CHUWI HEROBOX REVIEW: Ένα οικονομικό Mini-PC που αξίζει έως το τελευταίο ευρώ!

Πρέπει να σας πω ότι ανέκαθεν ήμουν επιφυλακτικός με τις «φτηνές» λύσεις και ήμουν πάντα υπέρμαχος του «ότι πληρώσεις παίρνεις».

Ωστόσο οι εποχές αλλάζουν, τα δεδομένα μας οδηγούν στο να ρίξουμε νερό στο κρασί μας και να στραφούμε σε λύσεις πολύ πιο οικονομικές από αυτές που θα θέλαμε.

Από τα χέρια μου έχουν περάσει δυνατά μηχανήματα στο παρελθόν, από laptops της Dell και της HP, μέχρι πιο πρόσφατα από το τερατάκι της Xiaomi με τις 13,3 ίντσες οθόνη.

Η πρώτη επαφή μου με υπολογιστή που έχει τον Gemini Lake N4100 ως επεξεργαστή έγινε όταν παρήγγειλα το Teclast F7 Plus που ήρθε για να αντικαταστήσει το laptop της Xiaomi.

Παρά τις αρχικές μου φοβίες και όπως θα διαβάσατε, ίσως, στο review του εν λόγω laptop, αποδείχθηκε ένα σύνολο που «βγάζει» τον όγκο εργασίας με αξιοπρέπεια.

Τώρα έφτασε στα χέρια μου ένα Mini-PC της Chuwi, το Herobox, το οποίο και χρησιμοποίησα για διάστημα πάνω από ενός μήνα ως βασικού εργαλείου δουλειάς.

Κι αν στην περίπτωση του Teclast χρειάστηκαν κάποιες υποχωρήσεις για να αντεπεξέλθει στον πολύ βαρύ όγκο δουλειάς που του έβαλα, το Chuwi Herobox τα κατάφερε περίφημα σε σημείο που άργησα να γράψω το review για να δω πότε ακριβώς «θα τα φτύσει», πότε ακριβώς θα με απογοητεύσει!

Κι όμως πέρασε ακόμα και τις πιο σκληρές δοκιμασίες ΜΕ ΑΡΙΣΤΑ!

 

ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Το Herobox της Chuwi δεν μοιάζει με αρκετά από τα υπόλοιπα Mini-PC. Η εμφάνισή του διαφέρει και αυτό έχει τα καλά του και τα άσχημά του.

Οι διαστάσεις του είναι 19x14x3,5 και είναι πανάλαφρο μιας και ζυγίζει μόλις 624 γραμμάρια. Το γεγονός ότι το ύψος του δεν φτάνει ούτε τα 4εκ σημαίνει ότι μιλάμε για ένα πλατύ Mini-PC με μεγαλύτερο εμβαδόν σε σχέση με άλλα, πιο ψηλά και πιο μαζεμένα σε διαστάσεις.

Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι του δίνει πόντους στην εμφάνιση, ωστόσο η απώλεια σε ύψος στοιχίζει στο Mini-PC μας σε συνδεσιμότητα, μιας και οι usb θύρες που έχει είναι λιγότερες σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Το Herobox έχει δυο μπροστά (usb3.0) και δυο πίσω (usb2.0). Την ίδια ώρα ο ανταγωνισμός σε πολλά άλλα Mini-PC προσφέρει συνήθως έξι.

Γράφοντας για συνδεσιμότητα, να συμπληρώσουμε ότι το Herobox έχει μια TypeC θύρα μπροστά (να και κάτι που δεν συναντάς συχνά στα αντίπαλα Mini-PC) μαζί με θύρα ανάγνωσης microSD καρτών.

Η μπροστινή του όψη

Στην πλάτη έχουμε το βύσμα για το φορτιστή (που είναι ευρωπαϊκού τύπου), κουμπάκι για reset (κι εδώ ξεχωρίζει το Herobox), θύρα για ακουστικά, θύρα για καλώδιο Ethernet και μια HDMI δίπλα στην VGA.

Εδώ θα προτιμούσαμε μια ακόμα HDMI αντί της VGA αλλά οκ…

Κάτι ακόμα που – χωρίς να ξενίζει ιδιαίτερα – πρέπει να σημειωθεί, είναι ότι η κατασκευή του είναι από πλαστικό και όχι από μέταλλο που και πάλι συναντούμε στις περισσότερες των περιπτώσεων.

Όμως το design του είναι πραγματικά eye-catching που λένε και στο χωριό μου και ειδικά οι πινελιές με το πορτοκαλί συνδυάζονται υπέροχα με το μαύρο για να μας δώσουν ένα θελκτικότατο σύνολο.

ΣΤΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟ

Πατώντας το πορτοκαλί κουμπί εκκίνησης, το Herobox σε υποδέχεται με μηδενικό θόρυβο χάρη στην έλλειψη ανεμιστήρα που συνεπάγεται παθητικό τρόπο ψύξης.

Το Herobox είτε δουλεύει, είτε δεν δουλεύει δεν μπορείς να το καταλάβεις παρά μόνο στο χαρακτηριστικό μπλε φως που σου δείχνει ότι παίρνει ρεύμα. Κι εδώ μου δίνεται μια ωραία πάσα για να δούμε τι γίνεται μ’ αυτό.

Και η πίσω

Όλοι (ή οι περισσότεροι τέλος πάντων) Gemini Lake Ν4100 επεξεργαστές τροφοδοτούνται με ρεύμα στα 6W. Ωστόσο η Chuwi διαφοροποιείται και ανοίγοντας την κάνουλα, δίνει στο MiniPC της 12W!

Ο διπλασιασμός αυτός βοηθάει πάρα πολύ το σύνολο να κινηθεί εξαιρετικά σε περιβάλλον γραφείου, βγάζοντας με άνεση τέτοιου είδους δουλειά. Επιπλέον η Chuwi έχει βάλει την πινελιά της και στη μνήμη.

Το Herobox έρχεται με 8GB RAM (δυο 4άρια έχει) και τρέχει σε dual channel κάτι που επίσης βοηθάει στην πολύ καλή του απόδοση στην πράξη.

Οι δυο αυτές πρωτοβουλίες της Chuwi, ωστόσο, έχουν ως αποτέλεσμα όταν το πιέσετε το pc να ανεβάζει θερμοκρασίες. Όχι όμως σε σημείο που να δημιουργεί πρόβλημα.

Χαμηλές θερμοκρασίες στην εκκίνηση

Από την πρώτη ημέρα που το χρησιμοποίησα ως το βασικό μου υπολογιστή, έγινε φανερό ότι η απόδοσή του ξεπερνούσε την αντίστοιχη του Teclast. Τα παράθυρα άνοιγαν αμέσως, δεν κόμπιαζε με τα πολλά tabs στον Edge ούτε με τις αρκετές εφαρμογές που είχα ανοιχτές.

Μόνο όταν το έφερα στα όριά του άρχισε να δυσανασχετεί, με τα lags να κάνουν την εμφάνισή τους στη φόρτωση σελίδων ή στο άνοιγμα εφαρμογών. Όμως και πάλι η δουλειά γινόταν με αξιοπρέπεια και παρά τα μικρά κολλήματα, το Herobox πάντα έβρισκε τον τρόπο να «ξεκολλάει» και να συνεχίζει τη δουλειά.

Για να το «γονατίσετε» θα πρέπει να προσπαθήσετε πολύ περισσότερο σε σχέση με άλλους υπολογιστές εκεί έξω που τρέχουν τον Intel Gemini Lake N4100.

Όταν το ζορίσεις θα φτάσει τους 91 βαθμούς

Επιπλέον το Mini-PC της Chuwi έρχεται με τα Windows 10 προεγκατεστημένα κι έχει και Bluetooth και διπλό WiFi. Γι’ αυτά τα δυο χαρακτηριστικά πρέπει να επαναλάβω ότι ΔΕΝ πρέπει να τα θεωρείτε δεδομένα στα Mini-PC.

Το ότι το Herobox τα διαθέτει είναι ένα ακόμα από τα πλεονεκτήματά του.

Μια γεύση του τι έχω ανοιχτό όταν δουλεύω. Που να δείτε και του Άγγελου! 😛

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Είτε ψάχνεις ένα Mini-PC για την τηλεόραση, ως media-player, είτε θέλεις ένα Mini-PC για το γραφείο σου, είτε θέλεις να εξοπλίσεις θέσεις εργασίας στην επιχείρησή σου με οικονομικό τρόπο, το Herobox είναι για σένα!

Η απόδοσή του σε καθημερινές εργασίες (browsing, κείμενα σε word, excel κτλ) είναι τάχιστη, ενώ ακόμα κι όταν τα πράγματα σοβαρεύουν δεν θα σας «κρεμάσει». Προσωπικά καθημερινά το είχα να δουλεύει 9-10 ώρες με ΠΟΛΛΑ tabs στον Edge, αρκετές εφαρμογές να τρέχουν στο παρασκήνιο και συνεχή πίεση. Ακόμα κι έτσι με έκανε να δουλεύω απροβλημάτιστα, παρά το ότι κάποιες στιγμές το έφτανα στα όριά του.

Χωρίς δισταγμό θα σας το πρότεινα για τέτοιου είδους εργασίες. Είναι «σκύλος», το σετάρισμα που του έχει κάνει η Chuwi είναι άψογο (χωρίς ασυμβατότητες και προβλήματα) και στο 80-90% των περιστάσεων με έκανε να ξεχνάω ότι πριν από λίγο καιρό δούλευα με τον «πύραυλο», το Mi Air της Xiaomi.

Τι με χάλασε; Ο μόλις 180GB SSD δίσκος, αλλά τουλάχιστον έχει MicroSD για να επεκτείνετε τον αποθηκευτικό χώρο. Πέρα απ’ αυτό, πραγματικά θα το κρατήσω για να κάνω τη δουλειά μου για αρκετό καιρό ακόμα!

Μέχρι τώρα πουθενά δεν ανέφερα την τιμή του και το έκανα σκόπιμα. Διότι μπορεί μεν να είναι φτηνό, αλλά με τίποτα δεν θα ήθελα να σταθώ στο κόστος του εξ αρχής. Γνωρίζοντας την απόδοσή του στην πράξη, θα το αγόραζα ακόμα κι αν έκανε μερικά ευρώ παραπάνω.

Ωστόσο και σ’ αυτόν τον τομέα σας έχουμε καλυμμένους. Ζητήσαμε και λάβαμε κουπονάκι από το Banggood – επ’ ευκαιρίας του review – και η φίλη μας δεν μας απογοήτευσε.

Έτσι, όσοι το θέλετε, θα πάρετε το Herobox της Chuwi με μόλις 176,5€ που είναι η χαμηλότερη τιμή που το έχουμε δει ποτέ!

Το κουπόνι είναι το BGGECW, τα μεταφορικά είναι λίγα (3,5€) και αν έχετε αρκετούς πόντους η τιμή του πέφτει στα 165,5€!

Σχολιάστε πρώτος

Leave a reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo
Enable registration in settings - general