Ένας καλός λόγος να πας σε iPhone, και ένας πολυ καλό λόγος να μη φύγεις απο εκει, είναι υπηρεσίες οπως το iMessage και το Facetime που σας δίνουν τη δυνατότητα να συνδεθείτε με όλους του άλλους που ανήκουν στο οικοσύστημα της Apple, χωρίς να χρειάζεται να κάνετε εγκατάσταση μια τρίτη εφαρμογή.

Στον κόσμο του Android, χρειάζεσαι το Viber για να μιλάς με όσους έχουν Viber, το Messenger για όσους χρησιμοποιούν αυτό, το Whatsapp για τους υπόλοιπους, και πάει λέγοντας.

Την ώρα που οι εναλλακτικές δεν είναι κακό να υπάρχουν, δεν υπάρχει και μια “Universal” λύση για όσους θέλουν κάτι απλό και ενσωματωμένο στο λειτουργικό.

Αυτό είναι οι υπηρεσίες RCS (Rich Communication Services) οι οποίες έρχονται να αντικαταστήσουν τα απαρχαιωμένα SMS, με μηνύματα “Εμπλουτισμένων δυνατοτήτων” που σημαίνει οτι εκτός απο απλό κείμενο, μπορείτε πλέον να στέλνετε φωτογραφίες, GIF, τοποθεσίες, αρχεία, και γενικά οτι στέλνετε με τα υπόλοιπα Instant Messaging apps.

Τέλος μπορείτε οπως πάντα να στέλνετε μηνύματα, στα οποία έχει αναφορά παράδοσης, και οτι διαβάστηκαν και ένδειξη οτι ο συνομιλητής σας πληκτρολογεί κάτι.

Φυσικά ολα αυτά δεν γίνονται πλέον μέσω του παρόχου σας, οπως στα SMS, αλλα μέσω WiFi ή δεδομένων, οπότε καταλαβαίνετε οτι το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχε να αντιμετωπίσει η Google σε αυτό το κομμάτι ήταν οι ίδιοι οι πάροχοι, όσο είχαν σημαντικά έσοδα απο τα SMS.

Messages: The messaging app built for Android

Στην περίπτωση του Android, αυτό γίνεται μέσω του Google Messages, το οποίο έχει αναβαθμιστεί και περιλαμβάνει και την λειτουργία “συζήτησης” που ενεργοποιείται αυτόματα αν το υποστηρίζει ο πάροχος σας.

Messages
Messages
Developer: Google LLC
Price: Free

Στη χώρα μας για την ώρα το υποστηρίζουν για την ώρα η Cosmote και η Vodafone οποτε μπορείτε να ανταλλάζετε RCS μηνύματα με όσους έχουν Android και την τελευταία έκδοση του Google Messages, αρκεί να έχετε τον αριθμό τηλεφώνου τους.

Αν θέλετε να δείτε την κατάσταση της υπηρεσίας στο κινητό σας, μπείτε στο Messages , και πατήστε τις 3 τελίτσες πάνω δεξιά. Μετά μπείτε στα Settings και θα δείτε την επιλογή “λειτουργίες συζήτησης”

Αν εκει γράφει συνδεδεμένο είστε έτοιμοι για να ανταλλάξετε RCS μηνύματα με ολους τους χρήστες που το έχουν ενεργοποιήσει.

Αν δεν σας εμφανίζετα συνδεδεμένο, βεβαιωθείτε οτι έχετε την τελευταία έκδοση του Google Messages, αλλα και των Yπηρεσιων εταιρ. κινητής τηλ. απο το Google Play

Πείτε αντίο στα SMS, καλωσήρθατε στο 2020!

0 0 vote
Article Rating
Παρακολουθήστε τα σχόλια
Ενημέρωση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments