Πέρα απο τους κλασσικούς 3D Printers με Filament, στην αγορά θα βρείτε και τους εκτυπωτές που χρησιμοποιούν ρητίνες ως πρώτη ύλη, και ο Elegoo Mars UV είναι ένας απο τους πιο διάσημους απο αυτούς, λόγω της αποδεδειγμένης ποιότητας του, και της πολύ χαμηλής τιμής του.

Σε αντίθεση με συνηθισμένη 3D εκτύπωση που έχετε στο μυαλό σας, ο Mars, χρησιμοποιεί Ρητίνες, και ακτινοβολία UV η οποία τις σκληραίνει για να δημιουργήσει τα τρισδιάστατα μοντέλα σας.

Για να γίνει αυτό, έχει μια οθόνη ανάλυσης 2560x1440 που διαχέει την UV ακτινοβολία (με μήκος κύματος 405nm) στη δεξαμενή της ρητίνης, με τον βραχίονα του να ανεβαίνει σταδιακά όσο προχωράει η εκτύπωση.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η εκτύπωση να γίνεται ανάποδα, αλλα αυτό είναι το τελευταίο που θα πρέπει να σας απασχολεί, γιατι ο Elegoo Mars, μπορεί να σας προσφέρει μοντέλα απίστευτης λεπτομέρειας πολύ εύκολα.

Μάλιστα ο εκτυπωτής της Elegoo, λειτουργεί εντελώς ανεξάρτητος, αφου έχει USB για Offline Printing, και μια μεγάλη οθόνη αφής 3.5″, για πλήρη έλεγχο της εκτύπωσης.

Βέβαια, δεν είναι ολα ρόδινα, αφού παρότι ο εκτυπωτής ρητίνης δεν κάνει θόρυβο, πάλι δε θέλετε να είστε στο ίδιο δωμάτιο με τον εκτυπωτή, καθότι η ρητίνη… σκυλοβρομάει.

Επίσης, αυτό το πράγμα κολλάει πολύ, οπότε θα πρέπει να φοράτε οπωσδήποτε γάντια κατα τη χρήση του, ενώ και οταν ολα τελειώσουν ανάλογα την το αν η ρητίνη που χρησιμοποιήσατε είναι υδατοδιαλυτή ή όχι, θα πρέπει να ξεπλύνετε τα μοντέλα σας με νερό ή ισοπροπυλικη αλκοολη.

Introducing: ELEGOO MARS LCD 3D Printer

Το Elegoo Mars UV 3D printer, είναι ένα καταπληκτικό εργαλείο, αρκεί να λάβετε τα κατάλληλα μέτρα κατα τη χρήση του, λόγω της ρητίνης, και το κόστος του στην προσφορά του είναι εξαιρετικό.

Θα το βρείτε διαθέσιμο σε 5 διαφορετικές Ευρωπαϊκές αποθήκες , για να διαλέξετε ποια προτιμάτε, με δωρεάν μεταφορικά σε κάθε περίπτωση, και συνολικό κόστος τα 252€!!

Αποκτήστε τον ELEGOO Mars UV 3D Printer με 252€

Απο τις EU αποθήκες του Gearbest
0 0 vote
Article Rating
Παρακολουθήστε τα σχόλια
Ενημέρωση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments