Είτε το πιστεύετε είτε όχι, φτάσαμε στα μισά του 2019., Πριν σας πιάσει η μελαγχολία για το πόσο γρήγορα περνάει ο χρόνος, πότε θα πάτε το ταξίδι με τον υπερσιβηρικό που σχεδιάζατε απο μικροί και το πότε θα γίνετε μάνες, ελάτε να δούμε πρώτα μερικές πολύ ενδιαφέρουσες εφαρμογές για το κινητό σας.

Cleanfox

To Cleanfox είναι μια απο τις εφαρμογές που κάνει αυτό που έπρεπε να κάνετε εσείς, αλλα δεν το κάνετε επειδή βαριέστε.

Σε αυτή την περίπτωση η αλεπού αναλαμβάνει να ξεκαθαρίσει τα Emails σας απο τα χιλιάδες Spam mail που λαμβάνετε μηνιαίως, αλλα και να διαγράψει και το mail σας, απο τις λίστες των αμετανόητων Spammers , που είτε με τη συγκατάθεση σας, είτε χωρίς, βομβαρδίζουν το λογαριασμό σας με άχρηστα email.

H λειτουργία του ειναι πανεύκολη, αφού μετά το πρώτο σκανάρισμα των email σας, το Cleanfox αναγνωρίζει ολα τα emails που έρχονται απο λίστα, και σας δίνει επιλογές. Μπορείτε να μην πειράξετε τίποτα, μπορείτε να διατηρήσετε την εγγραφή σας στην υπηρεσία, αν για παράδειγμα είναι κάποιο newsletter αλλα να διαγράψετε τα παλιά email που δεν έχουν λόγο υπαρξης, ή τέλος να διαγράψετε ολα τα email απο τον αποστολέα, και να κάνετε Unsubscribe και απο τη λίστα.

Στα θετικά του, και η δυνατότητα λειτουργίας με όλους τους γνωστούς mail providers.


SpotOn YouTube alarm

Συνήθως αποφεύγω να χρησιμοποιώ κάποιο απο τα αγαπημένα μου τραγούδια για ξυπνητήρι, γιατι όπως καταλαβαίνεται, κανείς δε συμπαθεί αυτόν ή αυτό που τον ξυπνάει. Επειδή ομως και οι συνηθισμένοι ήχοι ξυπνητηριού έχουν αρχίσει να μην έχουν καμία επίδραση πάνω μου, αποφάσισα να δοκιμάσω το SpotOn.

Με τη βοήθεια του, μπορείτε να επιλέξετε ένα οποιοδήποτε Video απο το Youtube, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για να σας ξεκολλήσει απο την αγκαλιά του Ορφέα, που τουλάχιστον στην δική μου περίπτωση, μοιάζει πιο πολύ με κεφαλοκλείδωμα παρά με αγκαλιά.

Στις υπόλοιπες ρυθμίσεις θα βρείτε τη δυνατότητα να κάνει ήρεμη εισαγωγή για να μη χεστείτε πάνω σας πρωί πρωί, ενώ μπορείτε αντί για ένα συγκεκριμένο βίντεο, να προσθέσετε μια ολόκληρη Playlist απο το Youtube, με τη δυνατότητα τυχαίας επιλογής τραγουδιού κάθε μέρα, απο αυτή τη λίστα.

SpotOn alarm clock for YouTube
SpotOn alarm clock for YouTube

Creative

Ένας απο τους σημαντικότερους λόγους να προτιμήσει κάποιος το Android απο το iOS, είναι οι αστείρευτες δυνατότητες παραμετροποίησης του Android, αφού με λίγο κόπο και πολύ φαντασία, μπορείτε να κάνετε το κινητό σας πραγματικά μοναδικό.

Στην προσπάθεια σας αυτή έχετε σύμμαχο το Creative , το οποίο σας δίνει αρκετά εργαλεία για να φέρετε την εμφάνιση της συσκευής σας ακριβώς στα μέτρα σας.

Αρχικά μέσω του Creative μπορείτε να βρείτε εκατοντάδες Wallpapers και ήχους κλήσης, υψηλής ποιότητας. Μπορεί σε καμία απο τις δυο κατηγορίες να μην έχει την ποικιλία του Zedge, αλλα σε κάθε περίπτωση, κάθε wallpaper και κάθε ήχος που θα βρείτε, φαίνεται αν είναι επιλεγμένα με το χέρι, αφού δύσκολα θα βρείτε κάτι κακό.

To σημαντικότερο εργαλείο ομως του Creative δεν είναι άλλο απο το Homescreens, εκει που μπορείτε να βρείτε δείγματα απο μοναδικά σχεδιασμένες αρχικές οθόνες, αλλα και ολες τις εφαρμογές και τα Widgets που χρειάζεστε για να κάνετε και εσείς ακριβώς το ίδιο στη συσκευή σας!

Δεν τελειώσαμε εδώ ομως, αφου θα βρείτε και έναν πολύ χρήσιμο Image editor με αρκετές επιλογές για την επεξεργασία των φωτογραφιών σας, αλλα και αρκετά φίλτρα που μπορούν να δώσουν άλλο αέρα στο τελικό αποτέλεσμα. Επίσης υπάρχει και το Frame, που σας επιτρέπει να δώσετε επαγγελματική εικόνα στα Screeshots σας, προσθέτοντας μια εικόνα της συσκευής σας γύρω απο το Screenshot για να δείξετε για ποιο κινητό αφορά.

Σας είπα οτι ολα αυτά τα κάνει τσάμπα; Ναι, τα κάνει τσάμπα.


Easy DND

Δυο πράγματα θα μπορούσε να είναι το DND. Dungeons and dragons, και Do not disturb. ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΣΥΜΠΑΝ το Dungeons and Dragons δε θα μπορούσε να είναι easy, οπότε με την εις άτοπον απαγωγή φτάνουμε στο συμπέρασμα οτι η εφαρμογή που θα σας παρουσιάσω τώρα, κάνει πιο εύκολο το Do not disturb.

H λειτουργία “μην ενοχλείτε” είναι μια απο τις πιο παρεξηγημένες στο Android, αφού ρυθμισμένη σωστά, μπορεί να σας γλιτώσει απο πάρα πολλές ενοχλήσεις, την ώρα που βεβαιώνει οτι δε θα χάσετε καμία σημαντική κλήση, ότι ώρα και αν γίνει.

Το Easy DND κάνει αυτό που δυστυχώς δεν κάνει το ίδιο το android, δηλαδή σας δίνει στο πιάτο όλες τις λειτουργίες του Do not disturb, δίνοντας σας τη δυνατότητα να επιλέξετε μέσα από το πολύ εύκολο U.I του, το τι ακριβώς θα περνάει και τι όχι όσο το DND είναι ενεργό.

Θέλετε να περνάνε οι κλήσεις αλλά όχι τα μηνύματα; Να περνάνε οι κλήσεις μόνο απο συγκεκριμένες επαφές, να λειτουργούν τα ξυπνητήρια η όχι; Η μήπως θέλετε ολα να είναι ανενεργά αλλά ο ήχος των πολυμέσων να συνεχίζει κανονικά για να δείτε με την ησυχία σας τη σειρά σας; Ολα αυτά ειναι δυνατά με ένα απλό tap απο το Easy DND.

Easy DND (Do Not Disturb)
Easy DND (Do Not Disturb)

Boosted

Έχετε μετρήσει ποτέ πόση ώρα καταναλώνετε σε κάθε project σας, είτε αυτό είναι για την δουλειά σας, είτε για χόμπι. Για παράδειγμα σε αυτό το Βίντεο, πόση ώρα χρειάστηκα για να γράψω αυτά που διαβάζετε, πόση ώρα μου πήρε η ηχογράφηση, και πόση ώρα η καταγραφή και η επεξεργασία των Video;

Το Boosted κάνει την καταγραφή αυτή παιχνιδάκι, και το κυριότερο, μέσω του καλοφτιαγμένου και ευχάριστου User interface του, σας κάνει πενηνταράκια το πόσες ώρες χρειάστηκε να ολοκληρώσετε το κάθε τι, είτε αυτό είναι η κατασκευή μιας ιστοσελίδας, είτε η δημιουργία μιας καρέκλας απο παλέτες.

Μάλιστα η δυνατότητα να χωρίσετε το κάθε project σε tasks, σας δίνει τη δυνατότητα να δείτε ποιο ακριβώς κομμάτι της κάθε εργασίας είναι αυτό που σας τρώει την περισσότερη ώρα.

Το Boosted γίνεται ακόμα πιο χρήσιμο οταν καταγράφετε πολλαπλά Projects ταυτόχρονα, αφού με τη βοήθεια των πολύ χρήσιμων στατιστικών του, μπορείτε να δείτε τι κομμάτι του χρόνου σας, καταναλώνει το καθένα σε βάθος εβδομάδας ή και μήνα, ενώ έχετε και ενα χρονολόγιο, που μαρτυράει με ακρίβεια τι σας απασχολεί καθημερινά.

Αν σας βολεύει μπορείτε να κάνετε επι τόπου καταγραφή, την ώρα που κάνετε την κάθε εργασία, ή να την προσθέσετε αργότερα με την χρονική της διάρκεια σε κάθε Project, οπότε οπως και αν δουλεύετε, το Boosted είναι ένας πολύ χρήσιμος συνεργάτης.

Στα θετικά του, εκτός από το εξαιρετικό U.I είναι και η ύπαρξη Dark Mode, για όσους το προτιμούν.


Feedster

Πόσες διαφορετικές εφαρμογές χρησιμοποιείται για να μάθετε ολα τα νέα που σας ενδιαφέρουν καθημερινά; RSS Readers,Reddit, Instagram, Twitter, Youtube, και ποιος ξέρει πόσες άλλες εφαρμογές και κοινωνικά δίκτυα περιλαμβάνουν ειδήσεις και πληροφορίες που μπορεί να σας ενδιαφέρουν, αλλα το να έχετε όλα όσα χρειάζεστε ένα tap μακριά είναι πολύ προτιμότερο από το να σουλατσάρετε απο εφαρμογή σε εφαρμογή.

Το Feedster κάνει αυτό ακριβώς, αφού ενώνει τα RSS Feeds σας απο το Feedly, αλλα και τα timelines σας απο Instagram, Twitter και Reddit, για να έχετε σε μια και μόνο λίστα το περιεχόμενο απο όλες αυτές τις πηγές!

Το περιβάλλον χρήσης είναι εξαιρετικά απλό και πολύ λειτουργικό, αφού και η προσθήκη πηγών, αλλα κυρίως το διάβασμα όλων αυτών των κειμένων είναι πολύ εύκολη υπόθεση.

Μάλιστα για το Instagram και το Youtube, υπάρχει δυνατότητα να επιλέξετε και τι είδους ειδοποιήσεις θέλετε να βλέπετε στο Feed σας.

H εφαρμογή έχει και τη συνοδεία ενός Widget που είναι αρκετά βασικό σε εμφάνιση ομως, και η αλήθεια ειναι οτι δεν είναι στα ίδια στάνταρ με την υπόλοιπη εφαρμογή.


The Bonfire: Forsaken Lands

Πριν από οτιδήποτε άλλο πρέπει να σημειώσουμε το αυτονόητο. Το Bonfire Forsaken land είναι ένα πανέμορφο οπτικά παιχνίδι, και η συνολική του παρουσίαση είναι εντυπωσιακή.

Απο εκεί και πέρα, έχετε να κάνετε με ένα παιχνίδι επιβίωσης κατα βάση, αφού ο μόνος σας σκοπός είναι να φτάσετε στο τέλος, έχοντας κρατήσει στη ζωή τον ήρωα του παιχνιδιού.

Το όχημα σας προς αυτόν τον προορισμό, είναι το κτίσιμο ενός καταυλισμού, ο οποίος θα προστατεύσει τον ήρωα, άλλα και τους περιπλανώμενους, που βρίσκουν καταφύγιο μαζί σας, απέναντι σε άγρια ζώα, πείνα και εχθρικές καιρικές συνθήκες.

Μέρα μπαίνει, μέρα βγαίνει, τα πανέμορφα Visuals του Bonfire σας μεταφέρουν την αγωνία τον επιζώντων να βγάλουν ακόμα μια μέρα, να χτίσουν ένα ακόμη κτήριο, και να ανακαλύψουν ένα ακόμα όπλο ή εργαλείο που θα σώσει τη ζωή τους.

Το παιχνίδι είναι Demo στην ουσία, αφού δωρεάν μπορείτε να παίξετε τις πρώτες 7 ημέρες εντός παιχνιδιού, και μετά θα χρειαστεί να πληρώσετε τα 3.99€ για να το ξεκλειδώσετε. Δε μετάνιωσα δίφραγκο.


Grimvalor

To δεύτερο παιχνίδι που σας έχω αυτόν τον μήνα, είναι το GrimValor, το οποίο είναι εξίσου όμορφο με το Bonfire, αλλα σαδιστικά πιο δύσκολο.

Το δισδιάστατο platformer που δημιούργησε η Direlight, απαιτεί σύνεση, προσήλωση και καλά αντανακλαστικά, αλλα αυτό που κυρίως απαιτεί, είναι ένα Gamepad, γιατι το να παίξετε ένα τόσο γρήγορο hack n slash platformer με touch controls είναι ότι χειρότερο μπορείτε να κάνετε στα δάκτυλα σας.

Και εδώ έχουμε περίπου demo κατάσταση, αφου δωρεάν είναι το πρώτο Act του παιχνιδιού, που μου έφαγε περίπου 1 ωρίτσα συνολικά, και μετά πρέπει να πληρώσετε τα 7€ που ζητάει το παιχνίδι αν θέλετε να το δείτε μέχρι τέλους.

Grimvalor
Grimvalor
Developer: Direlight
Price: Free

Turn it On!

Τελευταίο στη λίστα για αυτό το μήνα, έχουμε ένα κλασσικό και πατροπαράδοτο Puzzle Game που έχει να κάνει με χειριστήρια μηχανημάτων.

Ξέρετε τώρα, αυτά τα μεγάλα κουτιά με λαμπάκια, κουμπιά και λεβιέδες που πρέπει να έχει κάνει εκπαίδευση σε C-130 για να σηκώσετε μια αλυσίδα; Αυτά εννοώ.

Το παιχνίδι δεν είναι ακριβώς καινούργιο, αλλα καινούργια είναι η Free έκδοση του παιχνιδιού, η οποία είναι εξίσου δύσκολη με το κανονικό παιχνίδι, αν και ευτυχώς έχει κλιμακούμενη δυσκολία, οπότε θα σας βάλει απαλά στην αρένα, πριν αρχίσει να σας κοπανάει με ρόπαλα.

Turn It On! free
Turn It On! free
Developer: Rushing Pixel
Price: Free

Αυτά λοιπόν ηταν οι καλύτερες εφαρμογές για το Android τον μήνα Ιούνιο. Καλά μπάνια σε όλους, θα τα πουμε τον ερχόμενο μήνα!

Αφήστε ένα σχόλιο

avatar
  Παρακολουθήστε τα σχόλια  
Ενημέρωση για