To Netflix ετοιμάζει νέα, φτηνότερη, συνδρομή με διαφημίσεις , μετά από την πρώτη απώλεια συνδρομητών την τελευταία δεκαετία!

0

Τον Ιανουάριο που μας πέρασε, το Netflix προχώρησε σε μια ακόμα αύξηση τιμών σε Η.Π.Α και Καναδά, κάτι που φυσικά δεν πέρασε απαρατήρητο απο δεκάδες χιλιάδες συνδρομητές, που ήδη αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην καθημερινότητα τους, και ενα καπέλο απο το Netflix δεν ήταν το καλύτερο σενάριο.

Κατα τη διάρκεια της διάσκεψης για τα αποτελέσματα του πρώτου τετραμήνου του Netflix, ο CEO της εταιρίας, Reed Hastings, αποκάλυψε.. απώλειες, για πρώτη τα τελευταία δέκα χρόνια, καθώς και την πρόθεση τους να προσφέρουν μια φτηνότερη συνδρομή, με διαφημίσεις.

“Όσοι παρακολουθούν την εξέλιξη του Netflix  θα ξέρουν, ότι είμαι ενάντια στην πολυπλοκότητα της διαφήμισης, και μεγάλος υπέρμαχος της απλότητας μιας συνδρομής”

ανάφερε ο Hastings στην τηλεδιάσκεψη.

“Παρόλα αυτά, είμαι ακόμα μεγαλύτερος υπέρμαχος του να έχει δυνατότητα επιλογής ο καταναλωτής, και το να επιτρέψουμε στους καταναλωτές που θέλουν να έχουν μικρότερη συνδρομή, και δεν τους πειράζουν οι διαφημίσεις, να έχουν αυτή τη δυνατότητα, μοιάζει πολύ λογικό.”

Η αναφορά αυτή, έρχεται μετά την αποκάλυψη οτι το Netflix έχει χάσει για πρώτη φορά τα τελευταία 10 χρόνια, με το επόμενο τρίμηνο να περιμένει ΠΟΛΥ μεγαλύτερες απώλειες.

Στο πρώτο τρίμηνο, χάθηκαν 200.000 συνδρομητές, οι οποίοι σύμφωνα με τις προβλέψεις μπορεί να γίνουν μέχρι και 2.000.000 στο τέλος του δεύτερου τριμήνου!

Τα νούμερα αυτά οδήγησαν σε τεράστια πτώση της τάξεως του 25% στην μετοχή της εταιρίας, με τους ανθρώπους του Netflix να υποστηρίζουν οτι αυτή η απώλεια είναι αποτέλεσμα του ανταγωνισμού, αλλα και την διακοπής λειτουργίας του στη Ρωσία, λόγο του πολέμου στην Ουκρανία, που είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν 700.000 συνδρομητές.

Στα σκαριά, είναι και η πιθανότητα το Netflix να αρχίσει να χρεώνει ένα μικρό ποσό  όσους μοιράζονται τους λογαριασμούς τους με συγγενείς και φίλους, σε μια προσπάθεια να μειώσει το φαινόμενο του Account Sharing, ή έστω να βγάλει ένα μικρό κέρδος απο αυτή τη διαδικασία.

[Πηγη]

Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

Σχολιάστε πρώτος

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo