Ο απλός τρόπος για να ξεκλειδώσετε τον Bootloader του Moto G 2014

0
geekbuying aniverssary sale banner

Το πρώτο βήμα πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε δουλειά έχει να κάνει με Custom Recoveries ή Custom ROM στο Moto G σας, ξεκινάει με το ξεκλείδωμα του Bootloader. Για να δούμε λοιπόν πως γίνεται αυτό.

Το Moto G είναι ένα απο τα πιο εύκολα κινητά για να ξεκλειδώσετε το Bootloader, κάτι το οποίο γίνεται με μια διαδικασία που θυμίζει αρκετά τις συσκευές Nexus. Μοναδική διαφορά μια μικρή παράκαμψη στο Site της Motorola, αλλα θα τα δούμε πιο αναλυτικά παρα κάτω.

[box type=”warning” ]

Με τη διαδικασία αυτή, οτιδήποτε έχει στην μνήμη της συσκευής, θα χαθεί, αφού θα γίνει Full Wipe. Πριν δοκιμάσετε οτιδήποτε, πάρτε αντίγραφα ασφαλείας, απο ολα τα σημαντικά σας αρχεία.

Το ξεκλείδωμα του Bootloader επίσης είναι αντίθετο στους όρους της εγγύησης της συσκευής, οπότε προσοχή!

Τέλος δεν έχω καμία ευθύνη για οτιδήποτε και αν προξενήσετε στη συσκευή σας, με αυτή τη διαδικασία. Οχι οτι υπάρχει κίνδυνος, αλλα ας υπάρχει η δήλωση να τη βλέπετε.

[/box]
 1. Κατεβάστε το Minimal ADB and Fastboot  και τα Drivers για το Moto G, εγκαταστήστε και τα δύο
 2. Επαννεκινήστε το Moto G σε Fastboot Mode(Κλείστε το, και [lightbox full=”https://www.youtube.com/watch?v=ZzLqPNul8vc”]κρατήστε το Power μαζί με τo Volume down για μερικά δευτερόλεπτα[/lightbox] μέχρι να ανοίξει.
 3. Συνδέστε το Moto G με τον υπολογιστή σας, και περιμένετε μέχρι να εντοπίσει και να εγκαταστήσει τους Drivers το PC.
 4. Ανοίξτε μια γραμμή εντολών στον φάκελο που εγκαταστήσατε το Minimal ADB([lightbox full=”https://www.youtube.com/watch?v=3dzU1Z8VSlA”] Δεξί κλίκ κρατώντας πατημένο το Shift μέσα στο φάκελο -> Ανοίξτε μια γραμμή εντολών εδώ[/lightbox]
 5. στο παράθυρο εντολών που θα ανοίξει γράψτε: fastboot oem get_unlock_data
 6. Τώρα θα εμφανιστεί ένας κωδικός. Αντιγράψτε το σε ένα πρόχειρο. Αν δεν ξέρετε πως να κάνετε Copy απο το παράθυρο εντολών, ρίξτε μια ματιά [lightbox full=”https://www.youtube.com/watch?v=A5GMJZT9hl8″]εδώ[/lightbox].
 7. Ο κωδικός που θα πάρετε είναι σε 5 σειρές. Διαγράψτε ολα τα κενά, και τη λέξη “info” όπου, και αν αυτή εμφανίζεται για να πάρετε μια μεγάλη σειρά απο αριθμούς.
 8. Επισκευθείτε το Site της Motorola, και συνδεθείτε με τον Google λογαριασμό σας, η το Moto ID σας.
 9. Πηγαίνετε απευθείας στο 6ο βήμα και επικολλήστε τον κωδικό που έχετε. Μετά πατήστε το Can my device be unlocked? και στη συνέχεια επιλέξτε το REQUEST UNLOCK KEY που θα εμφανιστεί στον πάτο της σελίδας αφού πρώτα συμφωνήσετε με τους όρους χρήσης.
 10. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, θα λάβετε ένα Mail με τον κωδικό ξεκλειδώματος.
 11. Επιστρέψτε στο CMD και δώστε fastboot oem unlock “κωδικός” (όπου “κωδικος” βάζετε τον 20ψήφιο κωδικό που λάβατε στο email σας, χωρίς ” βέβαια.)

Είστε έτοιμοι.

Αν για οποιοδήποτε λόγο θέλετε να ξανακλειδώσετε το Bootloader,  αφού κάνετε επαννεκίνηση σε Fastboot της συσκευής σας, ανοίξτε μια γραμμή εντολών και δώστε την εντολή

fastboot oem lock

Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

Σχολιάστε πρώτος

Leave a reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo