Smarty4Covid : H εφαρμογή που αναλύει το βήχα σου για να εντοπίσει πιθανά κρούσματα Κορονοιού!!

1

Η τεχνολογία δεν είναι πάντα στο πλευρό των ανθρώπων, αφού ξέρετε πολύ καλά, οτι πολλές φορές έχει χρησιμοποιηθεί και για λάθος σκοπούς, αλλα υπάρχουν και στιγμές, όπως αυτή εδώ με το Smarty4Covid που αποδεικνύουν πόσο πολύ μπορεί να βοηθήσει την καθημερινότητα μας.

Το Smarty4Covid είναι μια Web εφαρμογή, η οποία ηχογραφεί την ομιλία και τον βήχα σου, και τα αναλύει με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης με σκοπό να βρει τυχών προβλήματα στη λειτουργία του αναπνευστικού συστήματος, που ίσως να σχετίζονται με τον Covid-19.

H μέθοδος αυτή έχει αναπτυχθεί απο ερευνητές του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, και θα εφαρμοστεί πιλοτικά απο την εβδομάδα που μας έρχεται στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Το γεγονός οτι βασίζεται σε βάση δεδομένων για να αξιολογήσει τα αποτελέσματα, σημαίνει οτι όσο μεγαλύτερη δείγμα υπάρχει, τόσο μεγαλύτερη ακρίβεια αποτελεσμάτων μπορεί να προσφέρει το Smarty4Covid για αυτό και εκτός απο την χρήση του στο νοσοκομείο, μπορείτε να να βοηθήσετε και εσείς, προσφέροντας μερικά βασικά δεδομένα, και κάνοντας το απαιτούμενο τέστ.

Το τεστ αυτό ειναι πολύ απλό, αφού το μόνο που χρειάζεται είναι το κινητό σας, και το να πάτε στην αντίστοιχη σελιδα.

Εκεί αφού πείτε τρείς φορές την φράση «η φωνή μου έχει δύναμη στην πανδημία» θα πάρετε βαθιές ανάσες, θα βήξετε 2-3 φορές, και στη συνέχεια θα συνεχίσετε να αναπνέετε κανονικά για περίπου 30 δευτερόλεπτα ακόμα, ώστε να συλλέξει η εφαρμογή όλα τα απαιτούμενα δεδομένα.

Όπως δήλωσε η κ. Κωνσταντίνα Ζαρκογιάννη, μια εκ των εμπνευστών του Smarty4Covid  και βασική ερευνήτρια της μεθόδου:

«Είναι ξεκάθαρες οι οδηγίες στη ιστοσελίδα και μπορεί ο καθένας, μπαίνοντας στην εφαρμογή, να συμμετάσχει ακολουθώντας απλά βήματα. Δεν έχει παρά να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικές με δημογραφικά στοιχεία, όπως ύψος, βάρος, ηλικία, φύλο, αν έχει υποκείμενα νοσήματα, αν υπάρχουν δυσκολίες στο να εκτελεί καθημερινές δραστηριότητες ή -για παράδειγμα- αν είναι καπνιστής. Επίσης, αν υπάρχουν συμπτώματα, δηλαδή να καταγραφούν οι τυχόν παράγοντες που επηρεάζουν το αναπνευστικό σύστημα και στη συνέχεια, με το κινητό του, να ηχογραφήσει τον βήχα του, την ανάσα και τη φωνή του»

Φυσικά σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση τα αποτελέσματα του τέστ αυτού δεν υποκαθιστούν τις ιατρικές συμβουλές, οπότε αν τυχών έχετε τα συμπτώματα, και το τεστ βγαίνει καθαρό, μην είστε ζαμαν φου φάση, και “ελα μωρέ εντάξει είμαι”. Μιλήστε με τον γιατρό σας.

Σημειώστε ότι αν πάρετε απόφαση να βάλετε και εσείς το λιθαράκι σας στη βάση δεδομένων της εφαρμογής είναι πολύ χρήσιμο να κάνετε το τεστ μέρα παρα μέρα, για να υπάρχει ένα ιστορικό που θα επιτρέπει στην εφαρμογή να λειτουργήσει ακόμα καλύτερα.

Δοκιμάστε και εσείς το Smarty4Covid  

Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

Σχολιάστε πρώτος

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo