Το θέμα της ασφάλειας της επιχείρησης ή του σπιτιού μας, αποτελεί ένα πολύ σοβαρό θέμα για τους περισσότερους από εμάς.

Κάμερες, φτηνές, με ένα σωρό δυνατότητες, μπορείτε να βρείτε πανεύκολα στο Banggood μέσω των άρθρων που βάζουμε σε καθημερινή βάση.

Για όσους όμως θέλουν το κάτι παραπάνω, ελάτε μαζί μου σ’ αυτή τη ψηφιακή παρουσίαση της IMILAB EC2, μιας κάμερας που με το hub της μετατρέπεται και σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα ασφαλείας.

Νομίζω ότι θα τη λατρέψετε όσο κι εγώ, όταν έψαχνα περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτή!

Κατ’ αρχάς είναι μικρή σε διαστάσεις και έχει ωραίο σχεδιασμό, ενώ την κατασκευή της την υπογράφει η Xiaomi, καθώς η κάμερά μας ανήκει στο οικοσύστημα του Κινέζου Γίγαντα.

Το δεύτερο και ίσως σημαντικότερο, είναι το γεγονός ότι είναι τόσο εύκολη στην εγκατάσταση και στη χρήση, που ακόμα και πρώτη φορά να αγοράζετε κάμερα ασφαλείας στη ζωή σας, δεν θα σας παιδέψει καθόλου.

Έχει ένα και μοναδικό κουμπί για να ανοίξει και να συνδεθεί ασύρματα με το hub που θα βρείτε στη συσκευασία και μια θύρα usb για να φορτίζει με μια ακόμα θύρα για την SD κάρτα.

Το όμορφο σώμα της είναι και αδιάβροχο με πιστοποίηση IP66 που σημαίνει ότι ούτε μπόρες, ούτε καταιγίδες/κατακλυσμοί τη φοβίζουν. Ούτε και σκόνη.

Κάτι ακόμα εξίσου σημαντικό – που συμβάλλει τα μέγιστα στην ευκολία εγκατάστασης – είναι ότι η κάμερά μας είναι ασύρματη. Ούτε καλώδια, ούτε τίποτα!

Τη βιδώνετε στον τοίχο που θέλετε και τη φορτίζετε. Η μπαταρία της είναι τεράστια και φτάνει τα 5100mAh και θα αντέξει – ανάλογα με τη χρήση – έως και 4 μήνες!

Μάλιστα φορτίζει και μέσω powerbank, οπότε κι εκεί που θα την έχετε βιδωμένη, αρκεί λίγη ώρα φόρτισης για να συνεχίσει να δουλεύει.

Το καλό είναι ότι δεν δουλεύει και δεν καταγράφει συνέχεια, αλλά μόνο όταν χρειαστεί και όταν ο αισθητήρας της εντοπίσει κίνηση.

Μιας και είναι προϊόν της Xiaomi, καταλαβαίνετε ότι αυτός ο αισθητήρας είναι αξιόπιστος αλλά και πολύ έξυπνος. Σε πρώτη φάση όταν εντοπίζει κίνηση ενεργοποιείται αλλά μόνον όταν αυτή η κίνηση συμπεριλαμβάνει έμψυχο ον σας ειδοποιεί!

Αν πέφτουν φύλλα ή οτιδήποτε άλλο άψυχο πράγμα, η κάμερα το εντοπίζει αλλά δεν σας ειδοποιεί επειδή σε δεύτερη φάση συνειδητοποιεί ότι αυτό δεν εκπέμπει θερμότητα.

Σε περίπτωση όμως που είναι έμψυχο, η κάμερα περνάει στο δεύτερο επίπεδο και χάρη στο AI Scanning μπορεί και ξεχωρίζει αν αυτό είναι άνθρωπος ή ζώο!

Με όλα αυτά καταλαβαίνει κανείς ότι η αξιοπιστία της είναι κάτι περισσότερο από αξιόλογη και δεν θα χρειαστεί να σας ειδοποιήσει παρά μόνο όταν ένας άνθρωπος πλησιάσει το χώρο σας.

Κι όταν γίνει αυτό, θα τον δείτε (ημέρα ή νύχτα) με την πάρα πολύ καλή εικόνα της (120 μοίρες το εύρος της) ενώ με το μικρόφωνο και το ηχείο που διαθέτει θα συνομιλήσετε μαζί του.

Φυσικά αν μιλάμε για κάποια παραβίαση – η κάμερα μπορεί να μπει και μέσα στο σπίτι όχι μόνο έξω – τότε θα ειδοποιηθείτε άμεσα, θα υπάρχει διαθέσιμο video κι εσείς θα πράξετε αναλόγως.

Τα video αποθηκεύονται είτε σε κάρτα (64GB max) είτε απευθείας στο cloud με την Xiaomi να μας δίνει δωρεάν για πάντα Cloud Storage!

Ο φακός της κάμερας είναι στις 120 μοίρες, η ποιότητα της εικόνας είναι πάρα πολύ καλή όπως είπαμε, ο ήχος θα μπορούσε να είναι καλύτερος και δουλεύει μόνο με το hub.

Σε αυτό μπαίνει η SD κάρτα, με το hub να συνδέεται με το ρούτερ μας είτε ασύρματα, είτε μέσω Ethernet ενώ προσφέρει μεγάλο εύρος απόστασης-επικοινωνίας με τις κάμερες, έως 100 μέτρα (που στην πραγματικότητα θα είναι τα μισά αλλά και πάλι είναι πολύ καλά).

Με το hub θα φτιάξετε το δικό σας αξιόπιστο σύστημα ασφαλείας, καθώς πάνω του μπορείτε να συνδέσετε έως 4 κάμερες.

Φυσικά το κόστος δεν είναι αμελητέο και δεν μιλάμε για κάμερες του 20άρικου. Εδώ έχουμε ποιοτικό προϊόν για να μπορείτε να κάνετε δουλειά με αξιοπρέπεια.

Με το νέο κουπόνι που βλέπετε παρακάτω, μπορείτε να πάρετε τη μια κάμερα μαζί με το hub στα 59,7€!!

Κουπόνι: BGSETD494

Αποκτήστε την EC2 μαζί με το Gateway στα 59€

Κουπόνι: BGSETD494
3.2 5 votes
Article Rating
Παρακολουθήστε τα σχόλια
Ενημέρωση για
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Νεότερα
Παλαιότερα Με περισσότερες ψήφους
Inline Feedbacks
View all comments
Χαράλαμπος
Χαράλαμπος
Jul 2, 2020 10:05

Κρίμα δεν πρόλαβα