Ήρθε η ώρα, λοιπόν, και ανακοινώθηκε το επόμενο fitness tracker της , αυτό που θα πάρει τη σκυτάλη από το πολύ-λατρεμένο Mi Band 3: το Mi Band 4.

Οι Κινέζοι κατάφεραν να παρουσιάσουν ένα βελτιωμένο smart band, σε σχέση με τον προκάτοχό του, αλλά με την ίδια πολύ ανταγωνιστική τιμή.

Το Mi Band 4 διατηρεί σε μεγάλο βαθμό το σχεδιασμό του προκατόχου του, αλλά προσθέτει μερικά ενδιαφέρουσα στοιχεία.

Κατ’ αρχάς, παρελθόν – όπως ήταν λογικό – αποτελεί η ασπρόμαυρη οθόνη. Τη θέση της παίρνει μια 0,95’’ έγχρωμη για ακόμα καλύτερη εμπειρία χρήσης.

Πέρα από το ελαφρώς αυξημένο μέγεθος, η καινούργια οθόνη έχει και μεγαλύτερη φωτεινότητα. Πάντως, δεν μου βγάζει κανείς από το μυαλό ότι είναι η ίδια με αυτή του Hey+, του smart band που δίνουμε στο καλοκαιρινό μας giveaway!

Συνεχίζοντας, να πούμε ότι το Mi Band 4 είναι αδιάβροχο μέχρι τα 50 μέτρα, όπως ακριβώς και το 3, ενώ διατηρεί τον έξι αξόνων αισθητήρα του (που είναι αναβαθμισμένος πάντως) για ακόμα καλύτερο tracking των αθλητικών σας δραστηριοτήτων.

Παρά το ότι η οθόνη είναι μεγαλύτερη, το Mi Band 4 εξακολουθεί και είναι εντυπωσιακό ως προς την αυτονομία του, που φτάνει τις 20 ημέρες.

Η έκδοση με το NFC θα έχει λιγότερη αντοχή, αλλά θα μπορείτε να πληρώνετε μέσω Alipay και πιστωτικής κάρτας (αν δεν μένετε στην Ελλάδα βέβαια), ενώ θα διαθέτει και voice assistant της Xiaomi.

Δυστυχώς δεν διευκρινίζεται αν αυτό θα αλλάξει για εμάς τους Δυτικούς, μιας και θα ήταν τέλειο να είχαμε τη δυνατότητα αλληλεπίδρασης με το Google Assistant.

Η Xiaomi ανακοίνωσε μια ειδική και περιορισμένη σε αριθμό έκδοση Mi Band 4 Avengers.

Πάμε τώρα στο θέμα της τιμής. Στην Κίνα, το νέο Mi Band της Xiaomi θα κοστίζει γύρω στα 23€, ενώ η έκδοση με το NFC θα ξεπερνά για λίγο τα 30€.

Οι τιμές είναι Κίνας, οπότε ξέρετε ότι εμείς θα το πάρουμε λίγο πιο ακριβά. Ας είναι καλά, όμως, τα κουπόνια που θα φροντίσουμε να έχουμε.

Οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν από τις 14 Ιουνίου, χωρίς να ξέρουμε το πότε θα γίνει διαθέσιμη η global έκδοση ή το πότε θα έρθει προς Ευρώπη. Δεν θα αργήσει πάντως, αυτό είναι σίγουρο.

0 0 vote
Article Rating
Παρακολουθήστε τα σχόλια
Ενημέρωση για
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments