Όσοι ασχολείστε με το άθλημα των αγορών απο Κινέζικα καταστήματα, σίγουρα θα έχετε καταλάβει οτι έχουν αλλάξει πάρα πολλά πράγματα στη διαχείριση των πακέτων, που προέρχονται απο τρίτες χώρες, απο τα ΕΛΤΑ, με τους ελέγχους να είναι πλέον σαφώς περισσότεροι, και τις πιθανότητες να σας πιάσει η τσιμπίδα του τελωνείου να έχουν αυξηθεί εκθετικά τους τελευταίους μήνες.

Το παρόν άρθρο δεν είναι οδηγός online αγορών. Για αυτό το ζήτημα έχω γράψει ήδη έναν εκτεταμένο οδηγό, του οποίου αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω, είναι ένα κομμάτι, αλλά για να μην γίνει πολύ μεγάλο το άλλο κείμενο θα μιλήσουμε εδώ αποκλειστικά για το κομμάτι του τελωνείου.

17/2/2020 ΤΕΛΟΣ Η ΧΡΕΩΣΗ.

Επικοινώνησαμε με την ΑΑΔΕ, και μια ευγενέστατη κυρία μου επιβεβαίωσε οτι ΔΕΝ πέρασε η χρέωση των ΕΛΤΑ, και ταυτόχρονα ΔΕΝ θα υπάρξει καμία εγκύκλιος, γιατι για να υπάρξει εγκύκλιος, πρέπει να έχει ψηφιστεί πρώτα κάτι που θα ακυρώσει ή θα διευκρινήσει. Σε αυτή την περίπτωση δεν έχει ψηφιστεί τίποτα, οπότε απο ΑΑΔΕ εγκύκλιο μην περιμένετε.

Και απο ελτά που επικοινώνησα μου  είπαν το ίδιο, οτι δηλαδή ακόμα και σε περίπτωση Ελέγχου, δεν υπάρχει χρέωση. Θα βγεί ανακοίνωση σύντομα απο τα ΕΛΤΑ, απλά δεν είναι έτοιμη.

Έχουμε και την επίσημη ανακοίνωση των ΕΛΤΑ πλέον.

«Ανακοίνωση Ελληνικών Ταχυδρομείων»Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ανακοινώνουν ότι θα συνεχίσουν να μην επιβάλλουν καμία…

Gepostet von ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ Α.Ε. am Montag, 17. Februar 2020

Και την αλλαγή του τιμοκαταλόγουUPDATE 3/2/2020