Xiaomi CW500 review : Ο άγρυπνος φρουρός που βλέπει ταυτόχρονα σε δύο σημεία.

25/06/2024

Οι κάμερες ασφαλείας με δυο διαφορετικούς ( ή και περισσότερους) αισθητήρες, είναι πολύ της μόδας, και η Xiaomi CW500 είναι μια απο τις επιλογές σας στην κατηγορία, προσφέροντας σας, μεγάλη κάλυψη, και ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία στην λειτουργία της.

Παρότι δεν το συνηθίζω, θα αρχίσω το review με τα προβλήματα της Xiaomi CW500, γιατί μπορεί να είναι απαγορευτικά για κάποιους απο εσάς, και θέλω να σας βγάλω απο τον κοπο να διαβάσετε το υπόλοιπο σεντόνι αν είστε σε αυτή την κατηγορία.

Η Xiaomi CW500 είναι κάμερα που κυκλοφορεί μόνο στην Κίνα, και δεν έχει Global έκδοση, κάτι που σημαίνει τρία βασικά πράγματα:

  • Όλες οι φωνητικές ειδοποιήσεις που έχει είναι στα Κινέζικα (πράγμα που βρίσκω πολύ αστείο, αλλα εσείς μπορεί όχι),
  • Xρειάζεται  αντάπτορα για το ρεύμα (θα σας στείλει το Gshopper στο πακέτο) και
  • Για να λειτουργήσει, πρέπει να βάλετε το Xiaomi Home App σε περιοχή mainland China, οπότε αν έχετε άλλες συσκευές smart-home της Xiaomi σε άλλο region, το πράμα μπερδεύει.

Αν δε σας ενοχλούν τα παραπάνω, και κυρίως το τελευταίο που είναι το βασικότερα θέμα εδώ νομίζω, τότε η Xiaomi CW500 είναι πάλι στο μενού, αφού αξίζει 100%.

Ας δούμε το γιατί.

Η Xiaomi CW500 δεν είναι πολύ μεγάλη, αλλα σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητη, είναι σχεδιασμένη όμως έτσι ώστε να μην “τρομάζει” κάνοντας ταυτόχρονα αισθητή την παρουσία της. Η βάση της, έχει υποδοχές για τρύπες, πάνω και πίσω, οπότε μπορείτε να τη βιδώσετε τόσο σε τοίχο, όσο και σε ταβάνι, ενώ έχει και πλατιές τρύπες στις δύο πλευρές της, για να περάσετε έλασμα στήριξης, και να την τοποθετήσετε σε κολώνα.

Έχει IP66 Rating, που σημαίνει οτι βροχή και σκόνη δεν την λυγάνε, αλλα εγώ οπως πάντα θα σας προτείνω να την προστατεύσετε λίγο. Καλυμμένη με λαστιχένιο πορτάκι, είναι και η υποδοχή για τη SIM, οπότε ούτε εκεί υπάρχει σημείο που μπορεί να περάσει νερό.

Όπως είπαμε, η CW500 έχει δύο αισθητήρες, έναν σταθερό, και έναν περιστρεφόμενο. Ο σταθερός, έχει τη δυνατότητα ρύθμισης σε οριζόντιο(25 μοίρες) και κάθετο άξονα(180 μοίρες). Οπως καταλαβαίνετε απο τα νούμερα η ρύθμιση είναι σχετικά περιορισμένη, Σίγουρα όμως θα καταφέρετε να το ρυθμίσετε σε σημείου που θα σας βολέψει.

Η κάτω κάμερα είναι περιστρεφόμενη, κατα 355 μοίρες σε κάθετο άξονα και κατα 95 μοίρες στον οριζόντιο, οπότε σε συνδυασμό με την απο πάνω κάμερα, μπορείτε να καλύψετε μεγάλο χώρο αφήνοντας ελάχιστα τυφλά σημεία.

Και οι δύο κάμερες, έχουν 4MP αισθητήρες, που καταγράφουν 2.5K βίντεο, και έχουν πραγματικά ΚΑΘΑΡΗ εικόνα τόσο τη μέρα, όσο και τη νύχτα. Για την βραδινή λειτουργία, θα βρείτε δύο διαφορετικές επιλογές, αφού οι δύο κάμερες, έχουν λευκά, αλλά και υπέρυθρα LEDs, οπότε μπορείτε να έχετε Full χρωματιστό, ή ασπρόμαυρο night mode ανάλογα τις ανάγκες σας. Τα λευκά LED λειτουργούν και σαν προβολείς , που ανάβουν αυτόματα όταν αντιληφθούν κάποιον εντός πεδίου, και είναι βράδυ.

Εκτός απο φώτα στα μούτρα τους, μπορείτε να καταγράφετε κάθε πέρασμα περαστικού, με την Xiaomi CW500 να έχει δυνατότητα να τους παρακολουθεί όσους περνούν από μπροστά της, ενώ αν θέλετε μπορεί να τους καλωσορίζει (στα κινέζικα) ή να ενεργοποιεί συναγερμό για να τους κάνε ξεκάθαρο οτι παρακολουθούνται.

Αυτές είναι λίγες μόνο απο τις δυνατότητες της κάμερας, η οποία σας δίνει την δυνατότητα να ορίσετε διαφορετικά Virtual Fences σε κάθε αισθητήρα, για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις, όταν κάποιος περάσει τα όρια του, για να ξέρετε ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει απο αυτά τα όρια. Έχει Human και Motion Detection, αλλα και Vehicle Detection, το οποίο μπορεί να σας ειδοποιήσει οταν μετακινηθεί το αυτοκίνητο που έχει στο οπτικό του πεδίο, οπότε αν σας το βουτήξουν, θα σας ειδοποιήσει.

Η Xiaomi CW500 έχει ακόμα και Face Recognition λειτουργία, η οποία όμως απαιτεί πρόσβαση στο Xiaomi Cloud Service, την οποία δεν έχετε, αφού όπως είπαμε, είναι η Κινέζικη έκδοση.

H κάμερα της Xiaomi μπορεί να συνδεθεί με το κινητό σας, είτε μέσω WiFi , με υποστήριξη για Dual Band WiFi 6.0, είτε με Ethernet, αν σας βολεύει καλύτερα η ενσύρματη σύνδεση.

Στην πρώτη προσπάθεια να τη συνδέσω ασύρματα με το κινητό που έφαγα άκυρο για μέρες, αφού δεν συνδεόταν με τίποτα η κάμερα, αλλά κάθε εμπόδιο είναι για καλό, αφού αν το πάθετε τώρα εσείς σας έχω ήδη έτοιμη τη λύση. Το πρόβλημα σύνδεσης, ήταν θέμα firmware στην κάμερα που παρέλαβα, οπότε αν έχετε το ίδιο θέμα, απλά την συνδέετε με Ethernet την πρώτη φορά, κάνετε το Firmware Update που έχει διαθέσιμο για αυτό ακριβώς το πρόβλημα, και μετά συνδέεται γρήγορα και απροβλημάτιστα.

Εγώ το σύνδεσα με WiFi 5 αφού δεν έχω WiFi 6 Router, και η σύνδεση είναι σταθερότατη, και πολύ responsive αφού πάντα η προσπάθεια μου να περιστρέψω την κάμερα γίνεται γρήγορα και αποτελεσματικά, ακόμα και όταν είμαι μακριά από το σπίτι.

Το Xiaomi Home είναι γνωστή εφαρμογή, οπότε ξέρετε τι να περιμένετε, με την εφαρμογή να σας προσφέρει γρήγορη προβολή και για τις δύο κάμερες, οι ειδοποιήσεις να έρχονται άμεσα, και γενικά να προσφέρει μια εξαιρετική εμπειρία χρήσης,

Μέσω της εφαρμογής, μπορείτε να δείτε τα όσα έχει αποθηκεύσει η κάμερα στην κάρτα μνήμης που μπορείτε να προσθέσετε αν θέλετε, άλλα και να ακούσετε το τι γίνεται εκεί που έχετε την κάμερα, αφού η Xiaomi CW500 έχει τόσο μικρόφωνο όσο και ηχείο, οπότε αν θέλετε, μπορείτε με ένα κουμπάκι να μιλήσετε μέσω της κάμερας για να σας ακούσουν όσοι είναι κοντά.

Θα βρείτε κουμπάκια για την ενεργοποίηση του προβολέα χειροκίνητα αν θέλετε, ενώ έχει και κουμπί κινδύνου, που ενεργοποιεί ηχητικό και εικονικό συναγερμό, που σίγουρα θα δώσει να καταλάβουν σε όσους είναι κοντά, οτι τους έχετε δεί.

Συνοψίζοντας, η εμπειρία μου με την Xiaomi CW500 είναι πάρα πολύ καλή. H China-only φύση της, έχει τα αρνητικά της, και θα πρέπει να τα λάβετε σοβαρά υπόψιν σας, αλλά αν δεν αποτελούν τροχοπέδη για την επιλογή σας, το υπόλοιπο πακέτο θα σας αποζημιώσει. Εξαιρετική εικόνα, δύο ισοδύναμες κάμερες, σταθερή σύνδεση, και ΠΟΛΛΕΣ δυνατότητες, είναι αυτά που την κάνουν μια πολύ καλή λύση.

Αν τώρα δεν θέλετε να μπλέξετε με κινέζικες εφαρμογές, μπορείτε αν ρίξετε μια ματιά στην Imilab EC6 (κουπόνι gshopperxiaomi και αυτή) , η οποία ειναι λιιιιιιγο χειρότερη στα χαρακτηριστικά της, αλλά Global έκδοση, με όλα τα καλά που φέρνει αυτό.

Πίσω στην Xiaomi CW500, μπορείτε να την αποκτήσετε με 65€ απο το GShopper, χρησιμοποιώντας το κουπόνι : gshopperxiaomi . Φανταστική τιμή για αυτά που σας προσφέρει, ακόμα και αν μετρήσετε τα προβληματάκια της

Xiaomi Outdoor CW500 Dual Camera

64,00
Τελευταία ανανέωση:25/06/2024 14:53
Τελευταία ανανέωση:25/06/2024 14:53
-
Ειδοποιηθείτε για χαμηλότερη τιμή!
Πρόσθεσε μια ειδοποίηση για Xiaomi Outdoor CW500 Dual Camera - €64,00

Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

Σχολιάστε πρώτος

Leave a reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo