Μετατρέψτε το κινητό σας σε ασύρματη κάμερα

0

Αν έχετε στο συρτάρι κάποιο παλιότερο κινητό Android, ήρθε η ώρα να το βγάλετε, και να το μετατρέψετε σε μια αξιοπρεπέστατη ασύρματη κάμερα!

Το να το κάνετε αυτό είναι πολύ πιο εύκολο απο οτι φαντάζεστε μέσω του IP Webcam, το οποίο αναλαμβάνει να μεταδόση τη ροή της κάμερα σας στο υπολογιστή η στο κινητό σας.

Αυτο που πρέπει να κάνετε πρώτα είναι να εγκαταστήσετε το IP Webcam στη συσκευή σας.

Η εφαρμογή έχει πάρα πολλές επιλογές τις οποίες μπορείτε να πειράξετε, αλλάζοντας τις ρυθμίσεις για την εγγραφη video και τη σύνδεση της εφαρμογής με το μέσω προβολής(browser, vlc ή ότι άλλο επιλέξετε).

Μια απο τις βασικές ρυθμίσεις που θα πρέπει να σετάρετε πριν ξεκινήσετε είναι ο κωδικός πρόσβασης για το Feed, ωστε να σιγουρέψετε οτι δε θα έχει κανεις πρόσβαση στην κάμερα σας.

Αφού τελειώσετε με τις ρυθμίσεις επιλέγετε το Start Server, και στην οθόνη εμφανίζεται η εικόνα απο την κάμερα απο τη συσκευή σας, και μια διεύθυνση για να τη δείτε.

Ανοίξτε ένα Browser απο ένα PC συνδεδεμένο στο ίδιο ασύρματο δίκτυο, και πληκτρολογείστε την διεύθυνση που εμφανίζεται στην οθόνη του κινητού σας(λόγου χάρη 192.168.1.2:8080). Η σελίδα που θα ανοίξει θα σας ζητήσει των κωδικό που θέσατε στις ρυθμίσεις πριν εμφανίσει την εικόνα απο την κάμερα σας.

ipwebcam_webui (1)

Το Web UI του IP Webcam

 

Μέσα απο το Web-Ui της εφαρμογής στο PC σας, μπορείτε το αν θα γίνεται η προβολή μέσω Flash, Browser, Java, ή Javascript, ενώ παρόμοιες επιλογές έχει και για τη μεταφορά του ήχου.

Οπως θα δείτε μέσα απο το Browser έχετε πλήρη έλεγχο της κάμερας, με δυνατότητα για Zoom, ενεργοποίηση του Flash, νυχτερινή λήψη, ενώ σας δίνεται η δυνατότητα να πραγματοποιήσετε εγγραφή Video αν το κρίνετε απαραίτητο ή να τραβήξετε μερικές φωτογραφίες.

Η εικόνα είναι πολύ καλή, με ελάχιστη καθυστέρηση(η οποία εμφανίζεται πιο συχνά στον ήχο), ενώ στη δωρεάν έκδοση της εφαρμογής τα εγγεγραμένα βίντεο έχουν και ένα Watermark, κάτι που δεν νομίζω να σας προβληματίσει.

Εκτός του Browser μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και εφαρμογή οπως το VLC ή το Zoneminder. Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το Tinycam για προβολή της ροής σε κινητό.

Το μόνο αρνητικό της εφαρμογής είναι οτι δεν υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς της εικόνας μέσω διαδικτύου, που σημαίνει οτι μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε μόνο αν η συσκευή-κάμερα και η συσκευή προβολής βρίσκονται στο ίδιο ασύρματο δίκτυο.

Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

2 Comments
Show all Most Helpful Highest Rating Lowest Rating Add your review
  1. δεν δεχεται στο pc το user & pass.

  2. μπορω να την συνδεσω μεσω wifi stick repeater???

Leave a reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo