσω banggood;Είχα βρει και καλύτερες προσφορές στο gearbest αλλά είχε μόνο Unregistered Air Mail και expedited shipping με dhl ως δυνατότητα επιλογής!

  • “Για σιγουριά” το θεωρώ μόνο και μόνο λόγο Paypal, οπότε ναι, θα σου έλεγα να πας απο Banggood. Το Gearbest στέλνει με EU Express, μόνο απο την αποθήκη της Κίνας, και όχι της HK και ΗΚ2. Απο αυτές τις 2 ελάχιστα προιόντα υποστηρίζουν EU Express

   • Σπύρος

    Οκ σ ευχαριστώ για τον χρόνο σου καλή σου μέρα!

 • ΆσωτοςVirus

  Καλημέρα Άγγελε, έχω αγοράσει κάτι πραγματάκια από Gearbest αλλά δεν υπάρχουν τα συγκεκριμένα στην ελληνική αγορά,πώς θα υπολογίσουν την τιμή; Ή απλά θα βάλουν το 3€;
  Ευχαριστώ.

  • Θα ψάξουν στο google την τιμή από το εξωτερικό, και θα την υπολογίσουν από εκεί

   • ΆσωτοςVirus

    Ευχαριστώ Άγγελε για την γρήγορη απάντηση.
    Το 3€ το κατάργησαν τελικά;

 • Mike

  Καλημερα, θελω να αγορασω ενα Xiaomi Mi Note 2, στα 300€

  Βρηκα απο το AliExpress 2 επιλογες.

  Το ενα ειναι το Hong Kong Goldway (7 χρονων αξιοπιστο καταστημα) το οποιο δεν εγγυαται “No Customs/Vat Taxes” κτλπα.

  Το αλλο ειναι το Mi Global Store ( 2017 Μαιου δημιουργηθηκε, αλλα εχει αρκετα feedback για αγορες απο Ευρωπη) αυτο εγγυαται “No Customs/Vat taxes” κτλπα.

  Απο οτι καταλαβαινω, αμα αγορασω κατι απο το 2ο καταστημα, ειναι 100% ασφαλες οτι θα ερθει το πακετο μου και το μονο που θα πληρωσω, ειναι το τελικο ποσο, στο check-out του AliExpress?

  Ισχυει το ιδιο για το πρωτο? Και τα 2 λενε DHL μεθοδο αποστολης(ειμαι λιγο μπερδεμενος για το τι ειναι το καθε ενα) Πιστευεις οτι και τα 2 ειναι τελικες τιμες, χωρις να πληρωσω τιποτα extra σε τελωνεια?

  (ειχα κανει comment 5-6 μερες πριν, το ειχα παραγγειλει απο geekbuying αλλα το ακυρωσα για να εχω το κεφαλι μου ησυχο, λογω αλλαγης δεδομενων)

  • Το Goldway το έχω χρησιμοποιήσει στο παρελθόν ,και όντως έρχεται με DHL ,χωρίς τελωνείο. Αν έχει καλή τιμή πάρτο από εκεί.

   Το δεύτερο δεν το έχω χρησιμοποιήσει, στείλε ένα λινκ να το δω .

   • Mike

    Αν και νομιζω δεν περνανε τα link to βαζω με κενο στο .com : aliexpress. com/item/Original-Xiaomi-Mi-Note-2-4GB-RAM-64GB-ROM-Mobile-Phone-Snapdragon-821-Quad-Core-5/32815146742.html

    • Η ίδια μέθοδος ειναι με το Goldway. Οποιο θες προτίμησε

 • greekpatriot73

  Φιλε μου επειδη βλέπω οτι το κατεχεις το αντικειμενο..!! Βρηκα κινητο στο Aliexpress το οποιο έχει επιλογή “χώρες αποστολής” και από Γερμανία κ’άνει αποστολή ( ενω από Γαλλία,Ιταλία,Ισπανια, Ρωσία οχι ) . Με εξοδα απόστολης φυσικά γύρω στα 13 ευρώ….!!! Αυτό σημαινει οτι ειναι από αποθηκη εντός Ε.Ε και δεν περνάει τελωνείο…?????
  Ευχαριστω…!!!

 • ΓΙΑΝΝΗΣ zafeiris

  Αγγελε γνωριζεις καταστηματα κινητων στο aliexpress που στελνουν με τριγωνικη?

  • Άσε να το ψάξω λίγο και θα σου πω

   • ΓΙΑΝΝΗΣ zafeiris

    Σε ευχαριστω πολυ…

 • ΝικΣ

  Ξερουμε κατι για το Priority Shipping του Τοmtop; Περνάει τελωνείο; Ευχαριστώ

  • Οχι το PS του Tomtop δεν είναι tax free. Ρώτα τους στο chat αν το αντικείμενο που θες υποστηρίζει αποστολή με ZDP που είναι το tax free, απλά δεν το παρουσιάζουν στο site.

 • Mike

  Αγορασα απο το Geekbuying πριν απο 3ς μερες με SF Express, ενα Xiaomi Mi Note 2, στα 316€. Παλι καλα μπηκα 3ς μερες ξανα εδω και ειδα οτι το εσβυσες απο την λιστα, οτι και καλα περναει απο τελωνιο τωρα..

  Ζητησα refund με ενα email που εστειλα, περιμενω τα 316€ μου πισω.. Ελπιζω να μην γινει καμια βλακεια, με Paypal το αγορασα.

  Να ρωτησω, πως και τα αλλαξες τα status για το συγκεκριμενο καταστημα? Αυτον ειναι το 2ο αρθρο που βλεπω για αγορες απο Κινα και εισαι ο μονος που το κανει update και ευτυχως το εβγαλες πριν καν ξεκινισουν να κανουν processing την παραγγελεια μου.

  Τωρα σκεφτομαι να το παρω απο Aliexpress που βλεπω ιδιες τιμες 280-300 + 20 ευρω DHL μεταφορικα για taxless shipping to EU countries.

  _____________________________________

  Επισης, το email που εστειλα ειναι αρκετο για να περιμενω το Refund μου? Η καλυτερα να κανω dispute απο το Paypal να ειμαι σιγουρος ?

  • Καλησπέρα Μαικ. Σε όσα απο αυτά τα καταστήματα δεν είχα χρησιμοποιήσει την υπηρεσία, τα έβαλα με επιφύλαξη, για αυτό απο κάτω αναφέρω πια ΕΧΩ χρησιμοποιήσει, και μπορώ να σας εγγυηθώ(όσο γίνεται κάτι τέτοιο) οτι δε θα υπάρξει θέμα.

   Για να καταλάβεις 2 μικρότερα πακέτα δικά μου με SF απο Geekbuying δε σταμάτησαν τελωνείο πριν απο 20 μέρες, και πριν προχθές έλαβα μήνυμα απο αναγνώστη εδώ που του ζητούσαν να πληρώσει εκτελωνισμό στη Γαλλία(μικρού ποσού ευτυχώς) για να συνεχιστεί η πορεία του δέματος.

   Αν βρήκες κατάστημα στο Ali με Taxless κάντο ναι, οσα την προσφέρουν την επιλογή είναι ασφαλή, το κάνουν καιρό τώρα.

   Απο προσωπική εμπειρία, κάθε φορά που κάνω Cancel παραγγελία πριν φύγει, μαγικά την επόμενη μέρα στο βγάζουν Shipped, και σου λένε “sorry mr mike, your package was shipped, my colleague was late to see your message, please contact us when you received it , to see what we can do. Sincerely your tsin giank” και άλλα τέτοια γλυκά.

   Βγάλε screenshot τη παραγγελία ΤΩΡΑ οτι είναι ακόμα σε Processing, και άλλο ένα το mail που τους έστειλες, για να έχεις απόδειξη το έστειλες mail πριν σταλεί, και μετά ανοιξε Dispute.

   • Mike

    Σε ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση Αγγελε. Να περιμενω την απαντηση τους απο Δευτερα που ξανανοιγουν και να περιμενω να μου κανουν εκεινοι το refund ή να παω στο τωρα αμεσως στο paypal μου και να πατησω Report Error στο συγκεκριμενο transaction και να ζητησω απο τωρα refund μεσω dispute?

    Πηρα φωτο, αλλα δεν ξερω κατα ποσο αποτελουν αποδεικτικα στοιχεια…

    Αυτο που μου λες με Γαλλια, ηταν Ελληνας αναγωνστης/αγοραστης και το πακετο του πηγε με τριγωνικη αποστολη Γαλλια και ζητοσυαν εκτελωνισμο Γαλλικων φορων και γαλλικων τελωνειων, πριν το ξανστειλουν ελλαδα?

    Αμα περιμενω να στειλουν το πακετο, παιζει να το εκ τελωνισουν σε αλλη χωρα με το SF Express η τροω το Ελληνικο παλουκι που ειναι 90€ ?

    Αμα δεν θελω να το πληρωσω, το στελνω πισω με SF Express και χρεωνομαι 20€ ?

    • Οχι άνοιξε απο τώρα Case, γιατι δυστυχώς αν “στο στείλουν” και το Paypal δε θα μπορεί να κάνει πολλά.

     Αποτελούν, γιατι έχεις στείλει mail πριν σταλεί το πακέτο, και ειναι σημαντικό αυτό. άνοιξε τώρα το ticket.

     Έλληνας ηταν. Με την τριγωνική αποστολή κάπου αλλού εκτελωνίζεται το πακέτο. Στην περίπτωση αυτή, η είσοδος στην Ευρώπη έγινε στη Γαλλία. Για πακέτο 170€ (2 κινητά) με δηλωμένη αξία 65(την οποία δέχτηκαν) χρεώθηκε 21€, πολύ λιγότερα απο τα 40-45 που θα χρεωνόταν εδώ, αλλα είχε πληρώσει και το δεκάρικο για την αποστολή. Τουλάχιστον δε θα περιμένει 3 μήνες το τελωνείο.

     Αν σταματήσει τελωνείο, μπορείς να αρνηθείς την αποστολή για να γυρίσει στον αποστολέα, αλλα αυτά δε σημαίνει οτι το Geekbuying και το κάθε Geekbuying θα σου επιστρέψει τα λεφτά. Θα πρέπει πρώτα να συνεννοηθείς μαζί τους.

     • Mike

      Την δηλωμενη αξια την αποφασισε αυτος ή oi Κινεζοι τα κανονιζουν αυτα?

      Παιζει το geekbuying να εχει δηλωσει μονο 60€ το 300€ κινητο που πηρα απο αυτους και να το εκ τελωνισουν σε καμμια Γαλλια και να ζητανε το πολυ ενα 20αρικο στην χειροτερη και στην καλυτερη να μην το σταματησουν καν?

      _________________

      Τωρα διαβαζω σε διαφορα subreddits και παραπονοιουντε για τα refund απο αυτο το site οτι τα αγνοουνε 3-4 email για ακυρωσεις και τα στελνουν ουτως ή αλλως… Θα ανοιξω λογικα σε λιγο ενα dispute και θα σε ενημερωσω για τις εξελιξεις.

     • Οχι οι κινέζοι απο μόνοι τους βάζουν χαμηλή δηλωμένη αξία. Μπορεί να έτυχε και ο Γάλλος να δέχτηκε την δηλωμένη αξία. Μπορεί σε άλλη περίπτωση να το ψάξουν και να χρεώσουν διαφορετικά. Δεν είναι τίποτα σίγουρο ,οπότε δε μπορώ να σου πώ με σιγουριά κάντο. Είναι μεγάλο ρισκο.

     • Mike

      Αλλη μια φορα, σε ευχαριστω για βοηθεια Αγγελε, κατι τελευταιο μονο και δεν νομιζω να σε ξαναενοχλησω.

      Περα απο τον οδηγο σου, ειδα και αυτο το αρθρο: itechnews.gr/οδηγός-αγορών-από-το-εξωτερικό-κίνα-ebay-alie/

      Και αυτοι συνειστουν το Geekbuy με SF Express. Απο την στιγμη που πιασουν 1 πακετο, μετα τα σταματανε ολα τα επομενα απο εκει και περα ή απλα παιζει μια στις ποσες περιπτωσεις να γλυτωνουν μερικα? Μηπως εκανε κατι λαθος το ατομο που σου ειπε οτι πληρωσε? Ανεφερε συγκεκριμενα οτι το πηρε με μεθοδο SF Εxpress?

     • Το ότι σταμάτησε ένα πακέτο μπορεί να ήταν τυχαίο, μπορεί και όχι. Σε μήνυμα στο support του geek, μου απάντησαν ότι το sf δεν είναι tax free .

      Ήταν σε ιδιωτική συνομιλία στο fb page. Αύριο αν θες θα ανεβάσω εδώ το request mail της dpd για την πληρωμή των τελών για να συνεχιστεί η πορεία του δέματος.

      Το ότι πιάστηκε στη Γαλλία το συμπεραίνω μονος μου, γιατί μόλις ανανεώθηκε το tracking ότι μπήκε Γαλλία έσκασε το μπιλιετακι.

      Από τη στιγμή που το κατάστημα δε μου εγγυατε την χωρίς αλλά έξοδα αποστολή, και υπάρχει τουλάχιστον ένα κρούσμα τελωνείου , δε σας το προτείνω, εκτός και αν δεν υπάρχει άλλη λύση.

      Ήταν σίγουρα sf γιατι εγώ του έστειλα λινκ και screenshot με τη μέθοδο για να το διαλέξει.

 • MF

  Εαν το πακετο που εισερχεται στη χωρα, ΔΕΝ ΕΧΕΙ επανω το αυτοκολλητο customs declaration(που εκει επανω αναγραφεται η περιγραφη αντικειμενου και η τιμη του), τι γινεται; μπαινει σε καποια διαδικασια ανοιγματος το πακετο; αν ναι, ποια ακριβως;

  • Αν το πακέτο προέρχεται από χώρα εκτός Ε.Ε και θεωρηθεί υψηλής αξίας, το πακέτο ανοίγεται ,και αν δεν υπάρχει επίσημο χαρτί που να αναφέρει αξία αντικειμένου και μεταφορικών, ο τελωνειακός υπάλληλος αναζητά την τιμή του αντικείμενου στο internet και χρεώνει τα τέλη με βάση την τιμή που θα βρει

 • Spyro

  Καλησπέρα, πολύ καλό post και μπράβο στον κόπο σας να το ψάξετε και να συγκεντρώσετε τις πληροφορίες. Έχω την εξής ερώτηση. Θέλω να παραγγείλω ένα τηλέφωνο από Κίνα και σκέφτομαι να το στείλω σε φίλο στην Αγγλία ή στο Βέλγιο και να μου το στείλουν σαν ιδιωτικό πακέτο από εκεί. Παίζει να έχει θέμα με τελωνείο εκεί; Ξέρετε κάτι γι’ αυτό;

  • Θα εκτελωνιστει σε Αγγλία η Βέλγιο το πακέτο. Αν εκεί είναι μικρότερες οι χρεώσεις η πιο χαλαροί οι έλεγχοι τότε κάντο, αλλιώς δε γλιτώνεις κάτι. Αν φτάσει χωρίς πρόβλημα στο φίλο σου, τότε δεν υπάρχει άλλος φόβος , η άλλη αποστολή είναι ενδοευρωπαικη.

 • Chrys

  Σκέφτομαι να παραγγείλω μια συλλεκτική φιγούρα από ebay με κόστος 17€ με Singapore air mail θα περάσει τελωνείο;;

  • Οχι, πιθανότατα θα τη γλιτώσεις

 • Problem solved

  Banggood : Priority Direct Mail απροβλημάτιστα και σε χρόνο 10-12 εργάσιμες.

  Χωρίς customs fees! η πλάκα είναι στα φέρνουν στο σπίτι με τη γνωστή κίτρινη κρατική ταχυδρομική υπηρεσία!

  redmi note 4 (3gb – 16gb) με 108 € + 7,80 για Priority Direct Mail

  • Ναι, ναι, Priority Mail ή EU Express. Όσο υπάρχουν αυτά ανοιχτά ξεχνάμε ΟΠΟΙΟΔΉΠΟΤΕ άλλο τρόπο μεταφοράς, εκτός αν έχουμε πενηνταευρα περίσσευμα να κολλάμε στο μέτωπο του ταμεία στα ΕΛΤΑ 🙂

 • Manolis

  Tα δέματα με HK EMS περνάνε τελωνειακό έλεγχο κατα την είσοδο τους στην Ελλάδα πάντοτε – 100%?

  • Πλεόν, νομίζω ναι. Αν όχι 100%, 95% σίγουρα.

   • Μανώλης

    Λέω να ρισκάρω με HK reg post και σε φακελο με φούσκες.Εχω ένα φίλο στη κίνα και θα πάει να το αγοράσει αυτός να μ το στείλει σαν δώρο,ακόμα και έτσι θα έχω θέμα?είτε με HK EMS είτε με HK RC REG POST?Ευχαριστώ

    • Δεν έχει σημασία πως θα το στείλει, ούτως η άλλος τα ΕΛΤΑ θα αναλάβουν τον εκτελωνισμό στην Ελλάδα, το ίδιο αποτέλεσμα θα έχεις.

     Ένας τρόπος να μειώσεις τις πιθανότητες, είναι να σου στείλει το κινητό χωρίς κούτα και χαρτιά. Απλά τη συσκευή, μήπως περάσει για χρησιμοποιημένη μικρής αξίας. Ακόμα και έτσι ομως, δεν είσαι σίγουρος για τίποτα.

 • Αννα

  Για την καθυστερηση δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα?

  • Δυστυχώς , πέρα από ιώβεια υπομονή , όχι , τίποτα άλλο

   • Αννα

    Αναμένω ήδη δυο μηνες και την ερχομενη Πεμπτη φευγω στο εξωτερικο, τι θα με συμβουλευατε να κανω με την αγορα μου? (προκειται για κινητο)

    • Θα επιστρέψεις ή θα μείνεις έξω; Αν επιστρέψεις απλά μίλα με το ταχυδρομείο να κρατήσουν το δέμα για όσο χρειαστεί. Αν είναι να λείψεις πάνω απο μήνα, κάνε μια υπεύθυνη δήλωση σε κάποιον δικό σου, για να παραλάβει στη θέση σου το δέμα και να στο στείλει εκει που βρίσκεσαι

 • με λένε γιώργο

  Παιδια θελω να παρω ενα mouse[Motospeed V30] στα 15 ευρω απο GearBest.
  Στην Ελλαδα εχει 30 ευρω .
  Πιστευετε αξιζει να ρισκαρω με Registered-NLPost ;
  To 3ευρω δεν με πειραζει, αλλα φοβαμαι μη μου ρθει να πληρωσω κανα 20αρικο εξτρα και βγω χαμενος και απο αποψη χρονου και απο αποψη χρηματων

  • Θα σου έλεγα να το πάρεις από εδώ πιο πολύ για ζήτημα αναμονής . Ακόμα και αν δεν χρεωθεί τέλη θα πρέπει να περιμένει στη ουρά να εκτελωνιστεί , και η ουρά πίστεψε με είναι τεράστια .

 • clopypaste

  Ερώτηση: Στο Tomtop.com υπάρχουν περιπτώσεις προϊόντων που ισχυρίζονται οτι πληρώνουν αυτοί τα έξοδα τελωνείου (“we will pay tariffs in advance when ship to Europe”). Παραθέτω link απο μια τέτοια περίπτωση. Πιστεύετε οτι μπορεί να ισχύει; το έχει δοκιμάσει κανείς; https://www.tomtop.com/dji-multicopter-1111/p-rm4222us.html

  • Καλησπέρα , σε επικοινωνία που είχα χθες με το κατάστημα , μου είπαν πως σε όσα αντικείμενα αναφέρουν προπληρωμένα τέλη , τότε ναι ισχύει. Δυστυχώς το προσφέρουν μόνο σε πολύ ακριβά αντικείμενα (όπως το DJI) και δεν μπορώ να αγοράσω κάτι για να το επιβεβαιώσω

 • Frenchy Alex

  εχω παραγγειλει απο AliExpress ενα φτηνο κινητο για δωρο αξια 36Ε και σημερα (μετα απο 2μηνες!!!!) μου ηρθε χαρτι για να πληρωσω 39Ε στο τελωνειο.
  το χρεωσανε 100Ε παρακαλω και περιμενω απο τον πωλητη ενα invoice μηπως πληρωσω λιγοτερα

  • Πως πλήρωσες με πιστωτικη; Ζήτα εκ νέου εκτελωνισμό, και οταν σου ζητήσουν αποδεικτικά δώσε την κίνηση της πιστωτικής σου, για να το εκτελωνίσουν με το πραγματικό του κόστος

   • Frenchy Alex

    με χρεωστικη καρτα πληρωσα αλλα το θεμα ειναι στο πακετο που ειδα στο ταχυδρομειο αυτος εγγραψε αξια 15$, δεν θα εχω προβλημα?

    • Όχι κανένα, τι δουλειά έχεις εσύ με το τι γράφει αυτός; 🙂 Την πληρωμή την έκανες συνολικά για ολα μαζί τα πράγματα; η φαινεται ξεχωριστή χρέωση για το κινητό;

     • Frenchy Alex

      συνολικα φαινεται…και παλι δεν με πειραζει γιατι ειναι 38,71Ε

     • A ωραία τότε,καρφί στο ταχυδρομείο αύριο το πρωί και πες οτι η τιμή που εκτιμήθηκε είναι λαθος και θες επανέλεγχο.

     • Frenchy Alex

      λες να βγαλω και μια εκπτυπωση τις παραγγελεια απο το site επισης?
      ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου

     • Ναι, ότι χαρτιά έχεις που αποδεικνύουν τα λεγόμενα σου, κρατα τα

     • Frenchy Alex

      ευχαριστω πολυ!!!!!!

 • Yiannis Yogas

  Μήπως ήρθε κάνα πακέτο απο banggood?

  • Ναι, και τα δυο ήρθαν χωρίς καμία χρέωση

 • Jupiter skou

  Καλησπέρα.Έχω παραγγείλει από Gearbest(Warehouse HK) ένα κινητό στα 130 euro με registered mail.Λογικά με τα νέα δεδομένα θα πληρώσω 50 euro έξτρα για να το πάρω.Ισχύει πιστεύετε;Καλύτερα να το αγόραζα από Ελλάδα αν είναι έτσι..

  • Δυστυχώς έχεις μεγάλη πιθανότητα να τα πληρώσεις. Νομίζω οτι ολος αυτος ο πανικός για αυτό γίνεται. Για να γίνουν ξανά «συμφέρουσες» οι αγορές απο Ελλάδα. Η αλήθεια είναι πως δεν ζητάνε τίποτα το εξωφρενικό, την καταβολή του ΦΠΑ ζητάνε, αλλα όπως και να έχει είναι ένα θέμα.

   • Jupiter skou

    Όντως ζητάνε το ΦΠΑ αλλά είναι ταλαιπωρία να περιμένω ήδη 2 μήνες και άλλον 1 τώρα στο τελωνείο για κάτι που τελικά με τα νέα δεδομένα θα το έπαιρνα πιο φθηνά από εδώ.Αναρωτιέμαι όταν κάνω μικρές αγορές από ebay τι θα γίνει..μάλλον και εκεί θα ζητάνε να πληρώσω.
    Ευχαριστώ για την απάντηση σου!

    • Ναι, η αναμονή είναι απλά τραγική και αδικαιολόγητη, εκει σύμφωνω 100% Και με τις μικρές αγορές υπάρχουν θέματα. Να δούμε πότε θα λυθούν

  • Manolis Chale

   Καλησπέρα! Και εγώ αγόρασα απο Gearbest κινητο που το είχαν 92. Η τωρινή τιμη του στο site είναι 110 αλλα για καποιο λόγο τα ΕΛΤΑ μου το χρέωσαν 150 και μου εβγαλαν φεσι 58 ευρώ. θα ζητήσω επαναλεγχο στο κοστος γιατι μου φαινεται υπερβολικο να τα δώσω. Εχει κανεις εικονα για τον χρόνο αναμονης?

   • Σίγουρα πάνω απο μήνα, για να γλιτώσεις οριακά ένα 15ευρω. Αν δεν το βιάζεσε πολύ το κινητό κάντο, αλλιώς απλά πλήρωσε τα, γιατι και θα φας πάρα πολύ χρόνο, και υπάρχει περίπτωση να μην αλλάξει και τίποτα.

    • Manolis Chale

     Αουτς περίμενα 55 μέρες δεν περιμένω άλλο..Ομορφο κράτος.. Σ’ ευχαριστώ πολύ!

 • Dimitris Aslanidis

  Kαλησπέρα. Από HK-2 αποθήκη του GearBest , στάλθηκε με europe registered χωρίς έξοδα, αυτός είναι τρόπος “τριγωνικής” ή κάτι ανάλογο, ξέρετε κάτι επ αυτού?Το tracking number ειναι τύπου RT********AT . Ευχαριστώ

  • Από το γεγονός ότι είναι δωρεάν , συν το tracking είμαι σχεδόν σίγουρος ότι είναι απευθείας αποστολή και όχι τριγωνική . Όταν έρθει , είτε έχεις φάει τη λυπητερή είτε όχι, πες τι έγινε για να ξέρουμε .

   • Alexis Tzanidis

    Ειχα παραγγείλει και εγω ενα Xiaomi Redmi Note 4 (SD) απο την HK-2 αποθήκη του Gearbest και επέλεξα το Europe Registered που ηταν και δωρεάν με αριθμό αποστολής RT*********AT. Έμεινε στην Αθήνα για 1 μήνα και μου ήρθε πριν λίγες μέρες απροβληματιστο χωρίς τελειωνεία και τέτοια.
    Έχω ακούσει όμως ότι μερικα πακέτα σταμάτησαν στο τελωνείο με Europe Registered οπότε είναι θέμα τύχης.
    Μάλλον η τύχη ήταν μαζί μου!

    • Dimitris Aslanidis

     Nα σας ρωτήσω κάτι; Μετά από πόσο καιρό (μετά την αποστολή) έγινε active το tracking number? Γιατί εγώ μετά από 20 μέρες, ακόμη δεν φαίνεται το δέμα! not found! Ρώτησα gearbest και μου είπαν να μην ανησυχώ. Εγώ ανησυχώ όμως!

     • Alexis Tzanidis

      Σκέψου οτι έκανα την παραγγελία 9 Ιουνίου και εγινε active το tracking number 28 Ιουλίου μετά από σχεδόν 2 μήνες οταν το πέρασαν στο σύστημα των ΕΛΤΑ!

     • Dimitris Aslanidis

      Aφού έγραψα εδώ χτες, ξαναμπήκα (είχα μπει και το πρωί) και μόλις είχε γίνει active!. Μάλλον πρέπει να κανω υπομονή (πολλή)

     • Alexis Tzanidis

      Ωραία, τι γράφει σαν μήνυμα στο tracking number?

     • Dimitris Aslanidis
     • Alexis Tzanidis

      Μάλιστα, εμενα μου ειχε βγαλει αυτο το μηνυμα στις 19/6 και στις 28/7 εγινε η επόμενη ενημέρωση οταν περαστηκε στο σύστημα των ΕΛΤΑ
      Αλλα μην ξεχνας οτι ήταν μέσα στο καλοκαίρι και είχε γίνει η μαλακια με τα ΕΛΤΑ.
      Οποτε εσενα μπορεί να μην κάνει τόσο καιρό!

     • Dimitris Aslanidis

      9/9/2017, 10:27:46 Κ.Α.Τ. ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (–> Κ.Δ. ΛΑΡΙΣΑΣ)
      Αυτο σας λέει κάτι όσο αφορά τελωνεία? Καλησπέρα

     • Aggelos

      Αφού εχει βγει από το αεροδρόμιο σε πρώτη φάση τη γλίτωσες. Δεν ξερω μηπως σε εξυπηρετεί το ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, και σταματήσει εκει.

     • Dimitris Aslanidis

      35 μερες μετά και κανενα νέο από το πακέτο. Ζητησα ερευνα απο την austrian post και η gearbest ειπε θα μου κανει refund

     • Abyss

      Το tracking θα ενημερωθει λογικα αφου ανοιξει ο σακος. Και οντως Europe registered δεν περναει τελωνειο, και ηταν δωρεαν γιατι το προιον η τα προιοντα ηταν 2 κιλα και πανω! Απο HK-2 ισχυει αυτο.

     • Dimitris Aslanidis

      Ένα κινητό παρήγγειλα, δεν ήταν 2 κιλά!

    • Γιάννης Α Μυλωνάς

     εγω ενα κινητο που εχω παραγγειλει με αυτο τον τροπο μπηκε στο τελωνειο,ακομα δεν ξερω τι θα γινει αλλα μαλλον ειναι θεμα τυχης

   • Dimitris Aslanidis

    Μα και δεν υπήρχε επιλογή να πληρώσω! Τουλάχιστον η επιλογή την οποία αναφέρετε στο άρθρο δεν υπήρχε, εξάλλου το διευκρινίσατε πως αφορά μόνο αποστολές από Κινα (του Gearbest)

  • Dimitris Aslanidis

   Σε συνεχεια του πακετου από gearbest ΗΚ2 αποθήκη με Εurope registered , δωρεάν , μου ήρθε χωρίς τελωνείο αλλά σε 50 μέρες συνολικά. Στέλνω φωτό από το πακέτο για να δείτε αν είναι ορατό ότι είναι απο Κίνα γιατί εμένα μου φαινεται ότι είναι από Αυστρία (δηλ φαινεται να είναι από Αυστρία) και ίσως γι αυτό ειναι ατελως. Ειναι από PO BOX ΑΠΌ Αυστρία. Από πίσω είχε ένα αυτοκόλλητο (το επισυνάπτω και αυτό) https://uploads.disquscdn.com/images/0780d39a9cafa6ba2598a4bbe01fd1bd25f21f327a167ef8a64068c3d35feb1e.jpg
   https://uploads.disquscdn.com/images/1288b52924c88a0eb2d37ca2940fac6daa42634ff48177b5b0ff7558900086f9.jpg
   Aν νομίζεις ότι το ποστ δεν πρεπει να ανέβει , παρακαλώ σβήστο @papp0us:disqus

 • Bill

  Παιδια θα ηθελα να ρωτησω κατι. Αν αγορασω απο ευρωπαικη αποθηκη δεν θα εχω θεμα με τελωνειο ανεξαρτητα απο τον τροπο αποστολης (dhl, regular airmailκτλ) ; η πρεπει να διαλεξω καποιον συγκεκριμενο τροπο;

  • Καλησπέρα , αν είναι από Ευρώπη , είτε έρθει με DHL , είτε με ταχυδρομικό περιστέρι , τελωνείο δεν παίζει . Μη φοβάσαι

 • NikosK

  για AliExpress ξέρει κανείς τι μέθοδο πρέπει να επιλέγουμε (αν την έχει το κατάστημα..) ??

  • Ως EU express το αναφέρουν συνήθως

   • NikosK

    ΟΚ! Ευχαριστώ

 • Kostas Ro

  και το lightinthebox.com εχει αυτο.—> Προσθέστε Κάλυψη Δασμών & Φόρου στην παραγγελία σας . πληρώνεις 4 ευρω και σου πληρώνουν δασμούς ….δεν ειναι τσεκαρισμένο απο μενα απλα το αναφερω αν εχει κανεις εμπειρία ας το πει