Η απόκτηση περιφερειακών για τις καινούργιες συσκευές, είναι ένα Sport που υπάρχει χρόνια τώρα, με της θήκες και τα ακουστικά φυσικά να είναι πρώτα στη λίστα και να αποτελούν κλασσικές επιλογές για συνοδευτικές αγορές με κάθε συσκευή.

Τα χρόνια πέρασαν όμως, ολοι σας γεράσατε, εγώ μέστωσα, και τα πράγματα άλλαξαν.

Η γκάμα των 5 κινητών ολων και ολων που μπορούσατε να επιλέξετε πριν απο λίγα χρόνια, έχει φτάσει μέχρι και μερικές δεκάδες ανάλογα τα γούστα σας, με την αύξηση αυτή να συμπαρασέρνει μαζί της και τα διαθέσιμα περιφερειακά.

Και δεν μιλάω μόνο για τα διαφορετικα είδη θηκών, και τα ακουστικά που κάνουν απο 2€ μέχρι 3000€ για να έχει επιλογές ο μπόμπος αλλα και ο Tiesto, αλλα για ένα πραγματικό κύμα με νέα Gadgetακια και περιφερειακά που μπορούν να προσθέσουν λειτουργίες στις συσκευές σας.

Για να δούμε μερικά απο τα πιο χρήσιμα περιφερειακά για το κινητό σας, που μπορεί να μην ξέρατε οτι υπάρχουν, μπορούν ομως να σας φανούν αρκετά χρήσιμα.

Μαγνητικά καλώδια φόρτισης.

Το USB Type-C μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων, περισσότερες δυνατότητες διασύνδεσης, και μπλαμπλαμπλα, αυτό που κάνει κατα βάση ομως, είναι οτι συνδέεται στη συσκευή αμφίπλευρα.

Αν η συσκευή σας δεν εχει τέτοια θύρα, μπορείτε να πετύχετε το ίδιο αποτέλεσμα, με ένα μαγνητικό καλώδιο φόρτισης.

Αυτά τα καλώδια αποτελούνται απο το κλασσικό καλώδιο USB, η μια άκρη του οποίου καταλήγει σε μια μαγνητική κεφαλή, πάνω στην οποία υπάρχει ένα αποσπώμενο βύσμα.

Το βυσματάκι αυτό μένει μόνιμα πάνω στη συσκευή σας, και για να φορτίσετε το κινητό σας, δεν έχει παρα να το πλησιάσετε στο καλώδιο, με τον μαγνήτη να αναλαμβάνει απο εκει, και να συνδέετε σταθερά με το βύσμα.

https://www.youtube.com/watch?v=xJU3IBOowys

Με τη χρήση των μαγνητικών καλωδίων φόρτισης, μπορείτε να συνδέετε το κινητό σας, με το ένα χέρι, χωρίς πρόβλημα, κάτι που μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμο στο αυτοκίνητο.

Καλά και φτηνά μαγνητικά καλώδια φόρτισης μπορείτε να βρείτε εδώ ενώ αυτό το μοντέλο της Garas (10€)έχει δυο βύσματα, για να το χρησιμοποιείται με δυο διαφορετικές συσκευές. Τέλος υπάρχει και η πιο “διάσημη” λύση της Wsken (10.50€)

Flash Drives με διπλό βύσμα Aka U-Disks

Οι μη επεκτάσιμες μνήμες των κινητών είναι μια μόδα που πάει και έρχεται, με την τελευταία τάση ευτυχώς είναι στο να υπάρχει θύρα MicroSD ακόμα και σε ακριβές συσκευές, εκτός απο εταιρίες οπως η Apple και η που δεν δείχνουν ιδιαίτερη συμπάθεια στην δυνατότητα επέκτασης της ενσωματωμένης μνήμης.

Μια αρκετά βολική λύση για αυτό το πρόβλημα είναι το U-Disks, τα οποία δεν είναι τίποτα άλλο, απο απλά USB στικάκια, τα οποία έχουν διπλό βύσμα σύνδεσης: ένα κανονικό USB για να συνδέονται στον υπολογιστή, και ένα MicroUSB για να συνδέονται στο κινητό σας.

Για να έχουν λόγο ύπαρξης, φυσικά, πρέπει το κινητό σας να υποστηρίζει OTG, για να μπορεί να τα αναγνωρίσει οταν τα συνδέεται.

Απο εκει και πέρα, τα U Disks μπορούν να αποτελέσουν ένα εύκολο και γρήγορο τρόπο Backup οταν χρειάζεστε εσπευσμένα λίγο παραπάνω χώρο, αλλα και ένας βολικός τρόπος μεταφοράς αρχείων απο το PC στο κινητό και αντίθετα.

Τέλος ιδιαίτερα χρήσιμα θα τα βρούν οι φίλοι της μουσικής, αφού σε περίπτωση που το κινητό σας δεν έχει επεκτάσιμη μνήμη, μπορείτε να χωρέσετε σε ένα U Disk ολη τη συλλογή σας, για να την έχετε διαθέσιμη οταν της χρειάζεστε.

Οπως και στα κανονικά στικάκια, θα βρείτε αρκετές διαφορετικές επιλογές σε Design και χωρητικότητες. Μερικές καλές προτάσεις είναι το U Disk της Teclast με χωρητικότητα 32GB και κόστος 16€, η το Maikou MK-760 με 64GB που κοστίζει 11€. Αν πάλι ψάχνετε κάτι πιο επώνυμο, υπάρχει και το Sandisk Ultra Dual, που ξεκινά απο τα 7€ και τα 16GB.

Πολύ περισσότερες επιλογές μπορείτε να βρείτε στο Gearbest και στο Bangood

Xiaomi Mi Key – Dustplugs

Τα Dustplugs κατα βάση είναι μικρές τάπες που μπαίνουν στη θύρα των ακουστικών της συσκευής σας για να αποτρέψουν την είσοδο σκόνης, και είναι πολύ χρήσιμα αν η δουλειά σας έχει να κάνει με χώματα και σκόνες.

Τα Smart Dustplugs είναι η High tech έκδοση της ιδέας αυτή, και ξεκίνησαν με το Pressy, το οποίο χρηματοδοτήθηκε επιτυχώς μέσα απο το KickStarter.

To Pressy που κάνει $15 και η πολύ φτηνότερη έκδοση του, το Xiaomi Mi Key που κοστίζει μόλις $1, εκμεταλλεύονται την υποδοχή των ακουστικών της συσκευή σας η οποία έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει σήματα απο κουμπιά οπως για παράδειγμα τα χειριστήρια των hands Free σας.

Έτσι τα “προχωρημένα” dustplugs είναι εφοδιασμένα με ένα κουμπί στο πάνω μέρος τους, του οποίου το πάτημα μπορεί να συνδεθεί μια μια ενέργεια. Για πάραδειγμα ένα κλικ μπορεί να ανοίγει την κάμερα, διπλό κλικ την ηχογράφηση ενώ το παρατεταμένο κλικ θα μπορεί ας πούμε να απενεργοποιεί το GPS.

Η χρησιμότητα των εν λόγω περιφερειακών είναι πραγματικά τεράστια, αφού στην ουσία προσθέτουν ακόμα 4-5 hardware κουμπιά στη συσκευή σας, με το Software που τα συνοδεύει να τους επιτρέπουν να κάνουν στην κυριολεξία παπάδες. Και αν τα $15(+5 μεταφορικά) του Pressy σας φαίνονται πολλά, το ένα δολλάριο που ζητάει το Xiaomi Mi Key νομίζω οτι είναι αρκετά δελεαστική τιμή, έστω για να το δοκιμάσετε.

Τέλος υπάρχουν και Dustplugs που μπορούν να μετατρέψουν το κινητό σας σε τηλεκοντρόλ, προσθέτοντας μια θύρα υπερύθρων στη συσκευή σας, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με τις αντίστοιχες εφαρμογές.

Τρίποδα και αντάπτορες τριπόδων

Μπορεί να μην έχουν ολα τα κινητά κάμερες που θα κάνουν την compact καμερούλα σας να κοκκινήσει απο ντροπή, αλλα όσο ο καιρός περνάει, βλέπουμε όλο και πιο εντυπωσιακές φωτογραφικές επιδόσεις στα κινητά μας.

Ένα τριποδο μπορεί να απογειώσει την καθαρότητα του αποτελέσματος, ειδικά, αν είστε σαν τον κουμπάρο μου τον Στέφανο που τρέμει σαν το ζελέ ακόμα και ακίνητος (Ναι Στέφανε, τρέμεις, μην κοιτάς τα χέρια σου τώρα που το διαβάζεις) .

Βέβαια για το κινητό σας δεν ενδείκνειται η χρήση του κλασσικού τρίποδου, αφού δεν έχει νόημα να κουβαλάτε ολόκληρο ματσούκι μαζί σας, μήπως χρειαστεί να τραβήξετε φωτογραφία.

Για αυτή τη χρήση θα βρείτε πολλά Compact τρίποδα  οπως το Fotopro IPH-03 το οποίο μάλιστα είναι εξαιρετικό στο να τραβάει φωτογραφία 360 μοιρών, ή αυτό το βασικό και πολύ φτηνότερο μινι τρίποδο.

Ανάμεσα σε άλλες επιλογές, μπορείτε να βρείτε και τα τριποδα-χταπόδια, τα οποία έχουν πόδια που λυγίζουν κατα βούληση, ωστε να μπορείτε να τα στερεώσετε στην άκρη ενός τραπεζιού, στα κλαδιά ενός δέντρου ή οπου αλλού μπορείτε να φανταστείτε. Ένα ακομα θετικό αυτού του είδους των τριπόδων είναι οτι είναι και αρκετά φτηνά, οπως αυτό ή αυτό 

Τέλος μπορείτε να προμηθευτείτε ένα απο τα διάσημα σελφομπάστουνα , τα οποία έχουν τεράστια ποικιλία σε δυνατότητες και τιμές, ενώ όσοι έχετε τρίποδο της προκοπής για την κάμερα σας και προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε αυτό, μπορείτε να πάρετε έναν ειδικό αντάπτορα για να κοτσάρετε πάνω το κινητό σας (ή να φτιάξετε έναν μόνοι σας)

Αυτά, μέχρι να ανακαλύψω κάτι ενδιαφέρoν ακόμα. Εσείς; τι “παράξενα” περιφερειακά χρησιμοποιείται με το κινητό σας; Ανεμιστηράκια; Εναλλάξιμους φακούς (Fisheye, wide-angle- zoom) για την κάμερα της συσκευής σας ; Πενάκια; Εξωτερικά Flash;

Κάτι άλλο που δεν εντόπισα ίσως;

1
Αφήστε ένα σχόλιο

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
  Παρακολουθήστε τα σχόλια  
Νεότερα Παλαιότερα Με περισσότερες ψήφους
Ενημέρωση για
ladnerg
Επισκέπτης
ladnerg

το Xiaomi Mi key έχει μόνο κινέζικα στην εφαρμογή του άρα άχρηστο..