[Το κάστρο έπεσε] H Apple θα επιτρέψει εναλλακτικούς τρόπους για κατέβασμα εφαρμογών!

2

Έτοιμη να επιτρέπει την παρουσία εναλλακτικών App Stores για το οικοσύστημα της, φαίνεται να είναι η Apple, σε μια προσπάθεια να ακολουθήσει τις αυστηρότατες οδηγίες του Digital Markets Act , το οποίο θα έχει εφαρμογή απο το 2024 στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μετά την χρησιμοποίηση της USB-C θύρας, η Apple θα αναγκαστεί να κάνει ακόμα ένα βήμα πίσω, σε θέματα που μέχρι τώρα ήταν αδιαπραγμάτευτη, και αυτή τη φορά, δεν αποκλείεται το οικονομικό τίμημα της υποχώρησης να είναι αρκετά σημαντικό.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η Apple ανασχεδιάζει βασικά κομμάτια της πλατφόρμας της, για να επιτρέπει την εγκατάσταση εφαρμογών και απο παρόχους, εκτός του App Store, κάτι που θα επιτρέπει στους χρήστες να εγκαθιστούν εφαρμογές, που δεν βρίσκονται στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Αμερικάνικης εταιρίας.

Η κίνηση αυτή, έρχεται σε μια μακροχρόνια πίεση απο τις ρυθμιστικές αρχές, σε Apple και Google, να επιτρέψουν την εύκολη πρόσβαση των χρηστών τους σε καταστήματα τρίτων, σε μια προσπάθεια να περιορίσουν το συντριπτικό μονοπώλιο των “επίσημων” App Stores των δύο εταιριών, το οποίο σας θυμίζω έρχεται με ένα βάρος της τάξεων του 30%, για την ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ, που πραγματοποιείται μέσω αυτών, κάτι που έχει φέρει τεράστια κέρδη στις δύο εταιρίες, αλλα ταυτόχρονα έχει στερήσει σημαντικά έσοδα απο τους δημιουργούν των εφαρμογών.

Οι οδηγίες του Digital Markets Act, θα μπουν σε ισχύ τους επόμενους μήνες, οι εταιρίες όμως έχουν περιθώριο να κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές μέχρι τις αρχές του 2024, οπότε ακόμα και αν ισχύει τελικά ότι η Apple έχει πάρει απόφαση το “άνοιγμα” του οικοσυστήματος της, έχει μεγάλο χρονικό διάστημα για να προχωρήσει στις απαραίτητες αλλαγές.

Και μόνο η φημολογία όμως, ήταν αρκετή για να οδηγήσει την άνοδο των μετοχών, σε εταιρίες που έχουν διαχρονικά προβλήματα με αυτό το 30% της προμήθειας, και έτσι η μετοχή του Spotify ανέβηκε κατά 9.7%, ενώ και αυτή της Match Group Inc.(η εταιρία πίσω απο το Tinder)  σκαρφάλωσε κατα 10%!

Στη φάση που βρισκόμαστε, δεν έχει ξεκαθαρίσει το πως θα γίνει αυτό το άνοιγμα απο την Apple, το τι αστερίσκους θα κρύβει η κίνηση της, και κυρίως, μέχρι ποιο σημείο θα φτάσει η “ελευθερία” που θα προσφέρει η Αμερικάνικη εταιρία, αφου δεν νομίζω πως θα παραδώσει έτσι απλά το 30% της προμήθειας της, οπότε φαντάζομαι ότι τα πράγματα δεν θα είναι τόσο.. “απλά”.

[Πηγή]

Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

Σχολιάστε πρώτος

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo