Κόψτε μόνοι σας τη SIM σας, σε Micro ή Nano SIM

Αν έχετε αλλάξει πάνω απο 2 συσκευές την τελευταία τετραετία, σίγουρα θα βρεθήκατε προ του προβλήματος, με τη διαφορετική SIM.

Η λύση της καινούργιας SIM μοιάζει η πιο ενδεδειγμένη, αλλα δεν είναι πάντα η εύκολη, αφού εκτός του οτι μπορεί να βρίσκεστε μακριά απο κάποιο υποκατάστημα του παρόχου σας, που μπορεί να σας αλλάξει την κάρτα(με το αζημίωτο φυσικά), οταν πιάνετε νέα συσκευή στα χέρια σας δύσκολα μπορείτε να περιμένετε τόσο χρονοβόρες διαδικασίες.

Επίσης μπορεί να θέλετε απλά να δοκιμάσετε κάτι με μια παλιά SIM, οπότε και πάλι η αλλαγή της δεν ενδείκνυται.

Η επόμενη λύση είναι οι αυτόματοι κόφτες SIM που μέχρι οι εταιρίες να αρχίσουν να χρεώνουν την αλλαγή SIM υπήρχαν στα περισσότερα υποκαταστήματα τους. Πλέον, και ειδικά απο τι στιγμή που η χρησιμότητα τους είναι περιορισμένη, δύσκολα θα βρείτε κάποιον εύκαιρο.

Τι σας μένει λοιπόν; τα δυο σας τα χεράκια.

Sim-to-micro-sim-to-mini-sim-to-nano-sim

Με το PDF που θα κατεβάσετε στο τέλος του άρθρου μπορείτε να κόψετε τη SIM σας σε ότι μέγεθος χρειαστεί.

Με οδηγό το PDF στο τέλος του άρθρου το οποίο πρέπει να εκτυπώσετε σε μια κόλλα Α4 μπορείτε να σημαδέψετε και να κόψετε την κάρτα SIM σας σε οποιοδήποτε μέγεθος. Η διαδικασία αυτή συνήθως περιλαμβάνει και κόψιμο μέρους των επαφών στο Chip της κάρτας, κάτι ομως που δεν πρέπει να σας φοβίζει , αφού το πραγματικό, λειτουργικό Chip είναι πολύ μικρότερο.

Φυσικά ολη η διαδικασία που περιγράφετε στο PDF γίνεται με δική σας ευθύνη, αφού υπάρχει περίπτωση να αχρηστέψετε την SIM σας με κάποιο κακό κόψιμο, αρα αναλαμβάνεται υπεύθυνα τις πράξεις σας σαν καλοί πρόσκοποι, και αν όλα πάνε στραβά, συνεχίζετε να με αγαπάτε.

Καλό θα είναι να χρησιμοποιήσετε, ένα πολύ κοφτερό ψαλίδι, καθότι η SIM είναι αρκετά ανθεκτική, και τυχόν “μάσημα” της απο το ψαλίδι μπορεί να την αχρηστέψει.

Επίσης κάτω αριστερά στο αρχειο που θα εκτυπώσετε, υπάρχει μια απόσταση 2 εκ. για επιβεβαίωση της κλίμακας. Μόνο αν το μετρήσετε 2 εκ. θα κόψετε τη κάρτα με βάση τις γραμμες-οδηγούς. Αν σας βγαίνει περισσότερο η λιγότερο απο 2 εκ. κάτι έχει γίνει λάθος στην εκτύπωση

βεβαιωθείτε με τον χάρακα οτι η απόσταση αυτή είναι πράγματι 2εκ. αλλιώς μην κόψετε την κάρτα

βεβαιωθείτε με τον χάρακα οτι η απόσταση αυτή είναι πράγματι 2εκ. αλλιώς μην κόψετε την κάρτα

Αφού κατανοήσατε όλα τα παραπάνω, είστε έτοιμοι και μπορείτε να πετσοκόψετε τις SIM σας.

PDF
Κατεβάστε και εκτυπώστε το PDF απο εδώ

Υ.Γ. To PDF είναι δημιουργία άλλου, εγώ έχω απλά αλλάξει τα κείμενα σε Ελληνικά. Στο τέλος του PDF υπάρχουν τα στοιχεία του δημιουργού.

1 Comment
  1. Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πολύ!! Μόλις με γλιτώσατε 10€ για 2 sim. Να είστε πάντα καλά!

Leave a reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo
Enable registration in settings - general