Ο υπέρτατος οδηγός αγορών απο την Κίνα(Αναβάθμιση 2/2017)

264
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τον τελευταίο μήνα έχω λάβει αρκετά E-mails φίλων του Site που προσπαθούν να αποκτήσουν κινητά, Tablet ή Smartwatches Κινέζων κατασκευαστών. αλλα δεν ξέρουν απο που να ξεκινήσουν και που να τελειώσουν.

Έτσι λοιπόν βάζω τη στολή του Batman και φτιάχνω καφέ, για να σας προσφέρω έναν όσο το δυνατό πιο λεπτομερή οδηγό αγοράς απο τα γνωστά κινέζικα υπερκαταστήματα, που πουλούν απο αναπτήρες μέχρι 3D Printers.

Πριν ξεκινήσω, ας απαντήσω σε μερικές βασικές ερωτήσεις που σίγουρα θα έχετε.

Ε: Αξίζει να αγοράσω Κινητό/Tablet/Ρούχα/αεροπλανοφόρο απο την Κίνα;
Α: Αν η διαφορά στην τιμή το δικαιολογεί φυσικά. Στην περίπτωση των κινητών, οτιδήποτε πάνω απο 200-250€ ίσως να μην αξίζει απο πλευρά εγγύησης.

Ε:Είναι εύκολη η αγορά απο Κίνα;
Α:Ναι είναι.

Ε:Είναι επικίνδυνο να χάσω τα λεφτά μου;
Α:Όχι, εκτός αν σας πιάσουν κορόιδο. Αγοράζετε απο γνωστά, δοκιμασμένα καταστήματα μόνο με Paypal. 

Ε:Οι Κινέζοι θέλουν να μου φάνε τα λεφτά :
Α:Όχι, ούτε να σας χαρίσουν ομως πρόκεται

Ε:Θα έρθει το Κινητό σε 10 μέρες;
Α:ΟΧΙ. Το απλό ταχυδρομείο, θα κάνει 20-25 ίσως και 30 ημέρες, σπανίως να φτάσει τις 15. Αυτά χωρίς να υπολογίσουμε γιορτές και αργίες

Ε:Ωραία, άρα να βάλω ταχυμεταφορική, και ας δώσω 20€ παραπάνω.
Α:ΟΧΙ οποιαδήποτε άλλη επιλογή, φλερτάρει με το να περάσει τελωνείο, κάτι που σημαίνει οτι το κοπανίδι που θα φάτε δεν θα έχει προηγούμενο. Αν σας ενδιαφέρει μια συσκευή, πέραν του κόστους, ρίξτε μια ματιά στις Ευρωπαικές αποθήκες των καταστημάτων, που μπορούν να το στείλουν πολύ πιο γρήγορα, χωρίς φόβο τελωνείου.

Ε: Αν το στείλω με μεταφορική και το δηλώσω δώρο και αξίας 10€ δε θα περάσει χωρίς δασμούς;
Α: Όχι, οι τελωνειακοί υπάλληλοι έχουν το δικαίωμα να ανοίξουν το δέμα, και να σας ζητήσουν αποδεικτικό αγοράς για τον υπολογισμό των δασμών.

 

Update Φεβρουαρίου 2017

Λοιπόν προσθέτω αυτό το κομμάτι για να λύσω αρκετές απορίες σας σχετικά με το τι έχει αλλάξει στα τελωνεία απο το τέλος του 2016.

Μέχρι και τον Νοέμβριο του 2016, τα πακέτα απο τρίτες χώρες(εκτός Ευρωπαικής ένωσης δηλαδή), έμπαιναν αέρα-πατέρα, αρκει να είχαν χαμηλή δηλωμένη αξία.

Απο τότε και ειδικά και μέχρι τα Χριστούγεννα του 2016, οι έλεγχοι έγιναν αρκετά πιο αυστηροί, με αποτέλεσμα αρκετά πακέτα, παρότι είχαν χαμηλή δηλωμένη αξία να σταματήσουν, να ανοιχτούν και να χρεωθούν με τους νόμιμους δασμούς.

Μετά την πρωτοχρονιά, η συχνότητα των πακέτων που καταλήγουν στο τελωνείο είναι μικρότερη, αλλα και πάλι, είναι αρκετά μεγαλύτερη σε σχέση με το οτι συνέβαινε μέχρι και πριν τον Νοέμβριο του 16′.

Με λίγα λόγια, ο έλεγχος παραμένει δειγματοληπτικός, και δεν «περνάνε ολα απο τελωνείο» οπως έχω ακούσει και διαβάσει. Τουλάχιστον όχι ακόμα.

Απο τον Οκτώβρη έχω παραλάβει 12 πακέτα, ολα κινητά και δε σταμάτησε κανένα στο τελωνείο. Αυτό δε σημαίνει βέβαια τίποτα.

Τι γίνεται αν σταματήσει το δέμα μου;

Σε περίπτωση που το δέμα σας σταματήσει στο Τελωνείο, ο τελωνειακός υπάλληλος, το ανοίγει, και αν δε βρεί συνοδευτικό αποδεικτικό, ψάχνει και βρίσκει την τρέχουσα τιμή του αντικειμένου.

Σε αυτή την τιμή χρεώνει το 24%, το ΦΠΑ δηλαδή, ενώ για τη διαδικασία, τα ΕΛΤΑ χρεώνουν 12€ τέλη εκτελωνισμού.

Για ένα πακέτο αξίας 150€ θα χρεωθείτε δηλαδή :

150*24%= 36€, συν 12 ευρώ τέλη, σύνολο 48€

Υ.Γ. Αυτό το ποσο ισχύει μόνο αν το πακέτο σας εκτελωνιστεί απο τα ΕΛΤΑ. Αν το έχετε παραγγείλει με ταχυμεταφορική, τα ποσά ανεβαίνουν αρκετά.

Πως θα παραλάβω το δέμα μου απο το Τελωνείο;

Η διαδικασία παραλαβής δεν αλλάζει. Το δέμα σας θα μπεί τελωνείο, θα βγεί, και θα προωθηθεί στο ταχυδρομείο της περιοχής σας.

Απο εκεί θα σας καλέσουν, θα σας πουν τη λυπητερή, για να ξέρετε ποιο ειναι το ποσό που θα πληρώσετε για να παραλάβετε.

Αυτά λοιπόν, για καλό και για κακό, να έχετε στο νού σας οτι υπάρχει περίπτωση ένα πακέτο σας, να χρεωθεί δασμούς κατα την είσοδο του στη Χώρας μας, οπότε να το μετράτε και αυτό πριν μπείτε στη διαδικασία παραγγελίας.

Ας απαντήσω και ορισμένες πολύ συχνές ερωτήσεις σας.

Ερώτηση: Το πακέτο μου σταμάτησε στο Τελωνείο και εγώ δε θέλω να το παραλάβω, και να πληρώσω. Μπορώ να αφήσω το πακέτο να γυρίσει πίσω και να πάρω τα λεφτά μου απο το Paypal.

Απάντηση: Εδώ δώστε ιδιαίτερη προσοχή. Αν ανοίξετε Dispute για να πάρετε τα χρήματα σας πίσω απο το Paypal για δέμα που έχει σταματήσει στο τελωνείο, και αρνείστε να παραλάβετε, το Paypal, θα δικαιώσει τον πωλητή. Και καλα θα κάνει. Τα καταστήματα δεν είναι υπεύθυνα για τους τελωνειακούς δασμούς που προκύπτουν σε κάθε χώρα. Αυτοί έστειλαν το πακέτο, αυτό έφτασε, και εσείς αρνείστε την παραλαβή. Άρα χάνετε τα λεφτά σας.

Ε:Υπάρχουν κάποια πακέτα που κινδυνεύουν περισσότερο;

Α: Ισχύει, οτι ίσχυε μέχρι τώρα. Τα πολύ ογκώδη και βαριά δέματα, καθώς και αυτά που έχουν δηλωμένη αξία ανω των 22€ έχουν σημαντική πιθανότητα να σταματήσουν στο τελωνείο. Σύμφωνα με απλές ενδείξεις, και τίποτα επίσημο φυσικά, οσα πακέτα έρχονται απευθείας απο Κίνα με Singapore Post, είναι πιο επίφοβα, ενώ ο μεγαλύτερος αριθμός πακέτων, που έχει σταματήσει, προοριζόταν για Βόρεια Ελλάδα, και έκανε στάση στο ΥΕΔ Θεσσαλονίκης.

Ε: Το κινητό το πήρα σε Flash Sale/προσφορά/τσαμπα και ο τελωνειακός υπάλληλος υπολόγιζε το ΦΠΑ με την πραγματική του αξία. Τι μπορώ να κάνω;

Α: Έχετε δικαίωμα να ζητήσετε επανεκτίμηση του κόστους, προσκομίζοντας και τα απαραίτητα αποδεικτικά αγοράς, αλλα εκτός του οτι θα πρέπει να πληρώσετε 10€ για να τον επανέλεγχο, σπάνια θα δείτε ουσιαστική διαφορά προς τα κάτω.

Ε: Τι μπορώ να κάνω αν δε θέλω να παραλάβω το πακέτο;

Α: Το μόνο που μπορείτε να κάνετε, είναι να έρθετε σε επαφή με το κατάστημα,  να τους ζητήσετε να επιστραφεί το δέμα πληρώνοντας τους τα έξοδα πήγαινε-έλα, και αυτοί να το ξαναστείλουν. Αυτό φυσικά δεν βεβαιώνει οτι και τη δεύτερη φορά δε θα σταματήσει στο τελωνείο, κάνοντας ολη αυτή τη φασαρία ,άδικα.

Αν θέλετε τη δική μου γνώμη, νομίζω οτι το πιο φρόνιμο είναι να παραλάβετε, εκτός αν το επιπλέον κόστος ξεπερνάει το κόστος αγοράς του αντικειμένου, ή αν έχετε δώσει πολύ μικρό ποσό να το αποκτήσετε.

Για αυτό βάλτε στον υπολογισμό πριν την αγορά και την πιθανή στάση του πακέτου στο Τελωνείο για να δείτε αν σας συμφέρει, και αν τελικά δε περάσει τελωνείο, θα σας μείνουν και τα λεφτά.

Πίσω στον υπόλοιπο οδηγό τώρα.9

Η επιλογή

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε, είναι, φυσικά, να βρείτε το στόχο σας. Η γενικότερη κατηγορία «αγορά απο Κίνα» έχει εκατοντάδες χιλιάδες στόχους, για αυτό εγώ θα επικεντρωθώ σε προιόντα τεχνολογίας, που αφορούν άμεσα και την θεματολογία του Angroid.gr.

Ψάχνοντας λίγο στο Google, θα βρεθείτε αντιμέτωποι με εκατοντάδες προτάσεις και άλλες τόσες απόψεις σχετικά με την κάθε πρόταση, ενός κινητού για παράδειγμα. Αυτό που πρέπει να κατανοήσετε, είναι οτι πρέπει να θέσετε ορισμένες σταθερές στην αναζήτηση σας, αν θέλετε αυτή να καταλήξει κάπου.

Στο παράδειγμα του κινητού, το κόστος, η μπαταρία, το μέγεθος της οθόνης και οι επιδόσεις του SoC είναι τέσσερις πολύ καλές κατηγορίες με βάση το οποίο μπορείτε να φιλτράρετε τις διαθέσιμες συσκευές.

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε ένα παράδειγμα σύγκρισης συσκευών
Το Kimovil.com είναι μια πολυ καλή αρχή για να βρείτε την κατάλληλη συσκευή για τα θέλω σας

Αν δεν θέλετε να ψάξετε ψύλλους στ’αχυρα, μπορείτε να ακολουθήσετε την δεύτερη διαδρομή, που περιλαμβάνει ειδικευμένα Blogs, Forums και Youtube Channels.

To Angroid.gr, το Doctorandroid.gr, και το Techblog.gr είναι 3 πολύ χρήσιμα blogs για την ενημέρωση σας, ενώ φυσικά πολλές πληροφορίες θα βρείτε στα μεγάλα τεχνολογικά Forums, όπως το Myphone.gr, το Insomnia.gr, το thelab.gr και το adslgr.com.

Φυσικά το Youtube είναι μια πολύ καλή πηγή, αφού πέρα απο το μπλα μπλά μπορείτε να δείτε σε Live λειτουργία την κάθε συσκευή. Χρησιμοποιώντας το πρόθεμα greek μετά το όνομα του κινητού, πιθανότατα θα βρείτε και κάποιες παρουσιάσεις στα Ελληνικά, απο τα γνωστά κανάλια, ή και απο πιο άγνωστα όπως του Γιώργου Καφετζόπουλου και του personal favorite, και άκρως απολαυστικού Μπακάρντι Σπέσιαλιστ.

Αυτό που δε χρειάζεται εγώ να σας πώ, είναι να μην μασάτε όλα όσα διαβάζεται, στα παραπάνω, αφού σε πολλές περιπτώσεις τα άρθρα αποτελούν πληρωμένη διαφήμιση, ή δελτία τύπου.

Τουλάχιστον στο Angroid.gr ακόμα και στα πληρωμένα άρθρα, τα εξώφθαλμα προβλήματα τα αναφέρω, καλό ομως θα είναι να χρησιμοποιείται και την κοινή λογική σε πολλές περιπτώσεις. Οταν βλέπετε κινητό Android με μπαταρία 2000mAh και οθόνη 5.5″ FULL HD δε χρειάζεται να σας πώ εγώ οτι δε θα βγάζει τρίωρο.

Διαλέγοντας κατάστημα

Εδώ γίνεται η σφαγή.

Στο κομμάτι των Android Smartphones αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάρα πολλά καταστήματα απο Κίνα.

Εκτός απο τα γνωστά, φυτρώνουν συνεχώς καινούργια, ενώ  υπάρχουν και Site αγορών, οπως το Ebay.com και το Alibaba.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξεκαθαρίσετε στο μυαλό σας, είναι οτι όλα τα κινέζικα καταστήματα που έχετε ακούσει κατα καιρούς, έχουν τα ίδια χάλια. Κανένα δεν είναι καλύτερο, κανένα δεν είναι κλέφτες, κανένα δεν έχει χειρότερο ή καλύτερο Service απο το άλλο. Δεν υπάρχει «καλό» Κινεζοκατάστημα.

Αυτό που πρέπει να κάνετε εσείς είναι να επιλέξετε δοκιμασμένα καταστήματα, τα οποία έχουν και το know how για να μην σας μπλέξουν με τελωνεία.

Αφού βρείτε το κινητό που θέλετε να αγοράσετε, πρώτη στάση σας πρέπει να είναι το Kimovil.com για το οποίο έχουμε μιλήσει και με περισσότερες λεπτομέρειες εδώ. Εκει θα βρείτε τις φτηνότερες τιμές για τη συσκευή που σας ενδιαφέρει, αφού η λειτουργία του μοιάζει λίγο πολύ με αυτή του Skroutz.gr.

Ποιο είναι το καλύτερο κατάστημα; Το πιο φτηνό!
Ποιο είναι το καλύτερο κατάστημα; Το πιο φτηνό!

Ακόμα και έτσι βέβαια, θέλει λίγο ψάξιμο παραπάνω, αφού το kimovil εκτός απο ορισμένα λάθη στις τιμές, δεν έχει και ολα τα καταστήματα, με σημαντικότερη έλλειψη το Vickmall.

Σύμφωνα με τη δική μου εμπειρία, τα έμπιστα καταστήματα(και έμπιστα εννοώ αυτά που δε θας στείλουν σαπούνι) είναι τα εξής:

 • Everbuying.com
 • Gearbest.com
 • Coolicool.com
 • Vickmall.com
 • To2c.com
 • Minideal.net
 • Bangood.com
 • Geekbuying.com

Η σειρά είναι εντελώς τυχαία. Αν με ρωτάτε ποιο απο αυτά προτείνω η απάντηση είναι απλή. Το πιο φτηνό.

Σε κάθε περίοδο, το κάθε κατάστημα έχει ups and downs με κάποια να έχουν συγκεκριμένους μήνες που προσφέρουν κουπόνια με το κιλό, και χαμηλές τιμές σε διάφορους κατασκευαστές.

Δώρο άδωρο είναι και το να κοιτάτε σελίδες βαθμολογιών, για το πόσο «Hoax» και ψεύτικες είναι οι παραπάνω σελίδες.

Απο τη μία παραπάνω απο τα μισά θετικά σχόλια είναι πληρωμένα απο το κάθε κατάστημα με πόντους και δωράκια, ενω ακόμα και αν ήταν όλα αγγελικά πλασμένα, απο τους 100 ευχαριστημένους αγοράστες θα σχολίαζαν οι 5, απο τους 100 δυσαρεστημένους οι 110, οποτε καταλαβαίνεται οτι δεν είναι ασφαλές μέτρο σύγκρισης.

Τι γίνεται στο Angroid.gr

Σε περίπτωση που σας φαίνεται παράξενο που στο Angroid.gr χρησιμοποιώ κυρίως το Everbuying.net και το Gearbest.com δεν είναι για άλλο λόγο, παρα επειδή πληρώνομαι για να το κάνω.

Και οταν λέμε πληρώνομαι, δε παίρνω διαμερίσματα απο αυτά, αλλα σε συνδιασμό με τα λεφτά του Adsense βγάζω τα έξοδα του Site, που είναι πολύ σημαντικό για ένα χομπίστα σαν και εμένα, ενώ μένουν και αρκετά λεφτά για να αγοράζω συσκευές τις οποίες κάνω Review, και μετά μεταπουλώ, για να πάρω άλλη την οποία θα κάνω και πάλι review.

Αραια και που μου στέλνουν δώρα και ορισμένες συσκευές, οι οποίες είναι και αυτές που κληρώνω.

Δεν τα εμπιστεύομαι γενικά παραπάνω απο τα υπόλοιπα, αλλα στις προσωπικές αγορές τα χρησιμοποιώ και πάλι, αφού λόγο συνεργασίας με προσέχουν. Ορίστε, για να μη λέτε οτι το παίζω ανεξάρτητος.

Η άλλη λύση, που αφορά τα Ebay και Aliexpress, που αφορά αγορές απο μεμονομένους πωλητές, η προσοχή σας πρέπει να είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Κύριος λόγος επιλογής ενός πωλητή δεν πρέπει να είναι κανένας άλλος παρα οι αξιολογήσεις του, και όχι μόνο σε ποσοστό θετικών, αλλα και σε απόλυτο αριθμό.

Ένας πωλητής με 100% ευχαριστημένους αγοραστές, δε σημαίνει τίποτα αν μιλάμε για 50 αγοραστές, ή και 100.

Έτσι κοιτάτε για πωλητές με δεκάδες χιλιάδες αξιολογήσεις, απο τις οποίες οι θετικές να φτάνουν το 99%. Ιδιαίτερη βάση θα πρέπει να δώσετε στις αρνητικές αξιολογήσεις για να δείτε ποιος είναι ο λόγος που κάποιοι έχουν μείνει δυσαρεστημένοι απο τον εκάστοτε πωλητή.

Παραγγελία και αγορά

Αφου βρήκατε και το κατάλληλο για εσάς κατάστημα, ήρθε η ώρα της παραγγελίας.

Ο πρώτος κανόνας σε αυτή την φάση είναι οτι «ολοι λένε ψέματα«(ααα ρε Dr. House), ο οποίος στην περίπτωση μας σημαίνει οτι το «Διαθέσιμο» είναι μια πολύ φλού περιγραφή, αφού για τους φίλους μας τους Κινέζους μπορεί να σημαίνει και «περίπου διαθέσιμο» ή «σύντομα διαθέσιμο» ή ακόμα και «πλήρωσε το και το βλέπουμε».

Αυτός είναι και ο λόγος που η πρώτη κίνηση σας, είναι να ξεκινήσετε μια συζήτηση Live Chat στο κατάστημα της επιλογής σας, ή να έρθετε σε επικοινωνία με το Support της σελίδας στον τομέα των ερωτήσεων προ πώλησης.

Οι περισσότεροι απο τους Κινέζους αντιπροσώπους μιλάνε μέτρια Αγγλικά, τα θέματα όμως που πρέπει να σας εξηγήσουν τα κατέχουν καλά.

Η χρήση του Live Chat ή η επικονωνία πριν απο κάποια παραγγελία, μπορεί να σας γλιτώσει απο πολύ κόπο
Η χρήση του Live Chat ή η επικονωνία πριν απο κάποια παραγγελία, μπορεί να σας γλιτώσει απο πολύ κόπο

Ξεκινάτε λοιπόν συνομιλία και σπαμάρετε, στην κυριολεξία, τον αντιπρόσωπο, με ερωτήσεις για την διαθεσιμότητα του προιόντος που επιθυμείτε μέχρι να πάρετε καθαρή απάντηση.

Αν χρειαστεί μπορείτε να τους αναφέρετε οτι σε περίπτωση που σε 2 εργάσιμες η παραγγελία σας δεν έχει φύγει, θα προχωρήσετε σε καταγγελία μέσω Paypal για να πάρετε τα χρήματα σας πίσω, για αυτό θα πρέπει να είναι απολύτως σίγουροι για το οτι υπάρχει διαθέσιμο Stock.

Αφού προσπεράσετε αυτον τον σκόπελο, καλό θα ήταν να ρωτήσετε τον συνομιλητή σας, για το αν υπάρχει κάποιο διαθέσιμο κουπόνι που θα μπορούσε να ρίξει την τιμή λίγο ακόμα, ή για το αν θα μπορούσε να σας στείλει κάποιο δωράκι με την παραγγελία(μια θήκη, μια ζελατίνα προστασίας ή κάτι τέτοιο μικρό, μη ζητάτε $50 δώρα).

Ακόμα και αν δε συνηθίζετε τα παζάρια, στην προκειμένη περίπτωση δε χάνετε τίποτα να δοκιμάσετε αφού τις περισσότερες φορές, όλο και κάτι θα βγάλετε.

Οταν ολοκληρωθεί το παραπάνω γαιτανάκι, ήρθε η ώρα της παραγγελίας.

Βάζετε το αντικείμενο στο καλάθι, προσθέτετε το κουπόνι έκπτωσης που μπορεί τυχόν να έχετε, και κάνετε Checkout μέσω Paypal.

Σημαντικό
Καλό θα ήταν αν το αντικείμενο που αγοράσατε είναι μικρής αξίας και δεν συμπεριλαμβάνει στην τιμή το κωδικό εντοπισμού(tracking code) να δώσετε κάτι παραπάνω για να τον προσθέσετε και να μην ψάχνετε το αντικείμενο μετά.

Σας προειδοποίησα.

Τη χρονική περίοδο που γράφετε αυτό το άρθρο, η Ελλάδα βρίσκεται ακόμα υπο καθεστώς Ελέγχου κεφαλαίων, οπότε η απευθείας αγορά μέσω πιστωτικών και χρεωστικών καρτών (με την ασφάλεια του Paypal πάντα) δεν είναι δυνατή, οπότε θα χρειαστεί να κάνετε ορισμένες τρίπλες για να πραγματοποιήσετε αγορά.

Κοινός παρανομαστής για όλες τις τρίπλες θα παραμείνει το Paypal το οποίο οπως σας είπα είναι απολύτως απαραίτητο για τη διασφάλιση των χρημάτων σας. Αυτό που πρέπει να κάνετε σε τελική ανάλυση είναι να μεταφέρετε χρήματα στο Balance του Paypal, απο το οποίο μπορείτε να πραγματοποιήσετε αγορές απροβλημάτιστα.

Οι κυριότεροι τρόποι παράκαμψης των Capital Controls, είναι γραμμένοι αρκετά αναλυτικά εδώ, οπότε δε θα τους αναφέρω ξανά.

Ο λόγος που πρέπει να προτιμήσετε το Paypal, είναι γιατι η υπηρεσία αυτή διασφαλίζει στο 100% της συναλλαγές σας, κάτι που θεωρώ απαραίτητο σε μια αγορά απο ένα άγνωστο κατάστημα μιας συσκευής που θα καταπονηθεί σχεδόν ένα μήνα μέσα στο κουτί πριν φτάσει στα χέρια σας.

Το Paypal σας προσφέρει 180 ημέρες εγγύησης οτι θα λάβετε τα χρήματα σας πίσω σε περίπτωση που δε λάβετε το αντικείμενο, ή το λάβετε χαλασμένο. Περισσότερα για το τι θα πρέπει να κάνετε σε αυτές τις περιπτώσεις θα πούμε παρακάτω.

Τα καταστήματα που ανέφερα παραπάνω, έχουν στείλει πάρα πολλές φορές αντικείμενα σε χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης με αποτέλεσμα να ξέρουν ολα τα κόλπα για να αποφύγουν τα τελωνεία (mark as gift, χαμηλή δηλωμένη αξία κτλ) ,αν θέλετε παρόλα αυτά μπορείτε να τα επαναλάβετε στο Live Chat μετά την ολοκλήρωση της παραγγελίας.

Μάλιστα κάποια καταστήματα αναλαμβάνουν την εγκατάσταση Multilanguage Roms σε κινητά που δεν έχουν Ελληνικά (οπως τα Xiaomi και το LetV) αλλα και Root, αν το επιθυμείτε, κάτι ομως που συνήθως το χρεώνουν έξτρα.

Τρόποι και διαρκεια αποστολής

Ο βασικότερος τρόπος αποστολής, είναι το απλό ταχυδρομείο.

Με τη χρήση του, τα αντικείμενα έρχονται εντελώς δωρεάν απο την Κίνα, κάτι που απο μόνο του είναι ένα μικρό θαύμα, παρόλα αυτά περιέχει και το αναμενόμενο ρίσκο μιας αγοράς απο την άλλη πλευρά του κόσμου.

Τα περισσότερα καταστήματα χρησιμοποιούν της Singapore Post και την NL Post, ενώ τώρα τελευταία έχει μπεί στο παιχνίδι και το Belgian Post που καλό θα ήταν να αποφύγετε αν μπορείτε. Το γιατι θα σας το εξηγήσω στη συνέχεια.

Η πρώτη επιλογή με τα ταχυδρομεία Σιγκαπούρης, τα δέματα δεν κάνουν ευδιάκριτη στάση και μεταφέρονται απευθείας απο Κίνα, Ελλάδα. Φυσικά δεν έρχονται με απευθείας πτήση, και η διαδρομή τους μπορεί να περιέχει Φορτηγά, τρένα, ακόμα και πλοία, κάτι που σημαίνει οτι ο χρόνος αναμονής είναι αρκετός.

Ως επι των πλείστων οι απευθείας αυτές αποστολές απαιτούν 20-25 μέρες για να φτάσουν στα χέρια σας, με ορισμένες περιπτώσεις να ξεπερνούν τον μήνα, ενώ στις 200+ παραγγελίες που έχω πραγματοποιήσει απο Κίνα, έχουν τύχει και μικροπράγματα που έχουν έρθει στις 12 ή 13 μέρες, όπως συνέβει πρόσφατα με μια κάρτα μνήμης που πήρα απο το Gearbest, ένα κατάστημα που είναι διάσημο για την καθυστέρηση του, αλλα έστειλε την κάρτα στην πόρτα μου σε μόλις 11 μέρες.

Αυτός ο πίνακας με το Processing και Shipping time είναι σχεδόν πανομοιότυπος για όλα τα καταστήματα, και φυσικά περιγράφει ιδανικές συνθήκες
Αυτός ο πίνακας με το Processing και Shipping time είναι σχεδόν πανομοιότυπος για όλα τα καταστήματα, και φυσικά περιγράφει ιδανικές συνθήκες

Σημαντικό είναι να καταλάβετε οτι οι παραπάνω αριθμοί δε περιλαμβάνουν εορτές και πολυήμερες αργίες, οι οποίες αυξάνουν και άλλο τον χρόνο αναμονής.

Το θετικό αυτού του τρόπου αποστολής δεν είναι φυσικά άλλο, απο την αποφυγή των τελωνειακών δεσμών , η οποία είναι κατα 99.9% σίγουρη. Στο απλό ταχυδρομείο τον εκτελωνισμό αναλαμβάνουν οι άνθρωποι των ΕΛΤΑ οι οποίοι για καλή μας τύχη δεν δείχνουν ιδιαίτερη όρεξη να κυνηγήσουν κάθε δεματάκι για εκτελωνισμό.

Η αποστολή μέσω NL Post(ολλανδικά ταχυδρομεία), είναι λίγο πολύ ίδιας διάρκειας, με εξίσου ελάχιστη πιθανότητα στάσης στο Τελωνείο, με μια μικρή μόνο διαφορά. Το πακέτο αποστέλεται χωρίς τη δυνατότητα να το εντοπίσετε μέχρι την Ολλανδία, και απο εκει φεύγει με το Tracking που σας έχει δώσει το μαγαζί για Ελλάδα.

Με αυτόν το τρόπο είναι απόλυτα σύνηθες τις 4-5 πρώτες μέρες ίσως και παραπάνω, το αντικείμενο σας να μην εντοπίζεται απο το Tracking Code, αυτό ομως δεν είναι κάτι που πρέπει να σας απασχολεί.

Τέλος το Belgian Post(Bpost) είναι μια λύση ίδιας λογικής με το NL Post η οποία έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα. Απο τη στιγμή που το αντικείμενο σας μπεί στην Ελλάδα, δεν είναι πλέον ιχνηλάσιμο, και θεωρείτε απλό πακέτο, και όχι συστημένο.

Αυτό σημαίνει οτι απο το πέρασμα του πακέτου στην Ελλάδα και μετά δεν έχετε ιδέα που είναι το αντικείμενο, ενώ αντίθετα με τις άλλες περιπτώσεις, δε θα σας έρθει ειδοποίηση να πάτε να το παραλάβετε. Θα το βρείτε μια μέρα στην πόρτα σας. Αν δεν το αρπάξει κάποιος, ή δεν γίνει μούσκεμα απο τη βροχή.

Για να σας δώσω ένα δείγμα, μια παραγγελία με Bpost μπήκε Ελλάδα 4 Ιανουαρίου και την παρέλαβα στις 8, ενώ μια άλλη μπήκε στις 30 Δεκεμβρίου και την παρέλαβα 19 Ιανουαρίου. Μάλιστα το πρώτο ήταν το Xiaomi Redmi Note 3 , το οποίο είδα το πρωί στην εξώπορτά μου και έπαθα εγκεφαλικό, καθώς μένω στο κέντρο μεγάλης πόλης.

Οι υπόλοιπες επιλογές αφορούν Expedited Shipping, δηλαδή ταχυμεταφορικές, οι οποίες οπως είπαμε θα πρέπει να αποφύγετε πάση θυσία, αφού υπάρχει σημαντική περίπτωση η αποστολή να περάσει τελωνείο και να χρεωθείτε ένα κάρο λεφτά. Άλλωστε υπάρχουν και καλύτεροι τρόποι να πάρετε συσκευη αν βιάζεστε.

Σημαντικό
Αν για οποιοδήποτε λόγο το δέμα σας περάσει τελωνείο, η καλύτερη λύση είναι να μιλήσετε με τον πωλητή, και να αρνηθείτε να παραλάβετε το δέμα.

Αφού του επιστραφεί, μπορέι να σας το ξαναστείλει, χρεώοντας σας το ποσό που το κόστισε αυτό το πήγαινε-έλα, που θα είναι σημαντικά μικρότερο απο το να πληρώσετε τελωνειακούς δασμούς.

Περισσότερες λεπτομέρειες για αυτά τα θέματα μπορείτε να βρείτε στον πολύ καλογραμμένο οδηγο του gerstavros2 στο Myphone.gr

Ευρωπαικές Αποθήκες – Αγορά απο Ελλάδα

Αν ντε και καλά βιάζεστε να αποκτήσετε συσκευή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις Ευρωπαικές αποθήκες που έχουν πλέον ολα τα μεγάλα καταστήματα, ή να τα αποκτήσετε απο Ελλάδα.

Στην πρώτη περίπτωση τα EU Warehouses των καταστημάτων, μπορούν να σας εξυπηρετήσουν άμεσα, με ένα μικρό καπέλο στις τιμές και των κινητών μια μικρή χρέωση για την αποστολή.

Για παράδειγμα το Xiaomi Redmi Note 3 στο Gearbest κοστίζει $209 απο την Κινέζικη αποθήκη, με δωρεάν αποστολή, ενώ στην Ευρωπαική κάνει $217 συν $17 για την αποστολή σύνολο $234.

Οι Ευρωπαική αποθήκη του Vickmall είναι στην Ελλάδα, οπότε η παραλαβή θα είναι ταχύτατη. Βέβαιο το Vickmall είναι φαρμακείο απο την κανονική αποθήκη, ποσο μάλλον απο την Ευρωπαική
Οι Ευρωπαική αποθήκη του Vickmall είναι στην Ελλάδα, οπότε η παραλαβή θα είναι ταχύτατη. Βέβαιο το Vickmall είναι φαρμακείο απο την κανονική αποθήκη, ποσο μάλλον απο την Ευρωπαική

Ακόμα ένα αρνητικό των Ευρωπαικών αποθηκών είναι το εξαιρετικά περιορισμένο Stock τους, αφού πέρα απο 10-15 συσκευές δύσκολα θα βρείτε κάτι παραπάνω στο κάθε κατάστημα.

Η άλλη λύση είναι η αγορά απο Ελληνικά καταστήματα που εισάγουν επίσημα τα κινητά στη Χώρα μας.

Το ποια είναι αυτά θα τα βρείτε μέσω Skroutz.gr και Bestprice.gr, και το αν σας συμφέρει να τα πάρετε απο εκεί σηκώνει πολύ συζήτηση.

Τα καταστήματα αυτά πουλούν με αρκετά αυξημένη τιμή τις περρισότερες συσκευές, κάτι που είναι εν μέρη δικαιολογημένο, δεν παύει ομως να αποτελεί πρόβλημα.

To ίδιο Xiaomi Redmi Note 3 που είδαμε παραπάνω να κοστίζει 185€ και 214€ απο Κινέζικη και Ευρωπαική αποθήκη αντίστοιχα στην Ελλάδα θα το βρείτε 284€.

Πέρα απο την διετή εγγύηση, η οποία μπορεί να τεθεί και υπο αμφισβήτηση απο προσωπικές ή όχι εμπειρίες, οι συσκευές απο Ελλάδα έχουν και άλλες ανέσεις.

Μπορείτε για παράδειγμα να πληρώσετε με αντικαταβολή, γλιτώνοντας τη φασαρία του Paypal και των Capital Controls.

Επίσης μέσω ελληνικών καταστημάτων μπορείτε να ψωνίσετε με δόσεις, κάτι που επίσης μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμο σε κάποιους.

Τέλος, υπάρχει και η δυνατότητα αγοράς με τιμολόγιο για τους επαγγελματιές ωστε να δικαιολογήσουν τον ΦΠΑ.

Το αν αξίζουν τα παραπάνω το αυξημένο κόστος είναι δική σας απόφαση.

Προβλήματα παραλαβής- Εγγύηση

Τελευταίο κεφάλαιο σε αυτή την περιπέτεια είναι το τι γίνεται σε περίπτωση που η συσκευή δε φτάσει ποτέ, ή φτάσει και είναι προβληματική, γνωστό και ως DOA.

Βασικός σας σύμμαχος σε αυτές τις δύο περιπτώσεις είναι το Paypal, δε χρειάζεται ομως να καταφύγετε απευθείας εκεί.

Σημαντικό
Είναι καλή ιδέα να βιντεοσκοπείτε το ξεπακετάρισμα του κινητού, και την πρώτη του εκκίνηση για να χρησιμοποιήσετε το βίντεο ως στοιχείο οτι η συσκευή δε λειτουργούσε ή ήρθε σπασμένη απο την αρχή

Στην περίπτωση που έχουν περάσει η καθορισμένες μέρες αποστολής για το κάθε κατάστημα, (25-35 μέρες + καμια δεκαρια που θα σας ζητήσουν να περιμένετε) τότε δυστυχώς πρέπει να αρχίσετε να ψάχνεστε.

Αφού βεβαιωθείτε οτι απο το Tracking Code δε εμφανίζεται η συσκευασία σε κάποιο ταχυδρομείο της περιοχής, που σημαίνει οτι έχει χαθεί κάπου η ειδοποίηση, και το αντικείμενο σας περιμένει, η πρώτη σας κίνηση είναι να επικοινωνήσετε με το κατάστημα.

Αφού τους εξηγήσετε το πως έχει η κατάσταση, με Tracking code και ημερομηνία αποστολής ανα χείρας ζητώντας τους να σας επιστρέψουν τα χρήματα ή να επαναλάβουν την αποστολή του προιόντος.

Καλό είναι πριν απο οποιαδήποτε άλλη ενέργεια σε περίπτωση προβλήματος, να επικοιννωήσετε με το κατάστημα. Συνήθως θα βρείτε λύση(έστω και με λίγες φωνές)
Καλό είναι πριν απο οποιαδήποτε άλλη ενέργεια σε περίπτωση προβλήματος, να επικοιννωήσετε με το κατάστημα. Συνήθως θα βρείτε λύση(έστω και με λίγες φωνές)

Να ξέρετε οτι συνολικά το Paypal σας καλύπτει για 180 ημέρες απο την πληρωμή, που σημαίνει οτι αν πέρασαν 40 μέρες μέχρι την επικοινωνία σας με το κατάστημα μπορείτε άνετα να περιμένετε άλλες 30 για να ξαναστείλουν τη συσκευή, ειδικά αν την είχατε πετύχει σε καλή τιμή, οπότε η επιστροφή χρημάτων ίσως να μη σας συμφέρει.

Επίσης αν τελικά αποφασίσετε να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων, προσέξτε μη σας ζητήσουν να επιστραφούν τα χρήματα στο «wallet» του λογαριασμού σας στο εκάστοτε κατάστημα. Να δεχθείτε refund μόνο στο Paypal.

Αν οι άνθρωποι του support στο κατάστημα κάνουν «τους Κινέζους» τότε η λύση είναι μέσω του Paypal να βρείτε τη συναλλαγή στο Resolution Center και να την κάνετε Dispute.

Με αυτή τη διαδικασία ο υπεύθυνος αγορών του κάθε καταστήματος είναι αναγκασμένος να επικοινωνήσει μαζί σας και να διευθετήσει το πρόβλημα, αν θέλει να πάρει τα λεφτά.

Σημαντικό
Απο τη στιγμή που θα ανοίξετε Case για Dispute στο Paypal θα πρέπει να το κλείσετε ΜΟΝΟ αν πάρετε τα χρήματα σας πίσω, ή παραλάβετε τη συσκευή. Αν δεχτείτε να κλήσετε το Dispute, τότε τα χρήματα αποδεσμεύονται και δεν μπορείτε να τα διεκδικήσετε ξανά.

Η ίδια διαδικασία πρέπει να ακολουθηθεί και σε περίπτωση προβληματικής εξ’αρχής συσκευής.

Αν τώρα το κινητό παρουσιάσει μετά απο μερικούς μήνες λειτουργίας πρόβλήμα, πρέπει να ξέρετε οτι όλα τα καταστήματα έχουν εγγύηση 1 έτους.

Φυσικά η εγγύηση παρέχεται απο τα ίδια τα καταστήματα, κάτι που σημαίνει οτι η συσκευή πρέπει να πάει Κίνα και να γυρίσει, δηλαδή ένα δίμηνο, χώρια τον χρόνο που θα χρειαστεί για να την επισκευάσουν. Mάλιστα τα μεταφορικά για να πάει η συσκευή Κίνα (και σε ορισμένες περιπτώσεις και για την επιστροφή) επιβαρύνουν εσάς!

Αυτός είναι και ο λόγος που σε περιπτώσεις μικροπροβλημάτων(προβλήματα μπαταρίας, καμμένα pixels κτλ) οι περισσότεροι πωλητές θα σας προτείνουν να σας επιστραφούν ένα μέρος των χρημάτων σας για να μη μπείτε σε αυτή τη διαδικασία.

Το αν θα διεκδικήσετε ή όχι περισσότερα απο αυτά είναι θέμα δικό σας, αν και απο εμπειρία σας λέω οτι αν η συσκευή έχει σημαντικό πρόβλημα καλύτερα να την πουλήσετε για ανταλλακτικά. Το Service δεν είναι απο τα ατού των Κινέζικων καταστημάτων.

Για αυτό και δεν προτείνω την αγορά πολύ ακριβών συσκευών απο αυτά τα καταστήματα. Μέχρι 200€ κάτι μπορεί να γίνει. Μια συσκευή 400+ ευρώ όμως χωρις ουσιαστική εγγύηση δεν είναι και οτι καλύτερο.

Συνοψίζοντας

Η διαδικασία αγοράς απο την Κίνα δεν είναι το βουνό που σας παρουσιάζουν ορισμένοι. Τα πράγματα είναι απλά, και αν είστε προσεκτικοί δε θα χάσετε ουτε λεπτό απο τα λεφτά σας.

Μικροί κίνδυνοι υπάρχουν, οπως είναι φυσικό σε μια αγορά απο την άλλη άκρη του πλανήτη, τον τελευταίο καιρό ομως, τα καταστήματα της Κίνας έχουν καταφέρει να φέρουν το Support σε ανθρώπινο επίπεδο, ενώ η ασφάλεια του Paypal σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε ακόμα πιο άφοβα της αγορές σας.

Κλείνοντας έχω για εσάς το δωδεκάλογο του καλού αγοραστή

 1. Πάντα χρησιμοποιείται Paypal
 2. Μην αγοράζεται απο Κινέζικα καταστήματα, αν βιάζεστε
 3. Μην ψάχνεται για εγγυήσεις, Δεν υπάρχουν
 4. Σε Ebay και Aliexpress οι πολύ χαμηλές τιμές κρύβουν ταπες. ΠΑΝΤΑ
 5. Το Kimovil.com είναι φίλος σας
 6. To ίδιο και το Angroid.gr. Αν έχετε ερώτηση το Mail μου είναι διαθέσιμο (Contact at angroid.gr)
 7. Πριν απο οποιαδήποτε παραγγελία μιλάτε με το κατάστημα για το Stock. Εκτός αν δε σας πειράζει η αναμονή
 8. Δεν επιλέγετε ποτέ ταχυμεταφορική απο Κίνα. Το Τελωνείο τσούζει.
 9. Πάντα βιντεοσκοπείτε το Unpacking και την πρώτη Εκκίνηση(αν μιλάμε για κινητό η Tablet)
 10. Σε περίπτωση προβλήματος μιλάτε πάντα πρώτα με το κατάστημα.
 11. Αν ανοίξετε Case στο Paypal ΔΕΝ το κλείνετε παρα μόνο αν πάρετε τα λεφτά σας πίσω, η το αντικείμενο στο χέρι. Τίποτα άλλο.
 12. Η αγορά Κινέζικων κινητών απο Ελλάδα έχει πολλές ανέσεις, αλλα το χτυπαρίδι είναι χτυπαρίδι.

 

 • Γιαννης

  Σε ολους καλησπερα και απο μενα και Χριστός Ανέστη!
  Ειπα κι εγω να αγορασω ενα αεροπλανοφ…εεεεεε….κινητο ηθελα να πω….απο Κινα. Μου αρεσε το Blackview 7000pro. Ομολογω πως κατα τυχην επελεξα απλο ταχυδρομειο και ο πρακτορας τους μου ειπε οτι ειναι η NL. Επειδη ομως τη στιγμη της συναλλαγης ειχα ξεχασει τον κωδικο του Paypal……εκανα την πληρωμη με Worldpay….

  Για πες μου φιλτατε (ή οποιος ξερει……) εσυ που εχεις μαυρη ζωνη στα σχετικά…..σε περιπτωση βλαβης-φθορας-μη σωστης λειτουργιας συσκευης……πώς κινουμαι…???
  Ευχαριστω εκ των προτερων.

  • Χρόνια πολλά!

   Σε θέμα σέρβις δεν έχει μεγάλη διαφορά το πώς πληρωσες. Όπως και να πληρώσεις, αν χρειαστείς σέρβις το στέλνεις πίσω Κίνα, οπότε εκεί δεν έχει διαφορά. Αλλά σε καλύπτει το PayPal, όπως στη περίπτωση που η συσκευή έρθει προβληματική, η δεν έρθει καθόλου.

   • Γιαννης

    Κι αν λοιπον προκυψει η απευκταια αυτη περιπτωση, τι θα μπορουσα να κανω….?Στην περιπτωση που ειναι προβληματικη…..ευελπιστω να τυχω σε συνεννοησιμο εμπορο, μα, αν δεν ερθει….?
    Συγνωμη μα κατι θυμηθηκα. Εχω ασφαλισει το δεμα. Αλλαζει κατι αυτη η συνθηκη οσον αφορα την πιθανοτητα ελεγχου τελωνειου ή την μη παραλαβη?

    • Αφού το έχεις ασφαλίσει είσαι καλυμμένος για την περίπτωση που δεν φτάσει ποτέ. Για το τελωνείο δε σε καλύπτει τίποτα, ούτε το PayPal, ούτε η ασφάλεια ούτε τίποτα. Μόνος ξάδελφος τελωνειακός σε σώνει, και για αυτό δεν είμαι απόλυτα σίγουρος.

     • Γιαννης

      Μπα…..εναν ξαδερφο ταξιτζη εχω…..χαχαχα!!!!!!!!
      Ευχαριστω θερμα για τον χρονο σου.

 • Datura Inoxia

  γιωργο ηθελα να γραψω αλλα εκ παραδρομής εγραψα αγγελο. Sorry

 • Datura Inoxia

  καλησπερα Αγγελε και χρονια πολλα. Σε ευχαριστω για τα πολυ χρησιμα αρθρα σου. Θα ηθελα να σου κανω μια ερωτηση αν μπορεις να με βοηθησεις. Αγοραζω συχνα απο κινα διαφορα προιοντα. Τελευταια διαβασα για το oneplus 3t και με ενδιαφερει. Στο σκρουτζ διαβασα καποιους συμπολιτες μας να αναφερουν πως το αγορασαν κατευθειαν απο το site της εταιρειας. Γνωριζεις αν γινμει αγορα απο την εταιρεια απευθειας αν περναει τελωνειο. Εννοω μηπως το φερνουν καπως απο ευρωπη. Σε ευχαριστω πολυ.

  • Καλησπέρα χρόνια πολλά, όχι δεν έχεις φόβο τελωνείου, από Πολωνία στέλνουν και μάλιστα δωρεάν. Αυτό έχω και εγώ, καταπληκτική συσκευή

   • Datura Inoxia

    σε ευχαριστω παρα πολυ αγγελε.

 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗΣ

  AΓΓΕΛΕ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ @angroid ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΝΟ ΕΧΩ ΕΣΤΩ ΟΤΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΝΩ ΑΠΟ ΚΙΝΑ ΕΝΑ ΣΜΑΡΤ ΓΟΥΟΤΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΠΟΛΥ ΦΘΗΝΑ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΘΕΣΤΟΣ ΜΟΥ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝ ΕΓΩ ΤΑ ΠΕΡΝΩ ΤΣΑΝΤΙΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΩ ΟΙ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΗΛΑΔΗ ΦΟΡΟΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ??? ΑΦΟΥ ΑΡΝΗΘΩ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΩ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ????? ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΡΑΛΑΒΩ ΔΕΝ ΠΑΡΑΛΑΒΩ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΩ??? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

  • Τιποτα απολύτως. Τα τέλη είσαι αναγκασμένος να τα πληρώσεις, μόνο σε περίπτωση που παραλάβεις το πακέτο. Αν θες το παρατάς στο ταχυδρομείο και αυτό επιστρέφεται. Έτσι ομως χάνεις τα λεφτά σου 🙂 Χρόνια πολλά Γιώργη, σε σένα και στην οικογένειά σου.

   • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗΣ

    ΕΠΕΙΣΗΣ ΑΓΓΕΛΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΥΧΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

 • Giorgis

  Με παραγγελία από Κίνα στις 25/3/17, οι παρακάτω χρόνοι είναι φυσιολογικοί; Το πακέτο βρίσκεται ήδη Ελλάδα ή όχι;;;

  Χώρα Προορισμού – Χρόνος Cache : 2017-04-12 22:37 ———-ΕΛΤΑ——
  2017-03-30 22:02 NETHERLANDS, SEND ITEM ABROAD

  Χώρα Προέλευσης – Χρόνος Cache : 2017-04-12 22:37 ———NL POST——-
  2017-04-04 23:57 The item has arrived in the country of destination
  2017-04-01 08:34 The item is on transport to the country of destination
  2017-03-30 22:02 The item is at the PostNL sorting center
  2017-03-27 01:53 The item is pre-advised

  • Καλησπερα, ναι σε φυσιολογικούς χρόνους είσαι. Το τελευταίο μηνυμα σημαίνει οτι το πακέτο μπήκε Ελλάδα, αλλα δεν έχει σκαναριστεί ακόμα. Κάνε λίγο υπομονή και θα φανεί και στα ΕΛΤΑ

   • Giorgis

    Όντως χθές σκαναρήστηκε.

 • Harris Zacharis

  Ενδιαφέρομαι να αγοράσω το εξής λάπτοπ απο το Gearbest.
  http://www.gearbest.com/laptops/pp_620750.html

  Θα αποσταλεί Θεσσαλονίκη.

  Έχω κάνει τους υπολογισμούς τελωνείου για αποστολή με EMS ή DHL και βγαίνουν 83Ε και 115Ε αντίστοιχα.

  Ένας φίλος ανέφερε πως αν δηλώσω στο shipping Priority Line EU Express δε θα περάσει τελωνείο γτ θα μπεί σε άλλη χώρα της Ε.Ε και μετά θα έρθει Ελλάδα. Ισχύει αυτο?
  Γιατι έμαθα πως απο τα περασμένα Χριστούγεννα έχουν γίνει πιο αυστηροί οι τελωνειακοί!

  Σε παρακαλώ αν μπορείς, γλυτωσέ με απο το τελωνείο γιατί οι καιροί ειναι δύσκολοι!

  • Αν το πάρεις με απλό ταχυδρομείο τα έξοδα είναι 24% ΦΠΑ στην αξία συν 12 ευρώ. Με την DHL δε μπορώ να σου πώ σίγουρα, αλλα με βάση πρότερη εμπειρία, νομίζω οτι με DHL θα βγείς αρκετά πιο πάνω απο τα 115€ που υπολόγισες.(εκτός αν το εκτελωνίσεις μόνος σου)

   Στις περισσότερες περιπτώσεις, πρώτα σε άλλη χώρα μπαίνει, και μετά έρχεται Ελλάδα, αλλα η πρώτη χώρα λειτουργεί ως ενδιάμεσος. Δεν μπλέκει με τελωνειακόυς δεσμούς. Και πάλι στην Ελλάδα θα εκτελωνιστεί με το αποτέλεσμα να είναι το ίδιο.

   Οι έλεγχοι είναι όντως περισσότεροι, και ειδικά για κάτι ογκώδες και βαρύ οπως το λάπτοπ υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες. Δυστυχώς δεν έχω σίγουρη λύση για να τη γλιτώσεις. Τα πράγματα είναι πιο χαλαρά απο οτι ήταν απο Νοέμβρη μέχρι Φλεβάρη, αλλα έχουμε ακόμα θέματα.

 • Μάκης

  Καλησπέρα παιδιά θα ήθελα να ρωτήσω κάτι το δέμα μου από ΥΕΔ Θεσσαλονίκης δεν έχει εκτελωνιστεί από τις 21 του μήνα που βρίσκεται εκεί υπάρχει περίπτωση να το εκτελωνισω εγώ αυτοπροσώπως αν παω από εκεί ; γενικά υπάρχει άλλη περίπτωση να βρω κάποιον να το εκτελωνίσει αν δεν μπορώ ο ίδιος και αν ναι που να καλέσω ; (δεν έχει δασμούς το δέμα με έχουν ενημερώσει από την υπηρεσία τους την πρώτη φορά που κάλεσα και απάντησαν στις 21/3) στο τηλέφωνο τους πλέον κανένας δεν απαντάει εκεί όσες φορές και αν κάλεσα, όσο μπορείτε παιδιά βοηθήστε γιατί έχει ο πατέρας μου τα γενέθλια του σε λίγες μέρες και αυτό ήταν το δώρο του δεν θέλω να μείνω ειδικά εγώ με άδεια χέρια στα γενέθλια του ελπίζω να με καταλαβαίνετε

  • Καλησπέρα. Απο οτι ξέρω μπορείς να εκτελωνίσεις μόνος σου τα δέματα που αναλάμβάνουν οι μεταφορικές εταιρίες κανονικά. Στην περίπτωση των ΕΛΤΑ, δυστυχώς, δεν ξέρω τι ισχύει. Μονο αν τους βρεις στο τηλέφωνο θα βγάλει άκρη.

   • Μάκης

    Άγγελε καλησπέρα μίλησα με το κέντρο των ΕΛΤΑ τους είπα ότι συνεχίζουν να μην απαντάνε στο τηλέφωνο της ΥΕΔ εξηγώντας από την αρχή την κατάσταση που ανέφερα παραπάνω και με ενημέρωσαν ότι εγώ δεν μπορώ να εκτελωνισω μόνος μου εκτός αν βρω κάποιον εκτελωνιστή από κάποια εταιρία διότι το θέμα με το τελωνείο αφορά καθαρά το Υπουργείο Οικονομικών και δεν μπορούν να επέμβουν ούτε εκείνοι σε αυτό ούτε εγώ μόνος και να κάνω απλά υπομονή… Αν έχεις υπόψη σου κάποιο τηλέφωνο από εκτελωνιστες εδώ Θεσσαλονίκη να μου το παραθέσεις η αν κανεις άλλος εδώ γνωρίζει γιατί δεν θα βγάλω άκρη με αυτούς όπως το κόβω ήδη πέρασαν 11 ημέρες και το δέμα παραμένει εκεί

    • chriskas

     εμενα μπηκε στις 23/3 και βγηκε σημερα 4/4 (Αθηνα)…

    • Δεν νομίζω πως σε συμφέρει να μπλεχτείς παραπάνω. Καλύτερα κάνε υπομονή, γιατι μπορεί να βρεθείς υπερ του δέοντος χρεωμένος για το δέμα,

 • chriskas

  παιδια απο οσους εχουν περασει τελωνειο οι παραγγελιες σας,ποσο καιρο κανουν να ξεκολλησουν απο εκει? γτ εμενα ειναι ηδη 1 εβδομαδα,και ειδα εναν απο κατω που του το κρατησαν 1 μηνα

 • Giorgos Palaiologos

  Καλησπέρα έχω αγοράσει αυτό το κινητό: http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_610093.html
  η παραγγελία είχε γίνει στις 25/02 και βλακωδώς είχα επιλέξει μέσω dhl μην γνωρίζοντας ολα τα παραπάνω. Μετά από μια περιπέτεια 2-3 όπου με ενημερωσαν ότι θα χρεωθώ με φόρους του είπα στείλτε το κανονικά. Μου έβαλαν πίσω στο wallet ένα ποσο της πλάκας και ξεκίνησε η αποστολή του κινητού. Το κινητό σήμερα 23/02 βρίσκεται με βάση το tracking της sytam στο status «Item Posted Over The Counter to Greece», status Που έχει από τις 08/03. Είναι πολύ αυτό; τους έστειλα ότι έχει περάσει σχεδόν ο μήνας από τότε που έκανα την παραγγελία. Εσείς πόσο το κόβετε να καθυστερεί ακόμα:

  (το tracking number είναι αυτό: SYLAA03412862)

  • Giorgos Palaiologos

   Μια ερώτηση που ξέχασα να αναφέρω είναι το κινητό δεν έχει ελληνικό μενού έτσι;;;

   • Giorgos Palaiologos

    Ρε παιδιά δώστε μια βοήθεια

    • chriskas

     φιλε μου δεν εχω παραγγειλει κατι απο Μαλαισια,απ’οπου και βλεπω οτι ερχεται το δεμα, αρα οσο αφορα τον χρονο δεν γνωριζω ποσο θα αργησει…ειναι φυσικα αρκετος ο καιρος που περιμενεις…2ον στο Link που εδωσες για το κινητο(γαμαει σε μπλε), αν κοιταξεις στις ερωτησεις των αγοραστων καποιος ρωτησε αν εχει ελληνικα,και του ειπαν οχι…αρα οταν με το καλο το παρεις βαλε τα αγγλικα προς το παρων,η αν δεν ξερεις, να σε βοηθησει ενας φιλος, κανε την ενημερωση ,που απ’οσο ξερω η καινουρια εχει τα ελληνικα,και αν δεν εχει πληκτρολογιο στα ελληνικα,κατεβασε ενα keyboard απο το play store…εχω παραγγειλει και γω το Note 4 απο Alliexpress και το περιμενω αλλα μου περασε τελωνειο βλεπω δυστηχως…αντε με γεια μας!

     • Giorgos Palaiologos

      Φίλε ευχαριστώ!!! Μαλαισία πως το είδες ; Η gearbest κίνα δεν είναι;;; ειμαι στις 32 μέρες πλέον και το tracking δεν το ενημερώνουν

     • Απο Κίνα έρχεται απλά το Gearbest χρησιμοποιεί τα «ΕΛΤΑ» της μαλαισίας ως ενδιάμεσο, γιατι για κάποιο λόγο που ποτέ δε θα κατανοήσω, του έρχεται φτηνότερα. To Redmi Note 4 , έχει Global ROM, οπότε αν τη βάλεις θα έχεις ελληνικά κανονικά

     • Giorgos Palaiologos

      Ευχαριστώ Άγγελε, οι μέρες σου φαίνονται πολλές ή σταθερά όπως είναι πάντα;
      Επίσης η μη ανανέωση tracking από τις 8/3;;

     • Πόσες μέρες είναι απο την αποστολή; Συνολικά

     • Giorgos Palaiologos

      από την παραγγελία 32 από την μέρα που λένε ότι έφυγε 25

     • 25 μέρες είσαι ακόμα(πολύ) εντός ορίων. Μόλις περάσεις τις 35 να αρχίσεις να ψάχνεσαι. Το κολλημένο Tracking μη σε φοβίζει. Αν αύριο ξεκολλήσει σε 3 μέρες θα είναι σπίτι σου το πακέτο αν ολα πάνε καλα, οπότε μη το βλέπεις έτσι.

      Σαν σύνολο να κοιτάς τις μέρες που κάνει να έρθει.

     • Giorgos Palaiologos

      Αυτοί της gearbest μου είπαν αν ρωτήσω το ταχυδρομείο και από το ταχυδρομείο μου είπαν ότι το tracking number: SYLAA03412862, δεν είναι ο συνηθισμένο που περιλαμβάνει 2 λατινικούς χαρακτήρες στην αρχή 9 ψηφία και άλλα 2 λατινικά στο τέλος. Και μου είπαν ότι αν δεν τον έστειλαν συνημμένο, θα αργήσει πάρα πολύ. Μου είπε χαρακτηριστικά αυτή από τα ΕΛΤΑ ότι τώρα στέλνουν στον κόσμο τα του Δεκεμβρίου.

      Παίζει αυτό; Να το έχουν στείλει κι να μην είναι συνημμένο;

     • Giorgos Palaiologos

      παίζει αυτό;;;

     • Ο κωδικός αυτός δεν ειναι trackable. Δηλαδή και να θέλουν τα ελτά , δεν μπορούν να σου πουν που ειναι το πακέτο. Οι κωδική με δυνατότητα να βλέπεις την πορεία τους, έχουν τα 2 λατινικά στο τέλος. Αυτό το πακέτο, απλά θα το βρείς μια μέρα έξω απο την πόρτα σου. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο.

     • Giorgos Palaiologos

      Και σε αυτήν περίπτωση το δέμα καθυστερεί παραπάνω σε σχέση με το να έρθει συστημένο;

     • Giorgos Palaiologos

      Επίσης και σόρρυ για το πρήξιμο αν το αφήσουν έξω από το σπίτι και κάποιος το βουτήξει, πράγμα εντελώς λογικό, τι γίνετε τους λέω δεν ήρθε ποτέ;;

      Τέλος επειδή εγώ πλήρωσα με χρεωστική παίζει να μου στείλουν πίσω τα λεφτά μου ή όχι;

     • Δεν είναι απαραίτητο. Υπάρχει περίπτωση να έρθει και πιο γρήγορα

     • Giorgos Palaiologos

      Επίσης και σόρρυ για το πρήξιμο αν το αφήσουν έξω από το σπίτι και κάποιος το βουτήξει, πράγμα εντελώς λογικό, τι γίνετε τους λέω δεν ήρθε ποτέ;;

      Τέλος επειδή εγώ πλήρωσα με χρεωστική παίζει να μου στείλουν πίσω τα λεφτά μου ή όχι;

     • Giorgos Palaiologos

      Είμαι στον 1μιση μήνα όπου το περιμένω. Το πακέτο δεν έρχεται για κάποιο λόγο που οι ίδιοι αποφάσισαν συστημένο, και δεν ψήνομαι να περιμένω πάνω από 10 μέρες ακόμα να συμπληρωθεί το δίμηνο. Σε αυτήν την περίπτωση αν με το που λήξει το δίμηνο τους πω θέλω τα λεφτά μου πίσω( τα έχω βάλει με master card) υπάρχει περίπτωση να μην μου τα επιστρέψουν;;;

     • Maaaastercard? Την πατήσες. Είχες πληρώσει insurance?

     • Giorgos Palaiologos

      δεν ξέρω. πώς μπορώ να το δω αυτό; τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση τα κλαίω τα λεφτα και μαζί και το κινητό που δεν θα έρθει ποτέ;;

     • Δεν τα κλαις ακριβώς, αλλά αν δεν έχεις βάλει insurance, και δεν έχεις χρησιμοποιήσει PayPal, οι λύσεις που θα σου δώσουν δεν είναι και πολύ ευχάριστες. Είτε θα σου πουν να ξαναδώσεις τα μισα για να το ξαναστειλουν , η θα σου επιστρέψουν μέρος μόνο των χρημάτων. Περίμενε να κλείσει το δίμηνο και το βλέπεις, χωρίς PayPal δυστυχώς δεν έχεις και πολλες επιλογές.

     • Giorgos Palaiologos

      Εντάξει είναι ντροπή αυτό που κάνουν, αλλά σαφέστατα βρίσκουν και τα κάνουν. Αν πηγαίνω σαν κορόιδο και πληρώνω με κάρτα θα μου κάνουν ότι τους καυλώνει.
      Μου λένε τώρα να μου δώσουν πίσω 46 ευρω να μου αποδείξουν ότι έχουν καλή θέληση και να περιμένω μέχρι τις 2 μαη. Τους ρωτάω πόσο θα κάνει να φανεί η επιστροφή μου λένε 7-14 εργάσιμες. Παραπάνω από τις 2 μαη δηλαδή.

      Τίποτα θα μου φάνε 200 ευρώ έτσι.
      Αθλια εμπειρία από Gearbest καμία εμπιστοσύνη ποτέ ξανά!!!

     • Αρχικά δεν ειναι μόνο το GearBest, όλα τα ίδια είναι, για αυτο και το PayPal είναι μονόδρομος. Πριν δεχτείς οτιδήποτε, μιλά με την τράπεζα σου , μήπως μπορεις να αρνηθείς την συναλλαγή, η να την προσβάλεις ως μη ολοκληρωμένη, μπας και έχουν λύση.

     • Giorgos Palaiologos

      Παίδες μου στείλανε αυτό πείτε μου τι να κάνω και πως μπορώ να γλιτώσω τα έξτρα χρήματα που μου ζητάνε;
      Τι με συμφέρει; Το κινητό είναι αυτό: http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_610093.html

      Με συμφέρει να ρισκάρω ακόμα 100 δολάρια ή πάλι παίζει να μην έρθει ποτέ; και να παίζει αυτή η ιστορία συνέχεια; Ειλικρινά την έχω πατήσει πολύ άσχημα και κλαίω την ώρα και την στιγμή που έκανα την παραγγελία

      επικοινώνησα με την τράπεζα και μου είπε ότι μπορώ να προσβάλω την αγορά ως μη ολοκληρωμένη τι από όλα να κάνω;

      Dear Georgios,

      We apologize with this delay and sincerely regret to hear that you have not received your order.
      After reviewing your order in detail, we have found that you haven’t purchased any insurance during the check-out. Please understand that in such case we can only compensate you partially.

      The shipping company is actually responsible for this loss which is sadly beyond our control.
      Please review in detail our shipping and insurance policy in our terms and conditions here: http://www.gearbest.com/about/terms-and-conditions.html

      However, as you are a valuable customer, we are willing to help you the best way we possibly can.
      Here are the best solutions we can offer you in this situation:
      1) Resend the item upon repaying 50% of the order value.
      In this case we will send you an invoice to submit the payment of 100 USD via PayPal.
      Please confirm your shipping address again in this format:
      Consignee Name:
      Detailed Address:
      City:
      State (Province):
      Postal Code:
      Country:
      Phone Number:

      2) Partial refund to your Wallet as store credit.
      We can refund 100 USD as a gesture of good will to your Wallet and exceptionally reward you with extra points (You will receive 2 points for every 1 USD. For example 3 USD will gain you 6 points).
      This refund will be processed within 24 hours.
      You can use both your Wallet and points to purchase your future products.
      Learn more about wallet benefits : http://www.gearbest.com/m-article.htm?id=111
      Learn more about points benefits : http://www.gearbest.com/about/about-points.html

      3) Partial refund to your original payment account.
      In this case, we can refund 100 USD to your original payment account.

     • Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κλαις. Αν από την τράπεζα σου είπαν ότι μπορείς να την προσβαλεις αυτό θα κάνεις. Εννοείται πως δε θα δώσεις έξτρα λεφτά για κανένα λόγο. Πάρε τα λεφτά σου πίσω,και μετά αν το θες ακόμα κάνε νέα παραγγελία. ΜΕ PayPal αυτή τη φορά

 • Μάκης

  Καλησπέρα σας αγόρασα μια μπαταρία mod ηλεκτρονικού τσιγάρου της wismec 40.33€ από το AliExpress και σήμερα κάλεσα τα ελτα και είπαν το δέμα θα περάσει από ΥΕΔ Θεσσαλονίκης πρώτα και αφού εκτελωνιστεί θα το πάρω . Η ερώτηση μου είναι αν κάποιος είναι από εσάς εδώ παιδιά παθών ποσο θα χρειαστεί να πληρώσω έξτρα γιατί αγχώθηκα με όλα αυτά που διάβασα εδώ

  • Καλησπέρα, αφού θα περάσει τελωνείο, ειτε ο εκτελωνιστής αποφασίσει ότι η αξία του είναι μικρή ,και απλά θα σε χρεώσει τα 3 ευρώ παρουσίας, είτε θα το θεωρήσει σημαντικού κόστους και θα το εκτελωνισει κανονικά. Στη δεύτερη περίπτωση θα πληρώσεις 12€ τέλος εκτελωνισμου, συν το 24% ΦΠΑ της αξίας που θα υπολογίσει για το πακέτο σου ο τελωνειακός υπάλληλος. Δηλαδή γύρω στο 20αρικο παραπάνω συνολικά

   • Μάκης

    Καλησπέρα Άγγελε ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση , μέσα στο πακέτο θα έχει ο πωλητής που αγόρασα και το αποδεικτικό ότι το πηρα 40.33€ Αυτό παίζει ρόλο και στην κρίση του τελωνειακού ώστε να μην βάλει ότι του καπνίσει εκείνου ; Να επισημάνω επίσης ότι το δέμα το έστειλαν με την Singapore Post

    • ΑΝ είναι επίσημο αποδεικτικό, και όχι ένα απλό χαρτί, θα το λάβει υπόψιν του. Γενικά αν δεν είναι αστεία η τιμή που αναγράφετε συνήθως την λαμβάνουν υπόψιν τους,. Δεν είναι τίποτα σαδιστές που ψάχνουν να μας γδάρουν, μια δουλειά κάνουν 🙂

 • stelios

  Καλησπέρα
  Ενδιαφέρομαι να αγοράσω το HUAWEI HONOR A1 smart bracelet από το geekbuying αλλά δεν ξέρω αν θα έρθει από Κίνα ή από Ευρωπαϊκή ένωση. Έψαξα αλλά δε γράφει. Ρωτάω γιατί φοβάμαι μην περάσει τελωνείο και χρεωθώ παραπάνω. Το προϊόν κάνει 25,84 ευρώ σε προσφορά.

 • johnlong

  Καλημερα.
  Να ρωτησω και εγω για το Τελωνειο.
  Αν παρω ενα τηλεφωνο απο την Ευρωπαικη αποθηκη του Gearbest, ειναι σιγουρο οτι δεν θα περασει τελωνειο ??.
  Το ρωτω αυτο, γιατι σε συνομιλια μαζι τους πριν λιγο …. μου ειπαν > ενω τους εξηγησα οτι θελω να το παρω απο το EU Warehouse. Εχει αγορασει καποιος προσφατα απο EU Warehouse καποιου κινεζομαγαζου, ας μην ειναι το Gearbest, για να μας πει την εμπειρια του. Ευχαριστω

  • chriskas

   αγορασα πριν 1 μηνα απο EU Warehouse της Gearbest, μια 4κ action camera σχεδον 200€ και δεν περασε τελωνειο…και απ’οσο γνωριζω και γω δεν περνανε απο ευρωπη τελωνειο.σε 2 βδομαδες μου ηρθε

   • Όχι δεν υπάρχει καμία περίπτωση τελωνείου από ευρωπαϊκή αποθήκη, μη φοβάσαι, προχωρά 🙂

    • johnlong

     Ε αφου ειναι ετσι…. θα το τολμησω. Αν και η απαντηση απο το Gearbest με φοβηζει λιγο, προφανως »καλυπτουν τα νοτα τους»
     σε περιπτωση στραβης…..!

     • vasilis_

      Δεν υπάρχει φόβος. Εχω αγοράσει robot vacuum cleaner σε τεράστειο δέμα κοντά στα 4 κιλά. Τώρα περιμένω και το δεύτερο…

     • johnlong

      Okay παιδια αν ειναι ετσι τοτε βουρρρ για παραγγελια και ευχομαι να πανε ολα καλα. Σας Ευχαριστω πολυ

     • Ασχετα με το τι λένε, απο τη στιγμή που το πακέτο έρχεται απο χώρα της ευρωπαικής ένωσης ΔΕΝ περνάει τελωνείο. Δεν έχεις να φοβάσαι το παραμικρό

    • zoi

     https://uploads.disquscdn.com/images/307e0c7730e2d8b60fa09bf22afb2b9b8b1da26d7986749ff3cd47ecf0e5e310.jpg Καλησπέρα,
     θελω να αγοράσω απο Gearbest απο Kίνα όμως. Τι να επιλέξω απο τα παρακάτω; Ποιο είναι πιο σύντομο και χωρις τελωνείο γνωρίζετε;

     • To πρώτο επέλεξε, είναι πιο δοκιμασμένο. Για τελωνείο όλα τον ίδιο κίνδυνο έχουν

     • zoi

      πρώτο εννοείς το unregistered ή το Netherlands;

     • Registered ΠΑΝΤΑ! 😀 Το Netherlands εννοώ

     • zoi

      ok ευχαριστω πολύ!!!

 • kpangeo

  Καλημέρα, θελουμε αν μπορεις να μας ενημερωσεις για site με ευρωπαικες αποθηκες για να μπορουμε να αγορασουμε χωρις τελωνειο.

 • Maria Kendra Accouantant

  Παραγγειλα 2 τσάντες από alliexpress αξίας 17 και 15 δολλαρίων η μία με china post και η άλλη με bpost υπάρχει πιθανότητα να τις σταματήσουν στο τελωνείο ????
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων

 • thodoris

  Εμενα παιδια μου ηρθαν δυο δεματα μικρα μια βδομαδα διαφορα σε δυο διαφορετικα ονοματα με αναγραφομενη αξια 6$ και κανανε 25$ Στην πραγματικοτητα θεσσαλονικη και τις δυο φορες πληρωσα απο 3€ τελωνιο το ενα με china register και το αλλο pos malaysia με βλεπω να το κοβω το αθλημα ασε που περιμενω αλλα δυο δεματα ειδωμεν.παραγγελνω συχνα απο αρχες του χρονου ξυπνησαν ξαφνικα περσυ τιποτα.

 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗΣ

  ΠΑΙΔΙΑ ΕΜΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΘΗΚΕ

 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗΣ

  ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΟ ΚΩΣΤΟΛΟΓΙΣΑΝ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 100 ΕΥΡΩ ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΔΑΣΜΟΙ 24 ΕΥΡΩ ΣΥΝ 12 ΕΥΡΩ ΑΠΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΗΤΑΝ ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΟ 64 ΕΥΡΩ

  • οοόυ! Αυτό έτσουξε. Το είχες πάρει σε προσφορά 64 ή ηταν η μόνιμη τιμή του τόσα, και το χρέωσε 35€ παραπάνω ο υπάλληλος;

   • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗΣ

    ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΓΓΕΛΕ ΜΑΛΛΟΝ ΤΑ ΕΙΧΕ ΤΣΟΥΞΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΘΕΡΑ ΤΟΥ

   • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗΣ

    ΜΩΡΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ Η ΤΙΜΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΑΝΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΑ ΠΟΛΛΕΣ ΕΑΝ ΠΡΟΣΕΞΕΣ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΟΛΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

   • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗΣ

    ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΑΠΟΘΗΚΗ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑ ΚΡΑΤΗΣΤΕΤΟ ΣΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΗ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΕ ΑΝΟΙΞΕΤΟ ΒΑΛΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΝΕΤΕ!!! ΟΝΩΣ ΣΤΕΙΛΤΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΛΛΑΣ ΤΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ ΣΟΥ

   • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗΣ

    ΣΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ Η ΤΙΜΗ ΑΓΓΕΛΕ

 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗΣ

  ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΜΕ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΤΥΧΟΥΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΟΠΟΥ ΠΑΡΕΜΗΝΕ ΑΠΟ ΤΙΣ 19/1 ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΣΤΙΣ 23/2 ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΥ ΠΩΛΗΤΗ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΣ
  2017.02.23 19:33 (GMT-7): ITEM DELIVERED
  2017.02.24 11:36 (GMT-7): DELIVERED TO
  2017.02.23 08:32 (GMT-7): ITEM ARR KERATSINIOU (KK) – ELTA
  2017.02.23 06:10 (GMT-7): ITEM LOADED
  2017.02.22 09:21 (GMT-7): ITEM IN CONTA M.D. KERATSINIOU
  2017.02.22 06:54 (GMT-7): ITEM ARR M.D. KERATSINIOU
  2017.02.22 05:50 (GMT-7): ITEM LOADED
  2017.02.21 16:32 (GMT-7): ITEM IN CONTA KENTRO DIALOGIS ATTIKIS
  2017.02.21 14:32 (GMT-7): ITEM ARR KENTRO DIALOGIS ATTIKIS
  2017.02.21 11:19 (GMT-7): ITEM ARR KENTRO DIALOGIS ATTIKIS
  2017.02.21 09:49 (GMT-7): ITEM UNLOADED
  2017.02.21 08:16 (GMT-7): ITEM IN CONTA K.D.AERODROMIOU (SISTIMENA)
  2017.02.21 07:36 (GMT-7): EXPORT BY CUSTOMS
  2017.02.21 05:47 (GMT-7): RETAINED BY CUSTOMS FOR UNSPECIFIED REASON
  2017.01.20 12:48 (GMT-7): Held by Customs at Destination
  2017.01.20 12:48 (GMT-7): 【8】Held by Custom
  2017.01.20 10:48 (GMT-7): ITEM HANDED OVER TO CUSTOMS AUTHORITY FOR FINAL DELIVERY
  2017.01.20 10:48 (GMT-7): HIGHT-VALUE GOODS – OFFICIAL CUSTOMS DECLARATION REQUIRED
  2017.01.19 23:31 (GMT-7): Arrive at transit country
  2017.01.19 23:31 (GMT-7): 【8】Arrival at Processing Center (Country code: GR)
  2017.01.19 21:31 (GMT-7): RECEIVE ITEM AT OFFICE OF EXCHANGE
  2017.01.08 18:52 (GMT-7): Arrive at destination county
  2017.01.05 23:02 (GMT-7): 【8】Despatched to overseas (Country code: GR)
  2017.01.05 23:02 (GMT-7): 【GRATH】Transit to Air Transit Centre
  2017.01.05 23:02 (GMT-7): SEND ITEM ABROAD
  2017.01.05 07:02 (GMT-7): Despatched to overseas (Country code: GR)
  2017.01.05 07:02 (GMT-7): Transit to Air Transit Centre
  2017.01.04 20:42 (GMT-7): Received by line-haul
  2017.01.04 19:00 (GMT-7): Security check success
  2017.01.04 16:09 (GMT-7): Notification of shipment confirmation
  2017.01.04 15:42 (GMT-7): Outbound in sorting center
  2017.01.04 15:12 (GMT-7): Inbound in sorting center
  2017.01.04 11:12 (GMT-7): Accepted by carrier
  2017.01.02 22:37 (GMT-7): Shipment confirmation

  • kpangeo

   ΦΙΛΕ ΜΗΝ ΤΡΕΛΕΝΕΣΑΙ ΟΛΟΙ ΕΤΣΙ ΗΜΑΣΤΕ….ΔΥΣΤΥΧΩΣ

   • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗΣ

    ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΡΕΛΕΝΟΜΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΓΡΑΦΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΛΑ ΚΟΥΡΑΓΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

 • teodoro

  Καλησπέρα. Λέω να παραγγείλω κινητό από το eglobalcentral.eu το οποίο έχει δωρεάν μεταφορικά και απότι λέει ειναι στην ευρώπη. Να εμπιστευτώ το εν λόγο site ή θα έρθει το κινητό από ασία;

  • Τι να σου πώ τώρα; 🙂 Αν λένε οτι το στέλνουν απο Ευρώπη έτσι θα είναι. Απο μια ματιά που έριξα φαίνεται οτι όντως απο Ευρώπη θα γίνει η αποστολή, αφού μιλούν για 6-8 μέρες για άφιξη.

   Αν έχει Paypal προχώρα.

  • chriskas

   εχω παραγγειλει ενα φακο για την dslr μου απο εκει και ολα ειναι κομπλε…ερχεται απο ευρωπη..προσοχη να δωσεις εκει που λεει για την εγγυηση…γτ εγγυση σου δινουν αυτοι απο την αποθηκη τους,δεν ειναι επισημη αντιπροσωπειας, οπως επισης και κατι που προσεξα σε κινητο ,οτι αν κανεις αναβαθμιση στο λογισμικο δεν πιανεται η εγγγυση και κατι τετοια …σε ενα redmi note 4 το ειδα….γενικα προσεχε την περιγραφη

 • Param.

  Θέλω να παραγγείλω από το to2c κινητό και έχει μόνο μία επιλογή για τον τρόπο αποστολής : EU Priority Line Registered Airmail (Declare $30) 8-20 business days 2.82€
  Τι ακριβώς εννοεί; Έχει σχέση με το τελωνείο;

  • Απλό ταχυδρομείο είναι στην ουσία , και σου λέει ότι θα δηλώσει αξία 30 ντολαρς. Οι πιθανότητες για τελωνείο ειναι ίδιες με το απλό ταχυδρομείο.

   • Param.

    Είναι το ίδιο με το Singapore Post που ερχόταν παλιότερα ή είναι σαν το NL Post που αναφέρεις στο άρθρο;

 • Δημήτρης Βρύσαλης

  κατατοπιστικό το άρθρο σου μία ερώτηση οι κινέζοι αν τους ζητήσεις απόδειξη δεν βάζουν στο πακέτο με ότι τιμή ότι θέλουμε; και με την EMS τι γίνεται είναι όπως DHL ΚΛΠ ;η σαν ELTA COURIER άρα γρήγορα με μικρή πιθανότητα τελωνείου;

  • Τις περισσότερες φορές βάζουν από μονοι τους χαμηλότερη τιμή , αλλά αν το ανοίξουν το πακέτο στο τελωνείο ψάχνουν μόνοι τους την αξία.

   Και η EMS ταχυδρομική είναι , το θέμα είναι ποιος θα αναλάβει τον εκτελωνισμο στην Ελλάδα. Αν την αναλάβουν τα ΕΛΤΑ έχει καλώς. Ειδάλλως…

 • Metthanos

  Του εχουν στελει κανενος απο δω με china post? Αν ναι ποσο καιρο εκανε το δεμα? Γτ εχω ακουσει για πλ κακους χρονους απο china post

  • Είναι με τις μέρες της. Συνήθως αργεί όμως ναι

  • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗΣ

   ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ china post 3 ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΦΕΡΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΤΗΝ 19 ΗΜΕΡΑ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΜΟΥ

 • stregas

  Φίλε συντοπίτη, πολύ καλός ο οδηγός σου και κατατοπιστικότατος.
  Το τελευταίο διάστημα (μετά τις γιορτές) έκανα αρκετές παραγγελίες για Ηράκλειο Κρήτης και δεν πέρασε καμία από τελωνείο.
  Γενικά, πρέπει να έχω κάνει πάνω από διακόσιες αγορές από Κίνα (πάντα με απλό ταχυδρομείο) και ποτέ δεν έχει πάει κάτι Τελωνείο.

  Ίσως να βρέθηκε κάποιος φωστήρας εκεί στην Θεσσαλονίκη και να απορύθμισε την κατάσταση. Ποιος ξέρει…

  • Εδώ στο Νησί μας αγαπάνε 🙂 Στα ίδια είμαι και εγώ. πάρα πολλές αγορές, μεγάλα η μικρή ποσά δεν είχα θέμα ποτέ. Ακόμα και τώρα με τα ζόρια, αυτά που πάνε προς Νότια Ελλάδα, δεν φαίνεται να έχουν(τόσο) μεγάλο πρόβλημα. Στο Υ.Ε.Δ Θεσσαλονίκης γίνεται ο χαμός. Τους ακρίβυνε ο φραπές και ξεσπάνε αλλού 🙂

   • stregas

    Δάκτυλος μεγάλου φωστήρα μου μυρίζει. Ίσως κάποιος να μην πήρε την προαγωγή που του υποσχέθηκαν και είπε να ξεσπάσει στις εισαγωγές.
    Σκέτος φωστήρας…
    Προσοχή στα παιδιά από βόρεια Ελλάδα να μην πέσουν στα νύχια του…

    • Εγώ θα την πώ την «Ελοχιμ-Ζουν αναμεσά μας», θεωρία μου, αλλα ολα αυτά ξεκίνησαν την εποχή που η InfoQuest ανακοίνωσε την επίσημη εισαγωγή των Xiaomi. Μπορεί να έχει σχέση, μπορεί και όχι.

 • Pierro

  Καλησπέρα , έχω κάνει μια αγορά 31 Ευρώ (3 καμερες με τις συσκευασίες τους) και ο πωλητής με ενημέρωσε ότι τα έστειλε με PostNL . Υπάρχει πιθανότητα να περάσει τελωνείο ; Να σημειώσω ότι δεν πλήρωσα μεταφορικά αλλα μόνο την τιμή των προιόντων.

  • Καλησπέρα. Μέχρι τώρα κατα βάση σταματάνε κινητά τηλέφωνα, που σημαίνει οτι πιθανότατα τα βρίσκουν με σκάνερ. Απο θέμα κόστους είσαι πολύ οριακά, αφού η ατέλεια είναι 22€ άρα με το γράμμα του νόμου αν σταματήσουν θα χρεωθούν τέλη. Γενικά νομίζω οτι θα περάσεις αέρα

   • Pierro

    Ευχαριστώ για την απάντηση και για τον οδηγό . Να κάνω μια τελευταία ερώτηση. Παίζει ρόλο ο όγκος του δεματος για το αν θα περάσει στο τελωνείο ή όχι ; Διότι αγόρασα 3 κάμερες με τις συσκευασίες τους, πραγμα που σημαίνει ότι θα είναι σχετικά ογκώδης.

    • Παίζει ρόλο ναι, αλλα αν το αγόρασες απο κατάστημα που είναι καιρό «Στην πιάτσα» και το δέμα σου ήταν επικίνδυνα ογκώδες, θα το είχαν σπάσει απο μόνοι τους σε κομμάτια.

 • Θανος

  Παιδια οποιος αγοραζει απο bangood μπορει να μου πει αν κανω αυτο που λεει στο checkout Drop Shipping Order (Remove Banggood logo from the package.) Δλδ απλα να βγαλω την ετικετα του bangood απο το πακετο αλλαζει κατι με τελωνεια ή δεν παιζει κανενα ρολο?

  • Τιποτα δεν αλλάζει οχι απλά δε θα γράφει Banggood

   • Θανος

    Ευχαριστω και κατι τελευταιο το priority direct mail που ειναι +1 ευρω αξιζει? Γτ ακουσα οτι δεν εχει tracking. Και αν το παρω απο standard λες με postnl ή singapore post? Και παλι ευχαριστω

    • Σύμφωνα με το Banggood το Priority Direct mail είναι ταχύτερο απο το Standard post, αλλα ναι δεν έχει Tracking, οπότε δεν το έχω δοκιμάσει για να σου πώ. Και να πλήρωσω, και χωρίς tracing, έ όχι. Πάει πολύ 🙂

     PostNL. Τα απευθείας απο Κίνα με SG απο οτι έχω καταλάβει τα τσιμπάνε πιο εύκολα στο τελωνείο.

 • kpangeo

  Καλησπέρα σας, πλεον εχει αλλαξει ο τροπος εισαγωγης απο τις χωρες εκτος Ε.Ε. και οτιδηποτε ερχετε απο το εξωτερικο περναει απο το τελωνειο καιι στην συνεχεια ερχετε η λυπητερη…προσοχη στις αγορες σας συνυπολογιστε ενα 50αρικο παραπανω….Και δυστυχως εκτος απο αυτο λογω καθυστερισης στο τελωνειο υπαρχει πολυ μεγαλυτερη αναμονη για την παρδοση του προιοντος….

  • Καλησπέρα. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο, απλά έχουν γίνει περισσότεροι οι δειγματοληπτικοι έλεγχοι, και τίποτα παραπάνω. Ξαναλέω έχω παραλάβει 11 πακέτα απο τον Νοέμβριο χωρίς να σταματήσει τίποτα τελωνείο. Εννοείται οτι χρειάζεται προσοχή, αλλα δεν περνάει «οτιδήποτε απο εξωτερικό τελωνείο»

   • kpangeo

    Οσο αναφορα τα κινητα ισχυει,δυστυχως εχω ακουσει απο τεσσερα ατομα το ιδιο και αυτο ισχυει μετα τον Γεναρή,υπαρχουν παραγγελιες που εχουν γινει απο αρχες Γεναρη και ακομα ειναι στο τελωνειο…

 • Zeanon

  Γειά σας παιδιά και απο μένα! Εχω παραγγείλει ενα μοντάκι για ηλεκτρονικό τσιγάρο απο Κίνα και ο πωλητής χρησημοποιεί την PostNL μου έχει δώσει tracking number αλλά δέν το βλέπω πουθενά εδώ και 10 εργάσιμες που έχουν περάσει υποτίθεται απο την αποστολή του δέματος. Τι κάνω? Περιμένω να δώ τι γίνεται μερικές μερες ακόμα η κάνω dispute?

  • Στείλε ένα μήνυμα, μήπως έχουν κάνει κανα λάθος στο Tracking code. Αμα κλείσεις 15νθήμερο, αέρα dispute

   • Zeanon

    Έχω κλείσει 11 μέρες εργάσιμες τον έχω ήδη ρωτήσει για λάθος tracking number μου είπε οτι εβαλε ατομα να ψάχνουν αλλά δέν εμαθα ποτέ τίποτα και φυσικά μου είπε να τον εμπιστευτώ το οποιο θα ημουν τρελός να κάνω. Το ποιο σημαντικό είναι οτι έδωσα και 13 ευρο για τα έξοδα αποστολής και έχω τέτοια αντιμετώπιση. Μήπως να κάνω απο τώρα dispute? Eίμαι και πόσσο καιρο χωρίς άτμισμα… χαχα
    Ευχαριστώ για την απάντηση !

    • Ρίχτο, με την ευχή μου:P Πες του να σε εμπιστευτεί και αυτός, οτι αφού σου γυρίσει τα λεφτά ΑΝ έρθει ποτέ θα τα ξαναστείλεις και εσυ 😛

 • Νικος

  Έχω παραγγείλει ένα κινητό από το coolicool Ευρωπαϊκή αποθηκη. Στείλανε το δέμα κανονικά αλλά στην μεταφορά το δέμα το γύρισε η μεταφορική GLS πίσω στον αποστολέα ο οποίος φαίνεται στο tracking ότι το παρέλαβε, όταν τους ρώτησα στο support, με είπαν ότι θα ρωτήσουν την μεταφορικη τι έγινε.
  Το βασικότερο πρόβλημα μου( βλακεία) είναι ότι δεν χρησιμοποίησα PayPal.
  Έχει τύχει σε κανέναν?
  Τι καταλήξη είχε;

  • Έχει γυρίσει δέμα πίσω επειδή η μεταφορική είχε αρνηθεί να το μεταφέρει επειδή περιείχε μπαταρία, και θα ερχόταν αεροπορικώς. Περίμενε να δεις τις θα σου απαντήσουν, λογικά θα το ξαναστείλουν με άλλη εταιρία

   • ΝΙΚΟΣ

    περιμενω απαντηση τους αυριο. θα δουμε

 • Vicky Ts

  Καλημέρα και συγχαρητήρια για το άρθρο, θα ήθελα κ εγώ την βοήθεια σας. Παρήγγειλα από aliexpress ένα κινητό το οποίο κοστίζει 143 ευρό και τώρα βρίσκεται στην ΥΕΔ Θεσσαλονίκης. Γνωρίζετε πόσο θα χρειαστεί να πληρώσω?

  • Αν μετρήσει την πραγματική του αξία ο υπάλληλος του τελωνείου και δεν κόψει κάτι, η λυπητερή είναι 45€

   • Vicky Ts

    Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, σε αυτή την περίπτωση τι κάνω.. Περιμένω από αυτούς κάποια ειδοποίηση? Πόσο χρόνο παίρνει συνήθως?

    • Γυρω στη βδομάδα θα μείνει ΥΕΔ και οταν φτάσει στο ταχυδρομείο σου, θα σε πάρουν τηλέφωνο απο εκει να σου πουν το ποσό για να παραλάβεις

   • Vicky Ts

    Καλησπέρα, δυστυχώς το κινητό βρίσκεται ακόμα στην ΥΕΔ, μίλησα με τον πωλητή και μου είπε ότι η αναγραφόμενη τιμή στο πακέτο είναι 20 δολάρια. Αυτό που φοβάμαι είναι μην ψάξει ο υπάλληλος από μόνος του την πραγματική τιμή και την υπολογίσει παραπάνω από αυτά που έδωσα.

    • Aggelos Pap

     Σίγουρα θα το ανοιξει και θα ψάξει την πραγματική του αξία αν μπήκε τελωνείο. Αν υπολογίζει 5-10 ευρώ πάνω η κάτω δεν έχει ιδιαίτερη διαφορά σε αυτά που θα πληρώσεις.

  • Χριστίνα

   να σε ρωτήσω, πότε το παρήγγειλες απο aliexpress;
   Γιατι έχω παραγγείλει κι εγω στις 20/01 και τωρα γραφει: Arrived at destination (exchange office) στο 17track

   • Vicky Ts

    Το παρήγγειλα στις 18 Ιανουαρίου, στις 2 Φεβρουαρίου έγραφε «RECEIVE ITEM AT OFFICE OF EXCHANGE» και από τις 7 Φεβρουαρίου βρίσκεται στην ΥΕΔ.

    • Χριστίνα

     χμ κατάλαβα.Εμένα ξεκίνησε 21/0 και απο τις 27 γραφει UNKNOWN UNKNOWN
     Ariival at Destination (Exchange Office). Εσένα σου το έγραφε αυτό; αν ναι, για πόσο καιρο;

     • Vicky Ts
     • Χριστίνα

      Δεν ξερω τι να κανω.. Εσενα εκανε 10 μέρες να αλλάξει κατασταση στο ali
      εμένα ειναι στις 16 και ακομα τίποτα..

      Επίσης σχετικά με το φόρο στο τελωνείο,καπου διαβασα ότι το παρέχουν οι πωλητές αν στείλεις μήνυμα

     • Vicky Ts

      Μπορείς να μπεις στο elta.gr για να δεις αν υπάρχει κάποια ενημέρωση εκεί, διαφορετικά αν συνεχιστεί πάρε στο ταχυδρομείο να ρωτήσεις. Στην δική μου περίπτωση το κατάστημα δηλώνει ότι δεν αναλαμβάνει έξοδα τελωνείου αλλά δηλώνει χαμηλότερη τιμή στο πακέτο. Αλλα δεν έχω ιδέα τι τιμή έχουν βάλει.

     • Χριστίνα

      Από ποιο το Παρήγγειλες;

     • Vicky Ts

      Hong Kong Goldway

    • Anonymous

     και εγω στην ιδια κατασταση. απο τις 7/2 στο υεδ Θεσσαλονικης και πηρα τηλεφωνο στα ελτα και μου ειπαν οτι περιμενουμε να εκτελωνιστει. ετυχε σε κανενα αλλο να κατσει το δεμα του μια βδομαδα στο τελωνειο?

 • GIWRGOS MALAKOKAVLIS

  να αγορασω κινητο απο tinydeal? το θεωρεις αξιοπιστο τι να προσεξω;

  • Δεν έχω πάρει κάτι πολύ ακριβό απο εκει. Δεν έχω ακούσει και τίποτα ιδιαίτερα αρνητικό. Πλήρωσε με Paypal και πάρε

   • GIWRGOS MALAKOKAVLIS

    επισης υπαρχει περιπτωση να πληρωσω τελωνειο για κατι που αγορασα απο eu warehouse?

 • panos kostagiannis

  Ωραιος ο Αγγελος.Thanks man

 • Kostas Ganitis

  Γεια σου Άγγελε, συγχαρητήρια για τον οδηγό και σ’ ευχαριστούμε πολύ. Μέχρι στιγμής συμβουλευόμουν έναν στο Insomnia αλλα είναι λίγο outdated. Λοιπόν έχω το εξής πρόβλημα: είχα παραγγήλει 2 κινητά από το minideal και καποια στιγμή μου στέλνουν μήνυμα ότι παρά τις προσπάθειές τους για το ένα δε βρήκαν stock στο χρώμα που ήθελα οπότε συμφωνήσαμε να το αλλάξουμε και όλα καλά, την επόμενη μέρα εστάλη και πήρα tracking number. Και σήμερα φτάνει στο ταχυδρομείο και είναι μόνο το 1 μέσα! Όχι αυτό που αλλάξαμε, το άλλο. Δεν τράβηξα βίντεο, αλλά φωτό από την ετικέτα πάνω στο πακέτο που λέει στο quantity 1 phone. Τους έχω στείλει προς το παρόν ένα mail αν ξέρουν να μου πουν τι παίχτηκε. Εδώ σε ποια περίπτωση ανήκω; Το δέμα έφτασε κανονικά, απλά έφτασε μισό. Μπορώ να κάνω dispute αν χρειαστεί;

  • Και βέβαια μπορείς να κάνεις Dispute. Αν δεις οτι δεν απαντάνε άμεσα στα email σου, προχώρα άμεσα

   • Απλά σιγουρέψου οτι δεν έχουν σπάσει το πακέτο στα δύο. Στο λογαριασμό σου, φαίνονται dispatched και τα δύο κινητά; μήπως έχουν στείλει μόνο το ένα και το άλλο είναι ακομα σε αναμονή;

 • MARIA

  Πολυ κατατοπιστικο άρθρο.. Παρόλα αυτα θέλω να ρωτήσω λίγο τη γνώμη σας και αν μπορείτε να μου πείτε που εντοπίζετε το λάθος που έκανα. Παραγγελία κινητού Xiaomi από Banggood με Shipping Method:Air Parcel Register.
  Και παρολα αυτα βρίσκεται τελωνείο, ενώ λέμε πως οι πιθανότητες να περάσει είναι 1%.
  Η δηλωμένη τιμή στη συσκευασία είναι 100 δολαρια περίπου. Πέραν του ότι εχει κολλήσει στο τελωνειο εδώ και 7 μέρες, ξέρετε τι πρέπει να γίνει τώρα και πόσο τελικα υπολογίζεται πως θα πληρώσω?
  Ευχαριστω εκ των προτέρων.

  • το αρχικο λάθος είναι το οτι αναγράφεται η πραγματική αξία του δέματος στο πακέτο. Απο τη στιγμή που γράφει $100 και έρχεται απο τρίτη χώρα, εκτός Ε.Ε τότε είναι σχεδόν σίγουρο οτι θα περάσει τελωνείο.

   θα πληρώσεις 12€ τέλη συν το 24% ΦΠΑ της αξίας, δηλαδή σύνολο 36€

 • Χριστίνα

  Γεια σας. Ευχαριστούμε για το post,πολυ κατατοπιστικο!
  Θέλω κι εγώ να ρωτήσω σχετικά με ενα κινητο που παρήγγειλα απο Aliexpress.
  στο 17track γραφει:
  2017-01-27 17:24 Arrival at Destination Post (Country: GR)
  ενώ στο ΕΛΤΑ τελευταία ενημερωση έγινε 25/01/2017 08:47 SINGAPORE, SEND ITEM ABROAD.
  Τι πιθανότητες έχω να περάσει τελωνείο;
  Μένω Πελοποννησο
  και πόσο καιρο θα κανει να μου αποσταλει το δέμα;
  στο Ελτα που τηλεφωνησα μου ειπαν οτι το δεμα μου δεν εχει φτασει ακομα.

  • Τι αξίας είναι το δέμα; δεν έχει πολλές πιθανότητες, αλλα σίγουρα είναι πιο πολλές απο οτι ήταν πριν απο 4 μήνες.

   • Χριστίνα

    45$ εχει δηλωμενη αξια

 • Metthanos

  Ρε παιδια ειμαι καινουργιος σε αγορες απο κινα κλπ λοιπον οταν παω να αγορασω ενα προιον απο gearbest απο αποθηκες κινα δλδ κανονικα για επιλογες shipping εχει: 1.Unregistered air mail 0 ευρω 2.Registered airmail Netherlands Registered 0 ευρω και 3.Expedited Shipping DHL(που ξερω δεν το επιλεγουμε ποτε). Αν αγορασω απο κινα ξερω επιλεγω το 2. registred NL. Εχει ομως το ιδιο προιον και σε ευρωπαικη αποθηκη οπου ο κινδυνος τελωνειου ειναι 0% οταν επιλεγω απο ευρωπαικη αποθηκη μου αλλαζει τις επιλογες shipping και εχει: 1.Flat Rate Shipping 8 ευρω 2.Standard Shipping EU express 32 ευρω και παλι Expedited Shipping dhl. Αν αποφασισω να το παρω απο ευρωπη επιλεγω το 1. ή το 2??

  • To πιο φτηνό. Απλά θα περιμένεις λίγο παραπάνω.

   • Metthanos

    Αρα το Flat Rate Shipping? Εχει tracking number αυτο? Και κανα μηνα
    κανει να ερθει περιπου?

    • Ναι έχει tracking . Από Ευρώπη θέλει 10-15 μερες

     • Metthanos

      Ευχαριστω κατι τελευταιο αν ενα προιον ειναι σε stock και θελω να μιλησω με τον πωλητη αν το εχεις στις αποθηκες και ποτε θα σταλει κλπ πως στελνω μηνυμα?

     • Τα περισσότερα καταστήματα έχουν Live Chat. Καλύτερο μέσω αυτού.

 • Anonymous

  Ήρθε σήμερα πακέτο από κίνα, banggood, μπαίνω ελτά track και βλέπω:
  ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ
  ΑΓΑΘΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ /ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗ ΔΗΛΩΣΗ
  ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ
  Εδώ ξέρει κανείς τώρα τι πρέπει να κάνω?
  Να τους πάρω τηλέφωνο μην το τιμολογήσουν με τιμές ευρωπαϊκής ένωσης γιατί πήρα ένα xiaomi προσφορά 284 ευρώ ενώ Ελλάδα πχ το έχει 500.

  • Με την τιμή του εξωτερικου θα το εκτελωνισουν. Το ΦΠΑ συν 12 ευρώ θα πληρώσεις. Όταν φτάσει στο ταχυδρομείο της περιοχής σου , θα σε πάρουν τηλέφωνο για να σου πουν το ακριβές ποσό

   • Anonymous

    Σε ευχαριστώ πολύ!

 • Anonymous

  καλησπερα και συγχαρητηρια για το αρθρο. Παραγγειλα κινητο απο το geekbuying με registrered airmail και παρακολουθω το 17track.net. λεει arrival at destination post εδω και μια εβδομαδα. ποσο θα περιμενω περιπου μεχρι να ερθει το χαρτακι απο τα ελτα?

  • Καλησπέρα, Βάλτο και στα ΕΛΤΑ τον κωδικό για να δεις αν έχει περάσει Ελλάδα. Αν δεν έχει περάσει, είναι ακόμα μέσα σε σάκο στο αεροδρόμιο και περιμένει να σκαναριστεί. Απο τη στιγμή που θα σκαναριστεί θα χρειαστεί 2-4 μέρες ανάλογα με το ποιά περιοχή μένεις.

   • Anonymous

    ευχαριστω για την αμεση απαντηση. ξερεις περιπου ποσο μπορει να κατσει στο αεροδρομιο?

    • Μου έχει κάτσει δέμα στο αεροδρομιο και πάνω από εβδομάδα. Συνηθως όμως μετά από 3-4 μέρες ξεκολλάνε

     • Anonymous

      Ωραια! Σε ευχαριστώ ξανά και keep up the good work!!

 • Panos Ilio

  Εχω 2 δέρματα από 22/1 με κατάσταση arrived in the country of destination αλλά στο tracking τον ΕΛΤΑ βλέπω μόνο αναχώρηση για χώρα προορισμού ΟΛΛΑΝΔΙΑ. Να ανησυχώ? Παλαιότερα μετά από τέτοιο status τα δέματα είχαν γρήγορη ανανέωση status και μέσα σε μία εβδομάδα περίπου τα είχα στα χέρια μου.

  • Θα έχουν στουμπώσει στα ΕΛΤΑ.. Έχει φτάσει ελλάδα το δέμα, αλλα δεν έχει σκαναριστεί ακόμα, Κάνε λίγο υπομονή, έχει κολλήσει εκει δέμα μου και πάνω απο βδομάδα.

   • Panos Ilio

    Μακάρι. Συγχαρητήρια για το άρθρο πάντως. Πολύ χρήσιμο.

 • Dimitris

  Καλησπερα. Σημερα ειδα στο site των ΕΛΤΑ οτι το δεμα μου απο Κινα μπηκε στο τελωνειο.
  Εχει αλλαξει κατι ή επεσα σε δειγματοληπτικο ελεγχο;

  • Σε δειγματοληπτικό έπεσες, αλλα έχουν γίνει αρκετά πιο συχνοί οι δειγματοληπτικοί. Δεν περνάνε ολα τελωνείο οπως διαβάζω δεξιά και αριστερά, πάλι πολύ μικρό ποσοστό περνάει, αλλα σε αντίθεση με το παρελθόν που περνούσαν αέρα πατέρα, απο τον Νοέμβριο και μετά, σταματάνε πακέτα, κατα βάση με κινητά.

   Είσαι Βόρεια Ελλάδα;

   • Dimitris

    Ευχαριστω για την απαντηση.
    Στην Αθηνα ειμαι.

 • Sotiris

  Καλημέρα. Άκουσα πως από 1/1/2017 θα πληρώνουμε φόρο για εισαγωγές ηλεκτρονικών από τρίτες χώρες….δηλ. σα να λέμε τέρμα οι αγορές από China?
  Γνωρίζετε τι ισχύει? Ευχαριστώ

  • Καλημέρα,
   Αρχικά , φόρο για εισαγωγές από τρίτες χώρες πληρώνουμε από δημιουργίας Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι οι τελωνειακοί δασμοί.

   Από εκεί και πέρα, τον τελευταίο ενάμιση μήνα του 2016, από εκεί που περνούσαν όλα αέρα Πατέρα από το τελωνείο σταμάτησαν και 50 πακέτα (τυχαίος αριθμός) για έλεγχο.

   Ήδη από την Πρωτοχρονιά και μετά ο αριθμός των περιπτώσεων έχει μειωθεί πάρα πολύ από ότι διαβάζω στα φόρουμ που παρακολουθώ, οπότε θεωρώ ότι ήταν απλά μία περίοδος αυξημενου ελέγχου.

   Κάθε αγορά σας απ’εξω έχει τον κίνδυνο να περασει τελωνείο, και διάφορα τρικ που υπάρχουν είναι απλά κολπακια για την μείωση των πιθανοτήτων να πέσει στο πακέτο σας το μάτι του τελωνειακού υπαλλήλου.

   Αποφυγή τελωνείου δεν υπάρχει, και αν υπήρχε τρόπος θα ήταν παράνομος φυσικά.

   Τέλος τα περισσότερα κρούσματα ήταν για δέματα προς βόρεια Ελλάδα, και σταματούσαν στο Υ.Ε.Δ Θεσσαλονίκης.
   Εγώ έχω παραλάβει από τον Νοέμβριο 5 κινητά χωρίς προβλήματα.

   • Sotiris

    Όχι τίποτε άλλο, θέλω να πάρω ένα arduino uno για τη δουλειά μου και το ανέβαλα μετά από κουβέντα με συνάδελφο.
    Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση

 • Sogroig Sikapmarv

  Καλησπέρα, έχω μια παραγγελία με PostNL από ebay ενός κινητού.Ημερομηνία αγοράς 29/12/2016 και ημερομηνία αποστολής 30/12/2016. Το θέμα είναι ότι μέχρι σήμερα το tracking number που μου έχει δώσει ο πωλητής δεν είναι ενημερωμένο πουθενά και κατά την αναζήτησή του στο 17track ή στην επίσημη σελίδα της PostoNL παίρνω το κλασσικό μήνυμα Not Found. Εχουν περάσει ήδη 19 μέρες… Σας έχει τύχει ανάλογη περίπτωση;

  • Καλησπέρα, ξαναστείλε μήνυμα στον πωλητή, μήπως έχει κάνει λάθος το Tracking. Αν όχι ξεκίνα διαδικασίες Refund. Αν είσαι ακόμη στο not found 19 μέρες μετά θα παραλάβεις το καλοκαίρι.

   • Sogroig Sikapmarv

    Τελικά, μετά από αρκετά e-mails με τον πωλητή και επειτά απο συνολικά 23 μέρες περίπου, άρχισε να φαίνεται η πρόοδος του πακέτου μου στο και το tracking number να ειναι πλεον ενεργό! Απο όλες τις παραγελίες μέχρι τώρα, πρώτη φορά μου συμβαίνει τόση μεγάλη αναμονή. Ο πωλητής μου είπε οτι το δέμα μου ενώ το είχε στείλει κανονικά, είχε κολλήσει στο τελωνείο του hong kong. Σε επικοινωνία του με την PostNL του είπαν οτι θα προσπαθήσουν το καλύτερο απο οτι μου είπε. Ενταξει αφου φαίνεται να προχωράει το πράμα ξε αγχώθηκα 🙂

 • polinerios

  Ξερει κανεις τι προβλημα παιζει με τα ολλανδικα ταχυδρομεια και
  υπαρχει καθυστερηση ?? 2 παραγγελιες εχουν κολλησει 24 και 30
  δεκεμβριου ολλανδια.

  • Υπήρχαν τεράστιες καθυστερήσεις λόγο γιορτών. Κάνε λίγο υπομονή θα ξεκολλήσουν. Από μέσα Νοεμβρίου παρέλαβα αρχές του χρόνου, φαντάσου

   • polinerios

    Μια παραγγελια κολλημενη απο 28 Νοεμβριου απο εβερμπαινγκ τουλαχιστον πηρα τα χρηματα πισω χωρις να ανακετευτει το παυπαλ.παντως επειδη και περυσι τις γιορτες περιμενα διαφορα τοσο πολυ καθυστερηση οσο φετος δεν ξαναγινε .Υ.Γ τουλαχιστον να καθυστερησουν αλλα ας ερθουν https://uploads.disquscdn.com/images/0fddc0c72f93fccb1ca2305c2474fd257fe7c94335d368b956bbe2a586f7ebba.png

    • Οτι παρήγγειλα απο Νοέμβρη και μετά έκανε τουλάχιστον 40 μέρες, αλλα ήρθαν όλα χωρίς πρόβλημα. Κάνε υπομονή και θα έρθει

     • polinerios

      Καλημερα να σε ρωτήσω… όταν το δέμα που περίμενες το Νοέμβριο έφυγε απο Ολλανδία μετα απο ποσες μερες έκανε ανανέωση και φάνηκε στο αεροδρόμιο Ελλαδα;Γιατί εμενα τελευταία ανανέωση ειναι απο Ολλανδία 24 Δεκεμβρίου.Ευχαριστω για τον χρόνο σου.

     • οι 33 απο τις 42 μέρες ήταν απο τη στιγμή που έφυγε απο Ολλάδία(transit to country of destination) μέχρι να μπεί Ελλάδα

 • xristos

  Καλησπερα,
  Σκεφλτομαι να αγορασω ενα τηλεφωνο lenovo απο minideal με SG POST, υπαρχουν μεγαλες πιθανοτητες για να περασει τελωνειο? Γιατι τελευταια ακουγωνται πολα περι τελωνειου. Ευχαριστω εκ των προτερων.

  • Έχουν σταματήσει αρκετά πακέτα, αλλα τα περισσότερα για βόρεια Ελλάδα. Σταματάνε στο ΥΕΔ Θεσ/κης. Εμένα 5 πακέτα το τελευταίο Μήνα, δε σταμάτησε τίποτα. Οπως και να έχει 100% ασφάλεια απο το τελωνείο υπάρχει μονο απο τις Ευρωπαικές αποθήκες.

   • xristos

    Ευχαριστω για τη βοηθεια

    • Οχι, οχι εγώ είμαι Κρήτη. Αυτό λέω, οτι για βόρεια σταμάτησαν αρκετά πριν τα Χριστούγεννα. Τώρα έχει αραιώσει το φαινόμενο.

  • Αλεξάνδρα Πατελάκη

   φιλε ειναι 50 50 πιθανοτητες πλεον εμενα ειναι 24 μερες μεσα και συνεχιζουμε ακραδαντα…εχουν αυστηροποιηθει παρα πολλοι και ειδικα λογω εορτων οι ελεγχοι…καντε τις αγορες σας ασφαλως καλυτερα απο ευρωπη χωρις παρατραγουδα…

   • xristos

    Ευχαριστω για τη βοηθεια αν εχεις χρονο πες μου ποσο σου κοστισε το τελωνειο (Οταν το γνωριζεις), και αν εισαι Β.ΕΛΛΑΔΑ

    • 12€ τέλη εκτελωνισμού συν το 24% της αξίας(το φπα δηλαδή) θα χρεωθεί

 • DracCusS

  Καλησπερα,
  Αγορασα απο το geekbuying.com ενα lenovo k80m αξιας 110 ευρω , χωρις να γνωριζω για τα τελωνεια κλπ αφου ειναι η πρωτη φορα που αγοραζω απο εξωτερικο και κινα. Αφου μου το στειλανε (δεν εχει φτασει ακομα ελλαδα) διαβασα για τα τελωνεια και ενα σωρο και αρχισα να αγχωνομαι. Ειναι πολυ αργα για να ακυρωσω την παραγγελια και διαβασα κακιστα σχολια για την DHL, μηπως μπορεις να μου πεις ποσο θα παει το μαlλι στον εκτελωνισμο συνολο? Προσπαθω τοση ωρα να βρω εναν τιμοκαταλογο και δεν μπορω να βρω τιποτα! Διαβασα και τις απαντησεις στα σχολια απο κατω και αν ειναι ενα 12+24% ΦΠΑ το πληρωνω. Αλλα φοβαμε πως θα ειναι τιποτα 100αρια και θα τραβαω τα μαλλια μου…

  • Καλησπέρα, αν διάλεξες απλά registered airmail , τότε το πιθανότερο είναι να μην περάσει καν τελωνείο, και αν περάσει, θα είναι μικρό το ποσο. ΑΝ επέλεξες dhl κλαφτα χαραλαμπε. Με απλό ταχυδρομείο είναι 12€ + ΦΠΑ όπως διαβάσες. Αν έρθει με dhl έχει εκτελωνισμο συν αμοιβή εκτελωνιστή συν φυλακτρα συν ΦΠΑ.

   • DracCusS

    δεν επελεξα dhl. απο οτι καταλαβα και με ενα ψαξιμο που εκανα στο ιντερνετ θα παει πρωτα γερμανια (λογο ιδωτικοποιησεων της dhl και κατι τετοια) εξου και το DE στο τελος του tracking number και απο εκει βλεπουμε.

    Τον εκτελονισμο εστω οτι τον αναλαμβανω εγω, ενα περιπου ποσο θα παει?

    • Αν το εκτελωνισεις μόνος σου λογικά θα πληρώσεις το ΦΠΑ συν τα τέλη εκτελωνισμου. Στην περίπτωση των ΕΛΤΑ είναι 12 ευρω. Αν το εκτελωνισμο τον αναλάβει η DHL τότε δεν ξέρω τι θα σε χρεώσουν.

     • Το ότι θα έρθει από Γερμανία πάντως δε σημαίνει αυτόματα ότι θα το βάλει στη χώρα η DHL. Με την εισαγωγή του αν έρθει σαν απλό πακέτο θα εξυπηρετηθεί από τα ΕΛΤΑ πιθανότατα, με ότι αυτό συνεπάγεται.

     • DracCusS

      Η ΕΛΤΑ μαλλον θα το παραλαβει και θα το φερει ελλαδα καθως στην ιστοσελιδα που μου εχουν δωσει για tracking μου δειχνει σαν τελικο προορισμο και τελικο μεταφορεα τα ΕΛΤΑ. Ουφ… υσηχασα. Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις και ο θεος να βαλει το χερι του!

 • themis

  καλημέρα σας
  από 27/12/2016 το xiaomi mi max που έκανα παραγγελία είναι τελωνείο Ωραιοκάστρου (ΆΦΙΞΗ ΣΕ ΥΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)και ακόμα δεν το έχω παραλάβει .επικοινώνησα μαζί τους για να ρωτήσω σε τι ΄φάση είναι το δέμα και μου είπαν να περιμένω και ότι θα πληρώσω τελωνείο.τους λέω ότι είναι gift δεν έχει τιμολόγιο και μου είπε δεν έχει σημασία πρέπει να έχει συνοδευτικό αλλιώς το κοστολογούν από το site που έκανα την παραγγελία βλέπουν την τιμή και εγώ πληρώνω το ΦΠΑ δηλαδή βάζουν ότι τιμή θέλουν
  τα φώτα σας παρακαλώ

  • Καλησπέρα Θέμη,
   Δυστυχώς είναι αυτό που φαντάζεσαι.

   Θα χρεωθεις 12 ευρω τέλη εκτελωνισμου, συν το 24% της αξίας που θα υπολογισει για το δέμα ο τελωνειακός υπάλληλος.

   Η δήλωση ως δώρο και η χαμηλή δηλωμένη αξία, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πλήρη αποφυγή του τελωνείου.
   Είναι τρικς για να μη λάβει υπόψιν του το δέμα ο υπάλληλος. Αν αποφασίσει ότι περιέχει αντικείμενο αξίας άνω τον 22€ το ανοίγει και το χρεωνει δασμούς κανονικά.

   Από τη στιγμή που δεν υπάρχει συνοδευτικό τιμολόγιο ή απόδειξη, θα μπεί στο site που το πηρες (αν υπάρχει ένδειξη στο πακέτο) και θα υπολογίσει το 24% του ΦΠΑ σύμφωνα με την τρέχουσα αξία του.

   Αν θες μπορείς να πληρώσεις ένα ποσο (γύρω στο 10ρικο) και να ζητήσεις επανυπολογισμο της αξίας του δέματος , αλλά λογικά δε σε συμφέρει, αφού σπάνια θα αλλαξει η απόφαση.

   Αν το πληρωσες 180€ θα χρεωθεις έξτρα τα 12€ τελη + 43€ (το 24% του 180€) σύνολο 55€.

   Από το ΥΕΔ κάνει 2-3 βδομάδες να βγει, είναι και οι γιορτές στη μέση, οπότε όπου να’ναι θα βγει το δικό σου.

   • themis

    έμπλεξα τα θέμα είναι να το πάρω και εγώ κάπου εκεί το υπολογίζω 240 € το πήρα είναι το 4gb 128 ram τέλος πάντων ευχαριστώ για την απάντηση

    • Κωστας

     Και εγω ακρηβως το ιδιο εχω παθει με το παλικαρι! Το ιδιο κινητο αλλα στα 3 ram 32gb ! το πειρα απο geekbuying στις 30/12/2016. Στις 1/2/17 εχει φτασει Ελλαδα και εχει μεινει «ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΥΕΔ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ» . Πρεπει να κανω κατι; Θεμη εχεις να προτεινεις κατι μιας που το επαθες λιγο πιο νωρις απο μενα;

     • Τίποτα δεν μπορείς να κάνεις τώρα. Περιμένεις να ακούσεις τη λυπητερή και πράτεις ανάλογα. 99% θα πληρώσεις τα 30-40 έξτρα ευρώ και θα το παραλάβεις. Δε σε συμφέρει κάτι άλλο.

     • Κωστας

      Σε ευχαριστω αδερφε που απαντησες τοσο γρηγορα! Αν ειναι 30 αντε 40 παει στο διαλο! Να μην με βαλει κανα 50+ φοβαμαι

     • Aggelos Pap

      To ΦΠΑ 24% συν 12€ θα είναι

   • Κωστας

    Επισης και εσυ φιλε Αγγελε τι μου προτεινεις να κανω σε αυτη την φαση;

 • Jaiks

  Καλησπερα παιδια ευχαριστουμε για το αρθρο, εχω κανει μια αγορα απο το Gearbest απο της 2 Δεκεμβρη και απο της 16 Δεκ ειναι σε αυτη την κατασταση (2016-12-16 08:45 The item is on transport to the country of destination) με PostNL, μου προτεινετε refund η να περιμενω; Ευχαριστω!!

  • Jaiks

   p.s το ελτα λεει αυτο (ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 15-12-2016 07:56 ΟΛΛΑΝΔΙΑ) το εχουν στειλει πισω;

   • Όχι αυτό σημαίνει ότι βρίσκεται καθοδόν από την Ολλανδία.

    Μην κάνεις ακόμα κίνηση, από 15 Δεκεμβρίου είναι λογικό να μην έχει έρθει. Μέσα στις γιορτές είχαμε μεγάλες καθυστερήσεις. Φαντάσου ότι πακέτα από τις 20/11 άρχισαν να έρχονται αρχές Ιανουαρίου. Κανε ακόμα λίγο υπομονή, θα έρθει.

    • Jaiks

     Σε ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση 🙂

 • sLAMA

  Έκανα παραγγελία μέσω gearbest ένα κινητό+θήκη+smartwatch αξίας 210 € μέσω DHL απο Κίνα,πάλι καλά μέ ενημέρωσαν πρίν γίνει η αποστολή ότι έχει τελωνείο και θα με γδαρουν! Με ρώτησαν αν θέλω flat shipping ή reffund και ότι αν επιλέγω flat shipping λογικά θα περάσει τελωνείο. Τι λες να κάνω?αν περάσει τελωνείο τι καπέλο θα έχω?

  • Με το flat rate shipping λογικά δε θα περάσει τελωνείο, ακόμα και αν περάσει όμως θα χρεωθεις 12€ συν το ΦΠΑ ,ένα σύνολο γύρω στα 60€ . Με DHL θα περνούσε 95% και θα έπρεπε να πληρώσεις πάνω από 150€.

 • εμενα παντως ενα κινητακι απο μινιντιλ μεσω SP εχει παραληφθει Ελλάδα και απο τις 22-12 μου γραφει «ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ/Item handed over to customs authority for final delivery» είναι 6 γεναρη και ακομη καμια ανακοινωση..

  • Aggelos Pap

   Το τελευταίο δίμηνο έπεσε πολύ τελωνείο, Απο τα μέσα Νοεμβρίου και μετά, αρκετά απο τα δέματα (ειδικά όσα πήγαιναν βόρεια Ελλάδα) σταμάτησαν τελωνείο. Θέλει καμια 15αριά μέρες να βγεί. Κάνε υπομονή..

   • οχι απλα αγανακτω γτ στην ιδια παραγγελια με ημερομηνια 6-12 το κινητο εχει παραληφθει απο τις 28-12 ενω ενος φιλου παραγγελια 21-12 παρεληφθη προχτες 4-01…το δικο μου τελωνειο…απλα γκαντεμια και απο οτι καταλαβα θα πληρωσω και με το παραπανω…τι να πω..

    • Aggelos Pap

     Πακέτο απο 18 Νοεμβρίου μου ήρθε 31 Δεκεμβρίου, και άλλα απο 19 Δεκέμβρη που ήρθε χθες.. Μη το ψάχνεις με τις αποστολές, ειδικά στις γιορτές. Ναι πιθανότατα θα δώσεις και κάτι παραπάνω. 12€ συν το ΦΠΑ.

     • Anonymous

      Αν εγινε η επιστροφη χρηματων λογω καθυστερησης του δεματος 2.5 μηνες και μετα ερθει το δεμα τι κανω σε αυτη τη περιπτωση

     • Aggelos Pap

      Η ακούς το αγγελάκι στο δεξί ώμο, και επικοινωνείς με τον πωλητή για να του τα ξαναδώσεις, η ακούς το διαβολακι στον αριστερό και κάνεις την πάπια. Έχω κάνει και τα 2.

     • Anonymous

      Αν το παρω θα μπορει να μου κανει κατι ? το ξερω δεν ειναι σωστο αλλα με τετοια συμπεριφορα και τα ψεματα που μου ελεγε οτι ηταν στη Ελλαδα και στα τελωνεια… επαιρνα το ελτα και το τελωνειο και ελεγαν οτι δεν υπαρχει … μου εσπεσε κυριολεκτικα τα νευρα.Με τα λεφτα που πηρα απο αλλο σιτε το ιδιο πραγμα.

     • Aggelos Pap

      Χωρίς να είμαι 1000% σίγουρος, δε μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα. Στην περίπτωση μου δεν ασχολήθηκε ποτέ. Πήγαινε εσύ παρελαβε το , και αν επικοινωνήσει μαζί σου το βλέπεις, αλλά νομίζω πως αποκλείεται.

 • pet ros

  παραγγειλα το umi plus απο garbest 24/11/2016 και μεχρι σημερα 29/12/2016 δεν εχει ερθει….υπαρχει περιπτωση να παρει και δευτερο μηνα?

  • Aggelos Pap

   Δεύτερο μήνα δύσκολα, αλλά κάνε υπομονή γιατί λόγο γιορτών υπάρχουν τεράστιες καθυστερήσεις. Εμένα πακέτο από GB έκανε 38 ημέρες να φτάσει Ελλάδα

   • pet ros

    απλα δεν εμπιστευομαι το tracking number γιατι μου λεει οτι ειναι καθοδον προς ελλαδα απο 5/12 και δεν υπαρχει καποια αλλη πληροφορια..αλλα θα του δωσω 40 μερες και μετα θα δω τι θα κανω αν δεν υπαρξει καποια εξελιξη

 • Giannis

  Καλησπέρα σας και συγχαρητήρια για το άρθρο. Εγώ δεν ήξερα και έκανα παραγγελία από gearbest με χρήση πιστωτικής κάρτας χωρίς PayPal. Ο λόγος απ ότι κατάλαβα το που είναι λάθος είναι πως δεν μου διασφαλίζει τα χρήματα μου σε περίπτωση που δεν φθάσει το αντικείμενο της αγοράς μου στα χέρια μου, σωστά; ή είναι και κάποιο άλλο το προβλημα?

  • Aggelos Pap

   Αρχικά δεν υπάρχει πρόβλήμα. Πρόβλημα θα παρουσιαστεί αν έχεις πρόβλημα με την παραγγελία οποιασδήποτε μορφής, αφού τότε θα πρέπει να βγάλεις άκρη με το κατάστημα και μόνο. Δεν έχεις τη βοήθεια απο το Paypal, αν και με το Gearbest δε θα έχεις πρόβλημα νομίζω. Αν συμβεί κάτι θα βγάλεις άκρη, συνήθως δείχνουν διάθεση να βοηθήσουν

 • Βασίλης

  Έχω παραγγείλει Tablet + keyboard από Gearbest. Έκανα την βλακεία να επιλέξω DHL – δεν ειχα διαβάσει αυτό το άρθο – αλλά το support μου άνοιξε ticket !!! και με ενημέρωσε τους κινδύνους να πληρώσω φόρους. Μου το άλλαξαν σε απλό ταχυδρομείο.
  Ένα δέμα κόστους περίπου 230 ευρώ μπορεί να έχει θέμα τα ελληνικά ταχυδρομεία και τελικά να πληρώσω κάτι extra;

  • Aggelos Pap

   Αν δεν είναι πολύ ογκώδες, και έχει χαμηλή δηλωμένη αξία πιθανότατα δε θα περάσεις. Σίγουρη αποφυγή δεν υπάρχει, πιθανότητες πάντα έχεις να το σταματήσουν για έλεγχο

   • Βασίλης

    Είδα το invoice.. και έχουν βάλει χαμηλή χρέωση 55 ευρω.Ελπίζω να την γλητώσω. Παντώς από ebay δεν είχα ποτε τέτοιο θέμα.

    • Βασίλης

     Παρέλαβα σήμερα. Πρέπει να ήμουν πολύ τυχερός. Το πακέτο ήταν αρκετά μεγάλο και πάνω από 2 κυλά. Όλα καλα.

 • Κωστας

  Ψώνισα από το Aliexpress από το xiaomi online store ένα redmi note 3 pro..έβαλα aliexpress standard shipping την απλη δηλαδή..το θέμα είναι ότι εβαλαν τιμή 45$ πάνω χωρίς ένδειξη δώρου..κινδυνεύω για τελωνείο λέτε;

  • jim

   Προσωπική μου άποψη είναι να μην φοβάσαι..αν είναι με απλή μεταφορά όπως περιέγραφεται από πάνω δεν θα μπουν στο κόπο να στο ανοίξουν καν

 • Bill

  Πολύ περιεκτικό άρθρο και πραγματικά οι πληροφορίες που καταγράφονται θα θέλανε πολλές ώρες προσωπικής έρευνας για να αποκτηθούν. Τέτοια post αποτελούν ελπίδα στον ιντερνετικό σκοταδισμό που επικρατεί στην χώρα μας.

 • Μιχάλης

  Θέλω αν μπορείς να μου πεις ένα ποσοστό των φορών που η παραγγελία σου πέρασε τελωνείο.

  • Aggelos Pap

   0%! Δεν έχει περάσει ποτέ κανένα πακέτο μου τελωνείο, αλλα όλες οι παραγγελίες μου ειναι με απλό ταχυδρομείο.

 • Makis

  Καλησπερα και συγχαρητηρια για την εξαιρετικη ενημερωση που μας προσφερετε.απο geekbuying γνωριζουμε γενικα χρονους παραδοσης αποστολων;

  • Αποδείχτηκαν «ψιλο απατεώνες». Παρήγγειλα και πλήρωσα ένα homtom ht 20 11 ΝΟΕ και θα παραλάβω σήμερα. Ελεγαν ότι το είχαν σε stock , αλλα δεν. Γενικά ήταν σε έλλειψη , μου το επιβεβαίωσαν από DOOGEE/HOMTOM , εφυγε 6 ΔΕΚ και αισίως σήμερα εχει βγεί για παράδοση. Ελπίζω σε απαραβίαστη συσκευασία και όλα καλά.

   • Aggelos Pap

    Καλησπέρα. Απο ποιο κατάστημα έκανες την παραγγελία;

 • Αντωνης

  Καλημερα
  Η αληθεια ειναι οτι ειχα μπει πολλες φορες εδω,αλλα περα απο γρηγορες ματιες δεν σε ειχα «διαβασει» περισσοτερο…ε λοιπον με κερδισες σαν «αναγνώστη» οχι μονο για τις ουσιαστικες πληροφοριες αλλα κυριως για την γλωσσα που χρησιμοποιεις…respect !!

  • Aggelos Pap

   Να’σαι καλά! Ελπίζω να σου φανώ χρήσιμος 🙂

 • Μακης

  συγχαρητήρια για τον οδηγό. Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Επειδή όλες τις αγορές τις έχω κάνει απο το vickmall, τα υπόλοιπα site δίνουν δώρο θήκη σιλικόνης και μεμβράνη? Ευχαριστω

  • Aggelos Pap

   Καλησπέρα, εξ ορισμου, όχι, δεν δίνουν θήκες. Ρώτα στο live chat μήπως σου δώσουν καμία, αλλά σε γενικες γραμμές το vickmall είναι λίγο φαρμακείο, οπότε με τα λεφτά που Θα γλιτωσεις από το άλλο μαγαζί θα πάρεις θήκη και tempered και θα σου μείνουν και κάτι ψιλά 🙂

 • Alkistis

  Καλημερα!!να ρωτησω αν ισχυουν ακομα οι περιορισμοι για αγορες μεσω paypal λογω capital control..Ευχαριστω

  • Aggelos Pap

   Καλησπέρα, όχι, για αγορές ηλεκτρονικών ειδών δεν ισχύουν πλέον, αγοράζεις ελεύθερα

 • δημητρης

  Καλησπέρα. Ενας φίλος που δε γνωριζε, αγορασε απο everbying κινητο αλλά με dhl οποτε ηρθε λυπητερη απο τελωνείο 120 ευρω. Μπορεί να ζητησει refund (θα επιστραφει φυσικα) απ το κατάστημα? Απευθειας συννενόηση για refund με το κατάστημα ή μεσω paypal για περισσοτερη σιγουριά?

 • Γιαννης

  Καλησπερα,ηθελα να κανω μια αγορα ενος lenovo που ειδα στο kimovil.com αλλα η ερωτηση μου ειναι η εξης,θα εχει στην γλωσσα ελληνικα η θα πρεπει να αλλαζω ρομ και τα σχετικα που εγω ειμαι ασχετος?Δεν θελω κινεζικα ουτε αγγλικα βολευουν. Το κινητο ειναι αυτο http://www.kimovil.com/el/khoro-agora-lenovo-vibe-x3-3gb-32gb
  Ευχαριστω

  • aggepap

   Τι να σου πω, Αλλου βλέπω Ελληνικά αλλού όχι. Ρώτα σε ένα απο τα καταστήματα που το έχουν Stock να σου απαντήσουν επίσημα, γιατι δυστυχώς δε μπορώ να σου απαντήσω σίγουρα.

 • Nick

  Καλησπέρα παρήγγειλα απο το gearbest ευρωπαϊκή αποθήκη,πλήρωσα μεταφορικά κάπου στα 15 ευρώ για αποστολή σε 2-5 εργάσιμες(υποτίθεται)…έχουν περάσει 4 εργάσιμες και το δέμα έφυγε απο Αγγλία και σήμερα είναι Ολλανδία…. Τι παίζει μήπως σας έχει τύχει?Θα αργήσει πολύ να έρθει?

  • aggepap

   2-5 εργάσιμες αποστολή σημαίνει οτι θα φύγει απο αυτούς σε 2-5 όχι οτι θα έρθει σε εσένα σε τόσο χρόνο.

   Επίσης η Ευρωπαική αποθήκη του Gearbest ειναι αποθήκη απο τα Lidl. Καλύτερα να ψωνίζεις απευθείας απο Κίνα.

   Μόλις κλείσει 10ήμερο και δεν έχει φτάσει, ή δεν εχει μπεί Ελλάδα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, άνοιξε κατευθείαν ticket στο Gearbest και ζήτα τα λεφτά των μεταφορικών πίσω, γιατι εσύ το πήρες για γρήγορα, απο Ευρώπη, όχι για να τσιμπήσουν μεταφορικά και να κάνει πάλι 15 μέρες.

   • Nick

    Ε μα γι’ αυτόν το λόγο το αγόρασα απο ευρωπαϊκή αποθήκη…Με τη λογική όμως όπως γράφει για το standard shipping κατάλαβα οτι θα έρθει τόσο γρήγορα. http://i66.tinypic.com/2i0sv48.png

    • aggepap

     Α κάτσε έχεις δίκιο. Εκει αναφέρει το Shipping time. Ολόκληρο. Στο δεκαήμερο ανοιξε ticket και ζήτα τα μεταφορικά πίσω. Χωρίς ίχνος ευγένειας κιολας. Απλά απαίτησε τα.

 • Τ.Γ.

  Καλημέρα.Στο gearbest που παρήγγειλα (πρώτη φορά από Κίνα) στο My Order γράφει Belgium Post Registered .Άρα μάλλον την πάτησα έτσι(όσον αφορά αυτό που γράφετε ότι δεν είναι ιχνηλάσιμο και δεν αφήνουν ειδοποίηση);
  Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να ΜΗΝ το αφήσουν στην πόρτα να «περιμένει» σωστά;
  Και μία τελευταία ερώτηση.Διάλεξα Flat Rate αποστολή και μου το έβαλαν αυτόματα στο Belgium Post Registered,έπρεπε να τους γράψω πρίν να το στείλουνε με Singapore;

  • aggepap

   Ναι δυστυχώς την πατησες. Αυτο που μπορείς να κάνεις είναι να ζητήσεις απο τον ταχυδρόμο τον επόμενο μήνα να μη σου φέρνει τα γράμματα σπίτι και να περνάς κάθε 10 μέρες από το ταχυδρομείο να τσεκαρεις.

   Από εδώ και στο εξής στις σημειώσεις πριν την παραγγελία να τους γράφεις να το στείλουν με post nl η singapore post ή να μην το στείλουν καθόλου. Συνήθως πιάνει

   • Τ.Γ.

    Σας ευχαριστώ πολύ για την σύντομη απάντηση και για τις πληροφορίες!
    Καλή συνέχεια.

 • Νίκος Μηντσίδης

  Φιλαράκι το paypal δε μου παίζει από την έναρξη των κάπιταλ κοντρόλς. Δεν ξέρω πως δουλεύει σε σένα, αλλά δυστυχώς εγώ πλέον στέλνω χρήματα με Western Union. Δεν ξέρω μήπως φταίει το ότι είμαι επαγγελματίας και όχι απλός καταναλωτής. Δεν το έψαξα παραπάνω γιατί να πω την αλήθεια δε γουστάρω να ξαναμπώ σε τράπεζα, και σε πολλές περιπτώσεις οι κινέζοι μου προσφέρουν επιπλέον 10 – 20 % έκπτωση με πληρωμή WU.

  • aggepap

   Το Paypal δουλεύει, αλλα.. Θέλει αρκετό κόπο, αλλα δουλέυει.

   Η Western Union είναι καλή λύση, ειδικά για επαγγελματικές συναλλαγές(απο τη στιγμή που παίρνεις και εκτπώσεις δεν το συζητάω καν) αλλα δεν παρέχει καμια ασφάλεια στο αγοραστή. Πρέπει να είσαι απόλυτα σίγουρος οτι ο αποστολές θα στείλει αυτό που πρέπει, όταν πρέπει.

   Για αυτά αναγκάζομαι να προτείνω το φακέλωμα του Paypal

 • stregas

  Μπράβο φίλε μου. Ο οδηγός σου είναι καταπληκτικός και αναλυτικότατος. Λες τα πράγματα όπως ακριβώς έχουν.
  Συγχαρητήρια.

 • Seawrestler

  Πολλά-πολλά συγχσρητήρια υπερ πληρέστατος οδηγός. Σε παρακαλώ έχω μερικές απορείες και θέλω τη γνώμη σου.
  1) Σε πολλά κινεζομάγαζα έχει την επιλογή ασφάλεια αποστολής με μια επιβάρηνση στην τιμη, για την περίπτωση που δεν φτάσει το κινητό το ξαναστέλνουν. Νομίζω οτι είναι περιτό όταν η αγορά γίνει με paypal. Εσυ τι λές;
  2) Το Everbuying δίνει εγγύηση 3 μήνες αλλά το paypal δίνει 180 μέρες (6 μήνες). Ποιά απο τις δύο περιπτώσεις είναι πιό ισχυρή;
  Τέλος να αναφέρω ότι στο Everbuying, έχει έκπτωση 2% όταν η παραγγελία γίνει απο κινητό. Εγώ παραγγέλνω απο κινητό.
  Και πάλι ευχαριστώ για τον πληρέστατο οδηγό που μας προσέφερες.

  • aggepap

   Να’σαι καλά για τα καλά σου λόγια. Πάμε και στις ερωτήσεις,

   1) Η ασφάλεια αποστολής έχει να κάνει και με το τελωνείο. Και στις 2 περιπτώσεις τη θεωρώ περιττή, αφου με το απλό ταχυδρομείο δε θα περάσει τελωνείο, οπότε τσάμπα θα την πληρώσεις, ενώ για γενικότερες αποστολές το Paypal οπως είπες σε καλύπτει επαρκώς.

   2) Η εγγύηση του Paypal αφορά μόνα τα Dead On arrival. Αν εσύ παραλάβεις, και μετά απο ένα μήνα χαλάσει η οθόνη, το Paypal δεν ανακατεύεται. Απο εκει και πέρα μετράει η εγγύηση του καταστήματος. Άρα ισχύει το τρίμηνο.

   3) Ναι ισχύει για το EB. Και το Bangood έχει αν θυμάμαι καλά εκπτωση 10% για την πρώτη αγορά μεσω του app του. Όσοι δεν έχετε ξαναψωνίσει να το θυμάστε

 • Γενικα σε διαβαζω ,το σιτε εχει ανεβει πολυ και χαιρομαι γι αυτο και οι δυο οδηγοι που εχεις ποσταρει ειναι κορυφαιοι(capital και κινεζικη) σημειωση το minideal.net διαφορετικη καταληξη.keep the good work

  • aggepap

   Να’σαι καλά. Το παλεύω, και πράγματι ανεβαίνει, άρα δεν πάει τσάμπα ο κόπος μου 😛 . Ευχαριστώ πολύ και για τη διόρθωση, το έφτιαξα

 • kostasI

  Το merimobiles ειναι αξιοπιστο???καπου διαβασα οτι εχει αποθηκη στην ελλαδα

  • aggepap

   Καλησπέρα, Δεν το έχω δοκιμάσει, δεν μπορώ να σου πω με το χέρι στη καρδιά, δεν έχω ακούσει πάντως κάτι που να με προβληματίσει ιδιαίτερα για το Merimobiles. Με Paypal πάντα, δοκίμασε το σχεδόν άφοβα

 • Είναι πραγματικά ο ΥΠΕΡΤΑΤΟΣ οδηγός για αγορές από την Κίνα!

  Φίλε μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ και για την αναφορά στο Dr. Android, το εκτιμώ πάρα πολύ. Αμ χρειαστείς οτιδήποτε επικοινώνησε μαζί μου.

  Φιλικά,
  Χρήστος
  Dr. Android

  • aggepap

   Ε εσένα διαβάζω εσένα προτείνω. Τα καλά να λέγονται και να επιβραβεύονται Doc.

   Βάστα γερά και θα το φάμε το Android Police σε κανα εξάμηνο 😀

 • Δημητρης

  Γεια σου φίλε πολύ καλός οδηγός. Το κατάστημα igogo.es το γνωρίζεις ; Ποια η άποψη σου είναι αξιόπιστο;

  • aggepap

   Καλησπέρα, ευχαριστώ πολύ. Δεν έχω εμπειρία απο το igogo, πάντως ξέρω σίγουρα οτι παρά την εμφάνιση του δε στέλνει απο Ισπανία, απο Κίνα στέλνει οπως και τα υπόλοιπα, και στις τιμές δε συμπεριλαμβάνει μεταφορικά τα οποία χρεώνει έξτρα.

   Έχω ακούσει οτι είναι παρακλάδι του Everbuying αλλα δεν είμαι σίγουρος. Αν είναι τόσο καλή η τιμή σε αυτό που βρήκες, ρίξε ένα Paypal και κάνε το σταυρό σου 😛 Το πολύ πολύ να χάσεις κανα μήνα στο περίμενε.

 • tasos

  Μπράβο και από εμένα πολύ καλός οδηγός. Έχω κάνει αρκετές αγορές αλλά διάβασα πράγματα χρήσιμα.

 • πετροςκ

  μπραβο..μπραβο..μπραβο!!!!!!!!!!!περισσοτερο κατατοπιστικος δεν γινεται,οτι απορια κ αν ειχα μου την ελυσες!!!

 • ΑθανασιοςΓαργος

  Κατατοπιστικοτατο.Μπορεις να παραγγειλεις και για μας?

  • aggepap

   Δυστυχώς όχι, παραείναι μεγάλο το μπλέξιμο. Με λίγη προσπάθεια θα τα καταφέρετε και μόνοι σας

 • Ευτύχιος

  Ένα θα πω….Α Ψ Ο Γ Ο Σ ! ! !

  • aggepap

   Να’σαι καλά, ελπίζω να βοηθήσω.