Οδηγός αγοράς περιφερειακών για την Android συσκευή σας : Απο πού

0

Αφού έβαλα σε μια σειρά τον οδηγό αγοράς κινητών τηλεφώνων Android,(ελπίζω σύντομα να κάνω κάτι παρόμοιο και για τα Tablets) ήρθε η ώρα να μιλήσουμε και για το πως θα αποκτήσετε ολα τα περιφερειακά που ψάχνετε για την αγαπημένη σας συσκευή.

Το clue της υπόθεσης, είναι οτι θα μιλήσουμε για Online αγορές, αφού στα Retail καταστήματα οι επιλογές είναι ελάχιστες, και επειδή αν αγοράσετε θήκες, φορτιστές, μπαταρίες, Screen covers και οτι άλλο χρειάζεστε απο μεγάλα ηλεκτρονικά καταστήματα του εξωτερικού θα βρείτε εξαιρετικές τιμές, θα επικεντρωθούμε σε αυτά.

Αναζήτηση

Αρχικά πρέπει να βρείτε αυτό που ψάχνετε. Επειδή πλέον το πλήθος των συσκευών είναι τεράστιο, τα περιφερειακά που τα συνοδεύουν έχουν γίνει αμέτρητα με αποτέλεσμα να είναι πολύ εύκολο να χαθείτε. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξέρετε είναι ο κωδικός της συσκευής σας. To Samsung Galaxy S4, ως αναζήτηση θα φέρει αποτελέσματα και για το S4, και για το S4 mini, και το S4 Active αλλα και άλλα κινητά που έχουν το μέγεθος του S4 και ο πωλητής το χρησιμοποιεί ως keyword για να σας τραβήξει την προσοχή.

Αναζητώντας με τον κωδικό του S4 όμως, (Samsung GT i9505) θα βρείτε αυτά που αφορούν αποκλειστικά και μόνο το δικό σας κινητό.

Όλα ξεκινούν μια μια αναζήτηση

Όλα ξεκινούν μια μια αναζήτηση

Απο εκεί και πέρα καλό θα είναι να περιορίζετε τις αναζητήσεις σας, με βάση τα χρήματα αλλα και συγκεκριμένα keywords ειδικά αν ψάχνετε για θήκες. Συγκεκριμένος τύπος οπως Hard Case, Slim Case, Flip Case, pouch και λεπτομέρειες όπως το επιθυμητό χρώμα, ή η εταιρία κατασκευής μπορούν να κάνουν την αναζήτηση σας (ειδικά στο Ebay) πολύ πιο εύκολη.

Αγορά

Η αγορά περιφερειακών απο το εξωτερικό πρέπει να γίνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ μέσω Paypal. Και όχι επειδή θα πάρω μερίδιο απο την Paypal, αλλα γιατι έτσι κατα μεγάλο ποσοστό διασφαλίζετε τα χρήματα σας. Ακόμα και αν αγοράσετε μια θήκη 5 ευρώ είναι κρίμα να πάνε χαμένα σε περίπτωση που το δέμα χαθεί κάπου στο δρόμο, ή δεν αποσταλεί ποτέ.

Εκτός αυτού, το 99% των σελίδων, απαιτούν τη χρήση Paypal για την αγορά τον προιόντων. Φυσικά θα πρέπει να ξεχάσετε την περίπτωση αντικαταβολής.

Για να δημιουργήσετε λογαριασμό στο Paypal θα χρειαστείτε μια πιστωτική η χρεωστική κάρτα. Καλό θα είναι να χρησιμοποιείτε μια χρεωστική κάρτα αχρείαστου λογαριασμού στην οποία θα προσθέτετε χρήματα μόνο οταν χρειάζεται να αγοράσετε κάτι, αφού και τα χρηματά σας θα είναι πιο ασφαλή έτσι(αν και το Paypal είναι εξαιρετικά ασφαλές αν δεν κάνετε εσείς πατάτα) και δε θα ξεφύγετε με αγορές της στιγμής.

Ένας πλήρης οδηγός για δημιουργία Paypal λογαριασμού υπάρχει εδώ

Για το Paypal θα ακούσετε και θα διαβάσετε πολλά. Το θέμα είναι οτι σας παρέχει ασφάλεια.

Για το Paypal θα ακούσετε και θα διαβάσετε πολλά. Το θέμα είναι οτι σας παρέχει ασφάλεια.

Εκτός του Paypal μπορείτε να αποκτήσετε μια προπληρωμένη κάρτα απο κάποια τράπεζα, η οποία είναι μια εξίσου ασφαλής λύση, με τη διαφορά όμως οτι δε σας καλύπτει σε περίπτωση που υπάρχει πρόβλημα με την παράδοση, όπως κάνει το Paypal. Προπληρωμένες κάρτες μπορείτε να συνδέσετε και με τo Paypal.

Αποστολή-Χρόνοι παράδοσης.

Τα προϊόντα που θα βρείτε μπορεί να προέρχονται απο όλο τον κόσμο, με αποτέλεσμα οι χρόνοι παράδοσης να ποικίλουν αρκετά. Καλό είναι ανάλογα με το πόσο σύντομα χρειάζεστε το προϊόν που θα αγοράσετε(ή πόσο υπομονή – δεν – έχετε :P) να βάζετε ορισμένους περιορισμούς στις προερχόμενες αγορές.

Αν βιάζεστε λοιπόν να αποκτήσετε ένα καλώδιο-μπαταρία που συνήθως τα χρειάζεστε πιο άμεσα, καλό θα είναι να επιλέξετε ένα κατάστημα ή ένα πωλητή απο Ευρωπαϊκή χώρα, με τη Γερμανία, Γαλλία και Μεγάλη Βρετανία να είναι απο προσωπική εμπειρία οι ταχύτερες.

Αν δεν βιάζεστε μπορείτε να επιλέξετε κάποιο κινέζικο κατάστημα τα οποία εκτός του ότι πιθανότατα θα είναι πολύ φτηνότερα, τις περισσότερες φορές δε χρεώνουν καθόλου έξοδα αποστολής.

Οι “γρήγορες” αποστολές θα χρειαστούν γύρω στις 10 μέρες για να φτάσουν σπίτι σας(έχω λάβει δέμα απο Γερμανία και σε έξι) με τις αποστολές απο Χόνγκ Κόνγκ να χρειάζονται απο 15 μέρες μέχρι ένα μήνα(συνήθως φτάνουν τις 20-25 μέρες)

Ένας πολύ γενικός κανόνας είναι οτι οι αποστολές που δεν χρεώνουν έξοδα αποστολής καθυστερούν περισσότερο, αφού επιλέγεται ο φτηνότερος και φυσικά πιο αργός τρόπος αποστολής. Αυτό βέβαια δεν είναι απόλυτα σίγουρο οτι θα συμβεί.

Το μόνο ίσως αρνητικό; Η μέτρια προς μεγάλη-ή τεράστια- αναμονή

Το μόνο ίσως αρνητικό; Η μέτρια προς μεγάλη-ή τεράστια- αναμονή

Όλες οι παραγγελίες αυτές δεν περνάνε τελωνείο(ειδικά αν είναι μικρού κόστους, κάτι που θα πρέπει να επιδιώκετε) αφού οι μεν Ευρωπαικοί πωλητές  δε χρεώνονται τελωνείο λόγο Ευρωπαικής ένωσης, οι δε Κινέζοι αποφέυγουν τυχών τελωνειακούς δασμούς στέλνοντας τα πακέτα ως “δώρα”. Οπως και να έχει καμία απο τις δεκάδες αγορές που εχω κάνει δεν έχει σταματήσει στο τελωνείο.

Απο την άλλη οι αγορές απο Αμερική, είναι αρκετά πιθανό να σταματήσουν στα σύνορα, και ακόμα και αν δε χρεωθείτε τίποτα η αναμονή θα μεγαλώσει αρκετά. Θήκη της Ringke που αγόρασα για το Nexus 4 έκανε 45 μέρες να φτάσει! Ειδικά σε περίπτωση το κόστος της αγοράς υπερβαίνει τα 50 ευρώ καλό θα είναι να αποφύγετε εισαγωγή απο Αμερική.

Αν δείτε οτι η αποστολή κοντεύει να ξεπεράσει τον ένα μήνα, καλό θα είναι να έρχεστε σε επικοινωνία με τον πωλητή και να ανοίγετε Dispute στο Paypal ωστε να διασφαλιστείτε. Αν δεν φτάσει το προιόν μέχρι την τελευταία μέρα που έχετε διαθέσιμη για να κάνετε Dispute απλά το κάνετε Escalate και παίρνετε τα χρήματα σας πίσω.

Καλο θα είναι βέβαια, αν τελικά φτάσει το αντικείμενο, είτε να το παραλάβετε και να πληρώσετε ξανά το αντίτιμό, είτε να μην το παραλάβετε.

Απο που;

Υπάρχουν αρκετές σελίδες απο τις οποίες μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας ωστόσο θα σας αναφέρω τις πιο γνωστές και δοκιμασμένες, για να αποφύγετε τις κακοτοπιές.

Σημαντική λεπτομέρεια. Αν βρείτε μια σελίδα οι οποία πουλά αντικείμενα ΜΟΝΟ με τη χρήση πιστωτικης κάρτας, ΜΗΝ -ΤΟ – ΚΑΝΕΤΕ. Όσο και αν σας φαίνεται φτηνό, μην αγοράζεται απο σελίδες που δεν υπάρχει μεσάζωντας(paypal, Google Wallet ή κάτι παρόμοιο)

Δοκιμασμένες σελίδες:

Το πασίγνωστο κατάστημα προσφέρει χιλιάδες επιλογές, για ότι κινητό μπορείτε να φανταστείτε. Προσέξτε μόνο τη βαθμολογία των πωλητών, ωστε να μην τρέχετε αργότερα, ενώ σε κάθε αναζήτηση καλό θα έιναι να κάνετε sort by price and shipping, για να αποκλείσετε τα προιόντα που ο αποστολέας δε στέλνει στην Ελλάδα.

Απο τα παλιότερα και πιο έμπιστα κινεζομάγαζα. Τεράστια ποικιλία απο Gadgets και περιφερειακά. Δωρεάν αποστολή στην Ελλάδα, ακόμα και για αγορά 1€

Δωρεάν αποστολή στην Ελλάδα

Αρκετά μεγάλη ποικιλία τόσο σε συσκευές απο κίνα όσο και σε περιφερειακά για αυτές.

To ασιατικό Ebay. Τεράστια ποικιλία απο προιόντα, εξαιρετικές τιμές, και δωρεάν αποστολή στην Ελλάδα

Αν ξέρετε και εσείς κάποιο έμπιστο κατάσταστημα, επικοινωνήστε μαζί μου, ή γράψτε απο κάτω για να το προσθέσουμε εδώ.

Και απο Ελλάδα;

Δυστυχώς σε αυτό το σκέλος τα Ελληνικά Online καταστήματα(δε μιλώ καν για τα κανονικά καταστήματα) δίνουν βάρος σε 5-10 συσκευές ευρείας κυκλοφορίας(iPhone , το τελευταίο Galaxy, άντε και κανα Nexus) με αποτέλεσμα να μην είναι ανταγωνιστικά. Επίσης οταν η θήκη μου έρχεται απο την ΤΑΙΒΑΝ χωρίς έξοδα αποστολής, τα 3 ευρώ που πρέπει να πληρώσω στην Ελλάδα είναι μεγάλη διαφορά. Όχι οτι φταίνε αποκλειστικά οι καταστηματάρχες, αλλα δεν παύει να είναι γεγονός.

Απο την άλλη τα περισσότερα Ελληνικά καταστήματα σας δίνουν την δυνατότητα αντικαταβολής, που μπορεί να βολέψει αρκετούς απο εσάς, αρκεί να βρείτε αυτό που ψάχνετε.

Ως συνήθως ο καλύτερος τρόπος να αγοράσετε απο Ελλάδα είναι να ρίξετε μια ματιά στο Skroutz ή το BestPrices και να επωφεληθείτε απο τη δυνατότητα αντικαταβολής αλλα και την ταχύτερη παράδοση, βοηθώντας και κάποιο Ελληνικό κατάστημα.

Τέλος επεισοδίου

Τις επομενες εβδομάδες θα πιάσουμε μια μια τις κατηγορίες περιφερειακών για να δούμε τι πρέπει να προσέξετε πριν προβείτε σε αγορά, οπότε αυτό εδώ το άρθρο αποτελεί ένα είδος.. εισαγωγής.

Θα τα πούμε σύντομα, Καλές αγορές!

Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

Σχολιάστε πρώτος

Leave a reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo