Όσοι ασχολείστε με το άθλημα των αγορών απο Κινέζικα καταστήματα, σίγουρα θα έχετε καταλάβει οτι έχουν αλλάξει πάρα πολλά πράγματα στη διαχείριση των πακέτων, που προέρχονται απο τρίτες χώρες, απο τα ΕΛΤΑ, με τους ελέγχους να είναι πλέον σαφώς περισσότεροι, και τις πιθανότητες να σας πιάσει η τσιμπίδα του τελωνείου να έχουν αυξηθεί εκθετικά τους τελευταίους μήνες.

Το παρόν άρθρο δεν είναι οδηγός online αγορών. Για αυτό το ζήτημα έχω γράψει ήδη έναν εκτεταμένο οδηγό, του οποίου αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω, είναι ένα κομμάτι, αλλά για να μην γίνει πολύ μεγάλο το άλλο κείμενο θα μιλήσουμε εδώ αποκλειστικά για το κομμάτι του τελωνείου.

UPDATE  – Κορονοϊός  – 

H εξάπλωση του Convid-19 άλλαξε τελείως τον τρόπο ζωής μας, και φυσικά οι αποστολές δε θα μπορούσαν να μείνουν ανεπηρέαστες.

Περισσότερα για αυτό το θέμα όμως θα βρείτε σε έξτρα θεματάκι, που έχω γράψει εδώγια να μην γίνει τεράστιο το παρόν άρθρο.

UPDATE  – BREXIT  – 

Σε αυτό το  θέμα που σας απασχολεί ιδιαίτερα, τα πράγματα είναι πιο απλά.

Απο 1η Φεβρουαρίου 2020 ξεκίνησε η διαδικασία της εξόδου του Η.Β. απο την Ε.Ε., η οποία ΟΤΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ, πιθανότατα θα σημάνει και μια διαφορετική τελωνειακή σχέση της Βρετανίας με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Οι αλλαγές βέβαια δεν θα είναι μόνο σε επίπεδο τελωνειακών σχέσεων, αλλα αναφέρω αυτές, γιατί κυρίως αυτές μας καίνε εμάς. Όσοι θέλουν να κάνουν τουρισμό ή εμπόριο με την Αγγλία, μάλλον δε διαβάζουν Angroid

Σε πρώτη φάση, οι αλλαγές αυτές, όποιες και αν είναι τελικά, αναμένεται να ισχύσουν ΜΕΤΑ ΤΗΝ 1η Ιανουαρίου 2021, αν δε πάρουν παράταση οι Βρετανοί, οπότε ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ, δεν υπάρχει καμία διαφορά στις αγορές σας απο Αγγλία. Συνεχίζετε να ψωνίζετε κανονικά χωρίς φόβο τελωνείου.

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΣΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΚΑΙ BOLD

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 1η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021 ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΑΓΓΛΙΑ. ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΩΝΕΙΟ!!!!!!


Οι αλλαγές που έγιναν το καλοκαίρι του 2017 στα ΕΛΤΑ.


Μέχρι τώρα τα πράγματα ήταν απλά. Οι παραγγελίες σας, έρχονταν με απλό ταχυδρομείο, έφταναν το Ελ.Βενιζέλος, οι άνθρωποι των ΕΛΤΑ άφηναν τα μικρά σε μέγεθος, και με μικρή δηλωμένη αξία, ελεύθερα απο έλεγχο, και τα παίρνατε χωρίς καμία άλλη επιβάρυνση.

Απο τη στιγμή που οι αγορές απο την Κίνα έγιναν σαφώς πιο δημοφιλής τα τελευταία, χρόνια, αυτός ο “πλάγιος” δρόμος ήταν σίγουρο οτι αργά η γρήγορα θα έκλεινε.

Ήδη απο τον Νοέμβριο του 2016, οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα πακέτα απο τρίτες χώρες άρχισαν να γίνονται πολύ πιο συχνοί, με τα δέματα που χρεωνόντουσαν με τελωνειακούς δασμούς να γίνονται ολο και περισσότερα όσο περνάει ο καιρός.

Fast Forward λοιπόν, στον Ιούλιο του 2017, οταν και τα ΕΛΤΑ παρουσίασαν τον νέο τιμοκατάλογο ειδικών τελών εκτελωνισμού, και δήλωσαν με κάθε επισημότητα, οτι ΚΑΘΕ πακέτο που θα εισάγεται απο χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα περνούσαν απο τελωνειακό έλεγχο, μιας και τα Ελληνικά ταχυδρομεία είχαν προσλάβει πλέον αρκετούς εκτελωνιστές, για να γίνει αυτή η διαδικασία, με περισσότερους να έρχονται στο εγγύς μέλλον.

Αυτό που σε τελική ανάλυση μετράει είναι απλό: Ολα τα δέματα απο Κίνα, είτε μικρά, είτε μεγάλα, είτε (δηλωμένα) φτηνά, είτε ακριβά, σταματάνε στο τελωνείο.

Απο το Φθινόπωρο του 2017 υπάρχουν και μερικές ακόμα σημαντικές λεπτομέρειες για τις αγορές σας που θα πρέπει να προσέξετε.

Α) Ατμοποιητές

Η εισαγωγή ηλεκτρονικών τσιγάρων, και υγρών συμπλήρωσης απαγορεύεται, και όσα σταματάνε στο τελωνείο ΚΑΤΑΣΧΟΝΤΑΙ. Με λίγα λόγια τα ξεχνάτε. Μπορείτε να αγοράσετε ανταλλακτικά για το ηλεκτρονικό σας τσιγάρο, αρκεί αν μην αποτελούν πάνω απο το 70% των συνολικών μερών του ατμοποιητή, αλλά και αυτό δεν ειναι σιγουρο οτι θα περάσει τελικά τον έλεγχο. Δεν ξέρω περισσότερα, εδώ δείχνω κινητά, να πάτε σε ειδικεύομενες σελίδες για έξτρα λεπτομέρειες 🙂

Β) Βιταμίνες/Φάρμακα/Συμπληρώματα διατροφής

Και ότι άλλο κατατάσσει σε αυτές τις κατηγορίες ο ΕΟΦ, απαιτούν μεταξύ άλλως υπεύθυνη δήλωση απο μέρους σας οτι εχουν αγοραστεί για προσωπική χρήση. Πιο συγκεκριμένα :

Για παραγγελίες μέχρι 3 τεμάχια (ο,τιδήποτε κι αν είναι, συμπλήρωμα, οδοντόπαστα, κ.λπ.) δεν χρειάζεται η υπεύθυνη δήλωση στον ΕΟΦ.

Πέρα απο αυτο τον αριθμό πρέπει να πάρετε έγκριση απο τον ΕΟΦ για να τα παραλάβετε. Θα χρειαστείτε:

 1. Αίτηση εκτελωνισμού: Θα σας σταλεί απο το τελωνείο
 2. Υπεύθυνη Δήλωση: Την συμπληρώνεται με τα προιόντα που αγοράσατε, και δηλώνετε οτι είναι για προσωπική χρήση
 3. Τιμολόγιο (δύο αντίγραφα): Η απόδειξη της παραγγελίας σας, με ονομα παραλήπτη, και τα προιόντα εμφανή.
  Σύνθεση προϊόντων : Απο τη σελίδα που αγοράσατε τα προιόντα (δείγμα απο iHerb)

Ολα τα παραπάνω τα παίρνετε ένα όμορφο πρωινό, και πάτε στον ΕΟΦ(η τα στελνετε μέσω φαξ) να τα καταθέσετε, για να πάρετε την άδεια εκτελωνισμού, την οποία θα στείλετε στο ΓΕΤΑ.

Αφου ολοκληρωθεί η διαδικασία, το πακετάκι θα ξεκολλήσει, και θα συνεχίσει την πορεία προς το σπίτι σας.

Περισσότερα θα βρείτε εδώ

Γ)Μπαταρίες

Αν και άσχετο με τα τελωνεία, πλέον, και μέχρι νεοτέρας, ΔΕΝ αποστέλνονται μπαταριες, μέσω της αεροπορικής οδού, λόγο ατυχήματος σε αεροπλάνο απο ασταθή μπαταρία. Οπότε ξεχνάτε τις μπαταρίες για τους ατμοποιητές και τους φακούς σας, οπως φυσικά και τα Power Banks. Ανα διαστήματα το Gearbest και το Banggood βρίσκουν τρύπες και στέλνουν για λίγο καιρό, αλλα αυτός συνήθως δε διαρκεί πολύ.

Ανάλυση χρεώσεων


Για να δούμε αρχικά τι θα κληθείτε να πληρώσετε αν το δέμα σας περάσει τελωνείο.

Στον κατάλογο παραπάνω, θα δείτε οτι αναφέρεται η αξία CIF.

CIF είναι η συνολική αξία της συναλλαγής, δηλαδή, η αξία του αντικειμένου, τα έξοδα μεταφοράς, και τυχών έξοδα ασφάλισης.

Κάθε πακέτο, ή επιστολή με CIF μικρότερη των 22€ θεωρείτε μικρής αξίας, και δεν χρεώνεται με έξτρα τέλη.

Απο τα 22€ και πάνω, το δέμα σας δύναται να χρεωθεί με τέλη τα οποία περιλαμβάνουν τα Έξοδα εκτελωνισμού, και τον ΦΠΑ που πρέπει να αποδοθεί στο Ελληνικό κράτος.

Τα έξοδα είναι απο 15 μέχρι και 50€ ανάλογα το κόστος, ενώ και το ΦΠΑ φυσικά, είναι ανάλογο της αξίας του προϊόντος.

Για προϊόντα άνω των 150€, το τελωνείο εκτός απο ΦΠΑ και τα έξοδα εκτελωνισμού σας χρεώνει έξτρα με Δασμούς οι οποίοι δεν είναι στάνταρ αφου ποικίλουν ανάλογα την κατηγορία και το κόστος του αντικειμένου.

Για παράδειγμα:

 • Κινητό αξίας 100€ θα χρεωθεί στο τελωνείο : 15€ έξοδα εκτελωνισμού + 24€ ΦΠΑ= 39€
 • Κινητό αξίας 140€ θα χρεωθεί στο τελωνείο : 15€ έξοδα εκτελωνισμού + 33,6€ ΦΠΑ= 48,6€€
 • Κινητό αξίας 300€ θα χρεωθεί στο τελωνείο: 20€ έξοδα εκτελωνισμού + 72€ ΦΠΑ +ΔΑΣΜΟΙ  = οπότε θα ξεπεράσετε κατα πολύ τα 100€

Προβλήματα


Μετά απο αρκετό καιρό που οι τελωνειακοί υπάλληλοι ήταν και αυτοί σε σύγχυση, πλέον έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που η διαδικασία εκτελωνισμού πραγματοποιείτε κανονικά, όσο κανονικά θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε διαδικασία προπάντων στην Ελλάδα.

Τα λάθη στον υπολογισμό της αξίας του πακέτου έχουν εκμηδενιστεί, ενώ τις περισσότερες φορές τα αντικείμενα φαίνεται να εκτελωνίζονται βάση καταλόγου και όχι βάση πραγματικής αξίας. Για παράδειγμα, 2 Tv Box που έχω παραλάβει και πέρασαν τελωνείο σε διαφορετικές περιόδους είχαν κοστολογηθεί και τα 2 στα 35€ παρότι το ένα έκανε 27€ και το άλλο 75€. Παρόμοιες “φιξ” χρεώσεις έχω παρατηρήσει και σε πακέτα με πολλά αντικείμενα, που λαμβάνω συχνά πυκνά, και σχεδόν πάντα είναι κοστολογημένα 50€

Αυτό δε σημαίνει τίποτα βεβαία, αφού πάρα πολλές φορές στον αριθμό ιχνηλάτησης του πακέτου σας (tracking Code) θα εμφανιστεί η ένδειξη για αποστολή αποδεικτικού αγοράς.

Αποστολή αποδεικτικών στα ΕΛΤΑ

Αν λάβετε Email που σας ζητάει να αποστείλετε την απόδειξη αγοράς για να συνεχιστεί ο εκτελωνισμός, η στο tracking των ΕΛΤΑ εμφανιστεί το μήνυμα

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ PAYPAL ή ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ή ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΓΟΡΑΣ

τότε θα πρέπει να στείλετε την απόδειξη απο το Paypal, η την αναλυτική της κάρτας σας αν πληρώσατε με χρεωστική/πιστωτική σε ένα απο τα 2 Email

 • geta@elta-net.gr
 • customs@elta-net.gr

ΜΗΝ στείλετε το invoice που σας παρέχει το κατάστημα, αν έχει αστεία, για την αξία του αντικειμένου, τιμή. Αν έχετε αγοράσει κινητό και το έχουν δηλωμένο καταλαβαίνετε οτι αυτό το αποδεικτικό είναι τόσο χρήσιμο όσο το κωλόχαρτο, αφού δεν εμφανίζεται ούτε το προϊόν, έχει ψεύτικη τιμή, και δεν έχει την παραμικρή αρίθμηση η σφραγίδα, που θα μπορούσε να θυμίζει πραγματικό τιμολόγιο. ΔΕΝ θα το δεχτούν , και θα αναγκαστείτε να στείλετε την πραγματική απόδειξη έτσι και αλλιώς. Ίσα ίσα μεγαλύτερη καθυστέρηση για εσάς θα προκαλέσετε.

Επίσης μην ξεχνάτε οτι τον να στείλετε το χαρτί του καταστήματος, με την ψεύτικη αξία,είναι απλά παράνομο, και μπορείτε να κατηγορηθείτε για ψευδή τελωνειακή δήλωση. Δεν έχει συμβεί ποτέ, αλλα δε θέλετε να το ρισκάρετε για 30€.

Αν τώρα δεν παρατηρήσετε την ένδειξη αυτή, τότε ο υπάλληλος το παίρνει πάνω του και υπολογίζει μόνος του την αξία του δέματος, και το χρεώνει ανάλογα. Εδώ υπάρχουν δύο σενάρια.

Α) το έχει υποκοστολογήσει, είτε επειδή χρησιμοποίησε μια φιξ τιμή, ή απλά επειδή βρήκε χαμηλότερη τιμή απο οτι το πήρατε στους καταλόγους του.

Β) το έχει υπερκοστολογήσει.

Στην πρώτη περίπτωση όπως μπορείτε εύκολα να φανταστείτε, κάνετε την πάπια.

Στην δεύτερη περίπτωση το πρόβλημα μπορεί να είναι μικρό, αν η διαφορά της αξίας που θα υπολογίσει ο υπάλληλος ειναι μικρή, εως τεράστιο, αν το πακέτο σας έχει αξία κάτω των 22€ οπότε θα έπρεπε να μην χρεωθεί με δασμούς, και ο υπάλληλος το βγάλει πάνω απο 22, και αναγκαστείτε να δώσετε άλλα τόσα στο τελωνείο.

Το μόνο που μπορείτε να κάνετε σε αυτή την περίπτωση, οταν έρθει το μπιλιετάκι στο ταχυδρομείο της περιοχής σας, είναι να μη δεχθείτε το πακέτο, και να συμπληρώσετε στο ταχυδρομείο της περιοχής σας μια αίτηση αναδασμολόγησης, καταθέτωντας ως αποδεικτικά στοιχεία τον αναλυτικό λογαριασμό της κάρτας σας, ή τον email επιβεβαίωσης του Paypal αν πληρώσατε μέσω αυτού.

Επειδή αυτή η διαδικασία θα χρειαστεί αρκετό χρόνο. σας προτείνω να το επιχειρήσετε, ΜΟΝΟ αν η εκτιμώμενη αξία, απέχει πολύ απο αυτή που πραγματικά πληρώσατε, αλλιώς απλά παραλάβετε το δέμα.

Επίσης πρέπει να είστε σίγουροι οτι ο υπολογισμός είναι λάθος απο πλευρά των ΕΛΤΑ, γιατι απο τις αρχές του 2020, η διαδικασία έχει πλέον χρέωση, 12€ , τα οποία καταθέτετε, και σε περίπτωση που δικαιωθείτε ΚΑΙ ΜΟΝΟ σας επιστρέφονται. Αν κάνετε λάθος, πάνε και τα 12€.

Σημειώστε ξανά οτι ολη αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει μόνο αν ΔΕΝ παραλάβετε το δέμα. Αν το πάρετε δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα.

Στην αίτηση αναδασμολόγησης θα πρέπει να συμπεριλάβετε και ολα τα αποδεικτικά πληρωμής που έχετε, ως δικαιολογητικά.

Το άλλο πρόβλημα που μπορεί να σας προκύψει, είναι σε περίπτωση που κάνετε μαζική πληρωμή για διάφορες παραγγελίες, οι οποίες φεύγουν χωριστά.

Για να έχουμε μια βάση, ας πούμε οτι έχουμε μια υποτιθέμενη παραγγελία απο το Aliexpress με θήκες κινητών απο διαφορετικούς πωλητές. Η μια θήκη κάνει 10€, ή άλλη 7€ και η τρίτη 14€.

Επίσης για λόγους ευκολίας, ας θεωρήσουμε οτι σε κάθε θήκη υπάρχει χρέωση 2€ για τα μεταφορικά.

Οπως βλέπετε μεμονωμένα, η κάθε θήκη δεν περνάει την αξία των 22€ αφού η ακριβότερη απο αυτές, μαζί με τα μεταφορικά της αξίζει 16€. Έτσι στο δρόμο θα έχετε 3 πακέτα με αξία CIF 12€, 9€ και 16€.

Φτάνοντας στο Checkout ομως, το Aliexpress χρεώνει ολο το καλάθι σας, οπότε στα χέρια σας θα έχετε μια απόδειξη πληρωμής 37€.

Αν κάποιο απο τα πακέτα αυτά λοιπόν περάσει τη διαδικασία εκτελωνισμού, και σας ζητηθεί η απόδειξη αγοράς, δεν θα πρέπει απλά να στείλετε την απόδειξη της μαζικής πληρωμής στο Email, γιατι τότε ο τελωνειακός υπάλληλος θα θεωρήσει οτι η αξία του πακέτου ειναι 37€ και θα χρεωθείτε τα πρέποντα.

Τι κάνετε λοιπόν;

Στέλνετε Email στο ΓΕΤΑ οπως θα έπρεπε να κάνετε, απλά αντί για μια στεγνή απόδειξη, στέλνετε:

 1. Το Screenshot της παραγγελίας που φαίνονται ολα τα προιόντα που ανήκουν στην ίδια παραγγελία, με κυκλωμένο αυτό που βρίσκεται προς εκτελωνισμό, και το συνολικό κόστος, το οποίο πρέπει να ταιριάζει με την απόδειξη απο το Paypal ή την κάρτα σας.
 2. Την απόδειξη πληρωμής paypal ή κάρτας

Ενώ και στο Email εξηγείτε γραπτώς οτι πρόκειται για μαζική πληρωμή για πολλαπλές παραγγελίες, για αυτό και ειναι μεγάλο το ποσό, ενώ το συγκεκριμένο αντικείμενο α έχει τιμή β.

Οι λύσεις μέχρι τώρα


Τα μεγάλα κινέζικα καταστήματα αντέδρασαν άμεσα στις εξελίξεις, και πλέον τα περισσότερα απο αυτά προσφέρουν μια μορφή “τριγωνικής” αποστολής (συγγενές με το τριγωνικό ραντάρ).

Μέσω αυτού του τρόπου αποστολής, προπληρώνεται μέρος των τελωνειακών δασμών(αυτή είναι η επίσημη “δικαιολόγηση) και το εκάστοτε κατάστημα στέλνει και εκτελωνίζει το πακέτο σας στη χώρα που διατηρεί την Ευρωπαϊκή αποθήκη, και απο εκεί, αποστέλλεται ξανά στη διεύθυνσή σας.

Έτσι, από τη στιγμή που το πακέτο έχει ήδη εκτελωνιστεί σε χώρα της Ευρωπαϊκής ένωσης, εισάγεται χωρίς πρόβλημα στη χώρα μας και έρχεται στο σπίτι σας χωρίς έξτρα χρεώσεις.

Το Gearbest είναι ένα από τα καταστήματα που προσφέρουν τριγωνική αποστολή.

Η χρέωση αυτού του τρόπου αποστολής ομως, κοστίζει γύρω στα 6-7€, ενώ για τα πιο ογκώδη ίσως δείτε ακομα μεγαλύτερες χρεώσεις που αγγίζουν τα 20-25€, σε κάθε περίπτωση όμως το κόστος αυτό ειναι ΠΟΛΥ χαμηλότερο απο αυτό που θα κληθείτε να πληρώσετε σε περίπτωση εκτελωνισμού.

Απο την άλλη με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αγοράσετε και πολύ ογκώδη πράγματα, που ακόμα και με τα παλιά δεδομένα θα σταματούσαν στο τελωνείο, όπως υπολογιστές, ρομποτικές σκούπες, Drones, κτλ.

Καταστήματα που προσφέρουν τριγωνική αποστολή είναι τα

 • Gearbest : Netherlands Regirstered PDM , Priority Line
 • Banggood : Priority Direct Mail, EU Priority Line (είναι μέσω DHL) , European Railway Direct Mail(θέλει κανα δίμηνο, είναι ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ με το τρένο)
 • Geekbuying: EU Priority Line 
 • Lightinthebox: Priority Line.
 • Cafago: Duty Free Shipping
 • TomTop: Duty Free Shipping
 • Αρκετά καταστήματα απο AliExpress με αποστολή μέσω DHL (π.χ Mi Global Store,ή το Mi Zealer Store το οποίο έχει αποθήκες στην Ιταλία, το Lenovo Store με αποθήκες στην Πολωνία, και το Xiaomi 3C Store με αποθήκες στην Γαλλία)

Το Gearvita που ρωτάτε πολλοί έχει Priority Line, αλλα ΔΕΝ ειναι ασφαλές, έχουν σταματήσει πάρα πολλά πακέτα. Αν έχει αλλάξει κάτι τον τελευταίο μήνα, δεν μπορώ να σας το πώ με σιγουριά.

Wish/Ebay/Geek

Στα Site με πολλούς πωλητές, όπως το Wish, το Geek και φυσικά το Ebay , υπάρχουν πάρα πολλά προιόντα εκτός Ε.Ε.

Στην περίπτωση του Ebay, κάθε αντικείμενο φαίνεται απο που έρχεται, οπότε δεν υπάρχει φόβος, στα άλλα 2 το 99% είναι εκτός Ε.Ε, οπότε πριν παραγγείλετε οτιδήποτε άνω των 22€ ρωτήστε πρώτα τον πωλητή για τη χώρα αποστολής.

Tariff Insurance

Αρκετά καταστήματα, μεταξύ των οποίων και το Banggood, έχουν Tariff Insurance, που σημαίνει ότι το πακέτο έρχεται με απλή αποστολή, πιθανότατα σταματάει στο τελωνείο, ΑΛΛΑ όταν η διαδικασία ολοκληρωθεί, σας επιστρέφουν μέρος των χρημάτων που έχετε δώσει για τον Εκτελωνισμό.

Εδώ θέλει πολυ προσοχή, αφου στην περίπτωση αυτή τα καταστήματα δεν καλύπτουν το συνολο των εξόδων σας στο τελωνείο. Στην περίπτωση του Banggood, οπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ για παράδειγμα αναλαμβάνει να σας επιστρέψει το 60% της αξίας του αντικειμένου!

The following fees are not included in the tariff:

Processing costs (customs handling fees, courier processing fees, administrative fees, etc.)

Αν αγοράσετε κάτι πάρα πολύ ακριβό, που το σημαντικότερο κόστος είναι το ΦΠΑ, μπορεί να σας συμφέρει, σε άλλη περίπτωση, μάλλον θα βγείτε χαμένοι.

Στο Angroid.gr θα βρείτε εκτεταμένους οδηγούς για αγορές απο το Gearbest και το Banggood, οι οποίοι ανανεώνονται λίγο πιο συχνά απο το παρόν άρθρο.

Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τις Ευρωπαϊκές αποθήκες που έχουν πλέον τα περισσότερα καταστήματα για να παραλάβετε τα δέματα σας γρήγορα, και με σχετικά μικρή οικονομική επιβάρυνση σε σχέση με τις αποθήκες της Κίνας.

 

Αν έχετε εντοπίσει καταστήματα με παρόμοιους τρόπους αποστολής, αφήστε ένα σχόλιο για να τα προσθέσω.

Ολοκληρώνοντας, και συχνές ερωτήσεις:


Αν το κόστος του αντικειμένου σας είναι μικρό για να δικαιολογήσει τον παραπάνω τρόπο αποστολής, τότε η μοναδική εναλλακτική που σας μένει είναι να το βρείτε σε μια απο τις Ευρωπαϊκές αποθήκες των καταστημάτων, οι οποίες δυστυχώς παραμένουν με ελάχιστο στοκ, που περιλαμβάνει κυρίως κινητά τηλέφωνα.

Επίσης μια καλή λύση είναι να μαζεύετε πολλά φτηνοπραγματα μαζί, και να τα βάζετε ολα μαζί σε ένα πακέτο, χρησιμοποιώντας την EU Express, για όσο τουλάχιστον είναι διαθέσιμος και αυτός ο τρόπος παραλαβής.

Για να προλάβω ορισμένες απορίες σας για το τέλος.

 • Ε: Δηλαδή αυτό το αντικείμενο των 10€ που θέλω παθιασμένα, θα περάσει τελωνείο;
 • Α: Ολα τα πακέτα που έρχονται απο τρίτες χώρες(εκτός Ευρωπαϊκής ένωσης) περνάνε τελωνείο. ΜΟΝΟ οσα έχουν αξία άνω των 22€ χρεώνονται με τέλη. Τα υπόλοιπα θεωρούνται τελωνειακώς ελεύθερα και έρχονται στο σπίτι σας χωρίς άλλο πρόβλημα.
 • Ε:Έχω αγοράσει κάτι που κοστίζει 30€ απο Κίνα. Θα περάσει τελωνείο;
 • Α: Μόνο ο Θεός ξέρει. Απλά πλέον υπάρχουν ΠΟΛΥ περισσότερες πιθανότητες να περάσει(η να χρεωθεί έστω τα 3 ευρώ της παρουσίας) απο το να περάσει ελεύθερο.
 • Ε: Εχω σκεφτεί ένα κόλπο να πλαστογραφήσω την απόδειξη του Paypal για να μην πληρώσω τελωνείο λες να πιάσει;
 • Α: Έχω σκεφτεί ένα κόλπο να κάνω εμπόριο όπλων. Εσυ λες να πιάσει;

 

 • Ε: Το Wish/Aliexpress/Geek/Ebay είναι ασφαλή;
 • Α: Όχι. Απο εκει αγοράζετε ΜΟΝΟ αντικείμενα κάτω των 22€ , η ΜΟΝΟ απο πωλητές που στέλνουν απο Ε.Ε.

 

 • Ε:Αγόρασα κάτι απο Ebay, και έρχεται από Γερμανία/Ιταλία/αλληευρωπαικήχώρα . Θα πληρώσω τελωνείο;
 • Α: ΟΧΙ, εντός Ευρωπαϊκής ένωσης, τελωνείο χρεώνονται πολύ συγκεκριμένα προϊόντα(αυτοκίνητα κτλ)

 

 • E: Αγόρασα κάτι από Αγγλία. Την πάτησα; Η Αγγλία δεν είναι στην Ευρώπη
 • Α: Εκτός και αν ξέρετε κάτι που δεν ξέρω, η Αγγλία είναι ακόμα εντός Ε.Ε. Τα πακέτα από το Ηνωμένο Βασίλειο, δεν σταματάνε στο τελωνείο

 

 • E: Το πακέτο μου έχει φτάσει στην Ελλάδα και ειναι σε αναμονή για “παρουσία σε Τελωνείο “. Θα πληρώσω τέλη;
 • Α: ΑΝ το αντικείμενο έχει αξία πάνω απο 22€ τοτε πιθανότατα ναι θα πληρώσετε. Σε άλλη περίπτωση απλά θα περάσει τον έλεγχο χωρίς άλλη χρέωση.
 • Ε:Μου υπόσχεσαι οτι αν επιλέξω τριγωνική αποστολή δε θα χρεωθώ τελωνείο;
 • Α:Μόνο αν μου υποσχεθείς οτι η ΑΕΚάρα θα πάρει Champions League. Μέχρι τώρα πάντως δεν σταματάνε.

 

 • Ε:Ήρθε ένα πακέτο μου μου κόστιζε 35€ και μου το έχουν χρεώσει αλλα τόσα και δεν το θέλω. Να κάνω ticket στο Paypal να πάρω τα λεφτάκια μου πίσω;
 • Α:Εμμ όχι, και μην κάνετε τέτοια, γιατι θα μας κόψουν και οι Κινέζοι. Το οτι το πακέτο έχει βρεθεί τελωνείο δεν είναι ευθύνη του πωλητή. Το Paypal δεν πρόκειται να σας δικαιώσει ούτως ή άλλως. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να επικοινωνήσετε με τον πωλητή, και να βρείτε μια μέση λύση, την οποία ΑΝ ΘΕΛΕΙ θα σας δώσει. Μην τσαμπουκαλευτείτε κιολας.

 

 • Ε:To αντικείμενο το αγόρασα 30€ και μου το έχουν κοστολογήσει 180. Τι να κάνω;
 • Α:Αίτηση στα ΕΛΤΑ για επανεκτίμηση των δασμών με την πραγματική αξία. Θα ζητηθεί αποδεικτικό πληρωμής.

Ό,τι ερωτήσεις, ή προσθήκες επι του θέματος είναι παραπάνω απο καλοδεχούμενες, είτε στα σχόλια απο κάτω, είτε στο contact@angroid.gr

1523 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Πρέπει να τα έχει παίξει το banggood και συγκεκριμένα η Τσέχικη αποθήκη πρέπει να έχει φρακάρει από παραγγελίες. Παραγγελία στις 21 του μήνα με 24 hours shipping και ακόμα εμφανίζεται ως προς επεξεργασία… Καλά κρασιά! Δε ξέρω τι άλλο πρόβλημα μπορεί να παίζει…

 2. Καλησπέρα, θα ήθελα μια μικρή βοήθεια μιας και τα κουριερ λόγω τω καταστάσεων τηλέφωνα δεν σηκώνουν. Θέλω να παραγγείλω ένα παλτό και λέει το στέλνουν από Κίνα επειδή εκεί ράβονται (Αμερική είναι μόνο το σχεδιαστικό τμήμα). Είναι 190 ευρώ οπότε θα πληρώσω φόρο και δασμό είδα σε πίνακες. Δεν έχω ξαναπληρώσει δασμό αλλά έψαξα και λένε κάτι γύρω στα 15 με 20 ευρώ. Υπάρχει πίνακας κάπου και δεν τον βρήκα?? Μπορεί η χρέωση να βγει πολύ μεγαλύτερη? Δεύτερον, υπάρχει η επιλογή αποστολής με DHL, που είδα έξοδα εκτελωνισμού στα 92 ευρώ το πακέτο λέει μίνιμουμ, αλλιώς με EMS η άλλη επιλογή. Το EMS είναι ΕΛΤΑ ή ΕΛΤΑ κουριερ?? Και στα δύο αφού η cif ανήκει στη δεύτερη κατηγορία πληρώνεις 20ευρώ έξοδα εκτελωνισμού ή τα ΕΛΤΑ κουριερ έχουν άλλες τιμές εκτελωνισμού και χρεώνουν περισσότερο?? Ευχαριστώ

  • Καλησπέρα,
   Για δασμούς δεν υπάρχει τιμοκατάλογος, υπολογίζονται από ότι έχω καταλάβει βάση της κλάσης του αντικειμένου και του κόστους. Μόνο εκτελωνιστής θα σε βοηθήσει.

   Άσε την DHL θα είναι πολύ ακριβότερα, ems είναι κρατικά ταχυδρομεία, και είτε το φέρουν τα ΕΛΤΑ είτε τα ΕΛΤΑ κούριερ δεν αλλάζει κάτι για εσένα, ο ίδιος τιμοκατάλογος είναι. Δεν χρεώνουν έξτρα τα Κούριερ

 3. Καλησπερα αγόρασα κάτι πριν 15 μέρες από banggood από Τσεχία έλεγε 8 εργάσιμες δεν έχει έρθει ακόμη. Ποτε μπορώ να κάνω dispute? Το δεμα φαίνεται να χει κολλήσει Γερμανία.

 4. ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ
  Καλησπέρα!
  Είδα ότι είναι διαθέσιμο και από Ιταλία και Τσεχοσλοβακία.
  Από που πιστεύεις ότι πρέπει να το αγοράσω?
  κίνα Ιταλία η Τσεχοσλοβακία?
  Θέλω να αγοράσω ένα drone άξιας 180€ μαζί με τα μεταφορικά.
  Είναι από το geek buying ,θα έχει 2 μπαταριές και θα το στείλουν με EU priority line από ΚΙΝΑ !
  Να βάλω έξτρα ασφάλεια για το δέμα?
  Ευχαριστώ πολύ και ζητώ συγγνώμη για την διπλή ανάρτηση.

  • Καλησπέρα, Εννοείται οτι επιλέγεις Ιταλία ή Τσεχία (δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, όπου ειναι πιο φτηνα τα μεταφορικά) για να μην έχεις την παραμικρή περίπτωση να σταματήσει τελωνείο.

   Αν πληρώσεις με Paypal δεν ειναι αναγκαία η εξτρα ασφάλεια. Αν πληρώσεις με κάρτα, βάλτη.

   Συγνώμη για την καθυστέρηση 🙂

   • Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!
    Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου.
    θα επιλέξω Ιταλία και θα πληρώσω με PAYPAL.

 5. Καλημέρα!
  Θέλω να αγοράσω ένα drone άξιας 180€ μαζί με τα μεταφορικά.
  Είναι από το geek buying ,θα έχει 2 μπαταριές και θα το στείλουν με EU priority line.
  Να βάλω έξτρα ασφάλεια για το δέμα?
  Θα έχω κάποιο θέμα με τελωνείο ?
  Ευχαριστώ πολύ!

 6. Για αγορές χονδρικής από alibaba ισχύουν τα ίδια?
  Επειδή σκέφτομα να φτιάξω e-shop μίλησα με μία εταιρεία από Κίνα για να δω τι παίζει με κόστη μεταφοράς.
  Αρχικά χρεώνει το προϊόν (ακουστικά) 118,08€ (50 τμχ) και έξοδα αποστολής 75,06€.

  1. Άρα αν έχω καταλάβει σωστά θα πληρώσω τελωνείο 20€+28,34€ΦΠΑ+Δασμό?
  2. Ο δασμός ισχύει όταν η αξία μόνο του προϊόντος είναι πάνω από 150€ ή μαζί με τα μεταφορικά?

  Ευχαριστώ.

  • Αυτα ισχύουν σε περίπτωση που η αποστολή γίνεται με κρατικά ταχυδρομεία, και τον Εκτελωνισμό αναλάβουν τα ΕΛΤΑ. Αν στα στείλει με ταχυμεταφορική τα δεδομένα αλλάζουν πολύ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ.

   1: Το ΦΠΑ ειναι 46€ φπα πληρώνεις και για τη μεταφορά, όχι μόνο για την αξία των αντικειμένων.
   2. Οταν το CIF(αξία αντικειμένου συν μεταφορικά συν πιθανή ασφάλιση) είναι πάνω απο 150€ μπαίνουν και οι δασμοί.

   • Σε ευχαριστώ πολύ Άγγελε για την απάντηση.

    Επιλέγω εγώ πως θα γίνει η αποστολή? Αν δηλαδή θα γίνει με κρατικά ταχυδρομία ή μεταφορική.
    Ο δασμός ξέρουμε πως υπολογίζεται?

    Σε ευχαριστώ και πάλι.

    • Συνήθως όχι, δεν επιλέγεις εσυ, είναι με βάση το με ποιες εταιρίες έχει συνεργασία ο πωλητής. Αν έχει και επιλογή με απλό ταχυδρομείο, οικονομικά σε συμφέρει.

     Οι δασμοί ποικίλουν ΠΑΡΑ πολύ, και δεν υπάρχει ξεκάθαρος τιμοκατάλογος χρεώσεων. Η πιο σίγουρη λύση ειναι να μιλήσει με εκτελωνιστή. Αυτός θα μπορεί να τα υπολογίσει, και να αναλάβει και τη διαδικασία αν τελικά χρειαστεί να μπεί η ταχυμεταφορική στη μέση. Γενικά αν έχει σκοπό να το κάνεις για παραπάνω απο μια φορές, βρες έναν εκτελωνιστή, θα σου χρειαστεί.

 7. Καλημέρα!

  Πριν 2 μέρες αγόρασα κάτι απο bangood μέσω Priority Direct Mail. Το αντικείμενο έγινε shipped κανονικά την επόμενη μέρα. Στο tracking info του αντικειμένου ομως δεν μου βγάζει tracking number του τύπου ΝL, DE, αλλά ένα απλό νουμερο (πχ του τυπου 45712421 via Priority Direct Mail). Ξερεις τον λογο?

  • Ναι Χάρη, είναι νέα μεταφορική. Κάντο track με την Comet Courier ή την GLS. Απο οτι έχω δει μέχρι τώρα αυτή είναι ΠΟΛΥ τσάκα τσάκα μεταφορά. Οταν παραλάβεις πες μου να δουμε και χρόνους.

 8. θέλω να κάνω μια παραγγελία γυαλιών firmoο απο κίνα στελνεται με DHL το ποσο ειναα 50 δολαρρια ωοπου τα 15 εινα το shipping
  Ποσο θα πληρώσω παραπάνω; ξερει κανείς;
  ευχαριστω!

 9. Καλησπέρα,
  έχουμε νεότερα για Αγγλία απο 1/1/2021 και τελωνείο;
  Θέλω να αγοράζω >22€ και γράφει ότι θα φτάσει μέσα με τέλη γενάρη 21…

 10. Εγω απλα θα ηθελα να πω ενα μεγαλο ευχαριστω στον ΑΓΓΕΛΟ ΠΑΠ. που κραταει ενεργο αυτο το ”forum” και για την επιμονη και υπομονη που δειχνει στην απαντηση ολων των ερωτησεων μας.

  Ευχαριστουμε πολυ Αγγελε.

  • Απο οτι βλέπω σε παλαιότερες περιπτώσεις, μάλλον τα ΕΛΤΑ. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι.

 11. Καλησπέρα,

  Θέλω να αγοράσω μια μπαταρία αντικατάστασης για το e-bike μου. Η τιμή της κυμαίνεται από 200-250 ευρώ στο Aliexpress. Την έχω βρει και στο Amazon.UK (https://www.amazon.co.uk/GEXIN-Electric-Battery-Portable-Conversion/dp/B08J7SPX6H/?currency=EUR&th=1).
  Απλά για επιβεβαίωση να ρωτήσω:
  α) Από Aliexpress θα πληρώσω τελωνείο;
  β) Από τον παραπάνω σύνδεσμο του amazon.co.uk θα πληρώσω τελωνείο;

  Ευχαριστώ.

 12. Kαλημέρα,περιμένω δέμα από banggood,αποθήκη Τσεχίας (one week delivery) με DPD κι από 07/10
  έχει κολλήσει σε Aυστρία και δεν προχωράει,είναι normal αυτό;
  01015048344253.

 13. καλησπέρα , θέλω να παραγγείλω κάτι απο Aliexpres το οπαίο κοστίζει 48 ευρώ στο συνόλω , υπάσχει ασφαλής τροπος να μην πληρώσω τελωνείο?

 14. Kαλημέρα! Θελω να αγορασω κατι απο bangood με αξια ~ 27 ευρώ. Σαν shipping method μου χει μεταξύ άλλων: eu priority line ΚΑΙ priority direct mail. Ποιο απ τα 2 να διαλεξω για να μην εχω 100% τελωνειο?? Ευχαριστω!

   • Καλημέρα Άγγελε! Διάβασα στο άρθρο σου για τις αγορες απο bangood πως το “eu priority line ” ειναι λιγο ποιο περιπλοκο και πως υπαρχει περιπτωση να περασει τελωνειο. Δεν ισχυει τελικά αυτό?

    • Όχι όχι, θέλει ανανέωση εκει ο οδηγός, το έχουν φτιάξει εδώ και πάρα πολύ καιρό, είναι ασφαλέστατο πλέον.

 15. Καλησπέρα! Έχω παραγγείλει κάτι απο Gearbest με Registerd Air Mail αξίας περίπου 70$ γνωρίζοντας οτι θα περάσει τελωνείο απλα δεν μπορούσα να το βρώ Ελλάδα.
  Το θέμα είναι οτι στο tracking μου δείχνει οτι ήρθε Ελλάδα και το ξαναέστειλαν πίσω και έχει περάσει 2-3 κινέζικα courier λίγο μπερδεμένα πράγματα..εγω δεν έλαβα κάποιο χαρτάκι η κάποια ειδοποίηση για παραλαβή. Τι κάνω??? Ορίστε το site με το tracking number LZ311391416CN
  Έκανα το tracking στο https://chinapost-track.com/track-trace.
  Ευχαριστώ πολύ!

  • Καλησπέρα Γιώργο. Απο το Tracking σου φαίνεται πως σταμάτησε στην έξοδο απο Κίνα και γύρισε πίσω. Είναι κάτι με μπαταρία ή κανα μαχαίρι τίποτα και το κόψανε στο τελωνείο; Μίλα με Gearbest, λογικά δεν μπορεί να ολοκληρωθεί η μεταφορα, θα στα γυρίσουν τα λεφτά.

   • Καλησπέρα! Όχι ενα ζευγάρι ακουστικά είναι τίποτα “επικύνδυνο”. Υπάρχει το refund να ανοίξω ticket αλλα εγώ θέλω απλά να το ξαναστείλουν. Υπάρχει τέτοια επιλογή ή refund και να το ξαναγοράσω και πάλι απο την αρχή?

 16. Καλησπέρα.
  Μικροδέμα από κίνα με πληρωμή paypal €19.37 συνολικό κόστος, χρεώνουν σε αυτό δασμούς στα Ελτά €23.25
  Επειδή την έχω ξαναπατήσει και τότε το πλήρωσα, τώρα εκτύπωσα από εδώ την αίτηση επανεξέτασης και αύριο περνάω από το ταχυδρομείο να την καταθέσω μαζί με τις αποδείξεις πωλητή και paypal, να δω πόσο καιρό θα τους πάρει για να ξαναφτάσει το δέμα σε εμένα…

 17. καλησπερα Αγγελε
  για αγορα απο Aliexpress ανω των 22ε και εφοσον απαιτηθει αποδειξη αγορας απο τελωνειο, τι στελνουμε αφου δεν εχει pay-pal ,και οι αλλες καρτες εμφανιζουν μονο την κινηση.

  ευχαριστω

  • Στέλνεις Screenshot με την κίνηση και Screenshot απο την σελίδα της παραγγελίας σου απο Aliexpress. Πρέπει να ταιριάζουν ημερομηνία και ποσό. Καλησπέρα 🙂

 18. Καλησπέρα Άγγελε,
  Από Aliexpress και με επιλογή DHL ( αν και είναι φωτιά τα κόστη…) είμαστε εντάξει ακόμη? Λειτουργεί η αποστολή χωρίς τελωναία κτλ?
  Ευχαριστώ

  • Καλησπέρα Στέφανε. Το οτι έχει αποστολή μέσω DHL ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ οτι είναι tax free. Πάρα πολλά μαγαζιά έχουν DHL στο Αli αλλα είναι απλή αποστολή. Όσα έχουν Tax Free μεθοδο της DHL το αναφέρουν στις πληροφορίες του προϊόντος, όπως το Mi Global Store για παράδειγμα http://prntscr.com/uh68mr

 19. καλησπέρα,
  εχω ηλεκτρονικο καταστημα και ενδιαφερομαι να αγορασω χονδρικη απο κινα , εαν πχ το συνολο CIF είναι 1200 ευρω εγω για να τα εκτελωνισω τα προιοντα θα πληρωσω 50 ευρω??
  συμπεραινοντας βασει τιμοκαταλογου ελτα ..σωστα ??

  • Καλησπέρα. Θα πληρώσεις τα 50€ έξοδα, συν το ΦΠΑ 24% των 1200€(288€) συν δασμούς, οπότε είσαι σίγουρα πάνω απο τα 350-360€, ίσως και αρκετά παραπάνω, ανάλογα τους δασμούς

 20. ΕΧΩ ΠΑΡΑΓΕΙΛΕΙ ΕΝΑ ΚΙΝΗΤΟ USED ΑΞΙΑΣ 702
  ΠΛΗΡΩΣΑ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΕΑ ΜΕΣΩ ΒΑΝΚ ΤΡΑΝΣΦΕΡ ΟΠΟΙΟΣ ΜΕΝΕΙ ΚΟΥΒΕΙΤ
  ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ FAKE ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΞΙΑΣ 200 $ ΜΕ ΠΑΥΠΑΛ …
  OTI TO ΚΙΝΗΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΦΤΙΑΞΙΜΟ …
  ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΜΕ DHL ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 18/08
  ΖΗΤΗΣΑΝΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ
  ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ ….
  ΤΙ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ..ΞΕΡΩ ΣΙΓΟΥΡΑ TA 59 ΤΗΣ DHL ….

 21. καλησπερα Αγγελε

  ξέρεις τι ειναι το SKU Item Number:
  που μου ζηταει το gearbest ,δεν αναφερεται πουθενα

  ευχαριστω

  • Αν επιλέξεις το κείμενο του τίτλου στη σελίδα το προιόντος, και την απο κάτω γραμμή, εμφανίζεται στο SKU http://prntscr.com/twmsm1 . αλλιώς στείλε τους απλά το link του προιόντος

 22. Καλημέρα! Θέλω να φέρω ένα ρολογάκι από fasttech. Γνωρίζει κανείς αν τπροσφέρει κάποιον τρόπο αποστολής χωρίς τελωνείο; Π.χ. ο τρόπος register air mail by tnt-postnl που μου βγάζει σαν μια από τις επιλογές θα περάσει τελωνείο;

   • ευχαριστω για την απαντηση …

    ειναι σιγουρο αυτο?πιο παλια καπου ειχε παρει το ματι μου μια σηζητηση για αυτο το θεμα και λεγανε για το αλι εξπρες για καποιο συγκεκριμενο τροπο αποστολης αλλα δεν θυμαμαι καλα…και ειπα να ρωτησω εδω μηπως ξερει καποιος…

 23. Πακετάκι αξίας 5,19 ευρώ. Αναμονή παρουσίασης στο τελωνείο από 26/6/2020 και ακόμη περιμένω. Αίσχος και ντροπή. Αθάνατο ελληνικό δημόσιο.

 24. Γεια σου Άγγελε,
  Ερώτηση- Άμα το δέμα είναι ακριβώς 22 ευρώ CIF και σου ζητήσουν έγγραφο πιστοποίησης από ελτα χρεώνεσαι με 15 + ΦΠΑ? Ελπίζω να πιάνεται από 22,01 η χρέωση σωστά?
  Ευχαριστώ πολύ

  • Στον κατάλογο αναφέρουν CIF *22 -150€, οπότε τα ολοστρόγγυλα 22€ μάλλον είναι στην κατηγορία που χρεώνουν. Ειναι το δέμα σου 22€ ακριβώς;

 25. ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.)20-07-202017:27Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.)

  Σημαινει οτι θ απληρωσω κατι αυτο?

  • Καλησπέρα Κρις, Αν δε σου γράψει για τελωνειακο έλεγχο και να σου ζητήσει αποδεικτικό πληρωμής δεν υπάρχει θέμα. Γενικά τον πέρασες τον σκόπελο

 26. Οι καθυστερήσεις πλέον στη διαχείρηση των small packets από τα ΕΛΤΑ είναι τραγικές. Μάσκες προστασίας ΚΝ95, αξίας κάτω από 22€, έφτασαν στην Ελλάδα 1 Ιουνίου 2020. Ο σάκκος εκφορτώθηκε από ΕΛΤΑ 24 Ιουνίου και ως σήμερα 13 Ιουλίου δεν έχει απολύτως καμία κίνηση στο tracking των ΕΛΤΑ. Απαράδεκτο.

  • 2 αποστολές, Εκφόρτωση απο μεταφορικό μέσο, 17/6
   2) 1 αποστολή, Εκφόρτωση απο μεταφορικό μέσο, 21/6
   3) 2 αποστολές, αναμονή στο τελωνείο, απο 23/6
   4) 1 αποστολή, Εκφόρτωση απο μεταφορικό μέσο, 24/6
   5) 4 αποστολές, Εκφόρτωση απο μεταφορικό μέσο, 1/7
   6)1 αποστολή, Εκφόρτωση απο μεταφορικό μέσο, 2/7
   7) 1 αποστολή, Εκφόρτωση απο μεταφορικό μέσο, 13/7

   ακόμα περιμένω, τελειώνει ο χρόνος για dispute…. δε ξέρω τι να κάνω..

 27. Άγγελε καλησπέρα.
  Θέλω ν’ αγοράσω κάτι πράγματα από το boozt.com. Νομίζω είναι από Σουηδία. Θα πληρώσω τελωνείο; Και γενικά μήπως μπορείς να μου πεις τι παίζει με τις σκανδιναβικές (Δανία, Νορβηγία, Σουηδία) όσον αφορά το τελωνείο;

  • Οι Σκανδιναβικές χώρες είναι ανάμεσα στις χώρες που τα αγαθά διακινούνται ελεύθερα στην Ευρώπη, εκτός φυσικά αν μιλάμε, για συγκεκριμένα προϊόντα που έχουν διαφορετική αντιμετώπιση(αλκοολ, αυτοκίνητα, κτλ) . https://ec.europa.eu/taxation_customs/frequently-asked-questions/customs-2_en
    
   Μπορείς να ψωνίσεις κανονικά, και χωρίς φόβο απο εκει.

   • Σ’ ευχαριστώ πολύ Άγγελε. Για ρούχα, παπούτσια και διάφορα αξεσουάρ ενδιαφέρομαι, οπότε είμαι οκ. Και πάλι σ’ ευχαριστώ!

 28. Γεια χαρά και μπράβο για τη δουλειά που έχεις κάνεις εδω!
  Έχω διάφορα απο Ali, κάποια είναι τελωνείο και περιμένω πότε θα ξεμπλοκάρουν. κάποια όμως είναι απο 17/06 + 23/06 στο ίδιο σημείο δηλ. εκφόρτωση απο μεταφορικό μέσο …. να ανησυχώ? δεν έπρεπε να έχουν ήδη προχωρήσει? μπορώ να μιλήσω σε κάποιον εκεί? και αν ναι σε ποιό τηλ να πάρω?
   
  ευχαριστώ και καλά κουράγια σε όσους περιμένουν κάποια αποστολή!
  Νίκος

  • Καλησπέρα Νικο, να’σαι καλά.
   Αφού στα δείχνει εκφόρτωση σημαίνει ότι περιμένουν στην ουρά για έλεγχο, οπότε δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Το θετικό είναι ότι δεν έχουν χαθεί, το αρνητικό ότι δεν έχεις ιδέα δυστυχώς πότε θα προχωρήσουν. Μπορεις να πάρεις στο ΓΕΤΑ αλλά τσάμπα τηλεφώνημα θα κάνεις. Και αυτοί να περιμένεις μέχρι να ελέγχουν τα δέματα λόγο όγκου θα σου πουν.

  • Καλημέρα. Όχι ,τι πρόβλημα να έχεις; Αφού είναι από Τσεχία, και με ταχυδρομικο Περιστέρι να έρθει, δεν έχεις φόβο τελωνείου. Και πάλι όμως, και οι 2 αυτοί τρόποι είναι ασφαλείς.

 29. Καλησπέρα Άγγελε,
  Έχεις καμιά εμπειρία απο δασμούς η καπου που μπορώ να δω που υπόκειται το προιον μου? Η τιμή του είναι 173 ευρώ και επειδή είναι αρκετά ογκώδες φοβάμαι οτι δεν θα περάσει απαρατήρητο. Αν έχεις καμια πληροφορία θα ήταν μεγάλη η βοήθεια σου.
  Ευχαριστώ πολυ
   

  • Κατι επιπλεόν που ξέχασα να ρωτήσω Άγγελε, οι δασμοί μπαίνουν στο ποσό μετά το ΦΠΑ η με βάση μόνο την αρχική τιμή του προϊόντος? Και επειδή θα κάνω την αλλαγή νομίσματος μέσω τραπέζης, η επιβάρυνση του συνναλαγματος στην τελική τιμή του προιοντος δεν πιανετε στο 24% σωστά?
    
   Απο την πραξη που έκανα μου βγαίνει κανονικα 172 + 41,52 ΦΠΑ + 20 εκτελωνισμος + ? δασμους (τους οποιους ψαχνω)

   • Δυστυχώς οι δασμοί δεν είναι ξεκάθαροι, είναι ανάλογα το είδος του προϊόντος, (από ότι έχω καταλάβει) και της αξίας του, αλλα συνήθως σε τέτοια ποσά, δεν είναι κάτι το εξωφρενικό. Το μεγαλύτερο κόστος μέχρι στα 500€ συνήθως ειναι το ΦΠΑ, με διαφορά κιολας.
     
    Οι δασμοί είναι βάση την αρχικής αξίας του αντικειμένου, η πράξη που έκανες είναι σωστή, κάπως έτσι θα σου βγει το φιρμάνι. Γύρω στο δεκάρικο αντε 15 φαντάζομαι θα σου βγουν οι δασμοί, σύμφωνα με τα όσα έχω δει.
     
    Σε καμία περίπτωση δεν είναι στάνταρ νούμερο αυτό βέβαια, στο ξαναλέω.

    • Ευχαριστώ πολυ Άγγελε, να’σε καλα
     Απο amazon.com αμα πάρω ένα προιόν απο την ίδια και όχι καποιον 3ο με deposit fees περναει τελωνιο? Απο όσα έχω δει νομιζω οχι αλλα για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο το λέω και αμα ξέρεις τιποτα για εγγύηση η αλλαγές. Δυστυχώς δεν το έχει στα ευρωπαικά καταστήματα της αυτό που θέλω πέραν απο αμερικη

 30. Καλησπέρα,
  Καταρχάς ευχαριστώ για τον εξαιρετικό οδηγό.
  Ήθελα να σε ρωτήσω ή όποιον αναγνώστη γνωρίζει, σχετικά με Railroad line Shipping. Θέλω να παραγγείλω ένα ποδήλατο από το geekbuying και σε ερώτηση που τους έκανα για τελωνείο κλπ δηλώνουν ότι δεν θα υπάρχουν επιπλέον χρεώσεις (αναγράφεται και ένα “Duty Free” στις λεπτομέρειες αποστολής).
  Έχει κάποιος/α εμπειρία σχετικά με αυτή την περίπτωση?

  • Καλησπέρα Δημήτρη. ΤΟ Railroad του Banggood είναι πράγματα tax free, του Geekbuying δεν μπορώ να ορκιστώ, αφού από Geek ψωνίζω μόνο από τις Ευρωπαϊκές αποθήκες του.

 31. Καλησπέρα σας, έχω παραγγείλει από Αμερική 1 πακέτο συνολική τιμή στα 50 ευρώ. Μου ήρθε στο κινητό μου sms από τα ελτα να αποστείλω την απόδειξη πληρωμής, το τιμολόγιο ή το paypal. Εγώ ως ιδιώτης δεν έχω τιμολόγιο και δεν πλήρωσα με paypal. Το κατάστημα στο e-mail του δεν μου είχε στείλει κάποια απόδειξη πληρωμής. Μίλησα και με τη τράπεζα και μου ανέφεραν ότι δεν μπορώ να αποδείξω μεμωνομένη πληρωμή, μόνο ημερίσιες συναλλαγές, όπου δεν φαίνεται το όνομα του καταστήματος αλλά “συναλλαγή της χ τράπεζας” Πήρα τηλ τα ελτα και μου είπαν θέλουν απόδειξη πληρωμής από το κατάστημα, tracking number και αναλυτικές φωτογραφίες με τα προιοντα και τις τιμές τους. Εν τέλει, αυτό που έκανα είναι να στείλω στο μαγαζί στην Αμερική e-mail να μου στείλουν αποδειξη αγοράς (ακόμα δεν απάντησαν καν ) και από το Προφίλ μου έστειλα screenshots τα πάντα (φαίνεται και ότι πληρώθηκε και τα προιοντα αναλυτικά με τις τιμές τους ) και το 1ο e-mail από την εταιρία όπου μου επιβεβαιώνει ότι η παραγγελία μου έγινε με επιτυχία. Θα είμαι οκ πιστεύετε; Ρωτάω γιατί στο άρθρο σας λέτε ότι η πιστοποίηση πρέπει να γίνεται μέσω τράπεζας, αλλά στη δική μου περίπτωση δεν ήταν εφικτό. Σας ευχαριστώ

 32. Καλησπέρα. Μπορώ να μάθω κάπως τι δασμός αντιστοιχεί στον tarriff nr. 8443322100 για εισαγωγή από Κίνα; Ευχαριστώ!

 33. Παιδιά καλησπέρα, έχω μια ερώτηση..
  Θέλω να αγοράσω φακούς επαφής από το Pinky Paradise το οποίο στέλνει τα δέματα από Mαλαισία..
  Το δέμα βγαίνει πάνω από 22€ , συνήθως 22.90€ ή 24€ 26€ και πάει λέγοντας.
  Στη συγκεκριμενη περιπτωση βγαινει 22.90 ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΕΚΠΤΩΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΟ!!!!!
  Έχει τύχει να αγοράσει γνωστη μου και δεν πέρασε από τελωνείο. Επίσης,κατι παρομοιο είχα κάνει χωρίς να το καταλάβω πέρυσι, νομίζοντας πως αγοράζω από Αμερική ενώ η εταιρία εστελνε..από Κίνα. Να κάνω την αγορά με τα 22.90€ ή πιστεύετε θα σταματήσει το δέμα τελωνείο; Το κουτακι ειναι μικρο ισα ισα για να χωραει τους φακους επαφης..
   

  • *** Να σημειωσω πως το δεμα- τοτε- δεν περασε τελωνειο αλλα ηρθε κανονικα,η τιμη του ηταν στα 26 ευρω.

   • Επειδή ειναι μικρό το κουτάκι, και δε φαίνεται ιδιαίτερης αξίας, ΜΠΟΡΕΙ και να τη γλιτώσεις. Έχεις αρκετές πιθανότητες δηλαδή. Απλά μην είσαι 100% σίγουρος

 34. εγω παιδια παρηγγειλα ενα μηχανημα αξιας 185 ευρω και πληρωσα μεταφορικα 110 ευρω λεγοντας θα ερθει με DHL. Τελικα το εστειλε με FEDEX που με πηραν σημερα τηλεφωνο και με τα πολλα λενε οτι πρεπει να πληρωσω 207 ευρω τελωνειο. στελνω μηνυμα στον πωλητη ο οποιος σαστισε γιατι θα πληρωσω τελη παραπανω απτην αξια του προιοντος. εγω τι να κανω? να φανταστω αν γυρισει πισω δεν δικαιουμαι επιστροφη γιατι ειναι δικη μου ευθυνη το τελωνειο? θα παρω επιστροφη χρηματων μονο την αξια του προιοντος η και τα μεταφορικα μαζι? ο πωλητης μου λεει μηπως το στειλει με αλλη εταιρια αλλα βλεπω το ιδιο ποσο θα μου ερθει (μαλλον).. το ποσο να σημειωθει ειναι 295 ευρω και βαρος 10 κιλα

  • Όπως και να έρθει, τελωνείο θα πληρώσεις. Το θέμα είναι αν γίνεται να στο στείλει με EMS ή ταχυδρομείο, και όχι με ταχυμεταφορική, για να το εκτελωνίσουν τα ΕΛΤΑ, στην οποία περίπτωση θα πληρώσεις 100€ περίπου, που δεν είναι λίγα, αλλα δεν είναι και 207€.
    
   Αν επιστραφεί το δέμα, δεν έχει δικαίωμα να διεκδικήσεις κάτι, ναι, γιατι το τελωνείο είναι πράγματι δική σου υποχρέωση. Πρέπει να συνεννοηθείς με τον πωλητή πρώτα.

   • το δεμα ειχε ηδη σταλει και ειχε φτασει ελλαδα…αναγκαστικα πληρωσα τα 207. ο πωλητης δεν το δεχοταν πισω λογω αυξημενων μεταφορικων. εμαθα αν δεν το επαιρνα θα εμενε στα αζητητα και πολυ πιθανον να κατεληγε σε δημοπρασια του τελωνειου οποτε το πηρα σιγα να τους το αφηνα κιολας.. απλα την επομενη φορα απλο ταχυδρομειο. επισης εαν πηγαινα να το παρω θα γλυτωνα την αμοιβη αλλα λογω covid πρεπει να κλεισω ραντεβου και οτι ειναι διαδικασια και αν εχει ραντεβου πολυ πιο μετα χρεωνομαι αποθηκη. κουραστηκα μονο που τα ακουσα οποτε λεω αστο να παει. επισης δεν δικαιομουν επιστροφη χρηματων καθως αυτη η διαδικασια επιβαρυνει εμενα και εγω ειμαι υπευθυνη γιαυτο. οποτε πληρωσα.

 35. Καλημέρα σε όλους σας. Εν μέσω πανδημίας, 18 Μαρτίου 2020, και σε εποχή που δεν μπορούσε κανένας να βρει προς αγορά μάσκες χειρουργικές, έκανα το λάθος και παρήγγειλα μέσω LightInTheBox μάσκες συνολικής αξίας € 199,84 τις οποίες η εταιρία απέστειλε με δύο αποστολές των € 160,41 και € 39,44. Χθες 18/6 και προχθές 17/6 ήρθε στο κινητό μου τηλέφωνο μήνυμα από ΓΕΤΑ ΕΛΤΑ να τους αποστείλω απόδειξη αγοράς.
  Γνωρίζετε εάν πρόκειται και εγώ να πληρώσω σύμφωνα με τα παραπάνω γραφόμενά σας ή εάν κάνω υπεύθυνη δήλωση ότι πρόκειται για προϊόντα πρώτης ανάγκης ατομικής μου χρήσης τα οποία ήταν δύσκολο να βρεθούν εκείνη την εποχή, θα γλιτώσω τίποτα ?

 36. Καλησπέρα σας.
  Θέλω να αγοράσω ψυγείο μηχανής από aliexpress το οποίο κάνει 75€.
  Ρώτησα τον πωλητή για τελωνείο και μου λέει θα βάλει στο αυτοκόλλητο τιμή 10€ και να μην ανησυχώ για το τελωνείο. (μαζί με το τελωνείο θα κοστίσει περίπου 110€, σωστά?)
   
  Ισχύει κάτι τέτοιο; και αν σταματήσει στο τελωνείο, μπορώ να μην το πάρω και να πάρω refund?
   
  Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

  • O πωλητής σου λέει μπαρούφες. ΝΑ ανησυχείς και μάλιστα πολύ, αφού κάτι τόσο ογκώδες στάνταρ θα σταματήσει για έλεγχο και θα χρεωθείς, μακάρι να κολλήσει αυτός και αυτοκόλλητο πανίνι με τον Μπατιστούτα πάνω.
    
   Στο τελωνείο ναι, συνολικά κάνα 110αρι θα σου βγεί(αν τα 75€ είναι ΜΑΖΙ με τα μεταφορικά), και όχι, αν σταματήσει δεν έχεις δικαίωμα για Refund, γιατί ο εκτελωνισμός είναι υποχρέωση του παραλήπτη. Το Aliexpress θα δικαιώσει τον πωλητή.

  • Δεν έχω ιδία εμπειρία με το κατάστημα, αλλα από πολλούς που έχω διαβάσει οτι αγοράζουν κυρίως φωτογραφικό εξοπλισμό, δεν έχουν και πολλά παράπονα, οπότε προχώρα.

 37. Η κατασταση ειναι απελπιστικη!Απο alli περιμενω πανω απο 20 δεματα ,παρα πολλα πηγαν μεσω ολλανδιας,το alli με εχει ενημερωσει οτι 1/6 εφτασε η αεροπορικη στην αθηνα και μειναμε εκει!Δηλαδη πειτε μου τι κανουν 17 μερες ????

 38. Καλησπέρα Άγγελε και σε ευχαριστώ για ένα εξαιρετικό άρθρο! Ειλικρινά, επειδή παραγγέλνω συχνά από έξω απλά μικρά πακέτα, ότι έγραψες ισχύει μέχρι την τελεία.
  Θα ήθελα όμως αν γνωρίζεις να σε ρωτήσω κι εγώ κάτι.
  Θα παραγγείλω από ασιατική χώρα ένα αντικείμενο αξίας 32€ και το κόστος της ems (γιατί είναι ο μόνος τρόπος αποστολής) είναι περίπου 43€,αρα μιλάμε συνολικά για 75€.
  Ξέρεις αν οι χρεώσεις της EMS είναι ίδιες με αυτές των εκτελωνισμων των ΕΛΤΑ; Ξέρω ότι από τα ΕΛΤΑ εκτελωνιζονται τα πακέτα τους, αλλά αναρωτιέμαι αν οι χρεώσεις παραμένουν ίδιες ή αν αυξάνονται όπως μια ταχυμεταφορικη. Συνήθως χρησιμοποιώ απλή αποστολή οπότε η EMS δεν έχω ιδέα πως εκτελωνιζεται…

  • Καλησπέρα Μαρία,
    
   Οι χρεώσεις εκτελωνισμού αναγράφονται στον κατάλογο της υπηρεσίας που τα εκτελωνίζει, οπότε ασχετα με το πως θα έρθει το πακέτο, αν εκτελωνιστεί απο τα ΕΛΤΑ θα εκτελωνιστεί με τον κατάλογο των ΕΛΤΑ, ενώ αν εκτελωνιστεί απο την UPS π.χ θα εκτελωνιστεί βάση τιμοκαταλόγου της UPS.
    
   H EMS είναι υπηρεσία της Ένωσης ταχυδρομείων, οπότε στην κάθε χώρα τον εκτελωνισμό αναλαμβάνει η καθολική υπηρεσία, που στη χώρα μας είναι τα ΕΛΤΑ.
    
   Με λίγα λόγια,ναι, οι ίδιες χρεώσεις με τις απλές αποστολές είναι 😛

 39. καλησπέρα.
   
  πολύ χρήσιμο άρθρο.
   
  έχω παραγγείλει ένα ρολόι μέσω ebay από Σιγκαπούρη.
   
  Το έστειλε με Dhl πρώτα Γερμανία και σήμερα πρωί έφτασε αεροδρόμιο εδώ Αθήνα.
   
  Η αναζήτηση μέσα στο σαϊτ της dhl μου βγαλε πριν λίγο το εξής μνμ
   
  “Ένας εκπρόσωπος της DHL θα επιχειρήσει να έρθει σε επαφή με τον παραλήπτη ή τον αποστολέα εάν χρειάζονται περαιτέρω πληροφορίες για να ολοκληρωθεί η εισαγωγή. Ο πελάτης παρακαλείται να επικοινωνήσει με την Εξυπηρέτηση Πελατών της DHL εάν αυτό δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί”
   
  το ρολόι το πλήρωσα στον πωλητή 70 ευρώ και είναι ενα μικρό πακετάκι…λέτε να με δαγκώσουν και να ζητάνε εξτρά λεφτά;
   
  αφού ήρθε από Γερμανία δεν ισχύει το τριγωνικό της αποστολής ώστε να τη γλιτώσω;

  • Καλησπέρα,
   Το ότι πήγε πρώτα Γερμανία δε σημαίνει απαραίτητα ότι είναι τριγωνική πώληση. Ενδιαμεσους σταθμούς χρησιμοποιουν και τα απλα πακέτα πολλές φορές, αλλά ο εκτελωνισμος γίνεται στην χώρα προορισμού.

   Από την απάντηση τους φαίνεται ότι μάλλον την πάτησες, και θα σε ψιλογδαρουν. Πάρε τηλέφωνο για να μάθεις πόσο

   • Άγγελε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.. Πραγματικά η βοήθεια σου είναι ανεκτίμητη… Εγώ μέσα στο 2020 δεν είχα κανει καμία αγορά από Ασία άνω των 20 ευρώ και δεν ήξερα τίποτα από αυτά που περιγράφεις.. Όλα μου έρχονταν με αυτοκόλλητο τελωνειακώς ελεύθερο(φτηνιάρικο αντικείμενα δλδ των 5 έως 10 ευρω)
    Πριν λιγο μίλησα με DHL και μου είπαν απέξω- απέξω ότι για να εκτελωνιστει έχει κάποια έξτρα χρέωση και να πάρω αύριο στο τμήμα που ασχολείται με αυτά γιατί είναι μέχρι 17.00 και είχε κλείσει σήμερα..

    Τι να περιμένω φίλε στο περίπου ξέρεις;

    70 ευρώ πλήρωσα για το ρολόι και το γράφει και πάνω στο κουτί απ ότι μου είπαν… Είναι ενήμεροι δηλαδή για τα λεφτά που αξίζει..

    • Αν μιλούσαμε για ΕΛΤΑ, θα πλήρωνες 15€ συν το ΦΠΑ των 70€, δηλαδή συνολικά ένα 30άρι. Οι ταχυμεταφορικές έχουν άλλους καταλόγους, οπότε μάλλον η λυπητερή θα είναι λίγο μεγαλύτερη στη περίπτωση σου.
      
     Πάρ’τους αύριο, και αν το βγάλεις το εγκεφαλικό και μπορείς να γράψεις, πες εδώ πόσα σου είπαν, για να δούμε τι διαφορά θα έχει απο τα ΕΛΤΑ.

     • κατάλαβα..τον ήπιαμε που λέμε.
       
      άμα είναι πολύ πάνω από 30 ευρώ δεν ξέρω ειλικρινά τι θα κάνω…παίζει να μην το πάρω καθόλου…κι ας χάσω το 70αρι.
       
      η πλάκα είναι οτι το ρολόι έπαιζε και Ευρώπη με 15-20 ευρώ παραπάνω και προτιμήσα τον πωλητη απο Σιγκαπουρη γιατι ειχα ξαναπάρει απο εκει πριν χρόνια χωρις πρόβλημα..
       
      ας πρόσεχα…έπρεπε να το χα ψάξει καλύτερα.
       
      θα ενημερώσω αύριο που θα έχω νεότερα μπας και τη γλυτώσει κανάς φίλος μελλοντικά.

     • Γεια σας και πάλι.
       
      Τελικά ενημερώθηκα σήμερα απο την DHL. Σύμφωνα λοιπόν με την αξία του δέματος μου (70 ευρώ) πρέπει να πληρώσω 42 ευρώ τον εκτελωνιστή και το 24% ΦΠΑ επί της αξίας αγοράς του ρολογιού. Με λίγα λόγια πρέπει να σκάσω περίπου ένα εξηντάρι ακόμα και αυτό άμεσα μέσα σε τρεις εργάσιμες να το έχω απαντήσει αν συμφωνώ γιατί μετά πάει σε αποθήκη και κάθε μέρα που περνά χρεώνεται ακόμα 8 ευρώ (η μέρα)..
       
      Επίσης μου ζητήθηκε η απόδειξη του PayPal που να δείχνει ότι όντως δαπανήθηκε το ποσό που αναγράφεται επί του πακέτου και όχι λιγότερα (ή περισσότερα).
       
      Πολύ γενικά θα σας παραθέσω μερικά δεδομένα για να μην την πατήσετε κι εσείς όπως εγώ κι επειδή ο εκπρόσωπος της DHL ήταν ευγενέστατος και μου τα εξήγησε ωραία και αναλυτικά.
       
      -Κάθε αγορά πάνω από 22 ευρώ που έρχεται από χώρες εκτός ΕΕ (Ασία, Αυστραλία κτλ) όταν έρχεται με DHL, UPS κτλ ΕΧΕΙ ΕΞΤΡΑ ΧΡΕΩΣΕΙΣ στο τελωνείο..
       
      -μέχρι 150 ευρώ είναι αυτό το 42 ευρώ ο εκτελωνιστής + 24% ΦΠΑ βάσει αξίας προϊόντος που πιθανότατα πρέπει και να το αποδείξετε με email το αποδεικτικό paypal ή ότι άλλο έχετε.
       
      -πανω από 150 ανεβαίνουν κι αλλο τα νούμερα και έχει και κάτι έξτρα δασμούς απ ότι είδα (δεν ξέρω πόσο)
       
      -επίσης όλα αυτά καθυστερούν περαιτέρω την διαδικασία παράδοσης 3 έως 5 εργάσιμες.
       
      -όταν παραλάβετε πληρώνετε την διαφορά που έχει προκύψει στον κουριερ που θα ρθει.
       
      -έχετε πάντα την επιλογή να αρνηθείτε στην μεταφορική τη συνεργασία και τα κερατιάτικα και να δοκιμάσετε να το εκτελωνίσετε μόνοι σας (τρέχα γύρευε διαδικασία και πιθανώς πιο ακριβή)
       
      και προς αποφυγή παρεξηγήσεων θεωρώ την DHL σοβαρότατη εταιρεία, ότι έγινε οφείλετε στην δική μου απροσεξία που την πάτησα σαν νουμπάδι…ψωνίζω 15 χρόνια απέξω αλλά από Ασία παίρνω πάντα μικροπράγματα…τα ακριβά τα έπαιρνα από Αγγλία, Γερμανία (ρούχα, κράνη μότο κτλ) και δεν είχα ποτέ θέμα…
       
      επίσης όπως προείπα είχα πάρει πάλι ρολόι από Σιγκαπούρη πριν δέκα χρόνια και πέρασε αέρα χωρίς χρεώσεις…ίσως από τύχη.
       
      τεσπα…το πάθημα μάθημα που λέμε..
       
      καλά να μαστε, τις καλησπέρες μου σε όλους, και πάλι μπράβο στον Άγγελο για το άρθρο…προσωπικά μου άνοιξε τα μάτια σε θέματα που δεν γνώριζα.
       
       

     • καλησπέρα. τελικα τα πλήρωσες?
      ίδιο θέμα έχω κ εγω. ένα ρολόι από συνγαπούρη αξίας 100 euro. κ σκέφτομαι να το αρνηθώ…
      να το παραγγείλω μετά μες τα ελτα…θα μου χρεώσουν 15 euro k oxi 42

     • Καλησπέρα.
       
      Κοίτα Άννα, αρχικά ημούν να το αρνηθώ και οριακά ήμουν να ειδοποιήσω την DHL…αλλά τελικά κατάφερα να βρώ εκτελωνιστή (μέσω γνωστών) και να αναλάβει εκείνος την διαδικασία με αποτέλεσμα να έρθει τελικά το ρολοϊ στα χέρια μου.
       
      ουσιαστικά δλδ προχώρησα στην προσωπική διαδικασία εκτελωνισμού που έτσι κι αλλιώς είναι νόμιμο δικαιώμα σου ως αγοραστής.
       
      βέβαια δεν θα στο πρότεινα σαν διαδικασία αν δεν γνωρίζεις κάποιον του χώρου (εκτελωνιστή εννοώ)…εγώ στάθηκα τυχερός.
       
      Και ναι η αμοιβή εκτελωνιστή στα ΕΛΤΑ είναι 15, υπολογίζεις και 24 ευρω ακόμα ΦΠΑ (24%) και με 39 ευρώ το πήρες..
       
      νομίζω όμως οτι αν αρνηθείς να το παραλάβεις πρέπει να πληρώσεις εσυ τα εξοδα αποστολής για να επιστραφεί στον πωλήτη αλλα και να έχεις συννενοηθεί μαζί του για το refund της κατοστάρας. (πρόσεξε το αυτό το σημείο)

 40. Ειναι δυνατόν τα μεταφορικά από Κίνα kai AliExpress για μια οθόνη αυτοκίνητου να έχουν 100€ εκτοξεύεται κατά πολύ η συνολική τιμή του προϊόντος…

  • Δυστυχώς, είναι δυνατόν. Συνηθισμένο δεν είναι αλλα γίνεται, αν δεν έχει ο άλλος καλή συμφωνία για ογκώδη αντικείμενα για τη χώρα μας.

 41. Καλησπέρα, σε ευχαριστώ πολύ γι αυτό το υπεραναλυτικο άρθρο. Μπορώ να πω ότι με βοήθησε πολύ. Απλά κάπου μπερδεύτηκα και θέλω να είμαι σίγουρη πριν κάνω την αγορά. Θέλω να αγοράσω ένα τραπέζι (πλαστικό)/οργανωτικό χώρο, γύρω στο μισό μέτρο (θα βάλω και φώτο. Επίσης, κλείνει το τραπέζι..μην το βλέπεις έτσι 😋). Μαζί με τα μεταφορικά πρέπει να κοστίζει 21€.
  Σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητο, αλλά παίζει ρόλο ο όγκος, για το αν θα πληρώσω τελωνείο; Αν τους πάω την απόδειξη από PayPal πιστεύεις θα το αφήσουν;;
  Σε ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων και για το χρόνο σου!

  • Ε ναι, λογικό να κλείνει, γιατι αν στο στέλνανε έτσι θα ανοίγανε σαμπάνιες στη μεταφορική τώρα 🙂
    
   Το “Μαζί με τα μεταφορικά πρέπει να κοστίζει 21€.” είναι το επικίνδυνο εδώ. Πρέπει να σιγουρευτείς ότι μαζί με τα μεταφορικά ΘΑ κοστίζει κάτω από 22€. Γιατι αν κοστίζει πάνω από 22€ έχεις πααααρα πολλές πιθανότητες να σταματήσει λόγο όγκου, οπότε θα σε δαγκώσουν και θα πληρώσεις άλλα τόσα.
    
   Αν το τελικό ποσό είναι κάτω απο 22€ δεν υπάρχει θέμα, σου ζητάνε απόδειξη της στέλνεις, την δέχονται, συνεχίζει ελεύθερο το δέμα. Συνήθως δεν δέχονται αποδεικτικά όταν έχουμε κάτι ΕΞΟΦΘΑΛΜΑ περίεργα τιμολογημένο. Αν πας να εισάγεις ένα iPhone π.χ και έχεις απόδειξη 21€ τότε μάλλον θα το ψάξουν παραπάνω.
    
   Στην περίπτωση σου δε θα έχεις θέμα.Ο όγκος δεν παίζει ρολο στον εκτελωνισμό, το μοναδικό πράγμα που μετράει είναι η αξία του. Απλά αν είναι πολύ ογκώδες, υπάρχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να μπουν σε διαδικασία να το ελέγξουν.

 42. Καλησπέρα Άγγελε, ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα προιόν(mini Dac). Πως μπορώ να αποφύγω το τελωνείο; Στο συνημμένο αρχείο υπάχουν όλοι οι τρόποι αποστολής.
   
  Σε ευχαριστώ

  • Καλησπέρα Γιώργο, απο Aliexpress δεν υπάρχει δυστυχώς τρόπος για tax free αποστολή, οπότε οτι και να διαλέξεις, αν δεν ειναι απο Ευρωπαϊκή αποθήκη, τότε αν σταματήσει τελωνείο θα σε δαγκώσουν
    

 43. Στις αποστολές μέσω Ολλανδίας από Banggood γίνεται χαμός, πολύ μεγάλες καθυστερήσεις.
  Έχουν 20 και 30 ημέρες πού δεν φεύγουν από εκεί και περιμένουν και περιμένουν……..
  Τι μπορούμε να κάνουμε……..
  Οι του Banggood όλο παρακαλώ περιμένετε είναι.
  Ευχαριστώ

  • Αφού δεν απάντησε κανένας.
   Θα πω εγώ μερικά πράγματα.
   Όλες μα όλες οι μεταφορές χρειάζονται πάνω από 1.5 μήνα.
   Ακόμα και με priority πού δίνουν 15-20 εργάσιμες πάει για διπλάσιο χρόνο.
   Μπείτε στο site της nl track να δείτε τόν κακό χαμό από σχόλια.Μιλανε για καθυστερήσεις 2+ μήνες.
   Φανταστείτε ένα κινητό να γυροφερνει όλο αυτό τον χρόνο.
   Οι του Banggood συζητούν οτιδήποτε αν συμπληρώσεις τις 90 ημέρες για μεταφορά, οπότε αγοράζεις καλοκαίρι και το παραλαμβάνεις…….. φθινόπωρο.
   Αυτά προς το παρόν.

   • Καλησπέρα. Αυτό έχει ξεκινήσει από τις αρχές του 2020, δεν είναι τωρινό πρόβλημα απλά κορυφώθηκε όταν o Convid-19 ήρθε Ευρώπη, και μειώθηκαν δραματικά οι πτήσεις, και οι καθυστερήσεις έγιναν πολύ μεγαλύτερες, και τα μεταφορικά πολύ πιο ακριβά.
     
    Πλέον τα Priority, έχουν αρχίσει να μπαίνουν σε μια κάποια σειρά, αλλα και πάλι μαύρο χάλι είναι. Όσα έρχονται με DHL από Gearbest και Banggood, έρχονται σε φυσιολογικούς -περίπου- χρόνους, που αγγίζουν τον μήνα.
     
    Εδώ έχουμε φτάσει να περιμένουμε 6-7 μέρες να έρθει το δέμα απο Αθήνα-Κρήτη με ταχυμεταφορική, οι αποστολές από την άλλη άκρη του κόσμου θα έμεναν ανεπηρέαστες;
     
    Για το 2020 δε βλέπω να ξεμπλέκει το πράμα. Προς στον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο θα έμπαινε μια σειρά αν όλα πηγαίναν καλά, αλλα τότε θα σκάσουν Singles Day, Black Friday, Χριστούγεννα κτλ, και θα γίνουν όλα ρημαδιό πάλι.
     

 44. Θέλω να αγοράσω από Κίνα τώρα, θέλω να κάνω τις εξής ερωτησεις: 1.αξιζει να πάω με DHL και ποια είναι η κατάσταση της για την Ελλάδα 2. Ποια είναι η κατάσταση της 4px για Ελλάδα πάντα και τελος παρήγγειλα πριν δύο μήνες με 4px +Singapore post και το στάτους ήταν hand over to airline από τις 5 Απριλίου, σήμερα πήραν ενός είδους update που λέει ” this is final status, the carrier doesn’t provide further trucking updates ” τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Επίσης εχθές μιλούσα με τον πωλητή για refund μήπως έκανε αυτός τίποτα ;

  Ουφ έγραψα πολλά 😅

  • Να πας με DHL απο που; Απο Aliexpress? Θα σε γδάρουν ζωντανό στο τελωνείο. Τι αξίας αντικείμενο; Ολες οι μεταφορικές και η 4PX φυσικά, έχουν τεράστιες καθυστερήσεις. Αν δεν θες να περιμένεις, απλά το παίρνεις απο μέσα, η απο Ευρώπη αν το βρείς.

 45. Kαλησπέρα Άγγελε,
   
  Αγόρασα από Banggood μια μάσκα ηλεκτροσυγκόλλησης. Έβαλα να έρθει με PDM (κατά τα γνωστά…) και μου δώσαν αριθμό ανίχνευσης LT0883*****NL. Δηλαδή θα ερχόταν μέσω Ολλανδίας.
  Τώρα που ξαναμπήκα στο site διαπίστωσα ότι μου τον αλλάξαν με CQ6100*****DE δηλαδή θα έρθει με DHL.
   
  Τι συμβαίνει; Να φοβάμαι ότι θα πληρώσω τελωνείο;
   
  Ευχαριστώ πολύ!

   • Οχι, δεν χρειάζεται να φοβάσαι. Μη σου πω και τυχερός είσαι, γιατί θα σου έρθει πιο τσάκα τσάκα με DHL. Δεν υπάρχει φόβος, και η DHL του Banggood, priority tax free μέθοδος είναι.

 46. Καλησπέρα σας! Θα ήθελα να παραθέσω μερικές ερωτήσεις σχετικά με τον εκτελωνισμό, οι οποίες έχουν επαναληφθεί αλλά λένε ότι έχουν αλλάξει τα δεδομένα με αποτέλεσμα να μπερδευτώ ακόμα παραπάνω.
  Αρχικά, έχω διαβάσει σε διάφορα site, ότι ανεξάρτητα με την αξία του προϊόντος αν είναι μέχρι 2 κιλά θα πληρώσω αυτά τα 15 ευρώ. Ισχύει κάτι τέτοιο; Επίσης, από ηλεκτρονικά καταστήματα όπως aliexpress και ebay αν δεν ισχύει ο τελωνειακός δασμός για αγορά μικρών πραγμάτων, όπως θήκες κινητού, σελιδοδείκτες, σκουλαρίκια κλπ ,αλλά ο πωλητής είναι από Κίνα, Χονγκ Κονγκ κλπ, υπάρχει περίπτωση να δουν ότι όλα τα προϊόντα ανήκουν στο ίδιο πρόσωπο και να χρεωθώ;;; Τέλος, αν από έναν πωλητή έχω προϊόντα αξίας 15€ και από έναν άλλο 10€ θα το δουν συνολικά ή ξεχωριστά;
  Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων και συγγνώμη για την ενόχληση!

  • Καλησπέρα. Αν τα αντικείμενα είναι αξίας κάτω των 22€ ΜΑΖΙ με τα μεταφορικά, δεν υπάρχει άλλη χρέωση, ανεξαρτήτου του βάρους τους.

   Οτι πάρεις κάτω απο 22€ είτε απο Κίνα είτε απο οπουδήποτε, περνάει τελωνειακώς ελεύθερο.

   Αφου είναι απο διαφορετικούς πωλητές, δεν έχεις θέμα, γιατι θα έρθουν διαφορετικά πακέτα, οπότε απλά σε ενδιαφέρει το κάθε πακέτο να ειναι κάτω απο 22€ και ας είναι και 10 πακέτα.

 47. Καλησπέρα Άγγελε. Ελπίζω να μην επαναλαμβάνω την ερώτηση. Έχω ένα γνωστό στην Αμερική. Θέλω να αγοράσω και να του στείλω κάποια βινυλια μουσικής, και να μου τα στείλει αυτός απο Αμερική στην Ελλάδα. Και εξού έχω ερωτήσεις.
  1. Υπάρχει εκτελωνισμός σε αυτή την περίπτωση? Και αμα υπάρχει, έχει σχέση αν είναι δεύτερου χεριού η καινούργια?
  2. Σε περίπτωση που δεν εκτελωνίζουν μεταχειρισμενα πως το δηλώνω?
  3. Να μου το στείλουν σαν προσωπικά αντικείμενα, δώρο η κάτι άλλο.

  Παραδειγματος χάρη το κουτί θα ειναι

  35cmx35cmx25cm με βαρος 10kg, κόστος βινυλιων 300euro, μεταφορικά 100euro

  Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  • Καλησπέρα Χρήστο. Αφού έχεις γνωστό στην Αμερική αρχικά απο σήμερα είμαστε φίλοι, μήπως χρειαστώ να φέρω κανα Pixel. Ναι ξέρω μπορεί να διαφωνείς, αλλα τόσα δευτερόλεπτα φίλοι είμαστε, κάνε την καρδιά σου πέτρα.

   Στο ερώτημα τώρα, ΝΑΙ αν σταματήσει τελωνείο(κάτι που πιθανότατα θα γίνει) θα στα εκτελωνίσουν, και απο την στιγμή που δεν έχεις και τα απαραίτητα αποδεικτικά, αφού δεν εχεις απόδειξη αγοράς, θα τα εκτελωνίσουν με βάση κατάλογο.

   Δεν έχει σημασία αν είναι μεταχειρισμένα ή όχι(θεωρητικά. Στην πράξη αν τα δουν μεταχειρισμένα, μπορεί να είναι πιο ελαστικοί, αλλα βάση νομοθεσίας δεν υπάρχει διαχωρισμός)

   Μπορούν να στα στείλουν σαν δώρο, αλλα δεν έχει σημασία, το θέμα είναι οτι θα θεωρηθεί μη εμπορική συναλλαγή , που έχει όριο ατέλειας τα 45€ οπότε εσύ τα ξεπερνάς με άνεση(με τα μεταφορικά και μόνο) , οπότε θα πέσει πέλεκυς.

   Δύσκολα τα πράγματα.

 48. Καλησπέρα, ευχαριστώ για την πολύ κατατοπιστική περιγραφή του θέματος. Αν ξέρεις, έχω ένα ζευγάρι γυαλιά που έχω αγοράσει εντός ΕΕ (200 ευρώ στην απόδειξη) και θέλω να τα στείλω στην μόνιμη διεύθυνση μου στην Ελλάδα από τον Καναδά που βρίσκομαι. Το ότι έχουν αγοραστεί εντός ΕΕ και έχει πληρωθεί ΦΠΑ για αυτά, με απαλλάσουν από οποιεσδήποτε χρεώσεις; Εναλλακτικά, αν συμπληρώσω ότι είναι προσωπικά αντικείμενα, θα περάσουν τελωνείο; Οι επιλογές μου για αποστολή εδώ είναι είτε με FedEx είτε με EMS, και οι δύο κοστίζουν γύρω στα 55 ευρώ. Αν περάσουν αναγκαστικά τελωνείο, τι αξία θα πρέπει να βάλω στο αντικείμενο για να χρεωθώ όσο το δυνατόν λιγότερα, (κρατώντας και ένα ποσό για ασφάλιση σε περίτπωση που χαθούν);

  • Γειά σου Γιάννη. Απο τη στιγμή που έχεις την απόδειξη(αν φαίνεται στην απόδειξη το για ποιο αντικείμενο αφορά, και δεν είναι απλή απόδειξη ταμειακής που γράφει 200€ π.χ) μπορείς να ρωτήσεις στο τελωνείο, το αν βάζοντας την επίσημη απόδειξη ή αντίγραφο της απ’εξω, μπορεί να σε γλιτώσει απο τον εκτελωνισμό.

   Η αλήθεια είναι οτι δεν ξέρω τι ισχύει σε τέτοια περίπτωση, οπότε ρώτα για να πάρεις επίσημη απάντηση.

   Αν μπορείς να το αποδείξεις, κανονικά θα πρέπει να σε απαλλάσσει από εκ νέου καταβολή του ΦΠΑ, αλλα αυτό το λέω εγώ που δεν έχω ιδέα από τη νομοθεσία, οπότε ρώτα να είσαι σίγουρος.

   Επέλεξε την EMS που όταν φτάσει εδώ θα το εκτελωνίσουν τα ΕΛΤΑ, ειδικά σε περίπτωση που δε βγάλεις άκρη, και αναγκαστείς να πληρώσεις τελωνείο ξανά, αφού οι χρεώσεις των ταχυμεταφορικών, είναι αρκετά μεγαλύτερες.

   Και μόνο που έχει 55€ αποστολή θα σταματήσει τελωνείο λογικά, και θα σου ζητήσουν απόδειξη αγοράς, οπότε οτι αξία και αν δηλώσεις πάνω, μικρή διαφορά θα έχει στο αποτέλεσμα.

   Κυρίως μίλα με το τελωνείο, μήπως μπορείς να κάνει δουλειά με την απόδειξη.

 49. καλησπερα. Ερωητηση. παρηγγειλα απο το wish ενα ρουχο που εχει τιμη 43 ευρω και εξοδα αποστολης 11ευρω. Δεν μπορω να δω ομως αν θα σταλθει μεσω τριγωνικης συναλλαγης ή απευθειας. Σε περιπτωση που επρασει τελωνειο ποσο θα πληρωσω? θα υπολογιστει βαση των 43 ευρω ή βαση των 43+11=54 ευρω?

  • επισης κατι που ξεχασα να αναφερω οτι στη συναλλγη της τραπεζας αναγραφει http://WWW.WISH SCHIP NL το οποιο μαλλον σημαινει οτι θα σταλθει απο Ολλανδια. Σωστα?

   • Όχι απαραίτητα, μπορεί η εταιρία να έχει βάση την Ολλανδία, αλλα στο Wish έχει διάφορους πωλητές μέσα. Το Site είναι απλά μεσάζοντας, μπορεί να έρθει το δέμα απο οπουδήποτε.

    Αν σταματήσει τελωνείο, η χρέωση υπολογίζεται με βάση το CIF, δηλαδή αξία αντικειμένου, μεταφορικών και ασφάλειας, αρα στην περίπτωση σου, θα είναι με βάση τα 54€, και θα πληρώσεις 15€ έξοδα εκτελωνισμού, συν τα ΦΠΑ 24% των 54€.

 50. Γεια σας. Με αγχώνουν και εμένα τα τέλη του τελωνείου. Έχω βρει στο AliExpress κάτι πραγματάκια, μικρά και οικονομικά, και είναι 2 ξεχωριστοί πωλητές που τα πουλάνε. Στον κάθε πωλητή είναι περίπου 10-12 πράγματα και κοστίζουν γύρω στα 12-15€ στον καθένα. Αν στείλω στον καθένα την παραγγελία με όλα τα κομμάτια τους, θα τα στείλουν στο τελωνείο όλα μαζί λογικά, σωστά;
  Οπότε αφού όλα περνάνε από έλεγχο, υπάρχει περίπτωση κάποιος υπάλληλος να τα δει έτσι όλα μαζεμένα κι παρόλο που κοστίζουν 15€ να μου χρεώσει το τελωνειακό τέλος;
  Άρα, θα ήταν καθόλου βολικό να παραγγείλω το κάθε κομμάτι ξεχωριστά έτσι ώστε να μην μπερδευτούν οι υπάλληλοι και με χρεώσουν;

  Υ.Γ: 1) Στην ιστοσελίδα του AliExpress να επιλέξω τις εταιρίες με τα δωρεάν μεταφορικά ή δεν θα έρθουν ποτέ και θα χάσω τα λεφτά;

  2) Πρόκειται για γραφική ύλη.

  • Αν κάνουν 12-15€ το ένα, πρέπει να τα πάρεις μεμονωμένα για να είσαι σίγουρη, Αν τα κάνεις μια παραγγελία θα στα στείλουν μαζεμένα, ναι, και θα έχεις πρόβλημα.

   Αν η αξία τους είναι 15€ ΣΥΝΟΛΙΚΑ, και όσα και να τα δεί ο υπάλληλος, το πολύ πολύ να σου ζητήσει απόδειξη πληρωμής, πριν τα αποδεσμεύσει. Δεν προκεται να σε χρεώσει.

   Γενικά υπάρχουν καθυστερήσεις με τις μεταφορές, τώρα, οπότε να ξέρεις οτι μπορεί και κάτι να αργήσει παρα πολύ να το παραλάβεις. Τα λεφτά δεν πρόκειται να τα χάσεις. Αν καθυστερήσουν τα πακέτα, μπορείς να ζητήσεις τα χρήματα τα σου πίσω.

   • Ναι, συνολικά κοστίζουν 15€ στο καθε πωλητή ξεχωριστά. Επίσης, πάνω σ’αυτά τα 15€ θα πληρώσω επιπλέον ΦΠΑ που δεν ξέρω πόσο είναι;
    Η δωρεάν μεταφορική είναι αυτή: Cainiao Super Economy Global και έχει και την Yanwen Economy Air Mail.

   • Από Gearbest, όμως, είναι δωρεάν, έτσι; Ούτε τελωνείο ούτε ΦΠΑ,μόνο τα μεταφορικά της εταιρίας.

     • Ωραία, ευχαριστώ πολύ! Άρα, τα προϊόντα από AliExpress δεν θα έχουν τελωνείο γιατί είναι κάτω από 22€, αλλά θα έχουν ΦΠΑ;

     • Αν τα πάρεις μεμονωμένα, και είναι ΚΑΤΩ απο 22€ μαζί με τα μεταφορικά, δε θα έχουν ουτε ΦΠΑ ουτε τιποτα. Απλά τα μεταφορικά τους.

     • Κι όλα μαζί πάλι κάτω από 22€ είναι, μαζί και με τα μεταφορικά(τα οποία είναι δωρεάν στην προκειμένη περίπτωση), άρα ούτε ΦΠΑ θα έχουν. Ωραία, ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!!

 51. kalispera.thelo na paragilo ena maxairi epagelmatikis xrisis (chef) apo Iaponia kostizi 534$dolaria. O apostoleas mou lei oti tha mou to stili sa doro kai bori na bali mikroteri timi.
  1 exo perisoteres elpides na glitoso to telonio?
  2 se periptosi pou mou zitisoun tin apodi3i apo to paypal k arnitho den exi ales epiptosis apo aftes pou egrapses parapano?
  3 na diale3o DHL i fadazome kalitera EMS pou einai o ELTA?
  4 me ena proxiro ipologizmo boris na mou pis ti tha pliroso sto telonio me tin kanoniki tou aksia an to broune?
  euxaristo para poli gia to xrono sou to arthro boithise parapoli.sorry ponesane ta matia sas apo tin orthografia 3ero.

  • Καλησπέρα. Ε πόσο να στο δηλώσει δηλαδή; Ολόκληρη μαχαίρα θα στην βάλει 20€ περνάει για 20€; Αν το θεωρήσουν μεγαλύτερης αξίας, θα σου ζητήσουν απόδειξη, οπότε πάλι θα φανει η αξία του. Δε γλιτώνεις και πολλά. Το δώρο, είτε το βάλει, είτε όχι, τό ίδιο που τους κάνει.

   Να αρνηθείς να στείλεις απόδειξη εννοείς; Απλά θα το κοστολογήσουν μόνοι τους. Μπορεί να σε συμφέρει, μπορεί και όχι.

   EMS εννοείται, για να αναλάβουν τα ΕΛΤΑ τον εκτελωνισμό. Εκτός αν το βιάζεσαι και δε σε νοιάζει να πληρώσεις.

   Αν κάνει 500€ στρογγυλοποιημένα, θα πληρώσεις 24% ΦΠΑ(120€) συν 25€ έξοδα εκτελωνισμού συν δασμούς τους οποίους δεν τους ξέρω. Συνολικά ας πουμε γύρω στο 170άρι, 10 πάνω, 10 κάτω.

   Δε πόνεσε τίποτα μη φοβάσαι 🙂 ΠΟΝΑΝΕ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ;

 52. Καλησπέρα,εαν αγοράσουμε παππούτσια ρούχα απομιμήσεις απο Κίνα στο τελωνείο θα το κοστολογίσουν βάση το ποσο νομίζουν οτι κανει πχ( αμα κανονικη τιμή εχει 795 το κανονικο προιον) και εγώ παρω την απομιμηση με 159 το τελεωνείο θα με χρεώσει σαν να ειναι 795? και αν πόσα θα πληρώσω; αν οχι ποσα θα πληρώσω για το δεμα μου με τα 159;

  Ευχαριστω εκ των προτέρων

  • Καλημέρα Bill. Όσα φαίνεται ότι πλήρωσες θα χρεωθούν. Αν δεν έχει συνοδευτικό απόδειξη, θα σου ζητήσουν την απόδειξη πληρωμής, και με βάση αυτό το ποσό θα χρεωθείς στο τελωνείο.

   Για τα 159€ θα πληρώσεις ανάμεσα στα 50€-60€(ΦΠΑ+20€ έξοδα+ δασμούς αφού εισαι πάνω απο 150€)

 53. Γεια σας,
  Θελω να παραγγείλω από αυτό το site. Έκανα μια φόρμα παράδειγμα παραγγελίας. Τί πρόκειται να πληρώσω όταν έρθει Ελλάδα? Στο shipping method έχω πχ επιλέξει το σωστότερο? Και συστήνετε να πληρωσω με χρεωστική ή με άλλο τρόπο?
  Σας ευχαριστώ πολυ!

 54. Καλησπέρα,
  Έκανα μία παραγγελία στο Banggood στις 12/03/2020. Η παραγγελία στάλθηκε στις 13/03.
  Έκτοτε και μέχρι σήμερα δεν έχει αλλάξει το status στην FLyt Express που είναι “Item on transit”.
  Σύμφωνα και με τις παρούσες συνθήκες θα με συμβούλευες να κάνω dispute στις 60 ημέρες;

 55. Καλησπέρα Άγγελε,
  πραγματικά νομίζω σε αυτήν την σελίδα έχουν βοηθηθεί πάρα πολλοί με το κείμενό σου και τις απαντήσεις σου στα ερωτήματα.
  Είμαι και εγώ νέος στο θέμα εκτελωνισμού και -αν γνωρίζεις φυσικά- θα ήθελα μια βοήθεια στον υπολογισμό του κόστους του προιόντος που θέλω να παραγγείλω με τα εξής δεδομένα:
  α) Το προιόν έρχεται από Αμερική.
  β) Η τιμή αγοράς του θα είναι 3.000 ευρώ (προφανώς υπερβαίνει τα 22ευρώ χαχαχα).
  γ) Πρόκειται για τεχνολογικό μηχάνημα, 60 κιλών.

  Και έχω τα εξής ερωτήματα:
  1) Ποιο είναι το ποσοστό του εκτελωνισμού στην τιμή αγοράς?
  2) Εκτός από τον εκτελωνισμό, τι πιθανές άλλες χρεώσεις ενδέχεται να υπάρξουν?
  (κοινώς αν γίνεται κατά προσέγγιση να γνωρίζω το “καπέλο” που θα χρειαστεί να πληρώσω στο σύνολο, ώστε να γνωρίζω κιόλας αν με συμφέρει να προχωρήσω σε μια τέτοια κίνηση)

  Σ’ευχαριστώ.

  • Καλησπέρα Νικ.

   Πρώτα και κύρια πρέπει να δείς ΠΩΣ θα έρθει το μηχάνημα στην Ελλάδα. Λόγω κόστους και όγκου φαντάζομαι οτι δύσκολα θα γίνει αποστολή με ταχυδρομείο, οπότε πας για Courier.

   Πρέπει λοιπόν να βρείς ποια Courier θα το φέρει, και να μιλήσεις με εκτελωνιστή, γιατι είναι μεγάλο το κόστος και αν αφήσεις την Courier να το αναλάβει θα φάς τέτοιο κοπανιδι που θα δακρύσουν και τα πλακάκια στο τελωνείο.

   Πάρε τηλέφωνο έναν εκτελωνιστή να σου βγάλει το φιρμάνι πάνω κάτω, είσαι ειδική περίπτωση, ειδικα απο τη στιγμή που υποθέτω οτι το φέρνεις για επαγγελματική χρήση/εμπόριο το μηχάνημα, και όχι ως ιδιώτης.

   Δεν έχω γνώσεις σε τέτοιες περιπτώσεις, στην καλύτερη θα σε χρεώσω παραπάνω απο οτι πρέπει με λάθος πληροφορίες, στη χειρότερη θα σε πάρω στο λαιμό μου 🙂

 56. Καλημερα σας.Τσξιδευω με βαπορια,συνεχεια και δεν παρακολουθω της εξελιξεισ των τελωνιακον καταστασεων στην ελλαδα,εαν γνωριζετε ,μπωρειτε να απσντησετε.?
  Θελω να παρω μεσο ALLI BABA απο κινα * φρενα αυτοκινητου* που κοστιζουν 3000 ευρω. ποσο τελωνιο θα πληρωσο.
  Θελω να παρω μεσο ALLI BABA απο κινα *μια πλαστηκη πισινα *που κοστιζη 500 ευρω. ποσο τελωνιο θα πληρωσο
  ευχαριστω πολλη

  • Γεια σου Ιωάννη. Πρέπει να δείς πως θα έρθουν Ελλάδα. ΑΝ έρθουν με ταχυδρομείο απλό, μπορώ να σου δώσω μια εκτίμηση περίπου. Αν έρχονται με Courier, το κόστος είναι πολύ διαφορετικό.

 57. καλησπέρα Αγγέλε
  γνωρίζεις εαν το όριο των 22 ευρω( για αγορές απο τρίτες χώρες, για τα τελωνεία) ισχυει για όλες της χώρες της ευρωπαικής ένωσης

  Ευχαριστώ

  • Καλησπέρα Ηλία. Όχι η ατέλεια των 22€ είναι μόνο για την Ελλάδα, κάθε χώρα έχει δικό της όριο ατέλειας. Στην Αγγλία π.χ η Royal Mail, έχει όριο ατέλειας 15 λίρες.

 58. Κωδικός Αντικειμένου: LB700279757BE
  Ημερομηνία & Ώρα Περιοχή Κατάσταση
  27/4/2020, 11:03:00 Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.) ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ
  27/4/2020, 10:03:00 Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.) ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ PAYPAL ή ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ή ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΓΟΡΑΣ
  27/4/2020, 09:18:00 Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.) ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟ
  27/4/2020, 04:49:56 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ
  24/4/2020, 07:27:49 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ
  15/4/2020, 17:15:00 ΒΕΛΓΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ
  15/4/2020, 16:45:00 ΒΕΛΓΙΟ ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
  15/4/2020, 16:15:00 ΒΕΛΓΙΟ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

  Συνημμένα10:25 π.μ. (πριν από 4 ώρες)
  Σας αποστέλνω απόδειξη αγοράς pay pal του αντικειμένου LB700279757BE Ευχαριστώ

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟΥ ΤΑΧ. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ
  10:39 π.μ. (πριν από 3 ώρες)
  προς εγώ

  Καλημέρα σας.

  Ολοκληρώθηκε η υποβολή των παραστατικών για το δέμα σας ( LB700279757BE) και αναμένεται η απελευθέρωσή του από το Τελωνείο ώστε να αποσταλεί στο Ταχυδρομικό κατάστημα διεύθυνσης προορισμού. Μπορείτε να παρακολουθείτε την πορεία του δέματός σας ώστε να το παραλάβετε εγκαίρως, στο site των ΕΛΤΑ τοποθετώντας τον αριθμό ταυτοποίησης στο πεδίο «Κωδικός Αντικειμένου» . Σας ευχαριστούμε.

  4PX track No. :302453361274 Tracking number :LB700279757BE search number : LB700279757BE
  中国
  Origin country/region
  希腊
  Destination country/region
  Detail
  2020-04-15 17:15Departure to country of destination
  2020-04-11 15:40LGG / Arrival of goods at destination airport
  2020-04-11 15:40LGG / Arrived at the destination airport
  2020-04-11 07:10HKG / shipment departed from airport of origin country
  2020-04-07 23:00HKG / Hand over to airline.
  2020-04-06 06:26Shenzhen,China / Depart from facility to service provider.
  2020-04-06 02:31Item is ready for transport
  2020-04-06 00:33Item is announced / bpost received the information
  2020-03-27 15:54Shantou,China / Shipment arrived at facility and measured.
  2020-03-27 15:54Shantou,China / 4PX picked up shipment
  Είναι το ίδιο αντικείμενο αγοράς από Κίνα αποστολή Βέλγιο και από Βέλγιο ΕΛΛΑΔΑ μου ζήτησαν σήμερα 27/4/20 τιμολόγιο αγοράς ή απόδειξη paypal η αξία αγοράς είναι 68 euro τι τελωνιακά τέλη θα πληρώσω

  καλό μεσημέρι

  • Καλησπέρα.

   15€ έξοδα εκτελωνισμού και άλλα 16€ το ΦΠΑ των 68€ δηλαδή ένα 30αρι και κάτι ψιλά ακόμα θα σου βγεί.

   • αυτό υπολόγισα και εγώ αλλά το δέμα ήρθε στην Ελλάδα μέσω Βελγίου το οποίο είναι Ε.Ε αν δεν κάνω λάθος γτι γίνεται σε αυτή την περίπτωση

    • Οι ενδιάμεσοι προορισμοί δεν παίζουν σημασία, εκτός αν στη μέση εκτελωνιστεί κάπου. Εσένα ήρθε απο Κίνα στην Ελλάδα ΔΙΑΜΕΣΟΥ του Βελγίου. Δεν έγινε αλλου εκτελωνισμός, οπότε γίνεται στη χώρα προορισμού.

 59. Παιδιά επειδή είμαι πολύ νέος στο θέμα αν μπορεί κάποιος να με φωτίσει.
  1) Εξακολουθεί να ισχύει το ατελώς για κάτω των 22€ ή όχι;
  2) Αν ναι μιλάμε για το σύνολο των παραγγελιών που θα κάνω π.χ απο Aliexpress ή Wish ή για κάθε παραγγελία ξεχωριστά; Για παράδειγμα αν παραγγείλω στο Aliexpress απο εναν πωλητή προιόντα αξίας 15€ και απο έναν άλλο 10€ πιάνεται συνολικά ή ξεχωριστά;
  3)Ισχύει η prepaid visa για αυτά τα καταστήματα;
  Ευχαριστώ.

 60. Γεια σου Αγγελε, μήπως ξέρεις κανένα τρόπο για να φέρω πράγματα απο Κίνα αλλά με λιγότερα μεταφορικά. Τώρα τα μεταφορικά είναι το 1/3 του συνολικού ποσού περίπου

  • Οχι Γιάννη δυστυχώς θα πρέπει να κάνεις υπομονή, τα μεταφορικά ειναι φαρμάκι αυτή την περίοδο λόγο περιορισμένων τρόπων μεταφοράς, λόγο κορωνοιού . Σιγα σιγά θα επανέλθουν στα παλαιότερα επίπεδα.

 61. Γεια σας, παραγγείλα ένα μικρό πακέτο στις 2 του μηνός και από τις 5 έχει μείνει στο hand over to airline, τι συμβαίνει ακριβώς; Ίσως είναι οι καθυστερήσεις τώρα με την κατάσταση; Επίσης είπα στον πωλητή να το χρεώσει 12$ gift θα περάσει ;
  Ευχαριστώ

  • Καλησπέρα John, Ναι δυστυχώς φιλε μου υπάρχουν τεράστιες καθυστερήσεις με την κατάσταση, κάνε υπομονή. Δεν μπορείς να κάνει και τίποτα άλλο. Οτι και να έχει χρεώσει, αμα το δεί ακριβό ο υπάλληλος του τελωνείου θα σου ζητήσει απόδειξη πληρωμής, αρα ειναι καθαρά θέμα τύχης αν θα πληρώσεις, σε πακέτο άνω των 22€.

  • Η αναστολές πτήσεων αφορούν μεταφορά κόσμου, τα προϊόντα συνεχίζουν να μεταφέρονται κανονικά, με σημαντικές καθυστερήσεις φαντάζομαι βέβαια

 62. Γεια σας!
  Τέλος Νοεμβρίου 2019 αγόρασα 2 φορές το ίδιο μοντέλο παπουτσιού και πλήρωσα με κάρτα. Κόστος 89€και 90€ αντίστοιχα. Τέλος Ιανουαρίου και μέσα Φεβρουαρίου 2020 αντίστοιχα, μου ήρθε ειδοποιητήριο εκτελωνισμού και έστειλα τις πραγματικές αποδείξεις. Πλήρωσα για εκτελωνισμό 38€περίπου την κάθε φορά. Έγινε λάθος; Με διαβεβαίωσαν πως είχαν δεχθεί την πραγματική αξία, το έγραφε και το χαρτί. Γιατί πλήρωσα 76€για τις δύο παραγγελίες αντί για 15+15=30€που λέτε.
  Με εκτίμηση

 63. Καλημέρα, από ότι διάβασα στον οδηγό σας το EU priority line του Banggood δεν περνάει τελωνείο, σωστά; Ευχαριστώ εκ των προτέρων

 64. Καλησπέρα,είμαι να σκάσω.
  Έχω αγοράσει απο UK πριν λίγες ημέρες κάτι που έκανε σε ευρώ 57€. Ξέχασα πως υπάρχει το Brexit δυστυχώς και μου ήρθε αναλαμπή πως θα περάσει από τελωνείο και θα χρεωθώ χρήματα τα οποία δε μπορώ να δώσω & ότι θα χάσω ΚΑΙ τα 57€.
  Έχει ήδη φτάσει Αθήνα από τις 12/3 αλλά έχει κολλήσει εκεί μια δυο εργάσιμες ημέρες…
  Φοβάμαι πως την πάτησα!!!!!!!!!

  Σας παραθέτω παρακάτω όλο το δρομολόγιο της παραγγελίας μήπως και καταλάβετε κάτι παραπάνω!

  Updated on: Thursday 12 March
  01:49am
  Item has left the overseas International Processing Centre
  ATHENS AIR MAIL UNIT (AMU), Greece
  Hide earlier journey
  Wednesday 11 March
  07:14am
  Item Received
  ATHENS AIR MAIL UNIT (AMU), Greece
  Tuesday 10 March
  03:48pm
  Item Leaving the UK
  LONDON AMU
  Tuesday 10 March
  07:46am
  Item Leaving the UK
  LANGLEY HWDC
  Tuesday 10 March
  05:37am
  Item Received by Royal Mail
  LANGLEY HWDC
  Monday 09 March
  09:52pm
  Sender preparing item
  Monday 09 March
  08:22pm
  Item received at
  Manchester Mail Centre

  • Καλημέρα τζελατο. Μη φοβάσαι , δε θα περάσει τελωνείο, παρά το Brexit ,μέχρι 31/12/2020 δεν αλλάζει τίποτα στα δέματα από Η.Β. Ελεύθερο θα περάσει το δέμα σου.

   • Ειχε φτασει απο τις 12 του μηνος στα ΕΛΤΑ,πηγα σημερα το πρωι για αλλη δουλεια εκει και δε μου το εδωσαν ποτέ ( με ξερουν με το ονομα και ειμαστε σε πολυ μικρο νησι)…Μας δουλευουν μου φαινεται..
    Σε ευχαριστω πολυ για το χρονο σου και την απαντηση!

 65. Γεια σου Αγγελε,

  |Οπως είπα παλαιότερα ήθελα να φέρω πράγματα απο Κίνα αλλά κάτω απο 150 ευρώ για να μην έχω τελωνεία, εκτελωνιστές κλπ Προσπάθησα να στείλω χρήματα μέσω e-banking με την alfa bank. Εστειλα όπως εμφάνιζε η σελίδα 143 περίπου ευρώ καθαρά, σε μια τράπεζα στην Γερμανία που μου υπέδειξαν |(απο κει μάλλον πήγαν σε κάποια τράπεζα Δανία !!!) . Μετά απο λίγες μέρες μου είπαν ότι δεν πήραν τίποτα . Ταυτόχρονα δε επέστρεψαν στον λογαριασμό μου 63 ευρώ!!!!! Απο την τράπεζα μου είπαν ότι τα 71 ευρώ που έλειπαν ήταν ήταν το κόστος μετατροπής απο ευρώ σε δολάρια. Περα απο το ότι οι Κινέζοι επιμένουν ότι δεν μπήκε στον λογαριασμο τους τίποτα και άρα πως επέστρεψαν πίσω τα 63 ευρώ η μετατροπή συναλλάγματος προφανώς δεν είναι τέτοια.
  Μήπως έχεις υπ όψη σου τι μπορεί να συνέβη ; την Δευτέρα θα κάνω αίτημα ακύρωσης στην τράπεζα.
  Σήμερα πήγα στην Western union και ζήτησαν 10 ευρώ τα έξοδα και επιπλέον η μετατροπή απο ευρώ σε δολάρια ήταν 167,19 δολαρια σε 165,28 ευρώ, ενω η αναλογία κανονικά δεν είναι αυτή. Τελικα δεν την έκανα γιατί ήταν πάνω απο 150 ευρώ αλλά τι συμβαίνει.
  Τέλος μηπως ξέρεις απο που θα μπορέσω να πάρω πληροφορίες για Pay pal;
  Αλλες εταιρίες μεταφοράς χρημάτων είναι αξιόπιστες?

  • Καλύτερα απέφυγε τις τράπεζες ειδικά αν μπλέκεις με πολλαπλές τράπεζες στη μέση. Τα 71€ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να είναι έξοδα συναλλάγματος, ακόμα και αν την μετατροπή την έκανε μαφιόζος που τους έχεις καθαρίσει το καρτέλ. Ζήτα αναλυτικά χαρτί χρεώσεων απο την τράπεζα που υποτίθεται πως έκανε τέτοια μετατροπή.

   Αν θες να χρησιμοποιήσεις την Western Union, ρώτα αν δέχονται πληρωμή σε δολλάρια, πήγαινε στην τράπεζα, κάνε συναλλαγμα μόνος σου, και μετά πήγαινε δώστα σε δολλάρια, για να μη σε χρεώνουν αστεία ποσα για την μετατροπή. Τα 10€ έξοδα μοιάζουν μια φυσιολογική χρέωση για τέτοια υπηρεσία.

   Το Paypal αν το δέχονται είναι ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ η πιο εύκολη και ασφαλής λύση απο πλευράς σου. Δεν χρειάζεσαι πληροφορίες, πας κάνεις λογαριασμό, προσθέτεις μια κάρτα απο την οποία θα μπορεί να τραβήξει λεφτά και τους πληρώνεις.

   Δεν έστειλαν τίποτα; Παίρνεις τα λεφτά σου πίσω, Έστειλαν άλλα απο οτι είχατε συμφωνήσει; Πέρνεις τα λεφτά σου πίσω.

   Έχε υπόψιν σου βέβαια, οτι και το Paypal χρεώνει την μετατροπή σε δολάρια.

 66. ετσι …για την “ιστορια”…τελικα σημερα παρελαβα μετα απο 25 μερες ακριβως …με EU PRIORITY LINE..μου το εφερε στην πορτα μου η SPEEDEX (ειχε σταλει με τριγωνικη μεσω γερμανιας με DHL )…ολα καλα λοιπον(και βεβαια χωρις τελωνειο) ….και παλι ευχαριστω φιλε Αγγελε …με βοηθησες πολυ !

 67. Καλησπέρα σας παιδιά..
  Λίγο τα φώτα σας εαν έχετε την καλοσύνη!
  Τι γίνεται με το παρακάτω δέμα;
  Πέρασε ή χρεώθηκε;

  Estimated date of arrival at the post office
  01 Μαρ 2020 – 04 Μαρ 2020, 4 – 7 days remaining

  The forecast is not 100% certain, and is based on 21 packages delivered in the last 60 days

  26 Φεβ 2020
  18:02
  Dispatch Closed (–> Athens Airmail Center)
  Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.)
  GREECE POST
  26 Φεβ 2020
  16:22
  Arrival at inward office of exchange
  ATHENS AMU
  UNIVERSAL POSTAL UNION
  26 Φεβ 2020
  16:22
  Arrival at Processing Center 4PX EXPRESS
  26 Φεβ 2020
  14:22
  Receive Item At Inward Office Of Exchange
  Athens Airmail Center

 68. καλησπερα

  τι γίνεται παιδία έχουμε να λάβουμε απο e-bay και aliexpres αποστολές απο Νοέμβρη Δεκέμβρη απο τα ΕΛΤΑ όπως και πέρυσι πάλι τα εξαφάνισαν

  • Ηλία τα πακέτα είναι χιλιάδες που έχουν κολλήσει, τα ΕΛΤΑ ξεκάθαρα δεν μπορούν να ανταποκριθούν πλέον. Μέχρι τώρα είχαμε ένα μικρό βούλωμα μέχρι τον Δεκέμβρη, άντε χοντρα-χοντρά τον Γενάρη. Πλέον έχουμε φτάσει Μάρτιο, και το πράγμα μόνο χειρότερο γίνεται. Ούτε που ξέρω ποτε θα ξεμπλοκάρει το πράγμα.

 69. Άγγελε, καλημέρα,

  Θέλω να παραγγείλω από σάιτ της Αμερικής ένα σετ βιβλίων που δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα και δεν υπάρχει σε ebook.

  Το συνολικό κόστος με τα μεταφορικά είναι περίπου 130Ε. Με τα παρόντα δεδομένα θα έχει κόστος εκτελωνισμού;

  Στο amazon.uk κοστίζει συνολικά 40ε το ένα βιβλίο, οπότε δεν με συμφέρει να αγοράσω.
  Στο amazon.com όμως, βρίσκω τα βιβλία ξεχωριστά, ώστε να σπάσω την παραγγελία, αλλά και πάλι κοστίζει πάνω από 22ε το βιβλίο. Με τα πακέτα από εκεί τι γίνεται;

  Ευχαριστώ.

  • Καλησπέρα! Δεν είμαι σίγουρος για το αν ισχύει κάτι διαφορετικό για τα βιβλία στο τελωνείο, αλλα αν δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη μεταχείριση, για 130€ κόστος θα πληρώσεις 15€ τέλη εκτελωνισμού και άλλα 8€ για το ΦΠΑ(τα βιβλία έχουν 6% ΦΠΑ) οπότε συνολικά θα δώσεις 23€ έξτρα. Αν με το κόστος αυτό σε συμφέρει να τα πάρεις απο εκει, προχώρα.

 70. Γεια σου Αγγελε,

  Ολα εντάξει με το τι θα πάρω και πως αλλά έχω κολλήσει στο θέμα της αποστολης χρημάτων . Θέλω πρώτα απο όλα το ποσό που θα στείλω να είναι κάτω απο 150 ευρώ για να γλιτώσω εκτελωνιστές κλπ.
  Πήγα στην Western Union και μου είπαν πέρα απο τα 6 έως το πολύ 10 ευρώ που θα χρεώσουν για τα 148 ευρώ που θα στείλω αντιστοιχούν σε 143 δολάρια ΗΠΑ. Δηλ ενω ένα ευρώ είναι 1,079 δολάρια μου είπαν ότι ειδικά για κίνα είναι γύρω στα 143 δολάρια.
  Είναι έτσι ή απλά το κάνουν για να παίρνουν περισσότερα χρήματα.
  Κάποιες εταιρείες όπως transfer wise klp συμφέρουν;
  Me SEPA Credit Κερδίζω τίποτα.
  Ακόμη ο προμηθευτής έγραψε στο προτιμολόγιο για την αποστολή χρημάτων πέρα απο PAypal , westrn union και Τ/Τ τι είναι αυτό μήπως ξέρεις?

  • Καλησπέρα Γιάννη. Γιατί δεν προτιμάς το Paypal που σου προσφέρει μια “α” ασφάλεια, αν κάτι πάει στραβά;

   Όλες αυτές οι εταιρίες, και η Paypal και η Western Union, κάνουν συνάλλαγμα με λίγο διαφορετική ισοτιμί απο την επίσημη, για να τσιμπάνε και απο εκει το κατιτίς. Δεν μπορείς να κάνει και πολλά για αυτό, πέρα παο το να βρείς την πιο συμφέρουσα, αλλα επειδή το ποσό είναι σχετικά μικρό, δεν θα έχει ιδιαίτερη διαφορά.

   Το Sepa Credit δεν το ξέρω δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω, Τ/Τ είναι το Telegraphic Transfer, με λίγα λόγια έμβασμα στην τράπεζα του απο την δική σου. Τραπεζικη μεταφορά.

 71. Καλημέρα.
  Ωραία και ευχάριστα τα τελευταία νέα.
  Στο άρθρο αναφέρετε ότι “Και απο ελτά που επικοινώνησα μου είπαν το ίδιο, οτι δηλαδή ακόμα και σε περίπτωση Ελέγχου, δεν υπάρχει χρέωση. Θα βγεί ανακοίνωση σύντομα απο τα ΕΛΤΑ, απλά δεν είναι έτοιμη.”
  Εγώ που πλήρωσα ήδη το 15άρι, τί γίνεται;
  Πως εφαρμόστηκε το μέτρο αφού ΑΕΔΕ και ΕΛΤΑ λένε ότι δεν ψηφίστηκε τέτοια απόφαση;

  • Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ , τα ΕΛΤΑ ένα ωραίο πρωί έβγαλαν έναν τιμοκατάλογο, και άρχισαν να χρεώνουν χωρίς να ψηφιστεί καμία αλλαγή, εντελώς μονοπλεύρως, για αυτό και το πήραν τσάκα τσάκα πίσω. Αυτός ειναι και ο λόγος που δεν θα αναρτηθεί καμία εγκύκλιος ακύρωσης, γιατι και η πρώτη ήταν εσωτερική εγκύκλιος των ΕΛΤΑ, οπότε δεν υπάρχει κάτι να ακυρωθεί.

   Απο τα ΕΛΤΑ δε μου ειπαν και πολλά, μου ειπαν απλά οτι δεν υπάρχει πλέον καμία χρέωση, ολα γυρίζουν στο “πριν απο τον χαμό”. Έχω στείλει και mail να το πάρω εγγράφως, γιατι η ανακοίνωση τον ΕΛΤΑ, μπορεί και να καθυστερήσει.

   Για το τι θα γίνει με αυτούς που πλήρωσαν δεν ξέρω ακόμα Γιώργο, κάτσε να σιγουρευτούμε οτι το ακύρωσαν, και μετά θα σπρώξουμε προς τα εκει, να δουμε..

  • Γιώργο, μπορείς στο Contact@angroid.gr να μου στείλεις το email που σου είχαν στείλει απο το ΓΕΤΑ για το πακέτο οταν τους έστειλες τα παραστατικά; Σου ζητήσαν παραστατικά;

  • χαχαχα έλα ρε συ, δε φταίνε τίποτα οι ανθρώποι επειδή αυτοί που κάνουν κουμάντο είναι της πλάκας. Δυστυχώς αυτοί δε θα ανοίξουν ποτέ κανένα πακέτο.

 72. Καλημέρα σας, θέλω να αναφέρω αυτό που μου συνέβη την τελευταία φορά στο ταχυδρομείο κι αν έχει κάποιος παρόμοια εμπειρία να μου πει τι μπορώ να κάνω.
  Έκανα μία παραγγελία από Αμερικάνικο site κάτω των 22€. Ήρθε μέσω Γερμανίας με DHL (το δικό τους Γερμανικό Ταχυδρομείο). Το πακέτο είχε κολημμένη από έξω την απόδειξη των προιόντων στα 21€ από το Αμερικάνικο κατάστημα. Το Γερμανικό Ταχυδρομείο είχε κολλήσει επίσης ένα αυτοκόλλητο με την αρχική όμως αξία των προιόντων προ έκπτωσης που ήτανε στα 39€.
  Πέρασε τελωνείο χρεώνοντάς μου το κόστος σύμφωνα με το Γερμανικό αυτοκόλλητο. Δεν ανοίξανε το δέμα, ούτε την απόδειξη που είχε απ’έξω το δέμα, ούτε μου στείλανε mail για την πληρωμή μέσω paypal.
  Έχει τύχει σε κάποιον και ξέρετε που μπορώ να απευθυνθώ γιατί περιμένω κι άλλο δέμα από το συγκεκριμένο site?

  • Καλημέρα Βικτωρία. Προφανώς αν έχουν μια “σοβαρή” ένδειξη του κόστους, όπως ένα αυτοκόλλητο με SKU, προιόν ποσότητα και κοστος με ΦΠΑ, το λαμβάνουν υπόψιν τους, πόσο μάλλον αν αυτό το αυτοκόλλητο τους βολεύει, γιατι έχει πάνω απο 22€ κόστος, οπότε μπορούν να σε χρεώσουν.

   Ελπίζω πως δεν παρέλαβες, γιατι αν ΔΕΝ παρέλαβες, έχεις δικαίωμα να στείλεις το πακέτο για επανεξεταση, μαζί με τα αποδεικτικά του πόσα πλήρωσες για να μη χρεωθείς τελικά. Η διαδικασία πλέον αυτή έχει 12€ κόστος, αλλα αν αποδειχτεί οτι είχες δίκιο, που έχεις, θα στα επιστρέψουν πίσω.

   Αν έχει ξεκινήσει και το δεύτερο δέμα, τότε δεν μπορείς να κάνεις και πολλά, στη χειρότερη θα επαναλάβεις τη διαδικασία που σου αναφέρω απο πάνω(πριν παραλάβεις. ΑΝ παραλάβεις τελείωσε) και απο την επομενη φορά , ζήτα στο κατάστημα είτε να εμφανίζουν την πραγματική τιμή που πλήρωσες η να μην βάλουν καθόλου.

   Μια ερώτηση μόνο. Τα 21€ αξίας του πακέτου, είχαν μέσα και τα μεταφορικά της DHL ή 21€ έκαναν μόνο τα πράγματα και είχε έξτρα μεταφορικά;

   • Ευχαριστώ για την τόσο γρήγορη απάντηση.
    Το πακέτο είχε δωρεάν μεταφορικά από Αμερική και τα προιόντα ήτανε στο σύνολο στα 21€ με την έκπτωση περίπου -40%. Το Αμερικάνικο site τα είχε όλα σωστά με την απόδειξη κολλημένη απ’έξω να φαίνεται η αρχική αξία των προιόντων, το κουπόνι του -40% και η τελική τιμή των 23$. Το θέμα είναι ότι το Γερμανικό Ταχυδρομείο έβαλε δικό του αυτοκόλλητο με την αρχική μόνο τιμή των προιόντων χωρίς την έκπτωση που έδειχνε 39$, και το δικό μας τελωνείο έλαβε αυτό το ποσό υπ’όψιν του.
    Το πακέτο το παρέλαβα ήδη και πλήρωσα 24€ τελωνείο και δασμούς, και γνωρίζω ότι τώρα δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Απλά περιμένω και 2ο πακέτο από τους ίδιους γιατί λόγω της προσφοράς που είχανε δωρεάν τα μεταφορικά έσπασα την παραγγελία για να μην πληρώσω υποτίθεται τελωνείο.

   • Επίσης όταν ρώτησα στο ΕΛΤΑ τι μπορώ να κάνω για επανεξέταση μου είπανε ένα ποσό γύρω στα 20€, χωρίς δικαίωμα επιστροφής αυτού του κόστους αν αποδειχτεί ότι έχω δίκιο. Γι’αυτό το λόγω και πήρα το 1ο πακέτο, και πλήρωσα τα 24€ για τελωνείο.

    • Αν έχεις όρεξη για φασαρία, πήγαινε βρες τον …ας πούμε κακό υπάλληλο, για να μην χαρακτηρίσω αλλιώς που σου είπε για τα 20€ και δώστου το μπιλιετάκι να στα πληρώσει αυτός. Τέλοσπάντων, τώρα στο δεύτερο αμα δείς ίδια αντιμετώπιση, δυστυχώς το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να το στείλεις για επανεξέταση, θα δεσμεύσεις τα 12€ αλλα δε θα σε περνάνε για κορόιδο τουλάχιστον, και οταν τελειώσει η διαδικασία θα τα πάρεις πίσω.

     • Και πάλι ευχαριστώ πολύ, αυτό θα κάνω, γιατί και το 2ο πακέτο πιστεύω θα έρθει με τον ίδιο τρόπο.
      Όσο για τα ΕΛΤΑ σήμερα που μπαίνω στη σελίδα τους έχουν επαναφέρει τα ποσά όπως ήτανε μέχρι και τον Ιανουάριο δηλ. από 22€ και πάνω τέλη εκτελωνισμού. Ισχύει το πήρανε πίσω το 15ευρω?

     • Όχι, για την ώρα δεν είναι επίσημο. Λένε για πάνω απο 22€ CIF αλλα πιο κάτω αναφέρουν οτι όσα μπουν για έλεγχο, ακόμα και αν έχουν μηδενική διασάφηση πάλι θα χρεώνονται 15€ . Με λίγα λόγια δεν άλλαξε τίποτα.

      Θεωρητικά περιμένουμε μια νέα ανακοίνωση απο τα ΕΛΤΑ, και την ΑΑΔΕ(σύμφωνα με τα ρεπορταζ που βγήκαν δηλαδή) για να το επιβεβαιώσουν, Μέχρι τώρα τίποτα.

 73. Είμαι ελεύθερος επαγγελματιας και θέλω να φέρω λίγα ανταλλακτικά απο Κίνα (μέχρι πιθανότατα να κάνω κανονική εισαγωγή) απο εταιρεία που βρήκα στο Alibaba . Το πραγματικό κόστος των υλικών και μεταφορικών θα είναι περίπου απο 130- 10 ευρώ.
  Αν τα φέρω σαν ιδιώτης και όχι επαγγελματίας τι θα πληρώσω ;
  Τα έξοδα θα είναι τα 15 ευρώ του τέλους εκτελωνισμού των ΕΛΤΑ , ο ΦΠΑ και τίποτα άλλο ή θα έχω επιπλέον κόστοι και ποιά
  Αν τα φέρω σαν επαγγελματίας τα κόστη πέρα απο τα 15 ευρώ και τον ΦΠΑ των προιόντων θα έχω και άλλα και ποιά (π.χ χρέωση τελωνείου, έξοδα εκτελωνιστή κλπ)
  Αν τα φέρω μέσω αποθήκης σε ευρώπη ποι α θα είναι τα κόστη αναλυτικά ένα ένα αν μπρείτε να μου πείτε.

  • Καλησπέρα Γιάννη. Για τέτοιο ποσό, δεν έχει διαφορά το πως θα τα εισάγεις, το μόνο που θα πρέπει να προσέξεις είναι οτι αν τα θες για εμπορική χρήση, θα πρέπει να έχεις κάποιου είδους τιμολόγιο για να μπορείς να δικαιολογήσεις την πώληση τους.

   Μέχρι 150€ είναι τα 15€ συν το ΦΠΑ ναι, πάνω απο αυτά, έχεις και δασμούς.

   Ολα αυτά βέβαια, με προυπόθεση οτι θα στα στείλουν με απλό ταχυδρομείο, και όχι με κάποια ταχυμεταφορική (ΤΝΤ, DHL, ACS κτλ)

   Μέσω Ευρώπης, δε χρειάζεσαι τίποτα, μόνο να τα πληρώσεις. 🙂

   • Ευχαριστώ για την απάντηση Αγγελε,
    Για να μην κάνω κανένα λάθος. Ο ΦΠα είναι στα 15 ευρώ ή στο κόστος των υλικών . π.χ αν παραγγείλω 100 ευρώ υλικά ο ΦΠα θα είναι στα 15 ευρώ δηλ 3,6 ευρώ ή στα 100 ευρω δηλ 24 ευρώ ή και στα δύο μαζί δηλ 27,6 ευρώ;
    Αλλά το ποιό σημαντικό είναι να είμαι σίγουρος ότι δεν θα υπάρχουν επιπλέον φόροι και άλλα έξοδα όπως τελωνείου και εκτελωνισμού.
    Απο τον προμηθευτή θα έχω τιμολόγιο (που περιλαμβάνει και τα μεταφορικά) , θα μπορώ να το χρησιμοποιήσω στα έξοδα μου;

    • το ΦΠΑ είναι σε ΟΛΟ το ποσό CIF, δηλαδή το κόστος του αντικειμένο, το κόστος της μεταφοράς και της όποιας ασφάλειας μπορεί να έχεις πληρώσει. Τα 15€ είναι έξτρα, είναι η αμοιβή του εκτελωνιστή. Πληρώνεις την αμοιβή του, ΣΥΝ το φπα του πακέτου

     Αμα είσαι μέχρι 150€ και έρθει με ΕΛΤΑ, δεν έχεις άλλη επιβάρυνση.

     Ναι φυσικά, το περνάς κανονικά.

     • Καλημέρα Αγγελε , για να το επιβεβαιώσω μπορώ το τιμολόγιο των κινέζων να το χρησιμοποιησω σαν έξοδο στα λογιστικά μου βιβλία χωρίς επιπλέον φόρους και έξοδα (π.χ εκτελωνιστής) πέρα απο τον ΦΠΑ; Ή οι μη χρεώσεις (δηλ τελωνειο , εκτελωνιστής κλπ) γίνονται αν τα πάρω σαν απλός ιδιώτης;

     • Αν είναι κανονικό τιμολόγιο, αναφέρει τα στοιχεια του Κινέζου πάνω, και τα δικά σου, ναι, εμένα ο λογιστής μου μου έχει περάσει κανονικά τιμολόγια απο Κίνα στα έξοδα. Οι χρεώσεις του εκτελωνισμού είναι οι ίδιες, είτε είσαι επαγγελματίας είτε ιδιώτης, απλά σας επαγγελματίας τις δηλώνεις ως έξοδα.

 74. Οταν τικαρω 3 τεμαχια …δεν μου δινει PDM επιλογη και μου δινει την EU priority line ….οταν το”γυρναω” σε 1 τεμαχιο …μου βγαζει και τις 2 επιλογες αποστολης
  Τι προτεινεις ?

  • Θα αυξάνετε πολύ το βάρος για αυτό στο βγάζει. Και το EU Priority ασφαλές είναι, αμα σε συμφέρει οικονομικό απο το να πληρώσεις τρείς φορές Priority Direct Mail, βάλε αυτό.

   • ετσι …για την “ιστορια”…τελικα σημερα παρελαβα μετα απο 25 μερες ακριβως …με EU PRIORITY LINE..μου το εφερε στην πορτα μου η SPEEDEX (ειχε σταλει με τριγωνικη μεσω γερμανιας με DHL )…ολα καλα λοιπον(και βεβαια χωρις τελωνειο) ….και παλι ευχαριστω φιλε Αγγελε …με βοηθησες πολυ !

 75. Αγγελε …ΜΠΡΑΒΟ ρε φιλε ..κανεις σπουδαια δουλεια εδω !!
  Βεβαια λιγο τα μπερδεψα ….και αν θελεις βοηθας μπας και βγαλω ακρη
  Θελω να αγορασω απο BG.. 3 τεμαχια απο το παρακατω προιον…. ..https://www.banggood.com/Minleaf-AT1-2200X-2_2KW-220V-PWM-Control-Inverter-1Phase-Input-3Phase-Out-Inverter-Variable-Frequency-Inverter-p-1282676.html?rmmds=search&cur_warehouse=CN
  Μολις εκανα εγγραφη …και υποτιθεται οτι μου δινουν ενα κουπονι καπου στα 18 ευρω δωρακι
  1)Να υποθεσω θα δω το δωρακι στο check out ? (αλλιως.. πως το κανω χρηση ?)
  2)θα πληρωσω τα μεταφορικα επι 3 ?
  3)επιλεγω το priority direct mail (στα 5,39ευρω)..η..EU priority line (στα 11,15ευρω)..? (με ποιο παιζει να γλυτωσω
  τελωνειο ?)
  4)οι μερες που λενε για παραδοση …παιζει και να ισχυουν ?
  Ευχαριστω για τον χρονο σου

  • Βάλτα ολα μαζί στο καλάθι, πήγαινε στο Checkout και βάλε το κουπόνι που σου δώσανε πριν το Checkout https://prnt.sc/r1mqgp . Πιθανότατα δε θα περνάει βέβαια, γιατι το προιόν ειναι σε Promo, και δε θα το δεχτεί. Το Priority Direct Mail επέλεξε, είναι ασφαλές.

   Η αποστολή θέλει 10-12 εργάσιμες, 4 μέρες δε παίζει με τίποτα.

   • ετσι …για την “ιστορια”…τελικα σημερα παρελαβα μετα απο 25 μερες ακριβως …με EU PRIORITY LINE..μου το εφερε στην πορτα μου η SPEEDEX (ειχε σταλει με τριγωνικη μεσω γερμανιας με DHL )…ολα καλα λοιπον(και βεβαια χωρις τελωνειο) ….και παλι ευχαριστω φιλε Αγγελε …με βοηθησες πολυ !

 76. για βοηθηστε ρε μαγκες…………
  δεμα απο gearbest το παρηγγειλα 4/02 αξιας 32ευρω
  12/2/2020, 09:28:59 Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.) ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (–> Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ)
  12/2/2020, 07:05:13 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ
  8/2/2020, 16:47:00 ΕΛΒΕΤΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ
  8/2/2020, 15:04:00 ΕΛΒΕΤΙΑ ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
  8/2/2020, 11:45:00 ΕΛΒΕΤΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

  τον ήπια?

 77. Δυστυχώς , ενεργοποιήθηκε το link στο site των ελτα που αφορα σε Νέα Ειδικά Τέλη Εκτελωνισμού όπου εκτός από το χαράτσι των 15 ευρώ φαίνεται να επανέρχεται και το 3 ευρω. Επίσης παρατηρείται το φαινόμενο να έχει πέσει σύρμα στα κανάλια και στα ραδιόφωνα για το συγκεκριμένο θέμα οπότε δύσκολα θα βρούμε εκεί άκρη.Αξίζει πάντως να συνεχίσουμε να στέλνουμε μηνύματα διαμαρτυρίας(κατά τη γνώμη μου πλέον μόνο η κινεζική πρεσβεία κάτι μπορεί να κάνει , οι υπόλοιποι φαίνεται να έχουν λάβει σήμα για απόκρυψη του θέματος) Επίσης , καλό θα ήταν , αν υπάρχει κάποιος νομικός , να δημιουργηθεί ένα κείμενο που να κατατίθεται στα ελτά κατά την παραλαβή από όλους όσους παραλαμβάνουμε δέματα ακόμη κι αν δεν χρεωνόμαστε ώστε να φαίνεται η διαμαρτυρία μας. Μόνη ελπίδα μας το διαδίκτυο , σταθμοί και τηλεοράσεις το αποκρύβουν το θέμα , άγνωστο γιατί.

  • Να δούμε λίγο και τον ευρωπαϊκό κανονισμό εδώ https://ec.europa.eu/taxation_customs/individuals/buying-goods-services-online-personal-use/buying-goods/buying-goods-online-coming-from-a-noneu-union-country_en#heading_5
   Αν μπορεί κάποιος νομικός να διευκρινήσει εαν πράγματι ο περιορισμός στις χρεώσεις αφορά και στα ελτα

   • Δυστυχώς Νίκο, αυτός ο κανονισμός που μας πρήζουν τον έρωτα απο χθες δεν λέει τίποτα απολύτως. Λέει οτι η μεταφορικη εταιρία ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΕΩΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΣΤΗ ΤΗΣ, τα οποία περιλαμβάνουν τη μεταφορά απο τα αεροπλάνα, τον έλεγχο ασφαλείας, την προείσπραξη των δασμών κτλ, (τα αναφέρει ποια είναι στην τρίτη παράγραφο απο το τέλος) και δεν αναφέρει πουθενά οτι περιοριζεται η χρέωση αυτή απο το κόστος του αντικειμένου.

    Αν κάνει κάτι αυτή η οδηγία είναι να ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ στα ΕΛΤΑ να τα εισπράξουν, όχι το αντίθετο.

    • Συμφωνώ απολύτως αλλά μήπως είναι λίγο ασαφής κυρίως στην τελευταία παράγραφο;
     Παραθέτω πρωτότυπο και μετάφραση:

     The customs clearance is the documented permission to pass that the national customs authority grants to the imported goods.
     «Ο εκτελωνισμός (εκκαθάριση δασμών) είναι η έγγραφη άδεια εισόδου στα εισαγόμενα αγαθά που παρέχουν οι εθνικές τελωνειακές αρχές.»
     The customs clearance is typically given to a shipping agent to prove that all applicable customs duties have been paid and the shipment has been approved.
     «Ο εκτελωνισμός (εκκαθάριση δασμών) συνήθως ανατίθεται σε μεταφορικές εταιρείες (ναυτιλιακούς πράκτορες) οι οποίοι αποδυκνείουν ότι όλες οι εφαρμοσμένες οφειλές δασμών έχουν πληρωθεί και έτσι έχει εγκριθεί η αποστολή των προϊόντων»
     The shipping provider may charge a customs clearance fee or customs handling fee for processing the import declaration, an advancement fee for paying the duty and VAT on behalf of the recipient, an airline handling fee for loading and unloading the goods, a security fee for screening or x-raying the goods and a fee for preparing the customs declaration.
     «Ο ναυτιλιακός πάροχος μπορεί να επιβάλει τέλος εκτελωνισμού ή διεκπεραίωσης για τη διεκπεραίωση της διασάφησης εισαγωγής, τέλος προκαταβολής για την πληρωμή του δασμού και του ΦΠΑ για λογαριασμό του παραλήπτη, τέλος διεκπεραίωσης από αεροπορική εταιρεία για τη φόρτωση και την εκφόρτωση των εμπορευμάτων, τέλος ασφάλειας για τον έλεγχο ασφάλειας ή τον έλεγχο με ακτίνες Χ των εμπορευμάτων και τέλος για την προετοιμασία της τελωνειακής διασάφησης.»
     These charges will vary from company to company.
     «Οι χρεώσεις αυτές θα ποικίλουν από εταιρία σε εταιρία»
     When goods are brought into the European Union by postal operators such additional charges are limited to the costs of the customs clearance procedure.
     «Όταν τα εμπορεύματα εισέρχονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τους ταχυδρομικούς φορείς, αυτές οι πρόσθετες επιβαρύνσεις περιορίζονται στο κόστος της διαδικασίας εκτελωνισμού.»
     Member States cannot impose charges related to customs clearance higher than the actual costs incurred.
     «Τα κράτη μέλη δεν μπορούν να επιβάλλουν επιβαρύνσεις συνδεόμενες με τον εκτελωνισμό μεγαλύτερες από τις πραγματικές δαπάνες»

     • Σου λέει οτι το Κράτος μέλος, είναι υποχρεωμένο να δεχτεί το τιμολόγιο που τους δίνουν το ΕΛΤΑ και περιλαμβάνει όλες τις δαπάνες τους (τέλος εκτελωνισμού ή διεκπεραίωσης για τη διεκπεραίωση της διασάφησης εισαγωγής, τέλος προκαταβολής για την πληρωμή του δασμού και του ΦΠΑ για λογαριασμό του παραλήπτη, τέλος διεκπεραίωσης από αεροπορική εταιρεία για τη φόρτωση και την εκφόρτωση των εμπορευμάτων, τέλος ασφάλειας για τον έλεγχο ασφάλειας ή τον έλεγχο με ακτίνες Χ των εμπορευμάτων και τέλος για την προετοιμασία της τελωνειακής διασάφησης.) και δεν μπορεί να επιβάλει επιβάρυνση ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ απο αυτή. Οπως βλέπεις αναφέρετε στα κράτη μέλη, όχι τις υπηρεσίες που πραγματοποιούν τους εκτελωνισμούς, και στις δαπάνες που χρειάζεται να εκτελωνιστεί ένα δέμα, ανεξαρτήτου το κόστους του.

      Με λίγα λόγια η οδηγία αυτή λέει στα ΕΛΤΑ(και την κάθε μεταφορική) και στο Ελληνικό κράτος, οτι τα τελωνειακά τέλη είναι για συγκεκριμένες διαδικασίες, και δεν μπορούν να χρεώσουν κάτι έξτρα.

      Το πρόβλημα ειναι οτι για να βολευτούμε, μεταφράζουμε το τελευταίο ως “τα έξοδα του εκτελωνισμού, δεν μπορούν να υπερβούν το κόστος του αντικειμένου”, κάτι που φυσικά δεν ισχύει.

 78. Όχι να γίνω πιεστικός, αλλά ενδιαφέρομαι να κάνω αγορές από Gearbest τώρα που το AliExpress δυσκόλεψε αρκετά, οπότε πρέπει να ξανά ρωτήσω και ζητώ συγγνώμη για το “spam” ας πούμε. Σχετικά με αγορές μέσω Gearbest.com, αν γνωρίζεις θα μπορούσες να απαντήσεις στις ακόλουθες 4 ερωτήσεις:

  1. Στο Gearbest.com υπάρχει μια επιλογή Netherlands Registered(X). Είναι το ίδιο με το Netherlands Registered PDM που αναφέρεται στο άρθρο;
  2. Αν ναι/όχι, παρέχεται ασφάλεια αγοραστή από την Gearbest σε περίπτωση εκτελωνισμού όπως στο Belgium Registered (αλήθεια… ισχύει ακόμα αυτό;)
  3. Έψαξα στα σχόλια του άρθρου και είδα σε ένα σημείο που αναφέρεις ότι η επιλογή Registered Airmail έχει σαν επιλογές Netherlands Registered/Belgium Registered ή άλλα. Αυτό ισχύει ακόμα; Αν ναι, πως γίνεται; Είναι με επιλογές στην καρτέλα αγοράς ή στέλνεις μήνυμα στον πωλητή κι αγχώνεσαι αν το είδε ή όχι; (επιεδή δεν βλέπω κάτι στο checkout που έκανα μια δοκιμή)
  4. Priority Line και Priority Direct Mail υποθέτω δεν είναι τα ίδια με EU Priority Line και περνάνε συνήθως τελωνείο, σωστά;

  • Καλησπέρα

   1) Όχι , το Netherlands registered είναι απλό ταχυδρομείο. Έχει τελωνείο.

   2) Έχει έξτρα επιλογή για tariff insurance αν επιλέξεις αποστολή χωρίς priority, αλλά είναι λίγο μπέρδεμα, γιατί σου καλύπτουν μόνο δασμούς και φπα, και πρώτα τα πληρώνεις και μετά στα επιστρέφουν

   3) αν προχωρήσεις της παραγγελία θα δεις ότι η κάθε μέθοδος αποστολής (registered air mail, unregistered airmail, priority line) χωρίζονται σε περισσότερες μεθόδους ανάλογα το προϊόν και την αποθήκη που βρίσκεται.

   4) το Priority line και το Priority direct mail (pdm) είναι το ίδιο πράγμα. το EU priority line είναι διαφορετική μέθοδος, η οποία μέχρι τώρα έχει βγει και αυτή tax free, αλλά καθυστερει αρκετά περισσότερο και είναι συνήθως σημαντικά πιο ακριβή, για αυτό προτιμούμε το pdm.

 79. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

  Παιδιά μπείτε στην στην διεύθυνση παρακάτω(που εχει ο Αγγελος) και κάντε καταγγελείες παντού όπου πρέπει μήπως και το πάρουνε πίσω 10 λεπτά θα σας πάρει το έκανα ήδη

 80. Καλημέρα και από μένα. Περιμένω δέμα από Aliexpress αξίας 29€ περίπου. Έχει φύγει από Κίνα σχετικά γρήγορα. Έχει σταματήσει στο Τελωνείο από τις 30/1 .Συνεννοήθηκα με τον πωλητή να χρεώσει όσο γίνεται χαμηλότερα το προϊόν αλλά δυστυχώς ότι και να κάνουμε είναι θέμα Τελωνείου που ψηλαφίζοντας το κάθε είδος (ασχέτως τιμής) το χρεώνει ο Υπάλληλος στην κρίση την δική του πιστεύω. Θα βρεθεί λύση και σε αυτό όπως και σε πολλά άλλα. Υπομονή για όλους μας !!!

 81. Καλησπέρα,ξέρουμε κάτι για το ZIPY?Μέχρι τώρα αγόραζα διάφορα προϊόντα (απο 1€ μέχρι 5€ το πολύ)που ήταν χωρίς μεταφορικά και δασμούς.Γράφει βέβαια στην ιστοσελίδα τους ότι σου επιστρέφουν το ποσό σε περίπτωση χρέωσης.Κανένας πωλητής δεν μου έστειλε ποτέ απόδειξη.Η αγορά γινόταν μέσω πιστωτικής εννοείται.Και φυσικά το συνολικό ποσό μπορεί να έφτανε και τα 30€ αφού έκανα μαζικές αγορές από διάφορους πωλητές.Πριν τα Χριστούγεννα παρήγγειλα 5 smart watches αξιας 5€ το καθένα,(απο διαφορετικούς πωλητές) υπάρχει περίπτωση να χρεωθώ κάτι?Ευχαριστούμε για το άρθρο ήταν κατατοπιστικότατο αν και σοκαριστικό 🤔😯

  • Καλησπέρα! Δεν το ξέρω το κατάστημα, απο Κίνα στέλνει; Αν στέλνει απο Κίνα, ή εκτός Ε.Ε. τέλωσπάντων, ναι, έχει πλέον κίνδυνο να σε χρεώσουν το 15άρι αν μπει σε έλεγχο το πακέτο σου. Συστημένα η απλά στα στέλνουν; Έχουν Tracking code οι αποστολές; Αν έρχονται απλά και όχι συστημένα, έχεις περισσότερες ελπίδες να την γλιτώσεις.

   Να’σαι καλά.

   • Είναι μεσάζοντες (Κυπριακή νομίζω)και συνεργάζονται με Aliexpress ,eBay και Amazon.Τα δέματα έρχονται σε φακελάκια κατευθείαν στη θυρίδα και φαντάζομαι στέλνονται σαν απλά δεματάκια και όχι συστημένα.Το κάθε προϊόν βέβαια έχει το δικό του αρ.παρακολούθισης που λέει πότε έφυγε και που βρίσκεται αναλυτικά με ημερομηνίες.Μαλλον δεν θα με συμφέρει να το παραλάβω καν το προϊόν και από τη στιγμή που δεν θα φτάσει στη θυρίδα μου,λογικά θα δικαιούμαι και επιστροφή χρημάτων.Μακαρι να μην αλλάξει τίποτε γιατί ήταν ωραία και φθηνή ψυχοθεραπεία.
    Και πάλι ευχαριστώ.

   • Έχει κινδυνο να σε χρεωσουν τα 15 λογω του οτι ειναι στη κατηγορια των gadgets?
    Γιατι χθες ειπαμε οτι τα απλα που κανουν 1 και 2 ευρω μαλλον θα περασουν κανονικα χωρις χρεωση

    • Αυτό είναι το ερωτηματικό δυστυχώς. Είναι στο χέρι του τελωνειακού υπαλλήλου, η μάλλον στο μάτι του, για το αν τα θεωρήσει ξεκάθαρα φτηνά, ή όχι ώστε να στα στείλει για έλεγχο και να δε χρεώσει.

 82. Δεν καταλαβαίνω ποιος είναι ο νέος νόμος… και πως μπήκε σε λειτουργία ετσι ξαφνικά! Εγώ αγόρασα απο ali express και προϊόν με 52€ ..μίλησα βέβαια με τον πωλητή να βάλει χαμηλότερη τιμή πανω και πέρασε τελωνείο μια χαρά ελεύθερο, δεν πλήρωσα τίποτα έξτρα. Και ατμοποιητή που λέει απαγορεύεται και ήρθε κανονικά..και οτι πέρασε τελωνείο δεν μου είπαν για έξτρα χρέωση.

 83. Καλημερα, περιμενω κι εγω πακετα απο Κινα κ σοκαρίστηκα από τα οσα διαβασα. Μηπως μπορεις να μας δωσεις το κειμενο της καταγγελίας ωστε να κανω κ εγω σε οσους αναφερεις ωστε να μαζευτουμε πολλοι;

 84. Καλημέρα σε όλους. Μία παρατήρηση : Στο site των ελτα , το link που αναφέρεται στη νέα χρέωση των 15 ευρώ είναι απενεργοποιημένο . Και κάτι ακόμη : αν όλοι διαμαρτυρηθούμε μαζικά σε ραδιόφωνα – σταθμούς και στείλουμε emails διαμαρτυρίες μαζικά , θα ενεργοποιήσουμε κάποια αντανακλαστικά. Πρέπει να ελεγχθεί και νομικά το θέμα γιατί από μία πρώτη άποψη φαίνεται να πάσχει και ίσως εκεί οφείλεται και η απενεργοποίηση του link στο site των ελτα.
  Καλή Κυριακή.

  • Καλησπέρα, ποιο link εννοείς τον τιμοκατάλογο; Δεν είναι απενεργοποιημένος, απλά τον άλλαξαν για να αφαιρέσουν το τέλος επανεξέτασης

     • Σε κάθε περίπτωση , έχει αποδειχθεί ότι αν υπάρξει μαζική αντίδραση με emails διαμαρτυρίας κ.λ.π , θα το ξανασκεφτούν. Αναφορικά με την ισχύ του χαρατσιού για όσα είχαν παραγγελθεί πριν την ανακοίνωσή του , υπάρχει νομικό θέμα (αναδρομική ισχύς)και ίσως ο συνήγορος του πολίτη ή του καταναλωτή πρέπει να παρέμβει. Εγώ προσωπικά , έχω στείλει emails στα κέντρα ενημέρωσης , ελπίζω να γίνει μαζική προσπάθεια προβολής του θέματος από όλους , ας περιμένουμε να δούμε την εξέλιξη και ίσως τότε χρειαστεί και προσφυγή στους συνηγόρους πολίτη ή και καταναλωτή.

     • Σε συνηγορο Καταναλωτή και ΕΕΤΤ εγώ την έκανα την καταγγελία μου. Ο συνήγορος του πολίτη ειναι αναρμόδιος νομίζω επι του θέματος, οπότε δεν ασχολήθηκα. Δεν ξέρω δυστυχώς αν θα βγάλουμε άκρη έτσι, γιατι αντίθετα με το τρίευρω που πήραν τσάκα τσάκα πίσω, εδώ είχε προηγηθεί εγκύκλιος της ΕΕΤΤ, με λίγα λόγια αυτή τη φορά έχουν βάση να τα χρεώσουν.

      Εννοείται οτι όσοι περισσότεροι κάνουν καταγγελία, τόσο θα το ξανασκεφτούν.

   • διέγραψαν και αρκετά σχόλια από την σελίδα τους στο fb κάτω από την διευκρινιστική ανακοίνωση

 85. Καλησπέρα
  Αν χρεωθεί το 15 ευρω σε αντικείμενο ασήμαντης αξίας, μπορούμε να μη το παραλάβουμε?
  Δεν με ενδιαφέρει η επιστροφή των χρημάτων!!
  Ευχαριστώ.

 86. Καλησπέρα σας παιδιά..σας παρακαλω ας με βοηθησει καποιος να καταλαβω τι γινεται..
  Αγοραζω συνεχως απο το Aliexpess αξεσουαρ του τυπου κολιεδακια με 1 ευρω και τα λοιπα για προσωπικη μου χρήση. Ξεπερναω συνηθως το 50ρι συνολο απο διαφορους ιδιώτες στο σαιτ αλλα το καθενα πραγματακι κανει στη χειροτερη περιπτωση 4 ευρω ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΛΕΩ. Τα πετανε στη πορτα μου γιατι δεν ερχονται καν συστημένα..η ερωτηση μου ειναι παιζει ρε παιδια να πληρωσω 15 ευρω για καθε φακελακι που περιεχει ενα σκουλαρικι των 2 ευρω ; Ευχαριστώ προκαταβολικά ..ελπιζω να δω απαντηση γιατι με αφορα πολυ το θεμα.

  • Θεωρητικά όχι, γιατί τα ΕΛΤΑ λένε ότι “κόβει το μάτι του εκτελωνιστη θα καταλάβει ότι είναι φτηνό” . Στη πράξη ναι. Έχεις έναν μικρό κίνδυνο. Τώρα αν έρχονται και ως απλά δεματακια και όχι συστημένα έχεις ακόμα λιγοτερες πιθανότητες να στα σταματήσουν. Συνέχισε κανονικά, δε νομίζω να έχεις πρόβλημα

   • Καταρχας υπερευχαριστω για την τοσο συντομη απαντηση!
    Μακαρι γιατι πραγματικα αγοραζω συνεχεια και περιμενω παραγγελιες ανω των 80+ μαζι με πιο παλια δεματακια που δεν ηρθαν ακομα..μακαρι……οποιος ξερει κατι παραπανω παρακαλω ας σχολιασει…μιλαμε για χαμενα λεφτα…πολλων ανθρωπων

  • Από προσωπική εμπειρία, δεν έχει σταματήσει ποτέ τίποτα δικό μου μη συστημένο στο τελωνείο. Έχω ακούσει μέχρι κι από υπάλληλο ταχυδρομείου ότι δεν ελέγχονται τα μη συστημένα (αλλά δεν υπόσχομαι κιόλας).
   Δεν ξέρω πως θα φέρονται στα μη συστημένα από εδώ και πέρα, αλλά τελευταίες μέρες που παρέλαβα 5-6 πακετάκια μη συστημένα σε διάστημα 3ων ημερών, πάλι δεν είχαν αυτοκόλλητο ελέγχου. Θεωρώ ότι είσαι οκ εφόσον δεν είναι συστημένα. Δες πως θα πάνε αυτά που περιμένεις κι αν από τα 20-40 πακέτα που περιμένεις δεν περάσει κανένα, οι πιθανότητες λένε ότι δεν ασχολούνται στο τελωνείο με μη συστημένα κι έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. (εγώ το έχω ¯\_(ツ)_/¯ )

 87. από χθές έχουν κατεβάσει από την σελίδα των ΕΛΤΑ την ανακοίνωση για το νέο τέλος, έπεσαν πολλές καταγγελίες στην ΕΕΤΤ, ελπίζω να το πάρουν πίσω όπως πήραν το 3ευρω πριν 2 χρόνια

   • ΜΟΛΙΣ ΕΚΑΝΑ ΚΙ ΕΓΩ! Παιδια ειναι ευκολη διαδικασια και θα μας βγει σε καλο δεν χάνουμε κατι!!!
    Συνεχίζουμε όλοι μαζικές καταγγελίες!

 88. Καλημερα και απο εμενα. Και τι γινεται ρε παιδια με το γεγονος οτι τα δεματα μας εχουν ημερομηνιες παραγγελιες πριν τις 3/2? Γιατι να πληρωσω αφου δεν γνωριζα οτι θα ισχυσει κατι τετοιο? Και επισης τι γινεται με τα δεματα πιυ εχουν πανω απο ενα μηνα στην Ελλαδα και τα κρατανε επιτηδες χωρις να εχει γινει εκτελωνισμος ακομα? Τελικα οτι αποφαση βγαλουν τα Ελτα ειναι νομιμη ή μπορουμε να μαζευτουμε και να αντιδρασουμε ολοι και να μην το αφησιυμε ετσι? Τα Ελτα, τα ελεγχει κανενας απο την πολιτεια
  ή βγαζει αυτες τις αποφασεις με το ετσι θελω?

  • H μόνη απάντηση που έχω είναι “ελα ντε;” Απο οτι φαίνεται, δεν το έχουν κάνει παράτυπα, γιατι με τόσες αντιδράσεις θα το είχαν πάρει ήδη πίσω, οπως έγινε με το τρίευρω. Θα φανεί. Μπορείς να κάνει καταγγελία στην ΕΕΤΤ, εγώ έκανα μία, μακάρι να πιάσει τόπο.

  • Κάνε καταγγελία και στον Συνήγορο του Καταναλωτή και στην Γενική Γραμματεία Καταναλωτών.

  • εγω παρελαβα προχτες δεμα αξιας 33 ευρω,,ουτε χρεωσεις ουτε τιποτα,,πρην 1 μηνα το ειχα παραγγειλει

 89. Ρε παιδια.. δηλαδη εγω που θελω μια απλη θηκη για το κινητο μου απο κινα (3 ευρω το πολυ) υπαρχει περιπτωση να πληρωσω παραπανω μετα?!

  • Θεωρητικά, και σύμφωνα με τα ΕΛΤΑ, όχι, γιατι και καλα το τσακάλι ο εφοριακός θα δεί οτι δεν είναι πολυ ακριβό, και θα περάσει ετσι. ΣΤΗΝ πράξη, παροτι δυσκολα μπορεί να έχεις πρόβλημα, δεν αποκλείεται τίποτα

 90. Καλησπέρα συνονόματε. Ψάχνομαι κι εγώ σχετικά με τις αγορές από Κίνα… Ήθελα να ρωτήσω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με μεθόδους αποστολής.
  1. Στο Gearbest.com υπάρχει μια επιλογή Netherlands Registered(X). Είναι το ίδιο με το Netherlands Registered PDM που αναφέρεται στο άρθρο;
  2. Αν ναι/όχι, παρέχεται ασφάλεια αγοραστή από την Gearbest σε περίπτωση εκτελωνισμού όπως στο Belgium Registered (αλήθεια… ισχύει ακόμα αυτό;)
  3. Έψαξα στα σχόλια του άρθρου μέχρι και το 2017… (Ctrl + F και Netherlands Registered, δεν είμαι τόσο Psycho) Είδα λοιπόν σε ένα σημείο που αναφέρεις ότι η επιλογή Registered Airmail έχει υποκατηγορίες και μπορείς να διαλέξεις Netherlands Registered/Belgium Registered ή άλλα. Αυτό ισχύει ακόμα; Αν ναι, πως γίνεται; Είναι με επιλογές στην καρτέλα αγοράς ή στέλνεις μήνυμα στον πωλητή κι αγχώνεσαι αν το είδε ή όχι; (επιεδή δεν βλέπω κάτι στο checkout)
  4. Priority Line και Priority Direct Mail υποθέτω δεν είναι τα ίδια με EU Priority Line και περνάνε συνήθως τελωνείο, σωστά;

  Αυτά για Gearbest. Έχω απορίες και για AliExpress, αλλά άστες, άλλη φορά.

 91. Τι γινεται ρε παιδια παρηγγειλα χθες απο ebay κατι και γραφει παραδοση εως 5 ΜαΪου…..ειναι λογο κοροναϊου?

  • Όχι, εκεί γύρω στους τρεις μήνες είναι το μέγιστο περιθώριο για την παράδοση. Εάν δεν έχει έρθει μέχρι τότε, ζητάς τα λεφτά πίσω.

 92. Καλησπέρα,

  Εφόσον περάσει από ΓΕΤΑ στις 7/2 προιόν αξίας μικρότερης των 22 ευρώ, είναι βέβαιο πως θα χρειαστεί να πληρώσεις το 15άρι?
  Επίσης, πότε έρχεται η ειδοποιήση? Κατά την παραλαβή?

  • Όχι δεν είναι σίγουρο, αλλα αν μπεί για έλεγχο, τότε ακόμα και αν είναι κάτω απο 22€ θα φάει το δεκαπεντάρι. Στην παραλαβή θα το δείς ναι, στο χαρτι της ειδοποίησης

   • Ευχαριστώ πολύ!
    Αυτά λέει στο tracking:
    7/2/2020, 14:44:19 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ
    7/2/2020, 10:32:30 Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.) ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (–> Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ)
    7/2/2020, 08:29:17 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ
    26/1/2020, 10:29:51 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΤΑΧ/ΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ – ΑΝΑΜΟΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ

    Μπορεί να εξαχθεί κάποιο συμπέρασμα ή πρέπει να περιμένουμε την ειδοποιήση?

 93. Μια έξυπνη κίνηση αντίδρασης, είναι όλοι να αγοράζουμε πακετάκια κάτω από 1 ευρώ και αν (τύχει? να) μας πουν να πληρώσουμε 15 ευρώ τότε να μην το κάνουμε και έτσι θα αναγκαστούν να το πάνε πίσω το προϊόν. Μόνο έτσι θα βάλουν μυαλό

  • Μακάρι να το κάνουμε όλοι αυτό να φάνε τα μούτρα τους! Απαράδεκτη συμπεριφορά κράτους αυτό!

 94. Καλησπέρα.. Τι γίνεται σε περίπτωση που ζητήσεις από τον πωλητή να στο στείλει το δέμα τικαρισμενο σαν gift θα σταματήσει πάλι για εκτελωνισμο η αυτά τα δέματα την γλυτώνουν?

 95. ” E: Αγόρασα κάτι από Αγγλία. Την πάτησα; Η Αγγλία δεν είναι στην Ευρώπη
  Α: Εκτός και αν ξέρετε κάτι που δεν ξέρω, η Αγγλία είναι ακόμα εντός Ε.Ε. Τα πακέτα από το Ηνωμένο Βασίλειο, δεν σταματάνε στο τελωνείο”

  Κάποιο update γι’αυτό; Υπάρχει;

  • Καλησπέρα Γιάννη. Ναι, μέχρι 1/1/2021 , δεν αλλάζει τίποτα στη σχέση της Αγγλίας με την υπόλοιπη Ε.Ε. οπότε δεν υπάρχει θέμα τελωνείου. Απο το Γενάρη του 21 και μετά βλέπουμε.

 96. Αν κάνουμε άρνηση παραλαβής και επιστροφή πίσω σην Κίνα, χρεωνόμαστε κάτι;
  Αναφέρομαι σε πακέτα από AliExpress με tracking number R…………..CN.

  Περιμένω πάνω από 20 πακέτα από Black Friday και δεν υπάρχει περίπτωση να πληρώσω 300+ ευρώ για να καλύψω τα οικονομικά προβλήματα των ΕΛΤΑ που προέκυψαν λόγω διαφθοράς!

  • εντάξει και με βάση τις πιθανότητες αν το δεις δε θα σταματήσουν όλα να χρεωθούν. Αρκετά θα περάσουν αέρα. Άρνηση μπορείς να κάνεις αλλά πρέπει να κανονίσεις με τον πωλητή για το τι θα γίνει με τα λεφτά . Θα στα γυρίσει όλα; Θα σου κρατήσει μεταφορικά;

   • το PayPal έχει και διαδικασία επιστροφής χρημάτων λόγω επιστροφής αποστολής (αν το έχεις ήδη ενεργό στις αγορές σου)

    • Ναι, αλλα νομίζω οτι ισχύει για συγκεκριμένες περιπτώσεις. Τώρα απλά αρνείσαι την παραλαβή, δεν είμαι σίγουρος για το κατα πόσο θα σε καλύψουν. Δεν είμαι και σίγουρος όμως, οπότε δεν το αποκλείω

     • Με την τόση καθυστέρηση αποστολής εύκολα αν δεν το παραλάβεις αμέσως να έχει ξεπεραστεί ο χρόνος παραλαβής και να μπορείς να ζητήσεις επιστροφή χρημάτων! Εγώ αυτό θα κάνω σε όλα τα δέματα που περιμένω αν μου ζητήσουν 15€ για αυτά!

 97. Άγγελε καλησπέρα. Είμαι ο Ηρακλής που σου έστειλα το mail χθες για τις αλλαγές στα τέλη εκτελωνισμου.
  Έχω την εντύπωση ότι μόνο τα πακέτα με Tracking number περνούν τελωνειακό έλεγχο.
  Τα untracked καμία φορά δεν έχω δει να είναι ελεγμένα από το τελωνείο.
  Έχεις παρατηρήσει εσύ κάτι τέτοιο?

  • Καλησπέρα Ηρακλή. Τελικά είχες δίκιο!! Έχω πάρε και Untracked με πράσινο ταμπελάκι κανα δυο φορές, αλλα το τελευταίο δίμηνο στα 20 untracked τα 10 ήρθαν με ΤΕΡΑΣΤΙΑ αναμονή, και τα άλλα 5 δεν ήρθαν ποτέ. Εγώ απλά θα πληρώνω το Priority μέχρι νεοτέρας. Καλύτερα λίγο πιο ακριβό, παρα να παίζουν τα νεύρα μου.

   • Αυτό που λες με το τελευταίο δίμηνο έχει συμβεί καί σέ εμένα. Πραγματικά κάτι συμβαίνει με τα ΕΛΤΑ, η κατάσταση έχει γίνει εκνευριστική….

 98. Εγω εχω παραλαβει τις τελευταιες 2 εβδομαδες 2 δεματα κανονικα χωρις χρεωση και σημερα μου ρθε ειδοποιηση και γι αλλο ένα κανονικα για παραλαβη απ το ταχυδρομειο.

 99. Αχ, αυτή η Ευρωπαική και Ελληνική πολιτική υπερφορολόγησης και το χάος με τα Ελληνικά τελωνεία.
  Τα γράφω για τους αναγνώστες που θα παραγγείλουν προιόντα από Ρωσία:
  2 στολές ορειβατικές. 1 θερινή, 1 χειμερινή.
  Κόστος προιόντων, συμπεριλαμβανόμενα μεταφορικά ασφάλιστρα κλπ. 327,48Ε.

  Δασμός: 39,30Ε
  ΦΠΑ: 88,03Ε
  Τέλη ΕΛΤΑ για τον εκτελωνισμό: 20Ε
  Σύνολο 147,33Ε

  Στην ΕΛΤΑ Courier, μου είπαν ότι κανονικά δεν έπρεπε να το κοστολογήσουν τόσο αλλά ότι τους έρθει κάνουν…
  Όλα για την μίζα γίνονται σ’ αυτήν την χώρα, όλα! Τ άλλα είναι δικαιολογίες.

 100. Βρήκα τις πληροφορίες σου εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και αναλυτικές. Μπορείς να μου προτείνεις κάτι για την παρακάτω περίπτωση; Παρήγγειλα από Αγγλία (Sportsdirect.com) κάποια πράγματα στις 29/1. Σήμερα μου ήρθε μήνυμα από DHL όπου αναφέρει αναμενόμενη ημερομηνία παραλαβής 10/2 με την επιφύλαξη του εκτελωνισμού. Υποθέτω ότι βγήκαν ήδη από ΕΕ οπότε περνάνε τελωνείο πλέον τα πράγματα από Αγγλία; Αν έχω δει σωστά η DHL χρεώνει 40.50 Ευρώ (για αποστολές με αξία μέχρι 150,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένων των μεταφορικών) + Έξοδα Τελωνείου (άγνωστο αυτό το ποσό). Επειδή η παραγγελία ήταν 70€ + 20€ μεταφορικά με αυτό το κόστος εκτελωνισμού προφανώς δεν με συμφέρει να την παραλάβω. Μπορώ να αρνηθώ παραλαβή πριν τον εκτελωνισμό, να τα στείλουν πίσω και να ζητήσω επιστροφή των εξόδων επιστροφής της παραγγελίας από το Paypal και του ποσού των αγαθών από την εταιρία;

  • Καλησπέρα, το “επιφύλαξη εκτελωνισμου το προσθέτει αυτόματα η DHL, παρότι ξεκίνησε η διαδικασία του Brexit, μέχρι το τέλος του 2020 είναι μεταβατική περίοδος για τους Βρετανούς και δεν αλλάζει τίποτα στη σχέση τους με την Ευρώπη. Μέχρι να μας πούνε κάτι διαφορετικό , ισχύει ότι και πριν. Από Αγγλια δεν έχει τελωνείο.

   Σε καθε περίπτωση πάντως, εσύ το πήρες με άλλο καθεστώς. Αν γινόταν πράγματι μια τέτοια αλλαγή , θα αφορούσε πακέτα αγορασμενα ΜΕΤΑ την επίσημη ημέρα εξόδου, θα ήταν εντελώς παράλογο αλλιώς.
   Σε μια τέτοια περίπτωση ούτος η άλλως πριν τον εκτελωνισμο θα είχες τη δυνατότητα να αρνηθείς το πακέτο. ΠΡΙΝ το εκτελωνισουν σου στέλνουν μήνυμα.

   Δεν τα εκτελωνιζουν και σου λένε “χρωστάς τόσα” , σου λένε “είναι αυτό το κόστος, θες να εκτελωνιστει;”

 101. Καλησπέρα. Για επαγγελματίες που κάνουν εισαγωγή προιόντων απο την Κίνα χρησιμοποιώντας Alibaba, ισχύει κάτι διαφορετικό απο θέμα τελωνείου και δασμών; ‘Εχω ψάξει πολυ αλλα χωρίς να έχω βρει ξεκάθαρη απάντηση. Ευχαριστώ για τον χρόνο σου!

  • Καλησπέρα Ορέστη. Για επαγγελματίες είναι πιο πολύπλοκο γιατι έχει να κάνει και το πως θα έρθουν Ελλάδα. Αν είναι μικρός σχετικά αριθμός και έρθουν μεσω ΕΛΤΑ ισχύουν αυτά ναι, δεν αλλάζει κάτι. Αν είναι μεγαλύτερα πακέτα (παλέτες, κοντέινερ κτλ) ή έρχονται με ταχυμεταφορικές αλλάζει το πράγμα. Πρέπει είτε να επικοινωνήσεις με την εταιρία που θα αναλάβει τον εκτελωνισμό εδώ(UPS, ACS, SPEEDEX, κάτι τέτοια) ή να βρείς έναν εκτελωνιστή να σε αναλάβει, για να κάνετε δουλειά

 102. Αγαπητέ Άγγελε, ευχαριστούμε για την ενημέρωση. Μια ερώτηση μόνο. Παραγγελίες από τον Πολωνικό https://www.tme.eu/gr/ υπόκεινται σε Τελωνειακά τέλη, ΦΠΑ και λοιπές επιβαρύνσεις ?

 103. Καλησπέρα και συγχαρητήρια για το ότι μας ενημερώνετε γιατί δεν είχα ιδέα τι άλλαξε πλέον.

  Σήμερα μου ήρθε ειδοποίηση και φαίνεται και στην αναζήτηση αποστολής, σε 2 παραγγελίες από το ebay, από Ρωσία, τις οποίες πλήρωσα με Eurobank Debit Mastercard.

  Η ειδοποίηση λέει ν’ αποστείλλω αποδεικτικό αγοράς, προκειμένου να γίνει εκτελωνισμός.
  Θα πρέπει να ζητήσω 2 διαφορετικές αποδείξεις για κάθε παραγγελία ξεχωριστά, ηλεκτρονικής μορφής από την τράπεζά μου;

  Η αξία των 2 παραγγελιών, η μια είναι 290 περίπου η άλλη 320 περίπου, τι ποσά να περιμένω να χρειαστεί να πληρώσω σε εξτρά τέλη εκτελωνισμού; Αν θα χει…

  • Καλησπέρα,

   Αν έχεις Web Banking, μπες απο εκει και βγάλε Screenshot τις αντίστοιχες πληρωμές, και βγάλε και ένα ακόμα Screenshot τις παραγγελίες απο το Ebay που φαίνεται το ποσό και ο αριθμός εντοπισμού.

   Αφου ζητήσανε απόδειξη, θα πληρώσεις σίγουρα εκτελωνισμό, και το κόστος είναι 15€ έξοδα, συν το ΦΠΑ 24% για το κάθε ποσό, συν ότι δασμούς έξτρα σου χρεώσουν ανάλογα τα αντικείμενα. Απο 100-110€ υπολόγισε για το κάθε πακέτο, ΑΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΛΤΑ.

   Αν έρχονται με ταχυμεταφορική(UPS, ACS, DHL) κτλ τότε θα είναι αρκετά περισσότερα.

   • Καλησπέρα κι ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
    Όλα εντάξι αλλά στο ένα δέμα διαπιστώθηκε το πρόβλημα και μου ζητούσαν περιγραφές κλπ.
    Το λάθος έγινε από τον αποστολέα.
    Του ζήτησα το Parcel που δήλωσε στα τοπικά του ταχυδρομεία και διαπίστωσα, πως έχει δηλώσει αξία χαμηλότερη απ’ όσο πλήρωσα ο ίδιος.
    Το αποτέλεσμα ήταν να μην ταιριάζει η αξία που δήλωσε αυτός, με το ποσό που ξόδεψα εγώ.
    Αυτό δημιούργησε σχετικό πρόβλημα στα τελώνια της Ελλάδος.
    Τώρα αν θεωρηθεί ανακριβής δήλωση, να δω ποιος θα επιβαρυνθεί γι αυτό το λάθος.
    Συνεπώς ο πολιτής ακολουθούσε την τακτική αυτή παλαιότερα, ώστε ν αποφύγει ο αγοραστής τους δασμούς, μόνο που δεν γνωρίζει, ότι τα πράγματα άλλαξαν και δεν πιάνει αυτό. Τώρα κινδυνεύω κι εγώ να επιβαρυνθώ επιπλέον για το τίποτα.

 104. Καλησπέρα, έχω κάνει παραγγελία από BG 28/11, ημερομηνία αποστολής έως 15/12 περίπου στις 05/01 & μετά από πολύ επικοινωνία με ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχει στοκ (τους κρέμασε ο προμηθευτής λένε!)αφορά ένα xiomi x8 fimi μαζί με δυο παρελκόμενα με επιλογή PDM αρχικά!,στις 08/01 σπάνε την παραγγελία σε 2 & στέλνουν τα παρελκόμενα με Shiping Fee, το drone στην νέα παραγγελία το περνάνε & αυτό με Shiping Fee!,τους ενημερώνω ότι δεν δέχομαι να φάω τελωνείο & απαντούν ότι πρέπει να ακυρώσω την παραγγελία & να περάσω νέα για να μπει το PDM αλλά το κουπόνι το κάνουν γαργάρα! (μου έφτανε 385,00 κομπλέ) ΕΜΠΛΕΞΑ,
  έχεις καμιά ιδέα?

  Ευχαριστώ

   • Οχι εαν ακυρώσω την αρχική θα μου επιστρέψουν τα χρήματα & μετά να κάνω μια νέα αλλά με άλλη τιμή!

    • Ε εκεί δεν μπορείς να κάνεις και πολλά δυστυχώς, τα κουπόνια δεν τα ορίζουν αυτοι στο σαπόρτ, αν έληξε, πέταξε το πουλάκι. Γιατί όμως να ακυρώσεις; Δεν στο στέλνουν με Priority?

     • Προφανώς όταν παρέλαβαν κάποια κομμάτια δεν μπορούσε να φύγει η παραγγελία από μια αποθήκη & την έσπασαν σε 2 αλλά μου άλλαξαν το PDM σε Shiping Fee και στις 2 παραγγελίες, τα παρελκόμενα είναι καθ οδόν αλλά το drone κατά την διάρκεια των διαπραγματέυσεων για τον τρόπο αποστολής εξαντλήθηκε!
      & τώρα δίνουν Shiping days 38 αλλά μέθοδο αποστολής δείχνουν ακόμα Shiping Fee,εάν το στείλουν με Shiping Fee θα περάσει τελωνείο, σωστά?

     • Δεν υπάρχει μέθοδος Shipping Fee, αυτό σημαίνει “κοστος αποστολής”. Κάτι άλλο θα έχει επιλογή για αποστολή. Με τι μέθοδο θέλουν να στο στείλουν;

     • Μέχρι χθες:Shipping Method: Shiping Fee, Τώρα μου απάντησαν σε mail θα το στείλουν με priority air mail, μάλλον είναι το ίδιο με το direct! σωστά?

  • Ναι Ηλία έχω και εγώ παρά πολλά κολλημένα από 2/1 μάλλον μπλοκαρανε οπότε πάτε με mode υπομονής

 105. Καλησπερα! θελω να παραγγειλω ενα κινητο απο BG αξιας 180 euro περιπου, για να γλιτωσω οποιαδηποτε εξτρα χρεωση (ΦΠΑ, τελωνειο, δασμοι) με συμβουλευετε να το παραγγειλω μεσω PDM? ευχαριστω εκ των προτερων.

  • Καλησπέρα. Ναι PDM επιλέγεις, και δεν υπάρχει κανένα θέμα με έξτρα χρεώσεις απο εκει και πέρα

  • Η χρεωση του PDM είναι 2,5 euro , δεν ειναι πολυ λιγα; Δε θα επρεπε οπως λετε να ειναι πιο αυξημενη η τιμη του λογω του οτι “προπληρωνεις” ενα μερος των δασμων; Μηπως εχει αλλαξει κατι απο το νεο ετος;

   • Όχι Πάνο, τόσα είναι, έχουν ειδικές συμφωνίες τα καταστήματα αυτά, οπότε καταφέρνουν τέτοιες τιμές. Δεν έχει αλλάξει τίποτα, ψώνισε άφοβα.

  • Ωραια σας ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια σας! Πολυ χρησιμο το αρθρο σας παντως και αρκετα ενημερωτικο ως προς τον τροπο λειτουργιας των ηλ. αγορων!

 106. Καλησπερα. Αρχικα, εξαιρετικα χρησιμο αρθρο!

  Ερωτηση. Απο 31/12 αναμενω βασει tracking number παρουσιαση στο τελωνειο. Ειναι λογικες 10 εργασιμες μερες? Εχεις βασει εμπειριας καποιο μεσο ορο αναμονης σε μερες? ευχαριστω

  • Καλησπέρα Χρήστο, είναι λογικές και παράλογες ταυτόχρονα. Δυστυχώς δεν υπαρχει πεπατημένη είναι ανάλογα τον φόρτο εργασίας, οπότε απλά περιμένεις. 🙁

 107. Καλησπερα , προκειτα να παραγγειλουμε με κατι φιλαρακια κατι ασυρματα ακουστικα το καθε ενα κοστιζει περιπου 20 ευρω αλλα επειδη συνολικα ειναι 8 θα ξεπερασουμε τα 150 . Θα περασουμε τελωνειο ακομα και αν βαλουμε priority line στο gearbest?? ευχαριστώ εκ των προτέρων .

 108. Καλησπέρα. Αγόρασα απο Κίνα ένα μεταφραστή 90euro. Έχει σταματήσει στο τελωνείο. Αν βγει ένα ποσόν να πληρώσω,όπως είναι λογικό από Κίνα… πρέπει να πάω απο τη Λαμία στην Αθήνα; Ή υπάρχει άλλος τρόπος να πληρώσω τους τελωνειακούς φόρους; Μέσω ΕΛΤΑ θα γίνει η αποστολή σε μένα. Πως πληρώνω; Ευχαριστώ.

  • Καλησπέρα Κάτια. Θα πάει στο ταχυδρομειο της περιοχής σου μετά τον εκτελωνισμό, και θα σου έρθει ειδοποίηση στο σπίτι να πας να το παραλάβεις. Με αυτό το χαρτί θα πας ταχυδρομείο, θα πληρώσεις τη λυπητερή, και θα πάρεις το πακέτο σου.

   • Ευχαριστώ θερμά. Λογικά αν έχει προσθέσει και στην τιμή την ασφάλεια που πλήρωσα ξεχωριστά, πάμε πάνω από 100 ευρώ. Τουλάχιστον δε θα τρέχω. Να είσαι καλά και συγχαρητήρια για τη βοήθεια που μας δίνεις, είναι σημαντική. Καλή χρονιά.

    • Ναι μετράει και η ασφάλεια. Με βάση την αξία CIF βγαίνει το συνολικό κόστος εκτελωνισμού. (κόστος αγοράς + κόστος μεταφορικών + κόστος τυχών ασφάλειας)

     Να’σαι καλα, Σε ευχαριστώ.

     Καλη χρονιά να έχουμε 🙂

 109. Καλημέρα Άγγελε, παρήγγειλα κινητό απο Banggood αξίας γύρω στα 200€, PDM εννοείται, το εμφανισε Priority Air Mail τελικά, το έστειλαν 12 Δεκεμβρη, από τις 23 είναι κολλημένο στο Feucht Γερμανίας μεσω DHL, επικοινώνησα μαζι τους και μου λένε οτι μάλλον καθυστερεί στα customs, και οτι αν μπορώ να περιμλενω αλλες 34 μέρες για να κλείσει το δίμηνο,έχει european tracking code, δεν μπορώ να το κάνω track μεσω ελτα ή ελτα courier (δεν το εμφανίζει καν),τι συμβουλεύεις να κάνω;

  • Καλημέρα! Είναι και αρκετά δικά μας πακέτα κολλημένα στο ίδιο σημείο, λίγο πιο μετά χρονικά βέβαια. Κάντο track μέσα 17track η 1tracking.net δε θα φανεί στα ΕΛΤΑ, με DHL έρχεται. Αυτή την εποχή είναι συνηθισμένες οι καθυστερήσεις , περίμενε μέχρι τις 12 του μήνα να κλείσουν οι 30 μέρες και αν δεν έχει κινηθεί καθόλου το δεμα , ξεκινα διαδικασία με το PayPal

 110. Καλησπέρα Άγγελε,

  Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα projector γύρω στα ~€200 από το Banggood. Στις επιλογές αποστολής έχει:

  -European Railway Direct Mail
  -EU Priority Line
  -EMS Express Mail Service

  Γνωρίζεις με ποια από τις 3 επιλογές δεν θα περάσει το πακέτο από τελωνείο;

  Ευχαριστώ για τον χρόνο σου,
  Χάρης

 111. καλησπερα Αγγελε ,να πω και εγω την εμπειρια μου ,πηρα ενα κινητο απο την Bangood ,και μιλησα μαζι τους πριν την αγορα και τους ρωτησα ποια μεθοδος δεν περναει τελωνειο ,στην αρχη μου ειπανε καμια,και μετα μου προτινανε το Priority direct mail που ειναι tax free ,τους λεω ειναι σιγουρο οτι δεν περναει τελωνειο ,και μου λενε ναι ειναι tax free ,anyway επιλεγω αυτο και χωρις το Tariff Insurance ,
  μετα απο ολο αυτο που εχεις γραψει, μιλαω μαζι τους,μιας και το κινητο ειναι σε preorder ,out of stock και ημερομηνια αποστολης 20/01ου ,μου λενε οτι δεν γινεται ακυρωση της παραγγελιας και να το παραλάβω να πληρωσω οτι ειναι να πληρωσω και οτι αν δεν μου αρεσει να το στειλω πισω ,μιας και με εχουνε δεμενο με την μα…που εκανα..

   • εισαι σιγουρος για το Priority Direct Mail οτι εκτελονιζονται Ολλανδια και δεν περνανε τελωνειο Ελλαδα ,γιατι ο ολος ο χαμος εγινε για αυτο τον λογο …

  • Καλησπέρα Νάσο. Αρχικά ναι, το PDM εκτελωνιζεται Ολλανδία, και έρχεται μέσω Ολλανδίας εδώ οπότε δεν υπάρχει εκτελωνισμος στη χώρα μας. Η τιμή του με τα μεταφορικά περιλάμβανει και τα έξοδα τούς στην Ολλανδία.

   Τώρα είτε αν το πήρες το κινητό ενώ ήταν ήδη Pre-order, είτε ειδικά αν στο γύρισαν αυτοί σε Pre-order μετά την παραγγελία δεν έχουν δικαίωμα να ΜΗΝ σου ακυρώνουν την παραγγελία, από τη στιγμή που δεν έχει φύγει.

   Πληρώσες με PayPal; Αν ναι , μην κάθεσαι καθόλου, άνοιξε case να πάρεις τα λεφτά πίσω, τι θα πει “δεν την ακυρώνουν”;

   Στην άλλη γιατί σου γύρισαν 8 δολλάρια λιγότερα; Μόνο λόγο μετατροπής νομίσματος αν είχε γίνει κατά της πληρωμή δικαιολογείται

   • το κηνιτο ηταν σε preorder και η μερα αποστολης ηταν μετα τις 20/01..
    δεν μπορω να σου βαλω οικονες εδω να τρελαθεις..
    οτα ειδικα μου ειπανε οτι ενω πληρωσα με balance απο paypal οτι εχει κανει λαθος η τραπεζα μου σαλταρισα …
    και μετατροπη να γινει ,οσο πληρωσα τοσα πρπει να γυρισουν ,μου ειπανε το ψαχνουν και θα μου απαντησουν ,το θεμα ειναι οτι δεν ξερουν και αυτοι τι τους γινεται ,οποτε το bangood εχει φαει χ για μενα ,το ασχημο ειναι οτι η συννενοηση γινεται μεσω translator για αυτους μαλλον
    οπως σου ειπα δεν ξερουν τουλαχιστον στο chat τι γινεται ,και πλεον δεν μπορεις να το παιξες ,φαντασου να σου ερθει κανα κατοσταρι στο κεφαλι ,καλητερα Ελλαδα και εχεις και την εγγυηση,τουλαχιστον στο gearbest ξερεις οτι το priority line ειναι αυτο

    • Επειδη παίζει να έχεις πέσει και σε ΠΕΡΙΠΤΩΣΑΡΑ στο Chat, δεν καταλαβαίνω απο που προκύπτει το ‘δεν ακυρωνεται η προπαραγγελία για 1 μήνα μετά”, Αν έχεις πληρώσει με Paypal κάνε την καλή και ανοιξε ενα Case να πάρεις τα λεφτά σου πίσω, γιατι αυτά είναι καραγκιοζιλίκια απο πλευράς τους.

     Και να φανταστέις οτι το Banggood γενικά ειναι αυτό που θεωρείτε το “εντάξει” ανάμεσα σε αυτά τα δύο..

     • τα ίδια περίπου τράβηξα και εγώ με παραγγελία από την CZ αποθήκη για ένα μικροσκόπιο αξίας 35€, δεν μπορούσαν να το στείλουν από εκεί και δεν μου έδιναν πίσω τα λεφτά,τελικά έστειλα mail στο complain@banggood.com και μετά από 11 ημέρες μου έκαναν refund στο Paypal,το μαγαζί έχει χαλάσει δεν είναι αυτό που ήταν παλιά,σκέφτομαι να σταματήσω να αγοράζω από αυτούς

     • anyway ειμαι μεταξυ του Cube Free Young X5 και του Teclast M89 PRO ,το κακο ειναι οτι θα μεινω και στα 2 με την 7αρα την ανδροιντ μιας και δεν βλεπω update στα μοντελα τους ,εκτος αν παιξει κατι σε xda ,ποιο προτινεις ?κανα youtube ,κανα iptv,κανα βιβλιο και κανα browser θα το εχω,οχι για games και τετοια !και απο gearbest η αν αν εχεις αλλο κανα κινεζομαγαζο με κανα κουπονι

     • Καλησπέρα Νάσο, λόγω επεξεργαστή και ονόματος θα πήγαινα στο Teclast, το οποίο παίζει και ΠΟΛΥ φτηνά αυτή την εποχή στο Banggood, το έχει 85€ τελική τιμή με Priority Line. Κουπόνι BG4e9484

      https://www.banggood.com/custlink/mmGmnjYzG1

     • και τελικα tι να βαλω ταριφ , insurance,και priority direct mail , η priority line

     • εισαι ωραιος ,σιγουρα δεν θελει ταριφ με παυπαλ θα πληρωσω

 112. Έκανα ενα μεγάλο λάθος και παράγγειλα πολλά πράγματα μαζί από ένα κατάστημα (3 ακουστικά, 1 USB καλωδιο, 1 car charger και 1 ανταπτωρα για iphone). Και πλήρωσα 29 ευρό όλα μαζί.. Και όπως φαίνεται πέρασε τελωνείο και μου έστειλαν τα ΕΛΤΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ PAYPAL ή ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ή ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΓΟΡΑΣ για να εκτελωνιστεί το πακέτο μου.. Επειδή είναι η πρώτη φορά που μου συμβαίνει τι πρέπει να κάνω?

  • Πρέπει να τους στείλεις την απόδειξη του Paypal που πλήρωσες, για να δουν την αξία τους, και να σε φορολογήσουν αντίστοιχα. Αν τα παραλάβεις τελικά θα πληρώσεις κανα 20αρικο έξτρα. Μίλα με το κατάστημα μήπως δέχονται να τα γυρίσεςις πίσω πριν τον εκτελωνισμό (να αρνηθείς παραλαβή) και να σου γυρίσουν τα λεφτά, η να στα ξαναστείλουν σπασμένα σε κομμάτια.

 113. Θελω να παραγκειλω κινητο απο Gearbest με αποστολη PDM …Ειναι safe η ακομα κανει βλακεις το Gearbest κ ειναι ζαρια?Μπορει να περασει μπορει κ οχι…
  Ευχαριστω…

 114. Λίγο παλαβό αλλά δεν ξέρω πως να το χειριστώ. Έκανα μια παραγγελία μέσω AliExpress και μου δώσανε λάθος tracking nr. Για να συνεννοηθώ μαζί τους είναι ένας τραγέλαφος. Απ’ ότι κατάλαβα μου απαντά ένα bot, λέγοντας το ίδιο πράγμα σε ότι κι αν ρωτήσω. Υπάρχει περίπτωση να βρω το πακέτο μου στο τελωνείο με όνομα παραλήπτη? Που να απευθυνθώ?
  Ευχαριστώ

  • Καλησπέρα. ΔΕΝ υπάρχει ΚΑΜΙΑ περίπτωση να βρείς πακέτο ονομαστικά. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να περιμένεις να περάσει ο χρόνος που δίνει το Alipay στη μεταφορά, και μετά να ζητήσεις τα λεφτά σου πίσω.

 115. Eχω παραγγειλει απο το geek πακετο 66,80 ευρω αλλα βλεπω πως ο κωδικος αποστολης αντιστοιχει σε Ολλανδια..πληρωνω τελωνειο???Ευχαριστω!

 116. Πολύ καλό και εμπεριστατωμένο άρθρο, συγχαρητήρια. Μια απορία μεταξύ Banggood και ebay. Έχω παραγγείλει από ebay κινέζο seller 3 διαφορετικά πακέτα με γραβάτες αξίας 14€, 9€ και 13€ αντίστοιχα, με free shipping. Και τα 3 έχουν αποσταλεί με διαφορά μιας εβδομάδας μεταξύ τους, παραλαβή από ΕΛΤΑ.

  1. Εφόσον κάθε δέμα βρίσκεται κάτω από την αξία των 22€ δεν πληρώνω δασμούς, σωστά;
  2. Μήπως τα δέματα μαζευτούν όλα μαζί στο τελωνείο και συναθροιστούν 14+9+13 = 36€, οπότε πληρώνω δασμούς;

  • Καλημέρα. Όχι δεν μετράνε αθροιστικά, το κάθε πακέτο ελέγχεται ξεχωριστά. Αφού ειναι τρία πακέτα, και είναι το καθένα κάτω απο 22€ δεν έχεις θέμα τελωνείου.

 117. Καλησπέρα. E: Το πακέτο μου έχει φτάσει στην Ελλάδα και είναι σε αναμονή για τελωνείο, τρεις μέρες, χωρίς κίνηση.
  Να στείλω την απόδειξη κάρτας και printscreen της παραγγελίας ή να περιμένω;
  Αφορά αγορά τσάντας πλάτης κάτω από 15 ευρώ.

 118. Καλησπέρα. E: Το πακέτο μου έχει φτάσει στην Ελλάδα και είναι σε αναμονή για <> τρεις μέρες, χωρίς κίνηση.
  Να στείλω την απόδειξη κάρτας και printscreen της παραγγελίας ή να περιμένω;
  Αφορά αγορά τσάντας πλάτης κάτω από 15 ευρώ.

 119. Γειά σάς. Οί αποστολές απο Νορβηγία περνούν τελωνείο κανονικά; Ευχαριστώ (Η Νορβηγία δέν ανήκει, θαρρώ, στήν Ευρωπαική Ένωση)

  • Καλησπέρα. Η Νορβηγία είναι στη Ζώνη Σεγκεν, αλλα όχι στην Ε.Ε. Δεν παίρνω όρκο, αλλα νομίζω οτι θα περάσει τελωνείο κανονικά, πάνω απο τα 22€

 120. Καλησπέρα,
  Παρήγγειλα ένα προιόν που ο πωλητής μου είχε ξεκαθαρίσει ότι θα το στείλει από Ευρώπη. Αλλά από το tracking number βλέπω ότι έχει φύγει από Χονγκ Κονγκ.

  Αν δεν βγάλω άκρη μαζί του τι επιλογές έχω? Μπορώ να μην το παραλάβω και να επιστραφεί πίσω?

  • Απο Ebay έγινε η αγορά; Αν δηλώνει οτι έχει αποστολη εντός Ε.Ε. και στο στείλει απο Κίνα, οταν σταματήσει τελωνείο, κάνε Dispute στο Paypal να πάρεις τα λεφτά σου πίσω. Δε χρειάζεται να το παραλάβεις

 121. Ωραίο και χρήσιμο το άρθρο, μπράβο! Ερώτηση: έκανα μια αγορά από Ιαπωνία, συνολικό κόστος μαζί με μεταφορικά = 26 ευρώ. Μικρά και ελαφρά αντικείμενα, όχι ηλεκτρονικά κλπ. Στατιστικά, τι πιθανότητες έχω να περάσει το δέμα χωρίς χρεώσεις από το Τελωνείο;

  • 60-40% σε κόβω, αφου εισαι χωρίς ηλεκτρονικά είδη, και σχετικά μικρό πακέτα. Το 60% παραμένει βέβαια στο να σε τσιμπήσουν 🙂

   • Ευχαριστώ! Και πόσο χρόνο λες χρειάζεται συνήθως για να φτάσει σε μένα το δέμα (αν όντως σταματήσει στο Τελωνείο;)

    • Εννοείς απο τη στιμή που θα φτάσει Ελλάδα; Αν χρειαστεί εκτελωνισμό, σου στέλνουν Email για να τους στείλεις την απόδειξη πληρωμής. Απο οταν την στείλεις, θέλει κανα 2 μέρες το πολύ και ξεκολάει

     • Ευχαριστώ για τις πληροφορίες και τη γρήγορη απάντηση!

 122. Καλησπέρα. Θέλω να αγοράσω από το AliExpress κάτι που αξίζει λιγότερο από 22€ αλλά ζυγίζει γύρω στα 4,5 κιλά. Υπάρχει περίπτωση να μου χρεώσουν κάτι έξτρα λόγω βάρους; Ευχαριστώ.

 123. Καλημέρα και ευχαριστώ για τον πραγματικά χρήσιμο όδηγό περί τελωνείων και εκτελωνισμού. Μια απορία που έχω και θα ήθελα να το ξεκαθαρίσουμε εαν γνωρίζετε αφορά στην αξία της αγοράς που μπορεί να περάσει ατελώς και όπως αναφέρεται είναι τα 22,00 € CIF. Σε διάφορες δημοσιεύσεις στο διαδίκτυο αναφέρεται ότι όριο για χρέωση ΦΠΑ και εκτελωνισμού είναι τα 22,00 € εάν ο αγοραστής είναι εμπορική εταιρεία με σκοπό την μεταπώληση και 45,00 € (πάντα CIF) εαν ο αγοραστής είναι ιδιώτης, τελικά τι από όλα ισχύει;
  Ευχαριστώ.

  • Καλημέρα Μιχάλη. Το όριο των 45€ ισχύει για ΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ συναλλαγή. Αυτό σημαίνει με απλά λόγια, οτι πρέπει το αντικείμενο να είναι απο ιδιώτη προς ιδιώτη, και να μην ειναι εμπορικά εκμεταλλεύσιμο.

   Αν σου στείλει το Κινέζικο αμόρε σου κεφτεδάκια σε τάπερ, δε θα σταματήσει τελωνείο. Αν σου στείλει ένα προϊόν σε σφραγισμένη συσκευασία, θα σταματήσει, γιατί μπορείς να το εκμεταλλευτείς εμπορικά.

   Πολύ δύσκολο να καταφέρεις να θεωρηθεί ένα πακέτο, μη εμπορικής φύσης. Δε θα πόνταρα εκεί στη θέση σου.

 124. Καλημέρα και ευχαριστώ για τις πληροφορίες στο άρθρο . Θέλω να αγοράσω ένα tablet που πωλείται μόνο στο ίντερνετ και παράγεται Κίνα . Το βρήκα στο ebay uk αλλά γράφει σαφώς πως θα σταλεί από Κίνα . Ελπίζω ότι επειδή τουλάχιστον η παραγγελία περνάει από uk μπορεί να γλιτώσω τους δασμούς . Θα αισθανόμουν πιο ασφαλής αν υπήρχε το συγκεκριμένο (υπάρχει παρόμοιο) στο amazon uk , amazon de . Ποια είναι η πιθανότητα ή βεβαιότητα να γλιτώσω δασμούς από e bay uk ή amazon uk ;

  • Καλησπέρα Θεόδωρε. ΑΝ σταλεί απο Κίνα, και απο τη χώρα του ποτέ να περάσει, τελωνείο θα πληρώσεις.

   Δεν κοιτάνε ενδιάμεσες στάσεις. Χώρα αποστολής-> χώρα προορισμού . Αυτό μετράει μόνο.

   Μην μπερδεύεσαι με τις τριγωνικές αποστολές μέσω UK/Ολλανδία, είναι ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικά πράγματα.

   Ο μόνο τρόπος να γλιτώσεις απο Ebay τελωνείο, είναι να να βρείς πωλητή που το στέλνει εντός Ε.Ε. Απο Ευρωπαική χώρα δηλαδή.

  • Τι να σου πω τώρα ρε Ηλία, Refubrished πράμα απο Gearbest, και γενικά Κινέζικο κατάστημα, θα έπαιρνα ΜΟΝΟ , αν η τιμή είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ξεφτίλα. Πιθανότατα θα είναι άριστο, αλλα εδώ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος με τα καινούργια, θα πας να μπλέξεις με Refubrished?

 125. Γεια σου Άγγελε..Σε είχα ρωτήσει πριν από λίγο καιρό για αγορά drone από Gearbest παρακάτω η εμπειρία μου για να ενημερώνονται και οι υπόλοιποι. Να πει κανείς αν είχε ανάλογο θέμα.
  ———-
  Απαράδεκτοι!! Παρήγγειλα drone στις 2 Νοεμβριου. Έλεγαν στην σελίδα του προιόντος..αποστολή 15 -20 Νοεμβριου..με EU Priority Line. Πλήρωσα με paypal την ίδια μέρα. Μετά από 13 μέρες χωρίς ούτε φωνή, ούτε ακρόαση και αφού επικοινώνησα ΕΓΩ μαζί τους στο msger…
  Μου απαντούν κάτι πίπες περί του προμηθευτή που άλλαξε ημερομηνίες και από 15 Νοεμβρίου πάει στις 26 και αν θέλω να περιμένω ή να πάρω κάτι άλλο.
  Και το καλύτερο αν παρω κάτι άλλο να αλλάξω τρόπο shipping γιατι το EU PRIORITY LINE ΔΕΝ υποστηρίζει τη χώρα μου. Φυσικά τους είπα αμέσως για DISPUTE και απάντησαν οτι θα κάνουν REFUND σε 48 ώρες. Το έκαναν…
  Απαράδεκτο που δεν είχα ενημέρωση εκ μέρους τους και το EU RIORITY ΑΚΥΡΟ αν κρίνω πως απάντησαν.
  Μην μπλέξετε μαζί τους θα χάσετε ΠΟΛΥΥΥ χρόνο. ΚΑΙ μακριά από προιόντα που λένε αποστολή 20 μέρες μετά + 30 μεταφορα(Ολα τα σοβαρά drones που διαφημιζουν είναι κατόπιν παραγγελίας κανένα άμεσα διαθεσιμο)

  • Γειά σου αποστόλη, με αφορμή το μήνυμα σου, να σου πω μπας και το διαβάσουν και άλλοι, οτι πολλά προιόντα του Gearbest, δεν είναι του Gearbest, αλλα απο “εξωτερικά μαγαζιά” που χρησιμοποιούν απλά την πλατφόρμα του Gearbest. Εξού και η παπάτζα που σου είπε οτι το EU Priority Line δεν υποστηρίζει τη χώρα παράδοσης.

   Γενικά αυτές οι “πλήρωσε τώρα, και βλέπουμε” παραγγελίες, απο Κινεζοκαταστήματα ειναι φωτιά. Καλές τιμές αλλα πολλές φορές καταλήγουν στο δικό σου αποτέλεσμα.

   Ολα έχουν να κάνουν με το ΠΟΣΟ καλή τιμή το βρήκες και πόσο υπομονή έχεις.

 126. Αγγελε καλησπέρα

  θέλω να ρωτήσω αν το priority line του gearbest είναι εντάξει απο τελωνείο για αγορά laptop.

  ευχαριστώ

 127. Καλησπέρα. Μου ήρθε μειλ απο το ali expresso οτι order failed και μπήκα στην παρακολούθηση παραγγελίας και μέσα σε περένθεση μου έγραφε self pick up shipment , waiting for customer to pick up.
  Τι κάνω;

 128. Θελω να παραγγειλω ενα καλαμι ψαρεματος απο ιαπωνια με κοστος 13.000 γιεν (107,86 ευρω μαζι με τα μεταφορικα).το τελωνειο δηλαδη ειναι 107,86+22 ευρω αρα 129,86. Το κοστος απο ευρωπη και ελλαδα ειναι πανω απο 150,00ευρω.συμφερει?η εχει και αλλο εξτρα κοστος?

   • Έχω παραγγείλει από Ιαπωνία 2 psvita πρόσφατα το ένα και το άλλο πριν 3 χρόνια. Το 1ο πέρασε χωρίς δασμούς. Στο 2ο είπα στον αποστολέα να μου βάλει χαμηλή τιμή , αλλά αδυνατούσε. Αλλά τελικά ούτε και στο 2ο πλήρωσα. Αυτό έγινε απ’οτι κατάλαβα γιατί πάνω στο δέμα είχε την αξία σε ¥. Και σιγά μη καθίσει ο εκτελωνιστής να