Εγκαταστήστε την νεότερη Stock ROM στο Lenovo ZUK Z2

0

To ZUK Z2 είναι μια απο τις πιο VFM συσκευές της αγοράς αυτή την εποχή, ειδικά αν ψάχνετε κάτι κοντά στις 5″.

Οπως και τα περισσότερα κινητά της Lenovo, που στέλνουν τα κινέζικα πολυκαταστήματα, το Lenovo ZUK Z2 έρχεται συνήθως με προεγκατεστημένη μια ρομ της κακίας ώρας, με μεταφράσεις απο Google Translate για να έχει Ελληνικά και Κυπριακά (;;;). Η πρώτη σας κίνηση λοιπόν είναι να περάσετε μια Official ROM.

Οι Official Roms του ZUK Z2 είναι δύο. Μια Κινέζικη, και μια Ινδική. Κοινή συνισταμένη και των δύο εκδόσεων είναι οτι καμια απο τις δύο δεν έχει Ελληνικά, οπότε τα μενού σας θα είναι στα Αγγλικά.

Απο εκει και πέρα,η Ινδική έχει μείνει αρκετά πίσω σε αναβαθμίσεις, οπότε θα δούμε πως θα περάσετε την τελευταία έκδοση της Κινέζικης ROM, με στόχο να εγκαταστήσετε αργότερα το TWRP και μια Custom ROM της αρεσκείας σας, με τα Ελληνικά κανονικά.

Τι θα χρειαστούμε:

Ξεκινάμε:

 • Αποσυμπιέστε τα ZUK USB Drivers σε ένα φάκελο και εγκαταστήστε τα στον υπολογιστή σας. Αν έχετε Windows 8, 8.1 , ή 10, εκτός απο τα συλλυπητήρια μου, θα χρειαστεί να απενεργοποιήσετε το Driver Signature.
 • Κατεβάστε και εγκαταστήστε το QPST, το οποίο θα προσθέσει στον υπολογιστή σας ένα σκασμό εφαρμογές . Αυτό που σας ενδιαφέρει είναι το QFIL. Αν δεν έχετε εγκατεστημένο το τελευταίο .net Framework και τα Visual C++ Runtiumes, θα σας ζητηθεί να τα εγκαταστησετε τώρα.
 • Κατεβάστε τη ρομ. Αποσυμπιέστε το συμπιεσμένο αρχείο στον υπολογιστή σας. Μέσα στο φάκελο που θα το αποσυμπιέσετε λογικά τώρα θα γίνεται ένας μικρός χαμός με περισσότερα απο 170 αρχεία.

 • Στον υπολογιστή σας πατήστε Έναρξη-> Εφαρμογές->QPST-> QFIL.exe ή πηγαίνετε στο C:\Program Files (x86)\Qualcomm\QPST\bin και τρέξτε το QFIL.exe. Θα αντικρίσετε αυτό:

 • Επιλέξτε Flat Build και ακολούθως πατήστε Browse

flat build zuk z2 qpst

 • Περιηγηθείτε στο φάκελο που κάνατε απεγκατάσταση τα αρχεία της ROM που επιλέξατε. O Φάκελος θα φαίνεται άδειος. Κάτω αριστερά εκει που λέει Firehose Programmer (*firehose) επιλέξτε το All Files για να εμφανιστούν τα αρχεία του φακέλου.

 • Τώρα θα εμφανιστούν ολα τα αρχεία. Ψάξτε και βρείτε το prog_emmc_firehose_8996_ddr.elf και πατήστε open

 • Θα επιστρέψετε στην αρχική οθόνη του QFIL. Τώρα πατήστε το Load XML. Θα ανοίξει ένα παράθυρο με ένα μοναδικό αρχείο, το rawprogram-flash0.xml. Πατήστε Load
 • Αμέσως μετά θα εμφανιστεί και δεύτερο παράθυρο με ένα αρχείο και πάλι. Το Patch0.xml. Επιλέξτε το και πάλι και πατήστε Load.

 • Ολα πλέον στον υπολογιστή είναι έτοιμα. Πάμε στο ZUK Z2.
 • Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε το ZUK Z2 σε Flashing Mode.
 • Μπείτε στις ρυθμίσεις της συσκευής, στο About και πατήστε 7 φορές το ZUI Version για να ενεργοποιηθούν τα Developer Options. Πατήστε μια φορά πίσω, επιλέξτε το Advanced Settings και μετά το Developer Options.
 • Βρείτε και τσεκάρετε το USB Debugging Mode.
 • Συνδέστε το κινητό σας στον υπολογιστή σας.
 • Πίσω στο PC μπείτε στο φάκελο που εγκαταστήσατε το Fastboot, και πατήστε σε ένα κενό μέσα δεξί κλικ κρατώντας πατημένο το SHIFT. Αντί για το κλασικό μενού του δεξί κλικ, θα εμφανιστεί ένα που περιέχει και την επιλογή Open Command Window Here (Ανοιγμα γραμμής εντολών εδώ)

Στη γραμμή εντολών που θα εμφανιστεί, πληκτρολογήστε την εντολή

adb reboot edl

 • Ρίξτε μια ματιά στο κινητό σας. Αν όλα έχουν πάει καλα, θα σας ζητήσει να επιτρέψετε την εκτέλεση της εντολής. Πατήστε Οκ.
 • Το κινητό σας θα επανεκκινήσει σε Flashing Mode και θα μείνει εκει (Δε θα βλέπετε τίποτα, απλά μια μαύρη οθόνη)
 • Πίσω στο QFIL θα δείτε τώρα οτι το κουμπί Download και είναι ενεργό και clickable. Πάρτε μια βαθιά ανάσα και πατήστε το.
 • Η διαδικασία Flashαρίσματος θα ξεκινήσει, και 2 λεπτά αργότερα περίπου στο παράθυρο STATUS του QFIL θα εμφανιστεί το μήνυμα Download succeeded, Finish Download.
Sahara Fail
Αν οταν προσπαθείτε να Flashάρετε τη ROM μέσω QPST σας δίνει σφάλμα “Download Fail:Sahara Fail:QSaharaServer Fail:Process fail”, πρέπει να μεταφέρετε ολα τα αρχεία της ROM στο Root του δίσκου σας (C:/) και να ξαναδοκιμάσετε.,

Αν συνεχίσετε να έχετε προβλήματα, κατεβάστε το Tool In One για το ZUK Z2 για να βάλετε τη συσκευή σε EDL Mode, και μετά κάντε εγκατάσταση τη ROM μέσω Mi Flash Tool.

Είστε έτοιμοι! Ήρθε η ώρα να ξεκλειδώσετε τον Bootloader.

Ξεκλείδωμα Bootloader στo ZUK Z2

Εδώ θα χρειαστούμε την άδεια της μαμάς ZUK.

Μπείτε στο http://developer.zuk.com/ . Σε πρώτη φάση μπορεί να νομίζετε οτι είναι στα κινέζικα, αλλα έχετε δίκιο. Στα κινέζικα ειναι. Για αυτό ανοιξτε το με τον Chrome, πατήστε δεξι κλικ και Translate to English, για να αντικρίσετε αυτό

Πρώτα κάντε Login με τον Lenovo λογαριασμό σας. Αν δεν έχετε, φτιάξτε ένα στα γρήγορα και πάμε παρακάτω.

Η επιλογή που μας ενδιαφέρει φυσικά, είναι το Unlock. Πατήστε το και θα δείτε την παρακάτω οθόνη:

Στo Model επιλέγετε το Z2

Στο Serial βάζετε το Serial της συσκευής σας (Settings / About / Status). Αν το Serial σας έχει 8 χαρακτήρες το βάζετε αυτούσιο. Αν έχει 7 προσθέτετε ένα 0 στον τέλος, και αν έχει 6 προσθέτετε 2 κουλούρια στο τέλος.

Βάζετε το Email σας, το οποίο πρέπει να είναι σωστό και ενεργό, και τσεκάρετε το κουτάκι οτι χαιρετάτε την εγγύηση σας.

Λίγα λεπτά αργότερα, στο Email σας θα λάβετε μήνυμα απο την πλατφόρμα ξεκλειδώματος.

Πατήστε το Click Here για να κατεβάσετε το unlock_bootloader.img που αντιστοιχεί στη συσκευή σας.

Βάλτε το αρχείο αυτό στο φάκελο που εγκαταστήσατε το Fastboot απο τα απο πάνω βήματα. Αν έχετε έρθει εδώ μόνο για το ξεκλείδωμα του Bootloader, κατεβάστε το Quick ADB & Fastboot και εγκαταστήστε το στον υπολογιστή σας. Στο φάκελο του Fastboot βάλτε το unlock_bootloader.img μέσα.

Συνδέστε το κινητό με τον υπολογιστή

 • Μπείτε στις ρυθμίσεις της συσκευής, στο About και πατήστε 7 φορές το ZUI Version για να ενεργοποιηθούν τα Developer Options. Πατήστε μια φορά πίσω, επιλέξτε το Advanced Settings και μετά το Developer Options.
 • Βρείτε και τσεκάρετε το USB Debugging Mode.
 • Συνδέστε το κινητό σας στον υπολογιστή σας.
 • Πίσω στο PC μπείτε στο φάκελο που εγκαταστήσατε το Fastboot, και πατήστε σε ένα κενό μέσα δεξί κλικ κρατώντας πατημένο το SHIFT. Αντί για το κλασικό μενού του δεξί κλικ, θα εμφανιστεί ένα που περιέχει και την επιλογή Open Command Window Here (Ανοιγμα γραμμής εντολών εδώ)

Δώστε μια μια τις εντολές

adb devices

Πρέπει να εμφανιστεί μια συσκευή, η δική σας. Αν είναι κενό το αποτέλεσμα εγκαταστήστε ξανα τα Drivers.

adb reboot bootloader

fastboot -i 0x2b4c flash unlock unlock_bootloader.img

μετα και αυτή την εντολή θα πρέπει να δείτε ένα μήνυμα

“target reported max download size of 1610612736 bytes
sending ‘unlock’ (0 KB)…
OKAY [ 0.037s] writing ‘unlock’…
OKAY [ 0.053s] finished. total time: 0.090s”

fastboot -i 0x2b4c oem unlock-go

Μετα απο αυτό θα δείτε το

“OKAY [ 0.041s] finished. total time: 0.041s”

Fastboot reboot

Τώρα η συσκευή σας θα κάνει επανεκκίνηση και θα έχει πλέον ξεκλείδωτο Bootloader.

Πολύ σύντομα θα προστεθούν εδώ οδηγίες για εγκατάσταση του TWRP.

Tags:

Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

9 Comments
Show all Most Helpful Highest Rating Lowest Rating Add your review
 1. Reply
  Mirian Mesveliani 12/03/2018 at 03:39

  Μπορείς να κάνεις πάλι οδηγίες με την καινούργια αναβάθμιση που έγινε official oreo stable rom σε παρακαλώ;

 2. Reply
  Marios Tsimpidas 25/05/2017 at 09:50

  https://uploads.disquscdn.com/images/44b61f216d23e88ad5eaef82fcbd39e9874a3465a72393e27aea2152553224b8.png

  Δυστυχώς όταν είμαι στο σημείο “Στη γραμμή εντολών που θα εμφανιστεί, πληκτρολογήστε την εντολή “adb reboot edl” ” μου βγάζει αυτό…τί κάνω λάθος;

 3. Reply
  Marios Tsimpidas 17/05/2017 at 22:50

  το link για την ινδική rom δεν ανοίγει πλεον και από τις κινέζικες rom πρέπει να μπει πρώτα η 1.9 και μετά να κάνεις update μια μια ή μπορείς να βάλεις απευθείας την 2.5?

 4. Reply
  Marios Tsimpidas 11/05/2017 at 17:05

  Επειδή ειμαι πρωτάρης σε αυτα …τώρα περιμένω ένα κινητό από gearbest που έχει international rom και κλειδωμένο bootloader από όσα διαβάζω… Το κάνω αυτό (την παραπάνω διαδικασία) απευθείας και βάζω official rom; Χωρίς τίποτα άλλο πιο πριν (όπως ξεκλείδωμα του bootloader ); Το ξεκλείδωμα του bootloader πριν την αλλαγή της rom αν έχω καταλάβει…χρειάζεται για να μπουν οι άλλες μη official rom?

 5. Reply
  Konstantinos Antoniadis 27/04/2017 at 18:18

  Πολύ καλή δουλειά!
  Περιμένουμε οδηγίες για τις Custom-Rom…!

 6. Είσαι άψογος!

Leave a reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo