Το νέο Wear OS είναι μια μίξη του παλιού Wear OS και του Tizen, και έρχεται γεμάτο υποσχέσεις!

0

Κατα τη διάρκεια του χθεσινού Google I/O 2021 η Αμερικάνικη εταιρία παρουσίασε το νέο Android 12, και μια σειρά από αναβαθμίσεις για το λειτουργικό της για τα έξυπνα ρολόγια, με το Wear OS να είναι μπροστά στις μεγαλύτερες αλλαγές που είδαμε τα τελευταία χρόνια.

Η νέα έκδοση δεν είναι απλά μια βελτίωση του υπάρχοντος λογισμικού, αλλα μια εκ βάθρων ανανέωση, για την οποία η Google συνεργάστηκε με την Samsung για αυτή τη διαδικασία. Η Samsung θα αρχίσει να κυκλοφορεί Smartwatrches με Wear OS αντί του Tizen, του οποίου πολλά από τα χαρακτηριστικά θα ενσωματωθούν στο νέο λειτουργικό.

Ξεκινώντας απο το Design, το Wear OS χρησιμοποιεί τη σχεδιαστική γλώσσα “Material You” στην οποία βασίζεται και το Android 12, που αποτελεί την μεγαλύτερη αλλαγή στον σχεδιασμό του UI της Google από το 2014, όταν ήταν και η πρώτη φορά που είδαμε το Material Design.

Όπως βλέπετε, όλα τα κομμάτια του UI, όπως το App drawer, τα ANimations, τα Quick Settings, και γενικά τα πάντα πλέον, είναι ανασχεδιασμένά, πολύ πιο απλά, με με μεγάλα κουμπιά για να τα πετυχαίνετε εύκολα σε μικρές οθόνες, και συνολικά πλέον το Wear OS μοιάζει ΠΟΛΥ πιο λειτουργικό.

Εκτός απο την Samsung, η Google θα εκμεταλλευτεί και την Fitbit, την οποία εξαγόρασε προσφατα, με πολλές από τις πιο δημοφιλείς δυνατότητες των FitBit Smartphones θα έρθουν στο Wear OS, δίνοντας του τη δυνατότητα να γίνει και ένα ΙΚΑΝΟΤΑΤΟ Fitness Tracker

Οι αλλαγές λοιπόν έρχονται, αλλα θα χρειαστούν αρκετό καιρό, με την Google πάντως να υπόσχεται κυκλοφορία του Update μέσα στο 2021, μαζί με τις πρώτες συσκευές που θα κυκλοφορήσουν με το νέο Wear OS εξ’άρχής.

Ακόμα μια ευκαιρία, ίσως η τελευταία, να γυρίσει τον τροχό η Google, και να κάνει το Wear OS μια πλατφόρμα που αξίζει τον κόπο μας και τα λεφτά μας, και να βάλει δύσκολα στην Apple, σε μια κατηγορία που για την ώρα παίζει μόνη της.

Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

Σχολιάστε πρώτος

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo