Το Antutu σβήνει το σκορ του Realme GT γιατί ανακάλυψε πως η Realme “έκλεβε”

0

Για κάποιο λόγο το 2021 τα Benchmarks και τα “speedtest” στο Youtube συνεχίζουν να αποτελούν για κάποιους το πόσο καλή η όχι είναι μια συσκευή, το οποίο θα μπορούσαμε να αναλύσουμε γιατί είναι τελείως λάθος, αλλα θα σας πω απλά, για να γλιτώσουμε χρόνο, οτι αυτό που κάνει μια συσκευή “καλή” ή όχι, είναι η εμπειρία χρήσης.

Το πόσα ms ανοίγει ταχύτερα μια εφαρμογή, στο σημείο που έχουμε φτάσει τώρα, δεν ειναι, ούτε θα γίνει κομμάτι της εμπειρίας χρήσης. Καλά μέχρι εδώ; Πάμε στο ψητό.

Η Realme διαφημίζει το νέο Realme GT ως “Powerhouse”, μια συσκευή δηλαδή, που έχει κάνεις μερικές υποχωρήσεις εδώ και εκεί, για να κρατήσει την τιμή σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, αλλα στις επιδόσεις, δεν έχει κάνει ούτε ΜΙΣΟ βήμα πίσω.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το Realme GT να ρημάξει τα κοντέρ στο Antutu, το οποίο σταμάτησε στους 750.000 πόντους, οι οποίοι είναι 42.000 πόντοι παραπάνω απο τον Mi 11, το οποίο έχει το ίδιο SoC, οπότε η διαφορά είναι χαώδης.

Μόνο που δεν είναι.

Όπως ανακοίνωσε το Antutu, η Realme έκλεψε στο τεστ, αφού στο Multithreaded Test, είχε χρησιμοποιήσει τακτικές η οποίες έριχναν το μεγαλύτερο βάρος των δοκιμών στους “μεγάλους” πυρήνες του επεξεργαστή, βγάζοντας τους πιο αργούς απο την εξίσωση, ενώ το χεράκι της είχε βάλει και στο Jpeg Test, αφού αντί να επιτρέπει στο test να επεξεργαστεί την εικόνα αυτή κάθε αυτή, έβαζε στη θέση της μια άλλη, με μωσαϊκό χρωμάτων, που έριχνε κατακόρυφα την ποιότητα της εικόνας, οπότε η επεξεργασία γίνονταν πολύ πιο γρήγορα.

Αυτά τα ευρήματα, είχαν ως αποτέλεσμα το Antutu να διαγράψει το καταγεγραμμένο σκορ του Realme GT, και δε θα εμφανίζει τυχών αποτελέσματα της συσκευής για το επόμενο τρίμηνο, ενώ αν σε αυτό το διάστημα η Realme δε διορθώσει.. “το πρόβλημα”, θα κάνει μόνιμα ban το κινητό απο τις λίστες του.

Με τη σειρά της, η Realme όπως ανακοίνωσε μέσω Weibo ο CMO της, Xu Qi Chase, υποστηρίζει ότι τα νούμερα αυτά είναι πραγματικά, και αποτελούν “αποτέλεσμα κανονικής μέτρησης από την τωρινή έκδοση του Antutu”.

Μάλιστα πάει ένα βήμα παραπέρα και αναφέρει οτι τα μοντέλα της εταιρίας απο εδώ και στο εξής δε θα χρησιμοποιούν τα αποτελέσματα του Antutu στην προώθηση τους, και η Realme ” θα αφήσει τα προϊόντα να μιλήσουν μόνα τους”

Πως σαν την είπε έτσι;

Πέρα απο την πλάκα, κινήσεις σαν αυτές τις Realme είναι παραπλανητικές, και εδώ που τα λέμε δεν έχουν λόγο ύπαρξης, αφού το Realme GT θα είναι σίγουρα ΔΥΝΑΜΙΤΗΣ, και 10-20 χιλιάδες παραπάνω πόντοι στο Antutu δε θα είχαν καμία διαφορά στην εικόνα τη συσκευής. Ίσα ίσα που τώρα κουβαλάει την ταμπέλα του “Cheater”

Έλα Realme, ξέρουμε πως είσαι καλύτερη από αυτά.

Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

Σχολιάστε πρώτος

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo