Εγκαταστήστε το Here Maps Beta της Nokia στο Android σας[Updated, Nέα έκδοση]

0
Νέα έκδοση χωρίς μήνυμα Expired
Κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση Beta (1.0-172) για το Here Maps το οποίο ξεφορτώνεται και το ενοχλητικό θέμα με το “Expired” που σημαίνει οτι μπορείτε να το βάλετε στη συσκευή σας ακόμα και χωρίς root. Αν σας ενδιαφέρει περάστε μια βόλτα απο εδώ 

Το Here Maps της Nokia είναι μια εφαρμογή χαρτών και Offline πλοήγησης που μέχρι τώρα ήταν αποκλειστικό προνόμιο των συσκευών με Windows, πρόσφατα όμως η Microsoft ανακοίνωσε την πρόθεση της να μεταφέρει την εφαρμογή και στο Android, αν και σε πρώτη φάση , αποκλειστικά και μόνο για τις συσκευές της Samsung.

Χθες διέρρευσε μια Beta έκδοση της Android εκδοχης των Here Maps, η οποία λειτουργεί σε όλες τις Android συσκευές με Android 4.0 και πάνω. Το κακό είναι οτι αυτή η Beta, είναι περιορισμένη με χρόνο, με τις 30 Σεπτεμβρίου να είναι η καταληκτική ημερομηνία, οπότε απο σήμερα είναι πρακτικά άχρηστη.

Αυτό βέβαια αν δεν έχετε κάνει Root της συσκευή σας, γιατι αν την έχετε κάνει τότε σας έχω κόλπο για να λειτουργήσει.

Πριν σας πώ πως μπορείτε να την εγκαταστήσετε ας πούμε λίγα λόγια για την εφαρμογή πρώτα.

Σε μια πρώτη δοκιμή που της έκανα σήμερα, το Here Maps δεν έχει τίποτα να ζηλέψει απο τις εμπορικές εφαρμογές του Google Play για offline πλοήγηση.

Το UI ίσως σας φανεί λίγο ξένο, κάτι φυσιολογικό ομως αφού πρόκειται για εφαρμογή στην ουσία για Windows Phone(η στην καλύτερη το demi-android των Nokia X)

Οι χάρτες σε μεγάλο ποσοστο φαίνονται ενημερωμένοι, αφού σε λίγους κύκλους που το δοκίμασα, μονοδρομήσεις, ονόματα οδών και όρια ταχύτητας ήταν κατα βάση σωστά.

Αν ψάχνεται λοιπόν για έναν offline πλοηγό, το Here Maps αξίζει τουλάχιστον μια ευκαιρία, ειδικά -όσο είναι ακόμα- δωρεαν. Για να δούμε τι πρέπει να κάνετε για να το δοκιμάσετε στη συσκευή σας.

 • Αρχικά κατεβάστε και εγκαταστήστε το Here Maps Beta,(Νέα έκδοση χωρίς το πρόβλημα με το Expired) στη συσκευή σας.
 • Αν δεν το έχετε ήδη εγκαταστήστε και ενεργοποιήστε το Xposed Framework – Για να γίνει αυτό θα πρέπει να είναι Rooted η συσκευή σας.
 • Μέσα απο το Xposed ψάξτε το Module “Per App Hacking” εγκαταστήστε το και ενεργοποιήστε το.
 • Κάντε επαννεκίνηση τη συσκευή σας.
 • Ανοίξτε το Per App Hacking, και βρείτε στη λίστα το HERE beta(μπορείτε να κάνετε και αναζήτηση απλά αν έχετε πολλές εφαρμογές)
 • Επιλέξτε το και μετά πατήστε την επιλογη Time Machine και στο παράθυρο διαλόγου που θα εμφανιστεί γράψτε 2014-09-30 23:59
 • Κάντε πάλι επαννεκίνηση τη συσκευή σας.
 • Τώρα το Here Maps θα ξεκινήσει κανονικά.

Μέσα απο την εφαρμογή αν θέλετε μπορείτε να κατεβάσετε τους χάρτες απο τις χώρες που σας ενδιαφέρουν(ο ελληνικός χάρτης είναι 300+ MB) ωστε να έχετε διαθέσιμη της Offline πλοήγηση.

Απο προεπιλογή το Here Maps δεν έχει ελληνικές φωνητικές οδηγίες, ωστόσο αν θέλετε μπορείτε να τις προσθέσετε χειροκίνητα. Για να το κάνετε θα χρειαστείτε έναν File Manager.(All rights Reserved Damiam @insomnia.gr)

Κατεβάστε το αρχείο με τις Ελληνικές φωνητικές οδηγίες

Κάντε Extract τα περιεχόμενα του αρχείου και αντιγράψτε τα στο κινητό σας. Με τη βοήθεια ενός File Manager στη συσκευή σας(Es File Explorer) αντιγράψτε τον φάκελο el-GR_Female και το αρχείο voice_catalog.ENG στην παρακάτω διαδρομή της μνήμης της συσκευής σας(οχι της SD):

Android -> com.here.app.maps -> files ->  .here-maps -> voices-download

Ο φάκελος .here-maps είναι κρυφός οπότε βεβαιωθείτε οτι έχετε επιλέξει την εμφάνιση των κρυφών αρχείων στο File Manager που χρησιμοποιείται.

Οταν πατήσετε επικόλληση το σύστημα θα σας ζητήσει να αντικαταστήσετε το voice_catalog.ENG. Κάντε το.

Βουαλά! Έχετε ελληνικά στο Here Maps

Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

1 Comment
 1. το εγκατέστησα σε LG G2 μια χαρά…! ευχαριστούμε..

  με υπογραφή:

  ομορφονιός 😛

Leave a reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo