Φάκελος Capital Controls: Αγοράστε οτι θέλετε απο το εξωτερικό εν μέσω Ελέγχου Κεφαλαίων [Updated]

0

Έφτασε η στιγμή που δοκίμασα αρκετούς τρόπους, και μπορώ με σχετική ασφάλεια να σας αναφέρω μερικούς τρόπους που μπορείτε να..παρακάμψετε τα Capital Controls, τα οποία μας έχουν απομονώσει απο αγορές εξωτερικού.

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να τριπλάρετε τον έλεγχο κεφαλαίων και να ψωνίσετε απο το εξωτερικό κάτι που σας ενδιαφέρει, και στην περίπτωση μας, ένα κινητό, ένα tablet, ή κάποιο περιφερειακό τους. Θα αναφέρω όλους τους τρόπους που έχω βρεί, ακόμα και αν κάποιοι απο αυτοί σας φανούν πολύ απλοί, αφού κάποιοι ίσως να μη γνωρίζουν. Πάμε λοιπόν.

Ολοι οι τρόποι θεωρούν δεδομένο οτι θα ψωνίσετε με Paypal, αφού είμαι κάθετα εναντίον αγορών απο κινεζομάγαζα και Ebay χωρίς τη χρήση του. Το Paypal είναι απο τα λίγα φακελώματα που θα σας πρότεινα να ανεχτείτε, αφού διασφαλίζει τα λεφτά σας.

Σενάριο 1: Ο φίλος/Ξάδελφος απο το εξωτερικό.

Όποια κάρτα ή λογαριασμό τράπεζας και αν έχετε συνδέσει με το Paypal, δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί για αγορά, αφού η μεταφορά χρημάτων απο τον λογαριασμό σας στο Paypal λογίζεται κατάθεση σε λογαριασμό εξωτερικού, πράγμα που απαγορεύεται.

Το καλό με την κρίση, είναι οτι οι περισσότεροι απο εμάς, έχουμε έναν φίλο ή συγγενή που διαμένει μόνιμα στο εξωτερικό, και αυτός μπορεί να μας ξελασπώσει, αρκεί να διατηρεί τραπεζικό λογαριασμό στη χώρα διαμονής του.

Μέσω της επιλογής Request Money στο Paypal σας, μπορείτε να ζητήσετε απο κάποιον φίλο σας μέσω Email να χρησιμοποιήσει το δικό του Paypal ή την κάρτα αναλήψεων του για να μεταφέρει χρήματα απο τον λογαριασμό του στο εξωτερικό στο Balance του Paypal σας.

Οι κρατήσεις για αυτή τη διαδικασία είναι το 3.4% του ποσού + 0.35€ για κάθε συναλλαγή και τα χρεώνετε ο παραλήπτης, οπότε αν θέλετε 50€ για να πραγματοποιήσετε μια αγορά, τότε θα πρέπει να σας βάλουν περισσότερα απο 53€.

Καλή τύχη στο να βρείτε φίλο που θα σας βάλει λεφτά στο λογαριασμό που θα είναι αγύριστα μέχρι να τον δείτε απο κοντά 😛

Σενάριο 2 : Ο κωλόφαρδος

Για κάποιο άγνωστο λόγο, σε τυχαίες συναλλαγές, τυχαίων ποσών, με χρήση τυχαίων καρτών στο Paypal και σε τυχαία καταστήματα, η παραγγελίες περνάνε κανονικά.

Μη ρωτάτε περισσότερα απο αυτά, αφού πραγματικά δεν υπάρχουν συγκεκριμένες προυποθέσεις για να γίνει αυτό. Για παράδειγμα πριν απο καμια δεκαριά μέρες πέρασε η κάρτα αναλήψεων της Alpha που έχω συνδεδεμένη στο Paypal μια πληρωμή στο Ebay.

alphapassed

Ολοκληρωμένη συναλλαγή με κάρτα αναλήψεων της Alpha στις 7 Οκτωβρίου στο Ebay

Πριν λοιπόν δοκιμάσετε οτιδήποτε άλλο, απλά δοκιμάστε μια φορά την τύχη σας. Ποτέ δεν ξέρετε.

Σενάριο 3 : To δώρο στον εαυτό σου.

Το 3ο σενάριο χρησιμοποιεί το Request Money, αλλα για τους Forever Alone τύπους.

Έτσι θα χρειαστείτε έναν λογαριασμό Paypal με συνδεδεμένη κάρτα, άλλη μια κάρτα αναλήψεων ή πιστωτική που να μην είναι συνδεδεμένη σε κάποιον λογαριασμό Paypal και ένα δεύτερο Email το οποίο και πάλι να μην είναι συσχετισμένο με κάποιον Paypal λογαριασμό.

Μπαίνετε λοιπόν στο Paypal, επιλέγετε το Request Money και μετά πατάτε στο μεγάλο κουμπί που γράφει Request Money.

Στο παράθυρο που εμφανίζεται, συμπληρώνετε το δεύτερο Email σας, στο οποίο πρέπει να έχετε πρόσβαση. Μη βάλετε κάποιο στην τύχη, καθώς και το ποσό που θέλετε να προσθέσετε στο Balance του Paypal σας.

paypalrequest

Αφού επιβεβαιώσετε το Request, θα λάβετε ένα email στο ταχυδρομείο που δηλώσατε στη φόρμα, οτι το άλλο σας τσίπικο μισό σας ζητάει τα λεφτά.

Αποσυνδεθείτε απο το Paypal σας, και ανοίξτε το Email που σας ήρθε. Μετά επιλέξτε το Pay Now

Οταν τα πράγματα σφίξουν μπορείτε να ζητήσετε λεφτά απο τον εαυτό σας.

Οταν τα πράγματα σφίξουν μπορείτε να ζητήσετε λεφτά απο τον εαυτό σας.

Πατώντας το Pay Now θα εμφανιστεί η οθόνη πληρωμών του Paypal στην οποία μπορείτε να προσθέσετε τα στοιχεία της κάρτας σας απο την οποία θα μεταφερθούν τα λεφτά. Αν σας απορριφθεί η κάρτα δοκιμάστε με κάποια άλλη. Δύο κάρτες αναλήψεων που δοκίμασα, μια Πειραιώς και μια Εθνικής Τράπεζας πέρασαν κανονικά, αλλα υπάρχουν αναφορές οτι κάποιες τρώνε πόρτα.

paypalcard

Να σημειώσω, οτι όπως και στην πρώτη περίπτωση, η συναλλαγή επιβαρύνεται με κρατήσεις 3.4% και 0.35€ ανα συναλλαγή.

Ο επιμένων νικά.

Σενάριο 4: Διπολική διαταραχή.

Για αυτό το σενάριο, θα χρειαστείτε 2 ενεργά Paypal  στα οποία θα έχετε προσθέσει δυο διαφορετικές κάρτες,.

Κατα μεγάλο ποσοστό η υπόλοιπη διαδικασία μοιάζει το απο πάνω σενάριο, μόνο που αντί του Request Money, θα επιλέξετε το Send Money.

Συνδέεστε στο πρώτο Paypal(οχι αυτό που θα χρησιμοποιήσετε για την αγορά) του οποίου η κάρτα πρέπει να έχει λεφτά μέσα και επιλέγετε το Send Money.

Στο παράθυρο που θα ανοίξει προσθέστε το Email του δεύτερου λογαριασμού Paypal(αυτού που θα χρησιμοποιήσετε για την αγορά) και το ποσό που θέλετε να στείλετε στον λογαριασμό αυτό.

paypalsendmoney

Μην ξεχάσετε να επιλέξετε το “I’m sending money to family or friends” για να μη θεωρεί ο δεύτερος λογαριασμός σας λογαριασμός εμπόρου, και έχετε άλλα τραβήγματα.

Στην επόμενη οθόνη διαλέξτε το Change στο Payment Method και επιλέξτε την κάρτα την οποία έχετε συνδεδεμένη στο Paypal, αν υπάρχουν λεφτά στο Balance σας και δε θέλετε να πειράξετε αυτά.

 

paypalmethodcard

paypalpickcard

Πατήστε Continue ωστε να ολοκληρωθεί -αν ολα πάνε καλά- η διαδικασία.

Εδώ σημειώστε οτι και σε αυτή την περίπτωση, το Paypal θα σας χρεώσει το 3.4% +0.35€ για κρατήσεις, οπότε βάλτε ένα ποσό μεγαλύτερο απο αυτό που χρειάζεστε.

Τώρα συνδεθείτε στο δεύτερο ενεργό Paypal σας, και θα έχετε την ευκαιρία να δεχτείτε απο τον εαυτό σας ένα εξαιρετικό δώρο.

Σενάριο 5: To Έμβασμα.

Μετά την τελευταία ανανέωση των περιορισμών στους Ελέγχους Κεφαλαίων, είναι πλέον δυνατό να στείλετε έμβασμα σε λογαριασμό του εξωτερικού μέχρι 500€ .

Άν έχετε λογαριασμό Web Banking, μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε στέλνοντας ένα έμβασμα στο λογαριασμό του Paypal στη Deutsche Bank το οποίο θα μεταφερθεί αυτούσιο στο υπόλοιπο του Paypal σας.

Το τρικ σε αυτή την περίπτωση, είναι οτι το όνομα στο οποίο ανήκει ο λογαριασμός πρέπει να ταυτίζεται απόλυτα με το όνομα που έχετε δηλώσει στο Paypal, ωστε να μπορέσει να σας ταυτοποιήσει. Επίσης θα πρέπει να προσθέσετε τον λογαριασμό τραπέζης απο τον οποίο θα κάνετε το έμβασμα στο Paypal. Αλλιώς no game.

Αν δεν έχετε προσθέσει τον λογαριασμό σας πριν τα cc, τότε θα πρέπει να τον προσθέσετε τώρα. Επειδή η λειτουργία αυτή είναι απενεργοποιημένη για τις Ελληνικές τράπεζες, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το Support του Paypal για να το κάνουν αυτοί.

Για να τσεκάρετε αν πράγματι ο λογαριασμός σας συνδέθηκε με το Paypal σας, στο panel του Paypal επιλέξτε Profile->Add or Edit Bank Account-> και εκεί θα πρέπει να εμφανιστούν τα στοιχεία του λογαριασμού.

paypalbank

Αν καλύπτεται αυτές τις προυποθέσεις, ανοίξτε το Paypal σας, και επιλέξτε Top up-> Add Money (Takes a few days), και θα εμφανιστούν οι λεπτομέρειες του λογαριασμού στον οποίο πρέπει να κάνετε το έμβασμα.

Untitled-10

Μετά είτε πηγαίνοντας στην τράπεζα σας, είτε μέσω της πλατφόρμας Web banking της μπορείτε να καταθέσετε τα χρήματα που θέλετε(εως 500€ το μήνα) στον λογαριασμό της Paypal για να δείτε τα χρήματα αυτούσια(πέρα απο 1€ έξοδα) στο υπόλοιπο του Paypal σας.

Σημαντικό
Αν η τράπεζα σας απαιτεί διεύθυνση δικαιούχου για το έμβασμα συμπληρώστε το “FRANKFURT AM MAIN DE”

Γενικά επειδή η διαδικασία αυτή θέλει πολύ προσοχή, δώστε βάση στα παρακάτω.

Προσοχή!
1) Πρέπει ο λογαριασμός απο τον οποίο θα στείλετε το έμβασμα, να υπάρχει και στο Paypal σας. Αν δεν τον έχετε προσθέσει προ Capital Controls, ζητήστε τη βοήθεια στο Support της Paypal για να το κάνουν.

2) Πρέπει το όνομα του λογαριασμού τραπέζης, να είναι ΤΟ ΙΔΙΟ με το όνομα που έχετε δηλώσει στο λογαριασμό σας στο Paypal. Αν η διαφορά είναι οτι στο λογαριασμό είναι στα Ελληνικά, ενώ στo Paypal στα λατινικά, επικοινωνήστε με το Support της Paypal αν και λογικά δε θα υπάρξει πρόβλημα.

3)Τότε, ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ, προχωράτε στο έμβασμα, αν και πριν το ολοκληρώσετε μια επιβεβαίωση με το Support του Paypal οτι όλα είναι σωστά(και κυριως οτι ο λογαριασμός είναι συνδεδεμένος με το paypal ξαναλέω) δεν βλάπτει. Τουλάχιστον για την πρώτη φορά

Σενάριο 6: Revolut. Γιατι Android ρε. Γι’αυτό.

Το Revolut είναι η πιο High Tech λύση στο πρόβλημα αυτή τη στιγμή.

Στην ουσία είναι μια εφαρμογή για το κινητό σας, το οποίο συνδέει μια εικονική χρεωστική κάρτα με τον αριθμό της συσκευής σας.

αφού ανοίξετε την εφαρμογή, συμπληρώνετε τα πραγματικά σας -για ευνόητους λόγους – στοιχεία, και δημιουργείτε ένα νέο λογαριασμό.

Εντός της εφαρμογής επιλέγετε το Top Up, και μετά πάνω αριστερά που λέει Top Up By Card, επιλέγετε το Top Up by Transfer.

Εδώ θα εμφανιστούν και πάλι τα στοιχεία της Revolut στα οποία θα πρέπει να κάνετε έμβασμα(είναι σε τράπεζα του εξωτερικού ξανά) για να εμφανιστούν στο λογαριασμό σας δύο εργάσιμες μέρες αργότερα με έξοδα 1€(τα οποία είναι έξοδα της τράπεζας σας και μπορεί να διαφέρουν απο τράπεζα σε τράπεζα. Το Revolut είναι δωρεάν).

Καλό θα είναι απο τις ρυθμίσεις της εφαρμογής να κάνετε Verify την κάρτα μέσω ενός αποδεικτικού ταυτότητας(ταυτότητα, δίπλωμα, διαβατήριο) γιατι ούτως η άλλως θα σας τη ζητήσουν κατα την προσθήκη των χρημάτων απο το έμβασμα. Μετά το δίπλωμα θα πρέπει να βγάλετε και μία Selfie για ταυτοποίηση. Μη τυχών και δώ Account χωρίς Duckface.

Αν θέλετε μάλιστα μπορείτε να ζητήσετε να σας στείλουν και μια πραγματική κάρτα της Revolut που θα μπορείτε να χρησιμοποιείται για τις αγορές σας σαν προπληρωμένη.

Την κάρτα αυτή μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε απευθείας για αγορές, ή να την συνδέσετε με το Paypal. Απλά για να συνδεθεί με το Paypal θα πρέπει να έχει περίπου 1€ μέσα το οποία τραβάει το Paypal για το Verify, και τα επιστρέφει μετά απο μερικές ώρες πίσω.

Το καλό του Revolut είναι οτι δεν απαιτεί το όνομα του λογαριασμού να είναι ίδιο με αυτό τη κάρτας Revolut, αφού για το Top up χρησιμοποιείται έναν μοναδικό Reference Number, για να ταυτοποιήσει την συνναλαγή.

Περισσότερα για το Revolut μπορείτε να διαβάσετε εδώ , ενώ η εφαρμογή του είναι διαθέσιμη εντελώς δωρεάν μέσω του Google Play

Καλη τύχη λοιπόν

Αυτοί είναι οι τρόποι που βρήκα ψάχνοντας για το πως μπορείτε να προσπεράσετε το εμπόδιο των Capital Controls που σας κρατάει μακριά απο τις αγορές σας μέσω Ebay ή των Κινέζικων καταστημάτων, μια εποχή που κυκλοφορούν εξαιρετικά κινητά σε εξαιρετικές τιμές.

Υπάρχει ένας ακόμα τρόπος με Skrill, για τον οποίο ομως δεν έχω ιδέα πως λειτουργεί. Αν υπάρχει κάποιος που να ξέρει και δε βαριέται να γράψει, ας μου τα στείλει να το προσθέσω. Το ίδιο ας κάνει και κάποιος που έχει ανακαλύψει-διαβάσει κάποιον επιβεβαιωμένο τρόπο για να πραγματοποιήσουμε αγορές απο το εξωτερικό.

Ελπίζω κάποια λύση απο όλες να σας βοηθήσει. Καλές αγορές.

Aggelos Pap

Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

13 Comments
 1. […] κυριότεροι τρόποι παράκαμψης των Capital Controls, είναι γραμμένοι αρκετά αναλυτικά εδώ, οπότε δε θα τους αναφέρω […]

 2. […] καταστημάτων , ενώ καλό θα ήταν να τσεκάρετε και τους τρόπους για να προσπεράσετε το εμπόδιο των Capital Cont… για τις αγορές σας απο το […]

 3. […] Capital Controls, μπορείτε να απευθυνθείτε στον αντίστοιχο οδηγό παράκαμψης του Ελέγχου Κεφαλαίων, που βρίσκεται εν ενεργεία αυτή τη στιγμή στη Χώρα […]

 4. Το Revolut πλέον θέλει το όνομα οτυ λογαριασμού να ειναι το ίδιο με της κάρτας

 5. Ωραια τα ειπες,τωρα υπαρχει και το ενδεχωμενο να παρουμε ολοι τα @ρχιδι@ μας μιας και παντα ενας Big brother παρακολουθει,καταγραφει και ρουφιανευει…Συντομα ολα αυτα πλεον δεν θα γινονται διοτι θα τα διαφοροποιησουν.Οποτε ο οδηγος σου ειναι καλος αλλα δυστυχως θα ειναι για λιγο ακομα…

 6. Θα ήθελα να ρωτήσω αν για το ”Σενάριο 3 : To δώρο στον εαυτό σου” πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει κάποια κάρτα στο λογαριασμό paypal ?

 7. […] Φάκελος Capital Controls: Αγοράστε οτι θέλετε απο το εξωτερικό… […]

 8. Ωραίο άρθρο είχα διαβάσει και ήξερα για τα παραπάνω. Η μόνη ένσταση επειδή γνωρίζω και διαβάζω σε φόρουμ επίσης είναι το κόλπο με το paypal που ζητάμε request money είναι πιο ασφαλές εάν πατούσαμε το send money. Υπήρξαν περιπτωσεις που έκανε μέρες να φανουν τα λεφτά μια και που το request σε κάνει να φαίνεσαι σαν πωλητής. Το έχω κάνει και εγώ οπότε είναι έγκυρο αυτό που σας αναφέρω.
  Τώρα σαν επιλογή έχω το revolut το οποίο δεν έχω κάνει ακόμη χρήση.
  Αλλα να μην ξεχασω ότι ενδιαφέρον για το add bank account να τους στείλεις εμαιλ για να στο ξεμπλοκάρουν, αυτό δεν το ήξερα. Τους έστειλα μνμ οπότε αναμένω και από εκεί.

  • Δηλαδή φτιάχνεις 2 Paypal και κάνεις Send Money απο το ένα στο άλλο;

   • Με την λογική όμως ότι η κάρτα που θα έχεις για να κάνεις send δεν είναι η ίδια και στο άλλο λογαριασμό PayPal. Το δέχεται μια χαρά. Έτσι έκανα εγώ αγορά. Αλλά χρεώνει 3,4% τη συναλλαγή από τα λεφτά και 0.35 ευρώ χρεώνει στη κάρτα σου.
    Π.χ εγώ πήρα ένα xiaomi redmi note 2 έστειλα 170 ευρώ γιατί πήρε κανένα 5ευρω για τη συναλλαγή και 0.35 ευρώ στη κάρτα μου. Μετά μέσω PayPal balance έκανα την αγορά κανονικά χωρίς πρόβλημα.
    Διάβασα όμως ότι το revolut γλιτώνεις αυτό το 3.4% και εφόσον βάλεις κοινά έξοδα θα χρεωθείς μόνο 1 ευρώ. Δεν το έχω δοκιμάσει αυτό.

    • Ναι κατάλαβα, θα το προσθέσω και αυτό αφού είναι δοκιμασμένο.

     Το Revolut και ο λογαριασμός τραπέζης στο Paypal κρατάνε 1€ στην περίπτωση μου. Σε άλλες τράπεζες μπορεί ο κόστος εμβάσματος να είναι διαφορετικές.

     Για την Alpha για παράδειγμα, μέσω Web Banking είναι 1€, μέσω υποκαταστήματος είναι 12 http://www.alpha.gr/files/aboutalphabank/Oroi_Promithies_Exoda.pdf

    • το ίδιο ισχύει απο οτι βλέπω και στην Πειραώς

    • Ωραία καλο ειναι να το έχουμε κι αυτό στα υποψιν…γιατί με ebay έτρωγα πόρτα και με χρεωνε το Paypal 0.89 ευρώ τη φορα για παραγγελία που ήταν denied. Τα παίρνεις τελικά πίσω αλλα μετα απο πολυ καιρό.
     Με ψάξιμο τελικά μπορείς να βρεις κι αλλες λυσεις οπως παραπάνω. 😉

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo
Enable registration in settings - general
Αρέσει σε %d bloggers: