Όσοι ασχολείστε με το άθλημα των αγορών απο Κινέζικα καταστήματα, σίγουρα θα έχετε καταλάβει οτι έχουν αλλάξει πάρα πολλά πράγματα στη διαχείριση των πακέτων, που προέρχονται απο τρίτες χώρες, απο τα ΕΛΤΑ, με τους ελέγχους να είναι πλέον σαφώς περισσότεροι, και τις πιθανότητες να σας πιάσει η τσιμπίδα του τελωνείου να έχουν αυξηθεί εκθετικά τους τελευταίους μήνες.

Το παρόν άρθρο δεν είναι οδηγός online αγορών. Για αυτό το ζήτημα έχω γράψει ήδη έναν εκτεταμένο οδηγό, του οποίου αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω, είναι ένα κομμάτι, αλλά για να μην γίνει πολύ μεγάλο το άλλο κείμενο θα μιλήσουμε εδώ αποκλειστικά για το κομμάτι του τελωνείου.

UPDATE  – Κορονοϊός  – 

H εξάπλωση του Convid-19 άλλαξε τελείως τον τρόπο ζωής μας, και φυσικά οι αποστολές δε θα μπορούσαν να μείνουν ανεπηρέαστες.

Περισσότερα για αυτό το θέμα όμως θα βρείτε σε έξτρα θεματάκι, που έχω γράψει εδώγια να μην γίνει τεράστιο το παρόν άρθρο.

UPDATE  – BREXIT  – 

Μέρος του προβλήματος απο την έξοδο της Αγγλίας απο την Ε.Ε. είναι και η έξοδος της χώρα απο την τελωνειακή ένωση, κάτι που απο 01/01/2021 είναι πλέον ΕΠΙΣΗΜΟ.

Τι σημαίνει αυτό;

ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ, ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΕΩΤΕΡΑΣ, το Ηνωμένο Βασίλειο θεωρείται “τρίτη χώρα” και αντιμετωπίζεται απο τα τελωνεία της χώρας μας όπως ακριβώς, ολες οι χώρες εκτός Ε.Ε. και τελωνειακής ένωσης.

Με λίγα λόγια, αν αγοράσετε κάτι απο Αγγλία, θα χρεωθείτε με τέλη/δασμούς/έξοδα εκτελωνισμού για όλα τα πακέτα με συνολικό κόστος CIF (*δείτε παρακάτω τι εστί CIF) άνω των 22€. Είναι πλέον σαν να τα αγοράζετε απο Κίνα.

Πιο αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση της ΑΑΔΕ αναφέρει τα εξής:

Ως εκ τούτου, από 1/1/2021 το ΗΒ αποχωρεί από την ενιαία αγορά και την τελωνειακή ένωση με τις ακόλουθες άμεσες συνέπειες :

 1. το ΗΒ γίνεται «τρίτη χώρα» για τα κράτη μέλη της ΕΕ των 27 (εφεξής ΕΕ27) 
 2. δεν υφίσταται πλέον η ελεύθερη κυκλοφορία των εμπορευμάτων μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και των κρατών μελών της ΕΕ27,
 3. απαιτούνται τελωνειακές διατυπώσεις για τη διακίνηση των εμπορευμάτων μεταξύ των δύο μερών,
 4. το ΗΒ δεν θα έχει πρόσβαση στα τελωνειακά συστήματα πληροφορικής της ΕΕ27, πλην της πρόσβασης στο NCTS ως χώρα της κοινής διαμετακόμισης.
 5. Κατά τη λήξη της μεταβατικής περιόδου το ΗΒ προσχωρεί αυτόνομα στη σύμβαση περί κοινού καθεστώτος διαμετακόμισης και ως εκ τούτου μπορεί να κάνει χρήση του καθεστώτος κοινής διαμετακόμισης και να εξακολουθήσει να έχει πρόσβαση στο Νέο Μηχανογραφημένο Σύστημα Διαμετακόμισης (NCTS) και σε άλλα σχετικά συστήματα ως συμβαλλόμενο μέρος της εν λόγω σύμβασης.

Κατά συνέπεια, από την παραπάνω αναφερόμενη ημερομηνία και μετά,η διακίνηση των εμπορευμάτων από τη χώρα μας και τα άλλα Κ-Μ
προς το Ηνωμένο Βασίλειο και το αντίθετο, θα αντιμετωπίζεταιδιαδικαστικά με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο γίνεται η διακίνηση εμπορευμάτων από και προς τρίτες χώρες, γεγονός που συνεπάγεται την υποχρεωτική πλέον τήρηση τελωνειακών διαδικασιών και διατυπώσεων για εμπορεύματα με προορισμό ή προέλευση το ΗΒ.

Στο άλλο ζήτημα που σας καίει , δηλαδή το τι θα συμβεί σε αποστολές που είχαν ήδη φύγει απο Αγγλία πριν την έξοδο, αλλα θα μπουν στο τελωνείο μετά την 1/1, κανονικά αν έχουν συνοδευτικά χαρτιά που αποδεικνύουν οτι έχουν φύγει με την Αγγλία εντός ένωσης, τότε δεν θα χρεωθούν εκτελωνισμό.

Στο τέλος της ίδιας ανακοίνωσης, υπάρχει αναφορά και σε αυτό:

Ειδικότερα και ως προς τις διακινήσεις ταχυδρομικών αντικειμένωναπό το ΗΒ στη χώρα μας δεν υπόκεινται σε τελωνειακές διατυπώσεις τα ταχυδρομικά αντικείμενα που αφικνούνται μετά την 1/1/2021 και αποδεικνύουν τον ενωσιακό τους χαρακτήρα από τα συνοδευτικά τους έντυπα (label, CN38, πολυέντυπο δέματος ή σφραγίδα ταχυδρομείου με ημερομηνία πριν την 31/12/2020)

Με λίγα λόγια, Sportsdirect, Amazon.co.uk, Ebay.co.uk, wiggle και τα υπόλοιπα καταστήματα του H.B. που προτιμούσατε, είναι πλέον ασύμφορα για αγορές άνω των 22€.

Μεγάλη προοσοχή λοιπόν στις αγορές σας απο το Ηνωμένο Βασίλειο απο εδώ και στο εξής.


Οι αλλαγές που έγιναν το καλοκαίρι του 2017 στα ΕΛΤΑ.


Μέχρι τώρα τα πράγματα ήταν απλά. Οι παραγγελίες σας, έρχονταν με απλό ταχυδρομείο, έφταναν το Ελ.Βενιζέλος, οι άνθρωποι των ΕΛΤΑ άφηναν τα μικρά σε μέγεθος, και με μικρή δηλωμένη αξία, ελεύθερα απο έλεγχο, και τα παίρνατε χωρίς καμία άλλη επιβάρυνση.

Απο τη στιγμή που οι αγορές απο την Κίνα έγιναν σαφώς πιο δημοφιλής τα τελευταία, χρόνια, αυτός ο “πλάγιος” δρόμος ήταν σίγουρο οτι αργά η γρήγορα θα έκλεινε.

Ήδη απο τον Νοέμβριο του 2016, οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα πακέτα απο τρίτες χώρες άρχισαν να γίνονται πολύ πιο συχνοί, με τα δέματα που χρεωνόντουσαν με τελωνειακούς δασμούς να γίνονται ολο και περισσότερα όσο περνάει ο καιρός.

Fast Forward λοιπόν, στον Ιούλιο του 2017, οταν και τα ΕΛΤΑ παρουσίασαν τον νέο τιμοκατάλογο ειδικών τελών εκτελωνισμού, και δήλωσαν με κάθε επισημότητα, οτι ΚΑΘΕ πακέτο που θα εισάγεται απο χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα περνούσαν απο τελωνειακό έλεγχο, μιας και τα Ελληνικά ταχυδρομεία είχαν προσλάβει πλέον αρκετούς εκτελωνιστές, για να γίνει αυτή η διαδικασία, με περισσότερους να έρχονται στο εγγύς μέλλον.

Αυτό που σε τελική ανάλυση μετράει είναι απλό: Ολα τα δέματα απο Κίνα, είτε μικρά, είτε μεγάλα, είτε (δηλωμένα) φτηνά, είτε ακριβά, σταματάνε στο τελωνείο.

Απο το Φθινόπωρο του 2017 υπάρχουν και μερικές ακόμα σημαντικές λεπτομέρειες για τις αγορές σας που θα πρέπει να προσέξετε.

Α) Ατμοποιητές

Η εισαγωγή ηλεκτρονικών τσιγάρων, και υγρών συμπλήρωσης απαγορεύεται, και όσα σταματάνε στο τελωνείο ΚΑΤΑΣΧΟΝΤΑΙ. Με λίγα λόγια τα ξεχνάτε. Μπορείτε να αγοράσετε ανταλλακτικά για το ηλεκτρονικό σας τσιγάρο, αρκεί αν μην αποτελούν πάνω απο το 70% των συνολικών μερών του ατμοποιητή, αλλά και αυτό δεν ειναι σιγουρο οτι θα περάσει τελικά τον έλεγχο. Δεν ξέρω περισσότερα, εδώ δείχνω κινητά, να πάτε σε ειδικεύομενες σελίδες για έξτρα λεπτομέρειες 🙂

Β) Βιταμίνες/Φάρμακα/Συμπληρώματα διατροφής

Και ότι άλλο κατατάσσει σε αυτές τις κατηγορίες ο ΕΟΦ, απαιτούν μεταξύ άλλως υπεύθυνη δήλωση απο μέρους σας οτι εχουν αγοραστεί για προσωπική χρήση. Πιο συγκεκριμένα :

Για παραγγελίες μέχρι 3 τεμάχια (ο,τιδήποτε κι αν είναι, συμπλήρωμα, οδοντόπαστα, κ.λπ.) δεν χρειάζεται η υπεύθυνη δήλωση στον ΕΟΦ.

Πέρα απο αυτο τον αριθμό πρέπει να πάρετε έγκριση απο τον ΕΟΦ για να τα παραλάβετε. Θα χρειαστείτε:

 1. Αίτηση εκτελωνισμού: Θα σας σταλεί απο το τελωνείο
 2. Υπεύθυνη Δήλωση: Την συμπληρώνεται με τα προιόντα που αγοράσατε, και δηλώνετε οτι είναι για προσωπική χρήση
 3. Τιμολόγιο (δύο αντίγραφα): Η απόδειξη της παραγγελίας σας, με ονομα παραλήπτη, και τα προιόντα εμφανή.
  Σύνθεση προϊόντων : Απο τη σελίδα που αγοράσατε τα προιόντα (δείγμα απο iHerb)

Ολα τα παραπάνω τα παίρνετε ένα όμορφο πρωινό, και πάτε στον ΕΟΦ(η τα στελνετε μέσω φαξ) να τα καταθέσετε, για να πάρετε την άδεια εκτελωνισμού, την οποία θα στείλετε στο ΓΕΤΑ.

Αφου ολοκληρωθεί η διαδικασία, το πακετάκι θα ξεκολλήσει, και θα συνεχίσει την πορεία προς το σπίτι σας.

Περισσότερα θα βρείτε εδώ

Γ)Μπαταρίες

Αν και άσχετο με τα τελωνεία, πλέον, και μέχρι νεοτέρας, ΔΕΝ αποστέλνονται μπαταριες, μέσω της αεροπορικής οδού, λόγο ατυχήματος σε αεροπλάνο απο ασταθή μπαταρία. Οπότε ξεχνάτε τις μπαταρίες για τους ατμοποιητές και τους φακούς σας, οπως φυσικά και τα Power Banks. Ανα διαστήματα το Gearbest και το Banggood βρίσκουν τρύπες και στέλνουν για λίγο καιρό, αλλα αυτός συνήθως δε διαρκεί πολύ.

Ανάλυση χρεώσεων


Για να δούμε αρχικά τι θα κληθείτε να πληρώσετε αν το δέμα σας περάσει τελωνείο.

Στον κατάλογο παραπάνω, θα δείτε οτι αναφέρεται η αξία CIF.

CIF είναι η συνολική αξία της συναλλαγής, δηλαδή, η αξία του αντικειμένου, τα έξοδα μεταφοράς, και τυχών έξοδα ασφάλισης.

Κάθε πακέτο, ή επιστολή με CIF μικρότερη των 22€ θεωρείτε μικρής αξίας, και δεν χρεώνεται με έξτρα τέλη.

Απο τα 22€ και πάνω, το δέμα σας δύναται να χρεωθεί με τέλη τα οποία περιλαμβάνουν τα Έξοδα εκτελωνισμού, και τον ΦΠΑ που πρέπει να αποδοθεί στο Ελληνικό κράτος.

Τα έξοδα είναι απο 15 μέχρι και 50€ ανάλογα το κόστος, ενώ και το ΦΠΑ φυσικά, είναι ανάλογο της αξίας του προϊόντος.

Για προϊόντα άνω των 150€, το τελωνείο εκτός απο ΦΠΑ και τα έξοδα εκτελωνισμού σας χρεώνει έξτρα με Δασμούς οι οποίοι δεν είναι στάνταρ αφου ποικίλουν ανάλογα την κατηγορία και το κόστος του αντικειμένου.

Για παράδειγμα:

 • Κινητό αξίας 100€ θα χρεωθεί στο τελωνείο : 15€ έξοδα εκτελωνισμού + 24€ ΦΠΑ= 39€
 • Κινητό αξίας 140€ θα χρεωθεί στο τελωνείο : 15€ έξοδα εκτελωνισμού + 33,6€ ΦΠΑ= 48,6€€
 • Κινητό αξίας 300€ θα χρεωθεί στο τελωνείο: 20€ έξοδα εκτελωνισμού + 72€ ΦΠΑ +ΔΑΣΜΟΙ  = οπότε θα ξεπεράσετε κατα πολύ τα 100€

Προβλήματα


Μετά απο αρκετό καιρό που οι τελωνειακοί υπάλληλοι ήταν και αυτοί σε σύγχυση, πλέον έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που η διαδικασία εκτελωνισμού πραγματοποιείτε κανονικά, όσο κανονικά θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε διαδικασία προπάντων στην Ελλάδα.

Τα λάθη στον υπολογισμό της αξίας του πακέτου έχουν εκμηδενιστεί, ενώ τις περισσότερες φορές τα αντικείμενα φαίνεται να εκτελωνίζονται βάση καταλόγου και όχι βάση πραγματικής αξίας. Για παράδειγμα, 2 Tv Box που έχω παραλάβει και πέρασαν τελωνείο σε διαφορετικές περιόδους είχαν κοστολογηθεί και τα 2 στα 35€ παρότι το ένα έκανε 27€ και το άλλο 75€. Παρόμοιες “φιξ” χρεώσεις έχω παρατηρήσει και σε πακέτα με πολλά αντικείμενα, που λαμβάνω συχνά πυκνά, και σχεδόν πάντα είναι κοστολογημένα 50€

Αυτό δε σημαίνει τίποτα βεβαία, αφού πάρα πολλές φορές στον αριθμό ιχνηλάτησης του πακέτου σας (tracking Code) θα εμφανιστεί η ένδειξη για αποστολή αποδεικτικού αγοράς.

Αποστολή αποδεικτικών στα ΕΛΤΑ

Αν λάβετε Email που σας ζητάει να αποστείλετε την απόδειξη αγοράς για να συνεχιστεί ο εκτελωνισμός, η στο tracking των ΕΛΤΑ εμφανιστεί το μήνυμα

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ PAYPAL ή ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ή ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΓΟΡΑΣ

τότε θα πρέπει να στείλετε την απόδειξη απο το Paypal, η την αναλυτική της κάρτας σας αν πληρώσατε με χρεωστική/πιστωτική σε ένα απο τα 2 Email

 • geta@elta-net.gr
 • customs@elta-net.gr

ΜΗΝ στείλετε το invoice που σας παρέχει το κατάστημα, αν έχει αστεία, για την αξία του αντικειμένου, τιμή. Αν έχετε αγοράσει κινητό και το έχουν δηλωμένο καταλαβαίνετε οτι αυτό το αποδεικτικό είναι τόσο χρήσιμο όσο το κωλόχαρτο, αφού δεν εμφανίζεται ούτε το προϊόν, έχει ψεύτικη τιμή, και δεν έχει την παραμικρή αρίθμηση η σφραγίδα, που θα μπορούσε να θυμίζει πραγματικό τιμολόγιο. ΔΕΝ θα το δεχτούν , και θα αναγκαστείτε να στείλετε την πραγματική απόδειξη έτσι και αλλιώς. Ίσα ίσα μεγαλύτερη καθυστέρηση για εσάς θα προκαλέσετε.

Επίσης μην ξεχνάτε οτι τον να στείλετε το χαρτί του καταστήματος, με την ψεύτικη αξία,είναι απλά παράνομο, και μπορείτε να κατηγορηθείτε για ψευδή τελωνειακή δήλωση. Δεν έχει συμβεί ποτέ, αλλα δε θέλετε να το ρισκάρετε για 30€.

Αν τώρα δεν παρατηρήσετε την ένδειξη αυτή, τότε ο υπάλληλος το παίρνει πάνω του και υπολογίζει μόνος του την αξία του δέματος, και το χρεώνει ανάλογα. Εδώ υπάρχουν δύο σενάρια.

Α) το έχει υποκοστολογήσει, είτε επειδή χρησιμοποίησε μια φιξ τιμή, ή απλά επειδή βρήκε χαμηλότερη τιμή απο οτι το πήρατε στους καταλόγους του.

Β) το έχει υπερκοστολογήσει.

Στην πρώτη περίπτωση όπως μπορείτε εύκολα να φανταστείτε, κάνετε την πάπια.

Στην δεύτερη περίπτωση το πρόβλημα μπορεί να είναι μικρό, αν η διαφορά της αξίας που θα υπολογίσει ο υπάλληλος ειναι μικρή, εως τεράστιο, αν το πακέτο σας έχει αξία κάτω των 22€ οπότε θα έπρεπε να μην χρεωθεί με δασμούς, και ο υπάλληλος το βγάλει πάνω απο 22, και αναγκαστείτε να δώσετε άλλα τόσα στο τελωνείο.

Το μόνο που μπορείτε να κάνετε σε αυτή την περίπτωση, οταν έρθει το μπιλιετάκι στο ταχυδρομείο της περιοχής σας, είναι να μη δεχθείτε το πακέτο, και να συμπληρώσετε στο ταχυδρομείο της περιοχής σας μια αίτηση αναδασμολόγησης, καταθέτωντας ως αποδεικτικά στοιχεία τον αναλυτικό λογαριασμό της κάρτας σας, ή τον email επιβεβαίωσης του Paypal αν πληρώσατε μέσω αυτού.

Επειδή αυτή η διαδικασία θα χρειαστεί αρκετό χρόνο. σας προτείνω να το επιχειρήσετε, ΜΟΝΟ αν η εκτιμώμενη αξία, απέχει πολύ απο αυτή που πραγματικά πληρώσατε, αλλιώς απλά παραλάβετε το δέμα.

Επίσης πρέπει να είστε σίγουροι οτι ο υπολογισμός είναι λάθος απο πλευρά των ΕΛΤΑ, γιατι απο τις αρχές του 2020, η διαδικασία έχει πλέον χρέωση, 12€ , τα οποία καταθέτετε, και σε περίπτωση που δικαιωθείτε ΚΑΙ ΜΟΝΟ σας επιστρέφονται. Αν κάνετε λάθος, πάνε και τα 12€.

Σημειώστε ξανά οτι ολη αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει μόνο αν ΔΕΝ παραλάβετε το δέμα. Αν το πάρετε δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα.

Στην αίτηση αναδασμολόγησης θα πρέπει να συμπεριλάβετε και ολα τα αποδεικτικά πληρωμής που έχετε, ως δικαιολογητικά.

Το άλλο πρόβλημα που μπορεί να σας προκύψει, είναι σε περίπτωση που κάνετε μαζική πληρωμή για διάφορες παραγγελίες, οι οποίες φεύγουν χωριστά.

Για να έχουμε μια βάση, ας πούμε οτι έχουμε μια υποτιθέμενη παραγγελία απο το Aliexpress με θήκες κινητών απο διαφορετικούς πωλητές. Η μια θήκη κάνει 10€, ή άλλη 7€ και η τρίτη 14€.

Επίσης για λόγους ευκολίας, ας θεωρήσουμε οτι σε κάθε θήκη υπάρχει χρέωση 2€ για τα μεταφορικά.

Οπως βλέπετε μεμονωμένα, η κάθε θήκη δεν περνάει την αξία των 22€ αφού η ακριβότερη απο αυτές, μαζί με τα μεταφορικά της αξίζει 16€. Έτσι στο δρόμο θα έχετε 3 πακέτα με αξία CIF 12€, 9€ και 16€.

Φτάνοντας στο Checkout ομως, το Aliexpress χρεώνει ολο το καλάθι σας, οπότε στα χέρια σας θα έχετε μια απόδειξη πληρωμής 37€.

Αν κάποιο απο τα πακέτα αυτά λοιπόν περάσει τη διαδικασία εκτελωνισμού, και σας ζητηθεί η απόδειξη αγοράς, δεν θα πρέπει απλά να στείλετε την απόδειξη της μαζικής πληρωμής στο Email, γιατι τότε ο τελωνειακός υπάλληλος θα θεωρήσει οτι η αξία του πακέτου ειναι 37€ και θα χρεωθείτε τα πρέποντα.

Τι κάνετε λοιπόν;

Στέλνετε Email στο ΓΕΤΑ οπως θα έπρεπε να κάνετε, απλά αντί για μια στεγνή απόδειξη, στέλνετε:

 1. Το Screenshot της παραγγελίας που φαίνονται ολα τα προιόντα που ανήκουν στην ίδια παραγγελία, με κυκλωμένο αυτό που βρίσκεται προς εκτελωνισμό, και το συνολικό κόστος, το οποίο πρέπει να ταιριάζει με την απόδειξη απο το Paypal ή την κάρτα σας.
 2. Την απόδειξη πληρωμής paypal ή κάρτας

Ενώ και στο Email εξηγείτε γραπτώς οτι πρόκειται για μαζική πληρωμή για πολλαπλές παραγγελίες, για αυτό και ειναι μεγάλο το ποσό, ενώ το συγκεκριμένο αντικείμενο α έχει τιμή β.

Οι λύσεις μέχρι τώρα


Τα μεγάλα κινέζικα καταστήματα αντέδρασαν άμεσα στις εξελίξεις, και πλέον τα περισσότερα απο αυτά προσφέρουν μια μορφή “τριγωνικής” αποστολής (συγγενές με το τριγωνικό ραντάρ).

Μέσω αυτού του τρόπου αποστολής, προπληρώνεται μέρος των τελωνειακών δασμών(αυτή είναι η επίσημη “δικαιολόγηση) και το εκάστοτε κατάστημα στέλνει και εκτελωνίζει το πακέτο σας στη χώρα που διατηρεί την Ευρωπαϊκή αποθήκη, και απο εκεί, αποστέλλεται ξανά στη διεύθυνσή σας.

Έτσι, από τη στιγμή που το πακέτο έχει ήδη εκτελωνιστεί σε χώρα της Ευρωπαϊκής ένωσης, εισάγεται χωρίς πρόβλημα στη χώρα μας και έρχεται στο σπίτι σας χωρίς έξτρα χρεώσεις.

Το Gearbest είναι ένα από τα καταστήματα που προσφέρουν τριγωνική αποστολή.

Η χρέωση αυτού του τρόπου αποστολής ομως, κοστίζει γύρω στα 6-7€, ενώ για τα πιο ογκώδη ίσως δείτε ακομα μεγαλύτερες χρεώσεις που αγγίζουν τα 20-25€, σε κάθε περίπτωση όμως το κόστος αυτό ειναι ΠΟΛΥ χαμηλότερο απο αυτό που θα κληθείτε να πληρώσετε σε περίπτωση εκτελωνισμού.

Απο την άλλη με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αγοράσετε και πολύ ογκώδη πράγματα, που ακόμα και με τα παλιά δεδομένα θα σταματούσαν στο τελωνείο, όπως υπολογιστές, ρομποτικές σκούπες, Drones, κτλ.

Καταστήματα που προσφέρουν τριγωνική αποστολή είναι τα

 • Gearbest : Netherlands Regirstered PDM , Priority Line
 • Banggood : Priority Direct Mail, EU Priority Line (είναι μέσω DHL) , European Railway Direct Mail(θέλει κανα δίμηνο, είναι ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ με το τρένο)
 • Geekbuying: EU Priority Line 
 • Lightinthebox: Priority Line.
 • Cafago: Duty Free Shipping
 • TomTop: Duty Free Shipping
 • Αρκετά καταστήματα απο AliExpress με αποστολή μέσω DHL (π.χ Mi Global Store,ή το Mi Zealer Store το οποίο έχει αποθήκες στην Ιταλία, το Lenovo Store με αποθήκες στην Πολωνία, και το Xiaomi 3C Store με αποθήκες στην Γαλλία)

Το Gearvita που ρωτάτε πολλοί έχει Priority Line, αλλα ΔΕΝ ειναι ασφαλές, έχουν σταματήσει πάρα πολλά πακέτα. Αν έχει αλλάξει κάτι τον τελευταίο μήνα, δεν μπορώ να σας το πώ με σιγουριά.

Wish/Ebay/Geek

Στα Site με πολλούς πωλητές, όπως το Wish, το Geek και φυσικά το Ebay , υπάρχουν πάρα πολλά προιόντα εκτός Ε.Ε.

Στην περίπτωση του Ebay, κάθε αντικείμενο φαίνεται απο που έρχεται, οπότε δεν υπάρχει φόβος, στα άλλα 2 το 99% είναι εκτός Ε.Ε, οπότε πριν παραγγείλετε οτιδήποτε άνω των 22€ ρωτήστε πρώτα τον πωλητή για τη χώρα αποστολής.

Tariff Insurance

Αρκετά καταστήματα, μεταξύ των οποίων και το Banggood, έχουν Tariff Insurance, που σημαίνει ότι το πακέτο έρχεται με απλή αποστολή, πιθανότατα σταματάει στο τελωνείο, ΑΛΛΑ όταν η διαδικασία ολοκληρωθεί, σας επιστρέφουν μέρος των χρημάτων που έχετε δώσει για τον Εκτελωνισμό.

Εδώ θέλει πολυ προσοχή, αφου στην περίπτωση αυτή τα καταστήματα δεν καλύπτουν το συνολο των εξόδων σας στο τελωνείο. Στην περίπτωση του Banggood, οπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ για παράδειγμα αναλαμβάνει να σας επιστρέψει το 60% της αξίας του αντικειμένου!

The following fees are not included in the tariff:

Processing costs (customs handling fees, courier processing fees, administrative fees, etc.)

Αν αγοράσετε κάτι πάρα πολύ ακριβό, που το σημαντικότερο κόστος είναι το ΦΠΑ, μπορεί να σας συμφέρει, σε άλλη περίπτωση, μάλλον θα βγείτε χαμένοι.

Στο Angroid.gr θα βρείτε εκτεταμένους οδηγούς για αγορές απο το Gearbest και το Banggood, οι οποίοι ανανεώνονται λίγο πιο συχνά απο το παρόν άρθρο.

Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τις Ευρωπαϊκές αποθήκες που έχουν πλέον τα περισσότερα καταστήματα για να παραλάβετε τα δέματα σας γρήγορα, και με σχετικά μικρή οικονομική επιβάρυνση σε σχέση με τις αποθήκες της Κίνας.

 

Αν έχετε εντοπίσει καταστήματα με παρόμοιους τρόπους αποστολής, αφήστε ένα σχόλιο για να τα προσθέσω.

Ολοκληρώνοντας, και συχνές ερωτήσεις:


Αν το κόστος του αντικειμένου σας είναι μικρό για να δικαιολογήσει τον παραπάνω τρόπο αποστολής, τότε η μοναδική εναλλακτική που σας μένει είναι να το βρείτε σε μια απο τις Ευρωπαϊκές αποθήκες των καταστημάτων, οι οποίες δυστυχώς παραμένουν με ελάχιστο στοκ, που περιλαμβάνει κυρίως κινητά τηλέφωνα.

Επίσης μια καλή λύση είναι να μαζεύετε πολλά φτηνοπραγματα μαζί, και να τα βάζετε ολα μαζί σε ένα πακέτο, χρησιμοποιώντας την EU Express, για όσο τουλάχιστον είναι διαθέσιμος και αυτός ο τρόπος παραλαβής.

Για να προλάβω ορισμένες απορίες σας για το τέλος.

 • Ε: Δηλαδή αυτό το αντικείμενο των 10€ που θέλω παθιασμένα, θα περάσει τελωνείο;
 • Α: Ολα τα πακέτα που έρχονται απο τρίτες χώρες(εκτός Ευρωπαϊκής ένωσης) περνάνε τελωνείο. ΜΟΝΟ οσα έχουν αξία άνω των 22€ χρεώνονται με τέλη. Τα υπόλοιπα θεωρούνται τελωνειακώς ελεύθερα και έρχονται στο σπίτι σας χωρίς άλλο πρόβλημα.
 • Ε:Έχω αγοράσει κάτι που κοστίζει 30€ απο Κίνα. Θα περάσει τελωνείο;
 • Α: Μόνο ο Θεός ξέρει. Απλά πλέον υπάρχουν ΠΟΛΥ περισσότερες πιθανότητες να περάσει(η να χρεωθεί έστω τα 3 ευρώ της παρουσίας) απο το να περάσει ελεύθερο.
 • Ε: Εχω σκεφτεί ένα κόλπο να πλαστογραφήσω την απόδειξη του Paypal για να μην πληρώσω τελωνείο λες να πιάσει;
 • Α: Έχω σκεφτεί ένα κόλπο να κάνω εμπόριο όπλων. Εσυ λες να πιάσει;

 

 • Ε: Το Wish/Aliexpress/Geek/Ebay είναι ασφαλή;
 • Α: Όχι. Απο εκει αγοράζετε ΜΟΝΟ αντικείμενα κάτω των 22€ , η ΜΟΝΟ απο πωλητές που στέλνουν απο Ε.Ε.

 

 • Ε:Αγόρασα κάτι απο Ebay, και έρχεται από Γερμανία/Ιταλία/αλληευρωπαικήχώρα . Θα πληρώσω τελωνείο;
 • Α: ΟΧΙ, εντός Ευρωπαϊκής ένωσης, τελωνείο χρεώνονται πολύ συγκεκριμένα προϊόντα(αυτοκίνητα κτλ)

 

 • E: Αγόρασα κάτι από Αγγλία. Την πάτησα; Η Αγγλία δεν είναι στην Ευρώπη
 • Α: Εκτός και αν ξέρετε κάτι που δεν ξέρω, η Αγγλία είναι ακόμα εντός Ε.Ε. Τα πακέτα από το Ηνωμένο Βασίλειο, δεν σταματάνε στο τελωνείο Άλλαξε πλέον αυτό, τα πακέτα άνω των 22€ απο Αγγλία εκτελωνίζονται κανονικά

 

 • E: Το πακέτο μου έχει φτάσει στην Ελλάδα και ειναι σε αναμονή για “παρουσία σε Τελωνείο “. Θα πληρώσω τέλη;
 • Α: ΑΝ το αντικείμενο έχει αξία πάνω απο 22€ τοτε πιθανότατα ναι θα πληρώσετε. Σε άλλη περίπτωση απλά θα περάσει τον έλεγχο χωρίς άλλη χρέωση.
 • Ε:Μου υπόσχεσαι οτι αν επιλέξω τριγωνική αποστολή δε θα χρεωθώ τελωνείο;
 • Α:Μόνο αν μου υποσχεθείς οτι η ΑΕΚάρα θα πάρει Champions League. Μέχρι τώρα πάντως δεν σταματάνε.

 

 • Ε:Ήρθε ένα πακέτο μου μου κόστιζε 35€ και μου το έχουν χρεώσει αλλα τόσα και δεν το θέλω. Να κάνω ticket στο Paypal να πάρω τα λεφτάκια μου πίσω;
 • Α:Εμμ όχι, και μην κάνετε τέτοια, γιατι θα μας κόψουν και οι Κινέζοι. Το οτι το πακέτο έχει βρεθεί τελωνείο δεν είναι ευθύνη του πωλητή. Το Paypal δεν πρόκειται να σας δικαιώσει ούτως ή άλλως. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να επικοινωνήσετε με τον πωλητή, και να βρείτε μια μέση λύση, την οποία ΑΝ ΘΕΛΕΙ θα σας δώσει. Μην τσαμπουκαλευτείτε κιολας.

 

 • Ε:To αντικείμενο το αγόρασα 30€ και μου το έχουν κοστολογήσει 180. Τι να κάνω;
 • Α:Αίτηση στα ΕΛΤΑ για επανεκτίμηση των δασμών με την πραγματική αξία. Θα ζητηθεί αποδεικτικό πληρωμής.

Ό,τι ερωτήσεις, ή προσθήκες επι του θέματος είναι παραπάνω απο καλοδεχούμενες, είτε στα σχόλια απο κάτω, είτε στο contact@angroid.gr

1709 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κάλησπερα Αγγελε,ελπιζω να εισαι καλα.Θελω να κανω μια αγορα απο το ebay,ενα ζευγάρι παπουτσια συγκεκριμενα απο Αμερικη.Τωρα,διαβασα στους ορους του ebay για τους αγοραστες οτι αν ο πωλητης λειτουργει μεσω του Global Shipping Program,τοτε πληρωνεις τα παντα,αποστολη,φορους,τελωνειο,οταν κανεις την αγορα του προιοντος κι ετσι οταν το αντικείμενο φτασει σε σενα δεν πληρωνεις τιποτα,ουτε χρειαζεται να κανεις καποια χαρτουρα γιατι ειναι ολα κανονισμενα απο αυτο το προγραμμα.Γνωριζεις τιποτα για το συγκεκριμένο θεμα?Ευχαριστω.

  • Ναι Μάκη, αυτό είναι το Global Shipping. Τα προπληρωνεις όλα και αναλαμβάνει το eBay εκτελωνισμους κτλ με συνεργαζόμενους εκτελωνιστές. Τα χρήματα που θα δώσεις στο checkout , είναι ΤΕΛΙΚΉ ΤΙΜΗ. Δε θα χρεωθείς κάτι άλλο.

 2. Για την μεθοδο αποστολής που ρωτησες,γραφει delivery με Free International Shipping,τι ειν τουτο ρε Αλεξανδρε???

  • Λογικά USPS πρέπει να είναι ρώτα τον πωλητή. Αν ειναι αυτό το τελωνείο ειναι το ΦΠΑ 24% συν 15€ συν οτι δασμοί προκύψουν, δηλαδή στα 200€ 68-70€

 3. Καταρχην σ ευχαριστω που απαντησες.Τωρα,για τη μεθοδο που ρωτησες,επειδη ειμαι καινουργιος στο συγκεκριμένο αθλημα,δεν το προχωρησα μεχρι την παραγγελια,αλλα απ οτι εχω δει η Fed ex,υπαρχει σιγουρα.Τι μπορει να μου χρεωσουν εξτρα στο τελωνειο,γιατι αν τελικα κανω αγορα,θα κυμαινεται απο 200-300 ευρω.Επισης,αν κανω την συγκεκριμένη αγορα με το ιδιο πισο,απο χωρα μελους της ΕΕ,ειμαι οκ η κι εκει θα πληρωσω επιπλεον??Σε ζαλισα ετσι??Συγνωμη!

  • Αν είναι Fedex για 200€ παραγγελία υπολόγισε κανα 100αρικο έξτρα, ίσως και λίγο παραπάνω. Μάθε με τι μεταφορική θα έρθει γιατι ειναι σημαντικό. Αν είναι με USPS θα είναι κανα 70αρι.

   Αν τα βρείς απο Ευρώπη (όχι Αγγλία πλέον) τότε θα εισαι οκ ναι.

   Κανένα πρόβλημα γιατι να με ζαλίσεις; Αμα δεν ηθελα να απαντάω θα σας έκλεινα τα σχόλια στη μάπα 😛

 4. Καλησπερα Αγγελε.Θελω να κανω μια αγορα παπουτσιων απο Αμερικη.Η τιμη τους μαζι με τα εξοδα αποστολης ειναι γυρω στα 250-300 ευρω.Τι γινεται σ αυτη την περιπτωση,θα μου χρεωσουν καποιο ποσο παραπανω,θα εχω καποιο αλλο θεμα?Δεν εχω ξανακανει αγορα απο Αμερικη και θέλω να ενημερωθώ σχετικα με τους κινδυνους.Ευχαριστω πολύ.

 5. Καλησπέρα, αν παραγγείλω ‘ενα ζευγάρι γυαλιά 135 ευρώ από Αγγλία, τι άλλο πληρώνω επιπλέον? Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

 6. Καλησπερα,

  Εστειλα απο Αγγλια –> Ελλαδα ενα δεμα στους γονεις μου. Οταν πηγαν να το παραλαβουν στα ΕΛΤΑ, τους ζητησαν για δασμους (ή εκτελωνισμο) 114 ευρω. Η ερωτηση μου ειναι: αν οι γονεις μου κανουν αρνηση παραλαβης, τοτε το δεμα θα επιστραφει σε εμενα? Κ αν ναι θα μου ζητηθει να πληρωσω κατι εγω (πχ νεο εκτελωνισμο κλπ)?

  Ευχαριστω

 7. Γειά σας! Μπορείς να με βοηθήσεις ..; Περιμένω ένα δέμα από την Αγγλία η οπια δεν έχει αριθμό παρακολούθησης επειδή ο αποστολέας πληρώνει για αποστολή και επέλεξε τον φθηνότερο τρόπο. Η ερώτησή μου είναι πώς πληρώνω δασμούς και ΦΠΑ; Ευχαριστώ

  • Καλησπέρα. Αν σταματήσει τελωνείο θα επικοινωνήσουν μαζί σας μέσω τηλεφώνου ή email οι τελωνειακοί υπάλληλοι για να τους στείλετε τα αποδεικτικά της συναλλαγής. Αν δεν υπάρχει τροπος επικοινωνίας (δυσκολο) και σταματήσει τελωνείο, θα το επιστρέψουν στον αποστολέα.

 8. καλησπερα. ενδιαφερομαι να παρω συμπληρωματα απο αγγλια η αμερικη.. ισχυει οτι μεχρι 3 κομματια απλα χρειαζεται υπευθυνη δηλωση και οχι εγκριση εοφ?γτ τωρα με την καραντινα ειναι λιγο δυσκολο να τρεχω.

 9. καλησπερα αγγελε. συγχαρητηρια για την σπουδαια δουλεια που κανειs . περιμενω 2 πακετα απο κινα 60 και 80 ευρω .το trackin ειναι κολλημενο απο 12 ιανουαριου. το estimated delivery ληγει σε 4 μερεs. εχω παραγγειλει με paypal. ποτε ανοιγω case η refund για να μην χασω τα λεφτα μου ειναι κριμα να τα χασω . και να ανοιξω πρωτα case η να ζητησω full refund? ευχαριστω

  • Καλησπέρα Θανάση. Είναι κολλημένο σε τι στάδιο; Έχουν φύγει από προορισμό και έρχονται Ελλάδα; Η δεν έχουν φύγει ακόμα; Στην πρώτη περίπτωση να ξέρεις ότι κατά πάσα πιθανότητα έχουν φτάσει αεροδρόμιο αλλά δεν τα έχουν ανοίξει στο τελωνείο ακόμα τα σακιά τους.

   Το PayPal σε καλύπτει ένα εξάμηνο,δεν υπάρχει περίπτωση να χάσεις τα λεφτά σου. Όταν κλείσει το estimated delivery time, μιλά με τον πωλητή, και αν δεν έχει λύση, ζητά επιστροφή χρημάτων.

   Το dispute στο PayPal είναι η τελευταία λύση σου, μην ξεκινήσεις από εκεί

   • Αγγελε καλημερα .εισαι φοβεροs. Mε καλυψεs πληρωs με την απαντηση σου.ευχαριστω πολυ. συνεχισε να κανειs αυτο που κανειs ,ξεμπερδευειs πολυ κοσμο που ειναι κολλημενοs.kαι δεν ξερει τι να κανει Τα δικα μου μαλλον ειναι κολλημενα στο αεροδρομιο γιατι ερχονται με economy speedpack και το τρακιν το κινεζικο ειναι ξερειs σιδηροδρομοσ ΕΕ……………………………………CN κατι τετοια θηρια τρακιν και μου γραφει και στα δυο οτι απο τιs 15/01/2021 η κατασταση τουs λεει arrived at destination hub. αυτα μαλλον εχουν αλλαξει trackin οταν μπηκαν ευρωπη και δεν μπορω να το δω , γιατι το λεω αυτο γιατι και ενα τριτο που ειχα παραγγειλει με τον ιδιο τροπο απο κινα με economy speedpak μεσω orange connex εχει ερθει εδω και 10 μερεs ,το εχω παραλαβει κιολαs. τελωνειο δεν πληρωσα και εκανε 55ευρω απο ebay αλλα ηρθε με γερμανικο trackin ενω στην αρχη ειχε και αυτο σιδηροδρομο. οκ περιμενω. ευχαριστω πολυ για ακομη μια φορα..

 10. Αρχικά ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις πληροφορίες που μας δίνεις. Να ρωτήσω εγώ τώρα…αφού κάτω από 22€ περνά ελεύθερο τελωνείου και αφού θα γράφει πάνω 5€ για παράδειγμα γιατί να το σταματήσουν; Σταματούν και αυτά κάτω των 22€ δειγματοληπτικά; Η δεν υπάρχει πλέον τα κάτω των 22€ να περνάνε ελεύθερα τελωνείου;
  Ευχαριστώ,
  Ελευθερία

  • ΟΛΑ τα πακέτα που έρχονται εκτός Ε.Ε. περνάνε απο το τελωνείο, απλά αν το πακέτο ειναι αξίας κάτω των 22€ περνάει τον εκτελωνισμό ως ελεύθερο χρεώσεων. ΠΑΛΙ εκτελωνίζεται κανονικά.

   Το αν γράφει 5€ πάνω δε σημαίνει τίποτα, για να θεωρηθεί ελεύθερο πρέπει να έχει επιβεβαιωμένη αξία κάτω των 22€, δηλαδή είτε να συνοδεύεται απο τα απαραίτητα επίσημα παραστατικά, είτε να διασταυρώσουν την τιμή του με τις αποδείξεις που θα σου ζητήσουν κατα τη διάρκεια του εκτελωνισμού.

   Μη τσιμπάτε με όσα σας λένε οι πωλητές για χαμηλές αξίες και δώρα, αυτά δεν ισχύουν πια. Μια εποχή περνούσες και λαμποργκίνι τυλιγμένη με λαδόκολλα αν έγραφε “free sample” απ’εξω, γιατι δεν υπηρχε κανένας έλεγχος. Αυτό έχει αλλάξει πια. Μπορεί να γράφει οτι θέλει απ’εξω, δεν έχει καμία σημασία για το τελωνείο.

 11. Καλησπερα Αγγελε, γνωριζεις μηπως αν θα υπαρξει καποια εξτρα χρεωση(τελωνειο, ΦΠΑ κτλ.) για αγορα προιοντος απο Ρωσια μεσω ebay?
  Αξια προιοντος 45 ευρω και δωρεαν μεταφορικα.

  Ευχαριστω
  Μανθος

  • ΕΝΗΝΕΡΩΣΗ ΕΡΩΤΗΣΗΣ:
   μετα απο μηνυμα που εστειλα στον πωλητη μου απαντησε οτι μπορει να γραψει στο δεμα κοστος 5 ευρω και να το δηλωσει ως δωρο για τυχον μειωση τελωνειακων δασμων.

   • Μπορεί να γράψει και τον Υμνο εις την ελευθερία πάνω Μάνθο, αλλα δε γλιτώνεις τίποτα. Κατα πάσα πιθανότητα θα σταματήσει τελωνείο και θα σου ζητήσουν απόδειξη, και θα το εκτελωνίσουν βάση αυτού.

 12. Καλημέρα!

  Κατ’αρχάς, τεράστιο time-saver το άρθρο, και συγχαρητήρια.

  Κατά δεύτερον, έχω μια ερώτηση όσον αφορά την Ιαπωνία. Σύμφωνα με τον πωλητή μεταχειρισμένου φωτογραφικού εξοπλισμού που συζητάω αυτές τις ημέρες, η EE και η Ιαπωνία έχουν Trade Agreement από τις αρχές του 2019, και μου λέει ότι δεν υπάρχει τελωνείο. Συγκεκριμένα μου γράφει “The Japan-EU FTA mandates that there are no customs duties on Japanese goods imported from Japan. Only VAT (and handling fees, if charged by the local post or courier) as applicable in each country are to be charged.”

  Ταυτόχρονα μου λέει ότι θα πρέπει να στείλει με UPS το πακέτο (αξίας ~300 ευρώ, παλιός εξοπλισμός, όχι ηλεκτρονικά).

  Έχεις ακούσει κάτι σχετικό με αυτό το Japan-EU trade agreement (με τα japanese goods, όπως αναφέρεται στο agreement);

  Να περιμένω κατακέφαλο από τη UPS; Δε με ενοχλεί να πληρώσω ΦΠΑ και κανα 50άρικο έξτρα για handling fees, αλλά αν μου βγει 150-200 ευρώ στο σύνολο, κάπως θα δυσανασχετήσω. 🙂

  • Καλημέρα Θοδωρή. Ναι, πράγματι η Ιαπωνία έχει ειδική σύμβαση με την Ε.E όπως περίπου και η Αγγλία, κάτι που εξαιρεί τις εισαγωγές ΑΠΟ ΔΑΣΜΟΥΣ την παραγγελία σου, ΦΠΑ και Τέλη εκτελωνισμού θα πληρώσεις κανονικά.

   TO ΦΠΑ στα 300€ ειναι κανα 70αρι, οπότε αυτό που μένει ειναι τα τέλη για τα οποία θα πρέπει να πάρεις τηλέφωνο τη UPS να ρωτήσεις πόσα θα είναι περίπου για να έχεις μια εικόνα. 150 δεν νομίζω να φτάσει πάντως, με τίποτα.

 13. Καλησπέρα, Θέλησα να παραγγείλω κάτι από το AMAZON της Γερμανίας για πρώτη φορά απλά κολλάω λίγο στο οτι το προιον λέει sold by lightwish eu που είναι στην Κίνα και δίπλα λέει fulfilled by amazon και φοβάμαι μην έχω εκτελωνιστικά έξοδα. Αν ένα προιον λοιπον λέει fulfilled by amazon υπάρχει κίνδυνος να βρεθώ με εκτελωνιστικά έξοδα (μιας και το προιον που θέλω να αγοράσω κοστίζει 100 ευρώ) ή είμαι καλυμμένη? Στο chat του Γερμανικού amazon μου είπαν οτι καλύπτουν εκείνοι τα εκτελωνιστικά έξοδα αν προκύψουν αλλά με διαβεβαίωσαν οτι δεν υπάρχει πρόβλημα. Ξέρεις κάτι γι’ αυτο?

  • Οταν ειναι Fulfilled By Amazon, δεν υπάρχει φόβος. Αν υπάρχει περίπτωση τελωνείου, θα σου προσθέσει έξτρα χρήματα στο καλάθι πριν το Checkout ως τέλη για αυτό το λόγο το Amazon. Είτε στα προσθέσει αυτά, είτε όχι, το ποσό που θα πληρώσεις, ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΟ. Δεν πρόκειται να σε χρεώσουν κάτι έξτρα εδώ.

 14. Καλημερα παιδια, αγορασα απο Ebay UK ενα ανταλλακτικο αυτοκινητου αξιας 35 λιρες. Ο πωλητης ειναι καταστημα και γραφει οτι χρησιμοποιει τη καινουρια μεθοδο αποστολης GLOBAL SHIPPING PROGRAM του Ebay.
  (https://www.ebay.com/help/buying/postage-delivery/changing-delivery-address-method/international-purchases-postage-buy?id=4057)

  Συμφωνα με αυτη τη μεθοδο πληρωνεις προκαταβολικα τους δασμους, ΦΠΑ και τις εκτελωνιστικες χρεωσεις οταν κανεις τη παραγγελια του προιοντος.

  Η τιμη που μου εβγαλε ειναι: αξια προιοντος 35 λιρες, μεταφορικα 13,91 λιρες, συν δασμους, ΦΠΑ και τις εκτελωνιστικες χρεωσεις 12,03 λιρες = συνολο 60,94 λιρες

  Ενα αλλο προιον απο Αμερικη (ανταλλακτικο αυτοκινητου) μου το βγαζει :
  αξια προιοντος 145$, μεταφορικα 52.91$, συν δασμους, ΦΠΑ και τις εκτελωνιστικες χρεωσεις 48.14$ = συνολο 246,05$

  Εχει χρησιμοποιησει κανεις αυτη τη μεθοδο? Οντως ειναι ολα πληρωμενα και δε θα χρειαστει να πληρωσω τιποτα εξτρα?

  • Καλησπέρα Μάνθο!

   Ναι, είσαι οκ με το Global Shipping. Οτι πληρώσεις μπροστά ειναι, μετά τα αναλαμβάνουν αυτοί, δεν ασχολήσε εσύ με τίποτα άλλο, και τα πάντα τα πληρώνουν αυτοί.

 15. Καλησπερα.

  Εκανα μια παραγγελια απο το eur.shein.com γυρω στα 50 ευρω.

  Τι γινεται μ’αυτο το site; Περναει απο τελωνειο ή το κανουν εκτελωνισμο σε αλλη χωρα της Ε.Ε. και μετα ερχεται Ελλαδα (τυπου bangood με Priority Direct mail)?
  Γνωριζει κανεις να μου απαντησει με σιγουρια;

 16. Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω κι εγώ κάτι τους ειδικούς χαχα. Περιμένω ένα δέμα από Μεγάλη Βρετανία και σήμερα είδα αυτό στις ενημερώσεις του tracking number:
  Αντικείμενο προς εκτελωνισμό > Έξοδος από τελωνείο > Κλείσιμο από Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας
  Τις γλύτωσα τις χρεώσεις;; Πρώτη φορά να σταματάει κάτι δικό μου στο τελωνείο και δεν έχω ιδέα χαχα.

 17. Καλησπέρα σας,

  Αρχικά θέλω να παραγγείλω κάποια προϊόντα ομορφιάς από Αμερική, ρώτησα την ιστοσελίδα της revolve λοιπόν αν υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε να αποφύγω τους δασμούς στο τελωνείο διότι θα έκανα παραγγελία $250 και μου είπαν ότι αν αποσταλεί ως δώρο θα υπάρχει απόδειξη μέσα με τα προϊόντα αλλά όχι με τις τιμές εφόσον προορίζονται για δώρα. Υπάρχει περίπτωση να μου βάλουν κάποια έξτρα χρέωση στο τελωνείο;

  Επίσης ήθελα πάλι να παραγγείλω κάποια προϊόντα από Αγγλία αυτή την φορά και η σελίδα μου είπε ότι δεν πληρώνω δασμούς αν η παραγγελία μου είναι χαμηλότερη από 150€, πιστεύετε ότι θα περάσουν ή όχι;

  • Καλησπέρα Γεωργία.

   Δεν υπάρχει τρόπος να το αποφύγεις. Θα σταματήσει τελωνείο, και θα σου ζητήσουν απόδειξη πληρωμής απο Κίνηση κάρτας ή Paypal. Με βάση αυτο θα εκτελωνίσουν μακάρι να γράφει το πακέτο πάνω και “δώρο” και “προσφορά” και “Κιντερ Εκπληξη”. Δεν υπάρχουν δώρα για το τελωνείο.

   Στην δεύτερη περίπτωση δεν πληρώνεις ΔΑΣΜΟΥΣ, αλλα το ΦΠΑ και τα έξοδα εκτελωνισμού θα τα πληρώσεις κανονικά. Οι δασμοί στο 99% των περιπτώσεων ειναι το μικρότερο έξοδο του τελωνείου

   • Δεν έχω ιδέα, αυτοί μου είπαν ότι δεν θα πληρώσω τίποτε έξτρα διότι θα είναι σε συσκευασία δώρου και θα φαίνομαι ως παραλήπτης του δώρου..
    Όσο για την Αγγλία μου είπαν ότι δεν θα πληρώσω.. έχω καταμπερδευτει ειλικρινά

    • Επίσης αν κάνω την αγορά των 250 δολαρίων πόσο θα βγει αν περάσει τελωνείο;
     Και για Αγγλια υπολόγιζα γύρω στα 125€ να κάνω παραγγελία εκεί πόσα υπολογίζονται, διότι δεν έχω καταλάβει ακριβώς πώς λειτουργεί η κοστολόγηση..

    • Αν πάρεις ένα τηλέφωνο στο τελωνείο και τους πεις ότι περιμένεις δώρο απο την Αμερική, θα καταλάβεις ότι παρα το οσα σου λένε, τελωνείο θα πληρώσεις 🙂 .

     Για την Αγγλια σου ξαναλέω οτι ΣΩΣΤΑ σου είπαν πως δεν θα πληρώσεις ΔΑΣΜΟΥΣ. Εκτελωνισμός θα γίνει κανονικά όμως, οπότε και τα τέλη τη διαδικασίας θα χρεωθείς, και το ΦΠΑ φυσικά.

     • Να προσθέσω επίσης ότι έχω δωροκαρτα από τα σάιτ οπότε δεν θα πληρώσω κάτι μέσω κάρτας…Δεν ξέρω αν αλλάζει κάτι αυτό.. και συγγνώμη για την ενόχληση πάντα. 🙂

      • Βασικά το οτι ειναι δωροκάρτα κάνει τα πράγματα απλά πιο δύσκολα, γιιατι δε θα έχεις αποδεικτικό για την αγορά σου, και μπορεί να αναγκαστούν να τα εκτελωνίσουν με αξία που θα υπολογίσουν μόνοι τους.

 18. Αγόρασα μια συσκευή (ένα android mp3 player) από το Aliexpress με 70€ από Κίνα, εις γνώσιν μου ότι θα περάσει από τελωνείο. Το θέμα είναι πόσο θα είναι αυτό το κόστος; 15€ τέλη εκτελωνισμού + 24% ΦΠΑ δηλαδή χοντρικά 30€; Ευχαριστώ πολύ

 19. Καλησπερα, θελω να κανω μια ερωτηση σχετικα με αγορα απο amazon uk.
  https://www.amazon.co.uk/Apple-MacBook-Chip-13-inch-256GB/dp/B08N5MWPY6?th=1

  Στο τελος στο καλαθι αναφερει import duties and fees στα 149€. Δηλαδη οτι θα προπληρωσω το τελωνειο. Αρα εγω θα γλιτωσω τον εκτελωνισμο απο εδω ή παιζει να με χρεωσουν πολλα εξτρα στα ΓΕΤΑ ( δλδ μου φαινεται μικρο ποσο τα 150€ εκτελενωνισμου για 1100€ αντικειμενο)

  • Ναι Γιώργο, πληρώνεις τα Import Duties και έρχεται εκτελωνισμένο στα χέρια σου, δεν έχει άλλη χρέωση.

   ΕΙΝΑΙ μικρό το ποσό δε σου φαίνεται, αλλα η Amazon είναι Amazon , δεν έχει τις ιδιες διαδικασίες εκτελωνισμού με εμένα και σένα. 😛

   Αν σου κάνει συνολικά σαν τιμή προχώρα, δεν έχει έξτρα χρέωση πέρα απο αυτά

   • Ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση Αγγελε.
    Κατι τελευταιο, σε περιπτωση που χρειαστει να το στειλω Αγγλια για λογους εγγυησης, παιζεται θεμα τελωνειου σε αυτη την περιπτωση;

    • Είναι λίγο μπέρδεμα, αλλα με απλά λόγια δηλώνεις οτι η αποστολή γίνεται για επισκευή, και στην επιστροφή αν σου ζητηθούν εκ νέου χαρτιά στέλνεις την απόδειξη της πρώτης αγοράς και του εκτελωνισμού(στην περίπτωση σου είναι το ίδιο).

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.