Μετατρέψτε το Home Button σε ένδειξη μπαταρίας

0
geekbuying aniverssary sale banner

To νέο Android 5.0 Lollipop έρχεται με αλλαγμένα τα On Screen buttons, με το Home Button να έχει αντικατασταθεί απο έναν κύκλο.

Κάποιος σκέφτηκε λοιπόν οτι αυτό το συμπαθητικό κυκλάκι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως Battery Indicator, και όχι μόνο το έκανε, αλλα είναι και εξαιρετικά λειτουργικό.

Για να το κάνετε αυτό και στη συσκευή σας θα χρειαστείτε δυο ικανές και αναγκαίες συνθήκες. Πρώτον πρέπει να έχετε κάνει Root, γιατι θα χρειαστούμε το Xposed, και δεύτερον το κινητό σας να έχει On Screen Buttons (Duh!)

Για να δούμε ομως τι θα χρειαστούμε:

  • Ένα κινητό με δικαιώματα Root και On Screen Buttons
  • Το Xposed Framework
  • Ενεργοποιημένη τη δυνατότητα εγκατάστασης Εφαρμογών απο άγνωστες πηγές

Εγκαθιστάτε λοιπόν το Xposed Framework στη συσκευή σας, και κάνετε επανεκκίνηση.

Ανοίξτε το Xposed και απο το Menu “Κατέβασμα” κατεβάστε τα δυο Modules που θα χρειαστούμε: το Android L Navigation Bar, και το Battery Home Icon (τα κάνετε αναζήτηση μέσα απο την εφαρμογή, και τα κατεβάζετε απο την καρτέλα “εκδόσεις”)

Επιστρέψτε στην αρχική οθόνη του Xposed και στο menu Modules ενεργοποιήστε αυτό τα 2 Modules τσεκάρωντας τα.

Πατώντας πάνω στα ονοματα των Modules μπορείτε να δείτε τις ρυθμίσεις που σας επιτρέπουν να αλλάξετε. Απο εδώ μπορείτε να αλλάξετε για παράδειγμα το πάχος της γραμμής για το Home Button.

Κάντε επαννεκίνηση ακόμα μια φορά τη συσκευή σας,

Αυτή τη φορά οταν ανοίξει η συσκευή σας, αν έχουν πάει ολα καλά θα δείτε το νέο Navigation Bar, με το Home Button να σας δείχνει το πόση μπαταρία έχετε ακόμα διαθέσιμη

Ευκολο, απλό και πολύ χρήσιμο.

Συμβατότητα με Android Skins
Υπάρχουν περιπτώσεις, όπως του LG G2, στο οποίο η LG έχει επέμβει στη Navigation Bar, με αποτέλεσμα το παραπάνω κόλπο να μη λειτουργεί οπως θα έπρεπε. Τα καλύτερα αποτελέσματα φυσικά θα πρέπει να τα περιμένετε σε Nexus συσκευές, η αν έχετε εγκατεστημένη μια Custom ROM που φέρνει αρκετά σε Vanilla Android.
Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

Σχολιάστε πρώτος

Leave a reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo