Θυμάστε μια εποχή που αγοράζαμε ένα κινητό, και αυτό που μας ένοιαζε είναι μια φορά το χρόνο να αναβαθμίζεται η έκδοση Android; Ε αυτά να τα ξεχάσετε, αφού εκτός απο τα μηνιαία έως τριμηνιαία Security Updates, τώρα σιγά σιγά έρχονται και τα Drivers Updates, που όπως φαίνεται θα εγκαινιάσει η ARM.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρία, οι μελλοντικές Mali GPU της, θα έχουν τη δυνατότητα να αναβαθμίζουν τα Drivers τους χωρίς να πρέπει να περιμένουν τον κάθε κατασκευαστή να δώσει OTA Update στη συσκευή, αφού η διαδικασία θα γίνεται μέσω του Google Play.

Αν σας θυμίζει κάτι αυτό, συμβαίνει επειδή το ίδιο σύστημα είχε ανακοινώσει η Qualcomm για τις Adreno GPUs του Snapdragon 865 και 765, παρόλο βέβαια που δε θυμάμαι κάποια περίπτωση που να έχει χρησιμοποιηθεί αυτή η δυνατότητα μέχρι τώρα.

Βέβαια στην περίπτωση της Mali, μιλάμε για αρκετές συσκευές, αφού τις GPU της, χρησιμοποιούν όλοι σχεδόν οι κατασκευαστές SoC εκτός της Qualcomm, μιας και η Mediatek στους Helio και τους Dimensity, αλλα και η στους Exynos χρησιμοποιουν Mali GPUs.

Αυτό που μένει να δούμε τώρα, είναι το ποιες GPU της ARM θα έχουν αυτή τη δυνατότητα, και αν θα την εκμεταλλευτεί στην πράξη, σε αντίθεση με την Qualcomm.

Κινητά “μικρούς υπολογιστές” δε θέλατε. Πάρτε driver updates τώρα.

0 0 vote
Article Rating
Παρακολουθήστε τα σχόλια
Ενημέρωση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments